‘Ajax ondervindt concurrentie uit de Ligue 1 om Kamaldeen Sulemana’

Dinsdag, 8 juni 2021 om 22:22Mart Oude Nijeweeme

Ajax kan rekenen op serieuze concurrentie uit de Ligue 1 in de strijd om de handtekening van Kamaldeen Sulemana. L'Équipe meldt dat Stade Rennes in Sulemana de ideale kandidaat ziet om de flanken te versterken. Rennes en Ajax zijn niet de enige clubs die in een hevige strijd verwikkeld zijn om het Deense talent. Ook Manchester United en Liverpool zijn geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller van FC Nordsjaelland.

Sulemana werd de voorbije maanden al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Ajax en de Amsterdammers deden volgens transferexpert Fabrizio Romano zelfs al een bod, maar van een definitieve overgang kwam het tot op heden nog niet. Romano meldt dat Ajax serieus werk wil maken van de komst van de aanvaller van het Deense Nordsjaelland. Sulemana wordt daarnaast intensief gevolgd door het scoutingsteam van Manchester United, al bleef een eerste aanbieding vanuit Engeland voorlopig uit. Het is niet bekend of Rennes al een bod heeft uitgebracht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Telegraaf schreef eerder dat er rekening moet worden gehouden met een transfersom van zes tot acht miljoen euro, terwijl in de Deense media bedragen worden genoemd die richting de veertien miljoen euro gaan. Volgens L'Équipe gaat het om een bedrag van vijftien miljoen euro, wat door bonussen moet oplopen tot twintig miljoen euro. Het Ghanese talent is bij Ajax in beeld om de opvolger te worden van Quincy Promes, die eerder dit jaar aan Spartak Moskou werd verkocht. Na het vertrek van de Oranje-international werd Oussama Idrissi gehuurd van Sevilla. De Marokkaans international keert deze zomer terug naar Spanje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Ik las vandaag nog berichten dat het op zeer korte termijn goed gaat komen.. Ik heb er alle vertrouwen in!

8 juni 2021 om 23:07

Hoe langer het duurt, hoe kleiner ik de kans acht dat hi naar ajax gaat. Zodra Engelse clubs zich serieus gaan mengen maak je helaas geen schijn van kans. Hopelijk komt het snel rond

9 juni 2021 om 00:29

Rennes is totaal geen concurrentie en heeft ook geen enkele aanzien in Europa.

9 juni 2021 om 00:56

Hebben wel meer geld dan Ajax.

9 juni 2021 om 01:06

Zelfs dat niet. Staan op plek 107 in de Europese ranking en dat is nog zelfs achter Feyenoord en AZ.

9 juni 2021 om 06:14

Stop met dat arrogante gedoe, Rennes is een prima club waar veel talent de kans krijgt. Ajax stelt echt niet zoveel voor als je denkt en dat zagen we allemaal dit en vorig jaar in Europa.

9 juni 2021 om 08:00

Stop met die jaloezie, Ajax is echt wel groter in bijna alles dan Rennes. Ajax heeft Europees nog steeds flink meer aanzien dan JIJ denkt en dat zagen we voorheen vaak genoeg in Europa.

Kwartfinale EL is prima voor een tussenjaar. Maar daar ga jij vast ook wat van vinden ofniet?

9 juni 2021 om 10:06

Arrogant, ik heb gewoon wat huiswerk gedaan en kwam tot de conclusie dat deze ploeg niets betekend heeft in Europa. Om precies te zijn 89 plekken achter Ajax op de Europese ranking. Ik hou mij netjes aan de feiten.

9 juni 2021 om 11:17

Heb laatste tijd wel het idee als clubs zien dat Ajax met een speler bezig zijn dat ze toch opeens ook maar even gaan kijken of het wat is. Soort copy scouting ofso of ligt het aan mij?

Ik dacht dat alleen de management fees nog geregeld moesten worden met Ajax? Proberen misschien hogere fees te krijgen doormiddel van neproddels?

Meest positieve is dat hij vandaag niet voor Ghana wilde spelen (om persoonlijke redenen). Die extra wedstrijden met nationale ploeg maken het makkelijker werkvergunning te krijgen in Engeland schijnt. Op dit moment loopt hij daar gewoon risico verhuurd te moeten worden mocht hij niet genoeg "punten" verdienen. Denk dat Ajax zeker niet kansloos is hier.

8 juni 2021 om 23:13

Deze snap ik even niet. Hoe maakt een interland met Ghana het makkelijker voor hem om een werkvergunning in het VK te krijgen? En wat bedoel je met "punten" verdienen? Kun je dit toelichten, wolterx?

8 juni 2021 om 23:21

Voetballers uit de Europese Unie hebben na de brexit een werkvergunning nodig om in de Premier League of lagere Engelse professionele afdelingen uit te komen. Er wordt een soort van puntensysteem gehanteerd bij het al dan niet toewijzen, gebaseerd op de staat van dienst van de betreffende speler.Daarbij wordt rekening gehouden met het eventuele aantal interlands, hoe vaak de betreffende speler voor zijn club is uitgekomen en de status van de verkopende club. Officials van de Premier League en overheid hebben hierover in grote lijnen overeenstemming bereikt.Zal vermoedelijk vergelijkbaar zijn voor niet-EU-spelers.

8 juni 2021 om 23:24

Het is in de VK moeilijker om een werkvergunning te krijgen. Dit gebeurd als het ware op basis van punten. Hoe groter jouw status als speler, hoe groter de kans op een werkvergunning. Een van die maatstaven zijn interlands. Dit geldt voor spelers buiten Europa.

8 juni 2021 om 23:36

Thanks voor jullie aanvulling, @Lunny en @SanMarcos. Ik was niet op de hoogte van deze puntenregeling. Maar klinkt wel als een voordeeltje t.o.v. de grote Britse clubs voor Ajax inderdaad. Van Stade Rennes moet je met alle respect de concurrentiestrijd wel kunnen winnen. Ik heb wel vertrouwen in het aantrekken van deze jongen!

8 juni 2021 om 23:14

Hoe schat jij deze jongen in qua talent? Meteen basiswaardig voor ajax?

8 juni 2021 om 23:56

Zou het je niet kunnen zeggen, hele leuke speler om te zien en heel fijne dribbelaar maar aantal dribbels wat hij in Denemarken mag maken gaat hij bij Ajax onder Ten Hag echt niet mogen maken. Moet daar echt zakelijker voor gaan spelen en heb geen idee of hij met minder directe manier van spelen ook zo overtuigend is. Maar net als Antony wel risico's die extreem goed uit kunnen pakken. De dribbel zit erin, als hij in positie kan komen en afmaken of goede aangever ernaast is heb je gewoon een klasse speler.

Allemachtig, Kusus zal nog wel beetje invloed hebben toch? En Rennes, leuk hoor maar prijzen win je niet. Manman.

8 juni 2021 om 23:04

Nou….rennes uit altijd lastig

Als die gozer een beetje verstand in zn bovenkamer heeft zitten kiest die voor Ajax. Stade Rennes, heb je daar te zoeken ?

8 juni 2021 om 23:24

Als hij een beetje verstand heeft kiest hij ook voor Rennes..minder druk..daar kan hij wat laten zien/uitblinken.. bij Ajax word het een gevalletje Bande.

8 juni 2021 om 23:42

Gevalletje Bande? Breekt hij zijn been tijdens een oefenwedstrijd dan?

8 juni 2021 om 23:29

Wat heb je bij Ajax te zoeken dan? Een heel seizoen in een zwakke competitie en paar wedstrijdjes in Europa? Kan ie beter naar Rennes gaan, die ook Europees spelen.

9 juni 2021 om 00:01

Rennes kan Europees spelen als ze door voorronde Conference League komen, toch? Denk dat 6 potjes Champions League aantrekkelijker is dan misschien Conference League spelen. Ligue 1 is natuurlijk wel aantrekkelijker dan Eredivisie.

9 juni 2021 om 00:24

Rennes staat 89 plekken achter Ajax op de Europese ranking en steld amper iets voor in EEuropa. Zelfs AZ en Feyenoord staan nog ver boven hen. Geen interessante club dus als je wat huiswerk verricht.

9 juni 2021 om 05:41

Die 6 potjes in de groepsfase zijn leuk, maar niet doorslaggevend. Zeker niet als je de rest van het seizoen in een slechte competitie speelt. En dat de Europese ranking ineens een argument voor je wordt toont wel aan dat er eigenlijk niet zo veel argumenten zijn om Ajax boven Rennes te kiezen.

9 juni 2021 om 11:30

Er van uit gaande dat Sulemana na enkele jaren nog een stap hogerop wil maken, is Ajax toch een veel betere springplank? Wat denk je dat een kampioenschap voor je CV doet, zeker als je als aanvaller daarin een groot aandeel hebt gehad met doelpunten en assists? En wat te denken van de Champions League als podium om je in de kijker te spelen bij topclubs? Heel wat interessanter dan de Conference League.

8 juni 2021 om 23:36

Vraag binnenkort maar aan Camavinga, als hij voor 80+ verkocht wordt

8 juni 2021 om 23:40

Onder anderen idd. Mendy en Dembele zijn ook nog prima voorbeelden. Kun je met De Ligt en De Jong natuurlijk aankomen, maar liever een paar jaar Ligue 1 dan Eredivisie lijkt me.

8 juni 2021 om 23:40

Camavinga komt daar uit de eigen jeugdopleiding, datzelfde gold voor Dembele destijds, dat is toch anders. Het lijkt me vrij evident dat Ajax over het algemeen aantrekkelijker is voor buitenlandse talenten. Neemt niet weg dat Rennes (mede door hun jeugd pareltje Camavinga) een leuk jaar heeft gedraaid en zelfs weer eens Europees speelt de laatste 2 seizoenen (en aankomend seizoen ook voorrondes Conf. League) maar dat is geen vanzelfsprekendheid in Bretagne.

9 juni 2021 om 08:11

Er valt voor beide clubs wel wat te zeggen.

Ajax is een top club in eigen land. Hij zal strijden om het landskampioenschap (iets wat niet gebeurt bij Rennes) en de kans op Champions League voetbal is gewoon vele malen hoger. Daarnaast kom je in een goed voetballend team terecht.

Stade Rennes is ook gewoon een mooie club. Vergeleken met Ajax spelen ze in een betere competitie, dus als hij het daar laat zien dan zal hij ook aardig snel in de picture staan. Daarnaast heeft hij daar meer weerstand, wat goed is voor zijn ontwikkeling.

Ik heb te weinig van hem gezien om een echt oordeel over hem te vellen, maar ik zie een getalenteerde aanvaller natuurlijk het liefst naar Ajax komen.

20 miljoen plus bonussen voor een spits die het aardig doet in Denemarken lijkt me wel een erg grote gok. Ben blij dat Overmars naar spitsen op zoek is nu Troare ook weggaat en er eigenlijk maar 1 optie op 9 is, maar ik hoop dat er meerdere doelwitten bekeken worden. Dit lijkt me veel te duur.

8 juni 2021 om 23:48

Maar Sulemana is een linksbuiten; geen spits. Heeft aan het eind van de reguliere competitie wel enkele potten (noodgedwongen) als centrumspits gespeeld, hij kan het dus opzich wel als back-up. Maar in essentie gewoon een winger deze jongen.

8 juni 2021 om 23:57

Haller is zelden geblesseerd en dan heb je Tadic nog die er kan spelen en ook zelden geblesseerd is. Er word misschien wel gekeken naar een spits maar ik kan me niet voorstellen dat dat een dure investering gaat worden.

Ik zie deze jongen graag komen. Elke dag trainen met Salah, Mane en Jota daar wordt hij wel een betere speler van. En Klopp gaat deze jongen echt wel speeltijd geven. Jonge talenten krijgen wel kansen en zeker voorin om Salah en Mane rust te kunnen geven

Wordt tijd dat de knoop wordt doorgehakt, men is allang bezig om hem naar Amsterdam te halen. Duurt m.i. weer te lang met de mogelijkheid dat men er weer naast grijpt.

Van mij mogen ze Bande, Marin en Magallan aanbieden plus een kleine vergoeding.

Ik lees 't wel als hij ergens getekend heeft. Als hij echt zo goed is als men in Denemarken wil laten blijken, dan is ajax bij defenitie als kansloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren