De Graafschap komt met statement na interview over Klaas-Jan Huntelaar

Zaterdag, 5 juni 2021 om 11:47Rian Rosendaal • Laatste update: 10:10

Een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar naar De Graafschap is voorlopig niet aan de orde, zo heeft de club uit de Keuken Kampioen Divisie zaterdag duidelijk gemaakt. Een rentree van de 37-jarige spits leek vrijdag nog een optie na een interview van voorzitter Martin Mos met de Gelderlander. Volgens algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp ligt dat anders.

"Er komt een dezer dagen een gesprek met Klaas-Jan", zo zei Mos vrijdag nog. "Wij zouden het fantastisch vinden als hij nog een keer bij ons komt voetballen. In de eerste divisie, met aanvallend voetbal, kun je geen betere spits krijgen. Maar wij kunnen wel van alles vinden, de bal ligt natuurlijk bij Klaas-Jan. Misschien is hij het voetballen wel beu. Maar hij is in ieder geval bereid om met ons te praten. Dat is fijn."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Wij waarderen hem enorm, als boegbeeld van onze regio en oud-speler van de club. Maar tussen hoop en realiteit zit nog wel een belangrijk verschil", verduidelijkt Ostendorp zaterdag echter in een verklaring op de site van De Graafschap. "Klaas-Jan heeft aangegeven dat hij de komende periode tijdens zijn welverdiende vakantie rustig wil nadenken hoe hij zijn leven na dit seizoen wil invullen. Met als belangrijkste vraag: wel of niet doorgaan met voetballen."

"Wij hebben hem laten weten daarover graag een keer met hem van gedachten te willen wisselen, maar vinden dat het nu eerst tijd is voor de gedachten van Klaas-Jan zelf. Of hij wel of niet door wil gaan met voetballen en wel of geen toekomst voor zichzelf bij ons ziet, ligt bij hem. En wij respecteren hoe dan ook zijn keuze, welke keuze dat ook zal zijn", benadrukt Ostendorp.

Huntelaar kwam op elfjarige leeftijd terecht in de jeugdacademie van De Graafschap. Na zes jaar vertrok hij naar PSV, maar in 2003 keerde hij terug op huurbasis. Huntelaar is vanaf 1 juli transfervrij. Hij kwam in zijn tweede periode bij Schalke 04 tot twee doelpunten in negen Bundesliga-wedstrijden. Zijn bijdrage was echter niet voldoende om de club uit Gelsenkirchen te behouden voor het hoogste niveau en een contractverlenging zat er niet in.

De grote vraag is of Huntelaar nog veel voelt voor nog een seizoen betaald voetbal en of hij een seizoen op het tweede niveau wil spelen. De Graafschap greep vorige maand via de reguliere competitie naast promotie naar de Eredivisie en daarna ging het in de Keuken Kampioen Play-offs ook mis. Trainer Mike Snoei moest dat bekopen met ontslag.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Mooi man! Hij is nog zo gretig, kan er in de kkd op los scoren en krijgt zo ook een waardiger afscheid.

4 juni 2021 om 15:01

precies dit. Kan ik volgend jaar na een jaar weer het stadion in om naar de Hunter te kijken. zou toch prachtig zijn. dit is al helemaal een verademing ten opzichte van Seuntjes.

5 juni 2021 om 13:09

Eens, maar hij volgende zijn gevoel en daar heb ik respect voor. Niet per se de makkelijkste weg nemen en 'nog even een titeltje ophalen'.
Alleen daarom al, zijn sterke karakter, gun ik hem een beter afscheid ook al is het een lager podium.

Hij wilde eigenlijk stoppen, maar kan me ook voorstellen dat hij niet op deze manier zijn carriere wilt beeindigen. Degraderen met zijn Schalke, en dan ook nog aan de kant gezet worden. Zou een mooie stunt zijn voor de Graafschap.

Ik roep het al als dit lukt, DGS nummer 1 en Volendam nummer 2 in de KKD dan eronder nog NAC en dat gekochte Almere die in de eerste ronde eruit vliegt zoals verwacht.

5 juni 2021 om 12:25

Haha dat 'gekochte' Almere heeft je flink doen zweten dit seizoen zeker? Wat een afgunst. Graafschap laat al jaren zien dat je met bagger beleid en een aso voorzitter lekker weg kan rotten in de KKD

5 juni 2021 om 13:25

Iemand van "afgunst" betichten en vervolgens zeggen dat De Graafschap "lekker weg kan rotten in de KKD". Dan is je geloofwaardigheid ook ver te zoeken. Dat de voorzitter echt de meest achterlijke uitspraken doet, ontkent niemand. Geloof mij, de meeste supporters zijn daar ook niet blij mee. Dat De Graafschap slecht beleid voert, baseer jij waarschijnlijk alleen aan wat je op het veld aan resultaat ziet t.o.v. de beschikbare middelen en dat is ook niet meer dan terecht. Dat is vooral op het conto van de technisch directeur Hofstede, die meerderheid van de supporters ook graag zou zien vertrekken. Voor al het overige aan beleid is er de laatste jaren ontzettend veel goeds gedaan door het huidige bestuur (de directeur voorop): er heerst rust binnen de club, de slechte relatie met de supporters is hersteld, de relatie met sponsoren is aanzienlijk verbeterd, de jeugdopleiding is weer terug onder de vlag van de club, er wordt door selectie en jeugd op één trainingscomplex gespeeld die de komende jaren vernieuwd wordt en er is gewerkt aan een maatschappelijk programma die de binding met de regio nog verder versterkt. Kortom er is in Doetinchem de afgelopen jaren heel goed beleid gevoerd. Hoogstens het voetbaltechnische beleid (verantwoordelijkheid hoofdtrainer en TC) had beter gekund en heeft iig niet het beoogde resultaat behaald (promotie). En ja, zelfs die nare voorzitter heeft hier samen met de rest van de TC een positieve invloed op gehad. Alleen heel triest dat hij (Mos) zich soms uitspreekt als een supporter die zijn verstand niet gebruikt, dat hoort niet.

Zou een stunt zijn, maar ik zie het net gebeuren. Lijkt me niet dat Huntelaar heel veel zin heeft om in die treurige Keukenkampioen divisie te spelen. Volgensmij heeft hij ook nog makkelijk het niveau om in de Eredivisie een leuke club te krijgen.

4 juni 2021 om 14:36

Het blijft een jeugdliefde he

4 juni 2021 om 14:50

Voor de club waar het begon hebben veel spelers stiekem sympathie.
Zelfde waarom Huntelaar naar het kleurloze Schalke wilde, terwijl hij ook lekker met Ajax kampioen kon worden en zijn carrière met prijzen kon afsluiten.

4 juni 2021 om 15:33

Met Schalke in de Bundesliga is nog wel wat anders. Nu ze gedegradeert zijn is hij ook direct weer vertrokken, toeval? Volgensmij wou Schalke wel met hem door.

4 juni 2021 om 15:51

De enige reden dat hij naar Schalke is gegaan was wellicht speeltijd, toen hij er op dat moment instapte was degradatie al voor 98% zeker.. Achteraf had die beter bij Ajax kunnen blijven, had hij wellicht net zoveel minuten gemaakt als daar

4 juni 2021 om 16:29

@ruiz_fct, je zit fout, budgettair kon Schalke niet door met oa Huntelaar. Ik weet niet wat hij er zelf over dacht, maar vanuit Schalke was de mogelijkheid er in ieder geval niet.

4 juni 2021 om 16:33

Je hebt gelijk Yelle, bedankt voor de correctie.

5 juni 2021 om 16:35

@kokkie: Dat is wel heel kortzichtig; Huntelaar groeide daar uit tot topspeler en kende er succes met de club. Ik neem aan dat je voetbal al wat langer volgt dan vandaag?

Ik kan me best voorstellen dat bij Klaas-Jan Huntelaar het moment gekomen is dat hij het allemaal wel mooi vindt. En even een jaargang wil genieten van rust en ontspanning. Maar nog een seizoen lekker dichtbij huis bij De Graafschap, klinkt vermoedelijk ook wel verleidelijk. Dat betekent gewoon extra seizoenkaarten en extra shirtverkoop voor de Superboeren. En, niet te vergeten, extra kaartverkoop bij de andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie als ze thuis tegen de Graafschap spelen. Win - win, noemen ze dat. Huntelaar hoeft alleen maar 'ja, ik wil' te roepen. Zoiets heeft veel weg van de drang die Arjan Robben had om nog (minstens) een seizoen FC Groningen, zijn eerste Betaald Voetbalclub, te steunen!

4 juni 2021 om 14:37

Zo ontspannen is voetballen bij De Graafschap nou ook weer niet. De verwachtingen zijn daar al jaren hoog, als ze niet promoveren is het een mislukt seizoen. Nee, als Huntelaar ergens ontspannen wil afbouwen kan hij beter bij een stabiele middenmoter in de eredivisie gaan spelen, en hoeft ie ook niet tegen tegen een stel kinderen of in stadions van veredelde amateur clubs te spelen.

4 juni 2021 om 15:10

Volgens mij wil jij Huntelaar wel heel graag bij Twente zien of niet? 2e reactie al dat ik van je lees waat je Huntelaar liever naar een Eredivisie club ziet gaat terwijl je geen idee hebt hoe Huntelaar in elkaar zit. Als die jongen tussen De Graafschap en Twente mag kiezen dan is die keuze voor hem heel erg makkelijk, De Graafschap.

4 juni 2021 om 15:29

De tweede reactie ja, goed gezien man. Ze staan dan ook 10 cm onder elkaar... Ik heb de naam Twente niet genoemd en zie ook niet in wat die club hiermee te maken heeft. Ik vind Twente ook allesbehalve een stabiele middenmoter. Wordt volgend jaar maar weer afwachten wat voor team we hebben, het kan best weer strijden tegen degradatie worden. Dat laatste wat je zegt wil ik overigens nog wel eens zien, mocht Huntelaar echt die twee clubs als keuzes hebben en verder niets. Twente is misschien niet stabiel maar wel Eredivisie. Ik heb een seizoen de keukenkampioen divisie meegemaakt en ik weet hoe verschrikkelijk dat is. Voor elke speler zou dat een grote rol spelen en al helemaal voor een speler als Huntelaar die net uit de prachtige Bundesliga komt, hoeveel sentiment hij verder ook heeft bij De Graafschap.

4 juni 2021 om 17:24

''voor elke speler zou dat een grote rol spelen'' Dan wil je ik toch vragen waarom Robert Muhren Volendam verkiest boven alle Eredivisie clubs wie hem zo graag wouden hebben? Of zal ik het je zelf beantwoorden? Clubliefde.

4 juni 2021 om 18:57

Touché, niet elke speler dan. Toch heb ik het gevoel dat Huntelaar ietsje ambitieuzer is dan Robert Muhren. Enfin, we zullen zien waar hij uiteindelijk gaat tekenen.

5 juni 2021 om 13:28

Je carrière afsluiten bij je jeugdliefde en bijdragen aan promotie, kan ook een ambitie van een speler zijn. De tijd zal leren of dit wel of niet voor Huntelaar geldt.

Filemeldingen: 'huntelaar op tractor over de snelweg naar Doetinchem gespot..'

Zou een geweldige actie zijn voor de Graafschap. Voor Huntelaar zou het natuurlijk ook leuk zijn om nog een jaar als eerste spits mee te kunnen strijden om een kampioenschap!! Ik zou het toejuichen, ben altijd een fan geweest van deze spits, die in NL toch vaak ondergewaardeerd werd..
Ik ben er van overtuigd dat hij all time topscoorder van het Nederlands elftal zou zijn als hij net zo vaak mocht meedoen als Van Persie (hunter scoorde gemiddeld elke 160 minuten, Van Persie elke 184 minuten)

4 juni 2021 om 14:56

Als Cruijff meer interlands gespeeld had, dan was ie daar ook makkelijk overheen gegaan. Elke 130 minuten een doelpunt en dat tegen, buiten Luxemburg, serieuze tegenstanders. Geen Andorra, San Marino of al die voormalige Sovjet Unie staatjes.

4 juni 2021 om 15:19

Het is toch jammer dat er vroeger veel minder interlands waren, want de vergelijking met de toppers uit oude tijden is inderdaad niet te maken zonder zelf onderzoek te doen.
Als je dan kijkt zie je in het verleden wel hele goeie statistieken bij bepaalde spelers waar je nooit van gehoord hebt, neem een Wout Buitenweg die in 11 interlands 14 keer wist te scoren.

4 juni 2021 om 15:12

@hoppy:

Geen eerlijke vergelijking. Veel van Huntelaar's interlands waren invalbeurten. Als je drie keer een half uur voor tijd mag invallen, dan heb je een grote kans op 1 goal per 90 minuten dan iemand die gewoon een hele wedstrijd speelt, omdat je vers het veld in komt tegen een vaak al moegestreden tegenstander.

4 juni 2021 om 15:21

@hoppy,

Klopt helemaal wat je zegt, maar als je vanaf het begin meespeelt dan raak je ook meer ingespeeld op het team. Daarbij hou er ook rekening mee dat je teamgenoten ook moe zijn. Dus minder kans op snelle goede acties, goede passes, goede voorzetten etc.
We zullen nooit weten wie het beter gedaan zou hebben, enige wat we nu kunnen concluderen is dat RVP meer heeft gescoord en dat KJH minder minuten nodig heeft om te scoren. En dat we nog nooit Wereldkampioen zijn geworden en we pas 1 keer EK zijn geworden.

4 juni 2021 om 15:22

Heb je gelijk in!
Ik als fan van Huntelaar had hem graag vaker in actie gezien in het Nederlands elftal, wie weet waar hij dan zou zijn geëindigd. We zullen het nooit weten.

Enige wat hij nu nog kan doen is ingaan op een leuke aanbieding zoals bijvoorbeeld de aanbieding van de Graafschap, dan kan hij daar laten zien dat hij nog echt wel kan voetballen.

Klaas jan ophalen en nog een poging wagen bij Schone. Misschien dat die nog wil knallen met klaas. En de Graafschap blijft natuurlijk een mooier clubbie als Nec al is dat een mening haha.

4 juni 2021 om 19:05

Als je dan toch lekker aan het dromen bent, laat Schone dan gelijk Siem de Jong meenemen in de auto naar Doetinchem. Kunnen ze mooi bij pa en ma De Jong een hapje eten, op 100 meter dan De Vijverberg.

5 juni 2021 om 12:16

Buttner kan er aan ook nog wel bij! Propper mag dan ook wel weer komen.

Dan kun je de eerste blessures al gaan voorspellen op al die kunstgrasveldjes.

Zal echt een mooie stap zijn voor de superboeren. Mooie club, heeft zijn verleden daar zitten. Maar ik denk dat hij als hij zich voor de wedstrijden tegen Jong Ajax, Jong psv, Jong az, Helmond Sport etc. zich net zo kan opladen als hij bij Ajax deed (wat ik denk dat hij dat wel kan, want hij heeft echt een winnaarsmentaliteit), hij de KKD helemaal aan flarden kan schieten. Denk dat hij echt wel tegen de 30 goals aan kan komen.

De supportersacties lieten in ieder geval al zien dat de waardering nog steeds er groot is! Hopelijk moedigt dat Huntelaar aan om nog een laatste kunstje te flikken.

Zijn toch nog wel clubs in de Eredivisie waar hij terecht zou kunnen? Zie hem dat niveau ook nog wel aankunnen als je ziet dat een spits van een gedegradeerd VVV topscoorder wordt.

Eerste divisie, vrijdags s'middags verzamelen op de parkeerplaats bij de club. Dan in de bus naar Velsen om tegen ,met alle respect, Telstar te spelen. Als hij dat geen bezwaar vindt,is het een pure liefhebber, niks mis mee. Verder heb ik de indruk dat de voorzitter voor z'n beurt spreekt voordat er iets concreets vaststaat,behalve dat gesprek dan,stemmingmakerij? Ik hoop voor de Graafschap fans, dat ze beloond worden!

Zou wel mooi zijn, degradatie met Schalke is toch niet hoe zijn carrière wil beëindigen zou je denken. Maar dan moet je wel echt een liefhebber zijn om je op vrijdagavond nog op te laden voor uitwedstrijden naar Telstar en Helmond, om maar wat te noemen.

Klaas-jan is nog veel te goed voor de kkdivisie. niks te zoeken daar! Beter terug naar Ajax als backup of naar Heereveen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. Mos Unknown
M. SnoeiUnknown
G. VaagsKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Schalke 04 9 2 2 0
2020/2021 Ajax 11 7 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
Laatste voetbalnieuws

Boekhoorn trapt op de rem: ‘Heb niet persoonlijk met Huntelaar gesproken’

Marcel Boekhoorn ontkent dat hij persoonlijk gesproken heeft met Klaas-Jan Huntelaar. De Gelderlander meldde woensdag dat NEC vaart zet achter de komst van de spits en gaf daarbij aan dat beide...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren