De zes redenen waarom De Boer Daley Blind direct in de basis wil zetten

Donderdag, 10 juni 2021 om 07:26Chris Meijer • Laatste update: 07:26

Een flink aantal Oranje-internationals is zonder blessures zeker van een basisplaats op het naderende EK, maar er is ook een groep die zich tijdens de oefeninterlands in de kijker moest spelen bij bondscoach Frank de Boer of om een andere reden nog niet zeker is van een plek bij de eerste elf. Voetbalzone zoomt in op die laatste categorie. Ditmaal gaat de aandacht uit naar Daley Blind, die in de oefeninterland tegen Georgië (3-0) zijn rentree maakte na maandenlang aan de kant te hebben gestaan met een enkelblessure. Toch lijkt niemand eraan te twijfelen dat Blind tijdens het EK een basisplaats zal hebben.

Door Chris Meijer

De televisiekijkers van de NOS werden in de rust van Nederland - Georgië getrakteerd op een vernietigend betoog van Pierre van Hooijdonk. Oranje stond weliswaar met 1-0 voor door een rake strafschop van Memphis Depay, maar had niet bepaald weten te imponeren in De Grolsch Veste. “Wat mijn eerste indruk is? Het Nederlands elftal voetbalt in dit systeem als een kind dat voor de eerste keer gaat fietsen zonder zijwieltjes. Het lijkt eigenlijk nergens op”, sprak Van Hooijdonk. Nadat ook Marten de Roon nog gefileerd werd, vroeg presentator Sjoerd van Ramshorst voorzichtig of er nog lichtpuntjes waren. “Blind speelde wel weer goed”, antwoordde Van Hooijdonk. “In de eerste twee minuten zag je wel zijn zwakte, omdat hij op snelheid geklopt werd. Maar zijn ballen tussen de linies maken echt het verschil. Er is geen speler in het Nederlands elftal die die ballen beter kan geven dan hij.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De EK-droom van Blind leek op 30 maart op het kunstgrasveld van het Victoria Stadium in Gibraltar ruw uiteen te spatten. Tjay De Barr nam hem met 52 minuten op de klok mee in zijn val, waarna zijn linkerbeen in het kunstgras bleef staan en zijn lichaam de andere kant op draaide. Er ging al een kleine zucht van verlichting door Nederland toen De Boer na afloop aangaf dat het niet om een knie- en daarmee kruisbandblessure ging, maar om een kwetsuur aan de enkel. Toch moet de bondscoach even achter zijn oor gekrabd hebben toen Ajax een dag later met de diagnose kwam: een gescheurde voorste enkelband. “Ik ga ervan uit dat mijn seizoen bij Ajax voorbij is”, zei Blind zelf nadat de schade bekend was. “Volgende week word ik geopereerd. Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen.”

De afwezigheid van Blind liet zich voelen bij Ajax. De dubbel werd weliswaar zonder hem binnengehaald, maar de landstitel was op het moment dat hij geblesseerd raakte al min of meer binnen gezien de voorsprong van twaalf punten op naaste achtervolger PSV. Waar Ajax Blind misschien wel het meest miste, was in het verloren tweeluik tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. “Ajax kan in bepaalde wedstrijden maar moeilijk zonder Daley Blind”, zo concludeerde Het Parool na het 1-1 gelijkspel in Rome, dat na een 1-2 nederlaag in de heenwedstrijd uitschakeling betekende. Op basis van de statistieken van Opta valt één ding op. Het winstpercentage van Ajax was zonder Blind exact hetzelfde en er werden gemiddeld evenveel punten gepakt, maar er werd in de zeventien wedstrijden waarin hij niet meedeed wel minder gescoord: gemiddeld 2,2 treffers per duel om gemiddeld 2,8 treffers per duel. Aan de andere kant werden er zonder Blind minder tegendoelpunten (0,6 om 0,9) geïncasseerd.

Opvallend is dat deze trend in Oranje vrijwel exact hetzelfde is. Het winstpercentage vertoont geen grote verschillen, maar met Blind wordt er per wedstrijd meer gescoord (2,1 om 1,8) en krijgt Oranje meer tegendoelpunten (1,1 om 0,7). Wanneer er dieper wordt ingezoomd op zijn statistieken blijkt Blind een belangrijke rol te spelen in de opbouw van het Nederlands elftal. Niet voor niets noemde Bert van Marwijk Blind in zijn column in De Telegraaf ‘in opbouwend opzicht een uitzonderlijke speler’. Sinds Oranje na het aantreden van Ronald Koeman min of meer in de samenstelling speelt waarmee nu naar het EK wordt gegaan, zorgde de aanwezigheid van Blind gemiddeld voor meer balbezit (59 procent om 55 procent), een stuk meer schoten (17,4 om 12), meer voorzetten uit open spel (16,4 om 14,3), meer passes naar het meest aanvallende derde deel van het veld (65,9 om 60,8) en een hogere passnauwkeurigheid op de helft van de tegenstander én naar het meest aanvallende derde van het veld. Gemiddeld genomen wordt er sinds het aantreden van Koeman ook vaker gewonnen door Oranje als Blind op het veld staat.

Ook in vergelijking met de andere voor het EK beschikbare centrumverdedigers blijkt Blind van grote waarde in de opbouw van Oranje. Zijn gemiddeld aantal passes voorwaarts ligt een stuk hoger dan die van Nathan Aké, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Ook qua passes en passnauwkeurigheid op de helft van de tegenstander doet Blind het beter dan de andere centrumverdedigers van het Nederlands elftal, al noteerde Jurrïen Timber in zijn eerste twee interlands voor Oranje in dit opzicht nóg betere cijfers. Al met al lijkt Blind voor de meest linkse positie in de driemansdefensie in het 5-3-2-systeem van De Boer zo een streepje voor te hebben op Aké, die in het afgelopen seizoen ook nog eens weinig aan spelen toekwam bij Manchester City.

De cijfers van Blind ten opzichte van de andere centrumverdedigers van Oranje en Marten de Roon, omdat de Ajacied ook op het middenveld zou kunnen spelen. De vergelijking met De Roon geeft wel een vertekend beeld, omdat hij op een positie speelt waar het bijvoorbeeld moeilijker is om een hoge passnauwkeurigheid te halen.

Mocht De Boer toch schakelen naar een 4-3-3-systeem en willen vasthouden aan een centraal duo bestaande uit De Ligt en De Vrij, kan het ook nog een optie zijn om Blind als linksback te posteren. Al speelde Blind op het WK van 2014 ook als wingback in de 5-3-2-formatie van toenmalig bondscoach Louis van Gaal. De Boer koos in de oefeninterlands tegen Schotland en Georgië voor Owen Wijndal als linksback, terwijl Patrick van Aanholt tot twee keer toe als invaller in het veld kwam op deze positie. Blind doet het gemiddeld genomen in de lucht beter en levert meer (voorwaartse) passes. Wijndal doet het daarentegen in vergelijking met Van Aanholt en Blind het best op het gebied van (gewonnen) duels en tackles, terwijl de vleugelverdediger van Crystal Palace de meeste balheroveringen en intercepties kan overleggen.

Al met al is het dus niet onlogisch dat De Boer tot het laatste moment heeft gewacht om Blind nog mee te nemen naar het EK. Waar Ajax-trainer Erik ten Hag herhaaldelijk zijn twijfels uitsprak over de EK-kansen van Blind, toonde De Boer zich alleen al optimistisch door hem op te nemen in de (voor)selectie. “Hij staat er hartstikke goed voor op dit moment. Hij staat al een week op het veld. Hij is al aan het sprinten, eigenlijk alles aan het doen, alleen hij heeft nog niet met de groep getraind. Wanneer hij weer kan spelen? Ik denk dat we ons moeten richten op de tweede oefenwedstrijd (tegen Georgië, red.). Het zou mooi zijn als hij 6 juni wat minuten zou kunnen maken”, zo sprak De Boer voorafgaand aan de oefeninterland tegen Schotland. Die verwachting kwam uit, want Blind speelde tegen Georgië 45 minuten mee.

“We hebben risico’s genomen, maar wel verantwoorde risico’s. Het dubbeltje had ook de andere kant op kunnen vallen. Maar ik ben er trots op dat het is gelukt. We hebben echt de grenzen opgezocht in de afgelopen twee maanden. Om het te vergelijken: als jullie als niet topsporters deze enkelblessure zouden hebben opgelopen, dan was zes weken gips het minimale geweest”, zei Blind zelf over zijn revalidatie in gesprek met het Algemeen Dagblad. Tegenover de NOS sprak hij na het duel met Georgië geen voorkeur uit voor een positie in de formatie van Oranje. “Ik voel me fijn in het systeem, dat heb ik al aangetoond denk ik. Ook op die positie kan ik prima uit de voeten. Ik voel me prettig op deze plek. Of het nou op linksback is of in het centrum, dat maakt voor mij niet uit. In dit systeem heb je soms iets minder de bal, dat is moeilijk te accepteren. Als je dat weet moet je dat een plek geven en op die manier een tegenstander bestrijden.”

Het ligt in ieder geval voor de hand dat Blind op het EK een basisplaats zal hebben, al zijn de analisten het er nog niet direct helemaal over eens op welke positie. Marciano Vink pleitte er bijvoorbeeld voor om Blind om het middenveld te posteren, terwijl Hans Kraay junior benadrukte dat de Ajacied ook ‘prima’ als linksback zou kunnen spelen. “De Ligt, Blind en De Vrij zou ik in het centrum zetten, dan is Timber het haasje. Daar is niks mis mee, die jongen doet het hartstikke goed, geniet iedere seconde en heeft zich nu voor half Europa al laten zien”, zei Kraay in de studio van ESPN. De analist stak zijn bewondering voor Blind in ieder geval niet onder stoelen of banken. “Wonderlijk is een mooi woord, ik heb daar mega respect voor. Wát een winnaar is hij. Het is alleen maar tussen de linies hard in spelen, op het goede been. Onze analisten kunnen daar 721 Eredivisie-ballen op loslaten. Hij raakt niks kwijt in de twee of drie maanden die hij geblesseerd is geweest. Hoe hij schijnt te trainen, hoe hij tekeergaat: ik vind het geweldig. Ik vind Daley Blind ge-wel-dig.”

Aflevering 1: ‘Veltman is een goede kandidaat om beste aankoop van het jaar te worden’
Aflevering 2: ‘Als Bakker dat aan zijn spel weet toe te voegen, kan hij echt heel ver komen’
Aflevering 3: ‘Als je Klaassen en Gravenberch door elkaar doet, kom je bij Schouten uit'
Aflevering 4: Waarom ‘leeuw’ met nul goals en nul assists tóch de beste optie voor Oranje is
Aflevering 5: ‘Gezien zijn seizoen verdient Vilhena het niet om met Oranje naar het EK te gaan’
Aflevering 6: St. Juste biedt De Boer extra wapen: ‘Daarmee troeft hij zelfs Haaland af’
Aflevering 7: Gakpo en Timber kunnen historie schrijven: ‘Dat is al veertig jaar niet gebeurd’
Aflevering 8: Statistieken van Oranje-keepers tonen zeer opvallend beeld over Tim Krul
Aflevering 9: Het eeuwige vraagteken bij Oranje: ‘Dat wordt ondergewaardeerd in Nederland’

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Moet Daley Blind een basisplaats hebben tijdens het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door patrob)

Kan me wel vinden in Vink zet Blind neer op de plek van De Roon. En het middenveld gaat beter draaien. Ben ik van overtuigd.

9 juni 2021 om 06:53

Het middenveld gaat ook beter draaien met Gravenberch of Wijnaldum op die positie. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Blind voetballend echt goed, maar hij wordt er tegenwoordig zo makkelijk uit gerend en zijn draaicirkel is inmiddels even groot als die van Botman. Met een beetje dynamische middenvelder tegen hem gaat het zorgen voor chaos, aangezien de cv's in dat geval moeten kiezen en men nog niet goed genoeg op elkaar is ingespeeld. Op de back positie is Blind ook te traag en als cv liet hij ook zien vooral voor gevaar van de tegenstander te zorgen.. Waarom legt men de opbouwende rol niet gewoon bij Frenkie neer en vraagt men hem ook direct om wat meer risico in zijn spel te leggen? Wat mij betreft speel je tegen de zwakke tegenstanders in de poule gewoon 433, wijnaldum en Frenkie naast elkaar en dan op 10 Memphis. Hij heeft er alles voor om die rol op zich te nemen. Liet dat enkele weken geleden ook zien. Sterk, inzicht, actie, techniek, schot en de pass. Dan heb je direct meer voetbal op het middenveld. Beetje aanvallend, maar wel voetballend vanuit eigen kracht.

9 juni 2021 om 07:26

Ik zou voor een middenveld met Gravenberch, De Jong en Wijnaldum kiezen. De Roon is gewoon te verdedigend als je met een vijfmansmiddenveld kiest, je wil mensen die vooruit denken en aanvallend hun bijdrage leveren. Hoe vaak zet de tegenstander iedereen behalve De Roon vast om hem de opbouw te laten verzorgen? Dat gaat gewoon mis. Verder zou ik Blind achterin wel gewoon posteren. Hij is, voor zover ik weet, de enige centrale verdediger die het tempo van een wedstrijd kan bepalen. Aan zijn inspeelpass weet je hoe een aanval gaat verlopen. Geeft hij hem op Wijndal, dan wordt het een tikkie breed-tikkie terug verhaal, maar ziet hij in het midden een gaatje, dan volgt een snel lopende aanval. Ik denk dat hij die pass echt het beste kan geven.

9 juni 2021 om 08:26

Probleem is dat je vind wat je vind omdat je het voetbal als een individuele sport benadert terwijl het een teamsport is. Een topcoach doet dat niet en zal bij zijn opstelling rekening houden met zowel de sterke als zwakke punten van een speler. Iedere speler heeft zijn zwakke punten, niet uitsluitend Blind. Blind is zo goed in staat om een wedstrijd te lezen, dat hij zichzelf zo goed als nooit in de problemen zal brengen. Hij heeft net als andere "trage" voetballers uit het verleden zoals R. Koeman en Frank de Boer, de gave om potentieel gevaarlijke situaties te herkennen voor ze ontstaan en al op de plaats des onheils aanwezig te zijn voor dat gebeurt. En dan heb je die snelheid helemaal niet nodig. Die heb je alleen nodig om fouten te kunnen corrigeren en als Blind in de problemen komt, is dat vrijwel altijd omdat hij door een ploeggenoot in de problemen wordt gebracht die onvoldoende rekening heeft gehouden met zijn tekortkomingen. Omdat daar door de coach van zijn club bij het maken van de opstelling en uitvoeren van het spelconcept wel voldoende rekening mee wordt gehouden, is Blind daar vrijwel nooit in de problemen gekomen, ook niet in een viermansverdediging tegen grote clubs als Real, Bayern en Juventus. Dat komt omdat Ajax altijd heel compact staat waardoor Blind er zelden tot nooit alleen voor komt te staan en er altijd een (snellere) collega in de buurt is om hem te assisteren. Daarom behoorde hij in de duels tegen de grote clubs vrijwel altijd tot de uitblinkers omdat zijn collega's hem verdedigend zoveel mogelijk uit de wind hielden en hij opbouwend nadrukkelijk een grote meerwaarde kon vertegenwoordigen. De laatste keer dat hij bij Oranje in problemen kwam, was omdat De Vrij te snel instapte en werd uitgespeeld waarop hij één op één kwam te staan. Dat hij instapte was nog wel te verdedigen, dat hij dat deed zonder rekening te houden met wat er achter hem gebeurde, was dat niet. Het probleem dat jij schetst, is een gemaakt probleem, dat er niet behoeft te zijn als je rekening houdt met de sterke en zwakke punten van je spelers. Dat bewijst Blind bijna iedere week bij Ajax zowel op nationaal als internationaal niveau. De Vrij en Timber/de Ligt zijn (redelijk) snel, als die goed nadenken voor ze iets doen en er voor zorgen dat Blind niet één op één komt te staan, kan je die rustig opstellen en de opbouw laten verzorgen. Daarin heeft hij een enorme meerwaarde voor Oranje die jij volgens mij schromelijk onderschat. Wijndal en Dumfries zijn geen intelligente spelers die hebben hun snelheid nodig om voortdurend hun eigen fouten te corrigeren. Als ze die niet zouden makken, zouden ze die ook niet nodig hebben. Natuurlijk kan Frenkie de Jong de rol van Blind niet overnemen, als je hem dat zou laten doen haal je hem zelf uit zijn kracht. Frenkie de Jong is een verbindingsspeler, geen regisseur á la Zyech of Blind. Met de oplossing die jij kennelijk voorstaat, los je in de praktijk geen probleem op, maar creëer je juist een extra probleem. Blind speelt de bal vrijwel altijd naar voren en durft spelers zelfs aan te spelen als ze in de dekking staan. Als hij er niet is verzandt het spel van Oranje heel vaak in een risicoloos heen en weer geschuif, dat men in Amsterdam heel toepasselijk als betonvoetbal omschrijft.. Juist tegen een sterke(re) tegenstander doet een coach er daarom goed aan om Blind als eerste op het wedstrijdformulier te zetten. En dat doen de meeste topcoaches dan ook vrijwel altijd.

9 juni 2021 om 08:32

@fr010frdam,

Blind is inderdaad niet snel, maar lost dit op met positionering en voetballend inzicht. Laat al jaren zien dat hij toch wel voor zijn club een sleutel speler is. Daarbij kun je niet alle creativiteit bij Frenkie neerleggen, dan hoeft de tegenstander maar 1 man te dekken en ben je klaar. En hoezo Depay op 10 ????? Jij wil je best scorende speler uit de spits gaan halen ?! Helemaal gek !!

9 juni 2021 om 08:56

@dolorasinum, ik kijk wel degelijk naar het collectief. Blind is niet meer de Blind van 2 jaar geleden die inderdaad prima speelde tegen die grote clubs. Daarbij is hij een half jaar geblesseerd geweest. Heb je Blind tegen Turkije zien spelen? Dat is de huidige Blind en zeker omdat het team niet goed genoeg op elkaar is ingespeeld kan dat voor problemen zorgen voor de rest van de verdediging. Ik denk dat Frenkie dat prima kan en ook al eerder heeft gedaan bij Barcelona. Maar goed, zoveel mensen zoveel meningen. @ jeroentjee_ tsja, ik denk dat Menphis zwervend achter Weghorst juist meer in scoringspositie komt. Niks met gek te maken.

9 juni 2021 om 10:52

Alle creativiteit bij Frenkie? Frenkie doet zelden iets creatiefs in Oranje. Dat is meer een dienende speler

9 juni 2021 om 11:20

@ Dolorasinum, ik wil je hierbij een groot compliment geven voor jouw heldere, duidelijke en juiste uitleg. Dit is precies waar het om draait!!!! Fijn om te lezen dat er mensen op dit forum zijn die en op de juiste manier naar voetbal kunnen kijken en het daarnaast ook nog goed kunnen verwoorden!!! Top

9 juni 2021 om 11:24

@japie_krekel als jij Frenkie de Jong (onze beste speler by far) een dienende speler noemt, dan kwalificeer je jezelf hierbij dan ook direct tot nitwit betreffende voetbal.

9 juni 2021 om 11:25

Japie_Krekel zonder Frenkie op het middenveld is het middenveld echt helemaal niks hoor. Oke misschien nu met Gravenberch wel weer een potentiele middenvelder die wat kan gaan toevoegen aan de bal, maar met Klaassen, wijnaldum, de roon, vilhena, etc. is het niveau aan de bal gewoon echt om te janken hoor. Allemaal simpele voetballers die het liefst de bal niet hebben. Oranje is pas weer een beetje gaan lopen na het debuut van Frenkie of ben je de interlands tussen 2014-2018 met strootman en wijnaldum op 6 weer vergeten. Frenkie is met Blind de enige speler in Oranje die de aanvallers in een gevaarlijke situatie kunnen zetten met een pass tussen de linies of een dribbel.

9 juni 2021 om 11:30

Als je al 532 speelt en frenkie gaat zich nog verder laten inzakken dan hij al doet omdat achter hem niemand kan opbouwen dan heb je in de volgende linies al helemaal niet meer om aan te spelen. Dan word het het slechtste voetbal wat Nederland ooit heeft laten zien en moet je elke wedstrijd spelen op 0-0 en hopen te winnen met penalties

9 juni 2021 om 13:55

Je noemt iemand "helemaal gek" omdat hij een andere kijk op het spelletje heeft dat jij. Maar zegt wel dat Blind al jaren "een sleutel speler is voor zijn club" en dus in het NL elfal moet staan??? Haha maar dan mag jij ook wel in de spiegel kijken. Sleutel speler zijn in de eredivisie wil nog niet zeggen dat je een behoorlijk niveau hebt, internationaal gezien dan. Verder heb je wel gelijk dat Depay op 10 niet zo n goed idee is. En dan druk ik me nog zacht uit.

9 juni 2021 om 14:11

@078 wat voor bepalende dingen doet Frenkie dan in Oranje? Hij loopt onnodig lang met de bal om vervolgens een tikkie terug of breed te geven over 3 meter

9 juni 2021 om 14:29

@zytto Ik snap wel wat Japie bedoelt.
Ja Frenkie is heel belangrijk in het team en misschien ook wel de beste voetballer.
Echter creatief is hij niet toch?
Hij zal zelden het spel open gooien naar de andere kant. Zelden geeft hij een steekpass.
Frenkie is goed omdat hij zich altijd vrij weet te spelen en ruimte weet te creëren
Maar als je naar Frenkie kijkt zie je ook dat alles zich afspeelt in max 10-15 mtr om de bal.
Is dit erg nee niet echt echter zou het lekker zijn als je er een type snijder omheen zou hebben.

9 juni 2021 om 14:29

@rayvg: in een 532 kunnen beide backs natuurlijk wel naar voren doorschuiven en de hele flank bestrijken of eventueel aan de binnenkant aanbieden waarbij een van de buitenste centrale verdedigers het veld breed houdt. Dan heb je voldoende aanspeelmogelijkheden.

9 juni 2021 om 15:08

Je pleegt hier heiligschennis lol wat jij nu zegt over onze Frankie is precies wat deze jongen belemmert om niet bij de grootsten te horen, maar dat mag je natuurlijk niet zeggen!

9 juni 2021 om 13:15

Beter wel, maar nog niet goed want hij zal weinig afspeel mogelijkheden hebben zonder buitenspelers. Het is ook simpel te verdedigen voor elk team. Blind, Frenkie of de beste spelmaker op het middenveld zal moeite hebben met de bal inspelen op enkel Memphis en Weghorst.

De enige reden waarom ik me kan bedenken dat het wel gaat werken is dat ze elke wedstrijd zo beginnen, de tegenstander zich kapot laten lopen en dan in de tweede helft verassen met frisse buitenspelers en meer aanval.

Het voetbal is onopmerkelijk veranderd met 5 ipv 3 wissels, als coach kun je veel meer veranderen dan hiervoor en er ineens een hele nieuwe aanval ingooien waarmee je alles kunt omdraaien.nou denk ik niet dat de boer dat zo goed snapt en slim gehaaid genoeg is dat goed te begrijpen en implementeren maar we weten vanaf het briefje van Lodeweges dat de boer in ieder geval iemand naast hem heeft zitten met tactisch inzicht.

10 juni 2021 om 14:58

Al haal je de Roon eruit en zet je er niemand voor in de plaats, dan gaat het ook al beter draaien.

Gewoon alle Ajacieden naar huis sturen want die doen het toch nooit goed.

9 juni 2021 om 00:39

Hey Janta ga maar naar huis.

9 juni 2021 om 01:03

Ik zit al lekker thuis😋🍷

9 juni 2021 om 10:13

Ik zie toch veel niet Ajax fans blind en andere (ex) Ajax spelers loven, laten we hopen dat we ver komen dit, ik heb er zin in dit weekend, zondag F1 en een EK, wat wil je nog meer in het weekend!!

10 juni 2021 om 15:36

F1 is pas weer volgend weekend.

9 juni 2021 om 07:01

Calimero , maar heel eerlijk zo geweldig loopt het niet. En er is ook vaak terechte kritiek op bepaalde spelers en op de bondscoach . Niet alleen op (ex) -Ajacieden, maar ik zie ook genoeg kritiek op Wijnaldum, Dumfries en Wijndal voorbij komen. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind.

9 juni 2021 om 10:07

@Janta: alsjeblieft niet zeg. De Ajacieden zijn de enige jongens momenteel die potjandrie een beetje een redelijk positiespelletje kunnen spelen bij het NL-elftal. Haal je die weg, hoeven we de eerste ronde helemaal niet meer te spelen joh😜.

9 juni 2021 om 15:41

Dan is meedoen weer belangrijker geworden dan winnen.

9 juni 2021 om 15:27

Ach jochie toch. Ze worden altijd al de hemel in geprezen voor ze hun veters kunnen strikken. Volgens mij zijn de Roon en Wijnaldum de nationale pispaal.

Blind op de plaats van de Roon en je hebt ineens zo veel meer voetbal in het team. Opbouwend en positioneel ijzersterk. Alleen moet je wel voorkomen dat hij , vanwege zij gebrekkige snelheid, in 1:1 situaties terecht komt.

9 juni 2021 om 00:53

Pieterprins, wanneer je een systeem speelt die leunt op een verdediging (5-3-2) is het mooi dat je kunt opbouwen, maar wanneer je te traag bent kun je net zoveel goals tegen krijgen als dat je verantwoordelijk bent voor de opbouw om zelf te scoren. Het is een lastige, zeker omdat we geen snellere Blind hebben voor zover ik weet.

9 juni 2021 om 01:53

Ik zou eerder een 4-2-3-1 spelen en dan Blind en Frenkie als verdedigende middenvelders. Zijn snelheid is jammer maar over het algemeen weet hij meestal door zich goed te positioneren dit op te lossen

9 juni 2021 om 12:55

Pieterprins773 dat is in mijn ogen een betere variant wanneer je met Blind speelt

9 juni 2021 om 01:44

Je kan ook er voor kiezen voor Blind op de linkerkant van de 3 cv's en dan Timber op de plek van De Roon. Lijkt mij eigenlijk logischer.

9 juni 2021 om 07:01

Vrij duidelijk dat jij een ajaxmind hebt. Voor alle opties die er zijn t.o.v. de Roon kies jij voor timber. Vind timber het goed doen, maar die gaat toch zeker niet als cvm fungeren.

9 juni 2021 om 07:05

Vrij veel Ajacieden lijken een blinde vlek te hebben voor Timber. Dat is ineens een alleskunner en op allerlei posities de beste optie. Wel fijn als Memphis eventueel uitvalt kunnen we altijd Timber nog op die plek zetten. Begrijp me niet verkeerd, hij deed het aardig op rcv, maar wel tegen twee voetbaldwergen. Een Gravenberch zou nog eerder in aanmerking komen.

9 juni 2021 om 08:29

Timber heeft ook in de europa league elke wedstrijd een dikke voldoende gehaald. Dat is echt wel meer dan 'aardig'. Gravenberch is geen breker ook al is hij een CM. Ook omdat Timber aan de bal vrij sterk is is het helemaal niet zo'n gek idee om hem als CVM neer te zetten. Op de verdedigende plekken is hij inderdaad een alleskunner. Kom zelf eens met goede redenen voordat je iemand te kakken gaat zetten omdat hij Ajaxcied is.

9 juni 2021 om 08:41

Fr010frdam,

Ik lees nu in 10 minuten 3 reacties van je, alle 3 reactie probeer je Ajacieden te verwijten van van alles. Iets met; pot verwijt de ketel.
Als je al zegt dat Blind te traag is, kijk jij totaal geen voetbal.
Hij is gewoon absurd belangrijk, voor Ajax, voor Nederland, voor alles.
Daarbij heeft Timber het ook gewoon Geweldig gedaan in de tijd die hij kreeg. Jij vind Weghorst zeker ook niets, want hij heeft alleen maar 1x gescoord tegen 2 dwergenlanden.
En nu maak jij het elke keer goed door te zeggen "begrijp me niet verkeerd". Maar ik denk dat jij het liefst een opstelling hebt met Frenkie de Jong en verder alleen Feyenoord spelers.
Ik pleit hier niet dat Timber in de basis moet, maar Blind zeer zeer zeker wel. Hij moet gewoon als Lcv staan, lang de Vrij en de Ligt.

9 juni 2021 om 08:42

@laak, dus ik opper een andere Ajacied, maar zet iemand te kakken omdat het een Ajacied. Vreemd. Verder kom ik met genoeg redenen. Timber is een goede backup op rcv (De Ligt en De Vrij zijn beter en verder hun ontwikkeling) op rechtsback is Dumfries en eigenlijk ook Karsdorp beter en Timber op cvm opperen gaat nergens over, daarom chargeer ik.

9 juni 2021 om 08:49

@jeroentjee mag jij vertellen in welke 3 reacties ik Ajacieden zwart maak. Ik leg altijd uit waarom ik iets vindt. Dat Blind traag is, is geen mening, dat is een feit. Over Timber chargeer ik inderdaad, omdat velen dat andersom ook doen. Zie hierboven, prima backup voor rcv, op andere posities opperen is onzinnig en nergens op gebaseerd. Jij hebt het over 532, in die opstelling zou Blind lcv kunnen staan, maar als Georgië er bij hem doorheen komt kunnen grotere landen dat ook. Blind is een half jaar geblesseerd geweest en was daarvoor ook niet meer de Blind van 2 jaar geleden. Om die reden zie ik in mijn opstelling geen plek voor hem. Waarom je denkt dat ik Feyenoorders opgesteld wil zien is me de vraag. In 433 zou ik inderdaad voor Berghuis gaan, maar dan gewoon Dumfries als back en juist wel Weghorst in de spits. In 532 had ik voor Karsdorp gegaan, maar speelt Berghuis niet. Heeft wat mij betreft niks met clubvoorkeur te maken, maar met de beste opties op die posities.

9 juni 2021 om 10:01

Maar Chocoladekip, ik ben helemaal geen fan van Roon en dit is één van de posities waar Timber in de jeugd heeft gespeeld. Daarnaast toont Timber al geruime tijd aan degelijk en betrouwbaar te zijn. Beetje kip zonder kop tokken van je.

@fr010frdam, zoals veel Feyenoord fans een waas voor hun ogen hebben mbt Karsdorp? Wat Laak zegt. Gravenbergh op de positie van van Roon vind ik helemaal geen goed idee. Gravenbergh is geen breker, maar een sierlijke soms nonchalante voetballer die erg sterk is in de bal bij zich houden. Die zie ik liever iets dieper. Timber is wel een speler die kan breken, redelijk snel is, duidelijk verdedigende kwaliteiten heeft en een inspeelpass heeft waar van Roon in zijn stoutste dromen niet van mag dromen om alleen al te dromen. Dus wie heeft er een blinde vlek?

9 juni 2021 om 10:20

@laak,

Even voor jouw informatie Nederland speelt op het EK. Lijkt mij geen plek om te experimenteren. Het feit is gewoon dat Timber nog nooit als cvm gespeeld heeft en nauwelijks als rechtsback. Dat hij het misschien in de jeugd ooit heeft gedaan kan best, maar dit is het echte podium. Als centrale verdediger doet hij het goed, dus zie ik geen reden om hem op een andere positie te zetten. Of hij dan goed genoeg voor de basis is valt te betwijfelen. de Vrij en de Ligt staan natuurlijk hoger in de pikorde en dus denk ik dat hij met Blind uit moet maken wie de nummer 3 wordt.

9 juni 2021 om 10:29

Waarom staat De Roon dan in het elftal? Groter experiment kan ik mij niet voorstellen.

9 juni 2021 om 10:32

@ajaxmind,

Dus omdat hij bij Ajax in de jeugd een keer op die positie heeft gespeeld zou hij dat kunnen. Ik heb even bij transfermarkt gekeken en daar staat dat hij slechts een wedstrijd op die positie heeft gespeeld en die houden zelfs jeugdwedstrijden bij vanaf de 017. We mogen blij zijn met zo'n groot talent als Timber maar we moeten niet doen alsof hij zo maar even op iedere positie kan spelen. Het ek is ook geen podium om op te experimenteren.

9 juni 2021 om 10:41

@ajaxmind, waarom heb je een breker nodig op die positie bij 532?

9 juni 2021 om 10:43

Het is 1 van de 3 posities waar hij makkelijk uit de voeten kan en ik vind hem betrouwbaarder dan De Roon. Verder zie ik vooral namen langskomen die dan De Roon op die positie zouden moeten vervangen waarvan ik denk dat het geen goed idee is. Klaassen is een goede 10, heeft in Duitsland leren verdedigen, maar bij Ajax was hij op die positie maar een paar wedstrijden goed. Wijnaldum? Die wil net als Gravenbergh dieper op het middenveld hebben en is net als Gravenbergh geen breker. Ook Blind is geen Breker. Enige andere speler die imo op die positie nog zou kunnen spelen zou dan Veltman zijn, maar dan vind ik nog altijd Timber beter. Daarnaast is Veltman imo de beste rechtsback (ja beter dan ollebolleke naar voren naar achteren Dumfries) die we hebben, maar heeft hij gewoon zijn naam en reputatie tegen zich. Dus vertel mij maar wie anders dan Timber op de positie van De Roon kan spelen. Als je realistisch bent kom je dan tot dezelfde conclusie.

9 juni 2021 om 10:57

Op basis van wat is hij dan betrouwbaarder dan de Roon? Die op die positie al jaren speelt en ook tegen grote tegenstanders heeft Nederland met hem weten te winnen. Blind en Koopmeiners zouden ook prima op die positie kunnen spelen naar mijn mening. Een middenveld met Gravenberch, Wijnaldum en de Jong lijkt mij ook niet perse te aanvallend.

9 juni 2021 om 11:49

uhm.. hoezo hebben we eigenlijk een ''breker'' nodig op het middenveld als je al met 5 verdedigers en frenkie wat een verdedigend ingestelde middenvelder is speelt? Dat hij goed kan voetballen betekend niet dat hij opeens niet kan verdedigen, hij staat/stond niet voor niets ook vanuit cv te spelen. Oja en hij is ook nog eens heel snel. We hebben duidelijk voetballende/aanvallende kwaliteiten nodig gezien je die door de opstelling al inlevert met een extra verdediger. Dat kon je tegen die 2 vorige matige tegenstanders al zien.

9 juni 2021 om 13:05

@rayvg, waarom speel je dan überhaupt met De Roon? Die heb je in jouw optiek niet nodig. Al de andere spelers die genoemd worden voor de positie van De Roon passen daar niet echt. Als Wijnaldum daar speelt in het NL 11-tal geeft hij daar niet thuis. Klaassen paar leuke wedstrijdjes in Ajax, maar was toch wel een achilleshiel op gegeven moment tot hij verhuisde naar de 10. Timber heeft zeker verdedigende kwaliteiten, maar bij Ajax en inmiddels ook bij het BL 11-tal laat hij zien dat hij ook een goede pass en dribbel heeft. In tegenstelling tot De Roon (@memphisdepay) kan Timber niet alleen een bal afpakken, maar ook een goed vervolg geven door hem niet direct in te leveren aan iemand met een ander kleur tenue aan. @rayvg, ik denk overigens dat ik in een 5-3-2 zelfs zou opteren om Frenkie als één van de 3 cv's te laten fungeren en dan Blind als linksback. Met dan Timber, Wijnaldum en Gravenbergh op het middenveld en Depay met Malen in de spits. In een 4-3-3 wordt het natuurlijk weer heel anders, want dan moet je iig met Berghuis spelen en eigenlijk ook met Gapko, maar waar laat je dan Depay, want dat is geen kapstopspits en imo heb je bij een 4-3-3 een kapstok nodig.

9 juni 2021 om 13:38

in 433 kan depay naar de flank en weghorst in de spits. Overigens zou ik in 433 niet de vrij neerzetten gezien hij in 433 bijna altijd slecht speelt. Er van uit gaand dat frank toch 532 gaat spelen zou ik meer voetballers neerzetten gezien je verdedigend al meer zekerheid hebt ingebouwd. gravenberch middenveld met frenkie en linksback een vleugel aanvaller.

9 juni 2021 om 14:43

Gravenbergh met Frenkie vind ik riskant. Ik denk overigens wel dat De Vrij daar kan spelen en ook goed spelen. Alleen ik twijfel over of hij wel een match heeft met De Ligt.

9 juni 2021 om 15:56

Ieder ze kijk er op natuurlijk, maar mijn mening is dat frenkie verdedigend sterk genoeg is en is het niet zo dat gravenberch verdedigend helemaal niks doet, dit in combinatie met een 5 mans achterhoede die niet bij fc bal op het dak spelen zoals sommige andere landen die 532 spelen. Maar goed, laten we maar gewoon hopen dat frankie het regelt we kunnen toch alleen toekijken en geluk hebben we sowieso nodig wie je ook opstelt.

9 juni 2021 om 16:27

Exact. Ik gaf alleen aan wat ik zou hebben gedaan. Als ik Gravenbergh zou laten spelen zou ik hem juist wat dieper op het middenveld willen hebben, maar dat is evenzo met Wijnaldum en in combi met Depay vind ik Wijnaldum dan weer een betere keuze. Heb verder alle vertrouwen in De Boer. Ik denk overigens dat we allemaal tegen Oekraïne verrast worden met een 4-3-3. Denk dat FdB zich gewoon aan het voorbereiden is op de grote landen.

Blind centraal achterin met De Vrij en De Ligt. Dumfries en Wijndal/Van Aanholt op de wingbacks. Wijnaldum en De Jong centraal op het middenveld. Depay achter de spitsen Weghorst en Malen. Dat lijkt mij de beste opstelling als Frank zo graag 5-3-2 wilt spelen.

9 juni 2021 om 14:13

Mooie opstelling Ajaxnl! denk alleen niet dat Frank de boer Depay achter de spitsen gaat zetten.

9 juni 2021 om 15:59

Denk het ook niet, maar qua voetbal wel de beste opstelling tegen de kleinere landen. Wijnaldum en Frenkie hebben genoeg loopvermogen, zijn verdedigend in de duels ook prima en brengen veel voetbal. Daarbij Blind die indribbelt en belangrijk is met passes met De Vrij en De Ligt op hun vaste posities als blok erachter. Met Depay en Malen 2 spelers die acties maken en de diepte ingaan en Woutje als afmaker en aanspeelpunt.

Laat de andere wereldverdedigers maar focussen op hun verdedigende taken en laat Daley de opbouw van achteruit maar zoveel mogelijk verzorgen. Die gozer heeft zo'n fijne trap in zijn linker voet. Diagonaal of een steekpass tussen de linies. Daley kan dat als geen ander.

Ik vind Blind prima als bankzitter. Aké achterin beter. Gravenbergh op het middenveld beter en Wijndal/van Aanholt op links beter. Blind is de ideale twaalfde man, maar ik vind niet dat je met hem moet komen aankakken als basisspeler hoor. Tegen nota bene Georgië zag je al dat hij het verdedigend laat lopen. Aké is daar dan aanzienlijk sterker. En voor de opbouw hebben we De Vrij (weliswaar een mindere pass, maar verdedigend aanzienlijk zekerder).

9 juni 2021 om 10:49

Wijndal beter op links vraag ik me af hoor. Vind Wijndal vooralsnog erg tegenvallen in een vijfverdedigerssysteem terwijl Blind in het verleden al bewezen heeft de positie als wingback naar behoren in te kunnen vullen. Hij heeft zoveel kwaliteiten aan de bal en is met zijn spelintelligentie redelijk goed in staat om zijn gebrek aan snelheid te camoufleren.

9 juni 2021 om 12:24

De vrij voor de opbouw? ik weet niet wat jij gewend bent maar hij kan niet opbouwen. Dat hij 2 balletjes kan openen met alle tijd (wat ook gewoon een goede kwaliteit is) betekend niet dat je kan opbouwen. Noem dan Timber die kan onder druk uitvoetballen/opbouwen.

9 juni 2021 om 12:25

Deze reactie was op Lanjouwer bedoeld

9 juni 2021 om 13:27

Timber vind ik lachwekkend voor Oranje, dus logischerwijs noem ik hem niet. De Vrij kan wel degelijk goed opbouwen. Is de beste opbouwer bij Inter zelfs.

9 juni 2021 om 13:51

Het woord opbouwen zou eigenlijk niet eens in dezelfde zin gezegd mogen worden met Inter, beste en de vrij. Timber komt misschien door mijn Ajax bril maar die deed het toch niet echt lachwekkend denk ik maar goed dat is misschien door mijn voorkeur.

9 juni 2021 om 10:55

Wijndal op links valt zwaar tegen als wingback. In 4-mans defensie is die degelijk. 5 mans weet hij volgens mij niet wat hij moet doen en staat hij telkens veel te hoog, i.p.v. er te ''komen''.

Gravenberch beter op het middenveld is ook twijfelachtig. Ja, qua inhoud en qua duelkracht en dergelijke wint Ryan het. Echter heeft hij ook diverse potten gehad dit jaar (wat logisch is, gezien zijn weinige ervaring en zijn piepjonge leeftijd) dat hij echt ondersneeuwde. Zeker in de Champions League (allerhoogste niveau, evenals het Ek; geen eredivisie).

Gravenberch lijkt mij een ideale middenvelder als invaller, mocht je echt wat moeten creëeren/aanvallende willen gaan spelen, maar toch geen middenvelder voor een aanvaller willen inruilen (vanuit de controle).

9 juni 2021 om 11:24

Ake? Zie je hem ooit spelen? Helemaal niets speciaals. Blind is in zoveel opzichten beter en het belangrijkste is dat je met Blind veel beter kumt voetballen van achteruit.

9 juni 2021 om 11:28

Nee Blind is alleen voetballend beter, Ake is gwn een veel betere lcv. Jammer dat hij niet veel speelde de afgelopen jaar, maar dat deed Blind ook niet. Als je ipv de Roon een voetballende speler zet tegen de mindere tegenstanders heb je een solide basis 11

10 juni 2021 om 11:04

Niet mee eens. Verder zou het wel een goed idee zijn om Blind op de plek van de Roon neer te zetten en dan Aké op lcv. Als je dan toch met 3 cv's gaat spelen.

10 juni 2021 om 14:10

Aké is de beste linker CV. Dat was 6 juni wel weer duidelijk. Voor die tijd was het chaos achterin.

De statistieken "daley Blind bij Oranje sinds Koeman" is zo nietszeggend. Er staat helemaal niet bij tegen welke tegenstanders dat was.

Je zag direct de pass tussendoor tegen Georgië van Daley. Ideale opbouwer in een 3 / 5 mans defensie (hoe je het wilt noemen).

Echter, zou ik voor een Blind kiezen op het middenveld.
Ik zou enkele wijzigingen doorvoeren, maar ik zie het niet gebeuren.

Allereerst: de keeper.
Stekelenburg of Krul. Is mij om het even. Beiden zijn geen topkeepers. Stekelenburg straalt meer rust uit. Zowel in het doel als aan de bal (t.o.v. Krul). Echter heeft hij in de afgelopen 5 jaar 15(?) wedstrijden gespeeld en heeft hij amper een echte test gehad of een goede bal op doel gehad waarvan je zegt: wauw, dit is keeper nummer 1 van ons Oranje.

Krul daarentegen laat het al een aantal jaar zien. Heeft een goed seizoen in de Championship (en is daar opgenomen in Team of the Season). Daarnaast is hij een bewezen penalty killer. Zowel in echte wedstrijden als op de training (pakte er deze week nog 4 van de 5 geloof ik, van wat ik hoorde uit een vlog van de Nos). Daar tegenover staat dat een Krul een stuk onrustiger en onzekerder overkomt op mij aan de bal. En ja, hij speelde tegen Turkije een dramatische pot. Maar dat heeft iedereen wel eens als keeper.

De defensie: De Ligt - De Vrij - Aké. De Ligt en De Vrij lijken mij zeker. De Ligt op rechts, want op links leek het nergens op. Ondanks dat Timber het goed heeft gedaan, lijkt mij het EK van andere orde en lijken De Ligt en De Vrij mij wel een streepje voor te hebben.
Aké heb ik gekozen, gezien het feit dat hij linksbenig is, aardig kan ballen als CV, relatief snel is en daardoor voldoende van corrigeren voor zowel Blind als van Aanholt (die aanvallend ingesteld is en vaak de ''klote'' op is). Natuurlijk niet tegelijk, maar voor één van de twee zou hij nog kunnen corrigeren met zijn snelheid vanuit achterop.

De wingbacks: Dumfries zal gaan spelen. Maar Timber is ook comfortabel aan de bal en is ook gewend om als back te spelen. Enige wat ik niet zo goed weet of hij snel genoeg is voor de wingback positie. Hij lijkt altijd aardig rap, maar ik weet niet of dat vertekend beeld is. Verder heeft hij pas 2 interlands erop zitten en denk ik niet dat De Boer het aandurft en ook niet kan maken om een Dumfries aan te kant te schuiven voor een Ek.
Van Aanholt is een bewezen aanvallende back en Wijndal laat het gewoonweg in dit systeem niet zien. Van Aanholt is een stuk technischer en comfortabeler aan de bal. Betere voorzet in mijn ogen en daarnaast ook doelgerichter. Enige nadeel is, is dat Wijndal defensief sterker is en de laatste potten telkens de voorkeur heeft gekregen (wat logisch was bij de 4mans defensie, niet bij deze 3-5-2 variant in mijn ogen).

Middenveld: Gini en Frenkie spreekt voor zich. Blind ipv de Roon. Zo krijg je meer voetbal van ''achteruit''. Tevens stond de Roon er om te corrigeren als stofzuiger, maar heb ik hem al 2 potten als een mietje duels in zien gaan en deze ook zien verliezen. Blind zal dit hoogstwaarschijnlijk niet veel beter gaan doen in de duels, gezien zijn relatief ''verse'' blessure en het feit dat Blind uberhaupt geen echte duelman is. Maar dan heb je in ieder geval wel meer voetbal met Blind ipv De Roon. Tevens kan je met Blind dan ook iemand hebben die nog kan uitwijken naar de plek van linksback (als van Aanholt weg is) en dat gat kan opvullen. En bij hoge nood ook kan ruilen van plek met Aké in de opbouw, mocht het totaal niet lukken.

Voorin zou ik kiezen voor Weghorst - Depay, tenzij de tegenstander om meer diepgang en snelheid vraagt. Denk hierbij aan een sterk land (mocht je de poule doorkomen en een land van het kaliber Frankrijk loten). Zeker als je een Frankrijk loot: defensief alles dicht proberen te houden. Frankrijk het ''spel'' laten maken, want dat doen ze niet zo heel graag en dan vlijmscherp proberen te counteren met Gini maar vooral Malen & Depay (die elkaar ook goed lijken te vinden op het veld).

Krul/Steek
De Ligt
De Vrij
Aké
Dumfr/Timber
Frenkie
Blind
van Aanholt
Gini
Wegh/Malen
Depay
9 juni 2021 om 11:30

De Ligt centraal, de Vrij rechts. Verder liever van Aanholt dan Wijndal idd. Die laat niets zien. Zou ook met Blind beginnen ipv de Roon. Zet Frenkie daarnaast en Gini op 10 en dan moet dat prima gaan. Op rechtsback zal wel Denzel worden, totaal geen fan van in dit systeem. Kun je Promes bv ook neerzetten, alleen komt die ook geen paal voorbij. Blijf er dus bij dat je 4-3-3 moet gaan spelen. Blind kan dan het spel inzakken en de opbouw verzorgen. Depay op links, maar als een soort 2e spits. Gini die vanuit het middenveld die ruimtes induikt samen met van Aanholt. Heb je direct genoeg bezetting. Op rechts gewoon Berghuis.

9 juni 2021 om 14:31

@gooner4

Ben persoonlijk geen fan van Berghuis. Zijn actie naar binnen is zo voorspelbaar. Echt stijf links bijna. Daarnaast heeft hij niet de actie naar binnen zoals een Arjen Robben die had. Die was niet te verdedigen.

Tevens doet hij mij iets te vaak de bal twee keer naar binnen tikken en dan een lobje de 16 in, waar totaal geen rendement uit voort komt.

Hij heeft tegenwoordig bij onze vriendengroep ook al de bijnaam Steven ''lobje'' Berghuis, omdat een ieder zich er aan stoort.

10 juni 2021 om 11:05

Heeft wel een geweldige trap, wat ideaal is voor een Weghorst. Daarnaast hebben we in mijn ogen ook geen goeie alternatieven. Malen moet in de spits, de Jong moet in de spits en Promes is geen zak aan.

9 juni 2021 om 11:50

Mocht Frank de Boer na het EK worden ontslagen, hoop ik dat ze jou aannemen als bondscoach, want dit lijkt me inderdaad hoe het moet staan bij Oranje. Ik denk dat je de keuze Blind/De Roon kan laten afhangen van de tegenstander, zoals de keuze Weghorst/Malen.

9 juni 2021 om 14:32

Haha, Odo-, hartstikke bedankt voor het compliment.
Ik zou het als bondscoach denk ik alleen goed neer kunnen zetten en kunnen zorgen voor een goede sfeer.

Puur qua tactische ingrepen of qua veldtrainingen, moet je niet bij mij zijn!

Het gaat ineens wel erg veel over Blind. Als hij o zo belangrijk is, waarom hebben we dan structureel het tegenovergestelde gezien in Oranje? Nu moet ik zeggen dat Blind absoluut nuttig kan zijn tegen zwakke tegenstanders als middenvelder vanwege z'n passing, maar laten we ook niet gaan doen alsof Blind zo'n belangrijke schakel is, want dat is hij nooit geweest in Oranje.

Kunnen we die statistieken weghalen het lijkt haast alsof VZ ons wil doen geloven dat ze relevant zijn. En voor de goede orde, 6 wedstrijden zijn niet dat niet. Zelfs niet als alle andere omstandigheden gelijk waren, wat ook niet het geval is. Een willekeurig kattenfilmpje had meer waarde gehad, niet qua inhoud maar wel voor het vermaak.

Ik zou gewoon 4-3-3 gaan spelen met Blind voor de verdediging met Wijnaldum en de Jong voor hem. Centraal met de Ligt en de Vrij, backs van Aanholt en Dumfries. Voorin Depay, Malen en Berghuis en deze 3 dan alle ruimte en vrijheid geven. Op deze manier zullen onze spelers mee plezier hebben en dus automatisch beter gaan presteren.
Leuk dat de Boer in een keer Weghorst in de basis gaat zetten maar daar heb je helemaal niks aan als basisspeler. En met Weghorst in de basis doet de Boer andere spelers en het spel te kort.

Verder hoop ik niet dat we gestraft worden voor het feit dat de Boer te dom is om een extra speler te selecteren.

Ik begrijp er echt helemaal niks van... waarom zetten we deze man neer als mandekker... daar hebben we v De Vrij en De Ligt toch voor? Zet Blind erachter... die zet het tactisch goed neer... kan tactisch goed verdedigen en is vrijgemaakt om in te passen... ik snap het echt niet... zijn vader stond daar overigens ook.. was een hele goede speler.

Om de woorden van Cruyff te citeren; Als je achter je tegenstander moet rennen dan ben je te laat. Blind heeft deze woorden heel goed in zijn oren geknoopt.

Uiteraard is Blind erbij, dat was natuurlijk al lang duidelijk dat die moest spelen. Wie verzorgd er anders de opbouw van achteruit? En dan te bedenken dat er hier een verloren wijsneus en zogenaamde specialist liep te verkondigen dat het eigenlijk niet mogelijk was op zulke korte termijn. Lulkoek, dit is absolute topsport, daarin in veel mogelijk. Heel veel.

Niet de Ligt én de Vrij samen. Een van de twee. Waarschijnlijk de Vrij beter want de Ligt is niet fit en oogt niet top. Aké lcv. Goeie combinatie denk ik. Van Aanholt en Duphries. 443. Dan kan Blind ook meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

346 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Frank de Boer had twee wissels ingecalculeerd: ‘Nu was het iets minder’

Bondscoach Frank de Boer heeft zondagavond ‘een vrij goed’ Nederlands elftal gezien bij de start van het EK tegen Oekraïne. Oranje kwam op een 2-0 voorsprong door goals van Georginio Wijnaldum...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren