Gertjan Verbeek: ‘Het is twee weken niet gelekt, dat zegt eigenlijk ook al iets’

Maandag, 7 juni 2021 om 15:44Dominic Mostert • Laatste update: 16:06

Gertjan Verbeek heeft een uitgebreide toelichting gegeven op zijn keuze om aan de slag te gaan bij Almere City FC. De nummer vier van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie verraste maandag door de aanstelling van de trainer aan te kondigen: Verbeek tekent voor twee seizoenen en is de opvolger van de enkele maanden geleden ontslagen Ole Tobiasen.

Het is de eerste klus als trainer voor Verbeek sinds zijn vertrek bij Adelaide United in april 2020. "Mijn interesse is gewekt in de gesprekken die ik de afgelopen twee weken heb gevoerd", verklaart Verbeek in gesprek met Omroep Flevoland. "Het is eigenlijk al een goed begin dat het helemaal niet is uitgelekt in die twee weken. Dat zegt ook wat over de mensen met wie je gesproken hebt en over de mensen die het wel wisten. Dat stemt tot tevredenheid. Ik pas wel aardig binnen kernwaarden van de club: jong, eigenwijs en ambitieus."

Het artikel gaat verder onder de video
Vincent Janssen: 'Ik ging in elf maanden van Almere naar Tottenham!'
Meer videos

Verbeek krijgt vervolgens de vraag of hij met zijn 58 jaar inderdaad nog jong is. “Van geest zeker. Eigenwijs ben ik zeker. Ik heb een heel eigen wijze van denken en doen. Ambitieus ben ik ook nog steeds. Ik sta niet meer aan het begin van mijn carrière, maar ben nog wel ambitieus om een club te helpen met de kennis en kunde die ik heb opgedaan." De grootste ambitie van de club is om te promoveren naar de Eredivisie. Wordt Verbeek de man die daarvoor gaat zorgen? “Je kunt dat nooit van tevoren inschatten, maar ik weet wel dat de club ieder jaar progressie heeft gemaakt. Daar moet iets goed gaan."

Almere werkte tussen 2016 en 2021 aan een vijfjarenplan: men hoopte uit te groeien tot een Eredivisie-waardige club. Die missie is nog niet volbracht, maar algemeen directeur John Bes en technisch manager Teun Jacobs hebben Verbeek wel verteld over het ‘wel en wee’ van de club in de afgelopen vijf jaar. “Dat heeft mijn interesse gewekt. Ik heb me er wat meer in verdiept en ik denk dat er veel omstandigheden in het voordeel zijn van Almere City. Het is een van de clubs die het niet alleen roept, maar het ook waarmaakt.”

Verbeek heeft nog geen concrete plannen om zijn eigen assistenten mee te nemen. Hij wil eerst in gesprek met de technische staf. "Er is een mogelijkheid om mijn staf aan te vullen als ik denk dat dat nodig zou zijn, maar ik wil eerst aan het werk gaan en kijken hoe het werkt. Je kunt in gesprekken met de desbetreffende mensen ook overtuigd raken van hun kwaliteiten. Op dit moment heb ik alleen met Teun en John gesproken." Verbeek geeft tot slot aan dat hij vermoedelijk zijn werk als analist voor ESPN kan blijven uitvoeren, mits hij niet betrokken is bij wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Denk je dat Gertjan Verbeek Almere City FC naar de Eredivisie loodst?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door rubje)

Qua achterland is Almere een club die nog aardig door kan groeien, in mijn ogen moet je toch wel een iets groter stadion hebben om ook eredivisie waardig te zijn en ook door te kunnen groeien tot een eredivisie club.

7 juni 2021 om 17:23

80% van Almere komt uit Amsterdam of is in ieder geval Ajacied.

7 juni 2021 om 18:57

Bedankt voor je bijdrage. Zou wel leuk zijn voor Almere om een keer door te stoten. Spelen vaak wel positief voetbal.

"Ik pas wel aardig binnen kernwaarden van de club: jong, eigenwijs en ambitieus." - Aldus de 58-jarige Verbeek haha. Eigenwijs is hij in ieder geval wel.

Almere City staat bekend om langzaam en doordacht te groeien richting de Eredivisie. En dan halen ze Verbeek. Leuke naam, maar dit is toch geen trainer die iets opbouwt? Faalt overal, voetbal niet om aan te gluren en werken volgens een bepaald ingezet beleid is al helemaal niet aan hem besteed. Vreemde keuze. Als dit goed uitpakt ben ik zeer verrast.

7 juni 2021 om 16:07

Faalt overal? Bij Heerenveen meer dan uitstekend gedaan, bij AZ kwam zijn ontslag ook niet omdat het slecht ging op het veld. Daar tegenover staan inderdaad een paar ontslagen, maar de beste man kan echt wel wat.

7 juni 2021 om 16:15

Bij Heerenveen deed hij het inderdaad goed. Dat is waar. Dat is wel al 16 jaar geleden ofzo. En bij Heracles had hij een leuk seizoen ooit. Maar bij Nurnberg, Bochum, Feyenoord, AZ en Twente was het allemaal hommeles. Er viel niet mee te werken en de prestaties waren beneden verwachting. Het voetbal was overigens ook niet goed. Als Almere wil door groeien moeten ze spelers ontwikkelen en lekker aanvallend spelen met jonge spelers die ze kunnen door verkopen. Jonge spelers, aanvallers en mensen met goede doelpunt/assist statistieken verkoop je immers het best. En zo kun je doorgroeien als club richting de eredivisie. Daar past volgens mij een ander type trainer beter bij.

7 juni 2021 om 16:20

Klopt inderdaad ook. Hij is gewoon té eigenwijs. Als hij dat met een procent of 20 zou minderen zou het vele malen beter zijn.

7 juni 2021 om 16:27

@messibazoer De beste man kan inderdaad wel iets. Iedereen tegen zich in het harnas krijgen namelijk. Daarom werd bij Heerenveen afscheid van hem genomen(aflopend contract niet verlengd), werd hij bij AZ weggestuurd en mocht hij ook bij Bochum vertrekken. Tel daarbij ontslagen bij Feyenoord, Nurnberg en FC Twente op vanwege slechte resultaten en slechte omgangsvormen en dan is de rode draad wel duidelijk lijkt mij. 6 ontslagen en 1x ontslag genomen in Australie noem ik niet een paar. Dat noem ik een patroon waarom je nooit meer aan een trainer zou moeten beginnen.

7 juni 2021 om 22:20

Misschien heeft ie er uiteindelijk toch wat van geleerd...? Hij pretendeert i.i.g. altijd 'jezelf voortdurend willen ontwikkelen als persoon' en 'open staan voor andere meningen' belangrijk te vinden. Dan kan hij nu eens laten zien dat hij dit zelf uiteindelijk ook in de praktijk weet te brengen. Hoewel gedrag uit het verleden wel vaak een goede voorspeller blijkt voor de toekomst... We zullen het zien...

7 juni 2021 om 16:13

Voetbal niet om aan te gluren? De Verbeek die ik ken is van aanvallend voetbal met hoog tempo.
Dus als ik jou begrijp vind jij aanvallend voetbal niet om aan te gluren?
En 433 is niet jouw systeem? Zit je wel op je plek bij ajax dan?

7 juni 2021 om 16:19

Verbeek hoeft van mij inderdaad geen trainer te worden van Ajax. Maar bij jouw clubje Heerenveen heeft hij het goed gedaan inderdaad. In de periode daarna heb ik me vaker geërgerd aan de trainer Verbeek dan van genoten, ookal zat hij niet bij clubs waar ik fan van ben. Maar iedereen zijn eigen mening/gevoel bij een trainer he.

7 juni 2021 om 16:26

Verbeek is juist een trainer die iets opbouwt. Door zijn starre gedrag en eigenwijsheid krijgt hij daar bij veel clubs (logischerwijs) de tijd niet voor, maar kijk wat hij met Heerenveen en Heracles deed. Bij AZ heeft hij het ook erg goed gedaan, toen de geldkraan daar dichtging. Hij staat trouwens juist altijd voor aanvallend voetbal, de tegenstander de wil opleggen

7 juni 2021 om 16:34

Ja druk zetten inderdaad wel. Maar hij koos liever voor lopers en poetsers dan voetballers in mijn beleving. Maar dat hij overal botst zegt toch genoeg? Almere is in alle rust iets aan het opbouwen op basis van een gedegen lange termijnbeleid. Dan vind ik dit een vreemde keuze. Misschien proberen ze een beetje extra aandacht te genereren door voor een bekende naam te gaan, maar anders zou ik het niet begrijpen.

7 juni 2021 om 17:32

Maher was toch niet echt een loper maar die paste mooi in het systeem van Verbeek.

Persoonlijk vond ik het bij Heerenveen, Almelo en AZ goed uitzien wat hij deed en leuk voetbal.
Bij Feyenoord viel het tegen, daar kon hij niet met de oudere spelers die terug werden gehaald omgaan.

Bij Twente viel hij zwaar tegen, daardoor zullen de meesten hem nu waarschijnlijk zo afbranden.

De afgelopen jaren heeft hij zelf vast ook wel geanalyseerd waar het fout ging bij hem en laten we hopen dat hij in Almere weer hetzelfde kunstje doet als in zijn begin jaren. Ik ken de selectie van Almere niet echt maar heb het idee dat Verbeek goed om kan gaan met jonge gasten die graag iets willen leren. Als je kijkt wat hij toen de tijd bijv. uit een Altidore wist te halen.

7 juni 2021 om 18:05

Het is wel duidelijk dat je weinig van hem af weet en direct weer met een etiket komt. Verbeek heeft bij Heerenveen bewezen teams en spelers beter te maken, dat past goes bij deze club.

Mooie combinatie. Verbeek is wat nors maar ik vond het altijd wel een leuke trainer. En Almere City is natuurlijk aan iets heel moois bezig en groeit ieder jaar. Zou mooi zijn als Verbeek hen naar de Eredivisie kan loodsen.

Misschien ben ik wel een van de weinigen, maar ik heb echt helemaal niks met dat Almere City. 0,0 uitstraling met dat lelijke stadionnetje en ook niet het idee dat er nou heel veel mensen uit de omgeving warmlopen voor deze club. Anders hadden ze toch al lang het stadion uitgebreid?

7 juni 2021 om 16:20

Stadion is vorig jaar uitgebreid met 2000 plaatsen

7 juni 2021 om 19:15

Stadion hebben ze vorig jaar nog verbouwd en ziet er nu vrij modern uit. In de twee seizoenen voor de verbouwing zaten ze op zo'n 85% bezettingsgraad. Afgelopen seizoen verkochten ze 3300 seizoenskaarten voor een stadion met 4500 capaciteit. Almere is dis ook in de eigen omgeving echt aan het groeien de afgelopen jaren. Gezien het beleid van de afgelopen jaren zou het mij niks verbazen als we ze binnen nu en 3 jaar in de Eredivisie gaan zien. En gezien de huidige kaartverkoop zullen ze dan het stadion nog een keer moeten uitbreiden.

Die man heeft het aanpassingsvermogen van een aardappel dit wordt ook weer niets. Bij Feyenoord dacht hij ook wel ff als een olifant door de porceleinkast te kunnen rennen.

Vindt het wel grappig dat heel veel mensen hier trainers beoordelen op de interviews bij studio sport of andere televisieoptredens. Het karakter van de persoon zegt denk ik niet alles over een trainer zijn kunde en filosofie. Is Gert-Jan Verbeek een uitgesproken persoon ja, denk het wel. Ik denk echter dat clubs trainers beoordelen op resultaten, referenties opvragen bij (oud) spelers en collega’s en op basis daarvan en gesprekken een trainer aanstellen. Oftewel ik ga er vanuit dat Almere hier een doordachte keuze heeft gemaakt op basis van goede informatie en gesprekken. Prima trainer op eerste zicht maar moet blijken of de klik met de groep gaat leiden tot de gewenste stap naar de eredivisie

Dat het niemand wat kan schelen! Nee dat is flauw, ben benieuwd hoe lang Verbeek het volhoudt zonder oorlog te voeren met alles en iedereen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. KellerKeeper
I. KortKeeper
M. WoudKeeper
R. BalkerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

116 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren