Wim Kieft wijst ‘dark horse’ op EK aan: ‘De man is gewoon een fenomeen’

Zaterdag, 5 juni 2021 om 10:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:43

Wim Kieft vindt Portugal de ‘dark horse’ voor de winst van het naderende EK. De regerend Europees kampioen is in de groepsfase ingedeeld met wereldkampioen Frankrijk, Duitsland en Hongarije. De oud-voetballer wijst Frankrijk aan als de grote favoriet voor de eindzege, maar zou Cristiano Ronaldo het gunnen om opnieuw Europees kampioen te worden. “Gaat hij het op zijn 36e toch nog een keer flikken? Je gunt het hem zo.”

Kieft is ervan overtuigd dat Ronaldo zich aan het opladen is voor het EK. “Vijf jaar geleden de Europese titel gepakt, maar in de 25e minuut moest hij eraf in de finale tegen Frankrijk vanwege een blessure. Dat vond ik zo jammer. Zelf gelooft hij nog heilig in een glansrol op het EK. Daarover hoef je niet in de war te zitten. Ronaldo sprak zelfs al over het WK volgend najaar in Qatar. En de bondscoach van Portugal kan niets anders doen dan ja knikken, want het is Ronaldo die zichzelf selecteert en zijn medespelers.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Portugal beschikt met Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Joao Félix over uitstekende spelers in aanvallend opzicht. “Maar allemaal zullen ze zich ondergeschikt moeten maken. Aan Ronaldo. Of dat goed is voor het elftal, kan je je afvragen”, beaamt Kieft zaterdag in De Telegraaf. ‘De lacherigheid overal’ met betrekking tot Ronaldo stoort de voormalig Oranje-international desondanks. “Wat Lionel Messi doet, is allemaal heilig, maar bij Ronaldo wordt vaak alles in het belachelijke getrokken. Te gemakkelijk vind ik zo’n beoordeling aan het einde van zijn carrière.”

“Iedereen weet hoe goed hij was tien jaar geleden en met dat verwachtingspatroon zit iedereen nu naar hem te kijken. Dan valt het snel tegen.” Kieft vindt het ‘waanzinnig’ dat Ronaldo in de voorbije voetbaljaargang met 29 doelpunten topscorer is geworden van de Serie A en dat ook nog eens op 36-jarige leeftijd. “De man is gewoon een fenomeen. Ik hoop van harte dat hij het nog een keer laat zien. Ik verheug me erop en tegelijk gun ik het hem. Al heb ik mijn twijfels.

Kieft heeft ondanks zijn idolatie voor Ronaldo toch nog een advies voor de vedette van Portugal: van de vrije trappen moet hij afblijven. “Ik ben bang dat hij ze wel gaat nemen en dat niemand van zijn Portugese ploeggenoten hem durft weg te sturen met de boodschap dat het geen goed idee is als hij er nog een neemt.” Portugal start het EK over exact tien dagen tegen Hongarije.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door silverfront)

Dit is voor het eerst dat Portugal een team heeft wat goed genoeg is om ver te komen. Dat Portugal het EK won was een wonder met spelers als Quaresma, Eliseu, Danny, Eder, Veloso, Tiago. Klopt dat Ronaldo MVP was en ze eigenhandig door de poule fase heen haalde maar als je nu kijkt is het team zoveel beter.

Laten we die hopen ook houden in Nederland, in 4 jaar tijd kan het plots een stuk beter zijn.

5 juni 2021 om 10:53

De MVP van de poulefase..? Ze hebben drie keer gelijkgespeeld en zijn derde geã«indigd achter Hongarije en Ijsland, ik vind dit systeem ook zo ontzettend jammer. Doorgaan met een 3e plaats uit een poule van 4 teams. De enige goals die vielen tegen Kroatiã« en Polen heeft die ook niet gemaakt. Eentje tegen Wales en tegen Frankrijk vroegtijdig uitgevallen. Ronaldo is een groot voetballer, maar ik snap echt niet dat wanneer mensen Ronaldo ophemelen, ze dit EK erbij pakken.

5 juni 2021 om 11:09

MVP van het hele EK. Zonder Ronaldo was Portugal niet door de poule fase heen gekomen. Opstaan op momenten wanneer het echt moet, dat niemand anders het gaat doen. Mentaal is Ronaldo niet te verslaan. Ronaldo was de meest bepalende speler in het team wat het EK won. En het was alles behalve een favoriet, dan kan je toch wel spreken van een Mvp. Want zonder Ronaldo had Portugal geen EK gewonnen.

En daarom pakken mensen dit EK erbij. Zonder Ronaldo waren ze na 3 wedstrijden alweer thuis.

5 juni 2021 om 13:00

Nu vind ik wel dat je Pepe en Rui Patricio iets te kort doet. Natuurlijk was Ronaldo ontzettend bepalend. Maar Rui Patricio keepte echt fantastisch, pakte een penalty in de reeks tegen Polen en Pepe was als ik mij vergist de man van de finale of van het toernooi. En het team is nu zeker veel beter. Ze hebben op elke positie wel een goede speler.

5 juni 2021 om 11:02

In 2004-2006 had Portugal ook echt een sterk team met spelers als Deco, Figo, Ricardo Carvalho, Helder Postiga, Maniche en een jonge Ronaldo en Quaresma. Dat Portugal was minstens even goed als dit elftal.

5 juni 2021 om 19:12

Dat portugal was eigenlijk te goed om geen hoofdprijs te pakken.Tijdens euro 2000 heb ik ook genoten van Portugal destijds , en die selectie is tot dik 2006 intact gebleven.Ik kan me herrineren dat ik in 2002 een poule invulde met Portugal als wereldkampioen, daar zat ik destijds even goed naast lol

Nou misschien ben ik 1 van de weinige maar ik gun het hem juist niet. Groot fan van de voetballer Ronaldo, gewoon een fenomeen en 1 van de beste afmakers ooit. Maar de persoon Ronaldo doet mij niet zoveel. Daarbij komt bij dat als hij het EK zou winnen, er nog meer mensen zijn die hem nog boven Messi gaan zetten ook. Er zal wel weer een gigantische discussie komen, maar daarom is dit ook een voetbalforum. Voor mij is Messi alles wat de beste voetballer ooit zou moeten zijn. Iemand die alle facetten van het spel beheerst. Playmaker, afmaker, inzicht, passing, dribbels en een ongekende versnelling. Dat hij dan wat minder een leider is, of fysiek minder sterk is dan Ronaldo doet daar voor mij niks aan af.

5 juni 2021 om 10:42

Grappig, voor mij is het juist andersom. Cristiano is zo een geweldige atleet die in mijn ogen juist de completere is van de twee. Maar goed, allebei fenomenen en iedereen heeft zijn voorkeur. Vind niet dat je kan spreken dat 1 vd 2 duidelijk beter is dan de ander, ze hebben allebei iets dat zo speciaal is.

5 juni 2021 om 11:50

Dat maakt het ook wel leuk natuurlijk, dat niet iedereen dezelfde voorkeur heeft. Je zegt het al, Cristiano is een geweldige atleet. En op atletisch vlak ook zeker superier aan Messi. Voetballend vind ik dat andersom. Ronaldo is geen spelmaker of iemand die met een dribbel 3 mensen voorbij gaat. Beide hebben ze inderdaad hun unieke eigenschappen, en laat ik voorop stellen dat ik natuurlijk wel van beide enorm kan genieten. Maar wel met een voorkeur zoals bijna iedereen die wel heeft.

5 juni 2021 om 12:09

Meeste assists in de ucl en 3e op de topscorerslijst aller tijden met aantal assists. Dat hij niet elke wedstrijd terugzakt en met ballen strooit klopt maar die man heeft een uitstekende inzicht en pass.

5 juni 2021 om 12:17

Ronaldo is 38. Ik weet niet hoelang jij voetbal lijkt, maar Ronaldo geen speler die 3 mensen voorbij gaat? Logisch dat dat op deze leeftijd niet meer lukt maar bij Sporting, United en Real was hij qua dribbels ongrijpbaar.

5 juni 2021 om 12:24

Het naar binnen komen vanaf links en dan vol uithalen met rechts is wat in mijn herinnering juist staat bij Cristiano. Dribbelde hele verdedigingen voorbij. Laatste jaren functioneler maar mag ook wel op die leeftijd. Messi hetzelfde, die heeft een stuk minder rushes en is meer dienender gaan spelen. Zo zonde dat ze op leeftijd zijn allebei. Wat ga ik ze missen.

5 juni 2021 om 13:37

Fun fact: ronaldo heeft dubbel zo veel ucl finales gespeeld dan messi. 3om6 messi heeft 1ucl extra achter zn naam zoals kovacic 4 achter zn naam heeft staan.

5 juni 2021 om 14:03

Ronaldo is mensen altijd op snelheid voorbij gegaan in zijn jongere jaren ja. Maar nooit met een technische dribbel zoals Messi nee.

5 juni 2021 om 10:43

Stel je voor dat je iemand het niet gunt omdat je bang bent dat ze als beter worden gezien dan je favoriete voetballer haha. Dat hij dan minder leider is ... Messi is minder leider en in alle grote wedstrijden onzichtbaar. Wk finale, copa America finales, laatste 7 Classico’s geen goal. Maar hartstikke leuk dat die alle facetten beheerst. Nu nog deze toepassen in de belangrijke wedstrijden. Laat hem eerst beginnen tegen atletico en dan omhoog werken

5 juni 2021 om 10:45

Terwijl Ronaldo als persoon juist zoveel goeds doet. Veel geld naar goede doelen, bloed doneren, ziekenhuizen bouwen etc.

Maar het is inderdaad vooral de angst dat Ronaldo fans nog meer feiten hebben om Ronaldo boven Messi te plaatsen.

5 juni 2021 om 10:57

@hawky Een beetje een vorm van onzekerheid bijna. Maar goed, beide heren zijn gewoon fenomenen. Zelf lijkt Ronaldo mij juist een fijner persoon dan Messi maar dat is op basis van wat we van hem zien achter ons scherm. Ik gun Messi ook een titel met zijn land. Het zou zijn legacy toch een heel stuk groter maken, ook in met name Argentinie zelf. Daar lopen ze nog niet zo met hem weg zoals wij dat in Europa over het algemeen wel doen met Messi.

5 juni 2021 om 11:05

Messi heeft fantastisch gepeeld in grote wedstrijden. Ook in CL finales waar Ronaldo toch weinig beslissend was. Messi kwam ook tot een WC finale. Messi heeft een record aan goals in het Bernabeu gescoord, heeft een mega track record tegen Engelse ploegen in de CL en scoorde de meeste goals in Spanje tegen Atleti en Sevilla. Dat je zegt dat Messi het niet in grote wedstrijden doet is dan wel vreemd. Ronaldo scoort zijn internationale goals vooral tegen de Andorra's van de wereld. De statistieken zijn best bizar. Hij scoort echt zelden tegen de top 10 landen.

5 juni 2021 om 11:13

Ronaldo is de best presterende speler in de CL aller tijden, het hoogste niveau mogelijk. Hattricks tegen clubs als Bayern in eindfase CL zijn normaal voor Ronaldo. Messi blinkt vooral uit tegen Eibar, Elche, Huesca etc. Kijk maar naar de laatste jaren CL. Gaat wat moeilijk en Messi gaat zich verstoppen.

Ronaldo, Messi maar ook spelers als Mbappe, Neymar, Lewa etc kunnen veel doelpunten maken tegen subtoppers en laagvliegers in de competitie.

Gaat mij meer om topwedstrijden op het hoogste niveau, CL bijvoorbeeld. Hoger niveau is er niet. Wie staat er dan op en wie verstopt zich.

5 juni 2021 om 11:15

Wat deed hij precies in de WK finale dan behalve een grote kans missen? En hoeveel goals had hij ook alweer in de andere knock-out fases op het WK? Wie heeft de meeste CL finale goals dan? Messi of Cr7? Wie heeft ook alweer de meeste goals in de knock-out fases van de Champions League? Kom met feiten ipv van die onzin.

Ik vind het echt triest dat je een grote speler het niet gunt alleen omdat je messi beter vindt. Zeg dan dat je wil dat NL het toernooi wint, dat snap ik heel goed. Dit is gewoon flauw

5 juni 2021 om 11:16

Visca jij bent precies nog zo'n voorbeeld waar Kieft op doelt. Messi fans zijn altijd heel hard bezig te bewijzen dat de prestaties van Ronaldo niet zo bijzonder zijn, maar buiten Messi om heeft nog NOOIT iemand gepresteerd wat hij heeft gepresteerd. Dan kan je daar toch lof voor hebben zonder altijd te komen met "ja maar wat Messi doet is nog veel beter"? Snap je zelf niet dat dat ongelofelijk vervelend is iedere keer? Omgekeerd net zo hoor, genoeg van die Madridstas in Barca topics. Het is allemaal zo zwart wit volgens Cules en Madridstas, zonde.

5 juni 2021 om 11:22

Je moet het niet omdraaien. Iemand suggereerde juist dat Messi het niet doet tegen grote teams. Ik vind dat we de statistieken moeten laten spreken. Ik wees op statistieken die dat weerspreken. Op internationaal niveau scoort Ronaldo praktisch nooit tegen de top 10 landen. 70 procent van zijn goals komen tegen de teams buiten de top 50. De Zuid-Amerikaanse kwalificatie is veel lastiger. Messi scoort meer dan 80 procent van zijn internationale goals tegen top 50 teams. In Spanje speelde Ronaldo en Messi in de zelfde periode in la liga. Messi heeft in die jaren veel meer bereikt op een uitzondering na.

5 juni 2021 om 11:30

Ik denk dat ze elkaar niet veel ontlopen. Maar er wordt nu een mythe gecreëerd hier dat Messi alleen tegen Eibar zou scoren. Ik weerleg dat even met de daadwerkelijke statistieken.

5 juni 2021 om 11:31

Die weer reageert op iemand die Ronaldo niks kan kunnen, zo begon dit draadje. Je had ook op Silverfront kunnen reageren dat je beide spelers in hun waarde kunt laten, maar jij bent meer geneigd om Messi op een voetstuk te plaatsen dan dat te doen. Net zoals dat je nu weer gaat wijzen ja maar ik reageer op iemand die hetzelfde doet, terwijl ik al erkende dat van beide kanten hetzelfde voorkomt. Feit is wel dat dit topic over Ronaldo gaat en dat jij het enkel en alleen maar hebt over Messi in positieve zin. Je statistieken zijn niet eens volledig correct, maar je doet in ieder geval heel hard je best om Ronaldo onderuit te halen. Messi is toch niet je vriendin die je naar eer en geweten moet verdedigen ofzo? Ik stel je een vraag in mijn reactie op jou, vervolgens pretendeer jij op mij te reageren maar alles wat je doet is wederom een lijstje met gemanipuleerde feiten oprakelen om Messi boven Ronaldo te plaatsen, terwijl als je goed leest ik Messi in aanleg ook de betere vindt van de 2. Je zit zo krampachtig vast in de replay button van het Messi verdedigen. Niet jij alleen persoonlijk, maar al die fanatieke Messi(Barca) en Ronaldo(real) fans. Allemaal heel eentonig en eenzijdig.

5 juni 2021 om 11:39

Ik reageer op iemand die Messi neerzet alsof hij het alleen tegen Eibar doet. Dan is het logisch dat mijn reactie over Messi gaat. Ik denk dat ze elkaar niet zoveel ontlopen zoals ik al zei. Kieft is overigens een Madridista. Het is jammer dat hij bij Ziggo weg was want nu zit daar geen Madridista maar maar vooral Culers.

5 juni 2021 om 11:44

@carrus. Ronaldo staat op 0 goals in WK knock-out games. Je bent wel erg selectief met je statistieken.

5 juni 2021 om 11:44

Reactie 3 met dezelfde strekking. Mijn hele punt is dat de 2 kampen elkaar continu triggeren in hun zwart witte beleving wat betreft de Messi VS Ronaldo discussie. Wat Kieft zegt triggert jou niet om iets over Ronaldo te zeggen, maar iets wat een totaal onbekende neerzegt triggert jou wel om in de verdediging te schieten mbt Messi. Messi wordt er niet beter of slechter van dat iemand hier de onwaarheid verspreidt dat hij alleen tegen Eibar scoort. Het zou voor mensen als ik gewoon eens fijn zijn als deze discussie niet altijd uitmondt in 2 vechtende honden die alleen maar bezig zijn met de ander te downplayen

5 juni 2021 om 11:47

@carrus7777 Dat is uiteraard niet de hoofdreden, als Nederlander is mijn voorkeur voor EK winst natuurlijk overduidelijk ons eigen landje, maar we moeten ook realistisch blijven. Buiten dat heb ik ook nooit iets met Portugal gehad, heeft ook niks te maken met Ronaldo. Die EK titel in 2016 vond ik echt uberlelijk. Een team dat in de groepsfase geen enkel duel weet te winnen, en als 3e eindigt onder Hongarije en Ijsland (!) verdient wat mij betreft helemaal geen titel. Ze hadden de mazzel dat dit het eerste EK was waar je als nummer 3 ook nog kunt kwalificeren voor de volgende ronde. Ze hebben het hele EK 2 wedstrijden gewonnen, en ik vond het niet om aan te gluren. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Buiten dat ben ik niet 'bang', dat is onzin. Ik vind het dan enkel jammer dat Ronaldo fans dit argument kunnen aandragen, terwijl Ronaldo in de vorige finale al geen enkel aandeel heeft gehad. Als Higuain in normale doen was geweest tijdens finales, had Messi al 2 titels met Argentinië. Ook een argument waar zelden bij stilgestaan wordt. Eder deed het wel voor Ronaldo, Higuain faalde hopeloos in meerdere 1 op 1 situaties in de finale.

5 juni 2021 om 11:48

Wat Kieft zegt triggert mij niet. Ik reageerde op een specifieke post over Messi. Kieft is ondanks dat hij een ontzettende Madrid fan is meestal wel redelijk. Kieft zegt ook niet dat de een beter is dan de ander.

5 juni 2021 om 11:57

Wist je dat messi nog nooit een doelpunt heeft gemaakt ik de k.o fase van een wk? Dat hij na iniesta xavi nog nooit een ucl finale heeft gespeeld? 35 van de 70 goals voor argentinie in een vriendschappelijke wedstrijd was? Al 3jaar lang geen doelpunt of assist heeft in de clasico, dit seizoen maar 1 goal heeft tegen de top 4 heel t seizoen? Sinds zijn 28e tot 34e geen ucl wist te winnen en dat dat de leeftijd is wanneer spelers op hun top presteren. (Ronaldo 3x van 30tot 33e)

5 juni 2021 om 11:58

@carrus7777 En wat heeft Ronaldo laten zien in die ene EK finale dan? Messi heeft 3 finales gespeeld, en had er 2 gewonnen als Higuain de kansen afgemaakt had (waarvan Messi een paar keer de assistgever was). Ja het was zuur dat Ronaldo uitviel in die EK finale, maar Eder doet het daarna wel voor Portugal. En het lijkt wel alsof je pas net voetbal volgt, Messi niet beslissend in grote wedstrijden? Haha wat een onzin. Hoe vaak Messi met Barcelona wel niet Real Madrid heeft gedegradeerd tot figurant in onderlinge wedstrijden (6-2, 5-0, 5-1). Of de CL finale tegen United die hij eigenhandig besliste. We kunnen stellen dat beide voetballers in grote wedstrijden beslissend zijn geweest. Ronaldo is zonder twijfel de meest atletische, de beste kopper, en misschien de beste leider. Maar als je het over puur voetballend hebt, staat het voor mij als een paal boven water dat Messi ongenaakbaar is.

5 juni 2021 om 12:04

Ik heb niks met real of barca, en ben zelfs city fan dus niks met utd waar ronaldo ook voetbalde. Ronaldo is in mijn optiek de betere van de 2. Doet niks af aan de skills van messi. Maar overall bekeken vind ik ronaldo beter. Ook als mens, bij messi zal het ook deels liggen aan volgens vele mensen aan zijn autisme. Maar ik vind dat de meeste hier gelijk hebben messi scoort vaak hattrick tegen een eibar of zo. En niet tegen bayern ah nee kan niet als je 8-2 verliest. 😉

5 juni 2021 om 12:17

@mcfc1982 Messi heeft zijn meeste doelpunten in La Liga gemaakt tegen Sevilla en Atletico Madrid. Geen kleintjes. Verder noem je Argentinië, maar Messi maakte 80% van zijn goals tegen top 50 landen. Ronaldo minder dan 30%...
Daarnaast speel je met Portugal kwalificatie wedstrijden tegen landen als Cyprus, Liechtenstein, Andorra en Gibraltar. Zulke kleine landen heb je helemaal niet in Zuid-Amerika, dus sowieso een flink verschil.

5 juni 2021 om 12:53

Ronaldo bewees het overal in europa, messi niet.En heb in mijn reactie nergens argentinie vermeld ff nalezen. Maar nu je er toch over begint geen copa america gewonnen. Gaat ook niet gebeuren want hij heeft geen team rondom hem dat het kan winnen.Ronaldo meer CL's finales gespeeld en gewonnenEK gewonnen , pech voor messi dat da niet kan.Beide geen WK gewonnen en gaat ook nooit gebeuren. Want argentinie faalt keer op keer. En portugal is niet top.Ronaldo is gewoon beter als messi, hij toonde het in elk land waar hij speelde. Goals aan de lopende band te maken. Messi dierf het gewoon niet aan om ergens anders te schitteren. Wsl omdat hij wist dat het niet zou lukken. Maar goed iedereen zijn keuze. En aan die landen die jij opnoemt kan hij niks aan doen. Wat moet hij zeggen hmmm ik wil een groep, portugal, italie, spanje, nederland, frankrijk, belgie. Anders speel ik geen kwalificatie wedstrijden.

5 juni 2021 om 10:43

Ik denk ook niet dat Kieft Ronaldo de betere voetballer is, maar Ronaldo presteert wel minstens zo goed als Messi en krijgt daar in de ogen van Kieft te weinig krediet voor. Hij doelt daarmee juist op mensen zoals jij, die Ronaldo niks kunnen gunnen omdat ie anders eventueel boven hun eigen idool uit zou stijgen. Snap verder op zich wel dat je niet zo happig bent op de persoon Ronaldo, ben ik zelf ook niet zo. Is een wat arrogante/ijdele vent, al is dat door de jaren heen wel iets minder geworden. Maar persoonlijk heb ik eigenlijk meer respect voor Ronaldo dan voor Messi, terwijl ik als liefhebber liever uren compilaties van Messi bekijk dan van Ronaldo.

5 juni 2021 om 10:47

Jaa ik kan me echt goed vinden in wat Kieft hier zegt. Wie van de 2 beter is zal verschillen van persoon tot persoon. Maar hoe der naar de prestaties wordt gekeken is toch wel een beetje meten met 2 maten, als Messi een vrijetrap en een intikker er in schiet is hij de goat. Als ronaldo een penalty en een intikker er in schiet is hij niks meer dan een doelpunten machine. Laten we eerlijk zijn, hoelang geleden is het dat we Messi een onnavolgbare solo hebben zien maken waar bij hij 3/4 man passeert?

5 juni 2021 om 10:56

Snap wat je bedoeld, maar moet dan gelijk denken Barcelona-Atletico van een paar weken terug. Was volgens mij net voor rust dat hij 5-6 man voorbij dribbelt en m net naast prikt.

5 juni 2021 om 11:00

Dat klopt helemaal, bij Ronaldo doet men alsof wat hij doet allemaal vrij simpele dingen zijn. Bij Messi zegt men algauw, kijk eens naar zijn aannames, hoe dicht ie de bal bij zich houdt en hoe goed ie kan spelverdelen. Het is een beetje kinderachtig hoe men de prestaties van Ronaldo altijd aan het downplayen is omdat men bang is dat Ronaldo de boeken in gaat boven messi. Als Messi niet had geleefd hadden ze hem die lof waarschijnlijk wel gegeven, maar nu is het pure bescherming van de eigen idool. Messi en Ronaldo topics vind ik als Voetbalzone bezoeker om die reden vaak ook de vervelendste topics, allemaal 14 jarigen die fan zijn van een van beide en daarom niks positiefs over de ander kunnen zeggen.

5 juni 2021 om 10:44

Precies wat ik ook vind, kon het niet duidelijker uitleggen. Maar desondanks denk ik wel dat Portugal, Frankrijk of Italië het EK gaat pakken. Ik had eerst mijn geld ingezet op Nederland, maar zonder Koeman, Van Dijk en met Frank de Boer zie ik het niet gebeuren.

5 juni 2021 om 10:53

@SilverFront waarom zouden mensen Ronaldo niet boven Messi mogen zetten? Ronaldo is aardig vaak beslissend geweest op het moment Supreme in de topwedstrijden en heeft afgelopen decennium een EK en drie CL titels gewonnen waar hij een groot aandeel in had. Ik zeg niet dat Messi beter is of Ronaldo beter is want ik vind ze beiden fenomenaal maar Ronaldo heeft toch niet veel minder bewezen dan Messi?

5 juni 2021 om 11:00

Zelfs 4 CL titels.

5 juni 2021 om 11:09

In de CL finales heeft Messi toch veel meer gepresteerd. Ook met Portugal scoort Ronaldo bijzonder weinig tegen de top 10 landen, bijna niet. Tegen Andorra staat hij vooraan als het om doelpunten gaat. Je hebt ook nog zoiets als statistieken. Messi heeft ondanks dat hij geen pure goalscorer is jarenlang meer gepresteerd dan Ronaldo in la Liga. En dan laat ik de assist nog buiten beschouwing. Messi scoort juist vaak tegen goede ploegen (atleti, Sevilla, Engelse ploegen in Cl).

5 juni 2021 om 11:36

Je doet net alsof halve finales en kwart finales van CL niet meetellen. Ronaldo was zo ongekend goed en beslissend in aanloop van de finale dat het niet eens uitmaakt wat hij presteert in de finale. Want zonder zijn 15 doelpunten bijvoorbeeld in de CL dat seizoen stond een Real helemaal niet in de finale.

5 juni 2021 om 11:42

@ViscaCatalunya ik vind ze beiden fenomenaal. zo stond Ronaldo er weer vaak in de halve finales in de CL en schoot hij zijn team naar de finale. Ronaldo heeft imo minimaal net zoveel gepresteerd als Messi

5 juni 2021 om 11:43

In de finales heb je gewoon meer aan clutch spelers als Ramos, Xavi en Iniesta die altijd presteren in finales. Voetbal is gelukkig een teamsport. Ik denk dat die 3 spelers minstens zo belangrijk en groot zijn als Messi en Ronaldo.

5 juni 2021 om 11:46

In elke knock out ronde heb je even veel aan clutch spelers lijkt me. Je zou kunnen zeggen dat de druk nog iets hoger is in een finale. Maar verder is Visca bezig een net zo selectief beeld te schetsen als waar ie andere van beschuldigd.

5 juni 2021 om 11:48

Maar een Ramos weet ook dat zonder Ronaldo hij amper CL finales had gespeeld.

5 juni 2021 om 12:00

Voetbal is ook een teamsport. Dat lijken we nogal eens te vergeten. Messi en Ronaldo hebben aardige teamgenoten gehad al die jaren.

5 juni 2021 om 11:00

Zucht, die eeuwige vergelijking hier. Kunnen we met elkaar gewoon niet zeggen: Wat hebben wij een geluk gehad dat we die twee gelijktijdig hebben zien spelen? Twee spelers die elkaar bewust/onbewust scherp hebben weten te houden en zelfs nu nog geweldig presteren. Twee spelers die qua spel en qua persoonlijkheid niet met elkaar te vergelijken zijn. Maar lekker boeiend joh. Die gasten hebben ons een goede 15 jaar alles gegeven. Stop lekker met die jankdiscussie. Ik gun Ronaldo die titel helemaal niet overigens. Ik gun het Timber veel meer, lang niet zo goed, maar wel een Nederlander. Voor Portugal weiger ik te juichen.

5 juni 2021 om 11:08

"Er zal wel weer een gigantische discussie komen." Ik zit persoonlijk ook helemaal niet te wachten op weer een verhaal over Messi op een artikel wat gaat over Cristiano Ronaldo en Portugal op het aankomende EK. Next.

5 juni 2021 om 12:00

Messi moet het niet hebben van het mentale vlak . Dat blijkt wel wanneer hij zei dat hij stopte bij het nationale team en toen hij weg wilde bij Barca . Messi is niet zo'n professioneel als Ronaldo. . Barca had kampioen kunnen worden als Messi zich in het begin van het seizoen professioneel had opgesteld en niet als een verwend kind eind liep die zijn zin niet had gekregen

5 juni 2021 om 13:16

Ja, trapt wél zelf af met een Messi campagne. Logisch dat je op deze manier een discussie in gang zet. Als ik reacties van mensen zoals jij lees vraag ik me af onder welke steen je hebt geleefd.
Je hebt het over de persoon Ronaldo die jij persoonlijk niet eens kent. Als we over persoonlijkheid gaan praten dan is Messi zeker niet de eerste die aan bod komt. Je hoeft er geen kenner voor te zijn om te weten dat Ronaldo enorm veel voor het goede doel heeft gedaan en nog steeds doet. Miljoenen euro's uitgegeven voor kansarme kinderen en kinderen die opgroeien in oorlogen. Daarnaast heeft hij vele operaties betaald voor kinderen waarvan de ouders het zich niet konden veroorloven. Hij heeft ook ooit 5 miljoen pond gedoneerd voor hulpverlening na een desastreuse aardbeving in Nepal. Dit is nog een zeer klein gedeelte van wat hij vandaag de dag allemaal heeft gedaan. Messi komt qua liefdadigheid niet in de buurt van Ronaldo.

Niet eens een dark horse, maar gewoon zwaar favoriet imo. Wat een selectie heeft Portugal.

5 juni 2021 om 10:33

Zwaar favoriet lijkt me ook wel overdreven. Wat dacht je van onze wereldkampioen met een ontzettend brede selectie met topspelers als Kante, Mbappe en Benzema?

5 juni 2021 om 11:03

Frankrijk heeft met afstand met beste selectie. Daarachter zit Portugal met Italië, België en Engeland denk ik. Een Spanje zonder Ramos en een Duitsland uit vorm verwacht ik niet veel van, dus die reken ik niet mee.

Mijn 3 favorieten zijn Frankrijk, Portugal en Italië. Ronaldo zal zich sws willen laten zien na een matig seizoen bij Juve.

5 juni 2021 om 10:44

Gaat weer hetzelfde worden. Hele toernooi niks laten zien en wanneer zijn team genoten hem voor hem winnen meneer komt zeggen...ik heb EK gewonnen en dat ik de goudenbal moet winnen. Gebeurt dat niet dan krijg je die zus van haar op hele sociale media.

Portugal van 2016 is wel een reminder dat het voor ons ook kan. Wat hobbelde dat door het toernooi zeg, drie keer gelijk in de Poule. Het zou je maar overkomen dat het zo mee zit. Wie weet kleurt dat geluk een keer oranje want aan die lallende bamischijf die voor de groep staat ligt het niet..

5 juni 2021 om 10:38

Denemarken 1992, Griekenland 2004. Om er nog maar 2 te noemen. Op een EK heb je altijd kans met een semi goede selectie. Buiten de toplanden om zijn er heel veel gemiddelde landen zoals een Oekraine, Macedonie, Rusland, Zweden, etc. Kwartfinale moet dus wel mogelijk zijn. In de laatste fase een beetje mazzel zoals Portugal met de loting het vorige EK (alle sterke landen zaten aan de andere kant) en dan in de finale 1 bal die goed valt (zoals bij Charisteas en die Portugees) en je kan zomaar een EK winnen.

5 juni 2021 om 10:42

Denemarken 1992 blijft het meest bijzondere verhaal ooit denk ik. (qua Ek's) Verder ben ik het met je eens dat met een beetje gunstige loting en klein beetje geluk je zo maar de finale kan halen / het EK kan winnen.

5 juni 2021 om 10:38

Mwa...Portugezen zijn doorgaans een stuk passievoller. Als het op kwaliteit niet lukt, dan met strijd. Dat mis ik echt bij ons Oranje

5 juni 2021 om 10:43

Alleen hebben wij geen Ronaldo. Dat is het grote verschil, iemand die het in zijn eentje kan

5 juni 2021 om 10:47

Ik mis bij Nederland de grinta die veel spelers bij andere landen wel hebben wanneer ze voor hun land spelen. De teams die als underdogs ver komen of een toernooi winnen spelen met of met ontzettend veel passie voor hun land of met heel veel discipline. Ik mis dat beide bij Nederland.

Frankrijk en Portugal zijn op papier de favorieten maar er zijn een aantal outsiders als Italie, England en misschien zelfs Turkije. De EK kriebels beginnen langzaam te komen..

5 juni 2021 om 10:47

Duitsland dan? Worden erg weinig genoemd door de menigte, maar de Duitsers mag je nooit uitvlakken. Hebben ook gewoon een heel sterke selectie, beter dan de Engelse en Italiaanse in mijn ogen. Minder dan Frankrijk, gelijkwaardig aan Portugal.

5 juni 2021 om 10:50

Duitsland ook een outsider inderdaad. Denk dat veel duidelijk zal worden tijdens de eerste wedstrijden. Ze zitten in de poule des doods en mijn gevoel zegt dat als ze niet de beste nummer 3 worden, ze er waarschijnlijk na de groepsfase uit zullen liggen. Ik denk namelijk dat ze minder goed zijn dan de andere twee zware jongens in hun groep.

Messi en Ronaldo zijn beide van de buitencategorie en we mogen bij zijn dat we van deze 2 spelers hebben mogen genieten, van alle goals en prachtige acties. Dank Messi en Ronaldo.

De discussie wie is beter, is dat echt belangrijk!!! Ze verdienen allebei een standbeeld voor de geleverde prestatie, het aantal goals dat ze hebben gemaakt is van de buitencategorie, buitenaards en zal niet snel meer door een ander wordt verbeterd laat staan geëvenaard.

De belangrijkste verschillen tussen de twee, maar daarmee wil ik niks afdoen aan de prestatie die is geleverd. Messi speelt zijn hele leven al bij Barcelona en Ronaldo laat het na real Madrid ook zien bij Juventus, want zonder de 29 goals van de 36 jarige Ronaldo in het slechtste elftal van Juventus in jaren had Juventus volgend jaar geen Champions League gespeeld.

De prestaties van Ronaldo bij Portugal spreken in zijn voordeel ten opzichte van Messi bij Argentinië
Hij is met Portugal Europees kampioen geworden, wat Messi met Argentinië niet is gelukt.

Is Ronaldo dus beter dan Messi? Mijn mening, beide van de buitencategorie dus beide fenomenaal en van ongekende klasse.


5 juni 2021 om 12:02

Als Messi het EK had gewonnen zou dat knapper zijn dan alles wat Ronaldo ooit bij elkaar heeft gevoetbald.

Ik kijk even naar de selectie van Portugal: spelers bij Man City, Man U, Liverpool, Juventus, Atletico Madrid, Psg. En dan Porto, Benfica, Dortmund, Lille en Lyon, om er maar een paar te noemen.

Dit is geen Dark Horse, maar een serieuze kanshebber.

Frankrijk is de gedoodverfde kampioenskandidaat en denk dat Spanje nét iets meer kwaliteit heeft. Maar Portugal heeft een zeer sterke selectie.

spursfan96 tjonge tjonge jij bent er zo een die alles letterlijk neemt
oke voor jou en de ander hier die het anders niet begrijpen
Hij is met Portugal Europees kampioen geworden, wat Messi met Argentinië in de coppa America niet is gelukt.

Liever cr7 in mijn team. Meer goals gemaakt van buiten de 16,meer goals met het hoofd,meer goals met zijn mindere been.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
186 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Ierland0-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Nélson SemedoVerdediger10
Rúben DiasVerdediger10
Raphaël GuerreiroVerdediger11
PepeVerdediger10
Bruno FernandesMiddenvelder10
Rafa SilvaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3874 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Coca-Cola ziet waarde met miljarden dalen na grap van Ronaldo

De opmerkelijke actie van Cristiano Ronaldo van maandag heeft flinke gevolgen voor Coca-Cola. De sterspeler van Portugal, tweemaal trefzeker in de ontmoeting met Hongarije (0-3), heeft er namelijk hoogstpersoonlijk voor gezorgd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren