Hakim Ziyech prijkt op voorpagina La Gazzetta dello Sport

Dinsdag, 8 juni 2021 om 07:37Yanick Vos • Laatste update: 12:10

Hakim Ziyech staat mogelijk voor een zomerse transfer. AC Milan heeft naar verluidt interesse om de Marokkaans international over te nemen van Chelsea. La Gazzetta dello Sport heeft dinsdag een plek voor de ex-Ajacied op de voorpagina ingeruimd. Behalve Ziyech zou AC Milan ook Olivier Giroud naar het San Siro willen halen, terwijl het Fikayo Tomori definitief van the Blues overneemt.

Volgens de Italiaanse sportkrant heeft de clubleiding van AC Milan reeds contact gezocht met Chelsea om Ziyech over te nemen. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler verliet Ajax een jaar geleden voor Stamford Bridge. Waar hij onder manager Frank Lampard nog regelmatig op een basisplaats mocht rekenen, kwam hij sinds de aanstelling van Thomas Tuchel minder aan spelen toe. Ziyech moet onder de Duitse trainer genoegen nemen met een rol als wisselspeler. In de Champions League-finale tegen Manchester City kwam hij niet in actie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Afgelopen weekend meldde de Daily Mail al dat Ziyech een van de spelers is die Tuchel wil laten gaan. De trainer wil verschillende spelers van de hand doen, om zo de komst van enkele gerichte aankopen mogelijk te maken. De vorig jaar voor 44 miljoen euro overgenomen middenvelder sloot zijn eerste jaar op Stamford Bridge af met 39 wedstrijden (6 doelpunten en 4 assists) in alle competities. Het is nog niet bekend welk minimaal transferbedrag Chelsea hanteert voor Ziyech, wiens contract doorloopt tot medio 2025 en marktwaarde door Transfermarkt op veertig miljoen euro geschat wordt.

Eind vorige maand meldde diverse Italiaanse media al dat Tomori definitief van Chelsea overstapt naar Milan. De verdediger was sinds de winter op huurbasis actief voor de Italiaanse topclub en maakte een uitstekende indruk. Het deed de clubleiding van Milan besluiten om de koopoptie van 28,5 miljoen euro te lichten. De club heeft de overname van Tomori echter nog niet officieel bevestigd. Giroud leek transfervrij op weg naar Milan, maar Chelsea heeft de optie in zijn contract gelicht waardoor hij nog een extra jaar vastligt. Desondanks blijft Milan zeer geïnteresseerd in de 34-jarige spits.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door [email protected])

Ziyech moet gewoon weg bij Chelsea. Hij past niet in dat roulatiesysteem van Tuchel en hij lijkt ook niet echt weg van hem te zijn. Bij AC Milan zou hij wederom de grote ster kunnen worden en de lijnen uit kunnen zetten. Ben erg benieuwd.

8 juni 2021 om 08:12

Ik zou het ook een mooie transfer vinden. Bij Chelsea wordt hij geen onbetwiste basisspeler. Misschien kan Ziyech ook wel bij een club als Leicester of Arsenal aan de slag? En ja Ajacieden, ik weet dat die clubs geen CL voetbal spelen. Maar als je weer ziet dat Aston Villa 45 miljoen voor een speler betaald, dan is de PL gewoon de grootste league voor een speler als Ziyech. Die paar potjes CL, met vaak nog matige ploegen ook, doen daar dan niks aan af.

8 juni 2021 om 08:32

Hij mag idd lekker in Londen blijven wat mij betreft

8 juni 2021 om 08:33

Ja ik zie hem graag naar Arsenal komen maar daar Chelsea het wel niet eens mee zijn. Het zou wel de creatieve speler zijn die we nodig hebben en bij Arsenal zou hij altijd spelen.

8 juni 2021 om 08:48

Probleem is dat Tuchel het in zijn landgenoten ziet zitten terwijl iedereen kan zien dat Ziyech veel beter is maar dan moet je hem vertrouwen geven. Werner valt enorm tegen maar speelt heel veel Havertz komt gewoon te kort maar door zijn doelpunt in CL finale op dit moment immens populair die blijft dus ook veel spelen en dan is er geen ruimte voor Ziyech als zelfs Pulisic voorrang krijgt dan begrijp je het echt niet. Dit Chelsea heeft een spelmaker nodig als Ziyech. Achterin zie je ook dat Rudiger veel speeltijd krijgt omdat hij Duits is niet omdat hij er veel van kan

8 juni 2021 om 08:59

Haha begin je nou alweer @XAJAcfa? Ziyech presteert echt niet beter dan zijn concurrenten. Uiteraard kom je er dan weer mee aan dat het aan Tuchel ligt en dat hij Duitsers voorrang geeft. Je argument over Rudiger is ook echt onzin. Die jongen was voor tuchel niet heel sterk maar heeft het afgelopen jaar geweldig gepresteerd in het nieuwe systeem. Je praat weer gewoon onzin. Als je mij niet gelooft dat Ziyech niet heeft laten zien beter te zijn vraag het de Chelsea fans, die zeggen hetzelfde.

8 juni 2021 om 09:01

'Dit Chelsea heeft een smaakmaker nodig zoals Ziyech.' Nee, Chelsea heeft een echte afmaker nodig. En waaruit haal jij dat Ziyech geen vertrouwen krijgt? Ik denk dat het niet aan het vertrouwen ligt maar dat het er nog niet uit komt bij Ziyech omdat hij op een andere positie speelt dan wat hij gewent is. Voor Havertz geldt precies hetzelfde, dat hij moet wennen. Dus ik heb geen idee waar jij het idee vandaan haalt dat hij te kort komt. En Rudiger speelt niet omdat hij Duits is maar omdat hij erg goed speelt onder Tuchel. Maar dat had je kunnen weten als je Chelsea kijkt.

8 juni 2021 om 09:09

Leuk voor Hakim om vanuit Londen de overstap te maken naar Milaan. als multimiljonair zit je daar prima. Leuke bijkomstigheid is dat het trainingscomplex Milanello een prettige plek is om dagelijks je hobby te kunnen uitoefenen.

8 juni 2021 om 09:40

We hebben een Brexit en dan blijft bij mij steeds de vraag waarom Engelse clubs nog in de CL of andere Europese competities spelen. Ze willen niet bij Europa horen, dan ook niet in de competities en met de bakken geld naar het eiland terug keren. Dit is veel meer in het belang van de Europese clubs. Kom op met die Brexit.

8 juni 2021 om 10:00

Dan kun je wel meer clubs wegstrepen , Zwitserland Noorwegen Turkije Rusland.

8 juni 2021 om 10:02

Ze willen niet bij de EU horen, sinds wanneer is de EU, Europa? Ligt Istanbul dan ook niet deels in Europa volgens jou..

8 juni 2021 om 10:19

Want de EU is Europa @renedonkel?

Wel even bij de les blijven (of gewoon over voetbal praten want het Brexit/eu/europa debacle heb je niet helemaal begrepen)

Groeten vanuit een zonnig Leeds, UK, Europe (but not EU)

8 juni 2021 om 10:20

@xajacfa,

Hoe kun je dat nu zeggen? Tuchel heeft nota bene de CL gewonnen met Chelsea? Lijkt me toch dat die daarmee zijn gelijk bewijst. In geen enkel ander land is het totaal geen issue dat Ziyech niet speelt. Je naam zegt al dat je waarschijnlijk niet objectief bent. Wanneer Ziyech toch echt beter was geweest dan zijn medespelers had die toch echt wel gespeel ddenk je niet? Ff brilletje afzetten

8 juni 2021 om 11:00

Di Matteo heeft ook de CL gewonnen met Chelsea. Dat bewijst niet direct dat je een goede coach bent en/of de juiste beslissingen maakt. Al ben ik het er mee eens dat Tuchel geen gekke keuze maakt door Ziyech buiten elftal te laten. Tuchel behoort speelt met hoge intensiteit, net als bv Klopp en Guardiola. Waarbij elke speler op het veld meerdere taken moet uitvoeren. Exact het type spel wat niet bij Ziyech past.

8 juni 2021 om 11:45

@xajacfa:
Tuchel gaat vanaf plek 10 naar 4 en haalt CL voetbal met Chelsea.
Tuchel haalt de grootst mogelijk voetbal prijs voor club voetbal binnen.

Maar heey die man snapt het niet omdat de wereld peler Ziyech dan niet speelt.....
Werner is een totaal andere speler en is van belang voor het type spel met zijn snelheid en diepgang. Haverts komt te kort, doe me een lol is een geweldige speler!
Rudiger was weer vreselijk belangrijk in de CL finale. En wie zou er dan anders moete spelen?

Eerst ligt het aan de Duitsers en de trainer, en vervolgesn geef je zelf al aan komt een Amerikaan nog eerder binnen de lijnen! Spreek je ejzelf flink tegen, zal het niet aan Ziyech zelf liggen dan?

Chelsea doet het geweldig dus zullen een spelmaker niet nodig hebben als Ziyech!

8 juni 2021 om 13:42

@ReneDonkel Je bent wel op de hoogte dat de Europeese Unie iets anders is als Europa? Dus heb je zi je best gedaan op je reactie staat ie vol feitelijke onjuistheden

8 juni 2021 om 08:58

En Milan zou echt de perfecte club voor hem kunnen zijn! Calhanoglu is qua type heel vergelijkbaar en er wordt vanwege zijn aflopende contract flink aan hem getrokken, dus Ziyech zou de perfect opvolger voor hem zijn.

8 juni 2021 om 10:03

Als je zag hoe Ziyech ze voor Promes en anderen klaar legde (met name de 2e paal) ben ik heel benieuwd naar de samenwerking met Zlatan

8 juni 2021 om 10:12

Ik denk dat het Italiaanse voetbal uitermate geschikt is voor Ziyech. De intensiteit is daar lager dan in Engeland.

8 juni 2021 om 10:37

Wederom de grote ster? haha dus als je de lijnen uit zet ben je een grote ster in jouw ogen..je kunt ook overdrijven.. hij was goed en 1 van de betere bij Ajax maar een grote ster is hij nooit geweest.. dan moet je toch wel wat meer laten zien en bereikt hebben.. Messi/ronaldo/neymar/mbappe enz dat zijn grote sterren daar mag hij de veters nog niet eens van strikken..

p.s Zou wel een mooie transfer zijn, hopen dat hij daar wat meer aan spelen toe komt.

Ik heb liever niet dat hij gaat. Ik denk dat Ziyech volgend seizoen het al een stuk beter gaat doen. Maar het begint er langzaam op te lijken dat hij wel vertrekt en dan is Milan een mooie club voor hem waar hij misschien wel belangrijk kan zijn.

Kies maar een clubje waar ze je addoreren Hakim want anders gaat 't hem nooit worden.

Ik had echt verwacht dat ie het geweldig zou doen in de PL. Zo zie je maar dat het lastig is te voorspellen bij een speler uit de Eredivisie.

8 juni 2021 om 08:42

Ziyech had in de Eredivisie 3 jaar op rij met afstand het meeste balverlies van iedereen. Dat word er op een hoger niveau natuurlijk niet beter op, dit wist je eigenlijk al op voorhand. Gewogen en te licht bevonden.

8 juni 2021 om 08:56

Ziyech heeft ook jaren de meeste kansen gecreëerd in de Eredivisie. Als je constant zoekt naar een opening en spelers wilt wegsturen, dan heeft dat als gevolg dat je meer balverlies leidt.

Daarnaast was hij ook vaak genoeg de speler met de meest gemaakte meters op het veld. Verdedigend draagde hij altijd zijn steentje bij en deed hij zijn stinkende best.

Ik denk dus niet dat Ziyech vanwege zijn balverlies weinig aan spelen toekomt, maar dat hij gewoon niet in de speelstijl past van Tuchel. Dat is prima natuurlijk. Ik zie hem wel slagen bij een Leicester of Arsenal. Ook zie ik het hem wel goed doen in Italië, dus de interesse van AC Milan is dan ook perfect.

8 juni 2021 om 09:11

Dat is waar Miccolo, maar balverlies wordt in de PL op dat hogere niveau harder afgestraft. En dus zal zijn coach hem zien als een riskante speler, wat hij ook is. Het is de kracht van Ziyech, maar ook zijn zwakte. En omdat hij niet de autoriteit heeft bij Chelsea zoals hij die wel had bij Ajax, moet hij daar weg en hopen dat een volgende club hem in zijn kracht gebruikt en zijn riskante spel op de kool toeneemt. Milan lijkt me zo’n club. Oranje had Ziyech goed kunnen gebruiken trouwens op dat weinig Creatieve middenveld van ons. Blijft pijnlijk.

8 juni 2021 om 09:42

Ik denk dat balverlies wel een van de redenen is, omdat Tuchel niet van die risico’s houdt en liever voor spelers met minder balverlies, en met misschien minder franjes kiest.

8 juni 2021 om 12:09

Wtf. Ziyech afschrijven op zijn balverlies is echt zo 2016. Die man was ijzersterk met druk zetten, kansen creëren, pieken op belangrijke momenten en echt heel goed bij Ajax. Dat hij niet slaagde bij Chelsea komt toch voornamelijk door een trainerswissel en daarmee een wissel van tactiek. Van aanvallender voetbal naar iets meer georganiseerd reactievoetbal (geen kritiek). Daar past Ziyech niet bij omdat hij misschien niet zo explosief is en geen momentenvoetballer is zoals Mount etc dat meer zijn. Ziyech wil een dominant team spelen waar hij 100 keer de bal krijgt. Het leek erop dat Chelsea dat was maar dat is veranderd.

Dat wordt nog en heel lastig verhaal qua salaris. Ziyech sloot een contract voor de Covid-crisis en zo ruim zijn de budgetten niet meer.

Arsenal, sla je slag!

8 juni 2021 om 08:37

Willian wou toch terug naar Chelsea? Willian met 40 miljoen voor Ziyech! Top deal!

8 juni 2021 om 10:03

40m voor Ziyech?? Op basis van wat?

8 juni 2021 om 10:19

Ik noem maar wat hè! Was sws als een grapje bedoelt. Maar ik denk wel dat Ziyech 30-35 miljoen gaat opleveren voor Chelsea. De TD verkoopt meestal erg goed.

Ziyech naar Milan.. dat tricot zou hem goed staan, plus de Italiaanse competitie past wel bij hem omdat men daar wel stylisten kan waarderen. Hij naderd ook al de 30. Ik zou het wel weten: AC Milan terug naar de top brengen samen met Ibracadabra een koningskoppel vormen.

Prima club voor hem op niveau. Mist de kwaliteit om bij de absolute top mee te doen, zo blijkt.

Voor Ziyech zou het goed zijn wanneer Sevilla nog geïnteresseerd zou zijn. Dat is een club waar hij met zijn kwaliteiten goed tot zijn recht komt, in een omgeving waar hij op handen gedragen zou worden. Dan zou hij alsnog kans maken om bij de top van Spanje terecht te komen. Een competitie die veel beter bij hem past.

Mooie club voor hem. Speelt CL en komt beter tot zijn recht onder Pioli

AC Milan zou echt een top keuze zijn voor Zyech. Zijn spel past veel beter in de serie A dan in PL, ik hoop echt dat hij naar Milan gaat en daar uit kan groeien tot de speler die hij in potentie is.

Als ik Hakim was had ik het geweten. Tuchel heeft een speler zoals hem niet nodig in het systeem, wat ik overigens wel jammer vind. Was toch een goede speler bij Chelsea. Een stap naar Milan zou hem goed doen en daar word die wel een gewaardeerde speler denk ik.

8 juni 2021 om 08:57

Niet verkeerd inderdaad, kan daar zo maar weer de grote man worden. Anders mag die altijd weer naar Amsterdam komen

8 juni 2021 om 09:01

Dat klopt, denk dat die nu niet terug gaat naar Ajax. Ergens anders proberen en later terug komen zie ik wel als jij optie

8 juni 2021 om 09:27

Zou zeker vet zijn maat, Ziyech weer terug bij Ajax maar denk dat je gelijk hebt en hij eerst ergens anders wilt vlammen.

8 juni 2021 om 09:29

Ben sowieso erg benieuwd wat Chelsea overhoudt aan verkoop van Hakim.

8 juni 2021 om 09:55

T blijft de PL, dus het zal niet weinig zijn. Voor een bankspeler bij chelsea gaat die denk toch voor 40mil over de toonbank

Voor Ziyech zouden clubs als Sevilla en AC Milan top zijn. Ga er gemakshalve van uit dat hij bij dit soort clubs wel direct een basisplek heeft.
Suso speelt bij Sevilla op rechts vaak, dat is een rendementloze voetballer en qua type wel hetzelfde als Ziyech (technisch, naar binnen komend).
Bij AC Milan weet ik eigenlijk niet wie er speelt op rechts. Volgens mij die Belg, toch? Die deed het niet onverdienstelijk geloof ik (wat ik gehoord heb!)

Benieuwd waar Ziyech gaat eindigen. Ik zag hem wel als opvolger van Sancho bij Bvb.

Verder: Giroud heeft juist net bijgetekend. Lijkt me sterk dat die dan ook gaat en al helemaal niet om tweede viool te spelen bij AC Milan met een fitte Zlatan straks weer terug (en o.a. Rebic ook nog als concurrent).

8 juni 2021 om 09:24

Haaland ruilen voor Ziyech + 100 miljoen. Iedereen tevreden.

8 juni 2021 om 10:33

Zou best prijzig zijn voor Chelsea, niet?
Op wat voor een waarde schat jij Ziyech in? Want ik las dat BvB rond de 135 miljoen wilde hebben voor Haaland. Schat jij Ziyech dan ''maar'' op 35 miljoen?

Verder: Haaland naar Chelsea zou bizar zijn. Dan heb je een aanval wat niet normaal is met Werner, Haaland, Pulisic, Havertz en Odoi!

Tevens denk ik dat Giroud dan echt voor saus heeft bijgetekend. Dan komt hij helemaal niet meer aan spelen toe...

8 juni 2021 om 10:45

Dortmund hun vraagprijs is 175 miljoen, al ben ik ervan overtuigd dat ze wel met minder genoegen zullen nemen. Persoonlijk schat ik Ziyech zn waarde inderdaad maar rond de 35 miljoen. Is vorig jaar voor 45 overgenomen en heeft het voorlopig zeker nog niet waargemaakt. Is 28 dus heel veel doorverkoopwaarde zal er voor zn volgende club niet inzitten.

8 juni 2021 om 10:47

Giroud heeft bijgetekend maar mag alsnog vertrekken indien hij dat zou willen. Dus denk dat hij wat de kat uit de boom gaat kijken en zal wachten tot na het EK. Komt er een speler van het kaliber Haaland binnen zie ik hem vertrekken.

8 juni 2021 om 11:41

Ziyech + Giroud + 20 miljoen dan maar inruil voor Haaland? Heb je Sancho en Haaland vervangen en nog flink wat geld over ook waarschijnlijk.

Hakim moet hoe dan ook weg. Verpieteren op de bank zorgt alleen maar voor achteruitgang. AC Milan is natuurlijk qua naam een hele grote. Daarnaast klimt de club uit Milaan steeds verder uit het dal en lijkt het langzaam weer terug te gaan naar de oude glorie van welleer. Eindelijk speelt de club aankomend seizoen weer in het miljoenenbal. Dit zou wat dat betreft een goede stap zijn voor Hakim.

Lijkt me een prachtige club voor Ziyech. Doen langzaam maar zeker weer mee in de Italiaanse top, en waarschijnlijk behoord hij daar tot een van de belangrijkste spelers.

8 juni 2021 om 10:24

Helemaal mee eens, dit zou een mooi moment zijn om in te stappen bij AC Milaan voor hem. Zijn op weg naar de top in de serie A en hij kan daar mooi zijn steentje aan bijdragen.

8 juni 2021 om 11:39

En het is een speler met overzicht en een goede pass. Met hem erbij zie ik Zlatan nog genoeg doelpunten mee pikken want in en rondom de 16 is die nog altijd ontzettend gevaarlijk alleen laat de aanvoer met de huidige spelers te wensen over.

Je zit qua klimaat toch ook vell liever in Italie dan in engeland. Veel beter weer daar, als voetballer had ik het wel geweten en als ik de keuze zou hebben zou ik lekker in het zuiden van Europa gaan ballen.

8 juni 2021 om 11:36

Qua klimaat wel, qua stad is London dan weer gigantisch en is er veel meer te doen dan in Milaan. Ook het salaris en de hype rondom de Premier League is wereldwijd groter dan met de Serie A. Beide competities / landen hebben hun voordelen.

8 juni 2021 om 15:13

Hmmm ik heb in London gewoond (en woon nog steeds op dat eiland maar nu vlakbij Leeds) en ik heb echt de indruk dat de dingen die te doen zijn voor voetballers iets anders zijn als de gemiddelde toerist. Voor voetballers is het lekker toeven in de zon denk ik dan.

London is ee ngrote stad en er is idd veel te doen maar of voetballers dat ook allemaal doen? Salaris en hype heb je helemaal gelijk in natuurlijk.

8 juni 2021 om 12:14

veel beter weer nog wel, in het Noorden van Italie. volgens mij valt daar in de winter meer sneeuw dan in heel Engeland samen.

8 juni 2021 om 15:16

En is het in de lente en zomer veel beter weer als in heel Engeland. Sterker nog, gemiddeld is het in Milaan 9 maanden van het jaar warmer als London, over het hele jaar genomen is het warmer in London, valt er minder neerslag als in London en heb je meer dan 20 meer zon in Milaan per maand. Maar goed joh, benoem jij lekker alleen de sneeuw. Ik zit liever in het zonnetje in Milaan dan in de regen in London.

Ik ben al een tijdje aan het lobbyen voor Ziyech bij AC Milan, grappig om nu te lezen dat er daadwerkelijk interesse is. Ziyech zou een perfecte versterking zijn voor Hakan. Hij kan op 10 en op de flank waar we eigenlijk versterkingen nodig hebben. Zou ook graag Arnautovic naar Milan zien komen. Hij kan op de flank en in de spits.

deze reacties las ik ook bij zn transfer naar Chelsea. hij zou de premier league helemaal kapot spelen. nu is hij weer populairder dan Maradona destijds bij Napoli was. Tuchel zal er wel niks van snappen

Ziyech als vervanger voor Hakan? Ik zeg doen. Gewoon voor een jaar huren met optie tot koop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1683 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3713
A. SaelemaekersMiddenvelder322
Rafael LeãoAanvaller306
G. DonnarummaKeeper370
Brahim DíazAanvaller274
A. RebićAanvaller2711
S. TonaliMiddenvelder250
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

313 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Loodzware start van nieuwe seizoen voor Manchester City en Chelsea

Voor Manchester City wacht een loodzware start van het seizoen 2021/22. De regerend kampioen van Engeland begint op zaterdag 14 augustus aan de nieuwe campagne met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren