Galatasaray neemt definitief besluit over grootverdiener Ryan Babel

Dinsdag, 8 juni 2021 om 14:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:47

Ryan Babel is ook volgend seizoen actief bij Galatasaray, zo heeft de club volgens Turkse media besloten. Cim Bom moet vanwege financiële problemen twintig procent bezuinigen op de loonlasten, maar Babel mag ondanks zijn relatief hoge salaris blijven. De 34-jarige aanvaller begint volgend seizoen aan zijn laatste contractjaar bij Galatasaray.

Babel is met een salaris van 3,4 miljoen euro de derde bestbetaalde speler van de Turkse topclub, achter Radamel Falcao en Sofiane Feghouli. Laatstgenoemde aanvallers drukken met hun salaris van negen miljoen euro zwaar op de begroting en mogen komende zomer wél vertrekken bij Galatasaray. In totaal moet het salarishuis van 56 miljoen euro met ongeveer 11 miljoen euro ingekrompen worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Galatasaray heeft meerdere redenen om verder te gaan met Babel. De vleugelspits maakte in de laatste twee maanden van de competitie een uitstekende indruk en eindigde het seizoen met 8 treffers en 5 assists in 37 officiële duels. Babel werd niet opgeroepen door Frank de Boer voor het EK en kan zich daardoor niet in de kijker spelen van andere clubs. De routinier is zelf bereid om zijn laatste contractjaar uit te dienen en wil zelfs vijftien procent van zijn salaris inleveren als gevolg van de pandemie.

Bijkomend voordeel van de afwezigheid van Babel op het EK is dat hij in juli inzetbaar is als Galatasaray uitkomt in de tweede voorronde van de Champions League. PSV is een van de drie clubs waaraan de club tijdens de loting gekoppeld kan worden. Babel heeft toegezegd tijdens zijn vakantie individueel door te trainen en keert volgende week fit terug op het trainingscomplex van de club. Galatasaray moet het in de beginfase van het seizoen stellen zonder Mostafa Mohamed, die met Egypte naar de Olympische Spelen gaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door flackogs)

Vind babel op de flank niks meer maar als spits vind ik hem voetballend altijd wel sterk. Een beetje zoals Tadic dat in kan vullen.

8 juni 2021 om 14:37

Eens. In de spits speelde hij in zijn derde periode ijzersterk in duels tegen PSV en volgens mij Vitesse. Voor de flank mist hij de snelheid, de individuele actie en de creativiteit. Ik vond zijn wisselwerking met een uitzakkende Depay en een hoog staande Blind niet eens zo slecht: Babel was een soort extra aanspeelpunt en speelde m.i. vrij verdienstelijk.

Ik ben en blijf erbij dat Babel een grote rol heeft gespeeld in de wederopstanding van Oranje. Hij was belangrijk in Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland en speelde een aantal zeer goede interlands. Babel is als een kameleon, hij past zich aan aan de formatie en speelt bijna altijd vrij verdienstelijk. Het is een constante speler en dat is reden dat Koeman hem ook bij Oranje haalde. Ik weet niet in hoeverre het terecht is dat hij wordt afgeserveerd, maar de hetze jegens hem sloeg nergens op. Als je wat gek haar neemt en meedeelt in de malaise bij slechte wedstrijden bij Oranje wordt je direct als Babel zijnde aan de schandpaal genageld en volksvijand nummer 1 gemaakt. Hij heeft zich tenminste bewezen tegen grote landen als nuttige kracht.

8 juni 2021 om 14:44

Verwar je Depay nu niet met Babel?

8 juni 2021 om 14:54

Grappig Thenry maar hij heeft in mijn ogen wel gelijk. Die hetze tegen Babel sloeg ook nergens op. Dat mensen hem niet goed genoeg vinden kan natuurlijk maar ze deden alsof ie nog nooit in zijn leven tegen een bal aan had getrapt. Onnodig dus.

8 juni 2021 om 15:06

Babel is natuurlijk lang niet zo beslissend als Depay. Hij komt niet eens in de buurt bij de importantie die een Depay heeft voor dit Nederland. In tegenstelling tot Depay beslist Babel geen wedstrijden. Hij heeft niet meer de snelheid van weleer, mist een individuele actie en zijn rendement lag nooit hoog. Maar op de flank hield hij zich verdienstelijk staande, hij vulde de gaten op als Depay uitzakte, speelde prima mee in het positiespel, verzette bergen met werk en was balvast. Dat je gaat voor spelers die misschien wel een actie hebben kan ik begrijpen, maar het is niet alsof hij er niks van bakte: hij was, ook tegen toplanden, een erg nuttige teamspeler. In die rol was hij wel degelijk belangrijk tegen een Frankrijk of een Duitsland. Je kan niet vier mooi weer-paradepaartjes voorin hebben met hetzelfde soort kunstje. Of ze moeten wel heel erg goed zijn, Babel was complementair in mijn ogen in ieder geval.

8 juni 2021 om 14:53

Het is maar hoe de wind waait. Nederland verslaat Georgië en opeens moeten we ophouden met alle kritiek op De Boer. Wijnaldum noemt Babel en opeens missen we hem in de selectie. Niet zozeer jij persoonlijk, maar de voetbalwereld is opportunisme ten top.

8 juni 2021 om 14:55

Hulde voor jouw reactie. Er bestaan dus toch nog mensen met een goed analytisch vermogen (op voetbalgebied).

8 juni 2021 om 14:59

Betekent dit dat als je Babel matig vond je geen analytisch vermogen hebt? Bijzonder dat een afwijkende mening zo wordt neergezet.

8 juni 2021 om 15:05

De wereld heeft meer tinten dan alleen zwart of wit. Dat hij een persoon vanwege een post een compliment geeft hoeft nog niet te betekenen dat hij alle andere reacties veroordeeld.

8 juni 2021 om 15:22

Maar het insinueert wel dat mensen met een andere mening geen (of een minder) analytisch vermogen hebben. Dat vind ik vreemd en onnodig.

8 juni 2021 om 15:03

Absoluut oneens. Tenzij jij verdienstelijk anders interpreteert dan in het woordenboek staat. Nuttig is in mijn ogen niet slechts meelopen met de aanvallende rechtsback om een voorzet eruit te halen. "zeer goede interlands" dan moet ik toch zeer diep graven. Hij is gewoon niet van het niveau wereld sub-top en dan laat ik wereldtop buiten beschouwing.

Leuke speler voor Oostenrijk / Zwitserland ofzo, maar bij geen enkel topland was hij in aanmerking gekomen voor speelminuten.

Die hetze was inderdaad wat kortzichtig, om roze haar als marketing stunt uit te halen is tot daar aan toe, maar met name mensen aan te sporen om zo weinig mogelijk belasting te betalen is ook gewoon niet slim van een publiek persoon in mijn opinie.

8 juni 2021 om 15:14

Welke vleugelspeler van Oranje is dat wel dan? Berghuis en Promes toch ook niet? Een Groeneveld of Dilrosun toch ook niet? Bergwijn weet het ook niet in de Europese subtop te bolwerken. Noa Lang anders? Of Cody Gakpo? Die zijn beide wel erg groen en hebben nog nauwelijks iets bewezen. Het is niet alsof je veel smaken hebt voor de vleugels. Persoonlijk vind ik Babel dan een nuttige speler, ik snap wel dat anderen er anders over denken.

8 juni 2021 om 15:29

Noa Lang was bijna de beste speler van Belgie, Bergwijn moet concurreren met Bale en Son. Berghuis is bij Feyenoord 2 seizoenen lang de beste speler, dat heeft Babel echt niet klaar gespeeld dus die andere 3 kun je echt met recht betere spelers noemen op het moment.

8 juni 2021 om 15:03

Net als een kameleon lijkt hij vaak ook onzichtbaar

8 juni 2021 om 15:10

Niet alle spelers hoeven mijns inziens wedstrijden te beslissen en daarmee op te vallen. Ik vind hem persoonlijk een nuttige teamspeler die andere spelers in hun kracht liet spelen. Een ervaren nestor. Ik begrijp het zeker ook wel als je andere spelers meeneemt: ik vind zelf dat hij tegen de toplanden zich echt uitstekend heeft staande gehouden.

8 juni 2021 om 15:18

Babel is na Depay ons beste aanspeelpunt in de spits als het mij vraagt. Tenminste als je wil ''voetballen''

8 juni 2021 om 16:02

Japie, heb je ooit een wedstrijd van Galatasaray gekeken? Nee he, waar baseer je jouw reactie op?

8 juni 2021 om 17:58

Op de wedstrijden van het Nederlands Elftal misschien? Of op zijn periode bij Ajax waarin hij niks toevoegde.

8 juni 2021 om 15:25

@suarez, speelde bedoel je. Hij heeft bij de nations league dus periode 2017-2018 best sterk gespeeld als spits. Als aanspeelpunt deed hij dat inderdaad ech prima. Echter heeft hij vorig jaar bij Ajax en ook bij de wedstrijden in Oranje (idd constant) een erg laag niveau gehaald. Heeft niks met zijn roze haar of weinig intelligente Insta-pagina te maken. We zijn 3 jaar verder en hij heeft die vorm gewoon niet meer. Als je in Oranje wil spelen moet je als buitenspeler wel een keer de back van RKC voorbij kunnen komen en dat lukte Babel vorig jaar 0 keer.

tja een van die 2 verkopen en je zit al bijna aan die 11 miljoen, als je ze allebei weet te slijten dan komt er weer wat vrij voor nieuwe aanwas, want met alleen babel gaan ze het niet redden vrees ik

8 juni 2021 om 14:49

Gaat om totaal 9 miljoen euro.
Falcao ruim 5 miljoen en Feghouli ruim 4 miljoen euro.

Dus beide moeten verkocht worden en nog een beetje meer, om aan de elf miljoen te geraken.

9 juni 2021 om 06:47

oke, dan had ik het verkeerd gelezen, sorry, bedankt voor de verduidelijking

Begon richting het einde van het seizoen in vorm te komen. Heel raar, maar de wedstrijden waarin we slecht speelden, was hij een van de uitblinkers en vice versa. Mag van mijn nog een jaartje blijven. Een koper is er sowieso niet en ik zie ons momenteel geen vervanger voor hem vinden. Daarnaast moeten we door de nieuwe overeenkomst die we met de banken in Turkije hebben afgesloten ervoor zorgen dat ons salarishuis de komende jaren gaat zakken tot rond de 35-30 miljoen euro. Met het vertrek van Babel (volgend jaar), Falcao (dit jaar waarschijnlijk) en Feghouli (geen koper, ook volgend jaar) zijn we eigenlijk al een heel end.

8 juni 2021 om 16:37

Bro Falcao gaat nergens heen, ik begrijp niet waarom jullie al die verhalen nog steeds geloven. Die gaat dit jaar nog even 7 miljoen cashen en vervolgens in Colombia pensioneren.

10 juni 2021 om 22:04

Ja, normaal gesproken zou ik dat ook geloven, maar Haluk Yurekli (betrouwbare insider) vertelt dat Nashville United van de MLS concrete interesse heeft. Ik hoop daarop.

8 juni 2021 om 19:03

Falcao gaat nergens heen man, die gaat nog met 1 gigantische jaar salaris van jullie rustig de politiek in ofzo in Colombia.

Was toch ook dat als hij X aantal wedstrijden zou spelen, zijn contract automatisch verlengd zou worden? Overigens een prima bruikbare speler - maar een veeeeeeeel te hoog salaris..

Laat ik vooropstellen dat inderdaad de financien van onze topclubs niet op orde zijn, maar hoe komt de TFF elke keer aan die limieten voor clubs ? Het is ook onterecht bijvoorbeeld Kasimpasa is een club met 0 euro schuld en die mogen geen(!) geld uitgeven terwijl ze dat wel hebben. Gala mocht vorig jaar 400 miljoen ofzo hebben Fener 300 miljoen, waarop baseren ze die cijfers ?! ( De miljoenen zijn niet helemaal juist, maar scheelt niet veel )

Babel vind ik, de wedstrijden die ik wel eens zag, best wel wat toevoegen aan de selectie van Gala. En aangezien de bestuurders van Gala niet al te snuggere personen zijn snap ik wel dat ze denken beter houden we die Babel want een vervanger aantrekken gaat toch moeilijk worden.

Nee, Babel'mag' niet blijven van Gala, ze komen niet van hem af dus moeten ze het accepteren dat hij blijft. Het bestuur van Gala heeft geen andere keuze, aangezien Babel dat salaris waarschijnlijk alleen in het M-Oosten kan verdienen en daar heeft die denk ik geen zin meer in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8445
5.Sivasspor6511
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder354
A. TuranMiddenvelder324
R. BabelAanvaller327
O. ÇağlayanAanvaller184
F. MusleraKeeper220
R. FalcaoAanvaller179
Ö. BayramVerdediger320
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

86 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Galatasaray 32 7 5 0
2019/2020 Galatasaray 15 5 5 0
2019/2020 Ajax 5 0 1 0
2018/2019 Fulham 16 5 3 0
2018/2019 Besiktas 12 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ryan Babel praat met veel respect over ‘taai’ PSV na CL-loting

PSV is in de tweede voorronde van de Champions League woensdag bij de loting gekoppeld aan Galatasaray. De speler van de Turkse topclub die de Nederlandse opponent het beste kent is...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren