‘Laporta verliest geduld met Barcelona-aanvaller en stelt ultimatum’

Zondag, 6 juni 2021 om 14:54Rian Rosendaal • Laatste update: 10:22

Joan Laporta begint zijn geduld te verliezen met Ousmane Dembélé, zo onthullen Mundo Deportivo en AS. De voorzitter van Barcelona ergert zich naar verluidt aan het feit dat de vleugelaanvaller de onderhandelingen over verlenging van het tot 2022 lopende contract niet serieus neemt. Laporta denkt dat Dembélé achter de schermen bezig is met een strategie om Barcelona volgend jaar transfervrij in te ruilen voor een andere club.

Volgens bovengenoemde kranten wil Laporta kort na afloop van het EK duidelijkheid hebben van Dembélé. Mocht hij besluiten om zijn verbintenis in het Camp Nou niet te verlengen, dan zal de buitenspeler op de transferlijst worden geplaatst door de preses. Laporta denkt dat Dembélé nog een aardig transferbedrag kan opleveren, geld dat Barcelona in deze economisch gezien lastige tijden goed kan gebruiken, zo klinkt het vanuit Spanje. Ondanks de problemen blijft de voorzitter hopen op verlenging van de samenwerking met de flankspeler, die hij tot zijn favoriete spelers van Barcelona schaart.

Laporta blijft voorlopig dus werken aan een nieuw contract voor Dembélé, die dan volgens Mundo Deportivo wel genoegen zal moeten nemen met salarisverlaging. Gebeurt dat echter niet, dan lijkt een tussentijds vertrek van de Fransman onvermijdelijk te worden. In de Spaanse media denkt men dat Dembélé al heeft gesproken met Juventus, al heeft de Italiaanse grootmacht nog geen eerste bod neergelegd in Barcelona. Dembélé gaf onlangs nog te kennen dat hij graag aan de Catalanen verbonden blijft.

De 24-jarige vleugelaanvaller stond sinds 2017 onder contract bij Barcelona, dat in totaal 147 miljoen euro heeft overgemaakt richting Borussia Dortmund. Zijn eerste jaren in Spanje werden gekenmerkt door blessureleed. Onder leiding van Ronald Koeman echter lijkt Dembélé te zijn opgeleefd. Hij kwam sinds de komst van de Nederlandse coach zeer geregeld aan spelen toe en sloot de jaargang 2020/21 af met 11 doelpunten en 5 assists in 44 duels in alle competities namens Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door almogaver)

Het zou wel echt een ramp zijn als iemand met veel waarde als Dembele gratis de deur uit loopt. Coutinho, Griezmann en Dembele samen meer dan 400 miljoen gekost. Bizar dat ze eigenlijk allemaal net niks hebben toegevoegd. Griezmann heeft zijn waarde gehad, maar niet wat je verwacht bij een aankoop van 120 miljoen..

6 juni 2021 om 15:03

Sinds 16/17 is er meer dan een miljard euro uitgegeven door Barcelona en eigenlijk zijn ze alleen maar achteruit gegaan. Dan is er toch wel sprake van spectaculair wanbeleid eigenlijk.

6 juni 2021 om 15:07

Er is meer dan een miljard uitgegeven en ze zijn nog steeds compleet afhankelijk van de kleine meneer voorin. Maar dan ook echt compleet afhankelijk

6 juni 2021 om 15:10

@Lierse1997, Dat is gewoon bijna knap.

6 juni 2021 om 15:06

Coutinho als vervanger van Iniesta sloeg ook helemaal nergens op, hij is een heel ander type speler. De vervanging van Neymar wordt met hem ook niet gedekt, hij is niet de speler met diepgang die Barcelona nodig had en heeft. Totaal verkeerde speler voor dit team. Met Griezmann hetzelfde, hij heeft zijn waarde gehad in het nieuwe syteem onder Koeman, maar waarom zou je een schaduwspits halen als je geen positie hebt voor hem? Dembele viel nog te rechtvaardigen, hij is jong, snel, een goede dribbelaar en heeft diepgang. Uiteindelijk heeft hij gewoon mentaliteitsproblemen gehad en lange tijd de pech gehad dat Messi op rechts op zijn best was. Toen Messi centraal ging spelen, is het beter gegaan met Dembele maar uiteindelijk mist hij gewoon rendement en kwaliteit. Heb je toch een slordige 400 miljoen weggegooid.

6 juni 2021 om 15:31

@suarez 7 mee eens coutinho is een heel ander typen dan iniesta coutinho is een zelfde soort speler als messi die het centrum zoekt en nooit diepgaat zonder bal griezmann speelt gewoon goed man volgend seizoen gaat ie shinen met messi aguero mark my words

6 juni 2021 om 15:29

@messibazoer ben het deel met je eens, dembele is idd weer opgeleefd onder koeman ik hoop van harte dat dembele blijft, en bijtekent want is dit seizoen is ie een van de belangrijkste spelers geweest onder koeman dembele moet gewoon op trainingen hard werken aan zijn afronding want dembele en fati is toch wel barca future attack griezmann vindt ik dit seizoen juist heel goed spelen en heb er vertrouwen in dat het alleen maar beter gaat worden coutinho moet idd weg zijn carriere is 3 jaar verpest had nooit liverpool moeten verlaten

6 juni 2021 om 19:07

Dembele is niet van het niveau wat Barca nastreeft. Met MSN had je op die 3 posities wereldspelers. Dembele is dat totaal niet.

6 juni 2021 om 15:37

messibazoer7 het probleem ook is dat coutinho en griezmann allebei in de zone willen spelen waar messi spilt griezmann en dembele vond k vorig seizoen onder koeman toch wel echt van vaste waarde ze speelde heel goed

Betrokken bij 16 goals in 44 wedstrijden. Van een in vorm verkeerde aankoop van 100 miljoen verwacht ik wel wat meer...

6 juni 2021 om 15:02

Hij is niet perse in vorm. Barca is dit jaar sowieso aanvallend niet zo. Verder komt hij terug van een hele nare blessure waardoor hij 8/9 maanden aan de kant stond. Kan je een voetballer noemen die er zo lang uit was, en het jaar daarop fenomenaal presteerde?

6 juni 2021 om 15:07

Ruud van Nistelrooij?

6 juni 2021 om 16:03

Xavi, maar is wel een heel andere type speler en een andere bouw ook.

6 juni 2021 om 20:34

Arjen Robben

7 juni 2021 om 09:30

R9?

Als dit allemaal waar is (het blijft Laporta) dan kan je toch de Boilesem tactiek toepassen die Ajax toen toepaste? Als je er niet wederzijds uit bent over een transfervrij vertrek wordt het altijd wel lastig hoor.

Laporta calm your tits. Als hij onlangs heeft aangegeven dat hij wil blijven, voor wat is dit dan nodig? Eerst die hele heisa met Koeman, nu dit. Dembele focust zich nu op het EK, probeer het daarna nog eens zou ik zeggen dit is schadelijk voor ons imago.

6 juni 2021 om 15:06

Hij heeft een kapitaal gekost en Barcelona heeft altijd geduld gehad ondanks blessures en belangrijke missers (zoals tegen Liverpool). Als hij niet bijtekent dan is het toch logisch dat er actie komt voor hij gratis de deur uitloopt. Stel je ook voor dat hij tijdens het EK geblesseerd raakt en hij onverkoopbaar wordt. Net als Coutinho dat nu is.

6 juni 2021 om 15:15

Waarom moet dit dan in de media gebracht worden?

Laatste jaar en niet bijtekenen is toch gewoon proberen verkopen. Moet je zien hoe dramatisch dit weer wordt gebracht.

6 juni 2021 om 15:19

Je beseft dat dit niet op de website van Barcelona gepost wordt maar door Mundo Deportivo? De dramatische manier van brengen is aan hen te wijten.

6 juni 2021 om 15:22

Bij elke club proberen de bestuurders spelers die bijna transfervrij zijn te laten bijtekenen. Kijk maar naar de soap rond Brobbey. Daar lijkt me niks vreemds aan. Zeker niet als hij de op een na duurste speler in de clubgeschiedenis is. Ik heb het er wel een beetje mee gehad.

6 juni 2021 om 15:18

Denk niet dat het imago nog een ding moet zijn... Iets met mosterd en maaltijd

6 juni 2021 om 15:33

Dembele wil ook blijven, maar nog maar voor 1 jaar. Maar goed hij is de enige niet - Mbappe en Pogba lijken hetzelfde te gaan doen, en deze zomer zijn/waren Memphis, Aguero, Donnarumma en Wijnaldum ook gratis op te pikken. Dat is hoe het gaat in het voetbal, nu clubs geen grote transfersommen kunnen betalen zie je dat iedereen dus transfervrije spelers wil, en spelers weten dat ook, en tekenen dus niet bij als ze goed in de markt liggen.

6 juni 2021 om 18:27

@HZ7-22: Ja en dat is ook zo enorm veelzeggend. Hij zou niet de eerste speler zijn die uitspreekt te willen blijven om vervolgens ergens anders aan de slag te gaan. Daarbij, Dembele heeft Barcelona al vaak genoeg op de proef gesteld met zijn Fortnite feestjes, Mcdonalds abonnement en compleet lakse houding.

Het is soms een blind paard maar wat kan er een dreiging uit die man komen als hij fit is. Hoop toch dat hij bijtekent, miss voor minder geld maar ik denk dat een fitte Dembele echt wat bij kan dragen aan Barça. Zowel vanaf links, als vanaf rechts.

Volgens mij denk ik ook dat hij gewoon transfervrij probeert te vertrekken zodat ie zijn salaris behoudt. Mooi om te zien dat Laporta zich niet laat chanteren.

Op dit moment verdient Dembele veel te veel. Als hij niet bereid is tot het sluiten van een contract, dan maar op verkoop. En als hij weigert mee te werken, dan maar een jaar op de bank laten zitten dan zal zijn waarde vrij snel zakken. Maak maar een voorbeeld zodat andere spelers niet denken hetzelfde uit te kunnen halen.

6 juni 2021 om 15:24

Dembele wrijft zich in zijn handjes. Die kan een jaar lang tot diep in de nacht Fortnite gaan spelen op kosten van de club.

6 juni 2021 om 15:37

Dan is dat maar zo. Slechtste wat je kan doen is hem blijven inzetten als hij gratis dreigt te vertrekken. Dat leidt tot precedentwerking en voordat je het weet kan Barca bijna geen spelers meer verkopen omdat ze gratis vertrekken.

6 juni 2021 om 16:08

Eens, dat zie ik ook niet gebeuren. Dat zou een dolksteek zijn van een club in nood die hem rijk heeft gemaakt.

6 juni 2021 om 15:27

Het is welke aanpak je wilt hanteren. Maar het is wel gewoon puur business. Van beide kanten, zowel Dembele als Barcelona is er wat voor te zeggen.

6 juni 2021 om 15:28

Dat komt dan wel ietwat hypocriet over als je net een hele sloot spelers (probeert) te halen die, jawel, transfervrij zijn: Memphis, Garcia, Aguero, Wijnaldum…

6 juni 2021 om 15:34

Die hebben niet 150 miljoen gekost en ontvangen niet zijn salaris. Garcia is bovendien een eigen jeugdproduct. En Aguero's contract werd niet verlengd. Liverpool wilde ten slotte Wijnaldum ook niet het contract geven dat hij wenste.

6 juni 2021 om 15:38

Die vertrekken transfervrij met medewerking van hun club. En zijn samen niet eens zo duur geweest als Dembele, die amper 1 vol seizoen heeft gespeeld

6 juni 2021 om 15:39

Voor Lyon was de transfersom (en vooral het salaris) van Memphis net zo’n grote kostenpost, en die zien daar ook geen cent van terug.

6 juni 2021 om 15:46

Die deal is nog niet rond. Maar daarin heb je een punt. In normale omstandigheden zou Barcelona hem met de kerst hebben gehaald.

6 juni 2021 om 17:27

En waarschijnlijk wilt Barca niet het contract geven wat Dembele wilt, anders had hij al wel bijgetekend lijkt mij...

6 juni 2021 om 16:01

khalilo0830

Idd kan hier echt zo ongelofelijk boos om worden het is zo respectloos richting de club allemaal de schuld van bartemou

Tsja, kan je hem blamen? De meeste topclubs kunnen hem niet betalen, dus dan maar transfervrij toch? Veel spelers doen het op dit moment. Pech voor Barca, maar het is wat het is.

6 juni 2021 om 16:19

Precies, komt duidelijk tekort voor het niveau dat Barcelona wil nastreven. Maar geen club eronder kan naast de verwachte transfersom ook nog eens dat giga salaris ophoesten. Dit is gewoon voor de speler het maximaal haalbare. Nog even dat dikke contract uitzitten en het dan een normaal contract combineren met wat tekengeld om er financieel niet al teveel op achteruit te gaan.

Vind dat Dembele verkocht moet worden er zit helemaal geen potentie in deze jongen. Heeft zijn transfer som en salaris totaal niet waargemaakt.

Dembele is een paniek aankoop geweest van barca vanwege het vertrek van neymar. HIj heeft het nooit waar gemaakt. Daarnaast vind ik dat hij niks toevoegt hij kan alleen maar hard rennen en als een idioot onnodig dribbelen. Tevens heeft hij geen overzicht kan geen fatsoenlijke pass geven of voorzet en bovenal kan hij ook niet fatsoenlijk schieten op goal dat hebben we toen gezien uit bij psg.

Is vaak geblesseerd en ongedisciplineerd het is de zoveelste speler die alleen maar aan geld denkt en geen liefde en respect heeft voor de club. Weg ermee net als Lenglet en Umtiti en Griezmann opgeruimd staat netjes

Misschien iets voor PSG om een lucratief aanbodje te doen? Kan hij terug naar huis en veel geld verdienen.

Als Dembele niet wil bijtekeken, dan gaat Laporte hem echt niet dwingen. En een jaartje op de tribune om daarna in alle vrijheid daar te gaan waar je heen wilt, met een lekker sommetje tekengeld, dat is voor hem best een aardige optie.

Deze dreigende taal van Laporta is gewoon een beetje zielig. "we zetten hem op de transferlijst".... Oeeehhh.... Denk dat ze in huize Dembele trillen van angst.

6 juni 2021 om 17:48

gewoon geen salaris uitbetalen profiteur laat de rechter maar uitspraak doen

6 juni 2021 om 17:53

Zal Dembele op zich ook niet erg vinden, dan mag hij meteen transfervrij weg, omdat Barca contractbreuk pleegt...

6 juni 2021 om 18:25

liever meteen transvrij weg dan nog een jaar profiteren van de club. De club had hem veel eerder eruit moeten gooien miskoop eerste klas

Dan is die ook gewoon van de loonlijst af komt er meer ruimte vrij. Strik eromheen en opgedonderd

Boehoe..... Zelf interesse tonen in spelers om vervolgens geen of een matig bod te doen en nu lopen huilen. Ik ben van mening dat je anderen moet behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Ik denk dat Man City en Lyon totaal geen medelijden hebben met Barca. Ik weet dat er nu andere mensen het voor het zeggen hebben, maar het blijft dezelfde club.

Wat als hij idd niet wil verlengen? Juve zou een bod van rond de 60 -65 willen doen. Met nog een jaar contract en het risico dat hij gratis wegloopt volgende zomer zou barca dat denk ik wel accepteren.

Die jongen gaat nog de sterren van de hemel spelen op het EK, Laporta komt nog wel terug op deze grootspraak, met zijn staart tussen de benen.

Dembele heeft toch nooit echt door kunnen breken en ik heb er mij ook aan geergerd in een CL duel dit seizoen. Heel wat kansen in die match waar een goede aanvaller 2 keer kon scoren. Ik dacht tegen PSG. Hij heeft wel snelheid en dat mist Barca (diepgang), maar als je onvoldoende bent in afwerken konden ze even goed die match Jordi Alba als linksvoor inzetten. Dus verkopen als hij weigert te verlengen (en eventueel ook geen salaris inlevert, zijn salaris ken ik niet in verhouding met Ansu Fati of Coutinho). Verkopen en vertrouwen of extra speeltijd voorzien voor Ansu Fati met het gedacht dat hij nog potentieel heeft te groeien naar een basisplaats zou ik een mooi gedachtegang vinden. Met Fati, de Jong, Pedri, Dest, Moriba en Araujo hebben ze toch 6 jonge spelers waar ze potentieel mee hebben. Aan die spelers moeten ze extra speelminuten kunnen blijven gunnen en contracten op tijd verlengen. Over het laatste nieuws van Barcelona ivm Koeman ben ik wel tevreden. Laporta heeft uiteindelijk naar mijn mening vrij goed geoordeeld en gehandeld over de toekomst van Koeman. Men mag niet vergeten dat Koeman aangesteld werd door het vorige bestuur. Dat vorige bestuur heeft een puinhoop gemaakt van Barcelona maar in hun beginperiode wel nog veel prijzen gewonnen en dus hierdoor ook te lang vertrouwen gekregen. Die prijzen zijn uiteindelijk gewonnen door een selectie die ontstaan is tijdens het vorige voorzitterschap van Laporta tot 2010, met enkele uitzonderingen zoals het aankopen van Neymar, Ter Stegen, Claudio Bravo, David Villa, Rakitic,jordi Alba, Suarez, Mascherano en in mindere mate Adriano, Sanchez en Fabregas.Dat zijn dus 7 of 8 topaankopen en 3 of 4 topaankopen voor de breedte en dat vanaf zomer transferperiode 2010 tot zomertransferperiode 2021. Of 11 zomertransferperiodes.4 topaankopen door Bartomeu beleid: Rakitic, Suarez, Bravo en Ter Stegen en dat toevallig ook in zijn 1ste zomertransferperiode in 2014. De andere 6 zomerperiodes kocht hij enkel slechte aankopen. Hij maakte Barcelona volledig kapot. Door die goede aankopen in zomer 2014 hebben ze nog de Champions League kunnen winnen in seizoen 2014-2015. Na het winnen van die Champions League hadden ze meteen moeten inspelen op de toekomst in plaats van steeds spelers op leeftijd aan te kopen.Rosell kocht nog Neymar, Villa, Alba, Mascherano en toch redelijke spelers voor de breedte Mascherano, Fabregas en Alexis Sanchez. En dat in 4 zomertransferwindows wat dus nog meevalt. Hij had natuurlijk het geluk dat hij nog een groot gedeelte kon profiteren van de eindperiode van Pep Guardiola, Tito en vervolgens Luis Enrique die voluit als trainer de laatste restanten van dat topbeleid kon gebruiken. Helaas hier heeft Barcelona ook Thiago onder Rosell kwijtgespeeld.Dat Barcelona zo zwaar afgetakeld is komt eigenlijk voornamelijk door het beleid van Bartomeu dat na de Champions League winst in 2015 de verkeerde richting insloeg. Spelers halen zoals Mathieu (bijna 31), Vermaelen (bijna 29), Vidal (31) of Arda Turan van 28,5 jaar, Paulinho 29 jaar voor minstens 132 milljoen of wat gemiddeld op 26,5 miljoen neerkomt per speler die dan gezamelijk gemiddeld net geen 30 jaar oud zijn (29,7 jaar) bij het tekenen van hun contract en hiervan dus ook al 2 verdedigers zitten lijkt mij gewoonweg teveel geld en niet toekomstgericht. En als middenvelders kan je van Vidal, Turan en Paulinho (+pjanic) nu ook niet veel creatiefs en offensiefs verwachten, zeker eens ze +30 zijn.Anderzijds werd Arthur die net 24 werd verwisseld voor een Pjanic die 6 jaar en 4 maanden ouder is.Vervolgens werd er 400 miljoen betaald voor Dembele, Coutinho en Griezmann.Daarnaast zijn er ook aankopen gedaan waarvan je op voorhand weet dat die spelers niet echt in het systeem van Barcelona horen zoals Andre Gomes, Paco Alcacer, Douglas, Aleix Vidal.Wat mij betreft is Barcelona dus op dit moment al bijna 6 jaar te laat om het team te verjongen. Spelers als Pique, Busquets, Pjanic, Umtiti en waarschijnlijk ook al Jordi Alba en Griezmann mogen best vertrekken. De enige speler die Barcelona nog moet houden op leeftijd is Messi want die kan je niet zomaar vervangen, ook al kost hij jaarlijks veel geld.Voor Koeman wordt 2021/2022 zijn laatste kans om succesvol te zijn. Opnieuw enkel een troostbekertje zal niet voldoende zijn. Ze zijn nu gedoemd om op zijn minst La Liga te winnen. De CL finale bereiken lijkt me nog te veel gevraagd voor volgend seizoen, maar ze horen minstens de kwartfinale te bereiken. Indien hij La Liga wint of CL finale bereikt + een troostbekertje dan verdient Koeman wel om seizoen 2022/2023 erbij te krijgen vind ik.Het enige wat Barcelona nu moet kunnen doen is dus Pique, Busquets, Pjanic, Umtiti, Alba en Griezmann verkopen om jonge spelers te kunnen halen (voor weinig geld). En ja Dembele eventueel ook als hij niet akkoord wil gaan met een contractverlenging en eventueel wat minder salaris.

Eigenlijk is Barca bijna zeker dat ze terug zullen verbeteren op voetballend vlak aangezien ze momenteel een half elftal spelers bevatten die niet passen in hun systeem. Dat ze financieel de bodem hebben bereikt zal wel pijn doen maar hier raken ze met deze nieuwe voorzitter en beleid wel weer uit. Barca supporters moeten ook wel beseffen dat die generatie met Puyol en Xavi éénmalig was en ze dit niet zomaar opnieuw kunnen. Dat was ook geluk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

40 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 30 6 2 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
2017/2018 Borussia Dortmund 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Goed nieuws voor gecharmeerde Koeman: transfervrij vertrek lijkt afgewimpeld

Barcelona is optimistisch over de contractverlenging van Ousmane Dembélé. De huidige verbintenis van de 24-jarige aanvaller loopt medio 2022 af, waardoor hij in zijn laatste contractjaar terecht dreigt te komen. Mundo...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren