‘Ik weet hoeveel mijn spelers en hoeveel de spelers van Feyenoord liepen'

Dinsdag, 8 juni 2021 om 20:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:01

Arne Slot hoopt dat hij van de leiding van Feyenoord de tijd krijgt om het spel van de Rotterdammers naar zijn hand te zetten komend seizoen. De opvolger van Dick Advocaat blikt in een uitgebreid interview in Feyenoord Magazine vooruit naar zijn volgende trainersklus en legt de lat hoog. "Als we aanvallend voetbal willen spelen betekent dat wel dat spelers veel meer moeten gaan lopen dan afgelopen seizoen", is Slot van mening.

Slot werd in december vorig jaar door de clubleiding van AZ per direct op straat gezet nadat de oefenmeester in het geheim had gesproken met Frank Arnesen over de trainersklus bij Feyenoord. "Arnesen wist dat ik niet alleen AZ op deze manier liet spelen, maar daarvóór ook SC Cambuur", vertelt Slot. "In mijn beleving moet je een trainer halen om het voetbal waar hij voor staat, en niet alleen om de resultaten die hij heeft behaald. Als trainer heb je veel invloed op de manier waarop je team speelt, maar qua resultaten ben je voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteiten van je spelers."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Om die reden ging Slot al met Steven Berghuis in gesprek om te praten over zijn toekomst. De aanvoerder kan, mits hij in Rotterdam blijft, een aanvallend Feyenoord tegemoet zien. "Loop waar ter wereld een kleedkamer binnen en vraag een willekeurige speler of hij graag de bal wil hebben of graag wil inzakken", gaat Slot verder. "Iedere speler zal dan hetzelfde antwoord geven, namelijk dat hij wil aanvallen. Dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Maar dat betekent wel dat spelers veel meer moeten gaan lopen dan afgelopen seizoen. Ik weet hoeveel mijn spelers bij AZ liepen per wedstrijd en hoeveel de spelers van Feyenoord liepen: daar ligt een stevige uitdaging."

Slot ziet het project bij Feyenoord als een grote uitdaging. "Aanvallend voetbal is voor mij vooral: wat doe je als je de bal níét hebt. Dan moeten we gaan jagen. In mijn beleving is er één club in Nederland waar de uitdaging om hetzelfde te laten zien als bij SC Cambuur en AZ het allergrootst is en die ligt bij Feyenoord." Daarbij acht de trainer het wel noodzakelijk om de tijd te krijgen. "Jaap Stam koos er zelf voor om al vrij snel te stoppen bij Feyenoord, maar als je iets wilt veranderen moet je daar soms ook de tijd voor nemen én krijgen. Mijn beginsituatie bij AZ verschilde niet zoveel ten opzichte van die van Feyenoord nu, als je kijkt naar hoe de clubs ervoor stonden en hoe ze speelden."


Poll

Denk jij dat Steven Berghuis bij Feyenoord blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door piranha)

Als iets trainbaar is is het inhoudt, denk dat daar niet de uitdaging ligt. De uitdaging ligt bij goed voetballen met spelers als Diemers, Bozenik, etc.

8 juni 2021 om 21:20

Klopt dat inhoud te trainen is, maar dat is afgelopen seizoen niet gedaan. En Diemers kan je ook gewoon niet opstellen. En een Bozenik moet aanvoer krijgen. Die kreeg hij niet, laten we die niet te snel afschrijven. Neemt niet weg dat iedereen snapt dat er een flinke uitdaging ligt. Maar ben allang blij dat hij überhaupt wil voetballen, dat is al anderhalf jaar niet gedaan.

9 juni 2021 om 08:05

Trainbaar bij jonge jongens ja. Alleen je moet niet de "verbeek fout" maken en dat met bijvoorbeeld Fer proberen. Die loopt al op zijn laatste benen.

Feit is gewoon dat je 3 meest waardevolle spelers op de nominatie staan verkocht te worden: Senesi, Kocku en Berghuis. Dan doe je als Feyenoord zijnde sowieso een jasje uit.

Wellicht dat er iemand anders opstaat. Maar het gaat tijd en punten kosten. Ik zal hem iig niet afrekenen op een kutseizoen, zolang we over 3 jaar maar weer meedoen om de CL voorronde.

9 juni 2021 om 15:08

Jorisdijk: sluit ik mij helemaal bij aan. Ik ben alleen bang dat meer supporters dit zeggen, maar als het puntje bij paaltje komt en we 8e staan omdat het niet loopt, dat ze alweer om het ontslag van Slot roepen. Laatst las ik hier van een Ajax-supporter nota bene(weet niet meer wie) een reactie die echt klopt. Als Feyenoord weer aansluiting wil vinden, zal het eerst een (paar) stap(jes) terug moeten doen. Denk wel dat succes schuilt in het verbeteren van de jeugd en scouting. Maarja, dan wordt er weer 2,5 mil gelapt voor Til voor slechts 1 seizoen. Dan weet je alweer hoe laat het is.

Ik zie Berghuis niet als de speler die zijn longen uit zijn lijf gaat rennen en de meeste meters maken, die zal hier on ieder geval niet warm van worden. Maar het hoort wel bij goed aanvallend voetbal en een topclub. Veel de bal willen en hebben en de tegenstander geen moment met rust laten als hij de bal heeft. De 5 (?) seconden regel van Bosz bij Ajax bijvoorbeeld. Maar ik denk dus wel dat Berghuis gaat vertekken, zeker met een redelijk EK.

8 juni 2021 om 21:21

Dat doet hij dus nagenoeg iedere wedstrijd. Ik vind dit ook een beetje overdreven van Slot. Ik denk dat de spelers van Feyenoord ook belachelijk veel meters gemaakt hebben want werken kunnen ze wel. Het zal per saldo echt niet veel minder zijn dan de spelers van AZ. Maar bij Feyenoord liepen ze gewoon vaak op de verkeerde momenten of waren erg slordig in de passing waardoor iedereen meteen weer terug moest. Afjagen deden ze vaak om de beurt in plaats van met zn allen tegelijk.

8 juni 2021 om 21:32

In principe zijn er cijfers van en die kun je naast elkaar leggen. En om eerlijk te zijn weet ik ze niet (ook niet van Berghuis). Maar Berghuis zie ik wel als een momentspeler, en toch een beetje lui. Wel fijn om zo'n speler in je team te hebben, want hij kan uit het niets iets creëren. Maar dit is toch geen speler die het voorbeeld is en maar blijft sleuren en gaan. Als hij dit wel doet gaat het hem nog frustreren ook omdat hij de enige is of omdat het teveel energie kost zonder veel resultaat. Nee, hij zal hier echt niet warm van worden (tenzij hij niet meer gefrustreerd raakt als het met een goed idee opeens wel lukt).

8 juni 2021 om 23:03

Sorry maar Berghuis verdedigt echt f*cking veel mee. Ik denk dat jij alleen de samenvattingen of topwedstrijden van Feyenoord bekijkt. Overigens heeft hij al vaak genoeg aangegeven dat zijn frustratie mede komt door het gebrek aan professionalisering en modernisering binnen de club en de vrijblijvende instelling van medespelers. Ik geloof dat hij en Slot juist een goede match zijn (dat heeft ie bovendien ook zelf gezegd), maar dat het nu gezien zijn leeftijd en aflopende contract) helaas te laat is.

8 juni 2021 om 21:24

Berghuis maakte naar mijn idee juist te veel meters, omdat de rest achterin bleef hangen. Als je gecoördineerd meer meters maakt met zijn allen bij balverlies en goed opschuift als team zal het voor Berghuis juist minder lopen worden. Echter verwacht ik ook dat hij gaat vertrekken.

Toornstra is denk ik ook voor Slot in dit geval wel heel nuttig. Die maakt altijd al de meeste meters denk ik van alle spelers

8 juni 2021 om 21:26

Die kon dan mooi het loopvermogen van Fer compenseren, die zal niet meer aan de bak gaan komen. Fitte, jonge spelers moeten de voorkeur gaan krijgen, spelers die zich leeg willen knokken. Je hebt ook niet voor niets 5wissels, die heeft Feyenoord afgelopen jaar nooit nodig gehad omdat er iemand moe was.

8 juni 2021 om 21:26

dat dacht ik ook totdat hij Til binnen haalden. die zal toch echt op de plek van Toornstra komen te staan denk ik.

8 juni 2021 om 21:33

Toornstra is inmiddels ook weer ouder. Heeft zijn waarde gehad, ook dit jaar nog, maar zou hem ondertussen graag naar de bank zien gaan. Gewoon met een jong en fris middenveld spelen met voetballend vermogen. Dan kan je Toornstra altijd nog inbrengen en hij zal echt zijn wedstrijdjes wel spelen. Maar als Feyenoord vooruit wil zal de standaard hoger moeten liggen dan Toornstra.

8 juni 2021 om 21:35

Eens, maar hou liever Toornstra erbij dan Fer. Die is mij echt tegengevallen afgelopen seizoen. Toornsta is een ideale twaalfde man.

8 juni 2021 om 21:42

Dat zeker!

8 juni 2021 om 21:44

Feyenoord heeft wat dat betreft echt wel een probleem. De standaard moet hoger liggen dan Toornstra, maar zijn Texeira, Diemers, Fer, Til en Antonucci daadwerkelijk zoveel beter?? Dan zie ik toch weer meer dan zat minuten voor Toornstra aankomend seizoen.

8 juni 2021 om 21:52

Denk dat je met Til / Kokcu / Toornstra / Antonucci / Burger / AEB en eventueel Wehrman al een vrij aardig en vooral fit middenveld hebt. Wel zie ik graag nog een controleur voor de basis komen. Maar dat zal pas kunnen als het geld van Senesi binnen is. Diemers, Texeira en Fer moet je gewoon afscheid van nemen.

8 juni 2021 om 23:27

Ik zie niemand Achraf El Bouchataoui noemen deed maar paa wedstrijden mee maar had meer inzicht dan dimmers heel het seizoen is nog jong dus nog heel veel ruimte voor verbetering.

9 juni 2021 om 08:02

Kokcu noemde ik niet omdat hij vertrekt verwacht ik, Burger overtuigtde niet echt bij zijn verhuur en 'AEB' en Wehrman zijn wel redelijke talenten, maar het is nou niet zo dat Feyenoord vaak tooppers opleidt (ten opzichte van Ajax, AZ, PSV bijv).

Allemaal logische teksten van Slot, ben benieuwd met welke spelers hij moet gaan werken en of hij inderdaad de tijd krijgt van de directie/fans. Ik denk van de meeste fans wel, alleen er zijn er ook een aantal die er een hobby van hebben gemaakt om Feyenoord elke week zwart te maken.

Laten we als echte Feyenoord supporters Arne Slot wel echt een paar jaar de tijd geven en niet gaan mopperen als we 5e of 6e staan. Alleen bouwen aan een heel nieuw team is voor Feyenoord de enige echte oplossing en dat kost tijd en rust bij de supporters!

8 juni 2021 om 22:12

5e of 6e, met leuk voetbal, maar resultaten die niet altijd super zijn, zal nog best geaccepteerd worden. Maar als het 10e of 11e wordt en het voetbal is ook nog niet genoeg, dan moet ik het nog zien.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben het helemaal met je eens, een trainer die zo'n verandering wil doorvoeren moet de tijd krijgen, zeker als de club hem met die reden gehaald heeft, maar dat is bij AZ wat makkelijker dan bij Feyenoord.

8 juni 2021 om 22:13

Het enige dat ik als Feyenoorder momenteel wil zien is talentontwikkeling en aanvallend, attractief voetbal. Vanuit daar kan dan weer verder gebouwd worden

8 juni 2021 om 23:45

Bij Feyenoord is het al hommeles als iemand een nieuw stadion voorstelt dus het lijkt me niet dat alle geledingen een slap begin accepteren.

Deze man praat net of het zijn AZ spelers waren, net of hij dat heeft gecreëerd daar, wat een onzin!
De club AZ was al jaren stabiel bezig de jeugdopleiding een succesformule te laten worden, om goede aankopen te doen en coaches aan te stellen die dat success konden bewerkstelligen. Slot is een beetje omhoog gepraat toen hij assistent was van van de Brom, mocht zich bewijzen en deed het een half jaar + goed tot corona. Het seizoen 2020-2021 was desastreus en daar wisten de spelers helemaal niet wat ze moesten doen en hoe ze moesten lopen, hij heeft er gewoon een bende van gemaakt daar. Zo erg dat AZ genoeg vertrouwen had in zijn assistent om het over te nemen toen bleek dat hij naar Feyenoord zou gaan.

Deze Slot heeft nog helemaal niets bewezen, heeft in theorie een leuke denkwijze maar is zie hem dat niet zo 123 omdraaien daar. Laat die man zich nou eerst eens bewijzen voordat hij allemaal grote verhalen aan de pers loopt te vertellen, de arrogantie druipt er werkelijk waar vanaf.

9 juni 2021 om 07:14

@piranha "Allerlei grote verhalen". De pers vraagt he gewoon om zijn filosofie. Dat heeft hij toegelicht. Niks met arrogantie te maken. Hij heeft in het stuk zelfs aan dat het tijd nodig heeft.

9 juni 2021 om 13:34

Als iemand na anderhalf jaar AZ het zijn spelers durft te noemen en te zeggen dat zijn spelers wisten waar ze moesten lopen vind ik dat grote verhalen. Een persoon met een beetje bescheidenheid had zich niet zo hooghartig geuit wetende dat die spelers er allang waren voordat hij erbij kwam en dat die speelstijl praktisch hetzelfde is gebleven. Normaal gesproken duidt zulk gedrag op onzekerheid van een persoon, iemand die nog wat pluimpjes nodig heeft om zich zekerder te voelen.

9 juni 2021 om 00:46

we moeten alleen wel realitistisch blijven. we hebben amper creativiteit en geen geld om dat in te kopen dus voordat er mooi aanvallend voetbal kan worden gespeeld ben je misschien wel twee seizoenen verder

Bij aanvallend voetbal moet je inderdaad veel meer lopen, maar dat is lang niet alles. Techniek, goede motoriek, handelingssnelheid en voetbal intelligentie zijn het basis van aanvallend voetbal (ongeacht het systeem). Als je spelers meerdere van deze vaardigheden missen is het al verloren zaak.

Hoe meer is Arne hoor praten, hoe meer ik het idee heb dat de beste man niet weer waar die het over heeft.

8 juni 2021 om 22:35

Dus omdat hij toevallig een aspect belicht wat een groot verschil is in zijn speelstijl ten opzichte van de speelstijl van vorig seizoen weet hij niet waar hij het over heeft? Onzin natuurlijk, alsof een Slot niet weer wat het nog meer behelst.

@FR010FRDAM graag wil ik jou via deze weg een compliment maken. Zelden iemand zo inhoudelijk en goed zien reageren in een thread van een bericht. Dit maakt de discussie op een forum zo veel beter, dus dank daarvoor. Dit bericht zal waarschijnlijk verwijderd worden want niet het gaat niet over het bericht, maar hopelijk lees je dit. Keep the good work up!

8 juni 2021 om 23:23

Dankje! Altijd leuk om complimenten te ontvangen

Je voelt aan alles dat dit voor vuurwerk gaat zorgen. De selectie moet over de kling en op de schop, de trainer heeft de waarheid in pacht al heeft hij gelijk. En hoe valt dit alles in het pulletje van de supporter als je 2-0 achter komt tegen de nr. 11 van de ranglijst. Iedereen weet hoe lastig de klus is die Slot heeft genomen, en niemand is jaloers. Ik ben benieuwd of hij gespaard zal worden.

9 juni 2021 om 07:09

Ik merk dat er bij veel supporters begrip is. We komen vanuit een situatie dat de trainer verdedigend wisselt tegen de nummer 18 van de competitie om een 1-0 veilig te stellen. Dan kunnen we een keer een verlies tegen de nummer 11 ook wel handelen als er maar een idee achter zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
12 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
2007-2009 Sparta Rotterdam

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren