Oranje-spelers treuren om ‘groot gemis’: ‘We leven met Donny mee’

Dinsdag, 8 juni 2021 om 12:05Rian Rosendaal • Laatste update: 12:11

Het 5-3-2-systeem dat het Nederlands elftal hanteerde in de oefeninterlands tegen Schotland (2-2) en Georgië (3-0) kwam bondscoach Frank de Boer op de nodige kritiek te staan van met name analisten. De wingbacks Denzel Dumfries en Owen Wijndal echter voelen zich best prettig in het systeem dat hun de gelegenheid geeft om mee naar voren te gaan. Normaal gesproken begint Oranje ook op deze manier aan het EK. De backs bespreken daarnaast de absentie van Donny van de Beek, die vanwege een blessure het EK moet laten schieten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door vangaaltje)

Groot gemis in de groep, want het lijkt me een leuke jongen die goed in de groep ligt. Maar dat lag Babel ook, naar het schijnt. Jammer voor hem zelf maar gezien zijn vorm/afgelopen seizoen gaan we hem niet missen. Had overigens wel een vervanger opgeroepen als ik Frank was.

8 juni 2021 om 12:43

Wie?

8 juni 2021 om 12:45

Stengs

8 juni 2021 om 13:02

De enige die een meerwaarde zou kunnen leveren na deze voorbereiding is Karsdorp maar dat gaat Frank natuurlijk nooit doen. Toont ie z’n eigen ongelijk aan. Voor de rest heb je aan niemand wat (Stengs, El Ghazi etc..) dus dan inderdaad maar niemand. Scheelt weer gezeik met mensen op de tribune zetten.

8 juni 2021 om 14:41

Vilhena is het meest logisch en had je in eerste instantie beter kunnen oproepen aangezien hij over specifieke kwaliteiten bezit die je tegen grote landen kunt gebruiken zoals afjagen en uitschakelen van een speler, daar je een type Donny al in je selectie hebt.

8 juni 2021 om 12:56

Ach het zijn gewoon vriendelijke woorden, ze hadden over iedereen hetzelfde gezegd.

8 juni 2021 om 13:04

Uiteraard, beetje voor de buhne dit. Neemt niet weg dat het opportunisme hier wel echt lachwekkend is.

8 juni 2021 om 13:00

Juist jij moet weten dat Donny in precies belangrijke wedstrijden beslissend kan zijn. Bijzonder hoe mensen hier denken dat voetballers alles verleren na een jaartje wat minder speeltijd bij de nummer 2(!) van 's werelds beste en zwaarste competitie, in een eerste jaar. Mag het even?

Opportunistisch gedoe hier. Regelmatig zie ik hier mensen zeuren over opportunisme in de voetbalwereld en van analisten, maar we doen er zelf net zo hard aan mee. Donny zou misschien later in het toernooi wel basisspeler zijn geworden door bepaalde omstandigheden. Dan is het wel lekker om zo'n jongen te hebben, hoor.

Zie liever een meer talenvolle jongen met even een dipje, die zich al te graag wil laten zien, dan een beperktere voetballer die toevallig meer minuten heeft gemaakt in een lagere competitie.

8 juni 2021 om 15:02

Je kon ook zeggen: "dan een beperktere voetballer in vorm." Toernooien draaien vaak om de vorm van de dag. Van de Beek vind ik een goede voetballer maar een EK is het verkeerde podium om in vorm te komen.

Wat een tegenvallend jaar voor Donny, hoop dat hij ook snel weer zijn draai gaat vinden bij een ploeg. Dortmund, Leipzig of Wolfsburg zouden wel mooie teams voor hem zijn qua speelstijl.

8 juni 2021 om 12:22

Wolfsburg is een goede suggestie. Wellicht pikt Mark van Bommel hem op. Ik denk dat grotere clubs als Dortmund en Leipzig niet zo happig zullen zijn op Van de Beek om eerlijk te zijn. Weet iemand hoeveel United ongeveer wil hebben? Mogen met 15-20 miljoen toch wel tevreden zijn denk ik.

8 juni 2021 om 12:25

In dat geval mag Ajax zich van mij melden, zo'n middenvelder heb ik er graag bij.

Gravenberch - van de Beek - Klaassen zou een aardig middenveld vormen. Alvarez voor meer verdedigende variant en Kudus als extra optie.

8 juni 2021 om 13:01

Salaris van hem kan en wil Ajax niet betalen, alleen verhuur is mogelijk, denk niet dat United de eredivisie goed genoeg vind.

8 juni 2021 om 13:02

Donny en z'n meer ontwikkelde (ouder) maar minder talentvolle variant Klaassen o 1 middenveld? Meh.

8 juni 2021 om 15:32

Perfect wat mij betreft, een bak aan loopvermogen en die technisch behoorlijk onderschat. Zeker met Gravenberch erbij een mooi middenveld.

10 juni 2021 om 09:18

Creativiteit?

Tja, als zo'n jongen goed in de groep ligt, snap ik dat. Ondanks de kritiek op zijn selecteren, vind ik dit eigenlijk wel jammer. Hij is natuurlijk geen sterkhouder, maar wel een speler die je prima in kunt laten vallen. Ik hoop dat hij gewoon eieren voor z'n geld kiest en vertrekt bij Manchester United. Op z'n minst in ieder geval een verhuurperiode aan een club waar hij gaat spelen, want nog zo'n seizoen en het zelfvertrouwen krijgt een hele harde dreun.

8 juni 2021 om 12:24

Ik ook, mits in vorm is hij gewoon wel een speler die je er goed bij kan gebruiken, heeft absoluut specifieke kwaliteiten.

Heeft Promes minuten gemaakt als wingback tegen Schotland? Heb de pot zelf niet gezien namelijk. Vind het vreemd dat we dit iig tegen Georgie niet gezien hebben voor een half uurtje ofzo, aangezien mij dat de enige positie lijkt waar we wat aan Promes hebben

Erg jammer dat hij niet kan meespelen dit EK. Hij is de missing link op een middenveld met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. De enige spelers die met perfecte diepgang tussen de linies kan spelen. Jammer dat mensen niet voorbij zijn speelminuten kunnen kijken en niet zien dat we een potentieel belangrijke speler zijn verloren.

8 juni 2021 om 12:26

Inderdaad, al denk ik dat Klaassen, zij het wat minder verfijnd, ook goed tussen de linies kan spelen met diepgang. Gravenberch kan dat eventueel ook maar Klaassen heeft er meer ervaring in.

8 juni 2021 om 12:30

Zo perfect dat hij het in alle wedstrijden in Oranje tot nu toe amper heeft laten zien. Klaassen kan die diepte ook inlopen, heeft een stuk sterker seizoen gespeeld en legt iets meer overtuiging in zijn spel.

Bergwijn, Karsdorp, El Ghazi kan je nu meenemen maar dat weigert De Boer hier. Je hebt met Depay, Klaassen en Wijnaldum alsnog 3 mensen die op 10 kunnen. Buitenspelers vind ik vrij summier. Opnieuw waardeloos werk van De Boer + Staff. Voor Donny jammer maar met zijn vorm en seizoen had ik niet verwacht dat hij nu de pannen van het dak zou spelen.

8 juni 2021 om 12:32

Snap ook niet waarom El Ghazi niet mee mag nu. De Boer heeft het voetbal ineens uitgevonden lijkt het.

8 juni 2021 om 12:36

Je hebt als coach een bepaald plan uitgedacht en dan valt er een middenvelder weg. Logisch inderdaad om dan maar te roepen om er een buitenspeler of rechtsback bij te nemen. Alsof er iets is veranderd op die posities. Hij is met jou van mening dat er genoeg spelers zijn die op 10 kunnen en hij was al van mening dat er genoeg buitenspelers en backs aanwezig waren. Iemand nu voor een andere positie selecteren is het ondermijnen van je eerdere selectiesamenstelling en daar wil Frank logischerwijs niet aan. Qua buitenspelers (waar we dus niet mee spelen) kun je terugvallen op Memphis, Berghuis, Promes, Gakpo en Malen. Dat lijkt mij meer dan zat.

8 juni 2021 om 13:28

Ga toch weg met je bepaalde plan. Er zit 0 lijn in Frank's balletje-breed voetbal. Als je tijdens de wedstrijd wil aanpassen naar 4-3-3 zijn aanvallers met kwaliteit toch handig denk ik. Ik support Nederland straks maar ik vind het bijna knap als deze keuzes van Frank kan verdedigen.

8 juni 2021 om 14:18

Ga gewoon zelf weg als je niet begrijpend kan lezen. Het zijn niet mijn keuzes. Ik had Karsdorp al bij de eerste 26 spelers gehad. Echter kan ik wel begrijpen dat als een bondscoach zijn keuzes eenmaal gemaakt heeft en er een middenvelder wegvalt, je daar geen buitenspeler of back voor terughaalt. Want ja anders had je ze wel eerder geselecteerd als je dacht daar problemen te hebben of dat er betere kwaliteit beschikbaar was..

8 juni 2021 om 13:00

Als het plan is om met 532 te gaan spelen, dan hebben we wel genoeg aanvallers mee lijkt me.

Persoonlijk vervelend, en zo veel Middevelders hebben we nou ook Weer niet. Als Ik De boer was zou ik Ekkelenkamp als vervanger op roepen. Puur om Nederland op te naaien

Ja een enorm groot gemis ... en doorrr. Ik denk niet dat er vanaf dit weekend ook nog maar 1 x de naam vd Beek valt (in tegenstelling tot van Dijk bijvoorbeeld).

8 juni 2021 om 14:38

Voor Van Dijk hebben we betere vervangers met Ake en De Vrij, maar moeten een Gravenberch of Koopmeiners nu Donny gaan vervangen? Dat is toch van een ander niveau.

8 juni 2021 om 17:29

Ik denk dat Gravenberch hoger in de hierarchie staat dan van de Beek maar hij zit natuurlijk vooral nog achter Klaassen. Mijn punt is, hij was toch al derde keus.

Jammer hij had Strootman best op kunnen roepen die ligt zo lekker in de groep.

Wel mooi dat iedereen nu zo negatief is over Donny, tuurlijk heeft hij geen wedstrijdritme maar hij is natuurlijk een vergelijkbare speler met Klaassen alleen dan 2 klasses beter. Het leuke is dat Klaassen volgens velen wel in Oranje moet spelen omdat hij na mislukte avonturen in het buitenland maar weer in de Eredivisie kwam spelen en het daar heel goed doet. Maar Donny had toch precies hetzelfde gedaan als hij weer terug was gekomen naar de Eredivisie?

De Boer heeft geen vervanger opgeroepen. Misschien dat Stengs nu een telefoontje waagt naar z'n schoonpa of hij toch niet mee mag. 😬

Zou dan toch Queensy Menig meenemen nu er toch een plekje over is. Hebben we dat ook gehad. Natuurlijk voor Donny zwaar kl*te dit. Zwaar seizoen bij Manutd waar hij maar niet aan voetballen toekomt en dan nu bij Oranje moet hij geblesseerd afhaken. Hopelijk komt hij volgend seizoen bij een mooi clubje waar hij wel aan voetballen toekomt.

Wat gebeurt er eigenlijk als een team 4-3-3 speelt tegen dit systeem. Dan zijn de backs van de tegenstander dus constant de vrije spelers.

8 juni 2021 om 13:22

Backs tegen backs waarschijnlijk

8 juni 2021 om 13:32

Maar dan staan de buitenspelers 1 op 1 tegen de cv’s

8 juni 2021 om 14:18

Als de rechtsback van de tegenstander doorkomt kan deze opgevangen worden door de linksback van NL. Dan hoeft de rechtsback toch niet gelijk door te dekken op de andere back van de tegenstander aangezien de bal maar aan 1 kant kan zijn. Hoe jij het schetst zouden de 2 spitsen van NL ook 1 tegen 1 vs. de centrale verdedigers staan.

Ik snap het gezeik van mensen over van de Beek helemaal niet.

Deze jongen is een ontzettend intelligente en creatieve middenvelder die ook nog eens scorend vermogen heeft. Hij is heel slim aan de bal en ook zonder, weet wanneer die loopacties moet maken, voelt aan waar de ruimtes zijn en is heel secuur in zijn passing en dribbelen. Hij is geen Iniesta of De Bruyne maar de manier waarop hij wordt afgeschilderd verdient hij niet. Zeker een groot verlies voor Nederland dat hij niet mee kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren