TV3: Gravenberch geldt als alternatief voor Wijnaldum bij Barcelona

Dinsdag, 8 juni 2021 om 16:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:48

Ryan Gravenberch behoort volgens TV3 tot de drie spelers die als alternatief gelden voor Georginio Wijnaldum bij Barcelona. De negentienjarige middenvelder van Ajax wordt samen met Fabián Ruiz en Mikel Merino door de Catalaanse zender genoemd als serieuze opties, nu Wijnaldum de voorkeur gaat geven aan een overgang naar Paris Saint-Germain, waar hij veel meer kan verdienen.

Volgens bovengenoemd medium weerhoudt het besluit van Wijnaldum Barcelona er niet van om het middenveld te versterken voor komend seizoen. De club heeft dan ook snel doorgeschakeld en komt volgens TV3 met drie potentiële namen die de selectie van Ronald Koeman van een kwaliteitsimpuls moeten voorzien. De aanwinst moet een middenvelder zijn die een goede lichaamsbouw combineert met een goede balbehandeling, zo klinkt het. De naam van Gravenberch wordt daarbij genoemd als mogelijke versterking. Eventuele interesse in Gravenberch zou opvallend zijn, daar bekend is dat Barcelona in de financiële zorgen zit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De middenvelder van Ajax, die vastligt tot medio 2023, groeide afgelopen seizoen uit tot sterkhouder op het middenveld van de Amsterdammers en maakt met zijn negentien jaar deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal. Lluís Canut, een bekende journalist in Spanje, schreef eerder namens Mundo Deportivo ook al dat Barcelona ‘zeer geïnteresseerd’ is in de middenvelder van Ajax. Gravenberch wordt in het Camp Nou gezien als opvolger van Sergio Busquets, die in juli 33 jaar wordt en nog een contract heeft tot de zomer van 2023.

Naast Gravenberch worden ook de namen van Ruíz en Merino in verband gebracht met Barcelona. Ruíz is een speler die al langer op de radar van Barcelona staat en beschikt over de technische vaardigheden die Koeman graag aan zijn ploeg toevoegt, zo klinkt het. Grootste struikelblok zou echter de prijs kunnen vormen, aangezien de middenvelder nog een contract tot medio 2023 bij Napoli heeft. Merino geldt bij Real Sociedad als aanvoerder en is een fysiek sterke middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan. Zijn contract loopt in de zomer van 2025 af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door glennn)

Dan mag je denk ik minimaal 40 miljoen gaan neertellen. Het beste is daarin tegen wel gewoon dat Gravenberch nog een jaartje blijft denk ik.

8 juni 2021 om 16:29

Snapje. Vroeger droomde elke club om een wisselspeler van barcelona te kopen omdat ze alleen maar weredklasse spelers hadden. Nu hoopt barca op transfervrije spelers die te oud zijn en spelers die niet bij de absolute top hoort.

8 juni 2021 om 16:36

Het blijven moeilijke keuzes met toptalenten die nog niet al te veel hebben gespeeld. Nu is ie wellicht nog ‘vrij goedkoop’ maar weet je niet zeker hoe hij zich zal ontwikkelen. Volgend jaar kan hij 2/3x zo duur zijn als hij de sterren van de hemel speelt bij Ajax. Zelfde was met Haaland, speelde erg goed bij Salzburg maar herriner me nog dat bijna iedereen de stap naar de absolute top veel te hoog gegrepen vond destijds, 1 goed seizoen later en hij is onbetaalbaar. Kan soms dus een gok zijn om talenten vroeger weg te halen, maar helemaal onlogisch is het niet

8 juni 2021 om 16:49

Newsflash: Barcelona heeft geen geld. Nul noppes nada. Als Gravenberch 3 jaar de beste is van de ED, dan kunnen ze hem helemaal niet betalen. Zet die wereldtoppers uit je hoofd. Het enige wat Barca nu kan doen is juist nu dit soort spelers kopen: jong en beloftevol. Dan kan barca hopen dat het over 5 jaar weer langzaam bij de subtop van Europa gaat horen.

8 juni 2021 om 16:52

40? Ik zou daar nog een flinke mep bovenop doen, die wil Marc echt niet kwijt hoor.

8 juni 2021 om 17:31

Op dit bericht kunnen we kort zijn: Gravenberch heeft zelf aangegeven nog minimaal 1 jaar bij Ajax te blijven. En weer door naar het volgende gerucht.

8 juni 2021 om 18:21

Brobbey zei ook dat het “wel goed” zou komen. Vergeet niet dat Gravenberch ook onder de raiola stal valt. Verder zou dit voor Ajax geweldig zijn, 40miljoen+ krijgen voor een speler die absoluut nog niet zo geweldig is als dat sommige hem bewieroken, een beetje een zelfde situatie als met Dest.

Kunnen deze stukken niet in de wandelgangen? Gisteren al met Koundé en de Ligt, nu met Gravenberch. Barça heeft geen rooie cent te besteden en zet niet voor niets in op transfervrije spelers. Aankopen van 40-100 miljoen zitten er echt niet in. Dit is gewoon om de kranten te vullen, niets meer niets minder.

8 juni 2021 om 16:21

Als Dembele en of Griezmann worden verkocht dan is het mogelijk. Via Alena, Firpo etc. komt ook wel wat binnen.

8 juni 2021 om 18:05

Eerder om schulden af te betalen!

8 juni 2021 om 18:30

Wie gaat Griezmann kopen + salaris willen betalen.

En zeg alsjeblieft niet United of City. Want je weet dat dat niet gaat gebeuren.

8 juni 2021 om 21:27

Als je hem toch ziet spelen bij Frankrijk dan zou hij bij een team als Juve of PSG zeker veel waarde hebben.

8 juni 2021 om 19:37

Het probleem is dat jij alles gelooft wat er gezegd wordt over de financien van Barca. Ik geloof namelijk niet dat ze geen rooie cent hebben want Barca is een bedrijf dat dagelijks enorm veel geld genereert. Ik denk dat ze daar (ondanks een paar vreemde zakenlui) echt wel weten hoe ze voor uitgaven en inkomsten moeten zorgen.

8 juni 2021 om 21:28

Bartomeu had de laatste jaren teveel gespendeerd. Als er zo weer publiek aanwezig is in het Camp Nou dan komt er wel weer goed geld binnen. Het verlies aan toerisme doet zich ook gelden.

8 juni 2021 om 21:56

Klopt zeker. Maar dat weerhoudt een club als Barcelona niet. Maar het mag niet weer zo een seizoen draaien want dan wordt het wel lastiger, ook voor andere grote clubs. Maar om een of andere reden wordt dit altijd uitvergroot bij Barca. Ik snap dat toch echt niet zo goed.

Niet eens genoeg geld voor een transfervrije speler naar een speler die ook nog een transfersom bedraagt 😂😂. Schaamteloos die kranten.

8 juni 2021 om 17:44

Waar hebben jullie het over met dat Barça geen geld heeft? Goldman Sachs heeft in mei Barça 500m geleend waarvan 100m direct is betaald aan Barça wat Barça meer financiële middelen en rust geeft de komende 2 seizoenen. Veel kortlopende schulden kunnen worden afgelost en salarissen kunnen worden betaald waardoor er ook ruimte komt voor misschien aankopen. Dat Barça het financieel zwaar heeft door Corona is duidelijk, maar dat Barça geen geld heeft is gewoon onzin.

8 juni 2021 om 18:40

Lol, die 100m die meteen die direct betaald is is ook meteen weg, betaal je messi niet eens van.

8 juni 2021 om 21:55

Dat geld is grotendeels gebruikt om de schulden te herstructureren...

Haha ja, als de 'gratis' Wijnaldum al te duur was moet je vooral bij Overmars gaan aankloppen voor een groot, bewezen talent.

Maar hoezo heeft Barca een middenvelder nodig? Laat Gravenberch nog maar lekker bij ons 3 jaar of je moet 100 miljoen betalen.

Dit kan Barca natuurlijk (op dit moment) nooit betalen. Ajax gaat geen genoegen nemen met een bedrag onder de 50/60 miljoen.

Qua speler natuurlijk in potentie een geweldige (toekomstige) aankoop, maar ga nu eerst eens zorgen dat je die schulden afbetaald hebt. Ryan blijft voorlopig nog gewoon lekker bij Ajax. Groot talent.

Lijkt me stug dat de volle mep betalen voor een jong talent als “vervanger” gezien kan worden voor een 30 jarige transfervrije speler.

Haha misschien wel een ruildeal met Messi & Pique ? Of geldt hij pas als alternatief als Iniesta niet terug komt. Ben benieuwd naar het volgende artikel. Als Feyenoord supporter hoop ik op een hoopgevend artikel. On: Dit kan natuurlijk niet, Ajax zal +/- 50 miljoen verlangen voor Gravenberch en dat heeft Barca simpelweg niet te besteden. En als ze het al hebben, gaan ze het niet risicovol investeren in een 19-jarige eredivisie speler.

Kunnen ze helemaal niet betalen. Gelukkig was Ajax dit keer wel op tijd met verlengen :D

Denk niet dat ze daar geld voor hebben, moeten Frenkie de Jong nog afbetalen

Denk niet dat Barcelona hem op dit moment kan betalen.
Tevens heeft Ryan aangegeven sowieso nog te willen blijven. Heeft ook nog voldoende te leren en is ook nog (lang) niet klaar voor Barca 1, in mijn ogen.

Heeft een degelijk seizoen bij Ajax achter de rug, maar is nog heel jong. Moet eerst nog vlieguren maken en niet zo ''ondersneeuwen'' in de Europese wedstrijden. Ik vond hem daar toch nog te weinig de Gravenberch die wij kennen.

Tuurlijk, dat komt wel. Maar daaraan zie je wel nog dat hij (voor nu) nog te slordig is om een stap te maken.

Zou toch wat zijn in de toekomst, middenveld van Moriba - Frenkie - Gravenberch.

8 juni 2021 om 17:39

Het is beter inderdaad om Gravenberch op de radar te houden in plaats van nu bezig te zijn met een serieuze transfer. Hij is inderdaad nog lang niet klaar voor Barã§a 1 want hij heeft tot nu toe nog nauwelijks iets laten zien in Nederland met Ajax. Hij is nog jong dus ik zou hem nog 2 seizoenen geven en dan kijken of hij van toegevoegde waarde kan zijn voor Barã§a. Nu is dat nog te vroeg.

Barcelona kan Gravenberch nooit betalen. Wat een onzin zeg.

Voor alle 3 de partijen lijkt mij dit een slechte keuze. Voor Barca een dure optie voor iemand waarvan je niet kan verwachten dat die er gelijk staat. Voor Ajax is het zonde van de kwaliteit op het veld en ik denk dat er in zijn prijskaartje nog rek zit, mocht die zich doorontwikkelen. Voor Gravenberch zelf is er bij Ajax nog genoeg te bereiken en ontwikkelen. Komend jaar als dragende kracht in de selectie en door de voordeur de deur uit.

Gravenberch nu nog even niet Kom volgend jaar terug dan krijg je een betere en veel meer ervaren speler

Zou prima aankoop zijn aangezien busquets nog jaartje doorgaat en frenkie op zijn plaats kan spelen, en gravenberch beetje langzaam aan het niveau laten wennen. voor 40 mil zal die wel weg mogen. Zo niet kan die volgend jaar voor 15 opgehaald worden

8 juni 2021 om 17:00

Heeft nu echt nog niet het gewenste niveau hoor.

Verder heeft hij zelf aangegeven niet weg te willen en gaat hij echt niet voor 40 miljoen verkocht worden.

Volgend jaar al helemaal niet voor 15 miljoen...

8 juni 2021 om 17:38

het is een talent he,maar nog geen wereldspeler, seedorf was al iets verder dan hij
1 jaar contract volgend jaar nog dus clubs betalen dan standaard niet heel veel.

40 miljoen is prima bedrag en ajax moet nog verkopen om de balans weer te krijgen.
Spelers als marin etc raak je niet kwijt voor veel geld

Nou ja zeg, Barcelona krijgt haar verstand van voetbal in eens terug: Ryan Gravenberch. Wat een toptalent is dit zeg. Heeft qua stijl wat weg van Sergio Busquets, dus wat dat betreft een potentiele en ideale opvolger. Overigens goed voor Barcelona dat Georginio voor het grote geld in Parijs heeft gekozen.

8 juni 2021 om 16:59

Vind je hem qua stijl wat van Busquets weg hebben? Ik vind Ryan echt veel meer een lopende middenvelder. Daar waar ik Busquets echt een passer van achteruit vindt.

Overigens voor de rest met je eens: toptalent. Die gaat er wel komen, mocht er niks geks gebeuren!

8 juni 2021 om 17:07

We hebben ook met Frenkie gezien dat het niet hetzelfde is om met 2 verdedigende middenvelders zoals bij Ajax als met 1 zoals Barcelona doet. Frenkie verzuipt op de plek van Busquets bij Barcelona. Dan kan hij zijn runs ook niet maken.

9 juni 2021 om 14:54

Nee, zeker. Maar puur qua type vind ik Ryan echt in de verste verte niet op Busquets lijken.
Kan best dat Stijlvol dat wel vind, maar ben wel benieuwd waarom hij dat precies vindt

Alleen de vraag is, waar gaat Barca die mee betalen? En Ryan kan beter in Amsterdam spelen dan bij Barca op de bank zitten toch? Ik snap dat ze wanhopig van alles willen maar vrees dat een hoop verhalen voor altijd wandelgangen zullen blijven

Ik wilde reageren met dat Barca Gravenberg helemaal niet kan betalen maar gelukkig wordt dat al door vele anderen hier genoemd. Bovendien denk ik niet dat Gravenberg al klaar is voor z'n stap. Gewoon nog 2 seizoenen bij Ajax blijven, een bepalende speler worden, prijzen winnen, Champion's League ervaring opdoen. Dan ben ik ervan overtuigd dat hij de stap naar een club als Barcelona kan maken.

8 juni 2021 om 17:56

ervaring op doen tegen willem 2 etc? wordt die jonge ook niet beter van en met 2 seizoenen loopt ie gratis deur uit beter voor beide partijen nu 40 a 50 miljoen en frenkie zou ook jaartje moeten wennen nou die heeft zat speelminuten gehad

8 juni 2021 om 18:04

Ik hoop dat je je bewust bent dat contracten verlengd kunnen worden, iets wat bij Ajax veelvuldig gedaan wordt? En Gravenberg kan zeker nog heel veel leren in de Eredivisie, hij speelt nog vaak zat matige wedstrijden, zit nog veel rek in.

8 juni 2021 om 18:14

je bent er van bewust wie zijn zaakwaarnemer is?
Die laat praktisch nooit contracten verlengen, daarom is hij ook de beste zaakwaarnemer die er is voor zichzelf.

zo vaak worden contracten niet meer verlengd bij ajax....
Maar snap door rood witte bril de gedachte

8 juni 2021 om 18:24

We zullen zien, Malen heeft ook verlengd toen iedereen dacht dat Raiola hem elders zou gaan onderbrengen. En je opmerking over rood witte bril zegt meer over jou dan over mij, ik ben nou niet bepaald een Ajax supporter.

8 juni 2021 om 18:40

linksbuiteadem favoriete clubs ajax ....

Voor malen is nooit een serieuze aanbieding gedaan, maar voor de nl competitie zou het inderdaad beter zijn, maar zodra er 40 mil optafel komt..

8 juni 2021 om 18:51

En Feyenoord en FC Utrecht. In andere woorden: geen supporter, gewoon een liefhebber met een voorkeur voor de mooiste clubs van Nederland (inderdaad wel alle drie rood wit)

Gravenberch moet nog minimaal 2 seizoenen blijven. Hij is nog te wisselvallig om bij een topclub in de basis te staan.

40 miljoen voor een 19 jarig toptalent heb zo'n gevoel dat er een groter prijskaartje aanhangt vooral als ie een goed EK zou draaien mits hij minuten krijg natuurlijk

Ze hebben net die moriba uit de jeugd die vergelijkbaar is en dus haal je gravenberg

Ach barca voor 80 mil kun je hem Overnemen komend zeizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

11 fans
19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren