Idee Laporta lijkt Cruijff niet te imponeren: ‘Koeman is de trainer’

Woensdag, 9 juni 2021 om 13:12Rian Rosendaal • Laatste update: 14:58

Jordi Cruijff keert in een functie binnen het technisch secretariaat terug bij Barcelona, zo werd vorige week wereldkundig gemaakt. De oud-aanvaller benadrukt echter dat hij als adviseur zal optreden richting voorzitter Joan Laporta. Ronald Koeman hoeft dus niet bang te zijn dat Cruijff zich met de technische zaken rondom het eerste elftal van Barcelona gaat bemoeien.

"Cruijff is een wildcard in het geval een noodsituatie zich voordoet bij Barcelona", zo liet Laporta vorige week optekenen in de Spaanse media. De preses van de Catalanen ging overigens niet specifiek in op de door hem geschetste noodsituatie. "Jordi heeft in zijn loopbaan al de nodige taken vervuld. In geval van nood kan hij een directe oplossing voor sommige situaties zijn, wat van tijdelijke aard kan zijn."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Jordi Cruijff verklaart overstap naar Barcelona: ‘Ik kreeg dat ene telefoontje’

De oud-aanvaller legt uit waarom hij is teruggekeerd bij Barcelona.Lees artikel

De teruggekeerde Cruijff is ondanks de woorden van Laporta niet van plan om naast Koeman in de dug-out van Barcelona te gaan zitten. "Ik ga niet op de bank zitten, nee", zo klinkt het in gesprek met Cadena SER. "Ik snap dat zoiets ter sprake komt, ik ben de laatste drie jaar namelijk trainer geweest. Maar dat is niet mijn intentie. Ronald is de trainer en ik ben hier alleen maar om te helpen waar nodig. Bij deze club is altijd voldoende werk te doen. Ik heb altijd een goede relatie gehad met Koeman en er is wederzijds respect. Met die wildcard is hij niet zo bezig, waar anderen dat juist wél zijn."

Cruijff vindt het een goede zaak dat Koeman ook volgend seizoen als coach verbonden is aan Barcelona. "Hij heeft heel veel ervaring en kent de club door en door. Ik weet dat hij een moeilijk en ingewikkeld eerste jaar achter de rug heeft en het nieuwe is er nu wel vanaf. Ronald weet als geen ander wat voor een druk er bij Barcelona komt kijken en hoe hoog de verwachtingen altijd zijn. Daar is hij aan gewend en dat zal hem ook niet belemmeren voor de toekomst. Ronald is ontzettend gemotiveerd om er een succes van te maken", aldus Cruijff.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door isco24)

Of mensen nou wel of niet tevreden zijn met Koeman, ik blijf het pijnlijk vinden hoe Laporta met hem is om gegaan. Koeman is een legend en hij heeft echt liefde voor de club. Tuurlijk, Ronald is niet de coach van Laporta maar toch had ie hem anders kunnen behandelen. Denk dat Cruijff echt teleurgesteld is geweest in zijn vriend Laporta.

9 juni 2021 om 13:44

Ik denk dat cruijff eerder teleurgesteld zou zijn in koeman met zijn 532.

9 juni 2021 om 14:02

Maar da's logisch

9 juni 2021 om 14:36

Ja, logisch. Waar haalt een trainer als Ronald Koeman het gore lef vandaan om met een realistische blik naar de de kwaliteit en het blessureleed van selectie te kijken en een systeem te spelen dat maximaal resultaat garandeert. Als Koeman had vastgehouden aan 4-3-3 met de verdedigers die hij tot zijn beschikking heeft had 'ie nooit mee kunnen strijden om te titel.

9 juni 2021 om 21:03

Komt bovendien bij dat Cruijff 433 ook helemaal niet als enige opstelling zag. Kan me bijvoorbeeld al een clip voor de geest halen waar hij een vurig pleidooi hield over een ruit op het middenveld. Eind van de dag gaat het om hoe je het invult.

Is toch gewoon mooi dat na al die jaren de naam Cruijff alle deuren nog steeds opent in de voetbalwereld. Niets ten nadele van Jordi natuurlijk, die volgens mij in ieder geval het denken en praten over voetbal van zijn vader heeft meegekregen.

9 juni 2021 om 21:57

Geldt ook voor de naam Hazes, sommige namen zijn gewoon (terecht) legendarisch.

Vrij bijzonder dat je in dit werkklimaat nog wil werken. Barcelona is een club met een mooie historie, mooi shirt en mooie stad, maar het bestuur gedraagt zich lelijk. Mmm... Is de club dan eigenlijk nog mooi of gaat dat hand in hand?

9 juni 2021 om 13:53

Dus als je liefde voor een club hebt en ziet dat het niet al te best gaat, zou je je handen er van af trekken ipv proberen het weer op te bouwen? Wetende dat je vader een legende is in Barcelona en op handen gedragen werd. Je kan nu weer een positieve verandering doorvoeren in die club, maar jij zou oprecht niks meer met die club te maken willen hebben dus? Of is het gewoon populair om dit te roepen?

9 juni 2021 om 14:01

Van Jordi Cruijff kan ik me voorstellen dat hij blijft; zijn hart ligt bij die club en hij wordt niet in twijfel getrokken. Van Ronald Koeman kan ik me bijna niet voorstellen dat hij nog elke dag met plezier naar zijn werk gaat, want met welk salaris ook; waardering is key.

Maar je geeft wel antwoord op mijn vraag, het is dus in potentie een mooie club.

9 juni 2021 om 14:09

Zeker! Een van de mooiste ter wereld. Daarom is je eerste zin ook zo vreemd in mijn ogen. Zeker als je liefde voor een club hebt, zoals Cruijf in deze en Koeman. Klinkt namelijk alsof jij absoluut 0 moeite zou willen doen als het niet gaat zoals jij wilt en dat vind ik een slechte eigenschap. Je moet juist willen werken aan iets beters. Te allen tijde. Totdat blijkt dat jouw hulp niet meer gaat helpen, dan zou je je handen ervan af moeten trekken zodat ze zonder jou weer kunnen opbouwen. Ook dan denk je vanuit de club en is de liefde leidend.
Maar zoals gezegd, is het populair om nu Barcelona constant zwart te maken. Zie ook Dennisjwt wiens reactie verwijderd gaat worden. Maar blijkbaar is het zeggen van K club belangrijker dan normaal reageren. En dan vindt men iets mis met Barcelona, maar op een forum gaan schelden over een club die je niet graag hebt, is wel oke.. Bekrompen gedachtegang.

9 juni 2021 om 16:35

Met K club suggereer jij dat ik met k*** scheld en dat is niet waar. Maar K.. is inderdaad een verschrikkelijk scheldwoord. Ik denk dat alle vrouwen nu op hoge poten verhaal komen halen. Maar ik hoop dat jij nog geniet van je club. Hoop op een mooie super league voor je met elke 2 weken Juventus en Real.

10 juni 2021 om 09:22

Zo ook nu reageer je echt super volwassen. Houd ik van. De reden dat ik K zeg, ligt aan het feit dat het vrouwelijke geslachtsdeel (even als het mannelijke) hier verwijderd wordt omdat het niet te accepteren taalgebruik is.
Wel ben ik blij dat je eigenlijk bevestigd dat wat ik zeg volledig klopt. Je bent meer bezig met een club zwart te maken dan inhoudelijk te reageren. Fijne dag. Smeer je goed in.

10 juni 2021 om 10:19

Ik maak je club niet zwart. Ik geef mijn mening over een club. Die kan positief en negatief zijn en ik denk dat ik duidelijk aangeef waarom die negatief is .daar is een forum bedoelt. Ik zal het nog eens toelichten. Een milard schuld door wanbeleid. Zeer onrespectvol gedrag tegen eigen werknemers en soms zelfs clublegendes. Zelfs leugens verspreiden over gezondheid. (koeman) De super league waar zo ongeveer iedereen in de voetballerij van kotst, maar gelukkig de meeste clubs op terug zijn gekomen. Behalve 3 waaronder Barcelona. Genoeg normale argumenten lijkt me. Maar ipv de discussie met me aan te gaan en inhoudelijk te rreageren doe je dat zelf niet en wijs je alleen maar met een vingertje.

10 juni 2021 om 10:40

Hahaha ja nu wil je het ineens toelichten, maar volgens mij stond er in jouw reeds verwijderde reactie namelijk 1 zin: "barcelona is gewoon en k club". That's it. Nu moet je niet doen alsof je normaal je mening verkondigde. Een mening is namelijk niks mis mee. Ook niet als deze negatief is. Als je echter ongefundeerd en enkel voor de likes gaat zeggen dat iets of iemand k is. Ja sorry, dan verlies je wel kracht in de 'discussie'.
Ik hoef ook niet een discussie met je, je mag van mij iets vinden. Ik reageerde echter op Jellodoro dat ik zijn insteek vreemd vond en hij reageert daar vervolgens heel normaal op waarop ik ook weer een reactie op gestuurd heb. Zo voer je namelijk een discussie of een dialoog. Niet gewoon roepen "club a is K"

10 juni 2021 om 18:18

Dit lief je gewoon, want ik weet maar al te goed dat je hier op deze site van de almachtige moderators moet onderbouwen en heb het 100% zeker over het volhouden van de super league gehad. Dat is ook de hoofdreden naast al die andere genoemde redenen waarom ik het zo een afschuwelijk lelijke club vind geworden.

11 juni 2021 om 08:16

Oke, ik lieg en jij hebt een perfect gemotiveerde en uitgebreide reactie geplaatst die niet verwijderd is door de moderators..

9 juni 2021 om 16:31

Zeker nu met de super league erbovenop is het een hele lelijke club geworden. Heeft alle sympathie verloren. Geen respect voor andere clubs. Geen respect voor eigen werknemers. Een miljard schuld door wanbeleid. Kan geen enkel mooi aspect meer noemen.

10 juni 2021 om 10:11

Ik ben wel benieuwd of cruijf ooit zijn mond gaat open doen over de genocide die hij gezien heeft in Israël, en zeg nu niet "hij zit in het voetbal" of "hij weet van niets" want het is letterlijk over het hele land!

Is er toch iemand nu bijgekomen die volledig achter Koeman staat, fijn toch. Ik zou zeggen; strijdbijlen begraven met Laporta, slim inkopen (Aguero heb je al) en vol gas voor volgend seizoen gaan!

Zeer onterecht hoe met Koeman is omgegaan door Laporta. Een clublegende die een goed draaiend Nederlands elftal links liet liggen om bij zijn droomclub aan de slag te kunnen. Hopelijk gaat hij het aankomend seizoen goed doen en snoert hij alle criticasters de mond. De titel is zeker mogelijk, dit jaar deden ze ook heel lang mee.

9 juni 2021 om 14:41

Ja, en dan niet zomaar een Barcelona, maar een Barcelona dat zowel sportief als financieel pas op de plaats moest maken. Dat je juist dan je goede baan opgeeft, zegt wat over de clubliefde die Koeman jegens Barcelona heeft. Laporta had wel wat dankbaarder kunnen zijn dat hij überhaupt in die chaos is ingestapt.

9 juni 2021 om 14:57

Laporta was geen voorzitter op het moment dat Koeman trainer werd bij Barcelona dus hoezo moet Laporta 'dankbaar' zijn dat Koeman een goede baan heeft opgegeven (voor een betere baan trouwens)?

Dat Laporta daarnaast slecht is omgegaan met Koeman is dan wel weer een feit en toont aan dat Koeman allesbehalve de eerste keuze van Laporta is maar momenteel te duur is om opzij te schuiven (en er daarnaast vermoedelijk ook geen valabale kandidaten beschikbaar waren)

9 juni 2021 om 15:34

Je doet net alsof Koeman het uit liefdadigheid doet. Koeman wilde altijd al in de voetsporen treden van Cruijff. De baan heeft nog altijd de nodige prestige en hij krijgt ook best aardig betaald.

"ronald is de trainer en ik ben hier alleen maar om te helpen waar nodig." Ik ben benieuwd wat hij betaald gaat krijgen voor zo een functie. Het is mij niet echt duidelijk wat hij gaat doen binnen de club. Het lijkt er op dat ze hem gewoon hebben gehaald voor "handig" om er bij te hebben.

9 juni 2021 om 16:24

Hij is gehaald om de clubcultuur te bewaken door de hele organisatie. Hij rapporteert aan anderen is zelf geen Technisch directeur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Derksen is het ‘100 procent eens’ met Koeman: ‘We slaan weer op hol’

Ronald Koeman kreeg woensdag nogal wat kritiek te verwerken vanwege zijn analyse over de start van Oranje op dit EK. De gewezen bondscoach van het Nederlands elftal snapt weinig van de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren