Giroud geeft Deschamps stof tot nadenken na wissel Benzema

Dinsdag, 8 juni 2021 om 23:01Dominic Mostert • Laatste update: 23:06

Frankrijk heeft dinsdagavond geen fout gemaakt in de laatste voorbereidingswedstrijd voor het EK. Les Bleus wonnen in het Stade de France met 3-0 van Bulgarije, dankzij een treffer van Antoine Griezmann en een dubbelslag van Olivier Giroud. Laatstgenoemde was de vervanger van Karim Benzema, die in de eerste helft geblesseerd uitviel. Zijn kwetsuur was de enige smet op de overwinning van Frankrijk; volgens de eerste geluiden gaat het niet om een ernstige blessure. Het EK begint voor de ploeg van Didier Deschamps op dinsdag 15 juni met een wedstrijd tegen Duitsland.

Na de eerste helft was er voor Frankrijk slechts één reden tot zorg: de blessure van Benzema. De aanvaller reageerde in minuut 31 op een voorzet vanaf de rechterflank van Benjamin Pavard. Hij was eerder bij de bal dan Ivan Turitsov, waarna zijn rechterbeen tegen het lichaam van de rechtsback aankwam. De aanvaller van Real Madrid, na een absentie van zes jaar teruggehaald bij de nationale ploeg van Frankrijk, werd aan de zijlijn behandeld met een spray, werd ingetapet en bleef enkele minuten doorvoetballen. Daarna concludeerde hij dat het niet langer ging, waardoor Didier Deschamps ervoor koos om Giroud te laten invallen.

De technische staf liet in een eerste reactie aan journaliste Carine Galli langs de zijlijn weten dat de pijn bij Benzema het gevolg lijkt van een 'tik' en niet per se duidt op een ernstige blessure. Frankrijk leidde op het moment van het uitvallen van de aanvaller met 1-0, door een omhaal van Antoine Griezmann die van richting werd veranderd. Dat doelpunt viel enkele minuten voor het incident met Benzema. Bulgarije probeerde een pass van Kylian Mbappé weg te werken, maar leidde daarmee onbedoeld de omhaal van Griezmann in; door een aanraking van Ivaylo Chochev was keeper Daniel Naumov kansloos. Vijf minuten voor de pauze voorkwam Naumov op knappe wijze dat Griezmann zijn tweede doelpunt van de avond maakte.

Na de pauze bleef Frankrijk onbedreigd op zoek naar mogelijkheden om Bulgarije op een grotere achterstand te zetten. Een geplaatste inzet van Mbappé werd gepareerd door Naumov; halverwege de tweede helft kwam de spits voor de keeper te staan en schoot hij laag naast de linkerpaal. Twaalf minuten voor tijd ontstond de eerste serieuze kans voor Bulgarije, toen invaller Birsent Karageren onder Franse druk diagonaal naast schoot van dichtbij. Frankrijk leek te beseffen dat het een tandje moest bijzetten en kwam op 2-0 doordat Giroud na een scherpe voorzet van Pavard voor zijn man kwam en zijn 45ste interlanddoelpunt maakte. Nummer 46 volgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd, toen hij van dichtbij afrondde na een pass van Wissam Ben Yedder.


Poll

Wie verdient volgens jou de voorkeur in de voorhoede?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Giroud voegt voetballend heel wat minder toe dan Benzema. Ik denk niet dat Deschamps wijzigingen door zal voeren.

8 juni 2021 om 23:54

nou ze zijn anders toch mooi wereldkampioen geworden met giroud,zonder benzema

9 juni 2021 om 00:00

Heeft 546 minuten gespeeld op het WK zonder ook maar 1 schot op doel te lossen. Denk niet dat ze door hem wereldkampioen zijn geworden.

9 juni 2021 om 00:01

Ik vind dat je Giroud toch wel heel erg tekort doet in jouw bericht. Giroud was op het WK in 2018 juist enorm belangrijk voor het spel van Frankrijk. Ze hebben namelijk iemand nodig die een hoge bal kan aannemen en doorspelen zodat de voetballende spelers met snelheid als Mbappe en Griezmann de diepte in kunnen duiken. Deschamps speelt al jaren lang counter voetbal, dus ik zie niet in hoe Benzema dan meer zou toevoegen dan Giroud. Als je de speelstijl veranderd is er wat voor te zeggen, maar als Deschamps wilt spelen zoals in 2018, dan kan hij beter Giroud opstellen.Giroud afrekenen op zijn doelpunten mag wat mij betreft gewoon, maar dan hoef je niet meteen te doen alsof hij geen bijdrage heeft geleverd. Iedereen met ogen kon zien hoe belangrijk die man voor de ploeg was.

9 juni 2021 om 00:13

Hij valt Benzema toch niet aan? Hij zegt alleen dat, bij afwezigheid van Benzema, Giroud belangrijker was bij het naar de wereldtitel helpen van Frankrijk dan alle 'haha nul goals'-mensen suggereren

9 juni 2021 om 00:35

Ik begrijp echt niet waarom je Giroud per se zo af wil kraken. Iedereen weet heus wel dat het een tamelijk onhandige lantaarnpaal is soms, maar als je niet kunt zien hoe die prima van pas kwam bij Frankrijk 2018 dan is dat scorebordjournalistiek. Iedereen snapt heus wel dat Benzema duizend keer beter is en dat je niet Giroud op gaat stellen, je gaat ook niet Luuk de Jong opstellen als je Ruud van Nistelrooy zou hebben. Maar dat Giroud (a) altijd een prima aanspeelpunt is en (b) voor Frankrijk hetzelfde gemiddelde draait (0,42 goals per wedstrijd) als Thierry Henry, dat is toch gewoon geweldig knap voor een tamelijk onhandige lantaarnpaal ? (en daar doe ik hem mee tekort, maar ik probeer mijn punt duidelijk te maken)

9 juni 2021 om 00:54

PeerBerwers. Juist de bal vasthouden, ruimte creëeren en de pass geven is iets waar Benzema echt veel sterker in is. Maar Giroud was zeker belangrijk voorin. Ik denk wel dat Benzema die rol veel beter kan invullen dan Giroud.

9 juni 2021 om 01:56

@beautifulgame7 giroud had gewoon 2 assists op het wk dus zit je nou te liegen of wist je het echt niet? Op het EK 2016 gewoon netjes 3 goals en 2 assists. Dus hou aub op met overdrijven, want dat is echt irritant. Vindt overigens dat Benzema eerste keus moet zijn voor de duidelijkheid.

9 juni 2021 om 01:59

Toevallig heeft het systeem met Giroud het afgelopen wk goed uitgepak,zij het dat andere spelers de doepunten maakten.Ik neem aan dat het doorgaans wel de bedoeling is dat een spits doelpunten maakt i.p.v een bal aannemen in de lucht.

Als alles verteld en geschreven is zullen de statistieken toch vertellen wat voor een ondergewaardeerde spits giroud is. Die kan ze overal maken. Overigens wel jammer van Benzema ziet er niet al te best uit

8 juni 2021 om 23:20

Behalveop het wk van 2016 wat ze wonnen haha

8 juni 2021 om 23:21

Behalve op het wk van 2018 wat ze wel wonnen haha

8 juni 2021 om 23:22

Heb ik iets gemist in 2016?

8 juni 2021 om 23:24

Haha ja. Het is wel heel bizar te noemen dat Frankrijk 2x wereldkampioen is geworden met een spits die niet kon scoren (Giroud en voor de oudere kijkers onder u (mooie quizvraag) Stephane Guivarc'h)

9 juni 2021 om 00:33

@alltimerin, niet 'iets', je hebt een heel WK gemist!

8 juni 2021 om 23:57

Zoals de statistieken al jaren vertellen dat Benzema een ongewaardeerde spits is bedoel je Tuskii? En dan heb ik het over Frankrijk overigens, want bij Real wordt hij wel degelijk gewaardeerd.

9 juni 2021 om 00:19

Ik doe niks af van Benzema. Is een heel complete spits en probeer ook niet te vergelijken. Heb het hier over giroud die lang niet overal basis was maar toch heel veel goals scoort en belangrijk is voor het team

9 juni 2021 om 00:43

Oh maar dat bedoel ik ook niet hoor, dat jij iets af doet aan Benzema, dat doe je zeker niet. En wat je Giroud zeker niet kan verwijten is een gebrek aan inzet, hij geeft zich altijd 100% en is volgens mij nooit gedemotiveerd, ook als hij in de 89e minuut erin gebracht wordt, dan gaat hij er nog steeds vol voor. Hoe effectief hij is, daar denk ik dat we toch iets van mening zullen verschillen, maar dat kan.

9 juni 2021 om 08:34

Giroud is 5 goals verwijderd van het all-time topscorerschap van Frankrijk. Zou toch wat zijn als hij Thierry Henry voorbij gaat. Denk dat Giroud precies zo gewaardeerd wordt als hij is. Gerespecteerd maar geen geweldenaar.

Lijkt me dat je met Benzema en Mbappe met Griezman erachter veel meer voetbal hebt

Is dit Frankrijk nou zoveel beter dan een Duitsland of Portugal. Ik zie het niet in ieder geval. Ben benieuwd wat het EK gaat brengen.

8 juni 2021 om 23:12

Ligt allemaal heel dicht bij elkaar verwacht ik. Laatste twee edities van Portugal-Frankrijk werden ook 0-0 en 0-1 voor Frankrijk.

8 juni 2021 om 23:19

In de breedte sowieso wel, maar je kunt er maar 11 tegelijk opstellen natuurlijk.

8 juni 2021 om 23:20

Een oefenwedstrijd tegen Bulgarije is een hele andere partij dan een EK-wedstrijd. Ik verwacht gewoon een sterk Frankrijk.

8 juni 2021 om 23:20

Qua selectie wel. Qua team en vorm valt het wel mee.

8 juni 2021 om 23:24

Maar dit is Frankrijk gewoon hé, ik zie dat sommige leden denken dat Frankrijk sprankelend of mooi Tiki-Taka speelt, maar nee. Het is gewoon ff een goal maken en dan terug in de organisatie gaan, en dan wegcounteren, maar het allerbelangrijkste is dat het werkt. En dat is Deschamps

9 juni 2021 om 12:06

Ik vind wel dat je veel goeie kernen hebt met individueel heel sterke spelers maar dat er niet echt een Spanje of Duitsland bijzit dat als ploeg echt een machine is.

Giroud blijft een wereldspeler, een ongelooflijke spits die veel wordt onderschat. Bij Chelsea komt hij niet veel aan de bak en toch laat hij zien in vorm te zijn. Een luxe probleem voor Deschamps maar dat laat ook gewoon zien dat ook dit toernooi Frankrijk een wereldelftal heeft en dat ze gewoon de favoriet zijn om dit EK te winnen als je het mij vraagt.

Nog maar 5 verwijderd van Henry en dan is die topscorer aller tijden van Frankrijk haha. Wordt wel lastig met Duitsland, en Portugal in de poule. Tegen Hongarije kan die aan zijn doelpuntentotaal werken. Zal wat zijn.

8 juni 2021 om 23:29

Nou ik moet dat nog zien. Hongarije is het enige land dat thuiswedstrijden met een vol stadion speelt dit EK. Ze zijn de zwakste broeder van de poule uiteraard maar zie ze er ook niet met 0-5 af gaan

8 juni 2021 om 23:40

Nee true, ze hebben amper goals tegengekregen in de laatste 28 wedstrijden onder Rossi. Moet wel een kanttekening plaatsen dat ze nog geen wedstrijden tegen toplanden hebben gespeeld. En met Orban, Gulacsi, en Szalai (fener) hebben ze wel een prima verdedigende kern. Maar ja, we gaan het zien. Henry is een fantastisch speler, en het mag eigenlijk niet dat een speler zoals Giroud er overheen gaat. Maar ja, na al die meuk die hij overheen heeft gekregen hier op vz dat het een beperkte spits is enzo, zal het wel grappig zijn. Kan je toch altijd zeggen dat het topscorer aller tijden is van Frankrijk.

9 juni 2021 om 03:40

Een centraal duo met Orban en Szalai stelt oprecht helemaal niks voor. Orban is de derde keuze bij RB Leipzig (het is dat ze met drie centrale verdedigers spelen - maar hij is beduidend de zwakke broeder) en de Turkse competitie stelt weinig voor. Aan een goede keeper heb je doorgaans ook niet veel als de rest van het team ondermaats is. Waar je het vandaan haalt dat ze amper goals tegen krijgen is me een raadsel. 1 tegen Andorra, 3 tegen Polen, 1 tegen Ijsland, 1 tegen Serviã«, 1 tegen Bulgarije, 3 tegen Rusland. Toch gewoon al 10 tegen in de laatste 12 duels. Dan te bedenken dat ze niet tegen echte toppers hebben gespeeld. Beste geklasseerde teams waar ze tegen hebben gespeeld zijn Rusland, Polen en Turkije en in die duels kregen ze meteen 5 om de oren.

9 juni 2021 om 11:23

9 tegendoelpunten in de laatste 10 wedstrijden, en 6 keer de nul. Tuurlijk zijn het zwakke tegenstanders, maar valt opzich wel mee toch. En ze spelen trouwens met 5 man achterin, dus centrale duo is niet van toepassing, want Lang speelt ook mee, maar die is niet super denderend ten opzichte van die andere spelers die ik noemde. En Orban heeft dit seizoen wel de sterkste gespeeld volgens Whoscored, dus just saying. Zo'n zwakke broeder is het niet.

10 juni 2021 om 08:03

Orban is verkozen tot speler van het seizoen bij Leipzig en kreeg altijd de voorkeur boven Konate.

Je kunt van Giroud zeggen wat je wilt maar hij stelt nooit teleur bij de nationale ploeg. Waarom zou je hem uit het elftal halen? Hij doet al jaren wat hij moet doen namelijk doelpunten maken. En volgens mij is dat toch echt waar het om gaat voor een spits. En zeker bij Deschamps die toch echt in de eerste plaats resultaatvoetbal speelt

9 juni 2021 om 01:33

Nou ja. Benzema loopt 1 op 3 voor Frankrijk. Zo bijzonder is dat niet.

Op grote toernooien heeft hij 3x gescoord in 11 wedstrijden, waarvan 2 tegen Honduras.

Dus daar mag ook wel een tandje bij...

9 juni 2021 om 03:03

Bijna, maar toch wel belangrijke context weggelaten: 2 assists tegen Zwitserland en 1 goal. 2 goals tegen Honduras. Allemaal in de groepsfase van het WK. En op het EK, 2 assists tegen Oekraã¯ne; ook in de groepsfase. Geen aandeel qua goals/assists in de knock-outfase.. Als je naar wedstrijden kijkt heeft hij een aandeel in 3 van de 11 wedstrijden. En dan ook nog tegen landen van bedenkelijk niveau. Niet elke assist of goal was even belangrijk. Tegen Zwitserland scoorde hij de 4-0 en gaf een assist bij de 5-0. Tegen Honduras scoorde hij een penalty en de 3-0. Dus het is maar hoe je het bekijkt... In de knock-outfase heeft hij 3 wedstrijden gespeeld. 12 schoten, nul doelpunten. En éã©n kans gecreã«erd... Tuurlijk is Benzema een betere voetballer dan Giroud, maar het is niet zomaar gezegd dat hij even het EK aan gort gaat schieten...

8 juni 2021 om 23:55

Heeft tijdens het voorgaande toernooi 0 (!) keer op doel geschoten en ook geen enkele assist geleverd. Sinds de terugkeer van Benzema heb je een veel betere spits tot je beschikking die net zo makkelijk (zij het niet nog makkelijker) scoort over het algemeen. De juiste vraag is: waarom zou je Giroud niet uit het elftal halen?

9 juni 2021 om 00:01

@Sanderk91, omdat hij een onderdeel is van het inherente defensieve spel dat Frankrijk extreem succesvol speelt onder Deschamps. Giroud staat er niet in om doelpunten te maken. Dat doen Griezmann en mbappe wel. Zelf zou ik Benzema er in zetten maar we kunnen niet doen alsof Giroud geen rol gespeeld heeft op het WK.

9 juni 2021 om 00:06

Zijn rol was inderdaad zeer beperkt op het vorige WK, Lierse1997. Dat kan iedereen zien toch. Ja, leuk dat je een beetje doorjaagt en als kapstok fungeert (edit: dit is een beetje gechargeerd uiteraard) maar ik heb hem niks zien doen wat Benzema niet kan. Als je als nummer 9 van de wereldkampioen in 7 wedstrijden tot precies 0 (let op he, nul, dat is echt een prestatie an sich) schoten tussen de palen komt dan hoeven we niet te spreken van een belangrijke rol lijkt me. Met Benzema heeft Frankrijk gewoon een (veel) betere aanvalslinie en kan Deschamps alsnog zijn laffe 1-0 voetbal spelen als hij wil. Benz is ook niet vies van vuile meters maken en buffelen voor het team, bij Real doet ie dat ook gewoon.

9 juni 2021 om 00:07

De taak van Giroud is inderdaad in dienst spelen van Griezmann en Mbappe en dat lukt aardig. Griezmann speelt ook graag met Giroud samen. Je kunt de rol van Giroud een klein beetje vergelijken met die van Firmino bij Liverpool. Hij zorgt ervoor dat Mane en Salah kunnen scoren en dat doet Giroud voor Mbappe en Griezmann en hij pikt zelf ook nog zijn doelpuntje mee

9 juni 2021 om 00:08

Maar waarom een succesvol team veranderen vanuit het perspectief van dechamps. Zoals gezegd, Giroud stond er niet in voor zijn goals of assists. Ik vind Benzema ook 10 keer beter maar anderzijds kunnen we echt niet beweren dat Giroud geen effect gehad heeft. Dan gaan we namelijk alleen aan scorebordjournalistiek doen.

9 juni 2021 om 00:13

Maar Benzema heeft zich jarenlang weggecijferd voor Ronaldo bij Real, zelfs nu met matige aanvallers om hem heen brengt hij Vinicius, Rodrygo, Asensio, etc. nog om de haverklap in stelling. Benzema is niet alleen een scorende spits. Hij is super taakbewust, werkt keihard, kan een bal vasthouden, kan ruimtes open trekken met zijn loopacties en geeft (zeker voor een centrumspits) veel assists. Mijns inziens past hij dan dus perfect in Les Blues als (valse) nummer 9, hij kan Mbappé en Griezmann zeker laten excelleren. Zie het als verbeterde versie van Giroud, een tevens een versie mét wedstrijdritme

9 juni 2021 om 00:15

Er is een groot verschil tussen zich wegcijferen op offensief vlak (wat Benzema deed en dus zich ten dienste stellen van Ronaldo) en zich wegcijferen op offensief en defensief vlak (wat Giroud deed).

9 juni 2021 om 00:17

Omdat Benzema beter is en ook als aanspeelpunt kan spelen. Giroud is natuurlijk als kapstok beter, maar verder? Los daarvan ben ik echt een grote fan van Giroud. Heeft vaak genoeg dikke kansen gemist, maar telkens is hij weer periodes zo belangrijk. Die man is in de combinatie ook echt pure wereldklasse. Zelde zo'n kaatser gezien.

9 juni 2021 om 00:37

@lierse1997 een spits staat er niet in voor zijn goals en assists? what's next? een keeper die er in niet in staat om ballen tegen te houden?

9 juni 2021 om 00:52

Toch grappig dat we massaal kritiek gaan hebben op een systeem waarmee op extreem dominante wijze (België was zowat de enige lastige tegenstander uiteindelijk en zelfs dat viel mee) een WK gewonnen wordt.

Giroud is een fenomeen. Een wapen. Gigantisch onderschat door veel supporters. Eigenlijk ook onbegrijpelijk dat hij zo'n kleine rol speelde bij Chelsea als je Werner weer eens ziet prutsen. Kan dus zomaar het record van Henry gaan verbreken, dat zou wat zijn. Speelt daarnaast altijd in dienst van het team.

9 juni 2021 om 00:47

Vreemd genoeg was Werner voor Chelsea nu wat Giroud voor Frankrijk 2018 was. Werkt hard en belangrijk voor de speelwijze waarmee men het hoogste treetje kon betreden, maar we kunnen nog wel 5 uur doorvoetballen en dan gaat hij nog niet scoren

9 juni 2021 om 03:25

Verschil is, is dat Giroud geen grote kansen heeft gemist toen bij Frankrijk. Werner maait per wedstrijd 3 à 4 keer over de bal heen in kansrijke positie.

Wat een luxeprobleem heeft Frankrijk ook, er valt een sterspeler uit en je vervangt hem door iemand die er ook gewoon 2 inschiet. Natuurlijk hoop ik dat het allemaal meevalt voor Benzema, maar het zegt veel over hoeveel kwaliteit Frankrijk heeft.

Ik denk dat Deschamps allang de keuze heeft gemaakt. Je roept karim na zoveel jaar niet terug om hem op de bank te zetten. Verder heeft karim al de 3 oefenwedstrijden in de basis gestaan. Denk dat dat bewust gedaan is zodat griezman mbappe en karim aan elkaar kunnen wennen. Giroud is zeker niet verkeerd en echt wel van waarde maar Denk dat benzema de kans gaat krijgen als eerste aanvaller

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder40
H. LlorisKeeper40
P. PogbaMiddenvelder41
A. RabiotMiddenvelder40
K. BenzemaAanvaller44
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

102 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 17 4 1 0
2019/2020 Chelsea 18 8 1 0
2018/2019 Chelsea 27 2 1 0
2017/2018 Chelsea 13 3 0 0
2017/2018 Arsenal 16 4 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ibrahimovic overwoog opmerkelijke terugkeer in aanloop naar nieuw contract’

Zlatan Ibrahimovic heeft dit voorjaar overwogen om terug te keren bij Paris Saint-Germain, zo weet Le Parisien te melden. De spits liet zaakwaarnemer Mino Raiola de stemming peilen in de Franse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren