Memphis Depay: ‘Het boeide Arjen Robben niks als ik iets nieuws had’

Zondag, 6 juni 2021 om 12:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:20

Memphis Depay is getransformeerd van rookie op het WK van 2014 in Brazilië tot sfeerbewaker op het naderende EK. Zeven jaar na de derde plaats op het mondiale eindtoernooi, waar hij met twintig jaar en vier maanden tot de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit uitgroeide, probeert de aanvaller de lessen uit het verleden over te brengen richting zijn jonge en onervaren ploeggenoten bij het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door millonario)

Arjen komt me ook niet echt over als materialistisch persoon. Eerder de nuchtere Groninger, behalve op het veld en dat is toch wat meer telt.

5 juni 2021 om 09:52

Zo is dat. Deze generatie bij Oranje wordt geleid door Depay, Wijnaldum en Van Dijk. Ik kijk uit naar de volgende: Frenkie, De Ligt, Gravenberch, Klaassen... Depay is een anti-leider die snel door de mand valt met zijn praatjes. Gelukkig wel onze bezte speler.

5 juni 2021 om 09:55

Klaassen is nogal misplaatst in dat rijtje, die is ouder dan Depay.

5 juni 2021 om 09:57

Klaassen heeft een getalenteerde broer of zoon waar wij niks van af weten?

5 juni 2021 om 09:58

@MeneertjeJ Toch is Depay nu al twee jaar onze meest beslissende en bepalende international. Tegen Schotland verlies je gewoon als Memphis weer eens niet de goals voor zijn rekening neemt. Dit is verder weer puur gebaseerd op vooroordelen. Ik zag een filmpje van de verjaardag van Depay en toen liep Frenkie ook met een zonnebril op waar wij een hele maand voor moeten werken

5 juni 2021 om 10:14

Je zag een filmpje van de verjaardag van Depay ? :D Jij kijkt daar echt naar Japie ? Had ik niet verwacht eerlijk gezegd. Wel volledig eens dat alles afhangt van Depay. Ook al staat de verdediging/middenveld als een huis met De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Wijnaldum en Frenkie.

5 juni 2021 om 10:19

Het filmpje stond toevallig in mijn recommendations op YouTube. Depay vlogte een tijdje en dat was een vlog van zijn verjaardag

5 juni 2021 om 11:25

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog steeds niet wat ik van Memphis moet vinden. Hij werkt hard, misschien wel te hard. Eist alle vrije trappen op waarbij het rendement niet erg hoog ligt. Doet dingen op momenten en plekken waarvan ik denk waarom?? En buiten zijn twee doelpunten tegen Schotland speelde hij ook een rol bij de tegendoelpunten.
Hij is ontegenzeggelijk belangrijk, maar hij moet nog wel een paar stappen zetten. De potentie heeft hij overigens zeker wel.

5 juni 2021 om 11:35

@Toto1968 Ik ben wel met je eens dat Memphis zich kan verbeteren op verschillende punten. Hij wordt alleen heel anders beoordeeld dan zijn medespelers en daar kan ik me wel eens aan storen. Ik zie zo een Frenkie en De Ligt bv ook genoeg slechte wedstrijden spelen in Oranje maar als je dat benoemd heb je zogenaamd iets tegen Ajax en lag het zogenaamd aan hun medespelers dat Frenkie en Matthijs zo slecht speelde en konden die er helemaal niks aan doen. Dan zie je dat er gewoon met twee maten gemeten wordt

5 juni 2021 om 14:02

Japie, jouw minderwaarsigheidscomplex tov Ajaxx is echt bizar.
Hoe krijg je het in hemel voor elkaar om in een topic over Depay te beginnen over hoe onschendbaar Ajax spelers zgn zijn???

5 juni 2021 om 18:59

Monique, dat zie je hierboven toch treffend. Dus vanwaar de vraag? Ik snap de beste man best. Memphis kan niets goed doen terwijl andere spelers met van alles wegkomen. Dat gaat vaak over ajax spelers maar in alle eerlijkheid zijn er daar ook meer van dus ik denk niet dat dat echt een rol speelt maar meer een statistische logica is.

5 juni 2021 om 18:59

Monique, dat zie je hierboven toch treffend. Dus vanwaar de vraag? Ik snap de beste man best. Memphis kan niets goed doen terwijl andere spelers met van alles wegkomen. Dat gaat vaak over ajax spelers maar in alle eerlijkheid zijn er daar ook meer van dus ik denk niet dat dat echt een rol speelt maar meer een statistische logica is.

5 juni 2021 om 20:41

@Japie
Het niveau van Oranje is nu ook niet zo uitzonderlijk, vandaar dat Depay vaak beslissend is. Het zegt genoeg dat Oranje afhankelijk Is van de doelpunten van Depay

6 juni 2021 om 08:37

@Bossie dat zou kunnen maar dat kan dan ook gelden voor onze andere internationals. Van Dijk uitgezonderd. Dat is wel een hele grote speler in de Europese top

5 juni 2021 om 09:56

Weet niet waar Memphis hier op doelt, maar als het gaat om een nieuwe Lamborghini dan snap iik Arjen wel. Echter, een nieuwe telefoon met nieuwe snufjes is weer een ander verhaal.

5 juni 2021 om 10:11

Ik kan mij voorstellen dat Arjen het bij een nieuwe telefoon, een nieuwe tattoo of nieuw horloge/sieraad ook niet zo heel veel had geinteresseerd. Het is maar net waar je interesses liggen en ik zie Arjen op dat soort dingen gewoon niet aanslaan.

5 juni 2021 om 10:19

Ja dat is waar, maar een nieuwe telefoon (iemand moet de eerste zijn die hem koopt), tattoo of horloge/sieraad kan nog ergens toedienen. Daar waar een luxe sportauto bijv. vooral een statussymbool is.

5 juni 2021 om 10:22

Klopt en zo zal Depay weet niet geïnteresseerd zijn geweest in de hobby's van Robben. Ieder mens is anders en heeft zijn eigen interesses en daar is verder weinig mis mee

5 juni 2021 om 11:39

Sinds wanneer zijn dikke telefoons, horloges, sieraden en tattoos geen statussymbool dan? Die heb je ook niet nodig.

5 juni 2021 om 14:17

@Deem. Koop jij al je kleding bij de Wibra dan of draag je ook met regelmaat merkkleding?

5 juni 2021 om 16:53

Jammer dat ik geen foto kan sturen, vandaag mijn wibra sokken aan 😂, heb ook de slippers die erbij horen

6 juni 2021 om 08:38

@sven4 Nice 😆

6 juni 2021 om 11:37

Plank weer lekker misgeslagen hier, Japie. Het gaat niet om wat ik wel of niet doe. Het gaat erom dat er geen verschil zit tussen een dikke telefoon, horloges, sieraden en tattoos, of een luxe sportauto.

6 juni 2021 om 12:42

Uiteindelijk hoort 't je ook niet te boeien wat jouw teamgenoot van z'n miljoenen koopt. In topsport gaat het om presteren. Arjen Robben en Memphis Depay zijn gewoon totaal verschillende personen en hun karakter slaat naar mijn mening ook direct op hun spel. Overigens is dit enkel mijn observatie hoor: Memphis is meer van de dure spullen, dat luxe leventje en lijkt daarin ook wat bevestiging te zoeken. Die onzekerheid zie ik in ieder geval terug in z'n spel, want consistent goed zoals een topspeler als Robben dat was, dat is Memphis simpelweg niet. Daar waar een Robben (mits fit) continu dreigend was en elke wedstrijd z'n impact had op het allerhoogste niveau, kan Memphis soms wedstrijden achter elkaar onzichtbaar zijn. Arjen Robben oogt nuchter en meer down-to-earth. Hij weet waar hij staat en hij weet precies hoe hij op het mentale vlak het maximale uit z'n kwaliteiten en z'n talent weet te halen. Hij zoekt geen bevestiging, maar dwingt het respect af met z'n spel. Buiten dat is het denk ik ook gewoon een generatiekloofje. Overigens ligt het niet aan de werkethiek van Memphis. Ik heb de indruk dat hij echt wel flink voor de sport leeft en dat hij daar dan hobby's naast heeft, dat moet hij lekker zelf weten. Overigens is dat geen kritiek op de persoon Memphis. Hij moet lekker zelf weten wat hij met z'n geld doet.

6 juni 2021 om 12:53

@Deem. Hoezo de plank mis geslagen? Je leeft toch naar wat je verdiend? Als jij een paar ton per maand verdiend zit je waarschijnlijk ook niet in een kneuterig huisje en rij je ook niet in een tweede hands Volvo in je Zeeman kleding

6 juni 2021 om 13:09

Omdat het daar niet om ging. Jij bevestigt nu alleen weer wat ik ook al zei, dat het allemaal statussymbolen zijn. Pieter Post gaf aan dat een auto dat niet was, maar die andere spullen wel. Maar er zit ook nog steeds een verschil tussen dingen bezitten, en met dingen pronken.

6 juni 2021 om 13:37

@deem, vreemd genoeg juist andersom. Pieter post vond een auto juist een statussymbool en die andere dingen niet.

6 juni 2021 om 13:47

Mijn fout. Same thing. Hoe vaak horen we wel niet dat voetballers waar bij is ingebroken gewoon niet meer met hun Rolex moeten pronken? Statussymbool.

6 juni 2021 om 16:33

@Deem. Waarom koop je dan een mooie auto? Om hem te verstoppen in een garage?

6 juni 2021 om 22:01

Ik koop een auto om me te verplaatsen. Hoe hij eruit ziet terwijl hij dat doet zal me aan m'n reet roesten. Daar hoeft het geen Lamborghini voor te zijn. Het moet rijden. Je hebt de nieuwste iPhone niet nodig om bereikbaar te zijn. Je hebt geen Rolex nodig om te weten hoe laat het is.

5 juni 2021 om 16:08

Ik vraag me dan ook af of Depay interesse zou hebben als Robben zou vertellen over de melkfabriek of de brug in Bedum. Wat dat betreft lijkt Arjen Robben me heel erg down to earth, iemand die meer kan genieten van een dagje vissen met wat maten dan van een nieuwe telefoon.

6 juni 2021 om 00:12

Ik denk dat hij best van bepaalde luxe goederen en dergelijke kan genieten, alleen niet zozeer van het pronken ermee.

6 juni 2021 om 00:44

Nijogeth, je hebt daar een punt. Ik ben zelf een groninger en het is niet zo dat we hier met een nokia 3310 bellen, maar men vind het over het algemeen niet echt interessant om daar een gesprek over te voeren.inderdaad vissen, moestuintje of wat diertjes houden, klussen bij huis vinden ze veel leuker om over te praten

6 juni 2021 om 00:59

Berserko, de meeste Groningers hechten daar geen waarde aan. Veel Groningers waren alles behalve rijk en generaties lang. Dus geen domme dingen doen met het zuurverdiende geld was een deel van je opvoeding. En wat heeft Arjen gedaan, een flinke huis laten bouwen, want daar krijg je altijd je geld weer uit mocht het ooit misgaan.

6 juni 2021 om 12:50

Ik vind juist dat Berserko de spijker op z'n kop slaat. Ik denk dat we er niet aan hoeven te twijfelen dat het ook allesbehalve modaal is in huize Robben. Robben pronkt er alleen niet mee, terwijl Memphis daar juist bevestiging uit zoekt. Dat zal vast met een generatiekloofje en karakter te maken hebben. Simpelweg twee totaal verschillende personen.

6 juni 2021 om 13:24

Zal meer met karakter dan met generatiekloof te maken hebben. Zie onze huidige Koning TOTO. Die komt ook gewoon uit diezelfde generatie als Robben. Zo kun je er altijd wel aanwijzen. Beckham. George Best, als we heel ver terug willen.

Ik ben zelf een hele grote fan van Memphis. Al vanaf zijn eerste training bij PSV was het overduidelijk dat hij de ultieme drive heeft om zichzelf tot het uiterste te dwingen. Iets wat, als je Memphis oppervlakkig beschouwt, niet altijd zo wordt gezien door de buitenwereld. Ik denk dat het ook een prima gozer is, die af en toe ook maar aan het ontdekken is welke houding hij aan moet nemen en daardoor soms wat onbeholpen over komt. Ik zie in hem zeker wel een leider, maar ik ben toch bang dat de groep in zijn totaliteit wat tam is. Als het van Wijnaldum, Blind en Memphis moet komen qua leiderschap dan ben ik bang dat we niet zo'n machine zullen worden als op het wk 2010 en 2014.

5 juni 2021 om 09:56

Memphis is een goede voetballer, maar wel een aparte. Ik denk niet dat de gemiddelde persoon die hem enigzins kent hem een prima gozer vindt. Voordat hij doorbrak was hij net zo arrogant en uit de hoogte als nu heb ik gehoord van oud klasgenoten van hem.

5 juni 2021 om 10:07

@ACM4LIFE Dat kan ook jaloezie zijn natuurlijk. Genoeg mensen die ook een dik salaris willen verdienen en in de schijnwerpers willen staan en door de status als voetballer misschien populair zijn bij de vrouwen. Dan heb je altijd mensen die het moeilijk kunnen verkroppen dat hij dat wel heeft en hun niet

5 juni 2021 om 10:34

Het jaloezie argument vind ik altijd wat suf. Alle voetballers hebben een dikke bankrekening en doen het goed bij de vrouwen. Het gaat gewoon om het gedrag eromheen. Kijk naar Ronaldo die zei, ik ben goed, knap en rijk, jullie zijn jaloers. Hij is idd goed, knap en rijk, maar als je dat over jezelf zegt ben je alsnog een kansloos figuur. De waarde van een persoon druk je niet uit in geld. Naja, helaas wel, maar dat zou niet zo moeten zijn.

5 juni 2021 om 10:46

Maar AMC4LIFE had het over klasgenoten. Wie zegt dat de klasgenoten van een Frenkie of De Ligt niet jaloers zouden kunnen zij op hun status en financiële mogelijkheden?

5 juni 2021 om 11:03

@Migi: haha klopt, is inderdaad een beetje vreemd om over je zelf te zeggen. Echter, nu ben ik alle drie niet, dus wellicht dat ik het daarom vreemd vind. Ronaldo is alle drie wel, vind dat hij dat dan ook mag zeggen. Heeftie keihard voor gewerkt.

5 juni 2021 om 11:04

Gaan we hier nu ook nog ontkennen dat Depay iets arrogants over zich heeft, Japie?

5 juni 2021 om 11:10

Ja hij mag het ook wel zeggen, maar dan moet je niet vreemd opkijken als mensen je een sukkel vinden. Arrogantie is niet strafbaar.

5 juni 2021 om 11:10

Dat zal best kunnen maar waarom zou ik me druk moeten maken om iemands vermeende arrogantie als hij in het veld gewoon doet waar hij voor wordt opgesteld. Doelpunten maken en beslissend zijn

5 juni 2021 om 11:16

Japie , haha jaloezie... Depay heeft , op zn 16e toen die nog niet eens écht doorgebroken was , aan de binnenkant van zijn lip “succesvol” of “made it” ofzo iets laten tattoeeren. Toppunt van arrogantie 😂

5 juni 2021 om 11:17

@Migi maar de meest arrogante persoon in Nederland Van Gaal zijn gedrag wordt wel gewaardeerd. Dan is het toch ook gewoon iets persoonlijks tegen Memphis, los van de vermeende arrogantie. Als er namelijk iemand zich als een totale malloot gedraagd en die stuitende interviews geeft en zich boven iedereen verheven voelt is het Van Gaal wel. Toch wordt Memphis heel andere beoordeeld

5 juni 2021 om 11:20

'dan is het toch ook gewoon iets persoonlijks tegen Memphis' Natuurlijk is het iets persoonlijks tegen hem. Eenieder die dat zal ontkennen, liegt dat hij / zij barst.

5 juni 2021 om 11:31

@Vegitosan laat die jongen lekker doen wat hij leuk vind. Genoeg spelers in Oranje die helemaal vol zitten met plakplaatjes die ik ook nergens op vind slaan. Het is echter niet mijn lichaam dus who cares

5 juni 2021 om 11:50

Waardeert iedereen het gedrag van Van Gaal ja? Voor zover ik weet heeft Van Gaal een hele hoop mensen die hem een debiel vinden, ikzelf incluis. Memphis vind ik persoonlijk prima, beetje generatiekloof voor mij, maar ik snap heel goed waarom sommige mensen hem een vervelend ventje vinden. Dat is inderdaad persoonlijk, want het komt door zijn persoonlijkheid. Dat te koop lopen met je succes stuit sommige mensen tegen de borst. Daarom polariseert Ronaldo meer dan Messi en Lil Kleine meer dan Frans Bauer.

5 juni 2021 om 14:18

Ik weet het niet. Ik heb helemaal niks tegen Ronaldo

6 juni 2021 om 00:17

Ik ook niet, sterker nog, ik denk echt dat je veel leuker met Ronaldo kan optrekken dan met Messi die me veel stugger en minder sociaal lijkt.

6 juni 2021 om 01:51

@ migi als je rijk knap en goed bent mag je dat zeker ook zeggen. veel beter dan dat schijheilige gedie zoals messi. als je goed rijk en kbap bent is dat gewoon de waarheid en je bent nooit slecht bezig als je de waarheid verteld. okay als je het te vaak zegt dan is niet goed en zeker als je dan ook niet zo goed bent heel irritant en een kansloos figuur. maar niemand is een kansloos figuur als die de waarheid zegt. juist messi is een schijnheilig en kansloos figuur omdat die niet oprecht is.

6 juni 2021 om 08:41

Messi heeft idd ook vorig jaar tegen Atletic Bilbao en in de Copa zijn frustratie laten blijken met een rode kaart en zet Barca ook vaak onder druk voor salarisverhogingen maar dat is dan zogenaamd de ideale schoonzoon

6 juni 2021 om 12:28

Altijd de waarheid vertellen doe je tot je een jaar of 8 bent. Dan hebje die kinderlijke eerlijkheid. Zovan: oma waarom stinkt u naar plas? Op een gegeven moment leer je tact en zeg je soms wijselijk niet waar het op staat. Bijvoorbeeld als een vriend een foto van zn pasgeboren baby laat zien die hij Adolf heeft genoemd, of dat jij jezelf veel beter vindt dan je medemens.

5 juni 2021 om 10:08

Die drive klopt helemaal en qua persoonlijkheid lijkt me er weinig verkeerds in die jongen te zitten en heeft hij inderdaad ook wel leiderskwaliteiten. Maar hij komt op mij vaak wel wereldvreemd en naief over, en is erg materialistisch en oppervlakkig. Op zich snap ik dat wel als je zo jong zoveel hebt na zo'n lastige jeugd. En het maakt hem geen slecht persoon of mindere voetballer, maar als rolmodel vind ik dat wel jammer.

Ten aanzien van het huidige Oranje, zie ik wel grotere problemen dan leiderschap of tamheid. Kwalitatief kunnen we niet concurreren met de echte favorieten en we hebben een trainer op zijn zachtst gezegd het verschil niet gaat maken. Er zit weinig te weinig creativiteit en kracht in de voorste linies. En achterin merk je dat de organisatie gewoon minder is na het wegvallen van vDijk. Je hebt geluk met de groepsindeling, waardoor je die waarschijnlijk wel gaat overleven, maar daarna is het snel afgelopen. Want deze ploeg gaat niet meerdere toplanden achter elkaar verslaan.

Mand!

5 juni 2021 om 10:21

Die drive om te willen presteren heeft Memphis meer dan wie dan ook, alleen gaat het soms wel een beetje ten koste van het teambelang. Althans bij Oranje, bij Lyon zie ik hem te weinig. Bij oranje moet Memphis soms ook iets vaker sneller afspelen als ie niet top in de wedstrijd zit. Kan verder weinig op zijn discipline aanmerken en ook voetballend zit het wel goed. Als ie nu nog doorkrijgt dat je niet alleen de meest dragende speler bent als je zelf scoort, dan kan ie van nog grotere waarde zijn. Jammer dat we niet nog een topaanvaller hebben, dan zou Memphis automatisch de verantwoordelijkheid meer gaan delen.

5 juni 2021 om 10:47

Een korte maar juiste beschouwing denk ik. In dat kader is het extra jammer dat een speler als Strootman nooit de stap richting dragende speler van Oranje heeft kunnen maken en dat Virgil net nu een vervelende blessure oploopt.

Zonde, maar niet vreselijk. Laat dit toernooi een groot leermoment zijn voor de jonge garde. Vervolgens een seizoen lang knallen, stappen maken en dan mét Virgil en een nog beter elftal door stoten richting WK. Dan kan er in Qatar wellicht wel eens iets moois ontstaan, zeker gezien het feit dat enkele topselecties tegen die tijd weer wat uitgedund zijn met spelers die op hun retour zijn en/of gestopt zijn als international.

6 juni 2021 om 00:21

@Kalou2005 Eerlijk gezegd ben ik niet zo optimistisch. Er is talent in de jeugdige spelers hoor, maar ik zie geen topspits, geen topwinger. Geen natuurlijke leiders. Geen type v Bommel of Davids. Vergeleken met de generaties uit het verleden zie ik met name aanvallend ook in de jeugd geen wereldtop aankomen.

6 juni 2021 om 10:51

@Berserko.

Virgil is de komende jaren echt wel onze natuurlijke leider! Talent in overvloed inderdaad, maar ze moeten natuurlijk wel stappen maken en dat is altijd afwachten. Voor wat betreft de spits is Malen de beste optie als je ruimte voor je neus hebt en Brobbey is een topper in wording die je ook kunt gebruiken met zijn rug naar het doel. Maar nogmaals; stappen maken, stappen maken!

5 juni 2021 om 12:13

Hij is best een goede winger, maar niet het type leider die het team vooropstelt. Hij moet keihard gecorrigeerd worden door types Cocu, Sneijder etc. De oudere garde nu is maar wat blij om maatjes met Memphis te zijn waardoor ze hun status behouden zoals Wijnaldum. Moeite in een wedstrijd en dan is het gelijk alles zelf doen en weg teamgeest. En kritiek is gelijk terugslaan ipv willen leren. Met hem herken ik totaal geen Nederlands elftal, waar ik gasten als Gravenberch, De Jong, De Ligt of Malen al heel anders vind overkomen en voetballen.

6 juni 2021 om 12:58

Niet helemaal mee eens. Wijnaldum heeft gewoon niet echt leiderseigenschappen. Memphis is toch wel een persoonlijkheid, terwijl Wijnaldum rustiger van zichzelf is. Ik denk dus dat Wijnaldum niet echt de karakteristieke eigenschappen heeft om Memphis continu op z'n plek te zetten. Dat is overigens niets negatiefs hoor, maar iedereen heeft zo z'n eigen kwaliteiten. Memphis heeft inderdaad een Van Dijk, Van Bommel of een Henderson nodig, maar dergelijke leiders heeft Memphis nooit echt in z'n teams gehad. Niet bij PSV toen hij echt doorbrak, bij United was hij niet relevant genoeg om op z'n plek gezet te worden en bij Lyon is uitgerekend Memphis een leider. Ik denk dan ook dat we momenteel de beste Memphis zien en dat er niet veel verbetering meer in zit. Ik zou niet weten hoe hij die inconsistentie nog uit z'n spel moet gaan krijgen. Bij echte Europese topspelers als Robben was dat er al uit op die leeftijd.

Jammer dat er altijd een beetje zo een negatieve sfeer hangt rondom Depay. Die jongen is echt hartstikke belangrijk voor ons, zoals je tegen Schotland kon zien. Hij is in mijn ogen één van de meest bepalende spelers van Oranje op dit moment. Zonder Depay hebben we echt een huis, tuin en keuken voorhoede. Niveautje Stuttgart, Saint-Etienne oid wordt onze voorhoede dan

5 juni 2021 om 10:10

Hij kan idd geweldig voetballen, alleen alles rondom hem maakt dat het zwart-wit is als het over Depay. Met bijv. die vingertjes in zijn oren, heb ik niet zoveel...

5 juni 2021 om 10:10

Dat is Nederland. Als je niet elke dag aan de stamppot zit en je favoriete hobby is niet postzegels verzamelen kan je al weinig meer goed doen. Als mensen zich al enorm druk maken dat iemand een hoed op zijn hoofd zet zegt dat eigenlijk alles al over de kneuterigheid hier

5 juni 2021 om 10:22

Wat een onzin kraam je uit. De manier hoe er naar hem gekeken wordt heeft hij ook gewoon zelf invloed op met zijn soms eigenaardige gedrag. Bijvoorbeeld die vingers in zijn oren of andere media optredens. Net als in het veld weet je gewoon nooit welke Memphis je krijgt. De zeer verfijnde Memphis of degene die alle ballen kinderlijk inlevert. Voor de camera de ene keer achter elke boom een vijand zien of zoals afgelopen woensdag zeer ontspannen en een prima interview gevend. Het is een beetje alles of niks met hem in alle facetten en daar wordt je soms moe van. Hij is veruit onze beste speler in de aanval, maar op wereldschaal is het toch gewoon een subtopspeler en dan denk je toch gewoon terug aan de tijd toen we nog wereldtoppers in de aanval hadden lopen. Die hadden ook hun nukken, maar niet zoals Memphis die heeft. Ik snap niet waarom je dat niet mag benomen. Want het neemt immers niks weg van het feit dat hij onze beste aanvaller is en dat hij bij Oranje de afgelopen jaren gewoon de beslissende factor was. Afgelopen woensdag ook weer.

5 juni 2021 om 10:30

Wijnaldum is een van de meest geliefde spelers van Oranje, zowel bij gekleurde als witte Nederlanders. De suggestie dat Memphis gehaat wordt omdat hij geen Klaassen of Van de Beek is is dus een beetje te simpel. Het is een wisselwerking, Memphis heeft soms wat vreemde acties en de menigte reageert daar dan weer te heftig op. Maar mensen die doen alsof Memphis' houding er niets mee te maken heeft, die hebben het mis.

5 juni 2021 om 10:33

@MasterD Als ik vandaag Wijnaldum, Frenkie en De Roon had mogen inruilen voor Sneijder, Cocu en Davids had ik dat ook meteen gedaan maar helaas hebben we geen spelers van dat kaliber. Memphis is misschien geen absolute wereldtop maar wel verreweg onze beste spits en hij vult zijn rol gewoon uitstekend in want hij is enorm vaak beslissend. Ik kan me niet echt storen aan zijn gedrag. Ik stoor me dan eerder aan die uberpositieve teksten voor de bühne van voorheen een Kuyt en nu een Frenkie die inhoudelijk helemaal niks zeggen en die nooit een mening hebben. Die mij dan de maar iets extravagante Depay. Die is iig nog een beetje kleurrijk, of je nou eens bent met de dingen die hij doet of niet. Het brengt wel een beetje leven in de brouwerij

5 juni 2021 om 10:37

Ik denk dat het extravagante niet alleen het probleem is. Memphis heeft vaak een houding alsof heel de wereld tegen hem is, met name een aantal jaren geleden had ie die houding voor de camera. Dan wilde ie soms niet meer dan 1 woord zeggen omdat fans of journalisten kritiek op hem hadden gehad. Toegegeven, hij was toen ook nog wel jong en onvolwassen, maar Memphis heeft wel iets verongelijkt over zich heen en dat is voor mij persoonlijk de meest storende factor. Maar ik moest zeggen dat dat storen ook wel een pak minder is geworden, ben zelf wat volwassener nu en Memphis dus ook.

6 juni 2021 om 13:03

Ik heb ook wel het idee dat je graag tegen de wind in pist. Mensen zeggen het ene, dus jij zegt het andere omdat je weet dat het reacties losmaakt. Memphis heeft gewoon een bepaald karakter en daar vinden mensen wat van. Hij heeft gewoon best vaak merkwaardig gedrag tentoongesteld waarmee je jezelf niet populair maakt. Denigrerend richting een agent in functie, dat verongelijkte en de arrogante trekjes. Zo zijn er ongetwijfeld nog wel meer dingen die me te boven gaan schieten. Dat moet Memphis natuurlijk lekker zelf weten, maar het zorgt er wel voor dat ik me ook niet echt kan identificeren met hem en hem zeker niet als voorbeeld zou nemen voor bijvoorbeeld m'n kinderen. Er zijn genoeg succesvolle mensen die in mijn ogen een beter "rolmodel" zijn. Zo zullen er overigens vast ook mensen zijn die het 'cool' vinden en zich er wel mee identificeren. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

6 juni 2021 om 16:37

Ik pis niet tegen de wind in hoor. Ik kan me alleen totaal niet storen aan Memphis en ik zie die arrogantie niet zo. Het is gewoon iemand die keihard werkt op de trainingen in in het veld zijn best doet. Verder ben ik sowieso niet echt iemand die spelers beoordeeld op hun privéleven. Ik heb bv helemaal nooit wat gehad met de persoonlijkheid van Kuyt maar dat kon ik wel los zien van zijn sportieve prestaties als ik hem beoordeelde in een wedstrijd

5 juni 2021 om 10:13

Heeft hij dat negatieve sfeertje niet zelf gecreëerd? Door zijn gedrag en maniertjes buiten het veld.

Los van dat hij belangrijk is geweest en kan zijn voor Nederlands elftal. Kan ook zijn spel (teveel trucjes) soms nadelig zijn. En irritatie opwekken.

Al denk ik dat we met Weghorst echt wel een goede spits in huis hebben. Als die goed bediend wordt. Zal hij ook zeker zijn goaltjes meepakken.
Het is alleen een andere type speler.

Moeten nou ook weer niet gaan doen of Depay een van de beste spitsen ter wereld is.

5 juni 2021 om 11:19

'door zijn gedrag en maniertjes buiten het veld.'

Door wat exact te doen?

Ik vraag me af wat hij tot nu toe allemaal heeft gedaan dat mensen en de media zo 'agressief' op hem reageren.

Is hij betrokken geweest bij seksfeesten? Wordt hij verdacht van (groeps-)verkrachting?
Werkt hij met zijn neus meer witte lijnen weg, dan met zijn benen op het veld? Is hij een alcoholist? Verschijnt hij dronken op trainingen? Heeft hij een laag arbeidsethos? Slaat hij in het uitgaansleven erop los? Stapt hij dronken achter het stuur en rijdt hij daardoor mensen aan? Blesseert hij tegenstanders opzettelijk als zijn team achterstaat of een tegenstander even een lesje wil leren? Doet hij regelmatig aan spelbederf waarbij hij scheidsrechters in het ootje neemt? Drukt hij peuken uit in ogen van jeugdspelers? Plast hij in restaurants (deze is waarschijnlijk minder bekend).

Ik refereer hier uiteraard naar (nederlandse) (oud)voetballers die zich hier wel aan schuldig hebben gemaakt, maar niet dezelfde mate van agressie te maken krijgen / hebben gekregen als Memphis die, bijvoorbeeld, voor het dragen van een hoedje jaren lang de grond in werd geboord (wat men ook wel inhoudelijke kritiek noemde ).

5 juni 2021 om 11:28

Het enige wat ik minder vond van Memphis is toen met die lijger omdat iedereen weet hoe die beesten gemaakt worden. Als je je echter druk gaat maken om een hoed of omdat iemand het leuk vind om te rappen vind ik dat best triest. Als er dan 1 persoon is in het Nederlandse voetbal die ik echt naar vind is het Ronald De Boer die zich nu last misbruiken om een WK te vertegenwoordigen voor mensen die 6500 doden op hun geweten hebben

6 juni 2021 om 00:28

Nee dat alles is het niet. Het is puur omdat jongens als Memphis heel aanwezig zijn, op social media en dergelijke. Hij plaatst wel zichzelf extra onder een vergrootglas. Maar goed, wat de meeste mensen dwars zit is dat men vindt dat je niet mag klagen als voetballer, je moet alles maar slikken want je verdient veel geld. Het is krom maar zo werkt het. En als je gekleurd bent, krijg je nog net wat minder krediet helaas.

6 juni 2021 om 13:08

@apocalyps - Nou ja, ik zie een Wijnaldum bijvoorbeeld niet denigrerend doen naar een agent terwijl hij heel goed weet dat hij gefilmd wordt. Dat soort dingen zijn gewoon triest. Je hoeft ook geen extreme zaken of misdaden te plegen om (negatieve) reacties uit te lokken bij mensen. Het is natuurlijk niet of-of. Ik vind jouw betoog dan ook erg kort door de bocht, al moet Memphis natuurlijk wel lekker zelf weten wat hij doet.

5 juni 2021 om 12:20

Ik vind het een beetje wat Ajax ook met Suarez had; topspeler maar het werd "alles op Luis en dan komt het goed". Killing voor je systeem, voetballende creativiteit... En Memphis is door het geslijm van z'n ploeggenoten en coaches bij Nederland ook niet te corrigeren met z'n egoïstische, voorspelbare spel. Ongelooflijk als je bedenkt wat een creativiteit hij in een teamrol zou kunnen vervullen, denk ik. Eeuwig zonde. Jammer dat het ons aan gelijkwaardige kwaliteit aanvallers ontbreekt en degenen die ik de top wel zie halen zoals malen groeien op in de schaduw van oom Memphis waardoor ze hem nooit gaan corrigeren. Zonde. Harde, tactisch goeie coach zou ook best veel schelen ipv Koeman of de Boer...

6 juni 2021 om 00:31

Ik weet niet hoor, maar hij scoort en assist toch behoorlijk vaak, op cruciale momenten. Wat wil je nog meer dan? Het probleem zit meer in de rest van de voorhoede die matig presteert. En als je jongens als bv Weghorst en Berghuis die tenminste lekker direct spelen weinig kans geeft, tja.

5 juni 2021 om 16:15

Kan je me AUB een paar voorbeelden geven van aandacht trekken. Een paar concrete voorbeelden? Ik heb gegoogeld maar heb niets gevonden.

Ik wacht.

Wat mis ik de tijd van geweldige spelers als Van Persie, Sneijder en Robben in Oranje. Nu zijn onze sterspelers de centrale verdedigers en twee dienende middenvelders. Daar wordt je ook niet echt vrolijk van

5 juni 2021 om 10:07

Wie is naast Wijnaldum de 2e dienende sterspeler ??

5 juni 2021 om 10:13

Frenkie maakt goede dribbels en speelt gelukkig steeds maar naar voren, maar ik zeker dienend aan het team.

5 juni 2021 om 10:13

Ik denk dat hij frenkie bedoeld, als is dat geen dienende speler.

5 juni 2021 om 10:13

Frenkie. Dat is ook geen middenvelder die veel assists geeft en die zelden een doelpunt maakt. Wel een hele goede en nuttige teamspeler maar niet iemand die bepalend is en de boel op sleeptouw neemt

5 juni 2021 om 10:27

@sscajax Frenkie is toch geen bepalende speler? Dat is gewoon iemand die in dienst van het team speelt maar geen middenvelder als Sneijder, Cocu of Davids bv. Die hadden echt een enorme impact op het elftal en drukten echt hun stempel op het elftal. Dat vind ik bij Frenkie niet. Zijn rol vind ik meestal vrij anoniem in Oranje

5 juni 2021 om 10:34

Frenkie is zeker wel een bepalende speler, kan voor een heel team de lijnen uitzetten. Dienende is dan ook een erg vreemde term, Frenkie maakte Ajax zo goed en had niet een dienende rol, was een van de grote meest bepalende spillen in het geheel. Van Dijk is ook een bepalende speler bij Liverpool, je ziet hoe het Liverpool vergaat zonder zijn leiding en sturing. Ik vind het een beetje kortzichtig om alleen doelpuntenmakers bepalend te noemen. Inzaghi zou je juist eerder dienend kunnen noemen, voegde geen reet toe maar ronde wel de prachtige aanvallen van teamgenoten af. Hij diende ervoor dat het machtige Milan uiteindelijk het overwicht in doelpunten uit had kunnen drukken, maar met 11 inzaghis verlies je zelfs op het 4e niveau. Doe mij dan maar 11 Frenkies of 11 Virgil's

5 juni 2021 om 10:43

Ik noemde Davids ook. Davids was toch ook geen doelpuntenmaker? Het gaat erom dat Frenkie in Oranje en Barca meestal anoniem speelt. Hij geeft veel balletjes breed en terug waarmee het tempo vertraagd wordt. Dan gaat hij eerst lang lopen met de bal en dan geeft hij een tikkie breed. Dat duurt allemaal veel te lang en je schiet er niks mee op. Die bal moet vooruit en snel vooruit want in een laag tempo ga je geen verdediging kapot spelen en dan kunnen we Memphis weer de schuld geven dat hij balverlies lijdt als hij op een eiland staat en nooit diep wordt gestuurd tegen een kluts van verdedigers. Die moet dan in zijn eentje proberen drie man uit te kappen en dan gaat het wel eens mis ja

5 juni 2021 om 10:54

Toen ten Hag Frenkie opstelde groeiden we naar een halve finale CL toe. Toen Koeman Frenkie selecteerde werd Nederland ineens weer een team dat meetelde. Het klopt dat hij bij Barca wat minder bepalend is, maar dat is ook niet gek als je net nieuw bij een zeer grote club bent waar ze nog tig bepalende spelers hebt. Ik zie Frenkie binnen 3 jaar wel uitgroeien tot bepalende speler voor Barca. Wat dat betreft heel anders dan Wijnaldum. Ik vind Frenkie ook meer bepalend dat Davids destijds. Davids was juist veel meer een man die de meters maakte en aardig kon voetballen, een agressievere Wijnaldum. Davids had ook wel even een iets andere generatie om zich heen, voetbalt ook wel wat lekkerder. Vind je Griezmann een bepalende speler? Bij Barca kan ie het niet, Terwijl ie bij Frankrijk en Atletico 5 jaar lang zo'n beetje de meest bepalende speler is geweest. Busquets is 10 jaar lang bepalend geweest en vind ik qua type vergelijkbaar met Frenkie. Jij rekent Frenkie nu af op een kwakkelend Oranje en Barcelona, waar ie z'n plek nog moet verdienen als nieuweling. Hoe bepalend was Sneijder dan bij Real, of van der Vaart? Is dan 1 jaar waarin je minder bepalend bent, om verschillende redenen, genoeg reden om te concluderen dat je qua type geen bepalende speler bent? Lijkt mij niet, maar ieder z'n eigen mening he.

5 juni 2021 om 11:00

Volgens mij spreek je jezelf een beetje tegen Japie. Eerst zeg je, het is geen middenvelder die veel assists of doelpunten maakt. En daarna zeg je dat dat ook niet hoeft om bepalend te zijn. Ik ben het met dat laatste eens, maar dan is Frenkie toch juist wel heel bepalend voor oranje. Samen met Gravenberch de enige middenvelder die een speler kan uitspelen en zo een overtal of 1 op 1 situatie kan creëren. Bij Barca is die misschien minder bepalend maar vergeet ook niet dat die daar veel wedstrijden op VM en CV heeft gespeeld dit seizoen. Toen Koeman hem op een gegeven moment wat hoger op het middenveld zette had die gelijk een paar assists en doelpunten. In mijn ogen waren Cocu en Davids toch meer dienende spelers dan Frenkie.

5 juni 2021 om 11:01

@Shorty1991 Sneijder was bij Real idd niet bepalend maar wel in Oranje. Dan kan je zeggen Oranje heeft nu een kwakkelend elftal maar waarom is Depay dan wel bepalend in dit kwakkelende elftal? Als Frenkie dan echt zo uitzonderlijk goed is mag je van hen verwachten dat hij zich onderscheidt maar vaak deelt hij gewoon in de malaise bij Oranje en speelt hij net zo matig als de rest. Griezmann is bij Frankrijk wel gewoon bepalend en is niet niet bepalend in twee teams zoals Frenkie

5 juni 2021 om 11:04

@DeDonnie dat vind ik niet. Cocu maakte met regelmaat een goal en gaf ook vaak genoeg een assist, Sneijder was een geweldenaar die met beide benen een speler kon wegsturen of een bal in de kruising kon jagen, Wim Jonk stuurde spelers de diepte in met zijn lange ballen, Davids was een soort van Kante die letterlijk alles onderschepte en zowat elk duel won. De impact van Frenkie op zijn teams vind ik vele malen minder. Ik vind hem niet vaak onderscheidend

5 juni 2021 om 11:05

Depay staat toch op een heel andere positie in het veld? Hoe kun je überhaupt stellen dat Depay wel bepalend is en Frenkie niet, terwijl ze in hetzelfde team spelen met dezelfde resultaten? Dan kijk je dus inderdaad echt alleen naar assists en goals. Ik zou dan eerder zeggen dat Depay beslissend is, maar niet per se meer bepalend. Wie weet speelt een Wijnaldum of de Vrij wel veel beter door Frenkie en niet door Depay. Dat Depay dan uiteindelijk zorgt dat we ook nog eens winnen, dat is fijn, maar een aanvaller kan prima een doelpunt maken zonder goed te spelen en bepalend te zijn en die wedstrijden heeft Depay genoeg.

5 juni 2021 om 11:12

Het is wel grappig dat je van Frenkie dus verwacht dat ie boven iedereen uitstijgt in een slecht Oranje, maar dat je Depay wel bepalend vind omdat hij de enige aanvaller met rendement is. Zet Depay bij Barcelona neer en volgens jou is het dan ineens geen bepalende speler meer. Eerst zeg je het over bepalend te hebben qua types, maar bij de een neem je een mindere periode om te zeggen dat het geen bepalende speler is, en bij de ander (Davids, Cocu, Depay etc.) Pak je de goede momenten om te bewijzen dat ze wel bepalend zijn. Vraag het Koeman, vraag het ten Hag en beide zullen zeggen dat Frenkie voor de opbouw in een team een bepalende speler is. Prima dat je het anders ziet, maar je houdt er in mijn ogen rare criteria/maatstaven op na.

5 juni 2021 om 11:21

@Shorty1991 als aanvaller is het toch ook lastig om goed te functioneren in een kwakkelemd elftal. Memphis krijgt nul aanvoer maar weet puur op eigen initiatief toch vaak het verschil te maken. Dat is ook enorm moeilijk. Ik noem net een aantal voorbeelden. Ook als middenvelder kan je bepalend zijn in je rol. Zoals Davids bv al je tegenstanders opeten in de duels, zoals Jonk spelers diep sturen en voor de doelman zetten etc. Wat voor bepalende dingen doet Frenkie dan bij Barca en in Oranje? Ik zie hem heel lang lopen met de bal en dan een balletje breed of terug tikken over twee meter waardoor het spel zwaar vertraagd wordt. Wat maakt hem zo bepalend dan?

5 juni 2021 om 11:39

Maar hoezo beoordeel jij dan dat Memphis goed functioneert? Het is alle ballen op Memphis die dan gaat pingelen, zich 8 van de 10 keer vastloopt en de overige 2x wel dreigend is. Wordt het team daar per se zoveel beter dan? In mijn ogen niet. Maar Depay maakt wel het verschil tussen winst en gelijkspel omdat hij de enige is de kan scoren zo'n beetje. Zet Depay in het Oranje van 2010 en dan zou ie ineens geen bepalende type meer zijn volgens omdat Van Persie en Robben meer doorslaggevend zijn? Van Davids en Cocu herinner jij je nu de goede wedstrijden, maar die hebben ook periodes gehad zoals Frenkie die nu heeft bij Barcelona. Jij zegt wat voor bepalende dingen doet Frenkie, dan vraag ik jou wat voor bepalende dingen doet Depay MEER dan Frenkie? Frenkie verzorgt de opbouw, Depay is het eindstation. In die rol zijn ze beide bepalend, maar wat doet Depay dan nog meer wat hem de meest dragende speler van Oranje maakt? Dan kom je dus toch weer op de goals en assist, waarvan je beweerde dat het daar eigenlijk niet om ging. Het is gewoon nog steeds niet helemaal duidelijk welke criteria je hanteert, je zegt dat het niet om goals en assists gaat, maar benadrukt nu al wel meerdere keren dat zelfs Davids en Cocu wel eens scoorden. Oftewel het gaat je dus toch om goals en assists. Nou in dat geval zal Van dijk nooit bepalend zijn, laat staan Bijlow in de toekomst volgens mij komt het er uiteindelijk op neer dat je gewoon niet zo heel erg fan van Frenkie brnt, of hem niet zo overdreven goed vindt. En dat mag ook hoor, maar dan is het onnodig om je in allerlei rare bochten te wringen qua argumentatie dat het type Frenkie de jong geen bepalende speler is.

5 juni 2021 om 14:21

Maar welke opbouw verzorgt Frenkie dan? Ik zie hem alleen tikkies breed en terug geven en zelden een bal vooruit in de diepte bv

5 juni 2021 om 16:36

Waarom gedraag jij je hier steeds als één of andere betweter? Je meningen zijn vaak erg subjectief en je staat nagenoeg niet open voor andere inzichten. Zelf ben ik niet echt onder de indruk van je voetbaltechnische kennis. Je tracht objectief over te komen maar als je goed tussen de regels door leest open je vaak de aanval op dezelfde spelers als bv De Ligt en de Jong. Spelers die op jonge leeftijd al in de wereldtop spelen en jij stelt hun kwaliteiten ter discussie. Heel bijzonder. Vooral dat er op deze site mensen zijn die je serieus nemen.

5 juni 2021 om 23:00

On Oranje is Frenkie geen bepalende speler , nog niet. Bij Ajax was hij dat wel , daar hebben ze zelfs Blond gehaald zodat Frenkie beter tot zijn recht kwam.

6 juni 2021 om 08:46

@Steenwiek Depay is na Mbappe de meest productieve speler in de Ligue 1 en onze topscorer in Oranje. Dat zal ook geen koekenbakker zijn. Ik noem die twee spelers als voorbeeld omdat dat de twee meest geliefde internationals zijn en Depay de minst geliefde. Kijk even naar de comments over de wedstrijd tegen Schotland en je snapt wat ik bedoel. Depay scoort twee keer en werd de grond in geboord in de reacties en De Ligt staat te schitteren bij de twee tegengoals en die wordt in bescherming genomen. Vandaar deze vergelijking. Alles wat Depay doet is een drama en alles wat De Ligt en Frenkie doen is geweldig en mooi

6 juni 2021 om 09:29

Schitteren moet schutteren zijn

6 juni 2021 om 16:29

Bossie, het ging in eerste instantie om wat voor types bepalende spelers zijn en dan is een de jong die in vorm is voor een team veel bepalender dan een Schone die in vorm is bijvoorbeeld. Later komt Japie met allemaal vage criteria als dat de Jong nu momenteel niet z'n beste periode heeft, maar dan doet ie alsof Davids en Cocu bijvoorbeeld wel heel hun carrière precies even dragend zijn geweest. Ik betwist helemaal niet dat Frenkie momenteel niet allerbest speelt, maar ik snap gewoon helemaal niets van de argumentatie die Japie ter tafel brengt. Volgens mij is hij gewoon zelf niet zo'n fan van Frenkie, maar waarom dan zo verzanden in vaag gebral in plaats van gewoon kort en bondig zeggen dat je hem niet zo goed vindt. Maar bij Japie komt dat wel vaker voor, als er veel mensen zijn die een speler goed vinden, dan vindt Japie het leuk om de rest heel hard te bewijzen dat ze het mis hebben. Daar riekt het nu ook wel een beetje naar. Objectief gezien is de jong op papier minimaal één van onze beste 3 spelers, maar als je Japie hier zo beleest, dan ga je haast geloven dat ie niet eens in de basis hoort. Het is gewoon typisch voor hoe hij is op Voetbalzone. Prima dat je een afwijkende mening hebt, maar er is geen enkel concreet argument behalve die goals en assist waar het in Japies ogen absoluut niet om gaat. De rest van zijn argumenten zijn gewoon een beetje onderbuik gevoelens die dan verpakt worden als waarheden.

6 juni 2021 om 16:30

Toevallig is ie vaak ook nog eens extra fel tegen Ajacieden die gehypt worden in zijn ogen. Wellicht dat dat er ook nog wel iets mee te maken heeft

6 juni 2021 om 16:40

@Short1991 ik vind dat je het erg ver zoekt. Ik zie Memphis in zijn rol bepalenders zijn dan Frenkie in zij rol in Oranje en dat staat los van goals of assists. Je kan als middenvelder ook het verschil maken door het tempo te versnellen, door je duels te winnen en de boel op sleeptouw te nemen. Memphis neemt Oranje vaak bij de hand als de boel niet draait, bij Frenkie zie ik dat een heel stuk minder in Oranje. Die deelt dan meestal wat sneller mee in de malaise

6 juni 2021 om 17:14

Tempo versnellen is juist een van de Jongs sterke punten en ondanks zijn postuur is ie goed in duels. Speelde zelfs een tijdje CV. Nogmaals: je beargmentatie is gewoon geen touw aan vast te knopen. Dan kan ik ook zeggen ja Depay is minder bepalend dat Frenkie, want omdat Depay zo vaak zich vastloopt, raken andere spelers gefrustreerd omdat hij de bal niet afgeeft en ontstaat er een negatieve sfeer. Allemaal onderbuik dingetjes die moeilijk meetbaar zijn. Frenkie is een heel pak jonger dan Depay en jij verwacht even dat de Jong het verschil tussen top en subtop gast maken. Maar waar het nog steeds op neer komt is dat we het hadden over wie als type bepalend kan zijn en jij de jong alleen niet zo kan omschrijven op basis van dit seizoen. Als ik dan zeg dat al die andere bepalende spelers ook wel eens een minstens zo slecht seizoen hebben gehad, dan kom je gewoon weer met dezelfde vage beargumentatie. Hoeveel titels heeft Oranje gepakt omdat Memphis ontsteeg aan de malaise die al die andere matige spelers wel deelden? Heb jij niet gezien dat PSV in enorme malaise zat toen Depay nagenoeg even oud was als Frenkie nu en dat toen ook Depay een zeer verslagen indruk maakte met bijvoorbeeld Wijnaldum langs het veld? Dus dan kunnen we Memphis ook nooit meer een bepalend type vinden toch, want hij was ook nog eens bij United heel erg matig en het heeft 2 jaar geduurd voor ie onomstreden werd bij Lyon. Ik vind ze beide bepalende types als ze in vorm zijn, maar jij ziet dat blijkbaar anders omdat Frenkie toevallig nu niet de vorm heeft.

6 juni 2021 om 17:44

Het is ook wel leuk dat als je dan een beetje op sites rond gaat neuzen, het eigen blijkt dat Frenkie defensief een hogere rating haalt dan Kante bijvoorbeeld, iemand die volgens jou wel bepalend is omdat ie verdedigend zo ijzersterk zou zijn. Vergelijk de echte statistieken van de jong maar eens met spelers op dezelfde positie bij grote clubs en dan blijft er uiteindelijk dus niet heel veel overeind op je onderbuik gevoelens na.

5 juni 2021 om 10:12

Dat waren geweldige spelers uiteraard, maar toch denk ik dat we qua spelersmateriaal en als groep er nu beter voor staan als toen. De vraag is alleen of Frank dit nog kan managen..

5 juni 2021 om 10:38

@PieterPost imo niet. Dat waren bepalende spelers met individuele kwaliteit die het verschil konden maken. Nu zijn we totaal afhankelijk van de grillen van Depay. Als die zijn dag niet heeft dan weet je al dat je waarschijnlijk geen doelpunt gaat maken

5 juni 2021 om 11:26

Zeker bepalende spelers maar ze hadden ook allemaal een groter ego denk dan de groep spelers die we nu hebben. En we zijn natuurlijk niet alleen afhankelijk van de grillen van Depay dat was vooral afgelopen wedstrijd zo. Als Frenkie straks weer meedoet, we terugschakelen naar 4-3-3, Berghuis, Malen en Gakpo erbij worden betrokken zie ik de puzzelstukjes zomaar in elkaar vallen.

5 juni 2021 om 11:39

Met ego is verder weinig mis imo. Spelers met grote ego's hebben vaak ook een hele grote prestatiedrang en zijn competitief en dat zijn in de topsport positieve eigenschappen. Dat Oranje was een verzameling van mannen waar ik nu toch een beetje jongetjes aan het werk zie

5 juni 2021 om 23:33

Lekker weer Krekel, je zit eerst moord en brand te schreeuwen om Weghorst omdat ie zoveel scoort en vervolgens zeg je eigenlijk dat alleen Depay kan scoren voor Oranje. Niet echt veel vertrouwen dus. Als Depay zich een beetje als teamspeler gedraagt , wordt Donny of Davy topscorer van het toernooi.

6 juni 2021 om 08:47

Weghorst vind ik idd na Depay onze beste spits maar hij zit er nu pas 1 interland bij en moet het nog wel bewijzen in Oranje. Iets waar ik wel vertrouwen in heb maar Depay toont keer op keer aan dat hij onze beste aanvaller is

5 juni 2021 om 10:33

Het verschil zit volgens mij juist niet in de sterspelers, we hebben nu in elke linie een topper. Maar we hebben er geen Kuyt, Huntelaar, vBommel, Gio achter die toppers, maar Weghorst, Berghuis, De Roon en Wijndal. Dat verschil is veel groter. Buiten vdWiel speelde de hele basis in 2010 bij een (sub)topper in een grote Europese competitie of had daar gespeeld. En meerdere spelers op de bank ook.

Laat het dit EK maar zien dat je gegroeid bent en de leider en sfeerbepaler bent. Benieuwd of hij zich kan focussen. Anderzijds zal die wel moeten nu hij transfervrij is, hetgeen wellicht gaat resulteren in veel ego solistische acties. Afijn, laat we er het beste van hopen met Oranje !

Ik vind Memphis een heerlijke voetballer, maar is geen echte leider van nature. Op dit moment hebben we alleen van Dijk, die dat van nature wel heeft. Hopelijk kunnen de Ligt, de Jong en Gravenberch hier naartoe groeien. Qua kwaliteit moet dat wel gaan lukken, maar zie op dit moment alleen de Ligt als een toekomstig natuurlijke leider helaas

Manman, werkelijk alle clichés komen voorbij. Volgens mij kun je dit zo copy paste herhalen om de vier jaar met wie dan ook.
Vooral dat ‘ respect’ , dat heet gewoon normaal met elkaar omgaan hoor. De mens waarderen. Maar goed… lekker 3 wedstrijdjes spelen en dan kan hij ook weer verder.

Ik vind het jammer dat Memphis niet meer laat zien, hij wil graag laten zien dat hij "de man is" tenminste dat straalt ie uit, en dan blijkt dat hij ook wel eens mis zit, en wellicht beter had kunnen afgeven i.p.v. zelf een goal willen maken. Dat vind ik jammer, hij kan veel beter tot zijn recht komen als ie andere spelers mee neemt en beter laat voetballen.

5 juni 2021 om 11:59

Meer laat zien die gast scoort afgelopen wesstrijd weer 2 goals ga eens zijn statistieken eens kijken hoe belangrijk hij is. Maar andere spelers die niks laten zien krijgen nooit de kritiek die Memphis wel krijgt.

Memphis is een aparte jongen, maar zeker iemand die andere krediet geeft voor wat ze hebben gedaan en doen. Hij weet zichzelf af en toe moeilijk houding te geven, mede door zijn moeilijke jeugd. Hij ontwikkeld zich op de belangrijkste facetten en weet wat er nodig is om een prestatie omgeving te creëren. Het begint bij hard werken en het goede voorbeeld geven. Zo geeft een Robben het stokje door een Memphis en zullen later weer andere talenten dat doorgeven.

Hij is een controversieel figuur, die mode, rap, auto's, sieraden en bepaalde diersoorten belangrijk vind. In dit geval is leven en laten leven het belangrijkste. Hij levert goed werk voor Nederland, daar zouden we hem op moeten beoordelen. De rest is voor roddelbladen en talkshows.
Ik denk dat de waardering in Nederland er zeker voor hem is. Laat je niet gek maken door televisieshows of w/e, luister naar de mensen om je heen en je weet hoe Nederland over hem denkt. Zeker gewaardeerd.

Dit is nou juist wat we missen. Tegenwoordig zijn voetballers zoveel bezig met rondzaken i.p.v. met het daadwerkelijke spelletje. Een speler als Arjen heb je juist keihard nodig om iedereen met de beentjes op de grond te houden.

Memphis kan niks goeds doen bij bepaalde mensen. Ookal scoort hij en geef hij assisten dan zijn er toch mensen die hem afkraken. Als andere spelers slecht spelen zoals de ligt of de roon afgelopen wedstrijd is de kritiek nooit zo groot als bij Memphis. En dan komen mensen praten over Zijn gedrag die man doet niks strafbaar hij houdt alleen van muziek en fashion het is gewoon op de man spelen. Die man zet zoveel arbeid hij schiet Nederland weer na een toernooi en de finale van de nation league maar toch zijn er mensen die kritiek op hem hebben.

Het zijn tegenwoordig allemaal vriendjes van elkaar. Afellay zei dit ook bij Studio Voetbal, dat Rosario en Ihattaren en nog een paar bij PSV elkaar constant bro noemen en elkaar niet aan durven te pakken. Is allemaal wel te verklaren maar het is niet bevorderlijk voor de prestaties. Ook in het Nederlands Elftal gaat het zo, we missen hiërarchie. Doodzonde dat Van Dijk er niet bij is.

Ik zag robben een keertje op de tribune zitten bij bv Groningen hij was nog niet fit met handschoenen van bayer München aan, die zitten erg lekker waarom zou ik een andere aantrekken. Dit is het toppunt van gewoon je zelf blijven

Depay mag veters nog niet strikken van Robben. Depay is veel te veel met zijn eigen ego bezig en eist alles op, moet iedere bal hebben.
Robben kon echt ook in dienst van team spelen.

Depay leuke speler prima voetballer hoor, maar geen wereldspeler. Het is gewoon geen intelligente natural zoals een Cruijff, Bergkamp, Van Basten, Vanenburg om maar wat te noemen. Dat zie je soms aan aannames, mislukte passes en ingewikkelde passeeractie's zonder gedachte. Overschat zichzelf soms onnodig teveel wat ten koste gaat van zijn kwaliteiten.

Depay is gewoon een prutser die alleen maar met zichzelf bezig is. Haalt de meest gekke capriolen uit als hij aan de bal is, doe normaal man. Neem een voorbeeld aan Bergkamp en van Persie.

Wat wou hij aan Robben laten zien? Een nieuwe rap demo laten horen, een nieuwe hoed of een auto waar zijn initialen of rugnummers in de autostoelen zijn gestoffeerd.

Ik snap Robben voor de volle 100%

Twee buitenspelers die daadwerkelijk voorzetten afleveren en weghorst in de spits. Heb je Depay niet nodig... begrijp het gehype rondom hem echt niet.. Verwacht van hem net zoveel als van het nl elftal op het ek... Helemaal niets

Depay een van mijn grote favorieten, en bovendien onze belangrijkste speler. Al willen velen dat niet inzien, wat best triest is.

Heel interessant dit. Je leest een leuk interview met Depay. Gaat relatief diep in teamverhoudingen en de positieve sfeer en teamgeest die hij probeert te creëren. Vertelt leuk over zijn respect naar Robben. Sneijder, Van Persie Kuijt. Dan geeft hij een klein voorbeeld hoe hij een nauwere band heeft met de jongere generatie vanwege dezelfde interesses. Dat hij bijvoorbeeld niet iets nieuws kon delen met Robben omdat het hem niet interesseerde. Dat wordt dan de titel terwijl de kern van het verhaal totaal ergens anders overgaat: leiderschap en teamgeest. Dan reageert iedereen hier ook slechts op de titel. Wat zo'n klein deel van het volledige verhaal is. Dit kenmerkt onze moderne tijden weer. Iedereen gaat lekker los op clickbait headlines en kunnen niet nadenken over de kern van een verhaal. Leuk artikel wel. Heb nooit Depay zo gepassioneerd over het voetballeventje horen praten. Leuke inzichten ook. Ook interessant hoe hij 2014 heeft ervaren en hoe hij nu een voorbeeld probeert te zijn voor zijn jonge teamgenoten. Mooi om te zien hoe Sneijder, RVP etc. een impact op hem hebben gehad.

Nou geen hoge pet op van depay en co. Ze denken teveel aan zichzelf dan aan het algemeen belang. Een te hoog ajax gehalte ook nog zal niet gaan helpen op een bij voorbaat al mislukt EK.

Bij Robben is het gewoon hard werken voor het voetbal, goals maken, assists leveren. Het boeit hem helemaal niks als je iets nieuws hebt. Focus je op de wedstrijden en niet op randzaken.. de sfeer bewaken? Als je een professional bent dan moet dat helemaal geen optie zijn. Mag je elkaar niet? Lekker boeiend. Dan vergeet je die gevoelens even voor een maand en ga je daarna weer lekker kinderachtig doen. Winnen met 100% inzet. Dat is wat belangrijk is. Niks meer, niks minder.

Je mag zeker genieten van je geld, daar heb ik niks op tegen. Alleen heb je wel mensen die daar in doordraaien. Flashy schoenen, riemen die meer wegen dan de broek zelf, kettingen. Dat hele gladde gedoe dat tegenwoordig 'hiphop' moet voorstellen is ook niks voor mij. Zie je het al voor je, Robben met geschoren wenkbrauwen en fluo schoenen? Haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Depay: ‘Hij is ook niet de meest vriendelijke en aardige persoon ter wereld’

Memphis Depay geniet met volle teugen van zijn eerste week bij Barcelona. De aanvaller noemt zijn transfer naar het Camp Nou ‘een zegening’ en kijkt met voldoening terug op de eerste...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren