Wijnaldum baalt van selectie De Boer: ‘Hij is een veel betere aanvoerder dan ik’

Zondag, 6 juni 2021 om 13:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:28

Georginio Wijnaldum had graag gezien dat Kevin Strootman met Oranje naar het EK was gegaan. De dertigjarige middenvelder, die op weg is van Liverpool naar Barcelona, is bij afwezigheid van de geblesseerde Virgil van Dijk aanvoerder van het Nederlands elftal, maar vindt zichzelf niet enorm geschikt voor die rol. "Ik denk dat anderen blijer zijn met het aanvoerderschap dan ik", zegt Wijnaldum in gesprek met Helden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had Kevin Strootman opgeroepen moeten worden voor het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door zeitgeist)

Ondanks dat Wijnaldum de band draagt loopt hij niet naast z'n voeten en het siert hem eigenlijk dat hij dit zo aangeeft. Helaas ontbreken er leiders in dit elftal. Blind zou nog eventueel kunnen, maar voor de rest of spelers die teveel met zichzelf bezig (en moeten) zijn of gewoon niet zeker van een basisplek.

4 juni 2021 om 19:54

De Ligt zou he toch moeten kunnen? Stond als jongste captain ooit in een CL halve finale.

4 juni 2021 om 20:00

Nee man, Berghuis.

4 juni 2021 om 20:03

Denk niet dat Berghuis daar de status voor heeft, en echt een geboren leider vind ik het ook niet. Blijf het een beetje de Aliexpress variant van Arjen Robben vinden. Heeft zeker wel kwaliteiten, maar niet de kwaliteit van een aanvoerder voor het Nederlands elftal. Heeft die toch te weinig voor meegemaakt op internationaal niveau. Is ook nog maar sinds een jaar een volwaardig international.

4 juni 2021 om 20:15

Heb je gelijk in, De Ligt zou nog kunnen. Weet alleen niet of spelers zoals Depay, de Ligt serieus nemen als leider. Berghuis acht ik ongeschikt omdat hij niet altijd speelt.

4 juni 2021 om 20:22

Als Depay De Ligt niet serieus neemt al leider, dan moet Depay lekker zelf de aanvoerdersband pakken. Mag hij de pers te woord staan als alle drek over het Nederlands elftal heen gaat vallen, en heb zomaar het idee dat dat dit EK gaat gebeuren. Verder denk ik dat Depay een De Ligt echt wel serieus neemt hoor. De Ligt is natuurlijk niet de eerste de beste. Heeft zich op internationaal niveau natuurlijk al flink laten zien

4 juni 2021 om 20:23

De Ligt speelt bij een grote club en is daar doorgaans basisspeler. Inmiddels is ie ook geen 18 meer. Dus tenzij het puur op leeftijd aankomt heeft De Ligt wel een redelijke staat van dienst om captain te zijn. italiaans landskampioen, in halve finale CL gestaan met Ajax etc.

4 juni 2021 om 21:08

Haha Ali express Robben, die vind ik wel mooi. Ik was ook maar half serieus hoor, hij mist sowieso de status. Wel is het iemand die geen probleem heeft om anderen aan te spreken enzo. Misschien Blind anders.

4 juni 2021 om 22:12

En bovendien is de Ligt ook iemand die in interviews al jaren volwassen en vrij nuchter overkomt, zich goed kan verwoorden en niet wegdeinst voor kritiek. Toen ik Memphis na de pot tegen Schotland weer wat in cirkeltjes zag lullen miste ik Sneijder toch even als aanvoerder. Die zei gewoon waar het op stond.

4 juni 2021 om 22:57

Hoezo zou Depay De Ligt niet serieus nemen? De Ligt heeft een grotere status als voetballer dan Depay. Ook heeft hij een hogere transferwaarde (obv gemaakte transfers en geschatte waarde) en speelt hij bij een grotere club. Als je een De Ligt niet zou respecteren als aanvoerder, ben je niet helemaal goed bij je bolletje. Maar ik denk dan ook dat jouw aanname onjuist is.

5 juni 2021 om 08:51

Blind heeft een vergelijkbaar interview gegeven als Wijnaldum toen hij terug ging naar Ajax. Op het veld kan hij op basis van zijn voetbalkwaliteiten de ploeg sturen, maar buiten het veld vind hij dat lastig. De Ligt is de beste optie als Van Dijk er niet is zoals hierboven aangegeven wordt.

5 juni 2021 om 12:23

De Ligt komt pas net kijken en is daar nog lang niet klaar voor. Dan nog eerder De Vrij of Stekelenburg. Op basis wat is geselecteerd snap ik dat Wijnaldum aanvoerder is. We missen bij afwezigheid van Van Dijk in dit elftal een type als Van Bommel of Tadic. Geboren leiders.

5 juni 2021 om 21:45

De Vrij komt op mij altijd een beetje schuchter over, ik weet nou niet of dat de aangewezen persoon is om de rest van het team een schop onder de kont te geven.

6 juni 2021 om 01:55

f de jong is ook een leider Depay is een leider de ligt is een leider. wijnaldum en de vrij juist niet veel te schurter.

4 juni 2021 om 21:04

Juist Blind kan dat niet. Daarom was het verval met het vertrek van de Ligt bij Ajax ook zo groot. Een Blind kon op het gebied van coaching de boel ook niet bij elkaar houden. Was ook 1 van de kritieken in die mindere periode dat hij juist niet die leiderfiguur was. Is ook een reden waarom Tadic aanvoerder werd en niet Blind, terwijl die laatste gezien zijn achtergrond een logischere kandidaat was.

4 juni 2021 om 22:14

En volgens mij heeft Daley ook aangegeven liever geen captain te willen zijn. Waar iemand als Tadić daar wel echt een drang naar heeft.

4 juni 2021 om 23:59

Dat had een andere reden. Blind moest zich op dat moment bezighouden met 100% coachen van schuurs. Als gini zich niet helemaal prettig voelt, dan moet hij de band afstaan. Depay is voor mij geen optie im een simpele reden dat je minder overzicht hebt vanuit de aanval. Verdediger/middenvelder is voor mij daarom de beste optie. Berghuis is voor mij geen optie omdat hij regelmatig zijn hoofd verliest. Kom je denk ik dus uit bij de ligt.

5 juni 2021 om 22:09

Het zou hem pas echt sieren als hij ook zou zeggen wie er dan zouden moeten afvallen.
Het is zo makkelijk scoren toch.
Nou ja , hopelijk doet hij dat ook in de wedstrijden

6 juni 2021 om 14:10

Wijnaldum is een jongen die goed in de groep ligt en zeker van waarde kan zijn, maar zelf zou ik hem nooit aanvoerder maken. Dan zou ik veel eerder gaan voor De Ligt of anders Klaassen, Dumfries of Depay. Ik zou in ieder geval kiezen voor iemand die niet kijkt naar status en iedereen durft aan te spreken wanneer het niet lekker loopt.

Verder ben ik eigenlijk benieuwd hoe jullie denken over de basisplaats van Wijndaldum. Ik vind Wijnaldum een uitstekende voetballer, maar voor mijn gevoel komt hij in dit systeem gewoon niet uit de verf. Ik denk dan ook dat iemand als Weghorst veel meer baat heeft bij een 10 waar hij mee kan combineren als Klaassen. Bovendien heb ik altijd het gevoel dat Wijnaldum het spel enorm vertraagd, terwijl ik juist denk dat wij best een hoop spelers die heel goed zijn op de counter als Depay, Malen, De Jong, Klaassen, Wijndal, Dumfries en zelfs De Ligt, De Vrij en Blind met hun passing.

Ik zie wel wat zitten in een middenveld van De Jong en Klaassen met Gravenberch, Koopmeiners of eventueel zelfs Blind. Hoe denken jullie daarover?

Geeft gelijk aan waarom zowel Babel als Strootman er nog zo lang bij hebben gezeten. Dit team wordt niet geleid door kwaliteit/talent/de bondscoach, maar door vriendjespolitiek en clubjes binnen oranje. Het is toch totale kul dat je vraagt om Strootman terwijl die de laatste 5 interlands nog trager was dan mijn grootmoeder? Omdat hij zo'n goede gozer is in de kleedkamer? Vind het echt schrijnend dat Gino dit aanhaalt bij een nationaal elftal om eerlijk te ziin

4 juni 2021 om 19:59

Is toch ook een kwaliteit? En de minst trainbare.. Sport is voor een gigantisch deel mentaal. Wijnaldum geeft gewoon eerlijk aan dat hijzelf daar niet de beste in is en verder niks, klinkt fair en eerlijk

5 juni 2021 om 11:43

Geeft gelijk ook hier weer een onbegrijpelijke keuze aan van De Boer; "gini je wordt aanvoerder" "liever niet trainer, ik zie dat niet zitten" "super, hier is je band" jongens dit is toch tenenkrommend?

5 juni 2021 om 12:37

Ik ben benieuwd. Ik denk dat er meerdere manieren zijn waarop je aanvoeder kan zijn. Misschien ligt het Gini van nature minder, maar dat betekent niet dat hij (en andere spelers in dit team het totaal niet kunnen) Ik denk dat Gini in deze rol kan groeien als hij wat meer vertrouwen tankt. Misschien is het goed dat we in de groepsfase een paar keer achter komen en dat ze het dan ombuigen.

5 juni 2021 om 16:41

Kunnen is niet willen. Daarbij betekent dat als je iets kunt je dat ook maar wil, in dat geval doet je er verstandig aan iemand aan te stellen als aanvoerder die die rol ook vol overtuiging op zich neemt

4 juni 2021 om 20:18

Toch knap dat je deze kul haalt uit het artikel. Prestatie van formaat. Ik heb dat er niet uit weten te halen. Ik las slechts dat Wijnadulm de kwaliteiten aanhaalt van een paar spelers. Schijnt dat je het spelletje speelt op het veld, maar voorbereidingen en teambesprekingen buiten het veld uitvoert.

Ook superraar dat ie een mening heeft, natuurlijk.

4 juni 2021 om 21:07

@almogaver dan zou ik de titel nog eens goed lezen. Daar staat letterlijk dat Wijnaldum baalt van selectie de Boer. In de allereerste zin staat het nog een keer

4 juni 2021 om 21:59

Ten eerste zegt hij dat het naast het mentale ook op basis van voetballende kwaliteiten jammer is dat beiden niet mee gaan en dat hij daar van 'baalt'. Met alle respect voor beide spelers hun carrières maar die zijn al een jaar of 5 flink op hun retour en hebben bij Oranje al lang niet meer laten zien kwalitatief bij de selectie te horen. Ten tweede zou ervaring van beiden best meegewogen kunnen worden, maar wat betreft eindtoernooien heeft de een een heel toernooi bank gezeten (2012) en de ander 10 minuten gespeeld (2006). Moet gezegd, er zijn weinig over die überhaupt toernooi ervaring hebben, maar dan zou je net zo goed Robben kunnen oproepen met zijn schat aan ervaring, of Bruno Martins Indi of Ron Vlaar met hun toernooi ervaring. Kwalitatief bagger, maar ervaring ten overvloede. Voor teambesprekingen/voorbereidingen heeft FdB toch assistenten? Stel desnoods Babel als assistent aan zou ik zeggen, Strootman als watervuller, lekker voor in de kleedkamer. Oranje, maar goed dat is mijn mening, moet altijd bestaan uit de 26 beste spelers die we te bieden hebben in het systeem dat je wilt spelen. Daar horen Babel en Strootman (bij lange na) niet bij

6 juni 2021 om 08:56

Nee davy klaassen is goed, mislukt op degradatieniveau in Duitsland.

6 juni 2021 om 14:01

Wat een gelul, de fans van Werder baalden enorm dat ze hun beste speler voor zo weinig hebben verkocht aan Ajax. Hij was de grootste reden dat Werder niet eerder gedegradeerd is. Bovendien is 16 goals en 13 assists als centrale middenvelder bij een ploeg die onderin meedoet gewoon uitstekend. De enige plaats waar hij echt mislukt is was bij Everton.

4 juni 2021 om 20:33

Geeft gelijk aan waarom Babel en Strootman er nog zo lang bij zaten idd. Maar geen vriendjespolitiek, maar blijkbaar om de boel op scherp te zetten. Voetballend kwamen ze beiden tekort en wellicht terecht niet meer geselecteerd, maar blijkbaar nog wel heel lang nodig geweest omdat er geen andere spelers waren die wel de kwaliteiten op het veld hadden, maar geen leiderschap toonden of hun bek open trekken. Als ik dit zo lees was het misschien niet eens zo'n slecht idee om Strootman alsnog mee te nemen, als assistent..

5 juni 2021 om 01:37

Wat Wijnaldum aangeeft is dat Koeman ook keek naar de samenstelling van het team, elkaar prepareren en er samen staan. Je mag 26 man mee nemen, dat je dan iemand mee neemt die belangrijk is voor de kleedkamer is toch prima! Het collectief is nu weg helaas.

6 juni 2021 om 10:40

@JelleHenry. Zegt gelijk genoeg dat jij weet wat er nodig is qua team gevoel. Ben zelf ook geen fan van Strootman maar wat Gini aangeeft helpt de groep wel. Siert hem ook dat hij dit zegt

Iedereen heeft het er altijd maar over dat Strootman en Babel zo belangrijk zijn voor de groep, had een van hen niet een rol als assistent kunnen krijgen? Of zijn ze daar te trots voor, als ze niet geselecteerd worden ??

4 juni 2021 om 20:34

Denk niet dat het ze is gevraagd, maar was misschien idd geen slecht idee geweest. Toont wel aan dat ze toch echt wel een specifieke en welkome rol hadden in de kleedkamer, een rol die toch vaak door veel mensen gebagatelliseerd werd.

4 juni 2021 om 21:11

Dat zal bij de bestaande assistenten waarschijnlijk ook niet lekker gelegen, krijg je nog meer onrust en dus discussie in de media en hier.

4 juni 2021 om 22:55

nick140

Is opzicht geen slecht idee. Beckham ging ook in Wk2010 met Engeland mee als assistent toen hij geblesseerd raakte.

Gut. En dat moet ons gaan leiden? Fletse uitstraling, belachelijke uitspraken.

Lever die dan band dan maar weer in.

4 juni 2021 om 20:02

Leider zijn kun je nauwelijks trainen als je het van jezelf niet bezit. Gewoon kut dat Virgil er niet bij is en er verder niemand natuurlijk in die rol past. Prima dat Wijnaldum daar eerlijk over is, zie dat probleem niet.. zegt iemand eens een keer iets dat niet uit de standaard mediatraining komt krijg je weer dat bittere gezeik hier

4 juni 2021 om 20:13

Nou ja hij zegt eigenlijk over zichzelf dat hij geen goede aanvoerder is. Heel goed dat hij eerlijk is maar toch wel schrijnend toch?

4 juni 2021 om 20:17

Ach, volgens mij is het ook een stukje respect en collegialiteit. Als Maarten Stekelenburg morgen zegt dat hij niet zo'n goede reflexen heeft als Van der Sar, of Cillessen zelfs, is dat dan echt zo erg of ook gewoon eerlijk ?

4 juni 2021 om 20:36

Dat is een slechte vergelijking, dat is namelijk maar 1 aspect van het totale keeper zijn. Het zou een goede vergelijking zijn als Stekelenburg zou zeggen dat hij liever niet zou keepen omdat hij een Bijlow of Cillessen beter vindt.

4 juni 2021 om 20:37

Ja in dat opzicht moet hij idd ook gewoon geen aanvoerder zijn, in geen enkele situatie. Als hij zich zelf al niet prettig voelt daarbij, hoe zullen andere spelers reageren op hem als leider? Zijn vriendjes, durft hij daar wel tegenin te gaan? En spelers die verder weg staan van hem, nemen die wel iets van hem aan? Na dit artikel zou ik hem hoogstens 17e aanvoerder maken.

4 juni 2021 om 20:54

En leiderschap bepaalt wel 100% of je een goede veldspeler kunt zijn wil je zeggen FR-RKC?? Is toch ook maar een aspect ? Anders hadden ze beter Obama kunnen opstellen

Wijnaldum is een goede prof, maar zeker geen aanvoerder. Mist toch een bepaalde uitstraling en het op sleeptouw nemen van de ploeg. Daarnaast heeft hij met die Qatar discussie zich ook van een slechte kant laten zien, wat in die zin dan toch meeweegt. Sowieso mist er een echte leider, zoals Virgil, in deze groep. Ook in vergelijking met voorgaande jaren.

Als je jezelf zo omschrijft, lever hem dan gelijk maar in aan een De Ligt of Blind, want als dit NL elftal iets nodig heeft is het een aanvoerder die zegt waar het op staat en het team kan leiden / aansturen. Wijnaldum heb ik nooit wat gevonden en dit maakt het er niet beter op. Loopt er op het veld ook niet echt vol uitstraling bij de laatste tijd.

4 juni 2021 om 20:13

Blind is ook geen captain. Goede speler, maar een totale non-persoonlijkheid. Die zegt nooit waar het op staat, laat staan dat hij überhaupt zijn mond opentrekt. De Ligt zou kunnen. Hoewel ik niet weet hoe hij in de kleedkamer is, op het veld is hij wel verbaal aanwezig. Als Stekelenburg keept kan hij ook, hoewel ik liever een veldspeler als captain heb.

4 juni 2021 om 20:14

wat boeit heel die aanvoerdersband nou. als er leiders zijn staan die ook wel op in het veld zonder zo een ding om hun arm

4 juni 2021 om 20:21

Kan schelen qua gele kaarten. Eigenlijk moet Frenkie hem dus om de arm want die wil nog wel eens praten tegen de scheids haha

4 juni 2021 om 21:14

Hoe dan ook is dit wel tekenend voor de groep hoor. Gini is open en dat valt op zich te prijzen, maar eigenlijk hoort je aanvoerder vol heilig vuur te zitten, overtuigd dat hij en zijn mannen de rest gaat opvreten. Hij toont twijfel en dat voel je ook rond de hele groep en staf. Dat gaat never goed komen tegen fanatieke tegenstanders vol overtuiging.

4 juni 2021 om 22:40

Dat jij Blind noemt zegt al genoeg. Dat jij Wijnaldum nooit wat hebt gevonden nog veel meer. Waarschijnlijk nooit maar Liverpool gekeken. Er zijn meer clubs als alleen Ajax. Alsof Blind de uitstraling heeft. Ik zie in de Ligt wel een toekomstig aanvoerder. Wat Wijnaldum siert is dat hij zijn tekortkomingen kent. Het Nederlands elftal heeft blijkbaar geen natuurlijke leider anders was diegene wel aanvoerder geworden.

5 juni 2021 om 00:07

Ik begrijp wel wat men bedoelt. Gini is zo'n jongen waar je nooit boos op kunt worden. Hij heeft misschien wel een te lieve uistraling. Echter het belangrijkste is denk ik wat hij zelf zegt. Als hij denkt dat er betere mensen zijn, dan moet hij de band inleveren.

Waarom is die captain dan? Geef hem dan aan De Ligt of De Vrij. Iemand die zichzelf niet als beste captain ziet hoort geen captain te zijn.

Dat riep men dus al vanaf het begin. Een team bouw je niet door te kijken naar alleen wie het meeste speelt of wat dan ook. Het gaat om balans, om eenheid en weten hoe je chemistry opbouwt. Koeman deed dat top en managede de boel goed. FdBoer speelt meer osm en denkt oh die er bij, ah men wil geen babel en strootman meer oke is goed, ah de buitenwereld vraagt om Weghorst aha oke kom er maar bij. En het doel van een team gaat compleet verloren en dat Gini dit roept zegt genoeg! FdBoer is gewoon niet capabel. Dit Oranje moet je managen en je hoeft niet de tactische genie uit te willen hangen. Ook 26 spelers kiezen die allen gretig zijn naar minuten is niet nodig. Sommige spelers zijn blij dat er bij zitten en vervullen graag een andere belangrijke rol, zoals Strootman dat deed en Gini bevestigd dat keihard! Nu heb je dit, de Ligt was ook al niet tevreden, Jasper saga etc. waar gaat dit heen zeg? Wat een drama bondscoach is FdBoer die alles compleet verwoest wat Koeman opbouwde!

4 juni 2021 om 20:05

Op zich zou Frank de Boer welbeschouwd vanavond nog ontslagen moeten worden vanwege allesoverheersend gebrek aan capabelheid, er zullen maar weinig mensen zijn die dat een slecht idee zouden vinden

4 juni 2021 om 20:20

Man, wat mis ik Van Gaal die, weliswaar wat hautain, alle spelers benaderde vanuit zijn 'totale mens principe', en 'profielschetsen'. En ik mis hem niet alleen omdat hij altijd vanuit het beste team dacht, in plaats van een verzameling beste spelers, maar ook omdat hij op het oog vreemde keuzes perfect kon uitleggen. Frank maakt én hele merkwaardige keuzes, én kan niet uitleggen waarom. Hij lijkt wel een kind dat allerlei rommel uit de tuin verzamelt en in een pan met water gooit, en dan ons wijs wil maken dat hij toversoep gemaakt heeft.

5 juni 2021 om 00:10

De ligt is helemaal niet ontevreden. Je verdraaid alles om maar tegen de boer te zijn. En alleen omdat hij een verleden in Amsterdam heeft. Grow up. En niet alleen jij, maar velen hier.

5 juni 2021 om 00:11

De ligt is helemaal niet ontevreden. Je verdraaid alles om maar tegen de boer te zijn. En alleen omdat hij een verleden in Amsterdam heeft. Grow up. En niet alleen jij, maar velen hier.

Als ik het zo hoor van Wijnaldum, omschrijft hij een toekomstig toptrainer in een notendop. Zowel Babel als Strootman zijn terecht passé, en als het aan mij lag was dat eerder geweest.

4 juni 2021 om 20:23

Sulejmanii, tegelijkertijd is dit de zoveelste keer dat ik hoor dat Strootman grote leiderschapskwaliteiten heeft. En nu nog wel uit de eerste hand van Wijnaldum, die toch ook heel wat aanvoerders heeft meegemaakt. Ik vind het zeker een groot compliment naar Strootman. Blijft jammer dat die man zo zwaar geblesseerd is geraakt en nooit meer zijn oude niveau heeft weten te bereiken.

Jemig jongens... “die dus baalt”. Wat een ontzettende stemmingmakerij. De Boer is gedoemd te mislukken door de toon van de berichtgeving.

Koeman speelde 5-3-2, Van Gaal evenzo. Beiden schakelden verplicht om naar 4-3-3 omdat het gewoon elke pot bagger liep. Door veel geluk kwamen zij er mee weg. De Boer bij voorbaat al niet. Als De Boer zich vol richt op 1 systeem dan zal iedereen roepen dat hij geen plan B heeft. Als hij Babel en Strootman selecteert is hij visieloos. Het zijn dezelfde spelers die Koeman selecteerde en die al onder diens voorgangers te licht bleken. Hij kwam ermee weg. En zelfs als De Boer ze niet meeneemt is het ook niet goed.

Frank de Boer is communicatief geen wonder. Maar tactisch zit het heus goed. Alleen heb je ook een flinke dosis geluk nodig. En Van Gaal had dat. Want nagenoeg alle potten op zijn WK liepen ruk. Koeman had het geluk van de nations league. Verder was het ook allemaal weinig

4 juni 2021 om 20:57

Onder Koeman heeft NL de beste wedstrijden gespeeld sinds een hele lange tijd. Koeman heeft aantoonbaar goed werk verricht en het team vooruit gebracht. Ik hoop dat De Boer het geluk heeft de eerste ronde te overleven. Want niet alleen communicatief is hij een ramp. Tactisch krijg ik ook steeds meer vraagtekens. De rest verdediging niet goed, wingbacks stonden niet goed. En daar naast de Cillessen en Babel situatie zeer respectloos.Cillessen had ieder ander moment kunnen aansluiten. Babel al veel eerder moeten bedanken. Niet kwalificatie wedstrijden oproepen en dan bedanken voor het toernooi zelf

5 juni 2021 om 05:57

Koeman heeft absoluut prima werk verricht. Maar dat staat los van de rol die media hebben. Dat jij nu bijvoorbeeld Babel aanhaalt is daar een voorbeeld van. Onder Koeman was het allemaal prima. Niemand was fan, verbazing werd uitgesproken maar dat was het. Onder de Boer speelde hij minder dan onder Koeman maar de wereld was elke keer te klein als hij werd geselecteerd. En toen het bericht kwam dat Babel niet meeging naar het EK was het het wachten op kritiek dat hij niet meeging. En ja hoor. Daar kwam het...Sommige coaches hebben het gewoon bij voorbaat al verbruikt. Danny Blind werd hevig bekritiseerd voor het selecteren van De Roon en zijn eigen zoon. Spelers die er bij elke andere coach nooit bij zouden zitten, zo werd gezegd. “Zo’n Daley Blind... puur aan z’n vader te danken.” Onder opvolger advocaat was alles prima.Mijn conclusie is dat een coach met een te grote Ajaxstempel een communicatiecursus bij de nonnen moet doen. Een maand lang. Want in de communicatie met de buitenwacht inclusief presentatie gaat het steeds mis. Van Gaal evenzo.

Strootman kon in z’n prime al niet eens mee bij Nederlands elftal...

Los daarvan vind ik dit soort uitspraken zooo dom. Spreekt 0,0 vertrouwen uit en dat 1 week voor het toernooi. Dit soort zaken zijn geen goede voorbode!

4 juni 2021 om 21:24

Ho wacht, in zijn prime was Strootman echt een beest! Hij speelde een paar interlands waarin hij de beste man op het veld was. Herinner me nog een interland tegen Portugal in 2013 of 2012 waarin hij echt heerste. Was echt een leider, een soort Gladiator. Maar die gruwelijke blessure heeft hem gebroken. Nooit meer de oude geworden. Zo pijnlijk! Baalde vreselijk toen hij het wk 2014 miste!

Weinig vuur in de uitspraken van Wijnaldum. Als je die band om hebt schik je je toch in die rol en ga je alles geven. Je wil toch laten zien dat jij net zoveel waarde hebt als Strootman en van Dijk?
Tuurlijk is het eerlijk en collegiaal, maar ik zou persoonlijk willen zien dat Wijnaldum met vertrouwen uitspreekt dat hij dat niveau van aanvoerderschap ook gaat proberen te halen.

Als ik dit zo hoor dan kan Frank de Boer de spelers niet raken. En dan hebben de spelers duidelijk behoefte aan een andere bondscoach. Streng maar rechtvaardig een leider en natuurlijk een goede trainer. Henk ten Cate zou ideaal zijn als Bondscoach

4 juni 2021 om 20:41

Of Wijnaldum is niet geschikt voor het Nederlands Elftal. Als je een week voor de start van het EK dit soort uitspraken doet, kan je misschien beter je koffers pakken en op vakantie gaan. Liever iemand die er vol voor gaat dan iemand die leuk kan voetballen, maar niet vooruit lijkt te branden.

Wat is Wijnaldum toch een fijn en oprecht persoon. Mooie woorden voor Strootman. En hij toont zichzelf kwetsbaar.

Dumfries zou een prima aanvoerder zijn.

Gini zou dus graag zien dat de Boer ongeloofwaardiger wordt door een speler die al jaren geen basisplaats bij Oranje heeft aanvoerder te maken. Vraag dan gewoon om het ontslag van de bondscoach of lever je band in als die rol je niet aanstaat. Overigens had Gini rond het racismedebat geen enkele moeite om zich als leider te presenteren. Hij kan het dus wel, maar alleen als het onderwerp belangrijk genoeg voor hem is.

Geef Depay de band, hij vindt zich toch zo snel belangrijk? Nou met zo'n band mag hij het laten zien.. en dan kan zijn Ego het niet aan als hij niet goed speelt. Dus een win win situatie

5 juni 2021 om 22:14

justmark, dat had eigenlijk best een hele slimme zet kunnen zijn. Het is best een eerzuchtig mannetje en het lijkt mij niet dat hij zit te wachten op een interview na een verloren wedstrijd. Dus net wat je zegt een win win situatie, ik zou het doen.

Het begint wel echt rumoerig te worden rondom het Nederlands elftal. Lees de laatste tijd veel berichten dat spelers ontevreden zijn met Frank zijn keuzes wat enigszins terecht is. Maar dit allemaal naar buiten brengen voor een groot toernooi is niet handig. De Knvb had nooit de Boer moeten aanstellen en hopelijk is hij weg na het EK anders zie ik ons niet kwalificeren voor het WK.

5 juni 2021 om 00:14

Voor mensen zoals jij hoop ik dat nederland europees kampioen gaat worden. Zal niet gebeuren. En dat was ook niet gebeurt met koeman.

Grappig dat hij Strootman noemt, dan hadden ze beter Robben kunnen nemen voor de kleedkamer.

Maar deze uitspraken zijn wel zorgelijk. Geeft maar weer eens aan dat het beeld dat we hebben gewoon klopt. Er loopt op van Dijk na, geen speler met uitstraling leiderschap bij Oranje rond die de selectie een schop onder de kont gaat geven als het niet loopt. En uitgerekend die is er niet bij. Wijnaldum is een goede kerel voor als het goed loopt, maar hij is veel te soft. En dan moeten we niet eens over Memphis gaan beginnen… Die heeft een zelfreflectie van een graan rijst.

Wat een rare uitspraken. Vlak voor het EK speldt hij zichzelf even een brevet van onvermogen op en pleit hij voor een totaal uitgebluste speler die er mede debet aan was dat we twee eindtoernooien niet hebben gehaald. Jammer dat Virgil er inderdaad niet bij is.

4 juni 2021 om 21:33

Strootman maakte toch ook onderdeel uit van team dat de Nations League finale bereikte?

Geef die band dan aan De Ligt als van Dijk er niet is, dat is een geboren leider dat zag je bij Ajax al. Schroomt er ondanks zijn leeftijd niet voor om mensen op hun plek te zetten. Verder hebben we in mijn ogen niet echt van dat soort types. Aan de andere kant laat die zich ook wel gelden zonder band. Als een Depay nog een paar procent extra krijgt door die band omdat ie belangrijk wordt gemaakt is dat ook prima.

4 juni 2021 om 21:56

De ligt is een enorm goeie verdediger maar de leiderschap is nog ver te zoeken. Sinds Virgil er niet meer is had hij het moeten oppakken achterin. Al sinds interland tegen Turkije speelt die dramatisch dekt die niet door coacht hij niet z’n medespelers! Nee De ligt is geen geboren leider!

4 juni 2021 om 22:13

De Ligt coacht niet zijn medespelers? Die zie je echt gewoon de hele wedstrijd door coachen, als je dat niet ziet kijk je met je ogen dicht denk ik. Bij Juventus wordt ie ook al genoemd als de toekomstige nieuwe aanvoerder. Dat het niet helemaal lekker gaat in het nl elftal de laatste wedstrijden, heeft daar niks mee te maken. Als De Ligt dan zelf niet ziet dat hij door moet dekken zou het wel fijn dat hij daarop gewezen wordt door 1 van zijn medespelers en dat gebeurt te weinig. Maar goed we kunnen van mening verschillen. Maar buiten dat, wie zou jij dan als aanvoerder kiezen als Van Dijk er niet is en Wijnaldum liever niet de band draagt. De Vrij, vond ik niet echt een type daar voor, maar misschien dat de jaren in Italie hem daarin hebben gesterkt en qua ervaring zit het ook wel goed. Dumfries? Is bij PSV aanvoerder natuurlijk maar denk dat hij bij Oranje genoeg aan zichzelf heeft om te presteren, die kan in mijn ogen daarbij niet ook nog een team aansturen. Maar ben benieuwd hoe jij hierover denkt.

5 juni 2021 om 00:17

Kun je goed door je anti bril heenkijken. De ligt coached juist altijd.

Roep dit al weken! De chemie en de balans is compleet uit het elftal door F. De Boer! Koeman had er een hechte groep van gemaakt die met elkaar door het vuur ging. De 11 basis spelers hadden hen plek en de rest nam voor lief met een bij rol maar stonden klaar wanneer het moest. Nu hangt er een hele gespannen sfeer binnen Oranje en dat zie je terug aan de spelers en de staf. Jongens als Babel, Strootman, Tete, Bergwijn etc hoorde bij deze hechte groep dus naast het tactieks onbenul van De Boer is het selectie beleid ook om te huilen. Als morgen Derksen, van Hooijdonk en de 17 miljoen bondcoaches weer schreeuwen dat Jens Toornstra mee moet dan neemt De Boer hem mee. Als we allemaal schreeuwen dat we weer 433 moeten spelen vorige interland schreeuwde iedereen om 532 dan spelen we 433. Doe mij maar een Koeman of een andere persoonlijkheid die weet hoe je aan people management moet doen en schijt en maling heeft aan de rest.

5 juni 2021 om 00:20

1. Als er 1 ding is waar de boer goed in is dan is het tacktiek. 2. De boer wilde 532 uitoefenen om eventueel te kunnen schakelen indien nodig. 3. Heb je koeman in zijn carrière gevolgd? Dan weet je dat hij communicatief alleen goed is als hij wint (ookal is het met geluk).

5 juni 2021 om 00:46

Deze reactie kan ik niet eens serieus nemen. De Boer goed is in tactiek? Op Basis van ? Als je inhoudelijk er niet op terug kan komen kan ik je niet serieus nemen. Laat staan je argument over Koeman.

5 juni 2021 om 06:18

Suripride kom op... Geef toe: het is nooit goed. De Boer doet gewoon wat hij denkt dat goed is en dat is prima. Als hij stug volhoudt aan 4-3-3 dan roept iedereen dat hij geen plan B heeft. Als hij Stengs selecteert dan is dat omdat het z’n schoonzoon is, etc.

Er wordt een EK gespeeld. Hij kiest voor een groep waarvan iedereen kan spelen als dat nodig is. Een standaard kwalificatie is anders. Dan neem je strootman wellicht mee in de wetenschap dat hij toch nooit speelt aangezien maar 3 wissels mogelijk zijn. Er zijn gewoon betere alternatieven en dan ben je als bondscoach wel gek als je daar geen gebruik van maakt.

Ik ben het met je eens dat het onder de boer communicatief rommelig is. Maar vergeet de omstandigheden niet. De voorbereiding is geen maand maar 2 weken. Geen 5 wedstrijden maar 2. In dat kader denkt de boer heel snel knopen te moeten doorhakken. Had wellicht anders gekunt al had je dan weer een groep gehad die zou roepen dat een echte personality harde keuzes had durven maken...

Ik snap al niet waarom een de Ligt niet gewoon backup aanvoerder is. Die straalt veel meer uit dan ieder ander bij de selectie. En gelukkig ziet Wijnaldum het ook in wat dat is totaal geen aanvoerder, is namelijk zelf al de eerste die door het ijs zakt als het niet goed loopt. Maar dat gezeur over Strootman kan beter ophouden want dat hij een goede aanvoerder zou zijn is leuk maar die man speelde nooit dan heb je er niets aan.

Wijnaldum.. geen slimme uitspraken voor een aanvoerder. Ik zou de band aan De Ligt geven. Die is volgens mij de grootste leider van het team en heeft ook genoeg ervaring al om aanvoerder te zijn. Het is afwachten welke orders De Boer uit het team zal krijgen om op te volgen.

Alhoewel hij op zich gelijk heeft over zijn kwaliteiten als aanvoerder, zijn dit geen hele slimme uitspraken net voor een EK. Moet ook zeggen dat hij bij Liverpool vooral een dienende speler is, en bij Oranje is zijn rol wat groter vanwege de mindere kwaliteit bij Oranje. Het is verder een hele leuke, open jongen maar de uitspraken die hij doet zijn niet altijd even handig. Om nou een Strootman op te gaan roepen, die het niveau al jaren niet meer heeft, gaat wel een beetje ver.

Ik heb dus vernomen dat ene Wijndal staat te springen om zo'n bandje om z'n arm. Ik heb me kostelijk vermaakt met de interviews die hij gaf toen hij aanvoerder was. Al met al zal Strootman misschien wel een betere aanvoerder zijn, maar hij zal toch niet aan spelen toekomen door zijn gebrek aan kwaliteit dat je hem net zo goed niet op kan roepen.

Het elftal mist inderdaad een duidelijke leider nu Virgil er niet bij is, maar Strootman is een leider die niet kan voetballen. En ik zou toch liever spelers meenemen die op het veld wat kunnen toevoegen. Een aanvoerder moet immers ook spelen en ik zou Strootman er eigenlijk nooit inzetten.

Hoe de media dingen verdraaid. Ik denk dat anderen blijer zijn met het aanvoerderschap. En dan ervan maken. Ik ben niet enorm geschikt als leider.

Nou, Gini, je kan ook gewoon vereerd zijn dat je aanvoerder bent en je stinkende best doen. Je was al 2e aanvoerder, nu is Virgil weg: lijkt het me logisch dat jij dus 1e aanvoerder bent. Ik snap je verontwaardiging niet. Strootman speelt sowieso nooit, dus kan hij helemaal geen aanvoerder zijn. Kom op, Gini, vul het gewoon in zoals je het in wilt vullen en doe verder gewoon je stinkende best.

Lever maar in, aanvoerder onwaardig zo'n opmerking. Daarnaast vind ik een van de goede dingen dat Frank de Boer ons verlost heeft van Strootman, geen bijzondere speler en heeft Oranje heel vaak in de steek gelaten.

Geef de band maar aan de Ligt.

6 juni 2021 om 15:08

Sowieso lekker boeien wie dat bandje om z'n arm heeft. Denk je dat de jongens die het nu voor het zeggen hebben niks meer zullen zeggen wanneer de band van arm wisselt? Ik heb dat altijd zo'n spelletje voor kinderen van 8 jaar gevonden, het kiezen van zo'n aanvoerder. Echte leiders hebben geen lapje stof om hun arm nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

258 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 9 0 0 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal laat nog even weten bij welke club zijn hart ligt

Louis van Gaal heeft maandagavond laat de lachers op zijn hand gekregen. De bondscoach van het Nederlands elftal kreeg op de persconferentie na het WK-kwalificatieduel met Gibraltar (6-0) een vraag van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren