Llorente test tweemaal negatief en kan vrijdag weer aansluiten bij Spanje

Donderdag, 10 juni 2021 om 12:21Dominic Mostert • Laatste update: 12:21

Diego Llorente kan zich vrijdag weer bij de selectie van Spanje voegen. De verdediger is uit quarantaine, nu hij tweemaal een negatief resultaat heeft gekregen na een pcr-test. Dinsdagnacht communiceerde voetbalbond RFEF dat Llorente positief was getest op het coronavirus, maar inmiddels leeft het vermoeden dat het om een valspositieve uitslag ging. Daardoor is alleen nog Sergio Busquets uit de roulatie vanwege een besmetting.

De positieve test van Busquets zette de oefenwedstrijd tussen Spanje en Litouwen dinsdag al op zijn kop. Door de besmetting van de middenvelder kwam de eerste keus van bondscoach Luis Enrique niet in actie. Om toch aan de sportieve verplichtingen te voldoen, speelden de beloften onder de vlag van de nationale A-ploeg. Ze worden geleid door Jong Spanje-bondscoach Luis de la Fuente. Van de basisklanten had alleen Bryan Gil met zijn twee gespeelde interlands ervaring als A-international. Spanje won ondanks de onervarenheid van de selectie met 4-0.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Met het oog op mogelijke nieuwe besmettingen heeft Enrique al vijf reservespelers opgeroepen: Brais Méndez, Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia) en Raúl Albiol (Villarreal). Het nieuwe vijftal traint om risico's op verspreiding van het coronavirus te verminderen overigens in een aparte 'bubbel' van de groep. Opmerkelijk genoeg selecteerde de Spaanse keuzeheer slechts 24 spelers voor zijn definitieve EK-selectie, terwijl de UEFA bij uitzondering 26 spelers toestaat voor het komende EK.

De selectie is al ingeleverd en dus gaat Spanje met maximaal 24 spelers naar het EK Maandag testten alle spelers nog negatief, maar bij de pcr-tests van dinsdag werd bij Llorente een besmetting geconstateerd. Omdat hij nu tweemaal negatief heeft getest, mag hij vrijdag weer aansluiten bij de training. Busquets mist in elk geval de openingswedstrijd van maandag tegen Zweden.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door dick winnen)

Tja, dat krijg je als spelers niet isoleren wanneer nodig. Gewoon oerdom, leef nou gewoon in een absolute bubbel. Laat je vrouw dat ook doen et voila. Discipline is daarin gewoon ver te zoeken en dat mag je Busquets zelf ook kwalijk nemen. Indien nog een paar prominente spelers besmet zijn heb je als Spanje gewoon een probleem.

9 juni 2021 om 00:41

En voila? Was het maar zo makkelijk. Het zijn en blijven gewoon mensen. Heb zelf ook 10 dagen in quarantaine gezeten en dat waren de 10 saaiste dagen uit mijn leven. Van Busquets kan je het enigszins verwachten dat hij als prof in een bubbel moet leven. Maar je kan de vrijheid van zijn vrouw niet afnemen.

9 juni 2021 om 03:27

Je moet er wat voor over hebben, ze verdienen miljoenen. De gemiddelde voetballer krijgt nog eerder corona dan de mensen die ik ken. Het zijn gewoon onbenullen, want hoe krijg je het anders voor elkaar dat bij zoveel landen inmiddels besmettingen zijn.

9 juni 2021 om 04:11

Hele NBA bubbel ging het anders best makkelijk af.

10 juni 2021 om 12:29

Waarom is Cillissen niet mee.....

10 juni 2021 om 12:34

Ik heb ook 5 dagen in isolatie gezeten en die 5 dagen waren zo voorbij. Het is net wat je er zelf van maakt en hoe je bent als mens. Tuurlijk je mist dingen als het zien van mensen (ik was de enige bij ons in huis die positief getest was op corona, de rest van het gezin is het bespaard gebleven), het vrij rondlopen en je kamer is natuurlijk in vergelijking erg klein. Echter heb ik in deze tijd de kans gepakt om oudere contacten te spreken, mensen te bellen ipv appen (wat resulteerde in gesprekken van een half uur tot een uur), ik heb wat games gespeeld, gelezen en ook genoten van het lekkere weer dat er toen was, ook al zat ik binnen. Nee ik gun het niet, maar het is echt niet het einde van de wereld en je moet er het allerbeste van maken. De een die kan dat wat makkelijker dan de andere maar je moet er zelf dan maar het beste van maken.
Echter denk ik dat het probleem van deze voetballers zit in het feit dat ze geld als water hebben, altijd van alles doen en niet meer gewend zijn aan een lekker minimalistisch leven met een boek en een film op de achtergrond, in absolute rust.

9 juni 2021 om 06:06

Waarom zijn vrouw erbij betrekken? Net als die in het spelers hotel zit.

9 juni 2021 om 06:46

Het gaat uiteraard om de dagen voordat de spelers bij elkaar zijn gekomen. In die dagen kunnen familie en vrienden de spelers nog besmetten waardoor zij het virus meenemen de bubbel in. Het virus is enkele dagen na besmetting ook nog niet op te sporen, dus een test bij ingang van de bubbel geeft nog geen garantie. Dat is ook precies de gedachte achter de quarantaine.

9 juni 2021 om 09:57

Ze zitten al 2 tot 3 weken in trainingskamp. Daarvoor hebben ze ook al testen gedaan. En was hij negatief! Dit is waarschijnlijk gebeurt toen die in de bubbel van de selectie zat!

10 juni 2021 om 12:49

Ze zaten gewoon in een bubbel. Een contact van Busquets voelde zich niet lekker en liet zich meerdere keren testen. In eerste instantie negatief. De derde keer was de test wel positief. De voorgestelde incubatietijd van Busquets was al voorbij toen Busquets gestest werd voor de bubbel van het Spaanse team. Vreemd genoeg testte hij ook pas later positief.

een gewetensvraag,maar zouden er landen zijn die hun sterspeler in bescherming nemen wetend dat hij corona heeft en het dan niet na buiten brengen,omdat ze hem niet willen missen?

9 juni 2021 om 00:29

Neen, dat lijkt me niet. Kan je een flinke schadeclaim opleveren mocht het uitlekken. Je mag er vanuit gaan dat men niet met de gezondheid van alles en iedereen gaat spelen voor een dom toernooitje.

9 juni 2021 om 00:45

Schadeclaim? Wie lijdt welke schade en wat is de juridische grondslag voor jouw zogenoemde schadeclaim? Nog ff en je zegt dat mensen daarvoor de bak in kunnen draaien. Als zoiets gebeurt en er volgen maatregelen dan zullen die eerder van sportieve aard zijn dan dat je het moet zoeken in een schadeclaim. Over het algemeen zijn topsporters kern gezond en zijn de personen die flinke schade oplopen door dit virus vaak hele dikke mannen van middelbare leeftijd, gehandicapten en ouderen. Dus met die schadeclaims zal het wel meevallen.

9 juni 2021 om 00:54

Lazio heeft het gewoon gedaan en die hebben geen straf ontvangen dacht ik.

9 juni 2021 om 03:29

Indirect verantwoordelijk zijn voor. Je zou maar aan worden gestoken door iemand die het bewust heeft verzwegen. Voor je het weet geef je het zelf door. Denk bijvoorbeeld aan Kante, zijn vader is zwak qua gezondheid. Je zou maar net hem besmetten en daarmee wellicht zijn vader.

Misschien is schadeclaim niet het juiste woord, maar er is zeker juridische grondslag voor.

9 juni 2021 om 07:08

@Lierse, dit heeft op VZ gestaan drie maanden geleden: De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft Lazio een boete van 150.000 euro opgelegd voor het niet naleven van de coronaprotocollen. Daarnaast zijn forse schorsingen opgelegd aan medewerkers van de clubs. Zo wordt voorzitter Claudio Lotito voor zeven maanden verbannen en worden twee clubdoktoren twaalf maanden geschorst.

9 juni 2021 om 00:52

Ja natuurlijk. Hopelijk wordt het testen geregeld door UEFA, anders gaat zoiets zeker gebeuren (is ook al bij clubs gebeurd)

9 juni 2021 om 06:56

Daar gaat geen arts aan meewerken. Zelfs artsen die dopinggebruik toelaten zullen dit een stap te ver vinden gaan. Dit is spelen met de volksgezondheid. Doen ze het wel en lekt het uit, kan de arts zelfs naar de gevangenis.

9 juni 2021 om 13:04

Ook wanneer het gaat om een finale wedstrijd? Ik denk dat die kans er nog zomaar inzit dat het wel gebeurd zeker als de testen door de artsen van de ploeg worden gedaan en de speler asymptomisch is.

10 juni 2021 om 12:38

Goede vraag. Heb ik ook al vaak over nagedacht.. Moesten ze ermee kunnen weg komen en zeker weten dat hij niemand zou besmetten dan zeker maar het risico op besmetting bij de rest is vrij groot dus daarom steekt iedereen de besmette speler wel direct in quarantaine lijkt me, anders heb je 3 dagen later plots 15 besmette spelers. Maar stel bv dat iedereen gevaccineerd en dus redelijk veilig is (spelers plus staf) op de sterspeler na die toevallig antivax is, dan ken ik wel landen die zeker zouden durven foefelen mochten ze ermee weg kunnen komen.

Busquets steekt Llorente aan, Llorente weer iemand anders. Spanje gewoon de lul tegen Zweden, komen er vast nog wel meer bij aangezien ze 24/7 eten, slapen, trainen en chillen

9 juni 2021 om 02:47

Ja en dan hebben wij het over Frank de Boer die een paar liter lucht prefereert als 26ste man maar deze knakker is nog dommer geweest met zijn selectie van 24

9 juni 2021 om 06:05

Zweden heeft zelf ook al 2 corona besmettingen waaronder kulusevski er een is. Wordt gezellig daar

9 juni 2021 om 08:20

Het staat nu al 2-2. Er is weerstand tegen het geven van vooraan in Spanje.

Dat ziet er niet best uit. Er zullen er misschien nog wel een aantal volgen. Spanje heeft mazzel dat ze in een best makkelijke poul zitten .. de eerste ronde zullen ze sowieso overleven zelfs met reserve spelers mochten die wat spelers moeten vervangen

Ik heb alle respect voor de mening van die handbalster. Maar dit is die wat je kunt krijgen als je niet met zijn allen gevaccineert bent.. t word een grote chaos..snap uberhaupt niet waarom dit toernooi niet als eis heeft dat je gevaccineert word.. dit kan dus bij elk land gebeuren nu...

9 juni 2021 om 07:23

Sorry maar met een vaccinatie heb nog steeds niet de 100% zekerheid dat je niet besmet raakt. Kans is natuurlijk wel kleiner.

10 juni 2021 om 13:09

Inderdaad. Wordt daarom een leuke nasleep met iedereen die naar het buitenland gaat die gevaccineerd is geen negatieve testuitslag te hoeven laten zien.

Zolang je geen EK bubbel maakt en alle teams echt afzondert blijft dit gebeuren. Met een beetje geluk kan je een heel verrassende winnaar krijgen als bepaalde teams met veel Corona besmettingen gaat zitten. Ben wel benieuwd hoe het verder gaat tijdens het toernooi.

Hij zou kunnen aansluiten, maar ik zou als Spanje zijnde geen risico nemen.
Alsof Llorente direct gaat spelen de eerste pot?

IK zou hem nog wat langer apart houden met Busquets...

Je hebt met Eric Garcia, Laporte en Pau Torres drie waardige centre backs. Eventueel kan bij hoge nood Azpilicueta nog als RCV spelen met een Marcos Llorente op de back!!

Het blijft fascinerend om te zien hoe mensen in deze test onzin blijven volharden. Zoals Mark Rutte enkele maanden geleden zelf zei nadat hij vertelde zelf nog nooit op corona te zijn getest, dat het helemaal geen zin heeft om te testen als er geen symptonen zijn. In het voetbal wereldje doen ze echter niets anders dan spelers en trainers testen die geen enkele symptonen hebben. Volslagen onzin dus,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Daniel OlmoMiddenvelder00
KokeMiddenvelder00
David de GeaKeeper00
Unai SimónKeeper00
Jordi AlbaVerdediger00
AzpilicuetaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

Spanje
1 fan
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Leeds United 15 1 1 0
2020/2021 Leeds United U23 1 1 0 0
2020/2021 Real Sociedad 1 0 0 0
2019/2020 Real Sociedad 29 1 6 1
2018/2019 Real Sociedad 21 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

Llorente test tweemaal negatief en kan vrijdag weer aansluiten bij Spanje

Diego Llorente kan zich vrijdag weer bij de selectie van Spanje voegen. De verdediger is uit quarantaine, nu hij tweemaal een negatief resultaat heeft gekregen na een pcr-test. Dinsdagnacht communiceerde voetbalbond...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren