‘Toen ik net begon, zag ik tegen Manchester City lege plekken in de ArenA’

Zaterdag, 5 juni 2021 om 15:18Dominic Mostert • Laatste update: 15:20

Ajax is financieel zwaar getroffen door de gevolgen van de coronacrisis, beaamt Edwin van der Sar in een interview met Ajax Life. Deze week raamde Voetbal International de gemiste opbrengsten op circa vijftig miljoen euro. Van der Sar geeft aan dat Ajax 'in absolute bedragen de zwaarst getroffen club van Nederland' is, maar dat men het belangrijk vond om seizoenkaarthouders te compenseren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Natuurlijk is Ajax in absolute getallen het zwaarst getroffen. Niet zo gek met een begroting die dusdanig groter is dan de rest. Wie meer verdient heeft meer te verliezen. Verschil is alleen dat de gaten voor een team als Ajax te overbruggen zijn. 50 miljoen is voor Ajax momenteel goed te doen, waar een miljoen voor andere clubs al te extreem kan zijn.

5 juni 2021 om 15:46

Dat extreme is natuurlijk ook relatief. Ajax heeft die 50 milj internationaal gezien veel harder nodig om aan te kunnen blijven haken. Zij moeten presteren want anders worden ze internationaal minder interessant. Terwijl het vrijwel niets uit maakt als je door het inkomsten verlies in de eredivisie 11 of 14e wordt. Daarbij verwacht iedereen maar dat Ajax voor sinterklaas gaat spelen. En vergeet men dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen situatie. Want wat Ajax heeft gedaan had iedere club kunnen doen. Die buffer heeft Ajax namelijk zelf opgebouwd.
En ten slotte: Ajax is afhankelijk van stadion inkomsten. Daar waar de internationale concurrentie hun inkomsten veel meer uit andere zaken zoals bv tv gelden, halen. Kortom, wanneer gaan die andere Nederlandse clubs nu @&€ eens serieus werken zodat kwaliteit van de NL competitie beter wordt en zo uiteindelijk ook meer inkomsten gaat opleveren.

5 juni 2021 om 16:27

Tenzij dat miljoen faillissement betekent natuurlijk.

5 juni 2021 om 19:59

Zoveel inkomsten zijn er niet van het stadion omdat ze deze huren en daarom alleen de inkomsten hebben van de kaartverkoop. Het is ook geen geheim meer dat ze een meerderheidsbelang willen hebben door de aandelen van de gemeente over te willen nemen.

7 juni 2021 om 12:43

Ach ajax is vorig jaar ook gematst door de knvb door ajax cl te geven dat scheelde toch zo'n 60 miljoen. Dus een beetje solidair mogen ze wel zijn

Binnen de omstandigheden doen VdS en Marc Netto het uitstekend. Hebben Ajax tot grote hoogte gebracht en een krater geslagen met de andere clubs.
Beste aankopen van de afgelopen jaren wat mij betreft, dit duo!

Off topic maar VZ ik raad jullie sterk aan het nieuws over ex- jeugd speler van Milan Seid Visin op te zoeken en zelf ook een artikel over te schrijven hier. Gedreven tot zelf moord vanwege racistische uitlatingen in Italië. Vele omdat mensen dachten dat hij een vluchteling was terwijl hij als een peuter zijnde geadopteerd was uit Ethiopië. Voor diegene die meer willen weten, bekijk Marchisios instagram waar hij niet alleen een link heeft naar het nieuwsartikel maar ook een prachtig statement heeft neergezet. Zijn tragisch verhaal verdient gedeeld te worden!

5 juni 2021 om 15:41

Als dat echt zo is gegaan, is het in en in triest! Absurd hoe mensen soms met elkaar om kunnen gaan. Het zou niet eens uit moeten maken of hij geadopteerd is, als vluchteling naar Italië is gegaan of daar geboren is. Dat maakt allemaal niet uit, of zou niet uit mogen maken. Als hij een goed persoon was en iets moois van zijn leven probeert te maken (op een legale manier) dan moet zo'n jongen dat zonder zorgen kunnen doen.

5 juni 2021 om 15:51

Je hebt helemaal gelijk, het zou ook niet uit moeten maken, misschien kwam het wel zo over in mijn tekst maar dat was niet de bedoeling.

5 juni 2021 om 16:28

Oh nee hoor, zo kwam jouw reactie helemaal niet over. Prima keurige reactie en respect dat je hier aandacht voor vraagt, doe je goed!

5 juni 2021 om 15:54

Bedankt voor de tip, Rossoneri27. We gaan er inderdaad naar kijken.

5 juni 2021 om 16:58

Als ik nog even nog mag bijvoegen. Normaliter zie je bij dat soort artikelen een doorverwijzing naar Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Dat zijn jullie nog vergeten bij toe te voegen. Het lijkt mij wel zo handig omdat zelfmoord een serieuze zaak is. Omdat ik de derde niveau nog niet heb bereikt, ben ik niet bevoegd bij het artikel zelf toe te voegen dus bij deze. Over de situatie zelf, ja het is gewoon zonde dat zoiets gebeurd. Ik hoop dat die klanten in kwestie voortaan zichzelf in de spiegel zullen kijken naar deze tragische gebeurtenis.

5 juni 2021 om 17:11

Bedankt Ozwardgozku, je hebt helemaal gelijk. We voegen de verwijzing meteen toe.

5 juni 2021 om 18:26

@rossoneri
Mooi initiatief en vz mooi opgepakt

5 juni 2021 om 20:04

Het wegkijken van dit ernstige probleem is ons niet vreemd. Racisme kan een enorme impact hebben bij wie daar slachtoffer van zijn.

Die tijden vond ik het mooist lekker met vrienden maand van tevoren kaart halen voor europees wedstrijd of eredivisie wedstrijd omdat je niet altijd kan door werk maar wel wedstrijden wou meepikken. Nu is alles begin van het seizoen al uitverkocht en kom je nauwelijks door het systeem . Ik sta al 4 a 5 jaar op wachtlijst voor een seizoenskaart

5 juni 2021 om 16:05

Het is gewoon onmogelijk om een europese topwedstrijd van ajax te bekijken zonder seizoenskaart. Zo zonde, probeer het al jaren. Misschien een ring erbij van der Sar?

Ik vraag me af waar dat aan ligt die lege plekken? Ik denk dat er weinig uitsupporters waren of de ajax aanhanger op dat moment dacht ManCity? Hmm pas

5 juni 2021 om 16:51

In die tijd had Ajax een bijzonder matig elftal en daarmee ook nog niet zo veel te zoeken in de Champions League (behalve natuurlijk de miljoenen binnenharken). In sportief opzicht was dat gewoon een maatje te groot voor ze, al herinner ik me ook nog dat Ajax ook in die jaren wel eens (tegen AC Milan) net naast overwintering in de CL greep. Maar hoe dan ook: het vooruitzicht om je club afgeschminkt te zien worden tegen City, Dortmund en Real - destijds de kampioenen van Engeland, Duitsland en Spanje - als ik het me goed herinner was nou niet echt iets om heel erg naar uit te kijken. Dus dat verklaart die lege stoelen: de verwachting vooraf dat je van zo'n stadionbezoek ook niet echt vrolijker zou worden. Dat is natuurlijk de afgelopen 5 jaar gelukkig een totaal ander verhaal.

5 juni 2021 om 17:26

City eindigde als laatste in deze groep en ajax als 3de.. je gaat toch niet wegblijven als supporter zijnde als je grote wedstrijden speelt?! Als je vs een Kopenhagen speelt ofzo dan begrijp ik het enigszins, maar real,Dortmund en toendertijd in mindere mate City lijkt mij als supporter toch 3 prachtige wedstrijden waar je je team toch moet schreeuwen naar de overwinning.

5 juni 2021 om 17:50

Het is enigszins te verklaren als je in poule zit en je hebt de eerste 2 wedstrijden verloren. Dan heb je er als supporter weinig vertrouwen in dat je van City wel gaat winnen.Dat was toen het geval en de verbazing was dan ook allom dat uitgerekend in de wedstrijden tegen city gewonnen en gelijkgespeeld werd.Ze speelden toen oa met Sana, Boerrichter, Enoh en Poulsen.De wedstrijd erna zat het stadion wel vol omdat er theoretisch nog een kans was om te overwinteren(CL).Zoals met alles moet je het in het juiste perspectief zien.

5 juni 2021 om 18:04

Je bent supporter of niet, anders heet je in mijn ogen een wedstrijd toerist

Raar als je in noodweer zit, om dan Haller, Idrissie te halen. Daarvoor hebben ze al Klaassen en Anthony gehaald. Maar dit was natuurlijk nodig om de subsidies van de overheid te verkrijgen bleek ook wel later.

5 juni 2021 om 16:55

Hoezo? Een club als Ajax heeft het hard nodig om zijn kapitaal op het veld te hebben staan en om prijzengeld, Europese status (vanwege merkwaarde en marktwaarde van de spelers) en kwalificatie voor de CL binnen te slepen. Dus zo'n Haller was gewoon nodig, en Idrissi was een redelijk logische huurling. Wat dit volgens jou precies te maken heeft met subsidies van de overheid mag je nog eens uitleggen.

5 juni 2021 om 19:36

Het blijft gek dat mensen denken dat Haller nodig was om kampioen te worden. Als je ziet met wat voor voorsprong ze kampioen zijn geworden, dan was dat zonder Haller ook wel gelukt.

5 juni 2021 om 17:05

@straight to th
Nee was niet gek. Ajax had met Traoré geen spits in huis die mee kon op het niveau. Van Brobbey, goed genoeg of niet, was ook niet duidelijk dat hij wilde tekenen. Ajax streeft naar het aanhaken bij de bovenste 16 van Europa. Ajax moet gewoon kampioen worden om de ingeslagen weg door te trekken. Dus een volwaardige spits halen was niet vreemd. Nu de CL is behaald, heb je ieder geval weer zicht op je start premie en hopelijk weer volle bakken thuis in de Cl.

Ajax is niet in noodweer. Maar een negatieve klap van 50m is natuurlijk erg veel voor een nederlandse club. Maar de CL was een must. Investering gerechtvaardigd

Het is dat al die grote clubs een suikeroom hebben of een 1/2 Tot 1 miljard in het rood mogen staan. Zou dat niet het geval zijn dan is Ajax gewoon 1 van de grotere clubs in Europa.

5 juni 2021 om 20:05

Niet alleen Ajax maar ook Bayern München en Dortmund die hun huishouden uitstekend op orde hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
250 fans
50 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren