PSG-president komt met kraakheldere boodschap over toekomst van Mbappé

Zondag, 6 juni 2021 om 22:22Chris Meijer • Laatste update: 10:23

Kylian Mbappé blijft bij Paris Saint-Germain, zo verzekert president Nasser Al-Khelaifi in een interview met L’Équipe. De 22-jarige aanvaller heeft in Parijs nog een contract tot medio 2022 en wordt daardoor nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Al-Khelaifi geeft echter te kennen dat de onderhandelingen met Mbappé over een nieuw contract voorspoedig verlopen, waardoor hij ervan overtuigd is dat de aanvaller bij PSG blijft.

“Kylian blijft in Parijs, we gaan hem nooit verkopen en hij zal nooit transfervrij vertrekken. Ik deel in de media geen details over de onderhandelingen, maar ik kan wel zeggen dat er voortgang wordt geboekt. Ik hoop dat we een overeenkomst vinden. Parijs is zijn thuis. Hij heeft een missie om de Franse competitie, zijn land en de hoofdstad te promoten. Kylian is een fantastische jongen, als persoon en als sportman. Hij is een van de beste speler en zal de komende jaren de Ballon d’Or winnen, dat weet ik zeker”, zegt Al-Khelaifi.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Hij heeft alles dat nodig is om hier te verlengen. Waar kan hij naartoe? Welke club kan qua ambities en project concurreren met PSG? Als hij garanties verwacht rond de kwaliteit van het team, zegt het dat hij een winnaar is. Dat is niet slecht”, vervolgt de preses van PSG. “Wij zijn ook ambitieus. Maar het is niet mogelijk dat hij gaat beslissen wie we binnenhalen. Nogmaals: hij is een geweldige jongen en ik weet zeker dat hij dat soort dingen zegt omdat hij een beter team wil, dat de Champions League kan winnen.”

Neymar heeft al wel zijn contract bij PSG verlengd, tot medio 2025. “Het was eerlijk gezegd niet moeilijk om een akkoord te bereiken met Neymar. Ik blijf ervan overtuigd dat hij een van de beste spelers ter wereld is. Dat het zo lang duurde, heeft met de coronapandemie te maken. Ik heb nooit getwijfeld dat hij niet zou verlengen. Zelfs als Barcelona had geprobeerd hem binnen te halen. Ik geloof dat deze club financiële problemen heeft, maar dat is onze zaak niet. Neymar gelooft in ons project, hij houdt van de club, de stad en de supporters.”

“Ik wil dat spelers trots zijn om de kleuren van PSG te dragen. De club staat boven iedere speler, wie het ook is. We willen dat de spelers vechten, alles geven en graag bij de club willen blijven. Als ik in de media lees dat spelers weg willen, vraag ik me af hoe zulk fake news in de wereld kan komen”, benadrukt Al-Khelaifi. Barcelona heeft Neymar altijd terug willen hebben, dat is geen geheim. Maar is Neymar gegaan? Nee. Het is waar dat hij in 2019 nog niet helemaal zijn plek had gevonden in Parijs en Frankrijk. Maar bel hem nu en je krijgt te horen hoe gelukkig hij is.”

Lionel Messi wordt de afgelopen maanden geregeld gelinkt aan PSG. De Argentijnse aanvaller is bij Barcelona in het bezit van een aflopend contract. “Ik kan je zeggen dat alle grote spelers naar PSG willen komen. Maar laat ik duidelijk zijn: ik geef geen antwoord op vragen over Messi. Het is niet mogelijk om alle geweldige spelers hier te brengen en we hebben al een aantal geweldige spelers. Maar Messi blijft Messi, een fantastische speler.”

De geruchten over een eventueel vertrek van trainer Mauricio Pochettino, die in verband gebracht werd met een terugkeer naar Tottenham Hotspur, verwijst Al-Khelaifi naar het rijk der fabelen. “Hij heeft mij nooit verteld dat hij wil vertrekken. Hij heeft nooit een houding gehad die de suggestie wekte dat hij wilde vertrekken. Het is juist andersom. Hij toonde zich enorm betrokken bij de club en liet duidelijk weten wat hij wilde voor volgend seizoen. Bijna iedere dag praat hij met Leonardo (sportief directeur, red.) over de transferwindow en de spelers. De situatie zorgt voor ergernis, want hij is hier pas sinds januari en heeft een contract. Voor hem geldt hetzelfde als voor Mbappé: mensen proberen voor onrust te zorgen.”


Poll

Zie jij Kylian Mbappé op korte termijn vertrekken bij PSG?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gordinho)

Dit gaat denk ik ook gebeuren. Veel van jullie zeggen dat hij naar Real gaat maar dat gaat denk ik niet gebeuren. Een van de redenen waarom Zidane maar die is ook weg. Daarnaast gaat hij bij PSG een stuk meer verdienen. Hij gaat zijn contract gewoon verlengen

6 juni 2021 om 22:34

De toekomst zal dat uitwijzen. Maar ik denk dat Real hem geen 35 miljoen schoon aan de haak kan/wil betalen. Best realistisch dus dat hij bij PSG blijft.

6 juni 2021 om 22:43

Mbappè komt uit Parijs en speelt in zijn eigen stad met zijn familie en vrienden om zich heen. Waarom zou hij dat willen verruilen? En denk je dat het hem boeit wat ze over hem denken online.

6 juni 2021 om 22:47

Omdat jeugdsentiment niet altijd de doorslaggevende factor is, anders zou Lukaku in 2017 weer naar Chelsea gekomen zijn maar hij koos toen voor Mourinho en Man United.. Er zijn genoeg verhalen waar een speler naar de “favoriete” club kon en uiteindelijk koos met het verstand ipv met het hart. Op dit moment ligt PSG mijlenver voor op Real Madrid qua potentie!

6 juni 2021 om 22:50

Niet perse automatisch. Alleen lijkt het me lastig te ontkennen dat geld voor voetballers doorgaans een aardige drijfveer is.

6 juni 2021 om 23:05

Maar wekelijks tegen Elche en Alaves is wat iedere speler wilt, toch? Hij komt uit Parijs, waarom zou hij dsn perse weg willen?

6 juni 2021 om 23:08

Maar dat hij cynisch tweet over de zogenaamde farmers league weerspreekt dus jouw eerdere comment over het worden van topscorer daar, dat dat geen indruk maakt. Je spreekt jezelf alleen maar tegen. Maar goed, als jij zo graag wilt dat hij naar Madrid gaat, hoop ik voor jou dat hij inderdaad komt, zodat je van zijn doelpunten kan genieten.

6 juni 2021 om 23:46

Als je dan gewoon even terug leest naar je eigen comments want inhoudelijl reageer je niet, maar ik zal het voor je uitleggen. Eerst geef je aandat Mbappe naar een fatsoenlinke competitie wilt waar topsorer sorden wél ondruk maakt. Vervolgens haal je een tweet van Mbappe aan waarin hij "farmers league 🤡" tweet, dus cynisch ingaat op het feit dat de league 1 wordt aangekaart als farmers league, maar 2 halve finalisten had. Begrijp je het dan nog steeds niet? Hoezo reageer je trouwens niet op mijn andere comment waarop ik aankaart dat elke week spelen tegen Elche en Alaves ook niet iets is wat je voor altijd wilt? Vrij gênant inderdaad.

7 juni 2021 om 10:47

@beautifulgame7: Want Elche en Eibar zijn zoveel beter wou je zeggen? Verdient in Madrid nooit wat hij in Parijs zal krijgen, speelt voor de CL zege, in eigen stad dichtbij familie en vrienden in de Franse taal; die gaat echt nergens naartoe hoor

6 juni 2021 om 23:07

Wat schrijf je allemaal? Ik begrijp dat je als Barça fan dit natuurlijk niet wil zien gebeuren maar vroeg of laat komt het er wel.. Mbappe heeft in de jeugd bij Real gevoetbald is groot fan van CR7 en speelt nu pas met Karim in het franse elftal.. Waarom heeft hij na al die jaren nogsteeds niet verlengt als alles volgens jou om t geld draait?

7 juni 2021 om 12:16

Ik denk dat de voorzitter heilig overtuigt is dat Mbappe gaat verlengen. Anders zou hij niet zeggen dat Mbappe deze zomer en volgende zomer niet vertrekt.

Wat een arrogantie zeg. Alleen om zijn uitspraken zie ik Mbappe liever in Madrid... mondje snoeren...

6 juni 2021 om 23:11

Ik ben een Real fan en hoop maar wat graag dat Mbappe komt, maar hier spreekt toch een voorzitter met zelfrespect? Hij zegt niks verkeerd. Profileert zich als een krachtige eigenaar van een club met slagkracht op de markt en op in Europese toernooien.

6 juni 2021 om 23:54

Ergens kan ik zijn frustratie wel begrijpen als de spelers die in de media zogenaamd wegwillen juist blijken te willen blijven in Parijs. Dan vind ik zijn arrogantie ergens wel gepast. Mbappe heeft eens de finale bereikt met dit Psg, dus ik zie niet waarom ze het niet nogmaals kunnen bereiken. Dit jaar wederom halve finalist en enkel verloren van een super sterk spelende City die zelfs in totaal 5 goals incasseerde volgens mij.

Als PSG nog een creatieve speler haalt en een verdediger dan zijn ze gewoon op niveau Bayern/city van dit seizoen naar mijn mening.

7 juni 2021 om 01:44

Als je de afgelopen twee seizoenen bekijkt, zitten Bayern, PSG en City kwalitatief erg dicht bij elkaar, wie er onderling wint hangt feitelijk af van een mazzeltje hier of daar, de vorm van de dag, een bal die er net wel of net niet in valt, etc. En idd, Real Madrid zit op het moment niet op dat niveau, maar goed - dat kan vrij snel gaan en over 2 jaar kan alles er weer heel anders uit zien.

7 juni 2021 om 02:38

Yep, sluit me volledig daarbij aan. Voorheen vond ik Barca/bayern/real/juve/atletico de echte kandidaten, maar op Bayern na zijn die andere 4 afgelopen 2 jaar aardig gezakt in de CL en vervangen door clubs als City en Psg. Wie weet hoe het over twee jaar eruit zal zien, maar als Barca fan heb ik er zelf geen goed gevoel bij gezien alles rondom de club en met de core die rond die tijd ook weg zijn.

Na alle berichten over Real en Mbappe zou het toch wel geestig zijn als hij echt gewoon gaat bijtekenen.

Wat wilt die doen dan als Mbappé weigert te verlengen? hem gevangen houden en zijn familie kidnappen?? c'mon meneer El Khalafi voelt de naderende jongensdroom van Mbappé dichterbij komen en probeert warrig het van zich af te lullen

Als het hem lukt Mbappé in Parijs te houden verdient Mbappé wss 50 miljoen op jaarbasis , 50 meisjes die hem elke avond komen verwennen en 800 lamborghinis

6 juni 2021 om 23:04

Onder het mom van: "Meer is beter".

7 juni 2021 om 00:30

Zoals ze doen met de loonslaven uit Pakistan en Bangladesh, die onder embarmelijke omstandigheden moeten werken en leven, terwijl hun paspoorten in beslag zijn genomen? Ik zou er niet raar van opkijken.

Beetje vreemd om dit zo in de media te zeggen. Als Mbappe besluit te vertrekken naar bijv. Real of de Premier League is hij over een jaar gewoon transfervrij vertrokken.

6 juni 2021 om 23:16

Hij zal er dus wel heel overtuigd van zijn dat hij wilt bijtekenen.

Haha als dat zo was meneer dan had hij wel allang verlengd. Ik zie iemand die in paniek is en zo was Leonardo dat ook kort geleden. Maar dus gaan ze het uitschreeuwen en zo Mbappe onder druk zetten. We zullen het zien. Anyway is het voorlopig niet zo duidelijk als deze man doet vermoeden. Maar moet wel zeggen dat hij en de club en zo ook de eingenaar van City echt goed werk verrichten. Ja het zijn giga bedragen die ze erin pompen maar je moet alles ook maar goed laten draaien en dat gebeurd toch gewoon top. Niet elk rijke pietje zit er zo in.

6 juni 2021 om 22:45

Wishful thinking. Tuurlijk wacht Mbappè tot het laatste moment met verlengen. Zo krijgt ie het meeste geld uit PSG.

6 juni 2021 om 22:48

Ah ja dus het volgende roepen, ...'Kylian blijft in Parijs, we gaan hem nooit verkopen en hij zal nooit transfervrij vertrekken' is wel normaal, agh. Als Mbappe niet verlengd gaat en kan hij in 2022 gewoon simpel transfervrij vertrekken. Daar zal deze man helemaal niets aan kunnen doen dan!

7 juni 2021 om 00:21

Als je meer dan 3 hersencellen hebt snap je dat dat nagenoeg onmogelijk is. Ze bieden hem nu al hetzelfde als Neymar. Als ze nog meer bieden trekt dat alles scheef. Dan wil neymar ook weer meer. En di maria, en verratti en Marquinhos. PSg is een team dat bestaat uit absolute sterren en B-spelers en weinig daartussen. De balans in dat salarishuis is al wankel

Bij dit soort clubs is het bijna onmogelijk een speler van over te nemen die zij nog zelf willen hebben.

7 juni 2021 om 12:41

Klopt denk ik wel, daarbij speelt ook nog eens dat hij een geboren Parijzenaar is temidden in een vertrouwde omgeving. Ik zie hem daar niet snel vertrekken

Oh wat ga je doen dan, Mbappe ontvoeren als hij niet bijtekent?Wat Florentino Perez ook laatst aangaf toen hij gevraagd werd om Mbappe: tranquilo.Rustig en geduld hebben. Mbappe komt gewoon.

7 juni 2021 om 00:14

Maar echt. Het is een kwestie van tijd dat Mbappe richting Madrid gaat. Hij heeft niks te zoeken in die farmersleague. Lekker je dromen achter na gaan en in de voetsporen van CR7 treden!

7 juni 2021 om 01:06

Gelukkig is LaLiga op dit moment een super competitie, de tijden dat LaLiga 1 van de sterkste competities was is allang voorbij, niet zo blijven hangen in het verleden.. Real Madrid en Barcelona zijn niet meer zo groots als 4 jaar geleden

7 juni 2021 om 12:56

@bart: Zoveel sterker is Laliga nou niet bepaald, daarbij denk ik dat veel geld, Frans spreken en op de plek voetballen waar je bent opgegroeid dichtbij je familie en vrienden zwaarder weegt dan die zogenaamde jeugddroom met alle respect

Deze kerel doet me denken aan Ferguson toen Real CR7 probeerde te halen.. Hij beweerde nieteens een virus aan Madrid te willen verkopen en we weten allemaal hoe die zomer geëindigd is...

De bal ligt deze zomer echt bij mbappe zelf. Denk idd dat psg er alles aan gaat doen om hem te behouden en terecht. Als groot real fan hoop ik iig dat hij niet bijtekent en ook daarna zal het onderhandelen met psg niet makkelijk worden. Feit blijft dat we echt wel 1 of 2 nieuwe aanvallers nodig hebben . Dat Casemiro onze 2 de topscorer is geworden zegt genoeg. Haaland is komende zomer ook bijna niet te betalen. Dortmund wil minimaal 125 en raiolla wil 20 miljoen voor zich zelf. Daarnaast zou er ook naar zijn vader een bedrag moeten van 20 omdat hij naast raiola de belangen behartigd.

7 juni 2021 om 12:25

125 miljoen voor Haaland maar? Dan zou dat een mooie versterking voor Chelsea zijn of Man City zijn. Die kunnen zo'n afmaker goed gebruiken.

7 juni 2021 om 23:52

Minimaal 125.. Dat was toen tijdens die tour van raiola langs al die clubs. Minimaal 125 maar daar komt dus wel die 20 voor mino zelf bij en 20 miljoen voor papa haaland. Ik denk dat jullie voor 135 zeker een deal hebben met Dortmund. Aardige prijs maar dan heb je wel wat. Is toch echt wel de spits voor de komende 10 jaar ... mbappe is natuurlijk een ander verhaal psg zal echt tot het uiterste gaan om hem te houden. Daar worden bedragen genoemd qua salaris waar je van duizelig word.

Nooit verkopen en nooit gratis laten gaan. Dit soort uitspraken... hoe denkt die vent dat voor iemand te kunnen bepalen? De onderhandelingen verlopen goed en een akkoord is in de maak. Jaja, geloof je het zelf nog? Dat verkondig je ondertussen al 24 maanden. God wat hoop ik dat ie vertrekt. Natuurlijk liefst naar Madrid maar zolang ie maar vertrekt ben ik tevreden. Wil die vent zijn gezicht zo graag zien op de persconferentie dan

7 juni 2021 om 05:13

Laat ik voorop stellen dat ik zo’n hekel heb aan PSG en dat ik graag Mbappe zie vertrekken. Maar zulke uitspraken doe je toch pas als je ergens zeker van bent? Denk niet dat die gast dit zomaar verteld? Waarom zou hij liegen over een verlenging die spoedig verloopt?

7 juni 2021 om 10:14

Eens, normaal gezien... PSG echter niet hoor. Deze uitspraak heb ik immers al 4 keer gelezen de voorbije twee jaar. 2x van deze man en 2x van Leonardo. In al die tijd is er echter nog niet getekend dus blijkbaar niet?

7 juni 2021 om 10:54

Jongens jongens toch, lezen jullie het artikel wel? Er staat duidelijk dat de onderhandelingen soepel verlopen; geen vuiltje aan de lucht. Die blijft fijn in Parijs

Eerst laat hij hem absoluut niet gaan, daarna hoopt hij dat er een overeenkomst komt..

Relatie PSG en Barcelona zegt waarom Fiorentino heel voorzichtig omgaat met deze situatie. Deze mensen hebben een Arabische cultuur die veel gebaseerd op eer, Al Khaliyffii zegt, Zelfs als Barcelona had geprobeerd hem binnen te halen. Ik geloof dat deze club financiële problemen heeft, maar dat is onze zaak niet. Neymar gelooft in ons project, hij houdt van de club, de stad en de supporters.”

Hahahahaha, hij zegt dat deze club (=barcelona) financiële problemen heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC8341
3.AS Monaco7834
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder311
K. MbappéAanvaller3127
Pablo SarabiaMiddenvelder276
M. KeanAanvaller2613
K. NavasKeeper290
L. ParedesMiddenvelder211
M. VerrattiMiddenvelder210
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

93 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kylian Mbappé uit onvrede over uitspraken van Olivier Giroud

Kylian Mbappé is niet blij met recente uitspraken van Olivier Giroud. Na de oefenwedstrijd tegen Bulgarije van vorige week dinsdag (3-0 zege) zei Giroud, die tweemaal scoorde, dat hij te weinig...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren