José Mourinho heeft lage verwachtingen van Oranje op EK

Zondag, 6 juni 2021 om 15:37Dominic Mostert • Laatste update: 15:38

José Mourinho heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands elftal op het EK. De trainer, die volgend seizoen aan de slag gaat bij AS Roma, is rond het toernooi werkzaam als analist voor The Sun en heeft in die hoedanigheid een oordeel gegeven over een groot aantal deelnemers. Hij denkt dat Oranje de groepsfase moet kunnen overleven, maar acht het bereiken van de halve finale, een doelstelling die Frank de Boer vorige maand formuleerde, onrealistisch.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Oranje de halve finales halen op het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door magnetics)

Zegt eigenlijk geen gekke dingen. Vooral de wisseling van Koeman naar de Boer is idd een achteruitgang.

5 juni 2021 om 13:51

Dat klopt, maar dat wisten we op voorhand al ik voelde me even weer terug in de tijd dat Danny bondscoach was. Het enigste waar Oranje echt geluk aan heeft is gewoon de zwakke poule. Maar ook daarna geldt stel je krijgt een slechte nummer 3 is de volgende wedstrijd tegen 2 nummers 2 uit een andere poule. Begrijp me niet verkeerd en nee Nederland is niet van geweldig niveau op het moment, maar met een beetje geluk zit een halve finale er wel in. Kijk na Wales 5 jaar geleden gunstige loting in alles en kwamen zomaar ver op het EK.

5 juni 2021 om 14:45

De vergelijking met Danny snap ik wel. Er is wat onduidelijkheid terug, vooral in de communicatie. Onder Koeman had je dit niet.

Wel schat ik De Boer als trainer en op zijn voetbal knowhow toch hoger in dan Blind sr.

6 juni 2021 om 11:44

Klopt. Frank heeft dan misschien alleen maar gepresteerd met Ajax, jaren terug, maar Blind lukte dat nog niet eens. Maar goed. We slaan graag door. Is de Boer ideaal? Nee. Maar het kan ook veel slechter.

5 juni 2021 om 21:44

Buiten zijn uitspraken over de Boer zegt Mourinho nog iets wat heel erg waar is nl dat Nederland niet over spelers van wereldniveau beschikt. Dat vergeten we veel Nederlandse voetballiefhebbers te vaak. Als je op VZ de meningen over voetballers van het NL elftal leest dan is het al een wereldprestatie dat we de eindronden hebben behaald. Frankrijk heeft 10 betere wingsbacks dan Nederland; onze spitsen zijn armoedig met alle respect; het middenveld is redelijk maar met weinig wedstrijd beslissende klasse en de centrale verdediging komt nog het dichtstbij de top maar kunnen het ook niet met zijn 2en of 3en. Op een goede dag kunnen we van iedereen winnen, maar op een gewone dag ook van iedereen verliezen

6 juni 2021 om 10:23

Gelukkig heb je heel weinig aan 10 wingbacks of het feit dat je een drietal volwaardige teams kunt opstellen. Voetbal blijft op de eerste plaats een teamsport en een team vol sterren wint zelden de hoofdprijs. Niet dat ik Oranje veel kansen toedicht want op mij komt Oranje een beetje over als los zand. Dat teamgevoel zag er onder Koeman een stukje beter uit. Maar wellicht 'groeien ze nog naar elkaar toe' gedurende het toernooi. Zou niet de eerste keer zijn dat Oranje weet te verbazen. Dus ben het uiteindelijk met je eens: het kan echt beide kanten op.

Ik vind dat Mourinho het eigenlijk best wel goed formuleerd en dat hij gewoon gelijk heeft. Behalve dat hij zegt dat Frank de Boer gerespecteerd is in Nederland en dat de spelers naar hem opkijken. Ik denk dat Mourinho zich daar tot wel enigzins in vergist

5 juni 2021 om 13:31

Als speler toch wel hoor. Is een van de beste verdedigers die ons land ooit heeft gekend, dus spelers zullen dat ook wel in acht nemen

5 juni 2021 om 14:03

wat @anfield zegt is niet zo gek, De Boer heeft zoveel mislukkelingen achter zn naam staan, dat ik eigenlijk allang en breed was vergeten wat voor redelijk grote speler het vroeger was. omdat hij een belabberde spreker is, komt nou niet echt slim over, Denken dat Donny veel heeft gespeeld, Menig noemen dat niet eens bij de selectie zit, steeds ühhh" praten terwijl hij aan het nadenken is, nee zijn status is hard achteruit geholt....

5 juni 2021 om 16:07

Vind het dus zelf een beetje zielig dat veel coaches worden afgerekend op hun praten. Bijvoorbeeld een Ten Hag die niks goeds kan doen door zn accent. Verder is ie natuurlijk mislukt bij Palace en Inter idd, maar boeie dat hij geen Michels is. We mogen onze oede voetballers ook wat meer respecteren. Hoe veel Danny Blind bespuugd wordt en de hoeveelheid grappen over Marco van Basten vind ik altijd stuitend. Hebben allem veel betekent voor Nederland.

5 juni 2021 om 16:59

Zeker waar Kolbein, maar als ik zie wie er weer over begint verbaasd het me niets. Coaches moet je speltechnisch beoordelen.

6 juni 2021 om 09:55

@Kolbeinn_Sigi dat klopt wel maar zo werkt het nu eenmaal. Noa Lang werd ook afgerekend op zijn accent

6 juni 2021 om 17:06

@kolbeinn_sigi

Je hebt helemaal gelijk, het valt me ook op dat mensen vergeten dat Frank de Boer zeer veelbelovend begon aan zijn trainers carrière. Als assistent bij het succesvolle WK 2010 en vervolgens als trainer van Ajax meteen 4x achter elkaar kampioen worden, terwijl Ajax daarvoor al 6 jaar droog stond.

Het klopt dat hij daarna geen succesvolle avonturen meer gehad heeft, maar welke 'succesvolle' trainer kent er nou geen mindere periodes? In Nederland maakt iedereen al gehakt van hem voordat hij echt wat heeft kunnen laten zien, hij wordt alleen maar belachelijk gemaakt, ik vind dat echt schrijnend en respectloos.

Ik verwacht dat er binnen de spelersgroep van Oranje overigens wel gewoon respect is voor Frank de Boer, het zijn de mensen thuis die hem beoordelen a.d.h.v. paar oefenpotjes en wat gênante/knullige momenten tijdens persconferenties. Ik hoop dat hij iedereen in positieve zin doet verbazen tijdens dit EK, want al die negativiteit jegens Frank momenteel is gewoon echt heel triest.

5 juni 2021 om 23:34

Frank De Boer ‘de speler’ wordt wel degelijk gerespecteerd in Nederland en dat is wat hij zei. Echter wordt Frank De Boer ‘de speler’ ook buiten NL gerespecteerd. In zijn tijd was hij een erg goede verdediger met een uitstekend spelinzicht en techniek om dat gestalte te geven.

Erg realistisch. De analist Mourinho bevalt me over het algemeen wel. Als trainer lijkt zijn kunstje tegen het einde te lopen, maar als analist is hij prima. Ook voor RT een paar jaar geleden al.

5 juni 2021 om 13:25

Als analist luister ik graag naar Mourinho en Wenger. Toppers zijn het.

5 juni 2021 om 20:25

Zeker realistisch op stukje dat De Boer gerespecteerd wordt in Nederland. Verder hebben wij een matige selectie en weinig voorbereiding en een media die vooral alles wat negatief is benadrukt.

6 juni 2021 om 09:57

Niet mee eens. Als Oranje straks weer van een topland wint dan wordt alles wat positief is benadrukt. Zo werkt de journalistiek

Een zowaar genuanceerde mening van Mourinho. Ik denk dat weinigen een grotere rol voor Oranje zien... Maar opportunistisch als we zijn ... we blijven hopen !

5 juni 2021 om 13:43

Ik heb het gevoel dat er een grote verassing zal zijn komende ek. En ondanks de matige prestaties en kritiek kan dat zomaar oranje zijn. Zelfde gevoel bij oekraine, turkije en zweden. Heel veel zin in en we gaan het zien

5 juni 2021 om 13:49

Ik vind De Boer een flapdrol, maar ik hoop dat hij Europees Kampioen wordt

5 juni 2021 om 13:53

Oekraïne en Zweden? Dat zijn zo ongeveer de twee matigste selecties naast Noord-Macedonië en Slowakije. Van Turkije ben ik ook gecharmeerd, met name achterin zeer sterk. De verrassing zal er vooral in zitten dat een hele hoop 'top' landen erg aan elkaar gewaagd zijn (spanje, Duitsland, Engeland, België en Portugal). Frankrijk en Italië steken er voor mij bovenuit, fantastische ploegen. Nederland schat ik samen met Kroatië in als net iets beter dan de overige landen die deelnemen. Ik verwacht er weinig van, maar laat me uiteraard graag verrassen door onze Leeuwen.

6 juni 2021 om 10:14

Wat ik wel mooi vind aan de Boer is dat hij een echte fan is en daarom gun ik het hem. In 2010 zag je ook bij de doelpunten van Oranje Frank als assistent altijd keihard juichen, terwijl v Marwijk veel rustiger was. Verder hoop ik dat De boer nog even herinnerd wordt aan die uitspraak van "slechtste trainer ooit in de pl" dan kan hij zich enigszins revancheren zeker als we Portugal treffen.

6 juni 2021 om 13:03

Lol Oekraïne de matigste? Ik denk dat je puur naar naam kijkt. Eerste geeindigd, gewonnen van Portugal thuis en uit gelijk, vier goals tegen inde gehele kwalificatie. Die gaan eerste eindigen in de poule.

"De spelers zullen naar hem opkijken." Misschien spelers van 10 jaar geleden of spelers met een Ajax verleden maar ik zie die niet echt gebeuren, ook omdat hij een verdediger was.

Ach, hij is niet de enige, zullen we maar zeggen. Ik ook niet en denk dat de meeste mensen NL niet tot de favorieten zal rekenen.

Ik vind Mourinho een vakman en ben het vaak met hem eens, ik hou me nu vast aan de gedachte dat Mourinho Ajax 0 procent kans gaf in Madrid toen Ajax daar geschiedenis schreef.

Het gemis van Cillessen zal ons sws de nek op breken. Zijn vervangers zijn allemaal koekebakkers die niet eens op middelmaat zitten op wereld niveau. Met de nr 120 keeper van de wereld zul je nooit de halve laat staan de finale halen. Hie goed de rest van je selectie ook is.

5 juni 2021 om 13:33

Cillessen vind ik ook alles behalve een speciale doelman. Hij ontstijgt de Europese middenmoot niet eens naar mijn mening.

5 juni 2021 om 13:37

Is bij Valencia echt wel een goede keeper. Word geen wereldtop maar voor de subtop echt een prima keeper.

5 juni 2021 om 13:39

Hij behoort ook qua transferwaarde bij de top 20 keepers ter wereld.

5 juni 2021 om 13:42

Hij blink echt wel uit bij Valencia hoor. Hij hoort echt wel bij de betere keepers in Spanje als hij fit is. Ik vind hem in ieder geval niet minder dan Pickford, Patricio en Simon die er in staan bij Engeland, Portugal en Spanje.

5 juni 2021 om 13:45

Patricio vind ik wel beter eerlijk gezegd, al is dat ook geen uitzonderlijke keeper. Maar zelfs de namen die je daar opnoemt zijn allemaal niet zo een speciale keepers. Cillessen is gewoon een relatief matige keeper die af en goede periodes heeft maar ook gewoon genoeg slechte gehad heeft.

5 juni 2021 om 13:48

@Martijnovic, hij heeft momenteel een transferwaarde van 5 miljoen dat lijkt me dus sterk. En als je op transfersom doelt. Dan is Arthur ook een van de duurste middenvelders aller tijden. Zegt dus niet zoveel als ze onderdeel zijn van louche statistieken.

5 juni 2021 om 13:49

Ik zeg ook nergens dat het speciale keeper zijn. Ik vind ze wel een stuk beter dan Stekelenburg en Krul, Cillessen ook. Dat zou je best wel wat kunnen kosten op het EK.

5 juni 2021 om 13:52

Pickford vind ik echt een matige keeper en van die Simon ben ik helemaal geen fan. Is nog jong natuurlijk maar die maakt zoveel onnodige fouten. Gisteren tegen Portugal ook weer al een aantal dingen gedaan die toch niet geruststellend zijn.

5 juni 2021 om 14:11

@amadrid1991 - Vind je? Hij heeft in de Copa bij Barca en de laatste wedstrijden bij Valencia niet verkeerd gespeeld, maar daar tussenin viel het wel tegen toch? Zelfs een middelmatige keeper zoals een Domenech kreeg de voorkeur. De betere keepers in Spanje zijn toch: Ter Stegen, Courtois, Bono, Oblak, Rui Silva, Asenjo, Soria, Dimitrovic (ondanks dat ze gedegradeerd zijn), Remiro en Pacheco. Simon vind ik nog iets te onrustig, maar hij is nog maar 23 (24 over een week).

5 juni 2021 om 13:51

Krul heeft naar mijn mening een hoger niveau aangetikt dan Cillessen in clubverband maar om een of andere reden wilt het bij het Nederlands elftal niet lukken. Desondanks vind ik wel dat je het gemis van Cillessen groter maakt dan het is. Hij is ook niet meer dan een redelijke keeper voor Europese begrippen. Als het op penalty's aankomt heb je vrij weinig aan hem en het is ook niet iemand die met zijn aanwezigheid iets te weeg brengt in de groep.

5 juni 2021 om 14:28

Het nadeel bij Krul is dat hij helemaal niets met zijn voeten kan, bij het NL elftal wordt dat toch meer verwacht dan in de Championship. Je ziet hem iedere interland wel een paar ballen hopeloos inleveren. Puur naar keeperskwaliteiten kijkend doet hij niets onder voor Cillesen of Stekelenburg.

5 juni 2021 om 15:03

Krul is een koekenbakker eerste klas die zeker de helft minder is dan Cillessen. Ik houdt mijn hard vast elke keer als hij op goal staat. Hij is in werkelijk alles veel slechter dan Cillesen. Krul komt echt niet voor in mijn top 200 keepers van dit moment. Cillessen daarintegen heeft echt reflexen waar je u tegen zegt. In Barcelina en in Valencia xijn ze tich niet gek dat ze zoveel voor hem betaalden?

5 juni 2021 om 15:28

200 is heel veel, dat je het even weet.

6 juni 2021 om 10:00

@GunnetFCG alleen maar beter dat Krul dat niet kan want dan zullen ze hem ook niet zo snel aanspelen. Ik wordt helemaal moe van die tikkies breed en terug in de achterhoede. Die bal moet naar voren, niet naar de keeper

Ik ben het met hem eens,we hebben ook geen wereldtoppers in de selectie,onze enige wereldtopper is van dijk,jongens als frenkie en de ligt kunnen het worden,waar zij trekken de kar nog niet en depay is vooral wereldberoemd..

Wie wel met De Boer gaan ze de groepsfase niet eens overleven Mourinho de uitspraken over Frank De Boer toen blijven legend.

Kan Mou niet gewoon doorgaan als analist. Zegt altijd zinnige dingen en is sowiesk een goed spreker.

Prima toch, kan me herinneren dat Joseetje telkens Ajax eruit zag gaan in de CL tijdens zijn voorspellingkjes. Totdat ze tegen Tottenham kwamen en toen vlogen ze er juist uit. Zelfde verhaal voor het WK 2014, had hij er ook geen vertrouwen in. Het wordt een mooi EK.

Iedereen bejubelt hem, maar hij trapt louter wat open deuren in. Ben het er wel mee eens overigens, maar het is koffiedik kijken. Zoals altijd zal veel afhangen van de loting. Oranje zit in de makkelijkste poule van de 6 en speelt driemaal thuis volgens mij, dus die poule overleven moet wel lukken. Dan komen ze als groepswinnaar uit tegen de nr 3 uit 3 of 4 mogelijke poules, wat normaal toch vrij makkelijk zal zijn -uitgezonderd de nr 3 uit de poule des doods. Dus daar moet je wat geluk hebben. Daarna komen ze dan uit tegen 1 van de nrs 2 uit poule A of B dus waarschijnlijk Zwitserland of Rusland. Ja dan zie ik het Zwitserland in principe wel halen maar onmogelijk is het zeker niet en dan sta je toch mooi in de halve finale zonder 1 topland te treffen. Koffiedik kijken natuurlijk maar gezien de gunstige loting lijkt de kans me toch aanwezig dat Nederland groepswinnaar wordt en wie weet wat er dan kan. Je moet natuurlijk eerst de groep nog maar zien te winnen en met pech heb je natuurlijk direct Portugal of Duitsland, hetzelfde geldt voor ons Belgen als wij de groep winnen. Als we de groep winnen en de nr 3 uit de poule des doods ontlopen, is een halve finale goed mogelijk.

5 juni 2021 om 13:41

Een loting maakt veel uit inderdaad. Als je in de tweede ronde uitgeschakeld wordt door Frankrijk dan kan je naar mijn idee niet spreken van een slecht toernooi. Net zoals je niet van een goed toernooi kan spreken als je a la Engeland er in de halve finale uitvliegt na geen enkele topper gewonnen te hebben.

5 juni 2021 om 13:51

Zeker dat is in alle KO toernooien zo. Alle respect voor wat Chelsea heeft gepresteerd in de UCL maar als die aan de kant van Bayern en PSG gezeten hadden ze misschien -waarschijnlijk zelfs- de CL niet gewonnen, Porto Atletico en Real is toch another cook. Kroatië vorig WK werd door alles en iedereen bejubeld maar was absoluut geen bijzonder elftal, ze hadden voornamelijk een historisch makkelijke loting met Rusland, Denemarken en Engeland en hadden zelfs 2 penalty shoot outs waarbij je ook weer wat mazzel nodig hebt. Geluk is o zo bepalend, zoals je zegt is het waarschijnlijk over en uit als je Frankrijk loot terwijl je misschien de finale had gehaald als Frankrijk aan de andere kant had gezeten. Tsja, als als als zullen ze hier zeggen.

5 juni 2021 om 13:41

@bon jovi wow was mij even ontgaan dat er 3 doorgaan. Was al bang dat een Duitsland of Portugal groepsfase niet zou overleven.

5 juni 2021 om 13:48

De beste nummer 3 gaat toch door? Niet standaard 3 per groep? Of heb ik wat gemist?

5 juni 2021 om 13:49

De vier beste nrs 3 dacht ik. Kortom, 3 punten en een positief doelsaldo zouden voldoende kunnen zijn.

5 juni 2021 om 13:49

De 4 beste nrs 3 gaan door. Dus gewoon dik winnen van Hongarije en Duitsland of Portugal gaat normaal door, er zullen zoals altijd wel nummers 3 zijn met 2 punten.

5 juni 2021 om 13:54

@kalou2005 & Bon Jovi
Helder, thanks. Portugal had als beste nummer 3 destijds nog het EK gewonnen. Hopelijk zit Portugal, Frankrijk of Duitsland daartussen.

5 juni 2021 om 13:44

Een gunstige loting kan je inderdaad heel ver brengen en met wat geluk zelfs kampioen maken. De afgelopen edities van toernooien hebben bijvoorbeeld Engeland en België dat gehad en konden ze "redelijk makkelijk" ver komen. Dan sta je in de halve finale en met wat meer geluk en vorm van de dag kun je het toernooi ook nog winnen.

5 juni 2021 om 13:53

België had potvolkoffie Brazilië en Frankrijk, by far de 2 sterkste teams dan kan je moeilijk stellen dat ze door geluk ver gekomen zijn...

5 juni 2021 om 13:57

Hij doelt denk ik op het EK 2016. Hongarije en Wales was toen de weg naar de kwartfinale als ik het juist heb. Veel makkelijker wordt het toch niet.

5 juni 2021 om 14:03

Doelde inderdaad op 2016. Had misschien iets duidelijker moeten zijn, in plaats van te zeggen afgelopen edities van toernooien.

5 juni 2021 om 14:10

En bij Engeland doel ik op hun welbekende 2018 campagne. Bij deze voor de volledigheid ;-) 😉

5 juni 2021 om 14:11

Ahzo, ik dacht effectief wel even misschien bedoelt hij 2016 maar toen is België helaas niet ver geraakt omdat ze zelfs die makkelijke loting nog verpest hebben dus vond ik het raar om te stellen dat ze ver zijn gekomen door de makkelijke loting verkeerd begrepen! Wat een gemiste kans is dat he, België had gewoon in 2016 of 2018 goud moeten pakken nu is het te laat vrees ik. Zeker ook dat extra jaar corona uitstel doet pijn omdat we veel spelers op leeftijd hebben, Kompany is ondertussen ook gestopt om full-time coach te worden etc..

5 juni 2021 om 14:34

Geloof mij Bon Jovi, wij Nederlanders weten hoe het voelt om met een topgeneratie geen goud te pakken op een EK of WK. In de jaren 70 hadden we minimaal een toernooi moeten winnen, kijkend naar wat voor selecties we hadden en datzelfde kan ook gezegd worden voor de periode 1996-2004.

5 juni 2021 om 15:28

Spreken we dan gewoon af in de finale? Dan kan 1 van ons toch dat gemis goedmaken. We sturen gewoon een paar superverspreiders naar het spelershotel van de Fransen, wie niet sterk is moet slim zijn .

5 juni 2021 om 16:27

Gaan we regelen! Waar kleine landen groot in kunnen zijn hahah.

5 juni 2021 om 13:48

Het is een groot als als als verhaal van je.. Ik kijk sinds 1994 naar eindtoernooien en die geschiedenis leert dat 'als' nooit telt. Je hebt ploegen (zoals Duitsland) die vrijwel altijd kunnen presteren op een eindronde en ploegen die het, ondanks een surplus aan talent (zoals Engeland) vrijwel nooit laten zien.

Ja, Frankrijk is topfavoriet en nee wij komen daar niet bij in de buurt. Maar ze gingen in de Kuip wel met 2-0 over de knie. Vorm van de dag en het nodige geluk is allesbepalend op zo'n toernooi. Je hebt vaak maar één of twee hele goede wedstrijden nodig om een (halve)finale te halen.

5 juni 2021 om 13:54

Bij jou is het dan toch ook een “als als” verhaal? Als je geluk hebt, als je een goede vorm hebt die dag, als de tegenstander een mindere vorm heeft, als je 1 of 2 goede wedstrijden speelt,...

5 juni 2021 om 13:55

"Je hebt vaak maar één of twee hele goede wedstrijden nodig om een (halve)finale te halen." Lol, precies wat ik zeg dus... Als de loting mee zit (en die lijkt mee te zitten, minstens de poule al) kan 1 goede wedstrijd volstaan.. wat overigens ook een als als als verhaal is van jou... koekoek

5 juni 2021 om 14:01

Exact; moraal van het verhaal staat niet voor niks in zin één.

5 juni 2021 om 14:07

Exact! Als Gerd Müller ziek was geweest in de finale, als Rensenbrink 5cm meer naar rechts had geschoten en als Casillas maatje 39 had gehad, dan hadden we nu 3 sterren op ons shirt gehad.

6 juni 2021 om 16:33

@ Bon Jovi: Mourinho richt zich tot het publiek van The Sun h� Dus voor hen zijn dat geen open deuren die hij intrapt. Voor mensen die Oranje niet op de voet volgen, en dat zijn er toch wel een paar, is dit geen gesneden koek.

Wie verwacht wel iets van dit Nederlands elftal? Hebben ze al een goede wedstrijd gespeeld tegen een degelijke tegenstander sinds De Boer trainer is? Voordeel is wel dat het alleen maar kan meevallen.

Hier legt onze narcist toch de vinger op de zere plek.
Ik wist overigens niet dat Mourinho hem
De slechtste coach in de PL vond.
Die kan Frankie in z’n achterzak steken.
Mocht oranje zometeen op het EK een flater slaan, dan hoop ik toch echt dat er koppen rollen bij de knvb. Dit is een “accident waiting to happen”.

5 juni 2021 om 23:48

Narcist nog wel , ik hoor deze term de laatste tijd te pas en te onpas. Vind dit nog wel zware aantijgingen vooral als je iemand niet kent maar enkel op tv beoordeeld

6 juni 2021 om 16:43

Ik vind persoonlijk ook dat je niet te snel met diagnoses moet strooien. Maar deze lijkt mij overduidelijk. Daarnaast als iemand zich een grote broek aantrekt😉

Zowat iedereen hier constateert het al: Mourinho schat dit behoorlijk genuanceerd en realistisch in. "waar is de nieuwe Rijkaard?" zou je nog kunnen beantwoorden met "frenkie", maar die heeft inderdaad nog een paar jaar nodig voordat hij echt dé dragende vedette van dit team kan zijn. En onder Frank de Boer kan ik me amper voorstellen dat dit elftal gaat sprankelen. Ik verwacht moeizame potjes tegen zowel Oekraïne, Oostenrijk als N-Macedonië - stuk voor stuk stugge tegenstanders. Als we daar meer dan 5 punten tegen halen, zou het me al verbazen. Dan ga je waarschijnlijk wel als beste #3 door naar de 1/8 finales, maar als je daar tegen Spanje aan loopt is het gewoon exit. Om de kwartfinale te halen gaat dit Oranje al de nodige mazzel nodig hebben, ik zie dat echt niet zo snel gebeuren.

5 juni 2021 om 23:46

Want Spanje heeft een indrukwekkende selectie dit keer ?

6 juni 2021 om 19:23

Mwah, niet echt, maar daar verwacht ik toch echt een stuk meer van dan van Oranje

Italië,Frankrijk,Duitsland,Portugal,België,Spanje,Engeland,Kroatië en Zwitserland zijn al feitelijk sterker.
Wij kunnen ons meten met Zweden, Denemarken,Polen,Turkije, Ukraine,Servië

Wat te zeggen van
* DOEL: KWARTFINALE
* ambitie: laatste vier
Een bondscoach moet ten alle tijden realistisch zijn!

Ik vind het een vreselijk en irritant figuur maar hier heeft hij groot gelijk. Onder De Boer gaat Oranje geen hoge ogen gooien. Dit EK niet en ook niet op het WK als hij nog steeds bondscoach is. Hij heeft het gewoon niet.

Wat is het toch voor een hype deze negativiteit omtrent oranje ?

Kijk eens naar onze namen, in 2016 kwamen landen als Ijsland , Wales en Polen bijvoorbeeld heel ver.

Op een ek met 24 landen kan je gewoon ver komen als zwak land , en oranje is niet 'zwak'

Gelukkig laat Mourinho zelf overal een schitterende indruk achter met héél veel prijzen met sprankelende voetbal dus hij mag het zeggen ,NOT !

Terechte dingen die hij zegt!
Voor Nederland wordt het gewoon afwachten welke tegenstanders het gaat krijgen na de groepsfase. In 2016 was het speelschema bijvoorbeeld echt bizar, met de meeste sterke landen aan 1 kant, in 2018 was dat overigens ook al wel. Daarbij moet het dan ook een beetje meezitten.

Haha spelers die opkijken naar Frank? Hellll no! Ze nemen hem totaal niet serieus als trainer.
NL mist een speler die iets speciaals heeft net zoals sneijder vd vaart robben etc. Nu heb je depay die er bovenuit steekt. Leuk allemaal maar ik zie in hem absoluut geen topspeler. Snap niet waarom Barca met hem in zee wilt

Het aanstellen van de Boer was een fout en dat ,ie je terug in het eindeloze gebrei van Oranje. Hij heeft gewoon gelijk, maar iedere buitenlandse analyst heb ik hetzelfde horen zeggen. Ook het feit dat we opens een 5-3-2 opstelling gebruiken is gewoon een grote fout. Ik hoop FdB echt nooit meer als trainer terug te zien, behalve misschien bij Duitsland...

Prima analyse en ben het er helemaal mee eens. Ik weet niet op basis waarvan die halve finaleplaats als doelstelling is bepaald, maar ik vind het vrij irrealistisch. Mourinho heeft gelijk.

Denk dat Mourinho hier erg goed zit met z'n analyse. Ik hoop echter dat hij er net zo naast zit als met de succesvolle CL campagne van Ajax.
Toen voorspelde hij ook elke ronde dat Ajax eruit zou gaan.

Hij zegt wat zo'n beetje heel NL denkt. Op het wk 14 hadden we nog een robben en v persie, nu niet. Daarbij hadden we met de loting in 2014 erg geluk. Ik zie ze niet verder komen dan de 8e finale....
(Of er moet een heel hecht team ontstaan, wat er onder koeman wel leek te zijn, daarom had virgil gewoon erbij moeten zijn. Puur voor de rol als aanvoerder buiten ze wedstrijden om )

Ik denk zelfs eerlijk gezegd dat we de poulefase niet doorkomen. En ik hoop het ook echt van harte met het liefst 0 punten.

Frank de Boer is de meest verschrikkelijke bondscoach die ik ooit heb gezien bij Oranje. Ik ga liever helemaal af als een gieter en dat die weirdo z.s.m. ontslagen wordt, dan dat we die poulefase doorkomen en die engnek mag aanblijven.

Tsja, wie niet? De groepsfase overleven met Frank is al een overwinning op zich...

Toch hebben we wel sterren natuurlijk. De grootste is er niet bij want dat is Virgil van Dijk. Ik vind de ligt en de Jong ook wel sterren...en ook wijnaldum en de vrij zijn topspelers. Het probleem zit meer om deze spelers heen. De roon, depay, de Jong, vd beek, promes, klaassen, Dumfries, malen, berghuis, en zo verder zijn net niet goed genoeg. Prima om 1 of 2 van dit soort spelers te hebben, maar wij hebben er te veel. Daarbij is er op dit moment een trainer die niet optimaal functioneerd. Alles kan veranderen door een goede start op het ek, maar ik vermoed dat de 1e ronde in de knock out fase meteen het eindstation zal zijn.

Beetje open deur. We hebben wbt kwaliteit geen echte wereldspelers. Ja 1 maar die is geblesseerd.

Awel Virgil Van Dijk vind ik persoonlijk zo een goeie voetballer!! Nu zouden sommige een andere mening hebbe dan de mijne maar het boeit me echt heel weinig maar k vind echt dat hij liverpool persoonlijk naar de winst van de champions league en de premier league heeft gebracht! En drm vind k het zo erg dat hij er nie bij is. Geloof me of niet mijn intresse is daardoor gwn verminderd voor de ek 😅. Hij kan een ploeg echt leiden en geloof me als hij er bij was waren jullie nederlanders direct zeker van een plaats in de finale! Geen enkele aanval zou zoveel lukken als van dijk in de verdediging staat ook door zijn leiderschap en dat is de belangrijkste! Hij kan ook heel goed leiding geven aan zijn collega’s En daar zijn er heel weinig van! Ik hoop dat hij tijdens de wk er wel bij is 🤲🏼

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

849 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Romano komt met uiterst verrassende wending in transfersoap Granit Xhaka

Arsenal heeft een nieuwe aanbieding neergelegd bij Granit Xhaka, zo weet Fabrizio Romano vrijdagavond te melden. De middenvelder van the Gunners ontving eerder al een bod van AS Roma, dat volgens...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren