Mike Verweij ziet goede invaller bij Oranje: ‘Dan denk ik: Ajax, haal hem op’

Maandag, 7 juni 2021 om 14:40Dominic Mostert

Owen Wijndal stond in de laatste twee oefenwedstrijden van Oranje als linksback opgesteld, maar Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf raakten meer onder de indruk van Patrick van Aanholt. Zowel tegen Schotland (2-2) als tegen Georgië (3-0 zege) maakte Van Aanholt in de loop van de tweede helft zijn entree als vervanger van Wijndal, die door de journalisten wordt omschreven als 'grijze muis' van Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax werk maken van de komst van Patrick van Aanholt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door piranha)
7 juni 2021 om 15:06

Flinke stap achteruit tov van Tagliafico. Conclusies zijn gebaseerd op twee invalbeurten terwijl de beste man hele seizoen ondermaats presteerde met Palace. Is zelf in de pikorde gedaald door Mitchell. Wijndal moeten ze de absolute hoofdprijs voor vragen, maar als een club uit de top5 competitie komt, dan is het beter als Wijndal daar aan begint.

7 juni 2021 om 18:20

Ook daar zal Wijndal het heel moeilijk krijgen want ik zeg eerlijk zo goed vind ik hem niet maar dat is gewoon mijn mening en Ajax zal er ook zeker niet 15 miljoen voor gaan betalen en gelijk hebben ze .

Die Verweij en Driessen moeten zich toch kapot lachen. Ze gooien af en toe complete onzin de wereld in en zo nu en dan zeggen ze iets wat werkelijk iedereen ziet, en zij krijgen er nog een goed salaris voor ook. Ze strooien met hun eigen "waarheden" en spelen het, als het even uitkomt, zwaar op de man.

7 juni 2021 om 16:55

Die podcast is vrij hilarisch vandaag inderdaad. Eerst zeggen ze dat het niet telt na 60 minuten en vervolgens telt het wel, wanneer het ze uitkomt. De Ligt moet vanwege 1 slechte wedstrijd uit de ploeg voor Timber (die overigens wel meer dan prima speelde, maar de logica is hilarisch.). "die speelde slecht he?! tegen Schotland!" "verdedigers van Macedoniã£â« onderschatten Weghorst zo joh, die denken, die hebben we in de tas".. Ze hebben het over iemand die Wolfsburg de CL in heeft geschoten met 20 goals.. haha pure comedy van die 2. Het zal vast met het goede resultaat van Ten Hag te maken hebben. Ze hebben amper aan een stoel kunnen zagen, ze hebben voor hun gevoel wat goed te maken haha

7 juni 2021 om 17:48

De Ligt is eigenlijk zelden overtuigend in Oranje. tegen Portugal laat hij zijn man lopen bij die tegengoal, tegen Engeland maakt hij een blunder met tegengoal als gevolg, tegen Schotland ging hij zelfs twee keer in de fout bij de tegengoals en tegen Duitsland maakt hij een onnodige handsbal met een penalty tegen als gevolg. ik zeg niet dat hij perse uit de ploeg moet maar overtuigen in Oranje doet hij allerminst

7 juni 2021 om 18:35

Het ging mij meer om de argumenten die ze gebruiken om gewoon te vuren wat op dat moment in ze op komt. De ligt moet niet op rechts spelen, omdat hij op links 2 fouten maakt in 1 ongelukkige wedstrijd. Zij hebben die argumenten die jij geeft niet paraat liggen.

Maar ook bij dit voorbeeld. Zodra de Boer dat zou doen, staan ze direct weer vooraan om te zeggen dat het belachelijk is, dat je het grootste verdedigende talent op de bank zet.

Ze hebben het missen aan de stoelpoten, hoe het op mij overkomt allemaal, gewoon gemist en grijpen naar voorkeur om zich heen om wat te zeggen.

7 juni 2021 om 20:18

Ja Japie je noemt wel al die fouten op, maar dat vind jij persoonlijke fouten terwijl dat misschien niet zo is. Maar ok los daarvan zeg je nog steeds dat hij niet per se uit de ploeg hoeft dus tussen die fouten in heeft zijn kwaliteit je wel overtuigd dan?
De Ligt moet natuurlijk altijd spelen is een topper en een legende in wording. Dat hij tegen Schotland slecht was kwam meer omdat hij slachtoffer van het systeem was

7 juni 2021 om 22:24

begrijp me niet verkeerd, ik vind De Ligt een geweldige verdediger. hij haalt in Oranje alleen niet het niveau wat we van hem gewend zijn bij Ajax en Juventus. ik ga er wel vanuit dat dat uiteindelijk wel goed komt en dat het geen Seedorf in Oranje verhaal wordt

7 juni 2021 om 21:45

Dit is ook echt de standaard reactie onder zo’n dergelijk artikel. Waarom lees je t nog. Het is gewoon een quote uit een 60min podcast waar over voetbal geouwehoerd wordt. Ze geven hier gewoon een mening, niks geen ‘waarheid’.

"ik belde gister met Ruud Gullit, dus ik heb gelijk wat ik nu zeg". Beetje makkelijk scoren zo. Wijndal speelde inderdaad niet heel goed, maar ik heb niet het idee dat ze veel wedstrijden van AZ hebben gezien als ze hem op deze wijze analyseren. Wijndal komt weleens binnendoor, maar krijgt ook veel ballen van Karlsson buitenom die hij hard voorgeeft om binnen te tikken. Die tactiek (als er uberhaupt een duidelijke tactiek is) wordt bij het Nederlands Elftal (onterecht) nooit van stal gehaald. De onbekendheid met Wijndal werd gister ook pijnlijk duidelijk toen hij een keer van afstand wilde schieten, "natuurlijk wilt hij schieten, als scorende back". Wijndal scoort zelden, dus waar de commentator dat vandaan haalde mag Joost weten.

Ik vond vaanholt in zijn invalbeurten ook beter dan Wijndal, al moeten we niet vergeten dat de tegenstanders destijds al een stuk vermoeider waren en er voor hem dus meer ruimte lag. Maar misschien speelt de ervaring van vaanholt daar ook wel een rol in, en het feit dat Wijndal natuurlijk een erg lang seizoen achter de rug heeft en nog relatief jong is. Denk eerlijk gezegd dan ook niet dat Wijndal 100% zeker de linksback is.

7 juni 2021 om 16:10

Als het om een backup van Nico zou gaan, had ik Van Aanholt gehaald. Dan heb je Salah-Eddine ook nog, wat net als Wijndal ook een groot talent is.

Echter, laatstgenoemde heeft helaas een flinke blessure gehad. Daar kun je als Ajax zijnde niet meer op gokken. Dat Van Aanholt twee keer beter invalt, tja. Gaan we daar nu echt met z'n allen conclusies aan verbinden boven een compleet seizoen ja? 😅

Zolang ik het niet uit eigen zak hoef te halen zou ik altijd voor Wijndal gaan. Groot talent, goeie toekomst en een onwijs grote winst op te maken ondanks dat wat AZ nu vraagt. Levert minimaal hetzelfde weer op en in het ergste geval raakt hij 2 jaar zwaar geblesseerd en weet Overmars hem alsnog voor 10 miljoen te verkopen. Tijden en bedragen zijn veranderd.

Niet per se op jou gericht, maar ik blijf me in Nederland verbazen hoe we opkijken van 15 miljoen alsof diegene dan net zo goed als Gullit vroeger moet zijn want ongeveer hetzelfde bedrag. Alles is relatief. Aston Villa tikt rustig 45 miljoen af, om alles even in perspectief te zetten.

Kreeg bij Wijndal vooral het gevoel dat hij bang was iets fout te doen. Die jongen moet gewoon even een keer een lekkere assist geven in Oranje en dan komt hij wel los. Praat niemand meer over de 'gratis' Van Aanholt.

7 juni 2021 om 16:58

Van Aanholt is voetballend en aanvallend ook gewoon sterker. Wijndal zou in de Premier League bij iedere club op de bank zitten, maar in Oranje is die blijkbaar onomstreden. Ik vind het een maar een povere back.

Persoonlijk ben ik geen grote fan van Wijndal; ik vind het een redelijk vlakke speler die niet op één gebied er echt uitspringt maar meer standaard elke wedstrijd een voldoende scoort. Wat betreft het Nederlands Elftal lijkt het mij een redelijk gelijke strijd met PvA, als het gaat om Ajax dan kan ik de heren niets meer dan gelijk geven. De hoofdprijs voor Wijndal of een transfervrije PvA dan lijkt mij (met in het achterhoofd mannen als Rensch, Martinez, Timber als eventuele linksback) laatstgenoemde een uitstekende optie.

7 juni 2021 om 16:20

Je geeft het zelf al aan: Martinez of Rensch zouden ook linksback kunnen spelen. Waarom dan Wijndal halen? Als Blind weer gaat spelen links centraal achterin, waar zou Martinez dan moeten gaan spelen. Als je Martinez links centraal achterin laat spelen, waar laat je Blind dan spelen. Dan wordt nog een uitdaging voor ten Hag. Ik zou daarom nooit kiezen voor Wijndal. Die is te duur voor de positie die je zelf al kunt invullen. Wel heb je bij een blessure een goede back up nodig. Haal Oosterwolde van Twente en dan heb je een uitstekende back up. Dat is een prima speler die in de toekomst nog verder zal groeien.

Dit zeg ik niet vaak, maar ben het dit x ben de heren eens. Een transfervrije v Aanholt is een betere aanwinst dan +/- 15 a 20 miljoen voor een 10 jaar jongere Wijndal. V Aanholt kan zeker nog wel 3 jaar mee, en dan heb je dus de gelegenheid om een linksback op te leiden / te scouten in Zuid-Amerika. Want ik moet zeggen dat ik wel van die bijtertjes houd zoals Tagliafico en Martinez.

7 juni 2021 om 15:02

Inderdaad. Van Aanholt is een veel betere koop voor Ajax. Kan Wijndal lekker naar het buitenland gaan

7 juni 2021 om 15:55

Precies, nu Van Aanholt aantrekken en daarna verder met Salah-Edinne vanuit jong Ajax!
Wijndal is een hele goede speler maar voor het bedrag dat hij moet kosten zie ik toch liever iemand anders komen.

Als je Van Aanholt op kan halen moet je dat direct doen, ervaren man met premier leaugue wedstrijden in de benen, en goede voorzet waar Haller weer de vruchten van kan plukken.

Voor Van Aanholt ook een goede kans om zich in de basis van Oranje te spelen

Van Aanholt zou zeker een goeie transfer zijn. Hij is volgens mij gratis op te halen en is na mijn mening een degelijke vervanger mocht Tagliafico vertrekken. Hij is ook direct een stuk goedkoper aangezien Ajax de hoofdprijs moet betalen voor Wijndal.

Feit is dat Ajax het niet meer moet hebben van 30’gers die komen van het niveau Chr. Palace... als je door wil groeien in Europa. De journalisten weten dit ook, dus dit soort suggesties begrijp ik niet helemaal want van aanholt is straks de eerst waar op afgegeven wordt als het even niet zou lopen bij Ajax! Dat zie je nu wel aan haller die nog van een stuk hoger niveau komt dan palace. Overigens ben ik zelf de laatste die niet gelooft in de kunnen van haller, maar de media is al lekker kritisch!

7 juni 2021 om 15:19

Shenkie, dat is geen feit, dat is een mening.
Feit is wel dat mede door de komst van Tadic een gigantische kwaliteit injectie voor Ajax was. Ook een dertiger toen hi gehaald werd. Welliswaar niet va Cristal Palace, maar southampton is nou iet bepaald een hoogvlieger

7 juni 2021 om 15:56

Je weet dat de beste speler van Ajax van een soortgelijke club kwam?

Het zou me verbazen als Ajax niet eerder voor Van Aanholt kiest dan voor Wijndal. Van Aanholt is transfervrij als het goed is, neemt de nodige ervaring mee en past gewoon prima in het systeem van Ajax. Enige wat hij niet heeft is een restwaarde waarschijnlijk, maar Van Aanholt is een prima speler voor een tussenperiode tot er uit de jeugd een degelijke linksback komt. Logisch dat Van Aanholt boven Wijndal staat, maar dat is puur vanwege de prijs van Wijndal. Als voor Koopmeiners, naar verluidt, al 18 mil wordt geboden, dan zal AZ voor Wijndal rond die prijs ook willen. Dat moet Ajax niet doen. Van Aanholt 100% beter optie wat dat betreft.

Van Aanholt is de laatste twee wedstrijden prima ingevallen, maar als basisspeler bij de wedstrijd tegen Polen was het ook niet fantastisch. Daardoor weet ik niet zo goed hoe hoog zijn niveau nu daadwerkelijk is. Dat hij transfervrij is maakt hem echter wel aantrekkelijk voor clubs, dus ook voor Ajax. Het gaat er van af hangen wat die jongen nu echt wil.

In een 5-3-2 moet je ook gewoon met Van Aanholt spelen. Die was in die invalbeurt dreigender dan Wijndal in al zn interlands bijelkaar opgeteld en bij dit systeem moeten de backs kunnen aanvallen.

Wat!? Toen Wijndal een paar wedstrijden aardig speelde voor AZ, moest Ajax hém halen! Overigens snap ik het verband niet helemaal: Patrick van Aanholt valt goed in bij Oranje en dus moet Ajax hem halen? Wat een losers zijn die eikels van de Telegraaf toch zeg... Voor de Raad van Journalistiek ermee!

AZ gaat Wijndal niet laten gaan voor minder dan 8 miljoen, dus een van Aanholt gratis binnenmengelen is okay. Maar Ajax moet sowieso wel even gaan denken wat ze willen volgend seizoen want een verdedigingen kabouters Rensch, Blind/martinez, Timber, Tagliafico/aanholt/wijndal is Europees gezien een ramp. In NL kan je ermee wegkomen maar als ze zoals ze aangeven Europees succes willen heb je toch echt lengte nodig achterin.

7 juni 2021 om 15:58

lengte zegt niet altijd wat, kan me herrineren dat onze opper kabouter Tagliafico zo'n beetje onze beste kopper is haha.

Ik heb nog steeds de hoop dat Schuurs een goede ontwikkeling maakt en in het centrum komt te staan, heeft een goede inspeel pass in de benen, is lang en fysiek prima.

Word alleen wel lastig om Rensch of Timber te laten banken, waar beide op dit moment eigenlijk te goed voor zijn.

9 juni 2021 om 00:20

Daar heb je gelijk in, maar ook weer niet. Hij komt soms op tijd bij een corner in de vijandelijke 16 meter. Zie je Tagliafico verdedigend Lukaku dekken? Het gaat er niet om dat toevallig hij een keer uit een corner scoort maar dat het zo goed als is uitgesloten dat de tegenstander een goal kan maken zodat je kan winnen. Leg mij nou eens uit hoe dat kan met enkel 'kabouters'? Het is gewoon heel veel risico en als je Europees een rol wil spelen weet je een paar dingen zeker:

a. Je moet veel goals in je team hebben
b. je moet verdedigend snel zijn, solide zijn en lengte hebben

Je kan het spel van Wijndal in Oranje natuurlijk niet vergelijken met zijn spel bij AZ. De spelopvatting, formatie en tactische opdrachten zijn heel anders. Je kan wel zeggen dat Wijndal moeite heeft met de rol als wingback in dit systeem. Hij staat te hoog op het veld waardoor hij niet in zijn kracht speelt.

Ik zou inderdaad ook geen Wijndal halen als ik Ajax was. Zie het totaal niet in hem kwa toegevoegde waarde, stoomt op maar geeft geen fatsoenlijke voorzet en heeft amper assists, en scoort ook nooit. Verdedigend is hij heel kwetsbaar. Ik zou dan inderdaad ook beter die van Aanholt halen als hij transfervrij is en graag terug wilt maar Ajax. Voegt veel meer toe en achterin wat ervaring is ook niet zo verkeerd met een Rensch en Timber.

Feyenoord heeft ook een probleem op linksback. Zou dus ook een goede aankoop voor ze zijn.

Pfffff..... Wat ben ik blij dat die twee Telegraafjournalisten niets in te brengen hebben bij Marc. Als je al hun adviezen had opgevolgd...

In VI staat een interview met Max Huiberts van AZ en die zegt dat als Wijndal naar Ajax zou gaan dat het voor hem geen vooruitgang is , en hij heeft gelijk in die zin dat hij voor Ajax geen versterking is zelfs betere opties heeft in de selectie , en van Aanholt is zeker niet minder en vele malen goedkoper op te halen dus laat Wijndal lekker bij AZ zou ik zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

13 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Crystal Palace 22 0 2 0
2019/2020 Crystal Palace 29 3 0 0
2018/2019 Crystal Palace 36 3 3 0
2017/2018 Crystal Palace 28 5 7 0
2016/2017 Crystal Palace 11 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van Aanholt tekent na moeizame onderhandelingen driejarig contract

Patrick van Aanholt vervolgt zijn loopbaan bij Galatasaray, zo meldt Fabrizio Romano. De dertigjarige linksback, die transfervrij vertrok bij Crystal Palace, heeft na moeizame onderhandelingen een akkoord bereikt over een driejarige...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren