Barcelona maakt sowieso 850 procent winst na lichten van optie

Zondag, 27 juni 2021 om 15:40Dominic Mostert • Laatste update: 15:49

OGC Nice heeft de koopoptie op Jean-Clair Todibo gelicht, zo melden de Franse club en Barcelona zondagmiddag. In de overeenkomst tussen de clubs is naast een aankoopbedrag van 8,5 miljoen euro ook een bedrag van 7 miljoen euro aan variabelen opgenomen, waardoor Barcelona in totaal 15,5 miljoen euro kan overhouden aan de verkoop van de verdediger. Ook hebben de Catalanen een doorverkooppercentage bedongen, zo valt op de clubsite te lezen.

Zo is het dienstverband van Todibo bij Barcelona ten einde te komen na slechts vier officiële optredens voor los Azulgrana. De Franse centrumverdediger werd in januari 2019 overgenomen van Toulouse, maar wist de clubleiding van Barcelona in zijn eerste jaar bij de club niet te overtuigen. Hij werd in het tweede deel van het seizoen 2019/20 verhuurd aan Schalke 04, dat een optie tot koop van 25 plus 5 miljoen euro niet lichtte. Vervolgens stalde Barcelona de stopper bij Benfica. Die verhuurperiode zou een seizoen duren, maar werd in februari 2021 voortijdig beëindigd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Todibo speelde geen enkele competitiewedstrijd voor Benfica, waardoor Barcelona ervoor koos om hem in februari terug te halen en weer te verhuren. Ronald Koeman stemde in met een nieuw vertrek voor Todibo, in wie de trainer van Barcelona het niet ziet zitten. Koeman beschikt bij Barcelona met Ronald Araújo, Clément Lenglet, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Óscar Mingueza en aanwinst Eric García voorlopig over voldoende centrumverdedigers. Todibo speelde de voorbije maanden vijftien competitieduels voor Nice.

De verhuurperiodes bij Schalke 04 en Benfica verliepen eerder juist teleurstellend, waardoor de opties tot koop niet werden gelicht, maar nu gaat Barcelona eindelijk grof geld verdienen aan Todibo. De grootmacht uit LaLiga betaalde zelf slechts een miljoen euro voor zijn komst en kan die investering nu verzestienvoudigen, indien alle bonussen worden uitgekeerd. Todibo was bij Nice een vaste basisspeler in de ploeg van trainer Adrian Ursea en eindigde op de negende plek met de club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door trodat4030)

Ik wist niet dat ze bij barca ook konden verdienen aan transfers?

5 juni 2021 om 18:03

Barca verdient zijn geld op andere manieren. Jij wilt de idee wekken dat ze niets verdienen maar FCB zijn nu al een paar jaren achtereen de club met de hoogste omzet!

5 juni 2021 om 18:21

Omzet en winst zijn twee heel verschillende zaken. Een hoge omzet betekent niet automatisch dat je geld verdient.

27 juni 2021 om 16:55

Dit is een toevalstreffer. Het gaat miljoenen verlies regenen straks met Coutinho, Griez en Dembele ALS de club die miskopen al weet te verkopen...

Als ze zo een verkoop nu zouden realiseren met Coutinho ok.

5 juni 2021 om 17:53

Daar gaan ze alleen 95 procent verlies op lijden. Als je op hem 1500 procent winst op zou kunnen maken zou dat mooi zijn.

5 juni 2021 om 18:01

Ja precies. Dat zou nou eens een nieuwsbericht zijn. Todibo verkopen is niet zo moeilijk.

5 juni 2021 om 18:06

Voor het luttele sommetje van 1,92 miljard euro kan dat geregeld worden, hebben ze dat niet nog liggen bij PSG?

5 juni 2021 om 19:03

Vast wel.

"koeman beschikte bij Barcelona met Ronald Araujo, Clement Lenglet, Gerard Pique, Samuel Umtiti en Oscar Mingueza bovendien over voldoende centrumverdedigers " .... 1 CV is voldoende?

5 juni 2021 om 18:52

Dus als het aan jou zou liggen zou je 1 centrale verdediger opnemen in je selectie? Wat als deze rood krijgt of niet kan spelen door een blessure?

5 juni 2021 om 19:52

dat is niet wat hij bedoelt

Hij krijgt natuurlijk geen salaris.. daarnaast betaal je behoorlijk wat belasting over een transfer. Dus zo rooskleurig is een miskoop verkopen niet. Maar het is Barcelona dus moet het natuurlijk positief gebracht worden.

Strik eromheen en weg doen.

750 procent winst. Je moet de kosten van de opbrengst afhalen, 8,5 miljoen opbrengst min 1 miljoen kosten is 7,5 milj winst, dat is 750 procent.

Rare transfer voor Nice. Hij gaat gratis bij je weg (waardoor jij geld misloopt), faalt vervolgens een paar jaar overal, en dan haal je hem terug voor 8,5 vast, 7 variabel EN doorverkoop percentage.

27 juni 2021 om 18:26

Volgens mij kwam Todibo van Toulouse.

Zo moet je 't doen, op z'n Chelsea's talenten binnenhalen en eventueel verhuren zodat ze groeien en dan verkopen voor meer geld en de besten over houden en op 't eind hou je een wereldelftal over. Wist ik al sinds FIFA 2003. Haal al die talenten maar binnen, kan niet missen, groeien doen ze toch. Verkoop je volledige bank maar en investeer alles in talent, vul je bank dus met jong gretig talent dat alleen maar groeit. Talenten laten doorbreken schept voldoening en de supporters identificeren zich er graag mee, dat schept een band. Salzburg en Leipzig doen het ook en niets dan lof voor hen. Je kan dus best wat satelietclubs installeren zoals Vittesse, zijn die eens zo blij... Hoe jonger ze zijn hoe beter, dan zijn ze goedkoper, leren ze sneler en groeien ze ook sneller. Real Madrid hun strategie is duidelijk om verschillende spelers van heel vroeg zitten op te vrijen en hun dan overtuigen om hun contract te laten volledig uitdoen zodat ze gratis op te pikken zijn. Een strategie die na een poos niet meer werkt, we moeten andere clubs dit gewoon laten inzien door in te zetten op clubliefde zoals Cruyff het zei, door onze contracten steeds op orde te stellen en door spelers met een aflopend contract niet te verkopen voor een aalmoes. Wij geven spelers met 1 jaar contract niet aan een concurrerende club voor een prikje, inclusief viese vuile vettige bonus voor de speler, wij zetten ze een jaar op de bank zodat niemand ze nog wil. Zo zal iedereen het uiteindelijk toch doen, we moeten alleen zorgen dat dat duidelijk is voor iedereen: Als je er één laat lopen gaan ze allemaal als de kippen gaan lopen, kijk naar Neymar en Mbappé. Neymar is nog'ns dubbel en dik langs de kassa gepasseerd, wees slimmer. PSG blijft een bijeengekocht boeltje, ze pikken af en toe een talentje van ons maar dit is slechts aanleunen, dat zal nooit iets worden. Met zo'n transferbeleid is de staat Quatar nog sneller failliet dan hun café ploegje. Bovendien zal het niet lang meer duren of ze schaffen staatsclubs gewoon af, dit kan niet in de EU en dit kunnen de andere landen niet pikken. Gelukkig zitten er in Italië, Spanje en Duitsland geen staatsclubs en denk ik ook dat ze in Engeland dit niet willen. Ze zijn al aan de stoel aan 't schommellen, eens de Duitsers er hun schouders onder zetten zal het snel gedaan zijn. Na het wk in Quatar: geen staatsclubs meer. Pik maar spelers in, dan maak je jezelf eens te simpathieker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren