Ronald de Boer: ‘Johan Cruijff zou zich omdraaien in zijn graf’

Zaterdag, 5 juni 2021 om 08:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:03

Ronald de Boer begrijpt de weerstand tegen het 5-3-2-systeem van het Nederlands elftal. Na afloop van de oefeninterland tegen Schotland (2-2) ging het in voetbalminnend Nederland amper over het teleurstellende gelijkspel, maar over het systeem waarmee bondscoach Frank de Boer zijn ploeg het veld instuurde. Een aantal spelers oogde ongelukkig en gaf na afloop van het duel zelfs te kennen zich niet prettig te voelen bij het systeem.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door peewee1)

Het voetbal veranderd en blijft zich logischerwijs ontwikkelen. Trainers zijn continu bezig om sterke punten te benutten en zwakheden te verbergen. Er wordt breder gekeken dan een 4-3-3 of een 4-4-2. Ik denk ook dat je niet ten allen tijde moet vasthouden aan dezelfde formatie omdat dat nu eenmaal al jaren zo gespeeld wordt.

5 juni 2021 om 08:38

3 5 2 .. met met opkomende middenvelders die weghorst en depay kunnen bedienen via de vleugels

5 juni 2021 om 09:35

Cruijff antwoorde altijd op die vraag dat het om veldbezetting gaat. Het veld is even groot als in zijn tijd en er is hetzelfde aantal spelers. Veldbezetting kan niet evolueren als de afmetingen en het aantal spelers gelijk blijft. De 433 geeft de meeste mogelijk heden tot driehoekjes met de minste meters. Uiteraard ga je dan uit van balbezit. Want zoals Cruijff zei. Als jij de bal heb, kan de tegenstander niet scoren. De enige die die wijsheid heeft kunnen uitbouwen in Van Gaal geweest die met vd Sar de meevoetballende keeper introduceerde. Dit gaf nog meer afspeelmogelijkheden.

5 juni 2021 om 10:15

Ik snap je verhaal en het punt van de veldbezetting. Maar de kwetsbaarheid tegen een topland zoals Frankrijk zal dan meer bloot komen te liggen. Als er geschakeld wordt naar een 5-3-2 formatie kan het zo zijn dat Nederland beter stand houdt tegen de Fransen.

5 juni 2021 om 10:20

Ik citeer slechts Cruijff, maar ben het wel met hem eens. Systemen zijn in feite onzin. Het gaat om balbezit. Je kunt zo veel verdedigers opstellen als je wil. Balbezit blijft de beste verdediging (en aanval).

5 juni 2021 om 11:42

Balbezit is te vaak een dogma. Hoe vaak komt het niet voor dat de ploeg met het meeste balbezit toch verliest. We kennen de wedstrijden van Oranje, die we toch verloren met het meeste balbezit. Achteraf was het commentaar dat het onterecht was, want we domineerden de wedstrijd.
Ik denk dat de snelle omschakeling zoals Chelsea die bij tijd en wijle laat zien (eerste helft bij RM uit) veel belangrijker is.

Lekker boeiend wat Cruijf hier van zou vinden. Feit is dat deze formatie niet werkt en de spelers er niet achter staan. Ga gewoon 433 spelen in plaats van deze tactische fratsen uit proberen te halen.

5 juni 2021 om 08:26

Haha dit is echt voetbalminnend Nederland in een notendop. Maanden, zo niet al een aantal jaar, wordt er geschreeuwd om een 5-3-2 omdat dat zo goed bij deze selectie past, dan speel je 2-2 tegen Schotland en zijn het ineens tactische fratsen. Tuurlijk liep het voor geen meter, maar in een 4-3-3 zijn we nóg kwetsbaarder. WK 2014 hadden we met een gelijkwaardige selectie (qua niveau, buiten Robben) een geweldig resultaat gehaald. Ik weet dat er met Frank de Boer weinig vertrouwen is, maar kom op, je bent ook afhankelijk van geluk etc op zo’n toernooi.

5 juni 2021 om 08:30

Je kunt met hoge uitzondering zo spelen, tegen een Land als Frankrijk, maar toch niet tegen de Schotten die verdedigend spelen en helpt dit verdedigende systeem niet. Sowieso vind ik dat hele 532 maar niets .

5 juni 2021 om 08:36

Dat er om 5-3-2 wordt geroepen en dat de Boer dat ook doet is gebaseerd op 1 goede wedstrijd onder hem tegen Italie. Ware het niet dat dat een samenloop van omstandigheden was: thuis waren we zo slecht dat iedereen inclusief de Italianen zelf wel even dachten te winnen en dus werkte een counterende 5-3-2 goed. Vond dit toen al meer een incident dan iets wat je als leidraad moet nemen voor de lange termijn. Nu blijkt ook al dat die 5-3-2 gewoon niet werkt en daarnaast hebben we een aantal goede buitenspelers die zo niet aan bod komen. Hoop dat Frank daarom gauw weer terugkeert naar 4-3-3 en zo meer uitgaat van eigen kracht.

5 juni 2021 om 08:41

@aqua:
Het hoeft helemaal niet verdedigend te zijn dat is hem juist! Als je maar de goede backs gebruikt voor dit systeem!
En daar gaat het mis met vooral een Dumfries die aanvallend niks toevoegt. Wijndal was dan juist weer steeds niet optijd terug in positie.. maar ook Barca speelt gewoon aanvallend er mee. Want je kan met 5 voorin komen te staan ook snel.

5 juni 2021 om 08:45

Je kan 5-3-2 ook aanvallend spelen. Alleen zal je dan ipv een Dumfries een back nodig hebben die aanvallend wat meer toevoegt, Karsdorp was perfect geweest. Ik vind het een heel flexibel systeem. Speel je tegen de mindere goden kan je een Promes als wingback gebruiken en bijvoorbeeld Gravenberch in plaats van De Roon. Speel je tegen een Duitsland, Engeland en Frankrijk etc dan speel je met Dumfries en De Roon.

5 juni 2021 om 09:17

Het kan natuurlijk ook aan de capaciteiten van de Boer liggen. 532 werkte op het wk 2014 overigens ook niet dus weet niet waarom je met dat argument komt.

5 juni 2021 om 09:21

Werkte niet? We haalden op 2 gemiste penalty’s na bijna de finale..

5 juni 2021 om 11:19

@capis eens met jou. kijk naar het wk van 2010 en 2014, toen speelde we verdedigender dan ooit, niet om aan te zien maar wel effectief. Dat is ook het nadeel van een toernooi. Alleen in de groepsfase moet je winnen, daarna staat niet verliezen centraal.

5 juni 2021 om 11:48

Omdat er geswitcht werd naar 433 tijdens de wedstrijden. Heb je het WK toen wel gezien vraag ik me af?

5 juni 2021 om 12:57

Robben gaf je zelf al aan, maar ik zie ook geen van Persie , Sneijder of Dirk Kuyt (in mindere mate) lopen. Spelers zoals zij maken toch echt wel een gigantisch verschil.

5 juni 2021 om 08:30

Dat de formatie niet werkt is omdat het getest werd tegen de verkeerde tegenstander. Er zijn toch heel veel teams die 532 wel goed functionerend krijgen. Bovendien had ik het wel degelijk belangrijk gevonden wat Cruyff er van vond, maar helaas.

5 juni 2021 om 10:09

Opzich zal het niet uitmaken tegen watvoor tegenstander je speelt. Het ligt puur op basis van de capaciteiten van de trainer. Als een Conte, Tuchel of een Gasperini aan het roer stond, dan zal het moeten werken, want die spelen tegen elke team met deze opstelling. Echter, De Boer beheerst het niet, en dan moet je als fan/supporter niet verast zijn om een opstelling zoals een 5-3-2/3-4-1-2 te vragen, en dat de uitvoering uiteindelijk voor geen meter werkt. De Boer heeft het geprobeerd bij Atlanta United, en dat werkte ook niet. Dus waarom afstappen van je vertrouwde formatie, om in een formatie te spelen wat gewoon voor jou niet werkt? 5-3-2/3-4-1-2 moeten er gewoon juiste afspraken worden gemaakt achterin. Als een verdediger inschuift naar voren, dan moeten de centrale verdedigers die gat opvangen, zelfde geldt als een van je backs is vertrokken, dan moet het middenveld of de centrale man zijn gat opvangen. Anders is je verdediging zo lek als een mandje. Het doel ervan is dat je je tegenstanders opsluit met hoog druk zetten, en dat je dan met die overtal van middenvelders en verdedigers zoveel mogelijk op de helft van de tegenstanders speelt. Beetje een kom effect. De aanvallers hoeven niet eens per se terug te komen om te verdedigen, maar er wordt wel verwacht dat ze druk zetten voorin, zodat mocht de verdediger/keeper een verkeerde pass geven, dat het middenveld dan weer inschuift om die verkeerde pass op te vangen. Ik snapte niet helemaal ook waarom De Ligt op links speelt, en De Vrij op rechts. De Ligt speelt meestal rechts nu bij Juventus, en De Vrij altijd als een linker centrale verdediger. In het midden speelt dan Bastoni, en rechts speelt Skriniar. Laat ze dan ook op de juiste posities spelen. Want die eerste tegengoal kwam puur omdat De Ligt met zijn verkeerde been moest uitpassen, waarbij Memphis een te harde bal kreeg, en De Roon te laat was om te corrigeren. Hopelijk spelen we morgen zo als die weer met 5 man gaat spelen, want echt een paar verschuivingen qua posities kunnen al wonderen doen. De spitsen staan ook gewisseld, want Memphis speelde wanneer hij in een twee-spitsen systeem speelt altijd als linkerspits. En als je kijkt naar de goals van Weghorst bij Wolfsburg, dan vindt hij het prettiger om vanuit rechts op te duiken om met zijn rechterbeen/koppend af te maken.

Krul/Steek
De Ligt
Timber
De Vrij
De Jong
De Roon
Dumfries
Wijnaldum
Wijndal
Weghorst
Depay
5 juni 2021 om 09:07

Frank de Boer speelde het gewoon te verdedigend tegen een land als Schotland. Er moeten een aantal wisselingen in het team komen, maar 5-3-2 is het beste systeem voor deze selectie.

5 juni 2021 om 11:38

Vind ik ook . En om maar steeds die Cruijff er bij te halen word je ook misselijk van . Dat is voorbije glorie , die tijd hebben we gehad . Iedere keer dat gelul van Cruijff dit en Cruijff dat !!!

Als je iedere keer hetzelfde doet wordt het voor tegenstanders ook makkelijk om zich tegen je te wapenen. Wat me vooral opvalt: bij van Gaal was 532 een briljante meesterzet, bij de Boer is het 'het einde van de Hollandse school'. Bij van Gaal kostte het ook even en was niet iedereen van het begin enthousiast, dus laten we de Boer niet gelijk afbranden. Oh ja, en 'hup Holland hup!' Want dat vergeten we zo vaak

Allemaal leuk en aardig Ronald, maar niemand is op voorhand tegen een 5-3-2 systeem. Het gaat erom dat je hem op de juiste momenten moet gebruiken. Dat is dus niet tegen een b-elftal van Schotland. Dan werkt het niet om in dit systeem dominant te spelen, met zo'n korte voorbereidingstijd en met deze spelers.

5 juni 2021 om 08:56

Anderzijds wanneer moet hij het dan proberen? Je moet er toch wat automatismen inkrijgen.

5 juni 2021 om 09:08

Blijkbaar vinden mensen winnen van Schotland in de voorbereiding belangrijker dan een systeem oefenen en daardoor foutjes kunnen herstellen zodat het EK goed gaat...

5 juni 2021 om 09:13

Op basis van dit oefenprogramma niet proberen. Want tegen dit soort ploegen heeft het geen zin. Dan had je maar betere oefentegenstanders moeten regelen, waartegen het wel nut heeft om zo te spelen. Een andere optie was om al in maart bijvoorbeeld uit tegen Turkije met 5-3-2 te spelen. Dat is al een iets lastigere tegenstander. Los van het feit overigens dat we onder de Boer sowieso amper een goede pot gespeeld hebben en dat zelfs het 4-3-3 systeem waar de spelers wel mee bekend zijn nog voldoende aandacht nodig heeft. Kortom zorg dat je eerst die onder de knie hebt. Schotland was nou de ideale tegenstander om daar je 4-3-3 systeem verder mee aan te scherpen. De Vrij geeft zelf al aan dat bij Inter ze 2 jaar nodig hadden om het 5-3-2 goed uit te kunnen voeren. Dan gaat Oranje in 2 weken echt geen automatismen er in krijgen, dus weg met dat systeem en als je tegen toplanden speelt bouw je lekker de 'park the bus' variant van het 5-3-2 systeem op.

5 juni 2021 om 09:17

Daar ben ik het zeker mee eens dat het vroeger moest gebeuren. Maar anderzijds tegen Turkije? In een heel belangrijke kwalificatiewedstrijd dat proberen zou hem ook niet in dank afgenomen worden. Ik vind dus ook dat het vroeger moest, maar dat is nu niet gebeurd. Als hij het dan toch nog wil proberen dan moet het nu.

Het is toch logisch dat je systeem bepaald aan de hand van je spelers die je ter beschikking heb. Als je kijkt naar het huidige centrale duo, die spelen in Italië waarbij er niets anders dan met 4 verdedigers wordt gespeeld, waarom dan moeilijk doen. Speel desnoods 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Daarnaast neem ik Ronald helemaal niet meer serieus nadat hij zich heeft aangesloten bij Qatar.

5 juni 2021 om 08:34

Helemaal eens, de Vrij heeft inderdaad onder het welbekende Conte systeem een jaar lang 4-3-3 gespeeld!

Wij moeten het beste halen uit Depay, Frenkie, Wijnaldum, De Ligt en De Vrij. Dan lijkt me 532 niet ideaal. Gewoon een 433 lijkt me het beste.

Misschien kan Ronald beter Frank adviseren om verder te gaan als assistent. Ik had Frank de Boer er altijd hoog op staan maar wat maakt die een slechte indruk. Los van het voetbalinhoudelijke vind ik het meest zorgelijke dat die gewoon niet scherp oogt en dit ook afstraalt op de spelers. Vraag me af of er wat met hem aan de hand is. Kan me niet voorstellen dat hij zo heeft gefunctioneerd bij Ajax en 4 landstitels heeft binnengehaald

5 juni 2021 om 08:39

Dat is precies wat ik ook dacht. Frank oogt als een opgebrande man die zich al heeft neergelegd bij het einde van zijn loopbaan als trainer. Het is energieloos, negatief en gebaseerd op goed geluk. Ik mis bij Frank de bezieling, want dit lamlendige straalt af op het team. Koeman kreeg door er zelf veel energie en positivisme in te stoppen een ploeg op de been die de eigen zwakte kende, maar vocht voor elke meter. Hierdoor stegen ze boven zichzelf uit. Nu is oranje weer een ploeg die berust in de eigen zwakte en dit lamlendig over zich heen laat komen.

Kritiek naar Frank de Boer gaat naar mijn mening soms iets te ver. Van Gaal koos ook voor dit systeem, Koeman ook daar hoorde ik niemand iets over. We zijn pas 1 oefenwedstrijd verder. Het is te veel op de man. Ik vind het niet kunnen, alles wat de beste doet is tegen het zere been. Hij kan ook niets goeds doen. Even wat respect voor de mens Frank de Boer. 112 keer internatioal geweest voor oranje. Waarvan meerendeel als aanvoerder, hij verdient wat meer krediet ja ook als bondscoach.

5 juni 2021 om 08:54

En half Nederland riep om het 5-3-2 systeem te gebruiken. Nogal kinderachtig dus dat iedereen hem er nu op aanvalt.

5 juni 2021 om 09:41

Hoezo gaat de kritiek te ver? Elke coach die minder presteert zal kritiek krijgen. Al helemaal als je voorganger het veel beter deed met dezelfde selectie. Had De Boer Schotland verslagen met 3-1 ofzo had niemand er wat van gezegd maar de uitvoering van deze 5-3-2 was superslecht. Onder Van Gaal was die wel goed dus logischerwijs is er dan ook geen kritiek. Alles valt of staat met de uitvoering en een coach wordt daar als eindverantwoordelijk voor gezien

5 juni 2021 om 10:08

Nou ben ik nooit fan geweest van 5-3-2 en ik heb ook meerdere keren gezegd toen Koeman en Hiddink het gebruikte dat het niet werkt, maar Van Gaal is toch iets anders.

Van Gaal kreeg het voor elkaar om de halve finale te halen. Nou ben ik persoonlijk van mening dat dit vooral lag aan de top vorm van Robben en niet het systeem, want op de wedstrijd tegen Spanje na hebben we alleen maar matige tot slechte wedstrijden gespeeld. Maar goed, Van Gaal behaalde resultaten en dat hield de mensen wel stil.

Frank de Boer doet het daarentegen matig. Hij heeft al aardig wat punten verspeeld en ik vind ook dat hij teveel aan het klooien is met de tactiek. Dan weer 5-3-2 en dan weer 4-3-3. Het komt niet heel zeker over.

Alhoewel ik geen fan ben van het 5-3-2 systeem , hoop ik dat hij er nu aan vast houdt zodat de spelers weten waar ze aan toe zijn en kunnen groeien in het systeem.

Frank de Boer gaat ervoor zorgen dat we de poule nieteens doorkomen.
Echt een waardeloze trainer

F. De Boer is een van Gaal zonder charisma en people skills. Ik verwijt hem dat geen enkele buitenspeler is doorgebroken bij Ajax. Allemaal werden ze gerobotiseerd terwijl buitenspelers intuïtief moeten kunnen zijn.
De 6000+ doden zouden zich ook omdraaien in het graf omwille van R. de Boer. Alleen die 6000+ doden waren maar met één ding bezig en dat was overleven en geld ‘verdienen’ voor de familie. Ze hebben geen tijd gehad om zich druk te maken om een R, de Boer. Anders zouden ze zich omdraaien in het graf vanwege zijn hypocrisie.

Ik vind de Boer’tjes echt de grootste afknapper. Qua grootheid zijn ze 1% van Litmanen.

5 juni 2021 om 09:43

Helemaal mee eens. Ronald De Boer zou je geen platform moeten geven meer. What's next? De Taliban vertegenwoordigen voor wat oliedollars?

"Frank heeft zijn eigen huismerk".
Nergens wat presteren is ook een soort 'signature' natuurlijk.
Belachelijk uiteraard hoe er gespeeld werd tegen een Schotland.
Zoveel kwaliteiten, maar het word totaal misbruikt.

5 juni 2021 om 08:55

Die opmerking van Ronald is inderdaad verschrikkelijk. Soms bieden huismerken prima kwaliteit, maar dit huismerk is echt smakeloos en komt niet eens in de buurt van een A-merk.

Altijd maar aannemen wat bepaalde mensen ervan zouden vinden. Laten we daar gewoon mee ophouden anders want we kunnen onmogelijk weten wat mensen later in hun leven denken. Kijk naar Wittgenstein.

Hij zal zijn broer eens afvallen zeg recht praten wat krom is daar is hij wel goed in , we speelden tegen Schotland een bij elkaar geraapt zootje want ze misten nog 6/7 spelers die er normaal in staan , en dan weet je niet eens een paar kansen te creëeren en dat lijkt mij ook wel logisch als je dit systeem speelt en zeker als dan ook nog Frank de Boer trainer is , de grote meester in het controle voetbal , voetbal is om mensen te vermaken en niet om ze weg te jagen Frank de Boer moet eens overtuigd worden dat je voetbalt om te winnen en niet om niet te verliezen dat is nl het verschil en Frank de Boer is een liefhebben van dat laatste daarom zal hij nooit een toptrainer worden .

Die Ronald de Boer is wel irritant. Alles wat zijn broer doet verdedigd hij. Hij kijkt niet opjectief naar de bondscoach lijkt het. Laat hij zijn mening aub achterwege laten.

Hij gaat z'n broer verdedigen. Je snapt het niet. De tendens van de afgelopen jaren met "realistisch voetbal" vind ik helemaal niks. Ik geloof dicht bij je krachten blijven (aanvallend, creatief voetbal) en dat gaan innoveren. Wat ik zag van de 532 was een verloochening van dat DNA en ik vond het een marteling om naar te kijken.

5 juni 2021 om 10:04

Maar dat is nou juist het hele probleem van dit Oranje. We hebben geen creativiteit in het elftal. We missen een type Ziyech

5 juni 2021 om 11:33

Ik vind 5-3-2 uberhaupt een verschrikkelijke ontwikkeling, het past allemaal in de overdreven technocratische sport die voetbal aan het worden is. Defensieve stabiliteit en tactische discipline boven aanvallende frivoliteit en amusement.

De nummer 10 is aan het verdwijnen, spitsen die moeten meeverdedigen, nadruk op kracht en snelheid in plaats van techniek en inzicht, de sport wordt steeds saaier voor mijn gevoel.

Ik ben zelf ook geen fan van het 5-3-2 systeem en dat zeg ik al jaren. We hebben het onder meerdere bondscoaches geprobeerd en bij geen van hen werkte het. Alleen bij Van Gaal leek het te werken, maar ik durf te zeggen dat het WK 2014 vooral op de naam van Robben gezet kan worden en niet de tactiek.

Hiddink, Blind, Koeman en nu Frank de Boer hebben het allemaal geprobeerd, maar op een wedstrijd van de Boer tegen Italie na heeft het nooit gewerkt en dat kan ook grotendeels gegooid worden op het feit dat Italie totaal verrast was dat we met 5-3-2 kwamen aantreden. Het is dan ook niet gek dat alle bondscoaches weer terugvielen op 4-3-3.

Het is leuk dat we een paar goede verdedigers hebben, maar dat betekent niet dat we ze allemaal moeten neerzetten. Daarnaast vind ik onze rechter vleugelverdedigers ook echt niet de juiste types voor een 5-3-2 systeem. Dumfries is atletisch, maar kan vrij weinig met een bal en Veltman kan goed verdedigen, maar is niet snel en ook niet echt atletisch.

Ik had eigenlijk al weinig vertrouwen in dit EK, maar als we vasthouden aan 5-3-2 zie niet in de buurt komen van een halve finale.

Ik mag het niet zeggen maar toch,

Waarom krijgt deze man nog een podium?
Espn heeft toch ook normen en waarden?
Dat hij ambassadeur van Qatar is is voor mij een reden om niet meer samen te werken.

Maar om toch even bij het topic te blijven we moeten juist meer varianten spelen.
Voetbal is meer dan alleen 4 3 3. Dus 5 3 2 vind ik opzicht prima.

Je speelt in principe tegen de mindere Goden in de poule. Waarom zou je in godsnaam 5-3-2 spelen. Daarna speel je tegen de betere landen maar nogmaals waarom tegen hun ook 5-3-2? Ga je je aanpassen aan de tegenstander of geloof je in jezelf. Met deze opstelling ga je in ieder geval beter spelen dan dat drama tegen Schotland. Aanholt heeft veel meer Premier League power in zich dan Wijndal. En Klaassen staat erin bij gebrek aan beter.

Stekelenburg
Dumfries
De Vrij
De Ligt
v Aanholt
Wijnaldum
Frenkie
Klaassen
Berghuis
Weghorst
Depay

Cruijff zou zich omdraaien in zijn graf als hij zag hoe Frank de Boer Oranje laat functioneren. Los van welk systeem ook. Dat Ronald zijn tweelingbroer verdedigd is niet meer dan de meeste tweelingen eigen, dus dat begrijp ik wel. Maar om het spel onder Frank de Boer nog met optimisme te bekijken en te beoordelen, moet je wel de ogen sluiten voor alle dingen die verkeerd gaan. Daarnaast is het voetbal van het huidige Oranje niet om aan te gluren. Het is toch opmerkelijk dat Ronald Koeman met vrijwel hetzelfde spelersmateriaal er veel meer uithaalde dan Frank de Boer nu. Dus mag je toch heel grote vraagtekens zetten bij het functioneren van de bondscoach? Die is gearriveerd met een rugzak vol met meerdere mislukte avonturen in het buitenland. Kortom, sommige trainers lukt het altijd om resultaat te halen, en sommige trainers lukt dat nooit. In die laatste categorie woont Frank de Boer....

Gewoon net als vroeger spelen haha 325 met een midvoor en rechtsbinnen en rechtsbuiten,linksbinnen en linksbuiten,lm en rm,drie verdedigers, gewoon lekker aanvallend...🤪⚽⚽

Waarom deugt het 4-2-4 van vroeger niet meer? Niet te grof reageren, ben niet meer de jongste.

5 juni 2021 om 12:20

Omdat vroeger voetbal werd gespeeld om meer goals te maken dan je tegenstander maar is het resultaat is nu heilig door vooral geen goals tegen te krijgen , het grappige vond ik afgelopen woensdag ondanks dat oeverloze rond getik dat ze toch nog 2 goals om de oren kregen en bijna geen enkele uitgespeelde kans creëerde maar wel gewoon lekker na afloop zeggen dat een heel aanvallend systeem is alsof wij allemaal achterlijk zijn .

Het was niet om aan te gluren tegen Schotland, maar ik vind het wel bijzonder triest hoe overdreven er gereageerd word op dit moment. Er is 1 wedstrijd gespeeld met een bij elkaar geraapt team dat overal vandaan komt en er al een heel seizoen op heeft zitten en daarbuiten nog maar een paar keer met elkaar heeft kunnen trainen.

Om het systeem onder controle te krijgen moet je oefenen .
Dus laten we het een kans geven.
Denzel voegt niks toe aan dit systeem, die moet eerst maar leren verdedigen

Ik zou zeggen speel lekker 442 met depay en weghorst in de spits. 4 mans middenveld 4 mans verdediging. Denk dat de spelers dat wel iets fijner vinden en dan heb je nog wat aan van der Beek wijnaldum en de Rhoon. Maar ja wie zijn wij. En frankie kan het toch niet overbrengen op die boys

Hoe spelers bepalen je systeem. Heb je Neymar, Messi, Suarez met 2 goede centrale verdedigers als Puyol en Piqué dan ga je 433 spelen met in ieder geval 1 aanvallende back ala Alves. Logisch. Braithwaite is geen Suarez en dembele geen neymar. Lenglet geen puyol. En Dest geen Dani Alves. En dan mist barca ook nog xavi en iniesta. Tja. We zijn verwend de laatse jaren. De Jong is geen iniesta of xavi op dit moment.

Gewoon 4-4-2 spelen daar heb je genoeg spelers voor die dit systeem gespeeld hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren