FC Groningen wijst verhoogd aanbod van De Graafschap af

Maandag, 7 juni 2021 om 18:06Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:14

Adrie Poldervaart wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De Doetinchemmers brachten maandag zonder succes een verhoogd bod uit op de huidige assistent-trainer van FC Groningen, zo meldt TC Tubantia. De Graafschap moet nu op zoek naar een andere opvolger van de vertrokken Mike Snoei.

FC Groningen verlangde een fikse afkoopsom voor Poldervaart, waaraan De Graafschap niet kon voldoen. Poldervaart sprak maandag zijn frustratie uit over de gang van zaken. "Dat ik deze kans krijg straalt in mijn ogen positief af op FC Groningen, alleen heb ik nu het gevoel dat mij dat ontnomen wordt", liet de teleurgestelde assistent-coach van Danny Buijs maandag weten in een reactie aan Voetbal International. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus houdt echter voet bij stuk en laat Poldervaart niet vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“De bal ligt bij De Graafschap”, lichtte Fledderus eerder toe aan Voetbal International. De clubs lagen volgens de sportbestuurder ver uiteen qua vraag en aanbod. “Dat zij iemand benaderen die elders nog een contract heeft, is hun keuze. Wij willen Adrie niet kwijt, want we zijn hartstikke blij met hem. Dus als De Graafschap hem echt wil hebben, zullen ze ons een adequate compensatie moeten betalen.”

Poldervaart verlengde afgelopen seizoen nog zijn contract tot medio 2022. Hij kwam in 2019 in dienst bij FC Groningen als tweede man achter hoofdtrainer Danny Buijs. In het seizoen 2018/19 was hij hoofdtrainer bij Excelsior, maar hij nam destijds na tegenvallende resultaten ontslag. Hij was daarvoor al 26 jaar werkzaam als fysiotherapeut bij de Rotterdamse club.

Poldervaart was het grootste gedeelte van zijn trainerscarrière actief bij de amateurs. Hij trainde onder meer VV Spijkenisse, VV Zwaluwen en BVV Barendrecht. In 2015 kreeg hij de Rinus Michels Award voor de beste trainer in het amateurvoetbal.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door aad resultaat)

Laten we hopen dat we dit niet gaan betalen. Ik zie in Poldervaart alles behalve een geschikte hoofdtrainer voor ons

5 juni 2021 om 15:14

Ben ik niet met jou eens. Poldervaart is een no nonsens man die echt wel past in de Achterhoek. Vind overigens niet dat er voor hem een hoge transfersom betaald moet worden.

5 juni 2021 om 15:29

Leuk dat het een no nonsens man is, maar echt heel veel heeft die nog niet gepresteerd.

7 juni 2021 om 20:08

Los van 1 jaar bij Excelsior, heeft deze coach nog niet veel op eigen benen gestaan. De mentaliteit zit wel goed, maar tactisch en qua presteren is hij niet bepaald indrukwekkend te noemen.

Als Adrie Poldervaart inderdaad ook zelf best geinteresseerd is om hoofdtrainer van de Superboeren te worden dan moeten FC Groningen en De Graafschap er na wat 'loven en bieden' uit kunnen komen, toch? Poldervaart is in ieder geval een oefenmeester waar ik veel meer vertrouwen in heb dan in Mike Snoei. Al begrijp ik best dat dat niet zo moeilijk is.

5 juni 2021 om 15:30

Dan ben ik toch wel heel nieuwsgierig waarop dat vertrouwen is gebaseerd?

5 juni 2021 om 18:36

@wandering, dat heeft puur te maken met de wijze waarop Adrie Poldervaart in het seizoen 2018-2019 met ziel en zaligheid het trainerschap invulde bij Excelsior Rotterdam. Ik ben diverse keren aanwezig geweest bij trainingen van de Kralingers. En was toen onder de indruk van de positieve en inspirerende wijze waarop Poldervaart omging met zijn spelers. Dat hij dat seizoen niet afmaakte had puur te maken met de onvoldoende kwaliteit van de Kralingse spelersselectie. Qua persoonlijkheid vind ik Poldervaart in niets te vergelijken met Mike Snoei, de ontslagen trainer van De Graafschap

7 juni 2021 om 18:51

Nu ken ik Mike Snoei persoonlijk vrij goed (was mijn buurtgenoot en zijn kinderen zaten bij mijn kinderen in de klas) en klopt hij is vrij overtuigd van zijn gelijk, wat ik voor een trainer nog niet zo verkeerd vind trouwens. En is inderdaad in niets te vergelijken met Poldervaart, aangezien Snoei wel een redelijke cv heeft

Ik vind Poldervaart helemaal geen hoofdcoach. Vind hem juist meer geschikt als assistent en iemand op de achtergrond. Snap de interesse bij Poldervaart wel,maar niet dat De Graafschap het bij Poldervaart zoekt. Iemand als John Stegeman zou in mijn ogen veel beter bij De Graafschap passen.

8 juni 2021 om 08:03

Vind ik eigenlijk ook wel. De Graafschap is de laatste tijd al aardig op weg om hun positieve imago om zeep te helpen. Met het aanstellen van Stegeman weet je zeker dat je dat proces succesvol afrondt.

Prima van Groningen. Poot stijf houden. Het gaat nu hartstikke goed met de staf en directie van Groningen, dus geen reden om hem 'zomaar' te laten gaan.

Adrie Poldevaart was toch juist zelf gestopt als hoofdcoach omdat hij dat bij hem vond passen?

Er zijn nog al wat trainers die nu even zonder werk zitten , daar zal vast wel een tussen zijn, die het een jaar ziet zitten in de Graafschap,als de vriendschap wederzijds is.
Gertjan Verbeek,zeiko Petrovic, Adri Koster , Hans de Koning en wellicht nog meer geschikte kandidaten.

5 juni 2021 om 20:07

Verbeek en Petrovic zullen niet snel in de KKD coachen. Hans de Koning is ongeschikt. John Stegeman is dat wel, en zal zich wel willen revancheren. Heeft bewezen dat hij een resultaattrainer is.

7 juni 2021 om 18:34

Gertjan Verbeek gaat heel snel in de KKD coachen. Die heeft namelijk vandaag bij Almere City getekend.

7 juni 2021 om 18:53

Opmerkelijk, die zag ik niet aankomen. Jij wel? 😛

7 juni 2021 om 20:27

Snap gezien zijn cv en gedrag dat Eredivisieclubs er niet meer aan beginnen. In Duitsland ook geen succes, dus ook daar kon hij het schudden. Dan blijft er weinig logisch over behalve een KKD club. In die zin niet verrast, behalve dat ik er ook niet gek van had opgekeken dat we Gertjan als trainer niet meer terug hadden gezien.

6 juni 2021 om 12:00

Hans de Koning een geschikte kandidaat? Op basis waarvan?

7 juni 2021 om 19:07

Enkele tientallen jaren ervaring

7 juni 2021 om 19:09

Ik was speler van Fortuna in de tijd dat Hans er trainde, slechtste coach die ik in mijn loopbaan ben tegengekomen met alle respect

Ik neem toch aan dat er wel een goede trainer te vinden is waar je geen transfer som voor hoeft te betalen. Hofstede heeft met het voortijdig verlengen van het contract van Snoei al geld weggegooid, nu betalen voor een trainer vind ik helemaal onzin.

Uiteindelijk weet iedereen dat het wel rond gaat komen.
Vraagprijs zakt, aanbod gaat omhoog...

Trainer en makelaar gaan zich ook bemoeien en einde van de rit is het rond.

Uiteindelijk had ik veel liever Verbeek bij De Graafschap gezien.
Dat vind ik wel een echte Graafschap man

Poldervaart moet niet zo zaniken. Hij heeft de kans gekregen bij Groningen waar ze hem een langdurig contract hebben aangeboden toen hij zonder werk zat.

De Graafschap wil hem graag omdat hij een goede reputatie heeft, maar ook omdat hij gezien zijn achtergrond en huidige salaris geen hoge eisen zal stellen. Laat ze dan gewoon die afkoopsom betalen als ze hem zo graag willen.

De Graafschap verliest de laatste jaren toch sympathie bij mij door de rare strapatsen van de directie en bestuur. Ik denk ook dat Hofstede wel eens geevalueerd mag worden, die heeft toch weinig rendement opgeleverd met zijn aankoopbeleid en trainersaanstellingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
D. DankerluiVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Coach, 50 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren