Promes: ‘Alleen om die reden ging ik naar Rusland, nergens anders om’

Zaterdag, 5 juni 2021 om 07:42Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:48

Quincy Promes is niet naar Spartak Moskou gegaan vanwege de lopende strafzaak tegen hem, zo vertelt de 29-jarige aanvaller zaterdag in het Algemeen Dagblad. Promes wilde weg bij Ajax om een plek veilig te stellen in de EK-selectie van Oranje en slaagde daar ook in. "Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was de kans niet zo groot geweest dat ik er nu bij was geweest dit EK", aldus de vleugelspits.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door pinko)

Nou... Quincy. Het gaat wel degelijk om je spel in Oranje. Hij speelt echt zelden een goede interland. Hij heeft zeker kwaliteiten, maar bij Oranje komt het er zelden uit.

4 juni 2021 om 18:55

En zo ken ik er nog een heleboel. Maar men wil ook Krul en Dumfries in de basis. Die moeten ook nog hun eerste goede interland spelen (die invalbeurt tegen Costa Rica telt natuurlijk niet).

4 juni 2021 om 20:47

Dumfries begon eigenlijk juist goed met zijn interlands, dat waren o.a Duitsland en Frankrijk waar hij tegen uitblonk. Niet gek trouwens dat hij alleen goed speelt tegen grote teams, want dan krijgt hij meer ruimte van de tegenstander natuurlijk.

5 juni 2021 om 11:49

@tvl11, volgens mij komt het juist doordat hij tegen die tegenstanders meer moet verdedigen. En dat is juist waar hij goed in is, daarom blinkt hij ook uit.

Alsof hij ooit zou zeggen: 'Ik ben naar Rusland gegaan wegens de lopende zaak'..3 Bier & een sjekkie dat hij alleen om een plek bij de selectie naar Spartak is vertrokken.

4 juni 2021 om 19:23

Bij schuld zal ie hooguit een taakstraf en schadevergoeding moeten betalen en zeker iemand die een blanco strafblad heeft als Quincy. Voordat ga je het land niet uit vluchten. Als ik de reacties lees lijkt het net alsof die een dubbele moord heeft gepleegd.

4 juni 2021 om 20:09

@champagnepapi inderdaad Drake ... Dubbele moord en vluchtgevaarlijk. Badr kreeg dezelfde behandeling. Is dit wat ze bedoelen met 'Nederlander' bij goed nieuws maar 'buitenlander' bij slecht nieuws. Quincy is duidelijk niet een ideale schoonzoon maar men slaat nu wel door hoor.

5 juni 2021 om 08:47

Misschien snap ik de grap niet, maar een taakstraf voor iemand in zijn knie steken? Laat ik vooropstellen dat ik geen idee heb of hij schuldig is. Maar als het waar is dat hij iemand in zijn knie gestoken heeft, dan komt hij er niet af met een taakstraf lijkt me.

5 juni 2021 om 10:53

Geloof me maar...bij schuldig word het een taakstraf. Heeft ook mee te maken, dat de persoon pas maanden later aangifte is gaan doen, nadat hij geen geld kreeg....hoe geloof waardig ben je dan. De persoon ging zelf niet naar het ziekenhuis.

Ik ken namelijk het hele verhaal en zo een familielid zou ik ook wat kunnen aan doen. Niet steken, maar misschien wel een pakkie geven.

Ik blijf dit toch zo'n hele matige speler vinden. Ik zal zo blij zijn als wij weer eens van het niveau zijn dat dit soort spelers een kaartje moeten kopen om het Nederlands elftal te kunnen zien spelen in het stadion. Hij heeft de functionele techniek van een blinde golden retriever, het inzicht van een struisvogel met zijn kop in het zand en de zelfreflectie van een draaideurcrimineel. Doet het leuk in Rusland en dat is mooi hoor hem, maar daar buiten is het gewoon 10x niks, als je het hebt over het niveau dat het Nederlands elftal moet nastreven. Ook in zijn periode dat die bij Ajax nog wel eens tegen een bal aanliep zei ik dit, maar was ik de azijnzeiker. Haal zijn goals weg en er blijft echt helemaal niks over. Kan niet kaatsen, wint nooit de 2e bal en voor een man passeren hoef je hem ook niet te bellen. Ook in een 5-3-2 als een rechtsback wordt het echt niks. Leuk dat die dat bij af en toe Sevilla heeft gespeeld, maar daar hadden zij het ook al na een jaar met hem gezien.

4 juni 2021 om 19:25

Is het persoonlijk je probleem met Quincy?

4 juni 2021 om 19:30

Uhm nee? Ik vind het gewoon een hele matige voetballer, mag dat?

4 juni 2021 om 23:06

Wat een onzin man.

Promes is een prima speler die gewoon door de moraal ridders kapot gemaakt word.

Ik zie hem ontzettend graag rechts back in een 5 3 2 systeem.

5 juni 2021 om 01:23

Sc12. Graag ook een een onderbouwing voor de moraalridders uitspraak. Tot nu tot ben ik aangesproken op mijn uitspraken, waarin argumenten zitten, en zie ik die niet terug in de tegenreactie. Ik zie alleen maar simplistische uitdrukkingen.

5 juni 2021 om 10:01

Als je geen goede techniek, dribbel of snelheid hebt weet ik niet wat hij op de back als toevoeging zou moeten hebben. Ik heb Timber nog vaker iets spannends zien doen op CV dsn deze jongen.

5 juni 2021 om 07:46

in zijn hoogtijdagen bij ajax was hij anders een hele bellangrijke schakel in een team dat net niet de finale van de CL haalde dacht ik? Echt als je neres bij ajax zag schutteren aan die linkerkant in de uefa wedstrijden dan weet je gewoon dat ajax met Promes zeer wss wel was doorgegaan. Noem 1 speler in het nederlands elftal die de beweeglijkheid en snelheid heeft om achter de steekpass van een berghuis aan te gaan? Gewoon lekker met Promes op links beginnen zou ik doen.

5 juni 2021 om 08:50

Promes speelde niet bij Ajax dat seizoen. Neres speelde toen Links en Ziyech rechts. Hij kwam pas het seizoen erop.

Dommige voetballer !! En dan beoordeel ik hem vooral op het veld, alles daarbuiten heb ik weinig zicht op. Maar Promes heeft zo weinig balgevoel, zo weinig spelintelligentie, totaal geen overzicht. Al zijn keuzes zijn ook bijna slecht , zelden tot nooit op een logische bewuste actie te betrappen. Ik word oprecht verdrietig als ik deze jongen zie voetballen.

Geloof ik niks van Quincy. Als je sommige mensen moet geloven is een contract bij Ajax hebben juist een garantie op een plek in Oranje.

Als hij het zou menen, dan is dat een verkapt compliment aan Ajax dat de buitenspelers daar van een hoger niveau zijn dan in het Nederlands elftal. Maar goed, hij toont hier in dit interview sowieso weinig zelfreflectie, met z'n houding alsof anderen maar interpreteren dat hij een twijfelgeval was terwijl dat volgens hem niet zo was. De boodschap is blijkbaar niet aangekomen toen hij de vorige keer niet geselecteerd werd. Jammer dat El Ghazi de selectie niet gehaald heeft, die had hier heel anders gestaan. Maar goed, tegen Schotland deed Promes het naar mijn idee (naar verwachting) best aardig. Je verwacht ook niet zo heel veel bij een speler die in Oranje eigenlijk vrijwel nooit naar vermogen gepresteerd heeft en in clubverband ook een kwakkelaar is. Laten we hopen op zo min mogelijk speelminuten voor hem dit EK, en als hij er al in komt, dan toch wat van zijn sporadische bevliegingen.

Jammer dat hij daarvoor naar Rusland is gegaan, 3 wedstrijden banken en hij mag alweer terug naar Rusland als de Boer zijn eigen zin blijft doordrammen.

5 juni 2021 om 10:23

Verwacht je dan dat we vierde gaan worden?

Je kan zeggen wat je wil over Quincy... maar hij zit er wel bij bij het nederlands elftal en dat doen heel veel nederlandse profvoetballers hem niet na;p ik oordeel pas na een aantal wedstrijden als hij speelt op het ek.

Dat hij wel bij de Nederlandse EK selectie zit, geeft al aan met wat voor bondscoach wij te maken hebben. Mist ook nog eens de juiste antenne om ergens van af te blijven....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

87 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren