De Boer geeft verklaring omtrent Van de Beek: ‘Vervanger nu niet ideaal’

Dinsdag, 8 juni 2021 om 16:09Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:22

Frank de Boer heeft gereageerd op het feit dat hij geen vervanger heeft opgeroepen voor de geblesseerde Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United kampt met een liesblessure en komt dit EK niet in actie namens het Nederlands elftal. De Boer noemt het 'niet ideaal' om nu nog een vervanger bij de selectie te halen, zo laat hij weten via een verklaring op de website van de KNVB. Daarmee komt het aantal selectiespelers op 25, terwijl 26 spelers is toegestaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

150 reacties (laatste reactie door gomes1psv)
8 juni 2021 om 16:35

Ik snap de redenatie van de Boer.overigens wel Het werkt verstorend en je voorkomt een zinloze discussie wastom die speler wel en die niet Of je haalt er een speler.bij die je niet wilt en niet zal opstellen, dus waatom erbij halen enz enz

8 juni 2021 om 18:42

In welke mate werkt het verstorend? We hebben het hier toch over professionele (top)voetballers. Of moet ik mij inbeelden dat ze een bepaalde technische en/of leerachterstand hebben en dit nooit op 2 weken kunnen inhalen?

Is een speler zoals Bergwijn of Karsdorp dan zo dom dat ze niet binnen de paar dagen kunnen aanhaken en mee zijn?

Je hebt 25 spelers, daarvan gaan 8 sowieso al geen minuten maken, dan kan nummer 9 er ook bij. Al is het om dit tornooi mee te hebben gemaakt. Anders kun je ook gewoon met een selectie van 17 man op stap gaan.

8 juni 2021 om 20:52

En wat nou als ze al lekker 1,5 week op Ibiza aan de cerveza zitten. Haal je er iemand bij die een mogelijk corona gevaar is en minstens 2 weken nodig heeft om weer topfit te raken.
Je kan moeilijk iedereen afbellen om te vragen hoe lang ze al op vakantie zijn.
Dus kan je denk ik beter 8 man hebben die niet spelen, maar wel corona proof zijn en fit. Dan 9 man, waarvan er 1 een gevaar is etc.

8 juni 2021 om 21:18

Je zal toch een man meer moeten laten meedoen, bijv met spelvormen.
Hij kan de boel gaan ophouden.
Een kleinere klas werkt prettiger dan een grotere klas al is het er maar 1 meer.
Wat de 9de man betreft, het is geen zoethoudertje. Dan had hij Babel, die hij hoog had zitten of zijn eventueel aanstaande schoonzoon meegenomen.
De bus is nu mooi vol. Rijden maar
De 9de man voegt niets meer toe

8 juni 2021 om 16:36

Helaas, van deze plek op de 26e stoel vindt Frank dat deze het beste kan worden ingenomen door 75 liter lucht. Terwijl ik toch gedacht had dat deze 75 liter lucht minder goed acties maakt dan el-Ghazi, minder goed de rechterflank bestrijkt dan Karsdorp en over minder leidinggevende kwaliteiten beschikt dan Babel

Logisch natuurlijk, want als iemand geblesseerd raakt of op een andere manier afhaakt is het niet fijn om nog iemand als backup te hebben. Zo'n El Ghazi bijvoorbeeld he. Die moet er toch wel bijkomen voor na het EK. Waarom dan niet alvast aansluiten. Voor hem ook al meteen een ervaring.

8 juni 2021 om 16:35

Er zijn genoeg vervangers. Dus er is geen enkel probleem.

8 juni 2021 om 18:16

Waarom was vd Beek dan überhaupt mee?

8 juni 2021 om 18:44

Precies dit was ook mijn gedachten? Hoezo mee als die zolang al met pijnstillers speelt

8 juni 2021 om 20:21

En waarom speelt hij al weken met pijnstillers? Zodra hij binnen komt bij het NL 11tal, dan maak je toch een programma zodat hij fit wordt voor de start ipv hem te laten doortrainen met pijnstillers. (misschien is dit gebeurd hoor, maar zat hij niet op de bank tegen schotland?)

8 juni 2021 om 16:46

Ik zou oprecht arjan robben meenemen heeft zijn ervaring en je kan hem in de laatste 20min erin gooien voor dat beetje hoop.

8 juni 2021 om 17:00

Ja alleen al omdat het kicken is zou ik het doen

8 juni 2021 om 17:13

Ja tuurlijk, laten we iemand oproepen en spelen die dit seizoen 5 of 6 wedstrijden heeft gespeeld waarvan 1x 90 minuten. Maar een keeper oproepen die 21 wedstrijden gekeept heeft is uit den boze en vriendjespolitiek….

8 juni 2021 om 17:40

Ik zou hem dan niet laten spelen vanwege zijn wedstrijdritme (zoals ACFA20 ook al aangeeft), maar ik denk inderdaad dat een speler als Robben in deze selectie wel degelijk van toegevoegde waarde kan zijn. Hij heeft een ongekende winnaarsmentaliteit, passie en trots, hetgeen ik bij een aantal spelers mis in deze groep.

8 juni 2021 om 17:44

We hebben ook iemand nodig die een goede warming up kan verzorgen haha. Nee zonder gekheid moet je dat niet willen. Kan je beter een jong/onervaren iemand meenemen onder het mom van je komt er echt als 26e speler bij dus reken maar niet op veel speeltijd, maar geniet van de ervaring om aanwezig te zijn op een eindtoernooi.

8 juni 2021 om 19:28

Ja tuurlijk, laten we Stekelenburg qua status met Robben vergelijken😂. Lijkt me nogal wiedes dat je Robben in eerste instantie meeneemt voor het mentale aspect. Als je hem dan nog eens, om wat te forceren, in de laatste 10 minuten erbij gooit maak je een heleboel Nederland-fans blij denk ik.

8 juni 2021 om 17:06

Wat is dat toch potverdikkie met El Ghazi. Waar zet je die neer in 5-3-2? Al jarenlang uit beeld. Zelfde geldt voor Karsdorp, hij zat nota bene bij de voorselectie. Lijkt wel zeiken om het zeiken op dit moment, vermoeiend volk hey.

8 juni 2021 om 17:14

Mentalist. Wat is er precies mis mee om een back mee te nemen die 5-3-2 snapt en in een top 5 competitie een jaar basis heeft gestaan? Blijkbaar moet de Roon erin staan omdat hij een 5-3-2 snapt en hebben wij nu 2 backs op rechts die niet snappen wat zij moeten doen? En al neem je alleen el gahzi mee om hem deze ervaring op te doen? Hebben wij straks met het WK niet dat gelul dat Promes mee moet 'vanwege de ervaring'

8 juni 2021 om 17:20

Karsdorp is gewoon afgetest in de voorselectie. En El Ghazi, Promes, Danjuma, Babel joh het maakt allemaal geen fluit uit. Allemaal keuzes die op (club)voorkeur anders zouden kunnen uitpakken. Maar zijn niet het verschil tussen EK winst of niet.

8 juni 2021 om 17:24

Afgetest? Ik denk niet dat wij de voorselectie van De Boer heel serieus moeste nemen. Als je ziet waar hij allemaal mee heeft zitten klungelen. Vraag mij dus oprecht af of hij überhaupt serieus bekeken is. En dan nogmaal, wat is erop tegen om iemand extra mee te nemen om hem alleen het toernooi mee te laten maken? Je kan er toch alleen maar iets mee winnen?

8 juni 2021 om 17:26

Maar wel het verschil of een talentvolle speler het reilen en zeilen van een EK heeft meegemaakt, al is het op de bank en in trainingen en besprekingen. Dat is een ervaring die bijdraagt aan de selectie voor het WK.

8 juni 2021 om 17:31

Omdat ze een week afzonderlijk moeten trainen? Dat betekent dus sowieso tot na de wedstrijd tegen Oekraïne en daarna mag Ricky nog 2 wedstrijden in de mooie Arena vanaf de tribune bekijken. Heeft die jongen mooi wat bagage voor het WK volgend jaar, waar die ook niet mee zal doen.

8 juni 2021 om 19:33

Ik snap mentalist wel. Er wordt alleen maar gal gespuwd betreffende F. de boer. Zelfs ik, als fel tegenstander van de Boer als bondscoach, ben het wel een beetje beu. Echter, is de reactie hier wat misplaatst. Een extra plek laat je toch nooit open. Hoe meer keuze, hoe beter lijkt mij. Jongens als Karsdorp, El Ghazi gaan niet het ek voor je winnen, maar geven je wel weer meer opties.

8 juni 2021 om 21:38

Het is allemaal middelmaat maar bij elke keuze lijkt het alsof de Boer Messi thuis laat ten opzichte van Sjaak Polak qua reacties. En om in deze fase nu nog een vervanger op te roepen ziet de Boer niet zitten en ook daar kun je gewoon wat voor zeggen. Maar lijkt wel of elke keuze van de Boer een debiele keuze is. Kolere hij is verantwoordelijk en al vermoord voor schuldig bevonden, sterker nog voor misdrijf is gepleegd. Dat is van Mentalist volgens mij probeert aan te geven.

8 juni 2021 om 22:28

@thamike, ik heb ook zelden een bondscoach gezien met zoveel blunders op rij en ja, dan word je kritischer. Cillissen op deze manier afserveren, dezelfde kern en zelfde opstelling gebruiken in de vorige interlandronde en pas nu een ander systeem inslijpen en andere jongens de kans geven (of juist niet). Had dat dan al de vorige keer gedaan. 532 gaan spelen, maar Karsdorp thuislaten terwijl de concurrentie op die positie niet beter is, spelers totaal links laten liggen, zoals Lang, het afzeggen van spelers via SMS, Weghorst laten spelen zonder aanvoer en op het moment dat de aanvoer er inkomt hem juist wisselen, verkeerde onderbouwing qua minuten van vs Beek (en het überhaupt meenemen van hem), dubbele standaarden (de ene moet wel minuten maken om in aanmerking te komen, de andere niet) verkeerde namen noemen, belabberde resultaten, De Roon de hele tijd laten staan. En volgens mij heb ik dan nog niet alles gezegd. Al met al had ik niet verwacht dat we na Blind nog een slechtere bondscoach konden krijgen, maar het lijkt er toch wel op. En dit staat nog los van het resultaat dat hij gaat halen. Hij maakt er een zooitje van Ik ben vooral benieuwd welke positieve punten jij kunt vinden over de Boer.

8 juni 2021 om 18:28

Op zich toch logisch je bent al even onderweg en om nu iemand erbij te halen voegt nog zoveel toe. Daarnaast kan je ook weer een Corona geval binnenhalen en dat geeft meer problemen. Vind het op zich een logische verklaring en een El Ghazi ga je zeker niet nodig hebben als een middenvelder afvalt.

Hij durft niet El Ghazi op te roepen, stel hij komt er nog in en hij doet het een keer goed heeft hij nog een keer iedereen over zich heen, hetzelfde geldt voor Karsdorp.

8 juni 2021 om 16:18

Iets in mij zegt dat hij denkt dat beiden lastige jongens zijn om in een groep te hebben. Anders zijn er natuurlijk geen legitieme argumenten om beiden niet mee te nemen.

8 juni 2021 om 16:24

Daar zou iets in kunnen zitten.... Maar volgens mij is El Ghazi weer een paar jaar ouder en wijzer.... Ik verwacht dat het meevalt

8 juni 2021 om 16:25

Karsdorp kan ik nog inkomen, naar Ghazi? Letterlijk de enige reden om te zeggen dat die lastig is dat het een Marokkaan is. Die heeft de laatste jaren zó hard geknokt en nooit, maar dan ook nooit geklaagd in de media of problemen gemaakt binnen de club. Dit was buiten het Bosz akkefietje bij Ajax ook niet anders volgens mij. Voorbeeldige jongen die keihard werkt.

8 juni 2021 om 16:27

Helemaal mee eens. Dit terwijl El Ghazi super hard werkt aan zijn voetbal carrière. Bizar

8 juni 2021 om 16:27

Zou kunnen wat je zegt hoor maar ik kan mij niet herinneren dat FdB problemen had met El Ghazi bij Ajax en ook niet dat hij bekend staat als een "lastige" jongen.

8 juni 2021 om 16:28

Lekker speculeren. Waarom zouden het lastige jongens zijn? Welke trainers hebben hen aangemerkt als lastig? El Ghazi heeft notabene onder de Boer zijn ajax debuut gemaakt.

Gelieve positief te denken en niet te speculeren indien er geen bewijzen zijn.

8 juni 2021 om 16:36

El Ghazi en Bergwijn zijn beter dan Gakpo. Karsdorp maar ook St Juste brengen meer dan Veltman, Dumfries of Timber op rechtsback. Dan moet er toch iets zijn waardoor De Boer ze bewust links laat liggen. Dan wordt er niet naar kwaliteit gekeken.

8 juni 2021 om 16:36

Volgens mij was el ghazi juist heel goed met frank in hun ajax tijd. Lijkt me dus niet het probleem.

8 juni 2021 om 16:51

Haha natuurlijk is St Juste volgens jou beter dan allemaal verder. Frank had volgens jou denk ik ook Toornstra moeten oproepen nu voor Donny.

8 juni 2021 om 17:05

St Juste heeft een uitstekend seizoen gehad in de Bundesliga waar Mainz in een 532 speelde, net als Roma. Dumfries speelt nog in de eredivisie en valt in Oranje best door de mand, Timber heeft er net een half seizoen opzitten bij Ajax en Veltman is degelijk. St Juste kan als aanvallende back spelen, net als Karsdorp. De drie huidige rechtsbacks zijn allen defensief ingesteld. Het gaat er meer om wie beter in het systeem past dan wie beter is, plus variatie heb je ook nodig. Sta je straks achter tegen Oekraine of Oostenrijk, moet je aanvallen, dan is een aanvallende back wel erg handig lijkt mij. Speel je tegen een topland, dan wellicht een defensieve back, maar ook daar is snelheid op de back wel handig en dat hebben deze twee aanvallende backs. En nee, Toornstra moet niet in Oranje.

8 juni 2021 om 17:20

Wij spelen ook 532 en hebben naast een aanvallende rechtsback ook een aanvallende linksback. Alleen zijn die gewoon niet goed genoeg. Alle respect voor St-Juste, maar ik snap heel goed dat die er niet bij is.

8 juni 2021 om 17:22

El Fenomeno, had st. Juste persoonlijk ook meegenomen maar normaal gesproken speelt die natuurlijk geen basis.

8 juni 2021 om 20:44

Je wilt een hechte, niet te grote groep en niet teveel ontevreden spelers. Groepsdynamiek is zo belangrijk als je weken samen weg bent. Ik zou ook niemand erbij nemen. Je wilt geen groepjes spelers daar hebben die voelen dat ze geen kans krijgen

8 juni 2021 om 16:39

Karsdorp haha die presteert totaal niets
Heeft hij bijFeyenoord wel bewezen
Misschien ook 1 wedstrijdjs i. ITalie

8 juni 2021 om 17:01

Eén van de uitblinkers bij Roma in een systeem met 5 verdedigers, maar hey; da's inderdaad niet zo veel.

8 juni 2021 om 17:09

Klopt, hij werd ook geen kampioen met Feyenoord wat toen 82 punten haalde en maar 25 doelpunten tegen kreeg.

8 juni 2021 om 17:22

Tja, als je zo kijkt, Timber is net kampioen geworden en Veltman is op die basis helemaal onomstreden.

8 juni 2021 om 17:47

Maar Timber is niet heel het seizoen basisspeler geweest, die heeft net 20 potjes meegedaan.

8 juni 2021 om 19:33

@tipptopp maar Veltman heeft laten zien dat hij voor het Nederlands elftal te kort komt en Timber was in die 20 potjes slechts 4x rechtsback. Dus totaal niet onomstreden

8 juni 2021 om 18:09

Denk Dat Frank de Boer het nummer van El Ghazi kwijt is en hij hem daarom geen whatsapp bericht kan sturen.

Geen vervanger oproepen is zeer vreemd. Wat een amateuristische bende weer zeg. Sommige spelers zitten ook pas 2 interlands bij. Je maakt geen geoliede machine in een paar week. Je had Karsdorp of El Ghazi er prima bij kunnen halen.

Jij bent ook niet ideaal als bondscoach Frank. Je kan toch gewoon een El Ghazi erbij roepen als aanvallende speler, die jongen zal er toch bij komen na het EK. Dan kun je hem nu alvast in de groep gooien.

8 juni 2021 om 17:01

Snap het sowieso niet er staat dat die al weken een liesblessure heeft en met pijnstillers speelt, waarom überhaupt opgeroepen als je genoeg middenvelders hebt.
En wat iedereen hier al zegt El Gazi gewoon erbij nemen

Wat een gemis voor op de bank! Waarom zou hij het niet ideaal vinden om iemand anders op te roepen?

Wat ik kan mij bedenken is dat de meeste voetballers nu op vakantie zijn en dat je niet zomaar snel kan aansluiten. Aan de andere kant, het is ook gewoon een mooie ervaring voor een voetballer. Dus je zou gewoon een rijtje kunnen afgaan.

8 juni 2021 om 16:16

Haha dat geloof je toch ook niet?! Zonder twijfel komt elke speler van vakabtie terug alsnie gebeld word...

8 juni 2021 om 16:25

Ok, wellicht zijn ze op vakantie. Dan pak je de telefoon, bel je ene Anwar El Ghazi. Vraag je of hij eventueel aan wil sluiten, en laat je de keuze aan hem? Ik snap werkelijk waar niet wat de reden is om géén vervanger op te roepen. Beter iets dan niets, toch?

8 juni 2021 om 16:32

Ik snap de reden wel. Het feit is dat hij helemaal niet nodig is voor het Nederlands elftal. Ik snap sowieso niet dat iedereen om El Ghazi roept. Nederland lijkt met 2 aanvallers te gaan spelen en dan lijken mij de opties die ze nu hebben al meer dan voldoende. Als de Boer een vervanger had moete oproepen, dan had hij beter Vilhena kunnen oproepen. Ik denk zelf dat 25 spelers meer dan voldoende is maar hij had inderdaad wel een vervanger op kunnen roepen want je weet nooit hoe het toernooi loopt.

8 juni 2021 om 16:32

Bovendien kun je iemand die er dicht tegenaan heeft gezeten alsnog een EK gunnen. Dat weegt natuurlijk niet op tegen sportieve redenen, maar ik zou zoiets als bondscoach wel meewegen

8 juni 2021 om 16:34

De Denen kwamen ook terug van vakantie in 1992 en die wonnen het hele toernooi gewoon!

Waarom heb je dan extra spelers toegevoegd en later af laten vallen? Je moet maximaal gebruik maken van je opties Frank!!

8 juni 2021 om 18:35

Nou ja, inderdaad. En dan kies je voor een speler die blijkbaar al weken speelt met pijnstillers? Dat is al een risico, maar ik ga er vanuit dat je m toch meeneemt omdat je aanvallende kwaliteiten kunt gebruiken in je selectie. Nu valt ie uit, en ga je niemand oproepen. Je gaat bijna denken dat vd Beek dan echt voor de vorm is opgeroepen. Die ene extra speler oproepen, wat is daar nou t risico van? T moet wel een grote verstoorder van het groepsproces zijn wil je iemand niet alsnog toevoegen. Terwijl ik reden kan verzinnen om het wel te doen.

Ik hoorde dat Asensio Nederlands bloed heeft. Misschien een leuke vervanger? Zonder gekheid: ik begrijp hem wel. We hebben met die 3 extra spelers al een selectie dat groot genoeg is. Wel zuur dat je hem mist. Prima om erbij gehad te hebben.

Het hoeft toch geen 1 op 1 vervanger voor vd Beek te zijn? Neem dan een van de afvallers mee, Bergwijn bijvoorbeeld. Zie het al voor me dat we straks na een of twee wedstrijden toch terug vallen op 4-3-3 en dat Berghuis geblesseerd raakt. Dan baal je dat je geen geen extra vleugelspeler hebt meegenomen.

Wijnaldum geeft vorige week letterlijk aan dat hij iemand als strootman mist in de selectie.

Zal het prima vinden om op de tribune te zitten en kan wat van Gini's schouders halen. De Boer is gewoon niet te begrijpen.

8 juni 2021 om 17:16

Hmm hadden we nou maar een linksbenige middenvelder met loopvermogen en een goeie pass in de selectie, die net als strootman niet zou meedoen...hmmm..

8 juni 2021 om 19:15

Strootman oproepen slaat echt nergens op sorry wat moet hij toevoegen dan ? dan kan je liever Van Dijk oproepen als ze zo graag een leider in de groep willen.

Beetje vreemd, ik denk dat elke speler die zich zo laat bij Oranje aansluit wel begrijpt wat zijn rol zal zijn. Desondanks kan je hem de sfeer laten proeven van het Nederlands elftal en een EK en zijn er voldoende spelers die dit jaar genoeg minuten hebben gemaakt om nog van waarde te kunnen zijn. De Boer is gewoon een beetje autistisch.

8 juni 2021 om 16:46

Oliver Bierhof sloot bij de selectie van Duitsland in 1996 aan in de halve finale van het toernooi. Hij heeft ze door de Europees Kampioen gemaakt. Dit was een EK waarin F. de Boer zelf actief aan deelnam. Binnen een paar dagen word je door de groep opgenomen en is het dikke prima. Bovendien kent El Ghazi een deel van deze groep van Ajax. De Boer doet alsof hij een buitenaardse wezen aan de groep introduceert.

8 juni 2021 om 19:07

Bierhoff zat gewoon bij de selectie het hele toernooi dus hoe je hier bij komt weet ik niet. In de eerste groepswedstrijd valt hij al in tegen Tsjechië.

11 juni 2021 om 08:44

@DaborJe hebt helemaal gelijk joh. Ik heb het opgezocht, voor de finale mochten Duitsland en Tsjechie nog wel 2 extra spelers aan de selectie toevoegen. Duitsland had dat nodig, omdat ze amper 13 spelers hadden waarvan 3 keepers. Tsjechie was sportief, had geen bezwaar. Een dag voor de finale konden de spelers toegevoegd worden aan de selectie. Bierhof was niet 1 van die spelers. Klopt. Ik was jong, maar heb het dus verkeerd onthohden.

Slappe handel als coach slappe handel als voetbalcomite (KNVB) resulteert in een slap beleid met slap voetbal. Dit word een slap EK.. hopelijk maakt mijn vriendin nog wat stijf anders dan word het nog een iets betere zaad zomer

Niet ideaal? Wat is er niet ideaal aan?
Het enige wat die nieuwe speler dan eventueel moet is in quarantaine en een x aantal keer getest worden.

Als je gewoon iemand van de voorselectie pakt, is die ook bekend met de groep...

Ik snap het niet. Er is misschien niet een ideale opvolger voor vd Beek (hoeveel zou hij uberhaupt gaan spelen?), maar eventueel een andere positie had je nog altijd kunnen oproepen.

Maar goed, het zij zo.

Zo laat een nieuwe opstelling erin slijpen is ook niet ideaal, tot de dag van vandaag nog geen eerste keeper gekozen is ook niet ideaal, geen leider in de groep aanwijzen, is ook niet ideaal, maar dat doe je ook allemaal, waarom dit dan niet? Kom op…

tja, een blessure is niet ideaal...een speler minder in de selectie is niet ideaal.
Nu nog iemand oproepen is niet ideaal nee, maar minder slecht dan niemand oproepen.

Ik begrijp het ook wel, ik snap dat bij veel mensen de naam Frank de Boer inmiddels ongeveer net als bij een stier als een rode lap werkt. Maar het is zijn goed recht geen vervanger op te nemen tov van de Beek. Met gewoon een gegronde argumentatie. Ik zag al weer bijzondere namen voorbij komen waaronder een Strootman die net als Babel goed gehumeurd in de kleedkamer zit. Maar dat moet je nadat inmiddels 2 weken met een selectie aan de slag bent ook niet meer willen. De keuzes zijn gemaakt en daar moeten we het meedoen. En afijn volgend jaar staat er waarschijnlijk toch een nieuwe bondscoach voor de groep. Die zonder gerede twijfel zal worden bekritiseerd door ongeveer 17 miljoen mensen.

Ik zou juist extra scorend vermogen meenemen.maar ach Frank is gewoon niet ideaal. Toen Koeman trainer was kon ik weer genieten van oranje maar sinds frankie het roer heeft overgenomen is het gewoon drama. Bedenk je dat deze man de kampioen van MLS onder zijn hoede had beste selectie en er toen ook niets van bakte. Inter niets gedaan wil niet eens praten over zijn periode in Engeland. DRAMATISCH

8 juni 2021 om 16:44

1. Het voetbal onder koeman was totaal niet goed. 2. Hij verloor voor het seizoen de beste speler van atalanta en alsnog won hij gewoon prijzen. Ja inderdaad hij won gewoon prijzen.

8 juni 2021 om 20:26

1. Koeman moest eerst de rotzooi van zijn voorganger opruimen en de lichting van toen was een tandje minder. 2. "Gewoon prijzen".. een supercupje op basis van 1 wedstrijd en een beker met de sterkste selectie. Verder heeft hij er weinig van gebakken. En mocht het nog een beetje goed vallen bij oranje is het ondanks de Boer en niet dankzij De Boer

8 juni 2021 om 20:28

Het was onder Koeman voetballen zeker niet altijd goed maar zeker beter dan onder De Boer. Er zat ook veel meer geloof en vertrouwen in. En Koeman was een sluwere coach, strategisch. Nu is het voetballend en strategisch bagger.

Het zal aan mij liggen maar ik snap dit totaal niet. Je hebt een complete voorselectie gehad en in die twee weken is niet ineens een heel nieuw Oranje geboren. Daarbij heeft de door jou gekozen aanvoerder zeer duidelijk gemaakt een bepaald persoon te missen.
Ow en hoe zit dat met die pijnstillers, want dat vergt ook wel enige uitleg lijkt mij? Een potentieel geblesseerde oproepen voor een toch al positie met blijkbaar genoeg opties?
Ik wil Frank graag het voordeel van de twijfel geven. Het systeem of de geselecteerde speler, maar hij maakt het wel verdomde moeilijk.

In de breedte is het juist wel ideaal om nog een vervanger erbij te halen, aangezien ze nog tig keren gaan trainen de komende dagen, dus dit is gewoon flauwekul wat Frank zegt.

Ik wordt een beetje moe van het gezeik op Fdb, maar hier snap ik toch niet zo veel van. Vd Beek speelt en traint al een hele tijd met pijnstillers vanwege een liesblessure. En nu opeens haakt hij geblesseerd af vanwege diezelfde blessure. Maar of je dit FdB of de medische staf kan verwijten weet ik niet, maar er is duidelijk een verkeerde inschatting gemaakt. En waarom niet een vervanger oproepen? Wanneer je bijvoorbeeld een El Ghazi er bij haalt haal je toch wel iemand met bepaalde kwaliteiten in je selectie die niet heel ruimschoots aanwezig zijn.

Alles maar dan ook werkelijk alles begint met te irriteren aan Frank. Lijkt wel of ie niet meer logisch kan nadenken, OVERAL wordt een verkeerd besluit over genomen of gecommuniceerd door dit genie.
Ga bijna met tegenzin naar EK kijken..

Ik zou, met slechts één optie op rechts, alsnog Bergwijn erbij halen. Hoe kan dat nu de voorbereiding verstoren dan?

8 juni 2021 om 17:25

Omdat er normaal gesproken geen 'rechts' is in 5-3-2. Alhoewel ik Bergwijn wel een rolletje als wingback had zien vervullen. Maar dat kan in dezelfde vorm met Promes

9 juni 2021 om 09:51

De Boer wil dat Oranje twee systemen kan spelen. Hij probeerde de afgelopen twee wedstrijden zo goed en zo kwaad als het gaat die 5-3-2 erin te krijgen, maar in wedstrijden waar meer kansen liggen om het initiatief te nemen en mogelijk zelfs te domineren is 4-3-3 natuurlijk nog steeds een optie. Dus dan is een extra buitenspeler op rechts helemaal geen overbodige luxe.

Wat een grap die vent. Hij laat Cillessen thuis omdat hij een topfitte selectie wil (terwijl hij niet eens last had van zn corona) en vervolgens valt Van de Beek (met zijn vele speelminuten dit jaar) af omdat hij al weken op pijnstillers speelt en te veel last heeft van zijn lies. Neem aan dat je hiervan op de hoogte bent als bondscoach zijnde ?!?!

8 juni 2021 om 16:47

Er is door de bondsarts een inschatting gemaakt dat het probleem van donny geen issue zou zijn. Mbt kan je geen inschatting maken. Dat zou dus een 100% gok zijn en daarom heeft hij gekozen om direct een andere keeper mee te nemen ipv iemand later laten invliegen.

Wat ik eerder apart vind is dat ze dus wisten dat Vd Beek niet helemaal fit was, maar toch 2 weken hebben laten meetrainen en nu is ie ineens toch afgehaakt. Hoop dat dit niet het geval is, want dat is toch zeer vreemd

Deze man😅 je kan nu el ghazi meenemen. Hij was zowieso al een betere keus geweest dan van de beek op moment. En ook al speelt hij uiteindelijk nog niet maar het geen flikker uit. Je zal hem uiteindelijk maar nodig hebben en dat die dan thuis op de bank zit. Dan krabt die nog wel even achter zijn oren.

Knvb, ontsla deze man aub nog voordat het EK begint!
Welke achterlijke heeft de boer aangesteld als bondscoach?
Die moeten ze okk wegtrappen.
Heeft letterlijk niks bewezen als coach!
Zolang meneer de boer bondscoach blijft hoeven we niks te verwachten van Oranje!
Sterker nog...ik durf wel een weddenschap aan te gaan.....100 euro dat Oranje de poulefase niet overleefd.

8 juni 2021 om 16:49

Ik zou alvast maar gaan sparen. Deze bondscoach heeft gewoon bij 2 van zijn 4 ploegen prijzen gepakt. Dus hij heeft zich zeker wel bewezen.

8 juni 2021 om 20:34

Als je als trainer van Ajax in een seizoen de Johan schaal en beker wint maar in de competitie dramatisch presteert, heb je ook gewoon gefaald. Feit is dat hij drie keer op rij op basis van prestaties en management eruit gezet is. Bij Ajax heeft hij bewezen dat hij in beneden gemiddeld niveau eredivisie met Ajax kampioenschappen kon halen. Internationaal gezien was het ok toen flink ondermaats. Die titels destijds verbloemen voor sommigen alles.

8 juni 2021 om 19:23

Zelfs als Oranje alleen van Noord-Marcedonie wint kunnen ze nog door naar 1/8 finale.

Hij speelt al weken met pijnstillers maar toch selecteer ik hem voor het EK. Juist Frankie. Wat een geweldige bondscoach ben ben je toch, je maakt enkel en alleen maar duidelijke en begrijplijke keuzes. Wat een flapdrol

Wat een logica weer ... we zijn al twee weken onderweg , dat is niet ideaal om er iemand nu bij te halen .
Je kan toch gewoon voor de zekerheid iemand oproepen, man man wat een rare kwast is die FdB toch .

Dus je weet al een tijdje dat Van de Beek sukkelt met een liesblessure, alsnog ga je hem selecteren ondanks dat hij dus niet fit is en weinig minuten heeft gemaakt. En het komt dan niet even bij je op om een vervanger voor de zekerheid klaar te stomen? Echt in alles wat hij doet straalt de incompetentie er van af. Hij maakt zijn status als slechtste trainer ooit meer dan waar.

Fijn of niet 🤦🏻‍♂️ Je weet nooit als iemand een rode kaart of geblesseerd wordt tijdens de EK wat dan ? En de sjiekste is dat je nog recht had op 1 extra speler 🤦🏻‍♂️ Dit is toch echt iets wat ik totaal niet begrijp 🤦🏻‍♂️ K wou al niet zo moeilijk doen voor zijn rare opstelling 👀 maar dit 🤯

Voorbeeld: een auto die full is getankt rijdt 500km ermee. Een kerel moet 500km rijden en tankt zijn wagen voor 2/3 vol, de bediende is goed gezind en wilt 1/3 gratis geven. Maar die kerel weigert en begint alsnog zijn reis van 500km. Haalt hij het ? 👀

Begrijpelijk, echter lees ff goed vdB speelt al weken met pijnstillers... dat is wel bagger om te lezen, zeker voor nr 27

Man man man wat een onkunde zeg.
Ik zal Frank altijd dankbaar zijn voor wat hij bij Ajax heeft gedaan, maar die vent is echt de weg kwijt, hij grossieert echt in hilarische en zielige beslissingen. We missen nu onze beste keeper en gaan nu ook geen spelers toevoegen die gewoon een rol van betekenis kan spelen. Vind dit zo zo zo dom. Ik heb nog nooit zo weinig vertrouwen gehad in een toernooi. We gaan nog een gigantische lacher van onszelf maken.... 5-3-2 tegen Oekraine en Oostenrijk, man man man.

Dus als iets niet ideaal is doe je het maar helemaal niet? Wat een aanfluiting deze bondscoach

Laat El Ghazi lekker meegaan. Wat een gelul alsof die jongens na een paar dagen vakantie niet meer kunnen voetballen. Of de taktiek van De Boer is zo ingewikkeld dat een speler het na 2 weken niet meer kan leren. Hou toch op.

Wat een onzin verhaal zeg, zorg dan voor een extra aanvaller, als Memphis wegvalt blijft er bar weinig scorend vermogen over.

Ik snap niet wat dan het nut was van de voorselectie en de voorbereidende trainingen? Dat doe je toch juist om geblesseerden te kunnen vervangen door afvallers?

Karsdorp zou je kunnen selecteren omdat hij een zwakke positie in het huidige systeem beter in zou kunnen vullen. Als je met 2 spitsen speelt heeft El-Ghazi geen nut als je Depay, Promes, Malen en Berghuis al op de vleugels neer kan zetten.

Ik zou Vilhena meenemen als aanvallende linker
wingback, voor als Wijndaldaar niet voldoet,promes kan dat op rechts i.pv Dumpfries!

Hij zei pas toch dat als hij 27 spelers kon meenemen dat El Ghazi mee zou gaan?

Wat is dat toch met Frank de Boer? Valt iemand af, komt iemand bij, toch?? Nee, dan zou het fout gaan met het proces.... Je hebt warhoofden en dwaallichten, maar deze coach slaat zo'n beetje alles. Hij begint op Rutte te lijken, Die komt ook met allerlei beloftes, om ze vervolgens niet na te komen. Kan er tegen hem ook een motie van wantrouwen, pardon afkeuring, worden ingediend??;-)

Sws zou je alle mogelijkheden moeten benutten, Devyne Rensch is optie. De Boer; Wat doe je !?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

75 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren