‘Erik ten Hag krijgt nieuwe lokroep vanuit Premier League’

Zondag, 6 juni 2021 om 08:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:18

Na het vastlopen van de onderhandelingen met Antonio Conte zet Tottenham Hotspur zijn zoektocht naar een nieuwe manager voort. Erik ten Hag is daarbij opnieuw in beeld gekomen, zo verzekert The Mirror. De clubleiding van Tottenham hervat de gesprekken met de trainer van Ajax en laat zich niet langer tegenhouden door de verlenging van zijn contract in Amsterdam in april.

Ten Hag behoorde in april tot de oorspronkelijke kandidaten van voorzitter Daniel Levy en technisch directeur Steve Hitchen voor de opvolging van José Mourinho. De leiding raakte onder de indruk van de manier waarop het Ajax van Ten Hag in 2019 de halve finale van de Champions League bereikte (en uitgerekend tegen Tottenham zijn Waterloo vond). Ajax activeerde eind april een clausule in het contract van Ten Hag, waardoor de trainer een jaar langer (tot medio 2023) vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Daarmee leken de Amsterdammers meteen af van het geïnteresseerde Tottenham, dat zich richtte op andere opties voor de vacature.

Tottenham was de afgelopen dagen in verregaande onderhandelingen met Conte, die onlangs vertrok bij Internazionale. Aanvankelijk leek een akkoord in de maak, maar de Italiaan kreeg op het laatste moment twijfels over het voorstel van the Spurs. Vrijdagavond trok Tottenham de stekker definitief uit de onderhandelingen. Volgens Fabrizio Romano was er onder meer een verschil van inzicht van drie miljoen euro in het jaarsalaris van Conte. Bovendien wilde hij meer dan vier stafleden meenemen, hetgeen Tottenham niet zag zitten.

Volgens The Mirror hoopte Tottenham vervolgens op de terugkeer van Mauricio Pochettino, maar elke hoop daarop is 'zo goed als dood'. Paris Saint-Germain is vastbesloten om de Argentijnse trainer niet te laten vertrekken en bracht dat vrijdag ook officieel naar buiten. Pochettino heeft in Parijs een contract tot medio 2022. PSG beschikt over een eenzijdige optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. Tottenham sprak overigens ook met Roberto Martínez, maar de bondscoach van België wil tot na het EK geen beslissing over zijn toekomst nemen. Martínez ligt bij de Belgische bond vast tot medio 2022.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door edforce2)

Spurs houd er toch lekker mee op, Erik ten Hag blijft lekker in Amsterdam. Wat mij betreft tot hij zelf wilt, een bewezen vakman die wat mij betreft verrassend goed bij Ajax op zijn plekkie zit.

5 juni 2021 om 20:07

Spurs mag toch gewoon vragen of Ten Hag nog interesse heeft? Ik zou me ook wel kunnen voorstellen dat Spurs een interessante optie is voor Ten Hag. Grote club in een nog grotere competitie met een prachtig stadion en een talentvolle selectie. Laatste jaren niet meer zo constant als daarvoor, maar desalniettemin nog steeds een club die mee hoort te doen om de CL plaatsen in de PL. Met wat aankopen achterin kan hij met de huidige selectie echt heel mooi werk verrichten.

5 juni 2021 om 20:11

Ajax kan toch ook gewoon nee verkopen?

5 juni 2021 om 20:21

Denk dat het vooral afhangt van Ten Hag. Als Ten Hag de stap wilt maken, dan zal Ajax hem denk ik niet tegenhouden. Zo'n status heeft Ten Hag op het moment wel bij Ajax. Al zou ik het niet doen als ik hem was (sportief gezien), want zie hem hetzelfde lot ondergaan als Bosz

5 juni 2021 om 20:45

Ruben ze mogen alles vragen, daar heb je zeker gelijk in. Maar eindelijk is er eens continuïteit op de Amsterdamse hoofdtrainer stoel. Ik heb geen flauw idee, wanneer dat voor de laatse keer was. Zoals Ajax collega de Toekomst al aangaf, zijn de resultaten goed, de man ligt goed in de groep, en de man durft jeugd toe te passen. Spurs ben je in no time ontslagen, en ben je min of meer zo goed als je laatste wedstrijd. Als Erik weg wilt heb ik er vrede mee, maar ik zou kiezen voor een club met een stabiele voorzitter en beleid.

5 juni 2021 om 21:13

Sulejmanii. Dat ben je uiteindelijk overal. Heeft die bij Ajax een 'mwa' seizoen dan wordt er ook gewoon aan zijn stoelpoten gezaagd. Opportunisme is natuurlijk niet wereld vreemd in het voetbal. Zo'n Jaap Stam promoveert bijna met Swansea (volgens mij) en is het de beste coach ooit. Een seizoen later staat die na een paar maanden op straat. Zelfde met Bosz gezien dit jaar. Natuurlijk zal het bij Ten Hag niet zo vaart lopen, want die werkt gewoon met de beste selectie en zal dan ook de grootste kans hebben dat die kampioen wordt. Maar stel hij wordt 2e en PSV eerste en het seizoen daarna komt die niet door de voorronde CL, dan weet ik nou al wat er wordt gezegd; 'de chemie is uitgewerkt'

5 juni 2021 om 21:21

@sulejmani er zijn ook zeker genoeg argumenten te bedenken waarom hij niet wilt vertrekken, zoals je zegt: de resultaten zijn goed, hij ligt goed in de groep, hij kan zijn werkwijze uitstekend toepassen, en hij kan gewoon Nederlands spreken. T ligt uiteindelijk aan Ten Hag, ik kan me ook wel voorstellen dat hij op een gegeven moment een nieuwe uitdaging aan wilt. Als coach van Ajax heeft hij vrijwel het maximale bereikt wat je kan bereiken. En als PSV fan zou ik ook erg blij zijn als hij vertrekt en roeriger tijden aanbreken in Amsterdam haha.

5 juni 2021 om 21:36

Ducktaildo, beetje open deur intrappen niet? Stel hij wordt gewoon kampioen en bereikt de knock out fase van de CL , zegt iedereen , hij heeft het goed gedaan.
Prima op z'n plek , past in de filosofie van Ajax. Noem mij een coach die blijft zitten na tegenvallende resultaten. Opportunisme regeert. Kan wel zelf een voorbeeld noemen om je voor te zijn , Lukkien bij Emmen. Ik heb veel respect voor die man en de club.

5 juni 2021 om 21:50

Waarom is spurs een interessante optie? Daar wordt ie binnen een half jaar ook weer de laan uit gestuurd omdat ze dan toch weer geen geduld meer hebben. Die moet naar een club gaan waar je de tijd krijgt iets op te bouwen.

5 juni 2021 om 22:08

Open deuren intrappen? Ik schets gewoon een scenario dat goed mogelijk is. Ten Hag is al eens eerder door een gedeelte van het publiek richting de uitgang gedragen? Nou is het allemaal geweldig en is er geen betere te vinden, maar een paar mindere resultaten en het is meteen 180 graden anders. Je ziet het ook vaak terug bij de Ajax talenten. Zo zijn zij klaar voor de wereldtop en een paar weken later zouden zij moeten gaan banken omdat zij er niks meer van bakken. Dat zag je dit seizoen ook weer bij Gravenbergh en dit ga je volgend seizoen ook zien bij Timber.

5 juni 2021 om 22:17

@ducktaildo Sportief is het toch juist een enorme uitdaging? Behalve dat hij in een klap financiel onafhankelijk wordt kan ik me voorstellen dat hij graag in een andere competitie op een veel hoger niveau een uitdaging aangaat. Wat is zijn uitdaging bij Ajax?

5 juni 2021 om 22:30

Bedoel met het sportieve dat hij bij Ajax Europees kan spelen en prijzen kan pakken. Bij de Spurs zie ik hem niet slagen en dan zal het sportieve bij hem toch een deuk oplopen. CL overwintering met Ajax blijft toch gewoon een uitdaging? Tot nu toe is het hem 2x achter elkaar niet meer gelukt.

5 juni 2021 om 22:35

Ducktaildo dat gebeurd ook als het goed gaat, kijk naar engnek Driessen die was zelfs aan het zagen tijdens het geweldige cl seizoen. Bij Ajax heeft hij wel wat krediet opgebouwd, en als het even minder gaat heb je die onrealistische opportunisten maar die moet je gewoon negeren! Als dat één jaar zou gebeuren kan ik er mee leven, en ja een tweede keer overleeft niemand hij Ajax.

5 juni 2021 om 22:38

Ruben eens eens, daarom gaf ik ook van mij mag hij gaan wanneer hij dat wilt. Die status heeft hij wel verdiend. Zelfs ben ik ook nieuwsgierig hoe hij het bij een grotere club zou doen. Maar mijn Ajax hart hoopt gewoon dat hij zo lang mogelijk in Amsterdam blijft. Hahahahaha, ik kan me goed voorstellen dat je als Psvman niet kan wachten op wat Amsterdamse ellende. 😋

5 juni 2021 om 23:45

Ik zou als ik Ajax was het ook hoog op de prioriteitenlijst hebben staan om Ten Hag te behouden. Een dik salaris, beloftes voor de selectie, etc. Dit is allemaal mogelijk in Amsterdam en dan zie ik Erik sowieso nog wel 1/2 jaar blijven em wie weet nog langer.Als Psv'er hoop ik dat ie snel verkast natuurlijk

6 juni 2021 om 08:14

@soccerfan, tijd om te bouwen? Zo’n club is Ajax toch ook niet. Wat een berg poep heeft ten Hag over zich heen gekregen vanaf het begin. In de media, maar ook op sites als VZ. Dat is pas verstomd in het afgelopen jaar. Als tottenham destijds interesse zou hebben, zou iedereen er in dit topic een strik omheen hebben gedaan.

6 juni 2021 om 08:41

Dat je je dat kan voorstellen, kan ik wel begrijpen gezien je avatar. Maar dat Spurs een interessante optie voor Ten Hag zou kunnen zijn, is natuurlijk klinkklare onzin. Een opbouwcoach als Ten Hag heeft net als bijv. Peter Bosz een stabiele werkomgeving nodig om zijn visie tot uitvoer te kunnen brengen. En bij de Spurs is de werkomgeving net zo instabiel als een steiger met houtrot. Die club had Pochettino als coach en stelt na diens vertrek diens tegenpool Mourinho aan om die vervolgens ook weer de laan uit te sturen en bij diens tegenpool Ten Hag aan te kloppen. En als die niet wil haar pijlen op diens tegenpool Conte te richten en als die ook niet wil, weer bij diens tegenpool Ten Hag terug te komen. Dat heeft niets met beleid te maken, dat lijkt er zelfs niet op en ik kan me heel goed voorstellen dat Ten Hag bij zo'n club juist niet wil werken. Als hij Ajax verlaat, zal dat voor een stabiele club als Bayern Mã¼nchen zijn en niet voor een club waarvan hij bijna zeker weet dat hij een paar maanden later zo weer op straat kan staan. Het is niet voor niets dat zoveel coaches hun neus ophalen voor de Spurs, dat is vanwege het gebrek aan visie en het enorme afbreukrisico dat die job met zich meebrengt. Feitelijk is het bij Manu net zo droevig gesteld. Ook aan het handelen van die club is geen touw vast te knopen en het is triest om te zien hoeveel spelers met potentie daar kapot worden gemaakt.

6 juni 2021 om 10:07

Dolor zeer sterke reactie! Helemaal mee eens.

5 juni 2021 om 20:14

The Mirror, lijkt mij niet echt de meest betrouwbare bron. Daarbij heeft Ten Hag net bijgetekend en gezegd dat hij nog niet klaar was in Amsterdam

5 juni 2021 om 21:23

Tja bij utrecht was hij ook vrij snel weg terwijl hij in een "proces" zat die hij wilde afmaken. Als er een grotere club komt die zijn salaris verdubbeld dan zal hij er toch wel serieus over gaan nadenken. We kennen de klassiekers allemaal zoals Sneijder en Milik die 3 dagen voor hun transfer nog uitspraken dat ze de club nog een jaar trouw zouden blijven.

5 juni 2021 om 20:15

Heb je lang niet gezien Sulejmanii, maar toch heerlijk hoe jij altijd alles positief in kaart brengt.

5 juni 2021 om 20:49

BME12 goed om je weer te zien man! Ik was inderdaad lang afwezig, ik baalde er vreselijk van dat er steeds meer leden "van de oude kern" werden verbannen. Die in mij ogen best veel toevoegden op dit forum, en ik vond dat sinds vorig jaar te snel en teveel reacties werden verwijderd. Ik vind dat een goede stevige, en scherpe discussie moet kunnen zolang het net binnen de lijntjes valt natuurlijk. Dus ik had er even allemaal genoeg van, maar op gegeven moment gaat het toch weer kriebelen. Hoe gek het ook klinkt, is reageren en discussiëren met leden toch een deel van mijn leven ben al een jaar of 12 lid. Fijn om jou ook weer te zien, en bedankt voor jouw reactie. 😊

5 juni 2021 om 23:05

Off:
Was me niet zo opgevallen dat je even niet meer reageerde Sulejmanii. Ik moet wel lachen om Bme12 over jouw positieve houding. Absolut waar!
Tja ik zit hier ook lang, heb destijds jouw plaatje nog gejat:-) Tja de discussie over de reacties die verwijderd worden met de moderators ben ik gestopt. Heb besloten me er niet meer aan te ergeren. Maar goed dat je er nog bent!
Het EK doet mij weinig, dus voor mij is het komkommertijd hier,

On:
Ondanks af en toe rare keuzes (bijvoorbeeld Promes op 10) en zijn vaak niets zeggende persconferenties, hoop ik ook dat ETH gewoon voorlopig lekker aan blijft. Stabiliteit is gewoon het beste dat je kan hebben

5 juni 2021 om 23:49

Hansje1969 haha zeker, we kennen elkaar heel lang! Haha heb vaak ook geprobeerd, om je wat positiviteit in te praten. 😋 Bedankt voor je bericht man en compliment, geen flauw idee aan wie het lag. Ik wil absoluut geen vingers wijzen, maar ik ga ook proberen om me nergens meer druk om te maken. Zelf ben ik wel een Oranjefan, en volg ik alles. Precies Promes op 10, en sta zeker niet achter iedere beslissing van Ten Hag. Maar overall levert de man heel goed werk, en is stabiliteit het belangrijkst. Fijn weekend nog even Hansje.

5 juni 2021 om 22:47

@Rubentje: Spurs niet meer zo succesvol als enkele jaren geleden? Euh, hoeveel jaren bedoel je exact want het is alweer even geleden dat ze überhaupt nog een noemenswaardige prijs gewonnen hebben(2008, League Cup) naast de prestigieuze Audi Cup uiteraard.

Doe het niet Erik! Komend jaar weer het maximale eruit proberen te halen met Ajax, er valt nog genoeg te winnen zoals je zelf ook al uitsprak.

5 juni 2021 om 22:26

Aan de andere kant kan je wel ontzettend veel verdienen in de PL, tevens is dat ook op een hoger niveau dan de ED. Spurs zou een mooie stap kunnen zijn, er zit geld, alleen de voorzitter lijkt me te veeleisend. Met Spurs kun je veel meer winnen en het is goed voor zijn internationale cariere, dat lukt met Ajax toch stukken minder.

Ik hoop echt dat Ten Hag blijft. Voor ons gewoon een toptrainer. We zien prima voetbal; aanvallend, maar ook realistisch/volwassen, hij past jeugd prima in en lijkt de ploeg uitstekend te managen. Hij is echt gegroeid en ik kan me geen betere trainer wensen voor onze club. Ik kan me ook echt geen geschikte opvolger bedenken. Ik zie in ieder geval bij Ajax geen geschikte kandidaat rondlopen. Reiziger, Bogarde, Heitinga, Van der Gaag... Allemaal te licht in mijn ogen.

5 juni 2021 om 20:19

Ik sluit mij hier bij aan. Ik ben benieuwd hoe Fred Grim het bij Willem II gaat doen, dat lijkt mij een geschikte kandidaat over een jaar of 2.

5 juni 2021 om 20:52

Als ten Hag gaat, dan zou het zomaar gewoon Reiziger kunnen zijn die het gaat overnemen. Heel goed gepresteerd met Jong. Daarna op verzoek van Ajax assistent bij 1 geworden. Dus geef Reiziger gewoon de kans als Ten Hag vertrekt zou ik zeggen.

5 juni 2021 om 22:33

Wim Jonk

Ik denk dat Ten Hag altijd wel in beeld blijft bij Spurs. Maar ik ga er vanuit dat Ten Hag gewoon bij Ajax blijft aangezien hij zelf al heeft aangegeven dat hij het nog steeds goed heeft bij Ajax.

Waarom zou die dat willen? Zit denk ik goed op zijn plek bij Ajax en lijkt tevreden. Lekker CL spelen en kampioen worden. Zoals Conte zei: (natuurlijk een beetje aangepast) "At Ajax, winning is an expectation. At Tottenham, winning is a hope"

5 juni 2021 om 22:36

Ik ben geen Ajacied, maar ik zou het wel weten.. gewoon lekker blijven zitten. Bij de Spurs is het maar de vraag of je 1 seizoen kunt blijven. Bij Ajax ben je de nummer 1 kandidaat voor de titel (daar hebben ze de middelen voor) en je past wat jong talent in die door kunnen stromen naar andere clubs voor een buidel met geld. De garantie op CL voetbal is ook nog eens groter. Iedereen blij, zelfs de trainer Misschien een rare vergelijking (maar zo zie ik het). Je kunt 1 jaar in Porsche rijden, of 20 jaar in een Volkswagen (er zit tenslotte wat verschil in budget), uiteindelijk heb je meer verhalen te vertellen over 20 jaar een Volkswagen.

5 juni 2021 om 22:50

Spurs een Porsche? Mwa noem ze dan eerder een McLaren in de Formule 1... Ze doen mee bij de elite maar daarmee is ook alles gezegd.

5 juni 2021 om 23:51

Thenry_228, ik geloof niet dat ze een jaar met een Mclaren formule 1 wagen op de normale weg mogen rijden Dus ik moest wel met een automerk komen waarbij het wel kon, maar ik snap je bedoeling

Mijn vergelijking is meer dat in de PL de duurdere 'merken' rijden en dat deze in onderhoud ook nog een flinke cent kosten. Ajax is gewoon een betrouwbaar merk en staat dan niet in Nederland naast allerlei luxe 'sportwagens' mar neemt niet weg dat je er mooie afstanden mee kan afleggen. De kans op afbreuk is veel kleiner.

Lekker man om als 4e keus gevraagd te worden. Daar spreekt dan toch ook direct verdomd weinig vertrouwen uit.

5 juni 2021 om 20:11

Tsja, zo gaat dat. Je kan ook zeggen dat het een teken van vertrouwen is dat men jou tussen al die honderden trainers als vierde optie zien...

5 juni 2021 om 20:20

Dat zou je kunnen zeggen ja. Maar zelf zou ik (als ik een trainer van zijn staat van dienst zou zijn 😃) Tottenham toch vriendelijk bedanken als ik keuze nummer 4 ben.

5 juni 2021 om 20:33

@Maykel, totdat je het contract voorgeschoteld krijgt en dollartekens in je ogen krijgt en de potentie van een club als Spurs ziet

5 juni 2021 om 20:49

Ja, totdat spurs de vraagprijs hoort van Ajax. Zijn dan snel klaar. Met die laatste actie van Bayern is de vraagprijs voor trainers geëxplodeerd. Zeker als ze nog een lang lopend contract hebben. Zo ver bekend heeft Ten Hag geen vaste afkoopsom afgesproken, Ajax moet voor in totaal 50 mln verkopen om break even te draaien, en contract Ten Hag is net verlengd.

5 juni 2021 om 21:55

Ze zouden met 50 miljoen quitte draaien. Maar Ajax kan het zich door de laatste jaren best veroorloven om dat een jaar niet te draaien. Anywho, ze kwamen niet als 4e optie bij hem uit, ze waren er al eerder. Toen leek het er niet op dat een deal zou lukken, dus hebben ze zich terug getrokken en verder gekeken. Daar komt dan niks uit, dus komen ze terug voor ten Hag. Daar spreekt toch ook wel wat uit. Maar de meesten hier kijken natuurlijk vanuit Nederlands en/of Ajax perspectief.

Ten hag liever kwijt dan rijk

5 juni 2021 om 20:15

En wie zie jij dan graag komen?

5 juni 2021 om 20:50

Heb zijn profiel nog niet bekeken, maar een minstens zo terechte vraag lijkt me: voor welke club ben je?

5 juni 2021 om 21:20

Ik snap al die kritiek op Ten Hag niet. Vind hem voor Ajax nu de beste coach die er is

5 juni 2021 om 23:09

Dat snap ik als je niet voor Ajax bent. Mits je Ajacied bent ben je knettergek haha!

Ajax is toch groter als de spurs

5 juni 2021 om 20:24

Ajax is een historische club met hun 4x Europa cup I/Champions League overwinkingen. Maar spelers gaan niet naar Ajax om met alle respect een fruitschaal te winnen.

Spurs krijg je meer salaris, Europees voetbal, een hoger salaris en je speelt in de Premier League.

5 juni 2021 om 20:51

Spelers gaan niet naar Ajax om een fruitschaal te winnen? Maar bij Tottenham win je niets. Het klopt dat Tottenham meer salaris kan betalen en dat de competitie aantrekkelijker is, maar Europees voetbal? Dat is bij Ajax ook gewoon een zekerheidje. Sterker nog, de kans op CL deelname is bij Ajax groter dan bij de Spurs. Het hangt er dus net vanaf wat je als speler zoekt, een club waar je jezelf kan laten zien op een minder groot podium (Eredivisie) maar wel CL speelt, of bij een team waar je bij 2 slechte wedstrijden op de tribune komt te zitten, mits slaagt wel op een hoger podium speelt (PL) maar waar CL niet altijd een zekerheidje is. Daarnaast is Ajax weliswaar goed bezig de laatste jaren, maar doorgaans gaan spelers van Ajax naar Tottenham. Ajax is in ieder geval niet het lachertje van Europa, we worden gerespecteerd en we leveren naar goede wedstrijden ook fantastische spelers af naar de topclubs. Ik denk dat je als jonge speler of jong talent beter voor Ajax kunt kiezen, maar als meer ervaren speler weer beter voor Tottenham kan kiezen. Bij Ajax kan je groeien, bij Tottenham moet je er direct staan. Kijk bijvoorbeeld naar Vincent Janssen.

5 juni 2021 om 20:59

Ajax is zeker niet het lachertje van Europa, dat zul je mij ook nooit horen zeggen. Ajax is een roemrijke club alleen als speler moet je wel afwegingen maken en dan denk ik dat Spurs aantrekkelijker is ondanks dat ze geen/grote prijzen gaan pakken.

Wij zijn fans maar voetballers is het hun brood.

5 juni 2021 om 20:28

Lucas moura is calling

5 juni 2021 om 20:54

Dan de Spurs. Dat klopt. Er is wel 1 heel groot verschil. Ajax speelt niet in een top competitie.
Volgens mij zien alle Ajaxieden dat over het hoofd.

5 juni 2021 om 20:59

De Champions League geen top competitie?

5 juni 2021 om 22:04

We hebben vorig jaar gezien dat de club daar niets te zoeken heeft toch?
Spurs is een club met veel meer uitstraling en mogelijkheden.

6 juni 2021 om 00:40

Groter dan*

Tottenham speelt natuurlijk wel op een hoger niveau dan Ajax. Laten we eerlijk zijn, Barcelona, bAyern en Juve gaan niet voor Ten Hag. Daarmee heeft hij gewoon niet gewoon niet genoeg charisma. Tottenham is dan een mooie stap.

6 juni 2021 om 10:14

Bayern sluit ik niet uit hoor, andere clubs niet aannemelijk inderdaad.

6 juni 2021 om 09:49

De Spurs hebben pas nog een CL finale gespeeld. Daarnaast is het ook gewoon een enorm grote club in Engeland

6 juni 2021 om 10:17

Japie Spurs heedft zeker potentie, maar ze hebben geen stabiele voorzitter nog beleid. Je bent zo goed als je laatste pot.

6 juni 2021 om 13:05

Dat kan maar dan kan je ook niet meer naar een Barcelona gaan bv waar zwaar wanbeleid wordt gevoerd en toch blijft dat een grote club

Interessante optie voor Ajax. Zijn ze meteen van Klaiber en Labyad af.

Ik vind Spurs ook helemaal geen aantrekkelijke club. Realistisch gezien zijn City, United, Chelsea en Liverpool beter. Dan heb je ook nog dat verhaal met Kane. Als die vertrekt gaat CL een moeilijk verhaal worden, laat staan prijzen pakken. Met Ajax ben je bijn averzekerd van de titel tegenwoordig. En als je het goed doet in Europa (wat vrij realistisch is met de mogelijkheden bij Ajax) is dat alleen maar een bonus.

5 juni 2021 om 20:22

Geld zal een hoop doen...en de premier league is natuurlijk wel wat anders dan wat wij hebben...

Dit jaar gaat ten Hag niet meer weg. Probeer het volgend jaar weer eens, maar bedenk wel dat hij eerste keus moet zijn anders komt hij niet.

5 juni 2021 om 20:32

Cas, wat weet jij dat goed zeg. Heb je een direct lijntje met de Ajax-directie of ten Hag?

5 juni 2021 om 20:46

Dank je wel je posting getuigt van groot inzicht

Ligt er maar net aan in hoeverre Ten Hag nog uitdaging ziet bij Ajax. Kampioen worden is een must, overwintering in Europa eigenlijk ook. Dus als hij dat haalt voldoet hij aan de norm, alles daarboven is mooi meegenomen. Dat zou dus overwintering CL zijn of heel ver komen in in de EL. Ik zou het wel snappen dat hij een stap wil gaan maken, echter is Spurs wel een club waar veel moet gebeuren om mee te doen om prijzen.

Uiteindelijk is Spurs een stap hoger dan Ajax. Niet qua historie en misschien niet eens qua huidige selectie, maar qua mogelijkheden zeer zeker wel. Spurs heeft alleen het probleem dat er in Engeland meerdere clubs zijn die ook niet stilzitten.

5 juni 2021 om 20:53

Het is vooral een stapje, geen stap. Er zijn toch wel een club of 20 te verzinnen waar Ten Hag beter af zou zijn. Uiteraard moeten ze dan wel geïnteresseerd zijn en plaats hebben, maar ga je daar nog een seizoen opwachten terwijl je prima bij Ajax zit of bak je nu je biezen voor ‘maar’ Tottenham

5 juni 2021 om 20:56

Bij de Spurs kan hij een speler van 60 miljoen kopen, enkelen zelfs. Bij Ajax is dat niet het geval. Echter werkt hij bij Ajax volgens een filosofie die hij zelf ook deelt, waarbij hij jeugd kan (moet) inpassen en zodoende een stempel kan drukken op het beter maken van spelers. Dat laatste is bij Tottenham een stuk moeilijker. Er zal vast wel wat jeugd rondlopen maar de grote spelers zullen spelen. Bij Ajax spelen ze op elk niveau 4-3-3. Daarom kan een Rensch, Timer, Eiting etc. Gewoon makkelijk mee, naast dat ze natuurlijk wel kunnen voetballen. Bij Ajax moet de bal het werk doen, bij Tottenham is het soms gewoon kick&rush

5 juni 2021 om 22:52

Enkelen zelfs? Nou, dat lijkt dan weer wat overdreven. Tottenham zijn duurste transfer ooit is volgens mij zelfs nog geen 60 miljoen. Laat staan dat ze er zo enkele kunnen doen...

6 juni 2021 om 08:06

@rutgerrr
Enkele spelers van 60 miljoen kopen zal Spurs nooit doen. Ndombele is de duurste aankoop uit de geschiedenis van € 60 miljoen. Bij Spurs kan de jeugd ook ingepast worden, waarbij talenten als Skipp, Tanganga en Sessegnon. A
Dat Spurs soms kick & rush speelt vind ik een kreet die als een tang op een varken slaat. Heb je de wedstrijden onder Mason gezien? Daar werd juist verzorgd voetbal op de mat gelegd in een vertrouwde 4-3-3 formatie.

Ajax kan een speler kopen voor 20 miljoen en dat zijn voor Nederlandse begrippen ook absurde bedragen. Ter vergelijking: voor PSV is Kezman de duurste aankoop ooit met 14 miljoen en bij Feyenoord Senesi en Lazovic voor € 7 miljoen. In de rest van de lijst van inkomende transfers staan bijna enkel Ajacieden. Dus filosofie met de jeugd is leuk, maar voor een Braziliaanse speler wordt ook zomaar € 15 miljoen of neer neergelegd.

6 juni 2021 om 00:00

Ja kan nog zoveel centen hebben maar als er geen visie is, kom je nergens. Dat zal ook de hoofdrede geweest zijn door de Spurs af te wijzen. Alles is voor de korte termijn waardoor je nooit iets kan opbouwen.

Die is weg dan, en ajax kan een iets hogere afkoopsom vangen.

Ik geloof dat Perez een golfballetje hoog moet houden komende week bij Pep.

Echt sommige berichten op deze site is op geen enkele waarheid gebaseerd en lukt steeds erger te worden
Ten hag ruilt Ajax nooit in voor een ploeg wie nooit om de prijzen mee doet Ten hag is een winnaar en een trainer wie je de tijd moet geven gaat hem daar niet worden
Lekker bij Ajax blijven

Met de financiële mogelijkheden die Ajax heeft heeft ten Hag weinig mooi voetbal laten zien. Ja ze worden met een straatlengte kampioen maar mooi voetbal heb ik niet gezien. Zijn wissels slaan vaak ook nergens op.
Aan de andere kant lijkt het me hilarisch om hem interviews in het Engels te horen geven.

Je bent zo goed als je prestaties. Eerst werd hij best wel uitgekotst, nu wil iedereen hem bij Ajax houden. Volgend seizoen een minder seizoen en hij moet alsnog weg, zo werkt een topclub.

5 juni 2021 om 21:58

Goed van je dat je ons dat even uitlegt.

6 juni 2021 om 00:27

Was voor mij ook een eye-opener 😊😷

Hoop niet dat hij vertrekt. Er is geen opvolger die je kan halen nu onze vriend Bos bij Lyon heeft getekend.

Als zevende kandidaat Hou toch op. Kansloos verhaal dat Spurs. Zonder Kane is het helemaal drama en kunnen ze weer opnieuw beginnen.
Manman, beetje zelfrespect mag wel

Als Ten Hag zich in Engeland kan bewijzen, dan zou ik hem een toptrainer noemen. Dan zou hij ook echt drie seizoenen de tijd moeten krijgen. Ik hoop het eigenlijk wel, vooral benieuwd naar de interviews. That's another biscuit, mensen.

Het perspectief bij Spurs is met het mislopen van EL en het steeds waarschijnlijkere vertrek van Kane niet veel beter geworden. En dan nu weer bij Ten Hag uitkomen omdat andere kandidaten ook niet lukken... het getuigt niet echt van overtuigingskracht. Natuurlijk is Spurs een mooie naam en spelen ze in een mooie competitie. Maar voor Arsenal, Everton, Aston Villa en West Ham gaat dat verhaal ook op. Kon je een paar jaar terug nog spreken van de onderkant van de Europese top, inmiddels zitten ze net als Ajax in de brede Europese subtop. Weliswaar met als pre het feit dat ze in de populaire Premier League uitkomen, maar in welke voetbalpiramide je terecht komt is een redelijk constante factor waar je niks aan kan doen.

Het moet toch heel vleiend overkomen,als er in Europa clubs uit de top interesse in je hebben als trainer?
Erik neemt natuurlijk ook het risico dat het bij Ajax een jaartje wat minder gaat en dan vloeit de interesse weg.
Maarrr hij heeft al getekend!

Voor 35 miljoen mogen ze 'm hebben. Zakje ponden ophalen en door...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

43 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

‘De reacties op mijn vertrek bij Ajax waren heftiger dan ik had verwacht’

Quinten Timber besloot begin mei om Ajax in te ruilen voor FC Utrecht. Wat volgde waren een hoop verbaasde reacties, zeker ook omdat voor de pas twintigjarige centrale middenvelder een meerjarig...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren