Neef van Quincy Promes dreigt met ‘artikel 12-procedure’ voor EK

Woensdag, 9 juni 2021 om 00:38Dominic Mostert • Laatste update: 06:27

De neef van Quincy Promes, die claimt te zijn neergestoken door de aanvaller van Spartak Moskou, wil dat het Openbaar Ministerie nog vóór de start van het EK een beslissing neemt over strafvervolging, zo meldt De Telegraaf. Volgens zijn advocaat Yehudi Moszkowicz heeft het er alle schijn van dat het OM opzettelijk met de beslissing treuzelt, kennelijk om Promes een ongestoord EK te gunnen, schrijft de krant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door cas1)

Tja, had al verwacht dat dit soort berichten rond deze tijd de media in zouden worden geslingerd. Om de rust te behouden had ik Promes gewoon thuis gelaten. Hopelijk beinvloed het de groep niet te veel.

9 juni 2021 om 00:55

FdBoer en logisch nadenken gaan niet echt samen. En dan laat ie Bergwijn wel thuis, wat een amateur eerste klas.

9 juni 2021 om 06:49

Want Bergwijn meenemen was gezien zijn prestaties was wel logisch geweest? Had dan El Ghazi genoemd..

9 juni 2021 om 07:43

@sociofan, en dan Bergwijn mee nemen, goed gezien Frank de Boer?

9 juni 2021 om 08:26

Op basis van de argumentatie dat Ajacieden en de Boer gebruiken rondom Donny van de Beek, zou het inderdaad logisch zijn om Bergwijn met expliciete kwaliteiten op te roepen en daarom rammelt dit selectiebeleid ook aan alle kanten en ik snap dat ze dat in Amsterdam niet zo erg vinden omdat hun vriendjes minuten gaan maken, maar logisch zijn de keuzes allerminst.

9 juni 2021 om 09:39

Mij interesseert het geen reet hoeveel Ajacieden er mee doen, vooral tijdens het seizoen heb ik er liever 0 die opgeroepen zodat ze gewoon fit blijven voor Ajax, dat is nog altijd belangrijker dan een NL elftal imo

9 juni 2021 om 17:09

Best aardig wat Ajax fans zijn hier echt zo vooringenomen en best hypocriet in hun spraak, gaat soms nergens over en altijd maar ontkennen of zeggen dat ze dat ze iets niet roepen omdat diegene een Ajax fan is agh, amahoela.

Waarom gaat Quincy ook alweer mee? Heeft in Rusland niet echt overtuigd en in het begin bij Ajax ook niet.
Een jongen als El Ghazi wordt links gelaten terwijl die bij Aston Villa een prima seizoen heeft gedraaid. Zelfs een Danjuma van Bournemouth is een bruikbare speler die er gewoon bij kan zijn.

9 juni 2021 om 03:40

Kun je aangeven welke wedstrijd jij hebt gezien van de Russische competitie. Een simpele reden is dat je promes ook eventueel op de back positie kunt zetten en dat kunnen die andere jongens niet.

9 juni 2021 om 03:59

Iemand die al best matig is en nog veel matiger als back bedoel je? In plants van een goede buitenspeler die 10 goals heeft gemaakt bij de nummer 6 van de PL?

9 juni 2021 om 07:31

@louis el Pisto nr 11, maar ik ben het wel met je eens, Promes had daar zeker niet bij moeten zitten

9 juni 2021 om 07:33

Je weet dat FDB in 5-3-2 speelt. Die wil helemaal geen goede buitenspelers erbij met dit systeem. Al zou het wat mij betreft juist goed zijn om er een paar achter de hand te hebben, als je het systeem tijdens de wedstrijd aanpast naar drie aanvallers.En Promes had hij gewoon thuis moeten laten. Een speler waar een proces voor loopt meenemen is vragen om problemen.

Hahahaha net of het OM hier rekenschap mee zou houden. Sterker nog hij behoorde de vorige interland periode niet meer tot de selectie.

9 juni 2021 om 06:47

Aaah jij hebt meer informatie begrijp ik. Vertel, ik ben heel nieuwsgierig naar je onderbouwing. Of ga je puur af op je onderbuikgevoel?

9 juni 2021 om 07:45

Er staat een pagina-groot interview in het NHD vandaag met meer informatie, pagina 9.

Het zou toch wat zijn, redt die neef het EK van Oranje omdat De Boer genoodzaakt is een vervanger op te roepen. Een El Ghazi, Karsdorp of Bergwijn. Als die artikel 12 procedure het redt heeft die neef al meer voor Oranje betekent dan Quincy Promes ooit zal doen.

9 juni 2021 om 07:43

De boer zou dan geen vervanger oproepen. Dat stoort het groepsproces te veel, in tegenstelling tot een verdachte meenemen...

Lachwekkend dreigement natuurlijk wat in niks bedoelt is om zijn recht te halen of de zaak voor het EK te laten beginnen. Zo'n artikel 12 procedure is niet afgerond met een uitspraak voordat het EK is geeindigd en dus komt dat vervolgingsbesluit niet voor het EK, tenzij het OM zonder een rechter anders beslist. Ik weet ook niet hoe vatbaar het OM is voor pogingen om dergelijke besluiten op de lange baan te schuiven na het EK.

Elk slachtoffer wil gerechtigheid en het liefst zo snel mogelijk.
Maar om dit nu ineens zo veel haast te maken heeft nog meer redenen denk ik.
Een hogere? Vergoeding misschien?

9 juni 2021 om 07:43

Misschien niet per se hoger, maar wel sneller. Als Quincy wordt veroordeeld kan de neef het proces om schadevergoeding gaan starten.

9 juni 2021 om 07:44

Je krijgt echt geen hogere vergoeding om het te versnellen. De rechtbank heeft gewoon richtlijnen voor een eventuele vergoeding en die zijn gebaseerd op de schade die het slachtoffer heeft.
De reden waarom hij zo veel haast heeft 9s logisch: Promes is nu in Nederland en kan dan gearresteerd worden. Na het EK zal hij weer bij zijn club in Rusland zijn. Als hij dan pas wordt veroordeeld zal Promes niet de cel meer in gaan, omdat Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland. Promes zou dan dus zijn mogelijke straf kunnen ontlopen.

9 juni 2021 om 09:49

Misschien dat je bij een veroordeling geen hogere vergoeding krijgt, maar door nu heel 'spontaan' tijdens het EK hiermee een eventueel groepsproces te verstoren is het wel mogelijk dat er een hogere schikking op tafel komt te liggen om er maar vanaf te zijn.

Daarnaast is het inderdaad zo dat Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland, maar dat zou voor Promes ook betekenen dat hij bij een veroordeling nooit meer terug kan keren naar Nederland of naar een ander land kan reizen dat wel een uitleveringsverdrag heeft. En dat lijkt me toch wel wat erger dan een paar maand brommen in een Nederlandse cel en/of een flinke schadevergoeding aftikken.

9 juni 2021 om 13:00

Paar maanden? Lijkt me dat wanneer hij schuldig wordt bevonden je toch richting poging tot doodslag gaat toch? Mag hopen dat daar meer dan een paar maanden op staat?

9 juni 2021 om 13:00

@superghost Wellicht dat dit wordt gedaan door de advocaten van de neef om eerder en tot een hogere schikking te komen omdat dit meer impact en druk brengt voor Promes gezien de belangen?

10 juni 2021 om 10:24

Behalve als Promes een vorstelijke financiële schikking treft, omdat hij perse het Ek wil spelen.
De rechter zal vervolgens rekening houden met het feit dat de neef "plotseling" minder zwaar tilt aan het incident

En de onzin en onrust begint weer.
Dit is alleen al één reden, buiten het feit dat Promes gewoon een matige voetballer is, om hem niet op te roepen.

Promes is geeneens basisspeler, gaat dit (hopelijk) ook niet worden en zorgt nu alleen maar voor ''onrust''.
Hij lijkt mij al meer bij de groep betrokken, doordat hij zo goed bevriend is met de ster in onze aanval: Memphis Depay.

Of het zo is, I don't know. Maar het lijkt er wel steeds meer op.
Voetballend gaat hij als aanvaller immers niks bijdragen. Meneer komt niet eens een stilliggende pion voorbij.

Als wingback gaat hij niet spelen mag ik hopen, want dat heeft hij al 2,5 jaar niet meer gedaan. Zou van de zotte zijn om hem daar op te stellen...

Al met al is de keus voor Quincy Promes eigenlijk geheel niet te verklaren. En het is al helemaal niet te verklaren dat een Gakpo al twee oefenpotten op de tribune plaats heeft moeten nemen, terwijl zo'n non-voetballer als Promes gewoon één pot mocht invallen en één pot op de bank mocht zitten.

9 juni 2021 om 12:58

Pure vorm van vriendjespolitiek om Promes om die reden bij de selectie te hebben. Schandalig dat een El Ghazi bijvoorbeeld hierdoor niet is opgeroepen. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Zou wat zijn als hij net op het begin opeens te horen krijgt dat hij moet voorkomen. Toch wel een nieuwe blunder van de Boer als je het mij vraagt. Je wist van te voren dat dit aan de gang was en nu krijg je waarschijnlijk het ene na het andere negatieve bericht over deze zaak in de media.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

87 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Olympique Lyon heeft Thiago Mendes, een aankoop van 22 miljoen euro in 2019, op de transferlijst geplaatst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren