Tannane landt op vliegveld en onderhandelt over toptransfer

Woensdag, 9 juni 2021 om 19:53Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:00

Oussama Tannane is dinsdagmiddag geland op Istanbul Airport, zo blijkt uit beelden van het Turkse Halk TV. De 27-jarige aanvallende middenvelder van Vitesse onderhandelt volgens diverse Turkse media met Fenerbahçe over een zomerse overgang. "Als er iets gebeurt, zullen jullie het horen, maar ik kan op dit moment niks zeggen", aldus Tannane op het Turkse vliegveld.

Tannane, dit seizoen goed voor 8 goals en 12 assists in 29 officiële duels, maakte er de afgelopen tijd geen geheim van te hopen op een buitenlandse transfer. In Nederland voelt de offensieve middenvelder zich nogal eens miskend. "Of ik me soms tekort gedaan voel? Ja, zeker", zei Tannane in maart. "Het is altijd mijn verleden wat erbij wordt gehaald, dat vind ik zo jammer. Dan denk ik: ik heb me zo verbeterd. Ik ben zo rustig geworden, maar dat wordt nooit gezegd. Er hoeft alleen iets kleins te gebeuren en er wordt weer gezegd: 'Het is weer Tannane van vroeger.' Ik vind het heel jammer dat niet wordt gezien hoe ik ben veranderd, hoe ik ook op het veld ben."

Johannes Spors is bereid om mee te denken met het vertrek van de spelmaker, zo liet de technisch directeur van Vitesse eerder blijken tegenover Voetbal International. "Als er een club komt die zowel voor hen als voor Vitesse interessant is, dan zullen ze vertrekken", zei Spors over Tannane en Riechedly Bazoer. "Eerlijk gezegd acht ik de kans dat ze volgend seizoen nog bij Vitesse spelen erg klein. Tannane heeft ook een uitstekend seizoen gehad. Dan is het logisch dat er belangstelling voor die jongens komt." Tannane ligt nog één jaar vast in Arnhem.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door juweel)

Mooi club,gewelidige transfer voor tannane!

9 juni 2021 om 21:15

Ik gun iedereen het beste maar tannane is zo een beperkte speler. Leuk voor nederlandse subtop meer niet. De 3 keren dat die werd opgeroepen bij marokko voor een oefeninterland bakte die er niks van en schoot die voor de open goal nog mis. Gelukkig roepen ze hem ook voor oefeninterlands niet meer op bij marokko.

We hebben Mesut Özil en Dimtris Pelkas als 10.. Waarom moeten we hiervoor gaan eigenlijk ? Tenzij de geruchten kloppen en dat Lyon 15 miljoen euro wilt betalen voor de allerbeste Griek die ooit in Turkije is geweest. Ken de speler zelf niet, ik ga zo wel een compilicatie kijken op Youtube natuurlijk maar zijn er Vitesse liefhebbers die hem meer kunnen toelichten buiten zijn - nette- statistieken om ? Youtube filmpje geeft je alleen een klein idee. Ik ben meer benieuwd wie de trainer wordt, snap Ãâ¼berhaupt niet waarom er spelers worden aangetrokken zonder dat de nieuwe coach daar dan inbreng in gaat hebben. Koc zei paar dagen geleden dat hij enkel bij 2 transfers heeft ingegrepen om de speler zelf te kopen, Atilla Szalai, inmiddels basisklant en reserve aanvoerder bij Hongarije en nog maar 22 jaar jonge CV, en de ander is mij helaas ontgaan.. Maar zou zomaar Mesut kunnen zijn, is dit weer zo een transfer dan ? Edit : Voetbalzone moet echt wat gaan doen aan dat er aliniea's verdwijnen en dat wanneer je een umlaud gebruikt dat er allemaal gekke breuken in komen te staan wat het totaal onoverzichtelijk maakt om het te lezen.

9 juni 2021 om 20:08

Zou puur aankoop voor breedte zijn, trouwens komisch dat hij zich irriteert dat mensen steeds zijn verleden erbij halen. Afgelopen seizoen laten zien dat hij nog steeds een kort lontje heeft..

9 juni 2021 om 20:11

En nu laat hij ook weer zien (ja, het is enorm zoeken) graag tegendraads te zijn door zijn mondkapje als kinkapje te gebruiken. Ook ik onderstreep de hypocrisie hieromtrent, maar hij maakt het zichzelf waarschijnlijk wel weer moeilijker dan nodig

9 juni 2021 om 20:16

Meen je dit nou echt. Je doet wel heel erg je best nu hoor. Snap tannane wel dat ie weg wil. Krijgt vooral gezeik om de oren, was een aanwinst voor Eredivisie, wens hem het beste.

9 juni 2021 om 20:35

Welk gezeik? Hij werd met fluwelen handschoenen behandeld en heeft ook nog eens de tweede seizoenshelft geen knikker geraakt en als daar hij daarmee wordt geconfronteerd dan mist meneer in een keer het respect in Nederland en wil hij zo snel mogelijk weg. Zelf ben ik er in ieder geval niet rouwig om dat hij weggaat

9 juni 2021 om 22:07

@skwek Volgens mij zitten wij meer op een lijn dan je denkt. Het enige wat ik aangeef is dat hij het zichzelf vaak moeilijker maakt dan nodig. Ik geef daarbij ook aan dat het hypocrisie (ten top) is en enorm ver gezocht.... Het is een pracht voetballer maar met scherpe randjes, persoonlijk hou ik er wel van maar onhandig op zijn tijd is het/hij wel. Net als bijvoorbeeld een Berghuis, Vertonghen, Toivonen. Die onverschilligheid/houding zijn wij hier nou eenmaal niet zo van gediend (al dan niet terecht)

9 juni 2021 om 20:08

We hebben hem leuke dingen zien doen, maar ik heb niet het idee dat de mensen in Arnhem hem gaan missen. Tannane is vooral bezig met Tannane en het team komt ver op de tweede plek. Hij zal best leuke dingen laten zien en een paar geweldige goals maken, maar ik denk niet iemand wat Fenerbahce moet willen.

9 juni 2021 om 20:52

Als het op Tannane aankomt zijn er denk ik 2 dingen die volgers van Vitesse vinden. Enerzijds heeft hij geweldige dingen laten zien (voornamelijk voor de winterstop) en het team op sleeptouw genomen, anderzijds wordt hem verwezen teveel voor eigen geluk te kiezen en te laag rendement te hebben gezien de vrijheid die hij kreeg. Hij had namelijk een volledig vrije rol bij ons en mocht doen en laten wat hij wilde in het veld. Ik denk wel dat dat hem heeft gemotiveerd en hem verantwoordelijkheidsgevoel naar het team toe heeft gebracht (vind bv dat zijn houding en werkethiek dat wel liet zien, hij wilde vaak beslissend zijn). Ik ben benieuwd hoe hij zich opstelt als hij niet de beste speler is uit het team, maar ik moet zeggen dat hij kwaliteit genoeg zou moeten hebben om bij Fenerbahce leuk mee te doen.

Ik heb in ieder geval genoten van Tannane (en ja, soms ook geërgerd) maar ik gun hem deze overstap en hoop dat hij en Fener er veel plezier van beleven.

9 juni 2021 om 23:21

Ik heb ook wel van hem genoten, na de winterstop wat minder inderdaad. Maar er zijn dit seizoen in de eredivisie de meeste overtredingen op Tannane gemaakt. Meer dan op welke andere speler. Dan kan ik zijn frustratie ook wel een beetje begrijpen. Denk ook dat aan het eind van het seizoen de ramadan mee speelde bij zijn prestaties. Maar heb mij ook vaak zitten ergeren aan hem. Hopelijk verdient Vitesse er nog een leuk bedrag aan.

9 juni 2021 om 20:55

Beste Griek in Super Lig? Sorry, maar dan moet je wel wat hebben gewonnen qua prijzen. Dat heeft Mitroglou gedaan; Pelkas niet.

9 juni 2021 om 21:19

@Nederturk: Pelkas is gewoon kwaliteit, wat Mitroglu bracht komt echt niet in de buurt. Dat hij met Gala 3 prijzen won maakt hem kwalitatief niet beter dan de Pelkas die het dit seizoen geweldig deed. Quaresma heeft met Inter ook de CL gewonnen, echter bijna niets aan bijgedragen. Ik vergelijk het daar een beetje mee.

9 juni 2021 om 21:34

We mogen Gekas niet vergeten. De angstgegner van de grote 4.

9 juni 2021 om 21:54

Beste Griek? Bakasetas? En nee, niet alleen omdat hij toevallig voor mijn cluppie speelt, maar al een tijdje presteert zowel bij Alanyaspor en nu bij ons

10 juni 2021 om 13:16

@chilii, Tannane is een prima voetballer die hele hoge pieken kan halen en daar hele diepe dalen tegenover zet. Is een prettige speler om erbij te hebben als het loopt, dan zit je echt naar een top show te kijken. Als het niet loopt, krijg ik de indruk dat ie te graag belangrijk wil zijn. Dat resulteert in pogingen van onzinnige afstanden, constant vastdribbelen. Heeft wel een behoorlijke ontwikkeling door gemaakt, maar op bepaalde momenten nog steeds een kort lontje ( veel domme gele kaarten voor commentaar en ik dacht 2 rode kaarten dit seizoen). Zal een stapje hoger wel aankunnen, als de boel draait, denk ik.

Ik heb gehoord dat hij eerder naar Kasimpasa zou gaan. Fenerbahçe heeft al Özil en Pelkas die veel beter zijn dan Tannane. Nou, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren.

Waauw. Dat zou een toptransfer zijn . Lekker met ozil ballen. Daarnaast is Istanbul een geweldige metropool.

Op zich wel een logische stap voor hem, de Turkse competitie is wel minder goed, maar hij kan bij Fenerbahçe waarschijnlijk meer verdienen dan bij Vitesse en hij zit wel in de leeftijd waarop je als profvoetballer het geld moet gaan opstrijken.

Wat moet Fener met deze jongen. Die Pelkas is ongeveer hun beste speler, je hebt Mesut en dan haal je Tannane? Mooi voor vitesse.

Dat zou een mooie stap zijn, zeg! Het is ‘m gegund, heeft zichzelf en daarmee Vitesse op de kaart gezet de afgelopen twee jaar. Het ga je goed, Ous!

Fener is gek als ze hem halen. Pelkas ken ik niet goed maar Özil is toch wel2 klasses beter als Tannane en ook nog eens een echte teamplayer. Vooral dat laatste is Tannane niet. Grappig dat hij verwijst naar het verleden want dat is niet nodig. Heeft het afgelopen seizoen al genoeg onnodige kaarten gekregen om een duidelijk beeld over hem te krijgen. Vitesse wordt niet zwakker zonder hem!

Ik word echt gek van al die Turkse clubs. Het lijkt wel alsof VZ iets tegen Turkse clubs heeft, maar ze brengen gewoon nieuwsfeiten. Overzicht afgelopen dagen: - Fenerbahce haalt Tannane, maar heeft al Mesut en Pelkas op die positie. Met Tannane haal je verder een garantie op vooral problemen binnen. - Trabzonspor haalt de bejaarde Hamsik. - Babel (bereikt bijna pensioen gerechtigde leeftijd) mag blijven bij Galatasaray - Amateur wordt prof in Turkse hoogste competitie Wanneer stopt onze vernedering?!

9 juni 2021 om 21:04

Ben het helemaal met je eens tot de laatste zin. Een amateur wordt prof in de Turkse hoogste competitie dat kan toch gewoon? Gebeurd wel vaker ook in andere competities

9 juni 2021 om 21:55

Toornstra bijvoorbeeld, kwam van de amateurs bij ADO, heeft er zijn studie nog voor afgebroken.

Fenerbahce ? Fener heeft niet eens een coach maar kopen al spelers? Wordt weer een mooi seizoen voor Fenerbahce

Volgens mij is Tannane in Istanbul voor een overstap naar Kasimpaşa en niet Fener, aangezien Fener nog niet eens een coach heeft en zoals boven vermeld is door andereleden heeft Fener voldoende spelers op zijn positie. Maar het zou me ook niet verbazen als Fener al spelers aan het vastleggen is zonder een trainer met dit huidige bestuur, die maken weleens vaker onlogische beslissingen. Verder over Tannane. Heerlijke speler als hij het op zijn heupen heeft, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Jammer van zijn kwaliteiten maar overal waar die heeft gespeeld is er gezeik om hem heen. En hij oogt altijd een beetje chubby.

Fener lijkt me wel een mooie club voor hem. Het is 'm gegund! Vind het in interviews altijd wel een leuke gast. Zo'n probleemjongen als sommige beweren valt volgens mij allemaal wel mee.

Ik was als 1 van de weinige Vitessenaren nog wel gek van je, houd wel van die grillige gasten. Maar zo'n 'ik ben zielig' toontje trek ik echt niet. Alle kansen gehad man! In die finale, zonder te vreten (voor je geloof, respect daarvoor, maar als kostwinner / beroep had je anders kunnen kiezen) voelden wij ons ook tekort gedaan. En zo waren er meer potjes waar je jaren lange potentie totaal niet tot zijn recht kwam. Ik hoop oprecht dat je alsnog ECHT slaagt trouwens. Maar misschien ligt het ook een keer aan jezelf.

9 juni 2021 om 22:29

Over zijn mentaliteit valt nog altijd te twisten, maar hoe goed of slecht het op dat vlak ook gaat blijkt het gewoon een speler die het van enkele briljante momenten moet hebben en dan kan je je afvragen of hij er wel verstandig aan doet om naar een club als Fener te gaan waar hij een stuk minder vrijheid zal krijgen om zijn ding te doen en die goede momenten nog schaarser worden.

Eerlijk is eerlijk tot op heden ken ik weinig Noord-Afrikaanse voetballers die succesvol zijn gebleken bij Fenerbahce. De afgelopen jaren hebben we met Dirar, Aatif , Benzia ,rami, Slimani echt probleemspelers gehad. Vraag me af of dit een succes gaat worden. Fenerbahce supporters kennende wordt deze spelers echt heel snel uitgefloten. Ik heb hem een paar keer zien spelen maar toen kwam hij bij mij als pingelaar over en schoot hij een paar keer van afstand waar ik weinig begrip voor kon tonen. Mocht het waar zijn dat hij een kort lontje heeft en pingelt zoals ik hem voor ogen heb dan wordt dit geen succes ben ik bang. Eventuele kenners van deze speler hoor ik dan ook graag of hij een bijdrage kan leveren.

Leuke stap voor tannane, maar wat moet fener nou met deze jongen?
als hij nou transfervrij zou zijn, dan had ik het begrepen maar als je er ook nog en vergoeding voor moet overmaken dan zou ik hem lekker in arnhem laten zitten

Die gast heeft totaal geen zelfreflectie, met zijn schietlontje. Voetballen kan ie wel maar mentaal zit er net als bij bazoer, een steekje los.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

11 fans
Aanvaller, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren