Barcelona gaat stap verder voor Memphis Depay na actie PSG

Maandag, 7 juni 2021 om 16:22Yanick Vos • Laatste update: 16:25

Barcelona heeft Memphis Depay een verbeterde aanbieding gedaan, zo meldt Fabrizio Romano maandagmiddag. De Catalanen willen de Oranje-international transfervrij aantrekken en vastleggen tot aan de zomer van 2024. Barcelona wil na Georginio Wijnaldum niet ook nog eens Depay mislopen, wat de clubleiding heeft doen besluiten om een verbeterd aanbod op tafel te leggen. De Catalanen hopen de aanvaller zo spoedig mogelijk te contracteren.

Lange tijd leek het erop dat trainer Ronald Koeman komend seizoen de beschikking zou hebben over drie Oranje-internationals. Na Frenkie de Jong zouden ook Depay en Wijndalum voor Barcelona komen spleen. Alles leek in kannen en kruiken, tot Paris Saint-Germain plots Wijnaldum voor de neus van Barcelona wegkaapte. Volgens diverse Franse media kan de middenvelder een beter salaris verdienen in Parijs en heeft hij de knoop doorgehakt. PSG heeft de komst van Wijnaldum overigens nog niet bevestigd. Barcelona wil zich niet opnieuw laten aftroeven door concurrenten en dus is Depay een betere aanbieding gedaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het is allang geen geheim meer dat Barcelona geïnteresseerd is in de diensten van Depay. De Spaanse grootmacht deed al meerdere pogingen om de aanvaller los de weken bij Olympique Lyon, maar beschikte voorheen niet over de financiële middelen. Door het aflopende contract kan Depay nu transfervrij de overstap maken. Koeman vroeg afgelopen januari andermaal om de komst van Depay, maar kreeg destijds nul op rekest, daar Barcelona zich middenin de nieuwe presidentsverkiezingen bevond en geen risico wilde nemen met het aantrekken van een speler die een half jaar later transfervrij zou zijn.

Barcelona leek lange tijd de beste papieren te hebben om Wijnaldum aan de selectie van Koeman toe te voegen. Er was al een persoonlijk akkoord bereikt over een verbintenis voor drie seizoenen in het Camp Nou en ook de medische keuring was al gepland. PSG mengde zich echter in het gevecht om de handtekening van de Oranje-international en lijkt de slag met Barcelona nu definitief te hebben gewonnen. Volgens Romano zijn de Catalanen niet van plan om Wijnaldum alsnog een verbeterd contractvoorstel te doen. El Chiringuito meldde zaterdag dat de dertigjarige middenvelder bij PSG een jaarsalaris van acht miljoen euro tegemoet kan zien, het dubbele van het bedrag in Spanje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door guaporta)

Het lijkt me toch logischer dat ze dan Wijnaldum een verbeterd voorstel doen, niet Memphis?

7 juni 2021 om 16:28

Bij PSG krijgt hij het dubbele. Denk niet dat Barca daarboven wil zitten

7 juni 2021 om 17:49

Waarom? Het middenveld zal ook komend seizoen bestaan uit Frenkie, Busquets en Pedri, dus Wijnaldum zou je gewoon kunnen zien als 'goedkope' breedteversterking. Nergens voor nodig om in blinde paniek het salaris te gaan verdubbelen voor een speler die eigenlijk alleen gehaald wordt voor de breedte van de selectie. Memphis Depay is natuurlijk ook een 'goedkope' breedteversterking, maar dat geeft de club wat meer bewegingsruimte om een dure aanvaller van de hand te doen. En niet onbelangrijk, het is niet langer een keuze tussen Sergio Agüero en Memphis Depay. De club wil beide spelers binnenhalen, dus dan komt hij als vierde of vijfde aanvaller naar Camp Nou. En laten we eerlijk zijn, de absolute topclubs staan nou niet echt voor hem in de rij op dit moment.

8 juni 2021 om 10:39

En toch snap ik het niet. Ze hebben voor de drie voorste posities Messi, Aguero, Griezmann, Fati, Dembele, Braitwait, Trincao én aanvallende middenvelder Coutinho die als linksbuiten werd gebruikt. Dat zijn er 8! Waarom heb je dan nog een aanvallende versterking nodig om een dure speler weg te doen? En bovendien, Memphis speelt ook niet voor niets...

8 juni 2021 om 22:44

Heel simpel, de club gaat proberen om meerdere aanvallers van de hand te doen. Dat zijn namelijk de spelers die doorgaans de hoogste transfersom opleveren.

7 juni 2021 om 18:44

Ze hebben echt de week van hun leven in Madrid haha

7 juni 2021 om 20:03

Wijnaldum is een veredelde waterdrager terwijl Depay zijn team en ook Oranje draagt.... Wijnaldum, een zeer nuttige speler die een team sterker maakt maar niet meer dan dat. We moeten echt niet doen alsof het een vedette is. Kijk, Seedorf, dat vond ik pas een vedette. Ik denk dat hij nu ook op zijn top zit terwijl Memphis nog naar zijn topniveau kan doorgroeien. Hij is nog vrij jong.

Mooi naar PSG laten gaan. Is niet het soort speler wat Barcelona beter maakt. Geef liever jeugd de kans.

7 juni 2021 om 16:33

Alsof er zomaar even jeugd rondloopt die beter zijn dan Memphis. Memphis is misschien geen speler van het niveau Suarez of iets dergelijks, maar hij kan wel degelijk goed voetballen. Of hij van waarde gaat zijn voor Barcelona, dat weet ik niet.

7 juni 2021 om 16:37

Als ze nu Braithwait moeten brengen ga je er als Barcelona echt wel op vooruit. Griezmann en wellicht Dembele zie ik wel vertrekken om ze financieel lucht te geven. Dan heb je met Aguero en Memphis niet zoveel kwaliteit ingeleverd.
Verder valt het me op dat Memphis en Wijnaldum door veel leden hier niet op waarde worden geschat. Memphis kan uit het niets iets creeeren en lijkt ook ieder jaar beter te worden.

7 juni 2021 om 16:53

Barca heeft dan geen kwaliteit ingeleverd maar ook niet aan kwaliteit gewonnen. Dat moet je als Barca wel willen. Maar het zijn wel twee goedkope aankopen. Wat dat betreft loop je financieel weinig risico.

7 juni 2021 om 16:57

Klopt, maar Barcelona zit op dit moment niet in de positie om die kwaliteit even in te kopen.

7 juni 2021 om 16:37

PSG zit niet achter Memphis aan, maar achter Wijnaldum.

7 juni 2021 om 18:29

Ook achter Memphis.

7 juni 2021 om 16:48

Barcelona heeft zoals altijd vooral goede middenvelders uit de jeugdopleiding. Buiten Fati maar die zit nu midden in een revalidatie. Memphis zie ik echt succes hebben bij Barcelona. Hij wil ook graag bij Barcelona spelen. Dat soort spelers voor wie het een droom is zijn echt van harte welkom.

7 juni 2021 om 16:52

Ik zie het hem ook wel redden. Hij heeft genoeg kwaliteit. Altijd gevaarlijk. Kijk wat hij voor Oranje betekent. Het is gewoon een heerlijke speler. Ik denk geen basis, maar wel iemand die (meer dan) genoeg minuten maken gaat. En zijn momenten wel gaat krijgen.

7 juni 2021 om 17:01

K zie wijnaldum het wel maken ik zie depay het wel maken k zie dest het wel maken. Altijd leuk zulke uitspraken. Ik hoop ook dat elke speler die naar real komt het gaat maken. Maar dan niet met zulke middelmaat. Ik heb zelfs mn twijfels of alaba een succes wordt. Niet zozeer door zn kwaliteiten maar dat je het gwn nooit kunt weten.

8 juni 2021 om 09:12

Dus daarom halen ze Aguero 33 jaar......

Ok, je haalt Depay. Stel je komend seizoen dan eens voor: Messi, Griezmann, Aguero, Ansu, Dembele. Waar past Depay in dit verhaal? Wie blijft met deze nonsens komen? Ik blijf het schrijnend vinden.

7 juni 2021 om 16:34

Tenzij ze er vanuit gaan dat Griezmann en wellicht Dembele vertrekken.

7 juni 2021 om 16:37

Griezmann gaat nergens heen, Dembele kan niemand betalen en weet niet wie nu zit te wachten op een enorm blessuregevoelige winger met balbeheersingproblemen.

7 juni 2021 om 16:39

Ik zou er niet te stellig over zijn. En tsja, ik heb me wel vaker verbaasd over transfers. Een Narsingh blijft ook clubs krijgen.

7 juni 2021 om 16:43

Haha, ja dat is waar. We zullen het gewoon weer moeten zien wat er gebeurt deze zomer. Scoort Depay 8 doelpunten tijdens het ek en loodst hij Nederland naar de finale heb je sowieso 5 topclubs die in wachtrij staan

7 juni 2021 om 17:15

Komt omdat er weinig aanwas is, dan moet je het doen met spelers die er rondlopen.

7 juni 2021 om 16:34

Ze zullen Dembele wel proberen te lozen neem ik aan en Coutinho ook.

7 juni 2021 om 16:39

Hij past op de bank. Niet het niveau wat Barca naar moet streven

7 juni 2021 om 16:44

Agüero begint oud te worden en is nog nooit een heel seizoen fit geweest. Verder is het nog maar de vroeg hoe Ansu terugkomt na z'n blessure en Dembele heeft ook al een hele waslijst aan blessure. Met alleen die 5 spelers aan het seizoen beginnen is niet slim als je ver denkt te komen in de beker en champions league

7 juni 2021 om 16:52

Het seizoen is lang. Ansu is nog herstellende. Messi moet nog bijtekenen. Dembele ook want anders loopt hij volgend seizoen gratis de deur uit. Hij gaat mogelijk in de verkoop. Aguero is ouder en zal gedoseerd spelen. Dan heb je nog Griezmann. Die zou mogelijk kunnen worden verkocht aan een club waar hij beter past. Ik hoop dat hij een goed EK speelt. Mocht Messi niet blijven dan zal Griezmann zeker blijven.

7 juni 2021 om 17:11

Ze willen griezmann van de hand doen, dembele is vaak geblesseerd geweest Ansu ook al een hele tijd en aguero heeft ook ze geschiedenis.

7 juni 2021 om 17:20

Depay wordt denk ik gehaald om tegen clubjes als Cadiz, Valladolid etc te spelen, en natuurlijk voor de beker

7 juni 2021 om 17:30

Misschien dat ze dan 1x kunnen winnen van Cádiz, is ze afgelopen seizoen nog niet gelukt.

8 juni 2021 om 01:10

Jij stelt de vraag alsof ze bij dit soort "topclubs" überhaupt beleid voeren? Is toch de waan van de dag en wie de langste heeft..

Loopt ie niet de ontwikkeling in de weg van Ansu Fati? Dit is toch volkomen onlogisch?

7 juni 2021 om 16:34

Het is maar afwachten of Ansu Fati ooit het maximale uit z'n potentie kan halen gezien z'n blessure. De verhalen daaromtrent doen wel wat anders vermoeden.

7 juni 2021 om 17:07

Ze hebben nu voor het eerst echt een operatie gedaan. Er is een klein stukje van de meniscus verwijderd. De eerste signalen zijn nu goed.

7 juni 2021 om 21:25

Dit soort blessures hebben altijd wel een impact. Maar goed, ik hoop 't natuurlijk niet voor die jongen. Echt een leuke speler om naar te kijken!

7 juni 2021 om 17:01

Fati is toch meer een linksbuiten dan een centrumspits?

7 juni 2021 om 17:15

Hij kan ook in de spits positie spelen.

7 juni 2021 om 17:52

ja maar daar speelt hij zelden tot nooit. Depay zal concurreren met Braitwaithe en Griezmann en niet met Fati

7 juni 2021 om 19:34

Hoe weet jij dit allemaal Japie? Je bent blijkbaar altijd een expert op het gebied van Barcelona. Je wist zelfs precies hoe goed ankomende spelers zoals Eric Garcia spelen.

En zoals altijd, heb je het mis. Braitwaithe gaat verkocht worden en de positie waar Fati speelt (linksvoor die naar binnen snijdt) speelt Depay ook.

Als dit klopt lijkt het me eerder dat PSG dit doet om Barcelona te stangen dan dat ze Depay echt nodig hebben, helemaal ook al omdat ze het ook met Wijnaldum proberen.

Aan de andere kant voor PSG zijn het natuurlijk ook mooi goedkope spelers, zonder transfersom en alleen een redelijk salaris.

Mooie reacties allemaal… Vooralsnog is PSG simpelweg een beter alternatief als het om mogelijk prijzen winnen gaat. Barca glijdt verder en verder af, dat zinkende schip stap je beter niet in wat mij betreft. Een overstap naar PSG is geen verkeerde voor Depay denk ik, al betwijfel ik of hij de binnenlandse overstap wel ambieert.

7 juni 2021 om 19:37

barcelona werd 3e en won de beker in een competitie met real madrid en atletico.

PSG verloor ligue 1 tegen een 40 jarige Burak Yilmaz en club Lille die bijna financieel ten onder gaat.

Maar goed, het is blijkbaar al een prestatie om zoals Di Maria een bottler te zijn en rode kaart te krijgen in de champions league. Dat maakt je een elite club, haha.

7 juni 2021 om 23:24

Ik heb het nergens over elite club, ik zeg enkel dat PSG op het moment gewoon een betere optie is als club. Barca heeft het nu niet en het zit er toch niet in dat dat zomaar even gaat veranderen, wel?

8 juni 2021 om 09:14

PSG is slecht gestart omdat ze geen rust hadden na de CL finale vorig jaar

Snap niet waarom mensen hem niet willen bij Barca. Deze gast scoort gegarandeed meer doelpunten dan Dembele Trincao en Braithwaite. De aanvalsleider van Oranje. Door een mislukt avontuur bij United is hij afgeschreven maar bij Lyon heeft hij bewezen een goede multi-inzetbare aanvaller te zijn die met goed materiaal om zich heen echt wel gaat presteren. Hij hoeft Messi Griezmann en Aguero niet uit de basis te spelen. Barca speelt genoeg wedstrijden en Messi en Aguero zijn de jongste niet meer. Denk dat Depay een welkome versterking is. Had hem ook graag als tussenoplossing bij Real gezien, samen met Benzema een mooi duo.

7 juni 2021 om 17:43

Maar bij Barca neemt hij geen penalties, corners, vrije trappen. Topspeler voor de subtop, selectiespeler voor de absolute top. Depay in vergelijking met braithwaite ga je er wel op vooruit.

7 juni 2021 om 17:43

Geef trincao meer speeltijd en wat vertrouwen en geloof me hij zou elke wedstrijd ene scoren of op zijn minst een assist geven. Hij is zoals een ruwe diamant 😉. Hij heeft het inzich. Snelheid, hij kan goed trappen, man uitschakelen, inzicht etc. Als barca geduld heeft met hem zal hij een van de nieuwe supersterren zijn van het elftal

Tis alleen maar voor business 👀 3 jarig contract voor een transfervrije speler. Ze gaan hem volgend jaar of de jaar daarop verkopen. Dan heeft barca winst gemaakt ipv verlies. Als ze hem echt wouden hebben zoude ze hem een contract voor 5jaar aanbieden. Maar puur omdat hij gratis is en barca over een jaar of 2 winst wil maken op hem. Ze hebben een fout gemaakt door te bluffen dat ze 4 gratis speler konden aantrekken ter waarde van 145milj. En daar heeft psg de genade slag toegebracht aan barca. Ze hadden beter niks gezegd totdat ze hem echt hadden. Dezelfde met donnaruma hem zou k ook halen. 22j kan ng zeker 15jaar mee. En ze kunne volgend jaar alsnog cashe op ter stegen. Donnaruma is lang. Oke hij heeft de kwaliteiten nog niet om de bal rond te laten gaan. Maar ik ben er zeker van dat hij dat zou leren en zo niet verkoop je hem en maak je ook winst op hem. Barca zit diep momenteel maar ze strijde nog en met de juiste handelinge en wat geduld zoude ze binne de 2 jaar al een grote deel van hun schuld terug betalen. Laporte is een echte slimme zakenman het zal wel even duren vooraleer hij alles trg in orde heeft. Maar de allerbelangrijkste is dat hij nu al alles is aant uitdokteren om barcelona boven water te houden

7 juni 2021 om 18:53

Als dat werkelijk het idee is, lach ik me helemaal de ellende.. Het is niet aan de club om een speler te verkopen hè.. Als Depay netjes z’n lopende contract uitdient, heeft het alleen maar geld gekost… Als het werkelijk om de cash te doen is, moet je rap Messi van de hand doen, die kost een vermogen

We gaan zijn of barca de champions league pakt met hun de hoop is er maar denk niet dat ze ver zullen komen

Vind Depay niet echt passen, plus met Aguero, Messi, Dembele, Griezmann, Coutinho en Fati wordt het zo wel erg druk voorin. Ik verwacht zelf dat Coutinho sowieso weggaat en Griezmann misschien ook wel, maar met Depay erbij is het dan nog steeds overkill.

Die Psg en ook City, staat clubs maken het de grote klassieke erg lastig de laatste tijd. Na Neymar is dit ook een sluwe actie weer van Psg tegenover Barca. En het zou toch wel pijnlijk voor ze zijn mocht Psg ook Memphis overhalen voor hun te tekenen zeg.

Als ik kon kiezen tussen deze speler en Wijnaldum dan had ik liever Wijnaldum, maar goed Depay is gewoon niet de type speler die we nu nodig hebben dus ik hoop van harte dat hij niet komt en ook lekker voor 't geld naar PSG verkast.

". De Spaanse grootmacht deed al meerdere pogingen om de aanvaller los de weken bij Olympique Lyon, maar beschikte voorheen niet over de financiële middelen."

Dit klopt niet. Depay was op weg te komen, maar La Liga stelde een maximum aan salaris dat Barca kon betalen aan het team. Depay's salaris kon er niet meer bij, dat was de reden.

Klinkt leuk hoor, Depay transfervrij ophalen en 1 van de huidige spelers lozen maar hoe geraak je die in hemelsnaam kwijt met hun monstersalaris. Eigenlijk moet je hopen dat een Engelse club nu effe 30 miljoen legt voor Trincao (wolverhampton) en 8 miljoen voor Braithwaite (crystal Palace ofzo). Dembélé en Griezmann slijten lukt je nooit en kun je ook gewoon houden.

Snap niet waarom Barca Depay wil halen als je ook nog Aguero, Griezmann en Messi hebt die een vergelijkbare stijl hebben. Begrijp me niet verkeerd, Depay zou een top breedte aankoop zijn, maar dan zal Griezmann bijvoorbeeld verkocht moeten worden. Ik hoop niet dat Koeman van plan is om zonder snelle buitenspelers te gaan spelen volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen waarschuwt Koeman voor Depay: ‘Hij speelt met vuur’

Ronald Koeman rekent op de komst van Memphis Depay bij Barcelona. Volgens de coach is het een kwestie van tijd alvorens de spits van het Nederlands elftal bij de Spaanse club...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren