Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Het eeuwige vraagteken bij Oranje: ‘Dat wordt ondergewaardeerd in Nederland’

Laatste update:

Een flink aantal Oranje-internationals is zonder blessures zeker van een basisplaats op het naderende EK, maar er is ook een groep die zich tijdens de oefeninterlands in de kijker moet spelen bij bondscoach Frank de Boer. Voetbalzone zoomt de komende weken in op die laatste categorie. Ditmaal gaat de aandacht uit naar Marten de Roon, wiens positie al sinds zijn entree in Oranje voor discussie zorgt. Toch lijkt hij voorlopig de eerste keuze van De Boer te zijn voor de positie van golfbreker op het middenveld.

Door Chris Meijer

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tegen Schotland (2-2) keek Frank de Boer opzij. Zonder dat hij er direct naar gevraagd werd, wees hij opzij. “Hij speelt”, zei hij, met een knikje naar de naast hem zittende Marten de Roon. “Omdat het een hele goede speler is. Dat zijn ze alle 26, maar hij ook zeer zeker. Hij weet als geen ander hoe dit systeem (de 5-3-2-formatie, red.) werkt. Dat neem je ook mee. En bij zijn club heeft hij fantastisch gespeeld”, verduidelijkte De Boer. De Roon kon een glimlach niet onderdrukken toen hem kort daarna werd gevraagd of hij de afgelopen tijd eens had getwijfeld over zijn basisplaats in Oranje. “Ik hoor de afgelopen drie jaar al dat er rondom mijn positie vraagtekens en twijfels zijn. Het vertrouwen dat ik krijg van de staf geeft me een ontzettend goed gevoel. Dat ik gewaardeerd word, dat ik word gezien als een van de spelers en altijd een kans heb om te spelen. Het is zaak om te blijven presteren, maar ik heb altijd het vertrouwen gehad.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Intern het volste vertrouwen genieten, maar voor de buitenwacht een twijfelgeval of een vraagteken: het is niet voor het eerst in zijn carrière dat De Roon daarmee te maken heeft. “Zelfs bij Heerenveen waren er twijfels. Niet binnen de selectie, dat zeker niet. Maar wel bij de buitenwacht. Omdat het er niet altijd supermooi uitzag. Het was heel degelijk”, zo herinnert Pelé van Anholt zich in gesprek met Voetbalzone. De nu dertigjarige defensieve middenvelder annex vleugelverdediger van het Cypriotische Enosis Neon Paralimniou had in zijn eigen woorden ‘net een jaartje aan het eerste van sc Heerenveen geroken’ toen De Roon in de zomer van 2012 werd overgenomen van Sparta Rotterdam. Onder trainer Marco van Basten concurreerden Van Anholt en De Roon aanvankelijk voor de defensieve plek op het middenveld.

“Uiteindelijk kwamen we een tijdje samen op het middenveld terecht. Ik vond dat echt lekker, want je wist dat hij altijd achter je stond. Hij is er niet vies van om even te poetsen, zeg maar. Dat wordt ondergewaardeerd in Nederland, terwijl het echt belangrijk is. Want ja, je kan niet alleen drie mooie middenvelders hebben die de bal willen hebben en acties willen maken. Dan is een type als Marten heel nuttig, zeker tegen grote ploegen”, vertelt Van Anholt. Nee, De Roon was destijds niet de meest opvallende speler in de selectie van Heerenveen. Topschutter Alfred Finnbogason, de Servische stilist Filip Djuricic, de sierlijke Hakim Ziyech, vleugelflitser Bilal Basacikoglu, toptalent Daley Sinkgraven: dat waren in die jaren de eye-catchers van Heerenveen.

Van Anholt en De Roon samen in het shirt van sc Heerenveen.

“Maar jongens als Ziyech en Sinkgraven konden zo goed renderen omdat Marten achter ze speelde, dat weet ik wel zeker”, benadrukt Van Anholt. “Zijn coaching was heel sterk, dus hij kon iedereen neerzetten waar ze moesten staan. Dat hielp bijvoorbeeld Ziyech echt enorm in die tijd. We zeiden vaak: ‘Je mist Marten pas als hij niet meedoet’. Misschien niet de meest opvallende speler, maar je merkte het meteen als hij niet meedeed. Hij was een verbindingsstuk tussen de trainer en het team. Niet altijd de aanvoerder met de band, maar verbaal gezien was hij een van de aanvoerders. Hij nam het team steeds meer op sleeptouw, je zag daarin ontwikkeling. Je luistert natuurlijk ook wel naar iemand die goed voetbalt. Als hij iedere bal zou verliezen, zou je natuurlijk minder naar hem luisteren. Dat is een feit. Ook in voetballend opzicht heeft hij behoorlijke stappen gezet.”

Van Anholt begreep wel dat De Roon na drie jaar bij Heerenveen koos voor een overstap naar Atalanta. “Je zou gek zijn als je ‘nee’ zegt tegen de Serie A als je bij Heerenveen zit”, knikt hij. Atalanta was op dat moment nog een wisselvallige middenmoter in de Serie A. “Letterlijk niemand kende hem”, weet Giorgio Dusi, een uit Bergamo afkomstige journalist voor de Italiaanse tak van Goal, nog. “Hij kwam bij Atalanta in het jaar voor ze explodeerden. In zijn eerste seizoen was hij direct een van de beste spelers en verdiende hij een transfer naar Middlesbrough. Toen hij een jaar later terugkwam, kon hij zich moeiteloos aanpassen. Ondanks dat Gian Piero Gasperini in de tussentijd als trainer was aangesteld.”

Sinds zijn terugkeer bij Atalanta in de zomer van 2017 is De Roon uitgegroeid tot een sleutelspeler in de 3-4-2-1- of 3-4-1-2-formatie van Gasperini, waarmee in de afgelopen jaren de top van de Serie A bestormd is. “De Roon is simpelweg essentieel voor Atalanta. Zonder bal is hij een van de beste spelers: hij kan lange afstanden afleggen, voor de verdediging spelen en snelheid geven aan de pressie. Rennen, rennen. Daar ligt de voornaamste kracht van Atalanta. Ze zijn in fysiek opzicht heel sterk en De Roon blinkt dat opzicht uit. Hij vormt een uitstekend duo met Remo Freuler, die misschien aan de bal iets meer kwaliteiten heeft. De Roon heeft meer loopvermogen, is belangrijker zonder bal en zorgt voor de balans in het elftal.”

De Roon heeft voorlopig 218 officiële wedstrijden voor Atalanta, waarin hij 11 doelpunten en 14 assists verzorgde.

De Roon hoorde de afgelopen drie seizoenen steevast bij de spelers met de meeste speelminuten in de selectie van Atalanta. In het voorbije seizoen maakte hij zelfs de meeste minuten van alle spelers van de nummer drie van de Serie A: 3021 minuten in competitieverband. Slechts tien veldspelers kwamen in het afgelopen jaar vaker in actie in de Italiaanse competitie. Met één goal en één assist zijn de aanvallende statistieken misschien niet zo imponerend, maar in verdedigend opzicht behoort De Roon tot de beste spelers van de Serie A. Alleen verdedigers Davide Calabria van AC Milan (64) en Giovanni Di Lorenzo van Napoli (50) voerden meer geslaagde tackles uit dan De Roon, die er 48 uitvoerde. Qua intercepties bezet De Roon met 69 succesvolle ingrepen de zevende plek, achter Cristian Romero (Atalanta, 96), Milan Badelj (Genoa, 87), José Luis Palomino (Atalanta, 79), Jerdy Schouten (Bologna, 79), Francesco Acerbi (Lazio, 76), Gianluca Mancini (AS Roma, 72) en Bremer (Torino, 70).

Desondanks is De Roon vrijwel nooit onomstreden geweest in Oranje, waar Danny Blind hem in 2016 in en tegen Luxemburg liet debuteren. Pas onder Ronald Koeman groeide hij uit tot een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal en de vorige bondscoach deed eigenlijk steevast een beroep op De Roon in de wedstrijden tegen op papier grotere tegenstanders, waar hij de meest verdedigende pion was op een middenveld met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. “Waarom functioneert Frenkie de Jong heel erg goed? Omdat daar vele malen een jongen heeft gestaan, Marten de Roon, die tactisch is, positie kiest en positie houdt”, verklaarde Koeman zijn voorkeur voor De Roon.

De verdedigende statistieken van De Roon in Oranje onderschrijven deze keuze, want die zijn iets beter dan van De Jong, Wijnaldum en Davy Klaassen. Tijdens het komende EK zal Ryan Gravenberch eveneens een concurrent zijn voor De Roon, alleen speelde de negentienjarige middenvelder van Ajax pas 123 minuten (waarvan 45 als een soort wingback tegen Gibraltar) in Oranje en is er daarom geen eerlijke vergelijking te maken op basis van statistieken. De voornaamste kritiek die je op basis van zijn statistieken op De Roon kunt leveren, is dat hij nauwelijks betrokken is bij doelpunten. Na 20 interlands staat de teller op 1 assist, al doet De Jong dat met 1 doelpunt en 2 assists in 26 wedstrijden voor het Nederlands elftal niet heel veel beter.

Het valt echter wel op dat Oranje statistisch gezien met De Roon op het veld relatief moeizamer tot scoren komt. Sinds begin 2018 speelde Oranje 1366 minuten met De Roon, waarin gemiddeld 0,9 goals per 90 minuten werden gemaakt. In de 1711 minuten die De Roon in deze periode niet op het veld stond, werden er 2,6 goals per 90 minuten gemaakt. “Dit is zeker ook te danken aan het feit dat Oranje in deze periode vaak even op gang moest komen en richting het einde vaker dingen moest forceren omdat de ploeg achter stond”, concludeert data-specialist Hidde Spaan van Opta. In deze periode kwam Oranje maar liefst negentien keer met 1-0 achter, maar slechts zeven van deze wedstrijden gingen verloren. “Dit zal zeker niet alleen aan Marten de Roon hebben gelegen, maar aan de gehele ploeg.”

“Ik denk dat er een verschil zit in de manier hoe erover voetbal wordt gedacht. In Italië hoef je geen kleurrijke speler te zijn om publiekslieveling te worden. Als een speler alles geeft voor het team, waarderen de fans dat. Zelfs als hij geen gouden voeten heeft”, zo verklaart Dusi waarom er in Italië juist helemaal geen vraagtekens rond De Roon bestaan. “Dat is typisch Nederlands, ja”, beaamt Van Anholt. “In Italië draait alles om het resultaat en met Marten kan je zeker op resultaat spelen. Ik snap wel dat hij het daar zo goed doet. Hij is een tactische speler. Wat doen ze in Italië? Heel tactisch spelen, om geen doelpunten tegen te krijgen. In dat spelletje past hij heel goed. Ik denk dat hij beter in Italië dan in Nederland past.”

Georginio Wijnaldum noemde De Roon vorige week in het Algemeen Dagblad als een van de aanvoerders van Oranje zonder band. “Mensen kunnen niet in onze kleedkamer kijken. Daarom is het misschien verrassend dat ik De Roon noem”, zei Wijnaldum, die in afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband draagt bij Oranje. “Ik las toevallig dat Wijnaldum had gezegd dat De Roon ook een aanvoerder is”, reageert Van Anholt. “Ja, veel mensen zouden scheef kijken. Weet je wel, het is geen speler die extreem opvalt. Voor ons Nederlanders. Wij kijken vaak naar andere dingen. Het zegt veel dat hij in Italië zo gewaardeerd wordt. Voor mij is hij een speler die je in je team wil hebben. Alles is doordacht. Het is niet dat hij er bovenop zit door te schreeuwen en anderen aan te pakken. Nee, het is op een toon waarbij vooral jonge spelers er heel veel aan hebben. Opbouwen vooral, rustig uitleggen. Hij is goed gebekt, kan goed praten. Dat helpt jonge spelers echt, die zullen blij zijn met een type De Roon.”

ESPN-verslaggever Pascal Kamperman benadrukte voorafgaand aan de interland tegen Schotland het belang van de rol van Marten de Roon. “Ik moet zeggen: als je de afgelopen dagen op het trainingsveld kijkt, zie je dat hij zich heel makkelijk tussen de spelers beweegt. Hij is geen flamboyante jongen die vooraan staat. Hij maakt daar eens een praatje, daar eens een praatje en loopt tussen alles en iedereen door. Hij is inderdaad intelligent en ziet wat er gebeurt binnen een selectie. Hij speelt wel degelijk een hele belangrijke rol”, zei Kamperman. Hij kreeg in de studio van ESPN bijval van Hans Kraay junior: “We moeten zeker niet lachen om Marten de Roon. Ik vind het niet gek dat hij naast Frenkie de Jong speelt. Ik zie geregeld Italiaans voetbal en hij is geen koekenbakker, hoor. Hij speelt alles. Een betrouwbare speler die op de winkel past, die niet alleen maar mensen in elkaar schopt. Hij kan ook nog heel goed voetballen. Ik vind het best plausibel dat de bondscoach een speler heeft die op de winkel past.”

Van Anholt geniet als hij De Roon in Oranje ziet spelen. “Dat vind ik mooi, het is echt knap wat hij gepresteerd heeft”, glimlacht Van Anholt, die bij Heerenveen buiten het veld optrok met De Roon en nog altijd geregeld contact met hem heeft. In alle eerlijkheid moet hij bekennen dat hij tijdens hun tijd in Heerenveen niet direct had verwacht dat De Roon zou uitgroeien tot een gewaardeerde kracht in de selectie van Oranje. “Het is niet zo dat hij bij Heerenveen achttien was. Ook niet super oud, maar er zitten nog wel wat stappen tussen Heerenveen en een gewaardeerde kracht in Oranje. Het was niet zo dat hij iedere wedstrijd opviel, maar hij heeft een perfecte stap gezet naar Italië. Het is misschien moeilijk te zeggen, maar ik denk dat wanneer hij in Nederland was gebleven de kansen kleiner waren geweest dat hij uiteindelijk bij Oranje zou komen. Zo zie je maar hoe het kan gaan in het voetbal.”

Aflevering 1: ‘Veltman is een goede kandidaat om beste aankoop van het jaar te worden’
Aflevering 2: ‘Als Bakker dat aan zijn spel weet toe te voegen, kan hij echt heel ver komen’
Aflevering 3: ‘Als je Klaassen en Gravenberch door elkaar doet, kom je bij Schouten uit'
Aflevering 4: Waarom ‘leeuw’ met nul goals en nul assists tóch de beste optie voor Oranje is
Aflevering 5: ‘Gezien zijn seizoen verdient Vilhena het niet om met Oranje naar het EK te gaan’
Aflevering 6: St. Juste biedt De Boer extra wapen: ‘Daarmee troeft hij zelfs Haaland af’
Aflevering 7: Gakpo en Timber kunnen historie schrijven: ‘Dat is al veertig jaar niet gebeurd’
Aflevering 8: Statistieken van Oranje-keepers tonen zeer opvallend beeld over Tim Krul

Moet Marten de Roon een basisplaats hebben op het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Roon moet gewoon de toppers spelen het is niet voor niets dat zijn beste wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland waren en zijn slechtste tegen clubs als Noord-Ierland en Schotland. Zet in die wedstrijden maar een betere voetballer neer, die het spel dan kan vertragen en versnellen.

5 juni 2021 om 10:45

Ben ik met je eens, tegen een Macedonië of Georgië kan je beter Gravenberch, Klaassen of Koopmeiners neerzetten.

5 juni 2021 om 11:22

Geen Klaassen, je ziet juist dat De Roon tekort komt in die wedstrijden omdat hij voetballend niet kan brengen wat vanaf die positie gevraagd wordt, dan moet je Klaassen daar oom niet neerzetten want die is voetballend niet veel beter dan De Roon. Ik zou daar Gravenberch neerzetten of Blind. Andere optie is Wijnaldum naast Frenkie en Depay op 10, en dan voorin Malen en Weghorst als je 532 speelt (wat we niet moeten doen) of Berghuis Weghorst en Gakpo bij 433.

5 juni 2021 om 18:01

Dat meen je toch niet echt? Klaassen is voetballend echt veel beter dan De Roon. Hij heeft misschien niet de schitterende steekpass die Gravenberch en De Jong wel hebben, maar zijn korte combinatie is vrijwel perfect en aan de bal is het echt een verademing ten opzichte van De Roon. Bovendien heeft hij als voordeel dat het een van de weinige spelers in Oranje is die van afstand ook nog wel eens een goaltje kan meepikken.

5 juni 2021 om 19:20

Gravenberch heeft ook niet echt een schitterende steekpass hoor. Veel balletjes zijn gewoon breed.

5 juni 2021 om 17:44

Ik zie de meerwaarde van De Roon sowieso niet. Dat een Schotland afhankelijk is van snelle counters; dat is juist waarom hij er staat. Die moet hij onderscheppen, maar in plaats daarvan was hij zelfs mede oorzaak aan de tegendoelpunten. Atalanta is gewoon het resultaat van specifieke scouting aangevuld met wat groot talent, maar De Roon is toch gewoon onwijs matig op internationaal niveau? We beoordelen 'm telkens als stofzuiger, maar vaak valt hij ook op dat vlak enorm door de mand. Gaan we 'm dan afrekenen op twee wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland of al die andere interlands waar men 'm liever in de rust al zag douchen? Op dat niveau zijn het gewoon jongens waarvan je hoopt dat ze meehobbelen. Zoals het gezegde mooi luidt: "ook een kapotte klok duidt tweemaal daags dezelfde tijd."

5 juni 2021 om 19:32

Ik ben alleen bang dat we de echte toppers niet gaan krijgen met dit elftal. Dus de Roon zal wel weinig minuten maken dan.

Echt een mooi stuk om te lezen, complimenten aan Chris Meijer. Over Marten de Roon: ik vind het echt helemaal niks. Ik zie best wel dat het waarde heeft om een speler te hebben die goed is om de balans te houden in het elftal en verdedigend wat sterker is. Echter zie ik niet wat je aan zo'n speler hebt wanneer deze de bal dusdanig vaak inlevert dat het eigenlijk dweilen met de kraan open wordt. We worden wss geen Europees kampioen maar dan wil je nog wel graag redelijk voetbal zien met spelers die goed kunnen door combineren, een actie in huis hebben of het inzicht voor een steekpass. Deze zin zegt eigenlijk al voldoende als het gaat om De Roon: ''zonder bal is hij een van de beste spelers''. En daar houdt het voor mij al op. Met iemand als Frenkie de Jong heb je ook al een speler die goed is in de interceptie. Ook Klaassen is daar geen slechte speler voor om ernaast te zetten gezien zijn statistieken. Beide spelers kunnen nou eenmaal een stuk beter voetballen en daar zou het voor Oranje om moeten gaan. Ik redeneer nu maar eventjes volgens Frank maar ik zou beide spelers niet eens opstellen (marten de Roon of Klaassen). Mijn ideale opstelling voor Oranje zou de volgende zijn het komende EK: Stekelenburg - Wijndal, De Vrij, De Ligt, Dumfries, Frenkie, Blind, Wijnaldum, Memphis, Weghorst, Berghuis. Het middenveld dan met de punt naar achteren met twee aanvallende middenvelders. Frenkie is gewend geraakt aan die rol het afgelopen seizoen bij Barca en ook Wijnaldum heeft vaak vanuit rechts aanvallend in een middenveld gespeeld bij Liverpool. Dit vult elkaar (wat mij betreft) mooi aan. Met Blind daarachter heb je de perfecte speler om snel de bal van de achterste lijn op het middenveld naar voren te krijgen. Eigenlijk een beetje zoals Pirlo speelde tijdens het EK in 2012 vlak voor de verdediging. Dit kunnen we nu best wel doen aangezien er een geweldig centraal duo achter staat. Maar goed, dit gaat Frankie natuurlijk nooit doen aangezien hij al een beetje in de broek poept om uberhaubt 4-3-3 te gaan spelen. Gemiste kans wat mij betreft.

5 juni 2021 om 00:35

Geen slechte opstelling al denk ik dat Blind als meest verdedigende middenvelder niet meer kan in het moderne voetbal met de fysieke power en kilometervreters die heersen tegenwoordig. Frenkie/blind of Frenkie/koopmeiners als blok en daarvoor Wijnaldum/klaassen als 10 misschien. Voorlopig maakt de formatie niets uit als de coach niet de vereiste teamdiscipline kan overbrengen, druk zetten en verdedigen als team heb ik Oranje nog niet zien doen in iedergeval.

5 juni 2021 om 00:50

Moah Blind heeft eind 2018 wel laten zien dat hij uit bij Bayern Munchen die rol in die lijn net voor de verdediging juist geweldig kan invullen op een heel hoog niveau in de CL (was dacht ik bij afwezigheid van Frenkie de Jong toen). Zaak is indd wel dat je als team, wanneer je de bal niet hebt, heel compact en gedisciplineerd speelt. Blind moet niet gaan zwemmen in een enorme ruimte want dan wordt hij indd geslacht op zijn fysiek. Echter een Pirlo had dat fysiek ook zeker niet mee in 2012 maar werd wel uitstekend geholpen door spelers als Marchisio en de Rossi wanneer Italie de bal niet had. Spelers als Wijnaldum en Frenkie hebben dat fysiek wel mee (enorme longen) om die afstanden te overbruggen bij balverlies zodat je snel weer compact komt te spelen. Helemaal met je eens overigens als het gaat om die teamdiscipline, formatie maakt vrij weinig uit wanneer je niet 100 procent als team werkt om de ruimtes klein te houden. Vooral tegen de toplanden word je anders vrij snel geslacht.

5 juni 2021 om 01:00

Dat was wel een andere blind hé. Heeft wel een aardige tik gehad van zijn hartproblemen. Uiteindelijk heeft hij zich wel weer aardig herpakt, maar de blind uit 2018 was wel echt een andere. En blind vergelijken met een Pirlo? Ik moet het nog maar zien hoor of hij het kan houden in een wedstrijd tegen een land wat flink tegen onze Dijk aan het drukken is. Voetballand is het echt een goeie speler hoor, maar vooral vanuit stilstand of wanneer die maar 10 a 20 meter terug hoeft te lopen om de achterlijn te halen.

5 juni 2021 om 17:49

Daarom had ik ook veel liever Propper naast De Jong gezien. Ik denk dat dat duo het beste in elkaar naar boven haalt, zoals De Jong dat ook had met Schone en heeft met Busquets. Met De Roon als compaan is het voor een tegenstander makkelijker om De Jong af te stoppen, omdat alles dan via De Jong gaat. Met Wijnaldum ook, omdat Wijnaldum ook geen speler is die het spel kan maken.

5 juni 2021 om 23:49

Smullen met jouw opstelling, al mag malen van mij op 9. Blind zou bij mij ook altijd spelen, ongekend inzicht en techniek

Wat heb je aan een balveroveraar die er net zoveel weggeeft met z'n passing, aan de bal besluiteloos en te traag. Ook de 50/50 duels die hij moet winnen verliest hij vaak. Wel fan van hem bij Atalanta ook Hateboer doet het daar veel beter, lijkt me in ieder geval geen team waaruit spelers een stap omhoog kunnen doen omdat ze zo specifiek worden gescout. Papu Gomez viel ook erg tegen bij Sevilla terwijl hij echt geniaal was in Italië. de Roon is een nuttige speler om in te brengen als je een voorsprong verdedigd de laatste 10-15 minuten maar hij komt echt te kort voor de basis.

5 juni 2021 om 00:49

Dit gaat echt te ver, zonder een verdedigende middenvelder stelt een team niet zo veel voor. Het is de allerbelangrijkste positie op het middenveld en ik ken geen betere speler bij Oranje die dat ook kan. Bazoer misschien maar die is niet geselecteerd plus die heeft een kronkel in zn hoofd totaal onvertrouwbaar. Balans is zeer belangrijk en professionele overtredingen. Iemand kunnen afstoppen wanneer de aanval al gevaarlijk kan worden. Hij is geen Casemiro of Kante maar elke succesvolle team heeft wel een CVM nodig. Oranje heeft er maar 1 en dan moet je hem ook koesteren.

5 juni 2021 om 08:00

87% passnauwkeurigheid. Staat gewoon in het artikel. Overdrijven is ook een vak.

5 juni 2021 om 11:58

Ik heb deze discussie eerder gehad met iemand, maar dat argument met "lijkt me in ieder geval geen team waaruit spelers een stap omhoog kunnen doen omdat ze zo specifiek worden gescout. Papu Gomez viel ook erg tegen bij Sevilla terwijl hij echt geniaal was in Italie" kan ook de prullenbak in. Papu is net pas een halfjaar bij een goedlopend Sevilla. Kunnen we hem dan alsjeblieft hem nog niet afschrijven? En hij is veelal als invaller binnen de lijnen gekomen. Laatste wedstrijd ook als invaller nog de winnende gescoord tegen Alaves. Maar ja, what about Kulusevski (juventus), Castagne (leicester), Mancini (As Roma), Bastoni (inter), Ibanez (roma), Cristante (roma), Gagliardini (inter) en Kessie (milan)? Zijn die dan ook allemaal mislukt? Bs dus.

5 juni 2021 om 17:49

Je hebt wel een punt, maar uiteindelijk zijn het bijna toch allemaal mee-voetballers. Ze hobbelen mee, maar maken het verschil niet of nauwelijks. Verder maakt het me overigens ook niet uit hoe het met Atalanta zit, maar ik zie de meerwaarde van De Roon in Oranje simpelweg niet. Die jongen speelt twee goede interlands in 3 jaar tijd, terwijl hij in de rest van de wedstrijden zowel verdedigend als aanvallend eigenlijk niet echt een rol speelde. Hij was dan een keer goed tegen Frankrijk en Duitsland, maar hij was ook een keer hopeloos tegen Duitsland en ik kan me eigenlijk weinig momenten heugen waarop ik dacht: "nou, die De Roon kan toch wel wat toevoegen."

5 juni 2021 om 20:54

Mua, van de spelers die ik noemde zijn Bastoni, Mancini, Kessie, Cristante, en Ibanez wel belangrijke/goeie krachten bij hun clubs, voornamelijk Bastoni, Mancini, en Kessie zijn wel de steunpilaren. Daarnaast heeft Castagne wel een sterke debuutcampagne gehad. Kulusevski en Gagliardini, die beiden weinig tot geen een keer een minuut hebben gemaakt voor de eerste van Atalanta, zijn geen belangrijke krachten. Maar je hebt gelijk hoor over De Roon, want als je vergelijkt met de oude golfbrekers die Nederland heeft gehad, zoals een De Jong en Van Bommel, komt de Roon niet op dat niveau wat zij hebben bereikt op dit moment. Maar ja, komt omdat er amper tot geen coaches zijn in Nederland die de 5-3-2/3-5-2-1/3-5-1-2 goed kan bekleden, waardoor de Atalanta boys niet goed kunnen renderen. Maar ja, ik heb liever dat De Roon niet meer wordt geselecteerd. Niet omdat ik het geen onprettige speler vind, want ik volg de Serie A/atalanta, maar ik heb het wel gehad met de gezeik op hem.

Ligt het aan mij of zijn die (verdedigende) statistieken van de Roon niet zoveel beter dan de andere middenvelders? Frenkie de Jong heeft gemiddeld meer intercepties, wint procentueel veel meer duels. Alleen de tackles gaan beter bij de Roon. Als je dan de passnauwkeurigheid (en dan vooral op vijandelijke helft) naast elkaar legt scoort de Jong daar ook veel beter op met 92% tov 82% van de Roon. Ik probeer het te zien bij De Roon maar ik vind het gewoon niet veel. Ook tegen Schotland zo slap het duel aangaan waardoor de 1-0 valt. Het was in eerste instantie niet zijn fout maar als je als slot op de deur zo je duels aangaat kun je beter een frivole middenvelder opstellen.

6 juni 2021 om 10:29

Hij tackled wel opvallend een stuk beter dan de rest.

Eerlijk gezegd ben ik meer onder de indruk van de statistieken van Klaassen. Echt een allrounder, past ook beter bij het spel van Oranje.

Ik heb zelf helemaal niks met de roon, ik vind het geen speler voor oranje. Dan heb je tevens koopmeiners op de bank zitten die het fantastisch doet op de plek van de roon. Daarom zie ik liever koopmeiners lekker cvm staan dan deze pannenkoek.

Ik vind De Roon een heel middelmatige speler. Harde werker, dat wel, maar daar houdt het wel op. Misschien dat hij bij Atalanta precies de missende schakel op het middenveld is. Bij het NL wordt meer gevraagd.

5 juni 2021 om 18:05

Of ligt het probleem bij onze Nederlandse kijk/visie? Wij krijgen het voor elkaar op spelers die niet typisch Nederlands zijn volledig te gebruiken op hun zwakke punten ipv sterke, terwijl ze in het buitenland onmisbaar zijn. Een doel daarbij niet alleen op de roon. Frankrijk heeft een grote hoeveelheid van dit soort spelers en het heeft ze toch behoorlijk wat gebracht, want met al die technische spelers voorin daar moeten er ook spelers zijn die het vieze werk voor ze opknappen. Of Alvarez die de afgelopen half jaar een cruciale schakel was voor de ongeslagen reeks in de toppers afgelopen seizoen.

6 juni 2021 om 10:17

Nee, ik denk niet dat het aan onze Nederlandse kijk/visie ligt. Het gaat uiteindelijk om kansen pakken. Een Alvarez heeft anderhalf jaar nodig gehad om zijn kans te pakken, want ook in september van dit seizoen was hij gewoon basisspeler en speelde hij slecht. Na de jaarwisseling heeft hij zich weer in de basis geknokt en krijgt hij volgens mij gewoon van heel veel kanten waardering voor zijn rol en is er niemand die roept dat hij uit de basis moet. Het probleem zit hem er in dat dit type spelers zich niet zo maar bewijzen. Kijk naar PSV naar een Sangare. Die zou precies dezelfde rol kunnen vervullen, maar toch komt het er niet uit. Mede omdat hij vaak een Rosario naast zich heeft. Bij de Roon in Oranje kunnen we zeggen dat hij heel veel kansen gehad heeft afgelopen jaren en nog steeds zien we het op wat incidentele wedstrijden na niet. Ligt dat dan aan onze kijk of is hij gewoon niet zo goed? Of hebben wij niet zoals Frankrijk en bijvoorbeeld Ajax wel hebben een surplus aan kwaliteit voorin staan die altijd het verschil maken, waardoor type spelers als Alvarez, Kante, Sissoko, etc. wel uit de verf komen?

Het is niet voor niets dat Nederland door buitenlandse voetbalkenners keihard wordt uitgelachen vanwege onze bondscoach. Over de Roon wil ik het niet eens hebben; zoveelste blunder van de Boer. Maar dat iedereen ziet dat Frank de Boer by far een van de slechtste coaches is die er in het betaalde voetbal rondloopt, is geen geheim. Is er nu echt niemand bij de Knvb mams/vrouws genoeg om deze jongen tot de orde te roepen. Akkoord, je hebt als organisatie gefaald met het halen van de Boer (en van der Looi), maar dat kun je nog toeschrijven aan de (niet) beschikbaarheid van een alternatief (in mijn ogen bijna ieder andere coach, maar ala), maar dat ontslaat je niet van de plicht om bij dreigende mislukking keihard in te grijpen. Voor het EK zal het wegsturen van de Boer niet meer gebeuren, maar na dit toernooi direct overgaan tot actie. Anders wordt WK kwalificatie echt een heel moeilijke zaak. Ook met een alternatief wordt rechtstreekse plaatsing al en hele dobber na het schandalige verlies in en van Turkije, maar je moet dat in elk geval niet laten afhangen van de huidige coach. Dat zou de doodsteek zijn. Het EK wordt al een martelgang...

Waarom speelt frank niet 433 met berghuis, luuk, depay, wijnaldum, frenkie, de roon, dumfries, de vrij, de ligt, wijndal en stekelenburg. Hiermee plaats je je sowieso voor de volgende ronde. Daarna is het even kijken tegen wie je moet spelen. Er is een kans dat je in de volgende ronde tegen frankrijk/portugal of duitsland moet spelen. Mocht nederland eerste eindigen, dan moeten ze tegen een land dat 3e eindigd en 1 vd genoemde landen zal derde worden in de poule.

Nederland heeft geen echte toppers meer zoals in het verleden altijd het geval was. Het zijn internationaal bekenden namen bij grote clubs, maar dat was het dan ook. Geen naturals zoals Cruijff, van Basten, Gullit, Bergkamp, Vanenburg, van Persie, Sneijder, vd Vaart, Robben etc..
Huidige nederlands elftal bestaat uit werkers met enkele overschatte spelers.

Ik moet zeggen: heb De Roon weinig golven zien breken bij Oranje, behalve de Oranje aanvalsgolf. Man, man, wat een beperkte voetballer is dat! Dat hij het laatste kwartier zou invallen tegen een topploeg om de boel te consolideren, oké, vooruit, maar jongens, dit is toch geen baisismateriaal? In godsnaam!

6 juni 2021 om 14:19

de Boer is mega conservatief om gek van te worden

mooi artikel over DeRoon maar komt echt voetballend niet mee met oranje. Te licht. Niet selecteren aub. Gravenberg heeft toekomst, met Frenkie en Wijnaldum om hem heen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren