Brobbey: ‘Valentijn Driessen en Mike Verweij weten het toch allemaal beter’

Dinsdag, 8 juni 2021 om 20:26Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:01

Brian Brobbey is in het Youtube-programma Bij Andy in de auto van Andy van der Meijde ingegaan op de berichten dat Ajax bereid zou zijn om de aanvaller terug te kopen van RB Leipzig. Volgens Brobbey is het 'geen bullshit'. De spits verkoos een transfer naar Leipzig boven een nieuw contract in Amsterdam en zag vervolgens onder anderen trainer Julian Nagelsmann vertrekken bij de club uit de Bundesliga. Eerder liet ook Erik ten Hag al weten Brobbey terug te willen kopen.

Er werd de voorbije maanden druk gespeculeerd over het jaarsalaris dat Ajax Brobbey zou betalen om bij Ajax te blijven. "Valentijn Driessen en Mike Verweij, zij weten het toch allemaal beter", reageert Brobbey op de vraag van Van der Meijde hoeveel Ajax heeft geboden. "Als zij zeggen één miljoen, zal het wel kloppen. Zij praten altijd maar dingen. Negen van de tien keer is het nieuws slecht. Na mijn goal tegen OSC Lille kwam Marc (Overmars, red.) opnieuw met een aanbood bij mijn zaakwaarnemer. Toen zei ik dat ik zou blijven. Daarna is het niet helemaal goed gegaan."

Brobbey tekende eerder dit seizoen een vierjarig contract bij Leipzig. Ajax had er naar eigen zeggen alles aan gedaan om hem aan boord te houden, maar het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Een akkoord over een nieuw contract werd niet bereikt, waarop het negentienjarige talent besloot om transfervrij naar de Bundesliga te verkassen. "Ik lees het ook overal", vertelt Brobbey over de verhalen dat Ajax bereid zou zijn om hem terug te kopen. "Het is geen bullshit. Ik wil gewoon spelen. Er is eerlijk tegen mij gezegd dat ik volgend seizoen niet veel zou gaan spelen. Dat is eerlijk tegen mij gezegd. En als je niet speelt moet je minuten bij Jong Ajax gaan maken."

"Ik heb direct geappt met mijn zaakwaarnemer dat hij de situatie moest checken toen de trainer weg ging", gaat Brobbey verder. "'We kunnen een paar dingen regelen, maar alleen als jij dat wilt', zeiden ze. Toen belde de nieuwe trainer (Jesse Marsch, red.): 'Ik heb een plan met je. Ik heb spitsen beter gemaakt'. Hij heeft met Haaland gewerkt." Brobbey kwam bij Ajax op het tweede plan toen de Amsterdammers afgelopen winter 22,5 miljoen euro uittrokken voor Sébastien Haller. "Ik had al zo'n gevoel dat ze Haller zouden halen", zegt Brobbey. "En dat was waar. Toen ze hem hadden gehaald dacht ik: shit, het is toch waar dat ze een spits wilden halen. Ajax had beloftes naar mij gedaan dat ze geen spits zouden halen. Toen dacht ik: oké."

Brobbey ging in de uitzending bovendien in op Derrick Luckassen en Kevin Luckassen, van wie veel mensen niet weten dat het zijn broers zijn. "Mijn moeder ging voorheen met een witte man voor de papieren en hij heette Luckassen", aldus de aanvaller. "Op papier. Voor de verblijfsvergunning." Van der Meijde reageert zichtbaar verbaasd. "Hebben mensen daar nooit naar gevraagd? Ook niet in de pers enzo? Dat is toch raar dat ze dat niet vragen? Het zijn toch allemaal zulke goede journalisten?" Brobbey cynisch: "Ja, klopt. Mike Verweij enzo, Valentijn Driessen. Valentijn denkt dat hij alles weet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Als het waar is dat Ajax beloofd heeft aan Brobbey dat ze geen spits halen en ze halen vervolgens doodleuk Haller voor 22 Miljoen dan begrijp ik dat hij besloten heeft bij Leipzig te tekenen ja. Dat zou dan wel een hele slechte zaak zijn van Overmars

8 juni 2021 om 20:36

Precies, je moet je oren laten hangen na een jongen van 19, waarmee je al 1.5 jaar aan het onderhandelen bent. Waarom denken veel van die jongens dat ze op hun 16 de al basisspeler moeten zijn terwijl ze daar nog niks te zoeken hebben.

8 juni 2021 om 20:41

Haha geef maar op, we kunnen dat nog 100x herhalen maar mensen zullen dom blijven roepen dat de komst van Haller een goede reden is om niet te verlengen. Ik hoop dan ook niet dat Ajax hem terugkoopt, het is graag of niet en Brobbey heeft zijn keuze gemaakt, prima. Ik wens hem veel succes in zijn carriã¨re, niet bij Ajax.

8 juni 2021 om 20:45

Sportweek, idd. En waarom zou er dan ook sprake van zijn dat hij evt weer terugkeert? Situatie is niet veranderd bij Ajax. Dan moet ie daarop toch ook al direct nee zeggen lijkt me? En dat doet ie niet.

8 juni 2021 om 20:49

En na Ajax Lille zei hij dat hij zou blijven? Toen was Haller er al. Raar verhaal dus. Want het enige dat erna "niet helemaal is goed gegaan" is dat Leipzig hem 4 miljoen bood. Zeg dat dan gewoon. Of is er nog wat anders Brobbey?!

8 juni 2021 om 21:29

Je hoeft je oren niet te laten hangen naar een jongen van 19, maar dan moet je het ook niet gek vinden als hij een andere keuze maakt als er beloftes richting hem zijn gedaan en deze worden verbroken. Mocht dit waar zijn.

8 juni 2021 om 21:36

Zelfs nadat die zogenaamde belofte verbroken was heeft Brobbey gezegd te willen blijven, dus hoe serieus moeten we die uitspraken nemen? Daarnaast is het Brobbey zelf dat Ajax aan het lijntje hield. Anderhalf jaar lang zijn ze aan het onderhandelen geweest en gaf Brobbey de illusie dat het wel goed zou komen. Transfervrij vertrek is waar hij en zijn zaakwaarnemers op aasden om zo meer geld binnen te harken.

8 juni 2021 om 22:07

Jep en ik snap niet dat mensen die dit lezen nog de fout bij Ajax zoeken. Ze zien dat Brobbey dwaalt, alleen de fouten van Ajax letterlijk benoemt en dan eind februari (ondanks dat het liegende Ajax toch Haller had gehaald) toch wilde bijtekenen. Maar dat ie dan niet benoemd waarom, maar alleen zegt dat dat "niet helemaal goed is gegaan".

8 juni 2021 om 22:08

Wel raar dat als andere clubs zich niet aan beloftes houden dat het een schande is. Kijk afgelopen week even naar FC Groningen bijv. Heeft niets met oren laten hangen naar te maken. Is wel begrijpelijk dat hij niet verlengt. Hij moet aan spelen toekomen en Ajax is duidelijk geweest naar hem.

8 juni 2021 om 22:15

Je basisdebuut maken in een allesbepalende CL wedstrijd getuigd inderdaad niet van vertrouwen...

9 juni 2021 om 00:11

Heel vervelend ook dat iedereen die Ajax hierop aanvalt en Brobbey volledig gelijk geeft voorbij gaat aan het feit dat Brobbey 2/3 maanden terug inderdaad zelf nog gezegd heeft dat ie zou blijven. Haalt hun hele standpunt omlaag.

8 juni 2021 om 20:40

Maar je kan niet anders als Overmars zijnde. Al ruim een jaar bezig met verlengen en Brobbey wilt niet bij tekenen. Met nog een halfjaar te gaan moet je een keer een streep zetten door de naam van Brobbey. Graag of niet.

8 juni 2021 om 20:41

Omgekeerde wereld dit. Ajax heeft Haller juist gehaald, omdat ze geen zekerheid hadden dat Brobbey ging bijtekenen. Overmars heeft meerdere keren aangegeven dat Haller waarschijnlijk niet gehaald was als Brobbey had bijgetekend.

8 juni 2021 om 20:42

Overmars is er heel helder over geweest. Brobbey vergeet ff te melden dat hij en de andere spitsen een tijd geblesseerd waren en ajax niks meer had. Toen hebben ze die keuze gemaakt in een cruciale periode van de competitie. En terecht.

8 juni 2021 om 20:44

Mwah. Je weet niet welke tijd ertussen heeft gezeten. Ajax was al meer bijna anderhalf jaar aan het proberen om met Brobbey te verlengen. Als ze aan het begin gezegd hebben dat ze geen andere spits gingen halen en na een jaar stugge, uitzichtloze onderhandelingen beslissen om toch maar een andere spits te halen kun je dat Overmars echt niet kwalijk nemen. Als 'ie dat in december tegen Brobbey zegt en vervolgens in januari met Haller in een Ajax-shirt op de foto gaat, is dat een ander verhaal.

8 juni 2021 om 20:58

Brobbey heeft Overmars lang genoeg gepiepeld. En daarbij moet hij niet denken dat hij in januari als klaar was voor de hoofdmacht. Ik zeg, lekker vertrekken. Je kans verspeeld

8 juni 2021 om 21:30

Hahaha Anfiel ynwa, jij formuleert je dingen echt altijd hilarisch man. Misschien moet je niet alleen maar rare anti comments leveren, niet zeggen dat je dat niet doet want ik zie je overal, maar ook effe door lezen. Dan zie je dat Ajax anderhalf jaar lang met die jongen bezig is geweest en pas naar het plan Haller is overgestoken na dat er weer een "nee" van het kamp Brobbey kwam in de winterstop. Brobbey is ook lekker bezig, maar vergeet wel te melden dat hij en Traore geblesseerd waren en Danillo in Enschede zit. Dan moet je wel een spits kopen, toch? Verder vind ik het vrij opmerkelijk dat hij naar Leipzig wou gaan vanwege de minuten, om dan toch na Lille uit, terwijl Haller er al een maand is opeens wel te zeggen te blijven, en dan doe je het toch niet.

8 juni 2021 om 21:41

Pas op, er zijn tientallen Ajacieden nu boos op je dat je de letterlijke woorden van Brobbey herhaald. Maar deze Ajacieden weten beter dan Brobbey hoe het is gegaan... Als het waar is wat Brobbey aangeeft en dat hem is gezegd dat ze geen nieuwe spits halen, snap ik wel dat hij voor een andere club kiest als er ineens een record aankoop wordt gedaan voor zijn positie. Of je dan wel of niet al anderhalf jaar aan het onderhandelen bent maakt dan niet uit. Als ik er op m'n werk niet uitkom met de onderhandelingen dan ga je ook verder kijken, maar de VZers hier vergeten vaak dat het ook maar mensen zijn die voetballers. Terwijl wijzelf voor 1000 euro meer in de maand ook direct vertrekken.

8 juni 2021 om 22:01

Als je anderhalf jaar lang zegt dat je bij tekent, maar dat niet doet dan ben je gewoon een beetje achterbaks. Ik wens Brobbey het beste, maar in Amsterdam houden we niet van dingen zeggen en dan niet na komen. Brobbey vertekent de situatie en meld bepalende dingen niet.

9 juni 2021 om 00:13

@afonsotje, zelfs een tijd daarna heeft hij nog gezegd dat ie gewoon bij Ajax zou blijven. Dus nadat Haller was gekomen. Hoe verklaar je dan dat hij daar zo van overtuigd was?

9 juni 2021 om 00:48

Het is ook klinkklare onzin. Brobbey was nog lang niet klaar voor het 1e van Ajax en dat zal hij ook gaan ondervinden bij Leipzig. Promes vertrok onverwacht en daar moest een ervaren vervanger voor komen en dat werd Haller. Ik ben bang voor Brobbey dat Ajax hem voor gezien houdt.

9 juni 2021 om 09:42

Vervolgens besloot? Ajax was al een jaar bezig om het contract verlengt te krijgen. Ook ging de andere spits, Huntelaar weg. Wat moet Ajax dan doen, blijven hopen of ie misschien net voor de zomer wel wil bijtekenen?
Lees het verhaal nog maar eens goed door, Brobbey wil speeltijd garanties. En dan tekent hij bij Leipzig waar hij een van de vijf spitsen is. Kom op zeg, dit gaat alleen maar om geld.

Tja, ik kan me niet voorstellen dat ze een Brobbey, die geen 90 minuten kan spelen, een belofte hebben gedaan geen spits te halen die dat wel kan.
Partij A zegt het een.
Partij B zal anders zeggen.
De waarheid ligt altijd ergens in het midden.

8 juni 2021 om 20:40

Dat lees ik vrij vaak, maar volgens mij ligt de waarheid zelden in het midden, mijn ervaring is dat in 9 van de 10 gevallen er een partij is die een loopje neemt met de waarheid

8 juni 2021 om 20:42

Hij wilde blijven ‘en toen is er iets niet helemaal goed gegaan’… toch bizar dat daar niet op doorgevraagd wordt? Daarin ligt volgens mij het antwoord of het een fout van Ajax of een fout van (het management van) Brobbey was…

8 juni 2021 om 21:41

Wat er toen "niet goed is gegaan" is dat ie zijn woorden dat ie zou blijven niet wilde nakomen omdat Leipzig zich meldde met 4 miljoen per jaar.....

8 juni 2021 om 23:02

Van der meijde is geen echte journalist he. Die boeit het allemaal geen reet zolang er gelachen wordt. Is niet kritisch.

8 juni 2021 om 23:35

Volgens mij heeft Brobbey in een eerder interview aan zijn zaakwaarnemer gevraagd om rond te komen met Ajax. Toen is het schijnbaar niet gelukt tussen de zaakwaarnemer en Ajax, maar wat dat inhoud heeft hij verder niet gezegd.

9 juni 2021 om 11:49

@leidsehood - klopt, maar toch is het een gemiste kans, ook al ben je geen echte journalist. Je had toch de kans om Brobbey te vragen wat er in Zijn ogen na zijn toezegging vervolgens "niet helemaal goed gegaan" is. Overigens wel mooi dat Brobbey de zogenaamde 'echte' journalisten Driessen en Verweij even te kakken zet.

Ajax heeft heel lang geprobeerd om zijn contract te verlengen, toen hij niet wilde tekenen ging Ajax voor Haller

8 juni 2021 om 20:46

Alsof je een keuze maakt tussen een rookie of een gearriveerde spits van 22 miljoen. Laat je toch niks wijs maken. Haller hadden ze altijd al op de korrel om te halen.

8 juni 2021 om 21:48

Die is toch in de eerste 4 wedstrijden dat die andere spitsen er niet waren (geblesseerd) direct belangrijk geweest met goals en assists, waaronder tegen PSV en Feyenoord. De eerste 8 wedstrijden zelfs direct betrokken bij 10 goals (5 goals en 5 assists). Ajax zocht iemand die er direct stond en gaven direct de KO aan de concurrenten in de januari maand. Broobey en Traore waren geblesseerd en Huntelaar was weg. Dus Haller was nodig voor het veilig stellen van de CL. Wie had anders gekund die er direct zou staan? Ajax had nl gewoon een spits nodig omdat er geen was die eerste 4 wedstrijden tegen oa dus PSV en Feyenoord.

Ligt het aan mij of is dit artikel slecht geschreven?
Ik probeer te begrijpen of het nou bullshit is dat Ajax hem wil terug kopen.

8 juni 2021 om 21:21

Inderdaad geen touw aan vast te knopen. Ik weet dat Brobbey niet iemand is die veel zegt. Maar dit kun je niet presenteren als artikel. Ik ga maar gewoon ff bij Andy in de auto kijken om het te begrijpen.

8 juni 2021 om 21:21

Wat warrig geschreven id viel mij ook op. Denk beetje copy paste. Onderwerp wel leuk en toch echt twee verschillende versies. Zullen wel nooit horen hoe het nu echt zit

8 juni 2021 om 22:33

Ik snap er ook echt niets van

Brobbey vergeet ff te melden dat Ajax idd niet van plan was een spits te halen maar dat op d at moment alle spitsen geblesseerd waren. Ook Brobbey zelf. In zo'n belangrijke periode van het seizoen moet je dan toch wat doen. Volgens mij is Overmars daar heel open over geweest. Ze wilden geen spits halen maar toen dat gebeurde moesten ze iets doen om niet alles in de soep te laten lopen.

8 juni 2021 om 20:44

Als het echt een noodoplossing was dan haal je niet een spits van 22 miljoen. Dream on.

8 juni 2021 om 20:48

Waarom niet? Traoré is niet goed genoeg. Brobbey houdt je al anderhalf jaar aan het lijntje met zijn "komt wel goed"-onderandelingen en Huntelaar is 37. Logisch toch dat als je dan een nieuwe spits nodig hebt, je het maar meteen goed aanpakt?

8 juni 2021 om 20:51

Daarmee zeg je indirect dat als Brobbey was gebleven, je Haller niet had gehaald. En dat is gewoon niet waar. Want daarmee zeg je dat je Brobbey eigenlijk net zo goed vind als een spits van 22 miljoen uit de Premier League.

8 juni 2021 om 20:56

Je kan dan echt beter topkwaliteit halen hoor en iemand die er gelijk staat. Je kan ook een half jaar Pratto huren als breekijzer, maar dan was PSV nu kampioen geweest denk ik.

8 juni 2021 om 21:52

Thug, dit idd. Wie had er idd anders gehaald moeten worden? Dit was een zekerheidje, die garant stond voor de 40 miljoen uit de CL van volgend jaar. Als je een ander had gehaald was je ook minstens 10 miljoen kwijt denk ik, dus voor die maximale 12 meer zat Ajax garant. Dat is geen risico. Dat heet goed beleid. En dat Brobbey de hele tijd twijfelde gaf ook aan dat Ajax niet op hem kon bouwen. Dus dan maar een spits halen waar je zeker van bent dat ie slaagt en ook volgend jaar er gaat staan.

8 juni 2021 om 23:43

En hij vergeet dat er al bijna een jaar een aanbieding lag waar hij geen handtekening onder gezet heeft.

Volgens mij klopt dit niet hoor Brobbey wat je hier zegt. Zo goed als bijna alle Ajacieden hier zeiden dat de komst van Haller er helemaal niets mee te maken had.
Natuurlijk is het logisch dat Brobbey verder kijkt wanneer er een spits van 22 miljoen word gehaald. Als je dan ook nog 3 of 4 x zo veel kan verdienen, plus het feit dat Ajax dus eerlijk tegen hem gezegd heeft dat die niet veel speelminuten krijgt is het niet zo gek toch?

8 juni 2021 om 20:57

Anderhalf jaar terug speelde Haller nog niet bij Ajax. Toen gaf Brobbey ook al de belofte dat het wel goed kwam. Iets wat hij na Lille ook nog zei. Moeten we nu alles wat hij zegt dan maar als zoete koek aannemen?! Begin van het seizoen was hij nog aan het revalideren, vervolgens had hij lang nodig om enigszins wedstrijdfit te worden. Eenmaal redelijk fit mocht hij meteen zijn debuut maken, basisdebuut in alles beslissende CL duel. Na ruim een jaar onderhandelen was Ajax er klaar mee, zeker als alle spitsen geblesseerd zijn, moeten ze ook gewoon simpelweg verder kijken en doorgaan. Dan kan hij wel gaan wijzen naar Ajax dat ze toch een spits kochten, maar Ajax draait niet om Brobbey. Zeker niet als hij zelf beslist te vertrekken.

8 juni 2021 om 21:11

Brobbey zegt hier zelf, in dit interview (staat ook in het artikel) dat hij na Lille nog wilde bijteken en blijven. Lille was toen Haller al lang en breed gehaald was. Dus dan zal de transfer van Haller in elk geval niet de doorslaggevende factor zij geweest, of wel? Daarnaast liepen de onderhandelingen met Brobbey al anderhalf jaar, als het zo lang al niet lukt om een contract rond te krijgen gaat er wel meer mis.

8 juni 2021 om 22:02

Dat er daarna niet alles helemaal goed is gegaan zijn alleen de energiedrank euro's die Brobbey zijn woord heeft doen laten breken. En ik denk dat Ajax na anderhalf jaar onderhandelen en de spelletjes vd zaakwaarnemer die ze al enigszins kenden, wel door had wat er ging gebeuren en daarom terecht Haller hebben gehaald. Brobbey is zijn woord niet nagekomen. En de echte reden durft ie niet uit te spreken, maar doet ie af met: het is daarna niet helemaal goed gegaan. Lijkt me heel duidelijk.

9 juni 2021 om 12:47

Bovendien is het lekker makkelijk om nu de supporters te paaien met dit soort woorden, maar als je bijna anderhalf jaar de boot afhoudt in contractonderhandelingen met Ajax, wek je nou niet bepaald de indruk dat je van plan bent te blijven. Dan is het ook gewoon terecht dat Ajax Haller haalt. Helemaal mee eens. Die wachtte gewoon tot z'n contract afliep.

Brobbey brengt nu alsnog de aankoop van Sebastian Haller ter sprake. Echter die kwam pas nadat Ajax al maandenlang bezig was geweest met een contractverlenging met Brobbey. Nadat hij al langer dan een half jaar geweigerd had te verlengen koos Ajax voor de aankoop van Haller. Brobbey moet die aankoop dus niet als excuus gebruiken voor zijn keuze.

Ach ja, een beetje selectief verontwaardigd. Je moet er niet raar van staan te kijken dat een club een spits aantrekt als je al 1,5 jaar de boot afhoudt om het contract te verlengen. Het zou dan naar mijn mening ook oliedom zijn van Ajax om miljoenen te betalen om hem terug te halen. Dat moet je als club ook helemaal niet willen. Er zwemmen genoeg vissen in de zee. Betreft Brobbey: Zolang Leipzig niet ineens een subtop-spits aantrekt, denk ik wel dat hij kansen gaat krijgen. Dan is het aan Brobbey om er te staan. Ik zie 'm daar wel slagen, maar makkelijk zal het niet worden, denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren