‘PSV hoort vraagprijs van twintig miljoen euro in Portugal’

Vrijdag, 4 juni 2021 om 11:22Rian Rosendaal

Jovane Cabral is op de radar verschenen van PSV, zo weet onder meer Record vrijdag te melden. Sporting Portugal verlangt minstens twintig miljoen euro voor de 22-jarige vleugelaanvaller, die in Lissabon vastligt tot medio 2023. Cabral heeft echter ook de mogelijkheid om zijn verbintenis bij Sporting te verlengen. Trainer Rúben Amorim is namelijk behoorlijk onder de indruk van zijn ontwikkeling als buitenspeler.

Bovengenoemde Portugese krant voegt toe dat Cabral over een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro beschikt. Desondanks hanteert de kampioen van Portugal momenteel een veel lagere vraagprijs. De aan PSV gelinkte flankspeler sloot de jaargang 2020/21 af met 8 doelpunten en 5 assists in 28 wedstrijden in alle competities. In de kampioenswedstrijd tegen Boavista (1-0 overwinning) van vorige maand kwam Cabral als invaller binnen de lijnen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Cabral is overigens geen onbekende voor PSV. In het seizoen 2019/20 trof de Kaapverdische aanvaller de Eindhovense club in de groepsfase van de Europa League. Tijdens de ontmoeting in Eindhoven, door PSV met 3-2 gewonnen, verscheen hij als invaller op het veld van het Philips Stadion. Cabral behoorde twee maanden later niet bij de wedstrijdselectie toen Sporting op eigen veld met ruime cijfers (4-0) won van de Eindhovenaren.

De enkelvoudig international van Kaapverdië werd vorig jaar zomer door Record nog genoemd als mogelijke aanwinst van Fulham, Southampton en West Ham United. Southampton voerde zelfs al serieuze gesprekken met Sporting, maar een tussentijdse overgang naar de Premier League kwam echter niet van de grond voor de jonge aanvaller. The Saints slaagden er vervolgens wél in om Theo Walcott over te nemen van Everton.


Poll

Denk jij dat Jovane Cabral een aanwinst is voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door ahmedhossam)

Ik wil niet negatief overkomen, want ik zou het juist toejuichen als PSV dit soort spelers weet te strikken, maar is dit voor die jongen niet gewoon een stapje terug?

4 juni 2021 om 11:51

Niet voor 20 miljoen.

4 juni 2021 om 11:56

? De speler krijgt niet 20 miljoen he?

4 juni 2021 om 11:56

Ik denk überhaupt niet dat PSV 20 miljoen kan en wil betalen, maar los daarvan heeft de prijs van een speler toch niks te maken met of dat iets wel of niet een stapje terug is?

4 juni 2021 om 11:57

Dus als Utrecht 80 miljoen zou bieden aan Sporting, zou dat ook geen stap terug zijn? De transfersom bepaalt niet of het een stap vooruit of achteruit is. De Portugese competitie is overall sterker dan die van NL, Sporting is kampioen geworden en gaat dus sowieso de CL in waar PSV voorrondes moet spelen. Ik zie van Sporting naar PSV op dit moment ook een stap terug.

4 juni 2021 om 11:58

Die 20 milj is niet voor de speler he. Lijkt mij ook een stap terug, kan m.i beter bij Sporting voor zijn kans gaan. Daar spelen ze gegarandeerd CL. Btw, uiteraard hoop ik dat psv zich ook plaatst.

4 juni 2021 om 12:02

hehe, bedoel dat ik dit niet ga toejuichen als Psver als ze er 20 miljoen voor moeten betalen. Denk dat we daar andere posities beter mee kunnen versterken

4 juni 2021 om 12:07

Oooh haha denk dat we je allemaal verkeerd begrepen. Scussi! Nee, ik snap dat je als Psver liever geen aankopen van 20 miljoen ziet komen omdat dat gewoon heel veel geld is. Zeker voor een talent waarvan je niet weet hoe dat zal uitpakken. Al was de transfer van Lozano een (redelijk) goede.

4 juni 2021 om 12:13

@Isco, mwah. Als een speler van 20 miljoen daadwerkelijk een verschil maakt, is zo'n aankoop wel de moeite waard. Niet voor een talent. Dat ben ik met je eens.

4 juni 2021 om 12:39

Daavy. haha oeps , excuus voor m'n 'wijze' opmerking dan Nee 20 miljoen lijkt me inderdaad ook wat teveel van het goed qua hap uit het gehele transferbudget.

4 juni 2021 om 12:24

Meer een stapje opzij denk ik. Sporting is dan wel kampioen geworden maar is normaal gesproken niet van het niveau Porto of Benfica.

4 juni 2021 om 14:20

Maar speelt wel gegarandeerd groepsfase CL. Dan zou ik op zijn minst nog een seizoen aankijken bij sporting en dan volgend jaar met 1 jaar contract over nog meer keuzes hebben als je alsnog een andere stap wilt zetten

4 juni 2021 om 12:46

Een stap terug of een stap opzij, een stap omhoog in ieder geval niet. Ik denk dat Sporting en PSV ongeveer op hetzelfde niveau zitten en ik ken de Portugese competitie niet goed genoeg om te kunnen zeggen of deze competitie sterker is zwakker is dan de Eredivisie. Het lijkt me ook sterk dat PSV zoveel geld gaat investeren in een speler die op dezelfde positie (voor zover ik weet) als Madueke en Gakpo zou moeten spelen..

4 juni 2021 om 13:42

@peerberwers: Dat denk ik niet. Ik vind de Eredivisie beter dan de Portugese Liga Nos. Alleen heeft de Portugese competitie wel Porto, Benfica en in iets mindere mate Sporting Lissabon als giganten die alle 3 hier altijd ook voor de 1e plek zouden strijden. Het midden en de onderkant van de Portugese competitie vind ik echt niet goed en daarin vind ik de Eredivisie iets beter. Ik zal het ook zeker niet betitelen als een stap omhoog, maar zou het eerder een zijwaardse stap noemen. Als hij dan meer kan verdienen hier (bijvoorbeeld, weet ik natuurlijk niet) en altijd in de basis staan bij Psv, dan denk ik dat je kan spreken dat het een stap vooruit is voor hem. Daarbij zet ik wel m'n vraagtekens of PSV 22 miljoen voor een speler gaat betalen. Ze hebben echter wel dat potje van 50 miljoen nu en als Malen wordt verkocht erbij, heb je wel wat te spenderen.

4 juni 2021 om 14:05

Persoonlijk denk ik dat de Liga NOS toch wel best wat beter is dan de Eredivisie op dit moment. Zeker de bovenste helft. Ze staan ook niet voor niets boven ons op coëfficiënt punten. Over de onderste helft kan ik weinig zeggen, maar ik kan me niet voorstellen dat er echt minder zijn dan teams als Willem 2, RKC, VVV en ADO. Verder speelt Sporting volgend jaar gegarandeerd CL en is de kans dat PSG dat ook haalt erg klein.

4 juni 2021 om 14:11

De coëfficiënt punten worden bepaald adhv de resultaten van de teams in Europa. En daarin heeft Portugal gewoon 3 heel goede clubs. Om dan te zeggen dat de hele competitie beter is, vind ik te makkelijk gezegd. De top is zeker beter dan onze top, maar daaronder wordt het in Portugal al snel van bedenkelijk niveau.

4 juni 2021 om 14:31

Maar goed, onder de top 4 is in Nederland ook al snel een bedenkelijk niveau, dus gelijk, tel daarbij op dat de top 3 Portugal stuk beter is dan de top 3 Nederland en moet je gewoon concluderen dat de Portugese competitie beter is en meer te bieden heeft

4 juni 2021 om 15:59

Daar doe je Liga Nos toch echt wel mee tekort. Een Brag zou hier ook voor de 1e plek mee kunnen strijden, de rest van de competitie is in zijn algemeen ook wel sterker als die van de Eredivisie. Daar wordt ook "gemener" gevoetbald, kunnen wij als Nederlands ook nog wel wat van leren. Maar bij ons is het balbezit belangrijker dan winnen, daarom doen de Portugese teams ook langer mee in Europa. De enige die dat hier in Nederland voor elkaar krijgt is Ajax en dan houd het wel een beetje op want de rest doet het niet voor Nederland. Een Farense - Nacional is zeker niet om aan te gluren, maar dat is ADO - Emmen ook niet. edit: Die jongen zat nog bij de voorselectie voor het EK, die gaat dan ook echt niet kiezen voor de Eredivisie. Hij zal wel weer in Engeland of Frankrijk eindigen zoals de meest Portugezen (kaapverdiaan in zijn geval) op het moment. Na zijn eerste wedstrijd voor Kaapverdie heeft hij zich uitgesproken over een selectie voor Portugal dus die info mag ook worden aangepast. Was een hele rel over in de kaapverdiaanse community

4 juni 2021 om 16:03

Een Braga heeft ook gewoon prima gepresteerd in Europa.

Kijk je naar Portugal Porto (16de), Benfica (24e), Sporting (32e) Braga (43e) van Europa, en dan dan komen er 100+ rankings. Nederland: Ajax (17), PSV (56), AZ (66) en Feyenoord (68) en daarna 100+

Totaal dus Portugal, Nederland, Portugal, Portugal, Portugal, Nederland, Nederland, Nederland.

De top is dus best duidelijk in het voordeel van Portugal. De mindere ploegen zijn inderdaad ook niet best, maar in Nederland ook niet.

4 juni 2021 om 16:49

Over het algemeen is Psv actiever in strijd jaarlijks voor titel en CL. Laat sporting nu net weer eens kampioen zijn geworden van Portugal dus je zou kunnen zeggen nu een stapje terug naar Psv maar over het algemeen zeker niet.

Met alle respect maar van Sporting naar Psv is toch geen logische stap? Of is dit een wat minder belangrijke pion voor Sporting?

4 juni 2021 om 11:53

Het is een minder belangrijke pion voor Sporting. Denk niet dat PSV in de poule van Sporting moet gaan vissen. Zo'n pareltje als Arias verwacht ik nooit meer.

4 juni 2021 om 11:54

Schijnt veel als wisselspeler gespeeld te hebben, maar die 8 goals en 5 assist in 28 wedstrijden zijn natuurlijk geen slechte cijfers. Normaal zou ik een overstak van Sporting naar PSV wel kunnen begrijpen, maar Sporting heeft net de Liga NOS gewonnen en speelt CL waar PSV toch wel vrij ver achter Ajax is geëindigd en eerst nog wat voorrondes moet winnen om EL/CL te halen.

4 juni 2021 om 12:10

Volgens mij niet per se een basisspeler maar dat wordt bij PSV voor hem op zijn positie net zo goed lastig, met Gakpo, Madueke en Götze oa.

4 juni 2021 om 12:48

Okay, ik heb even wat informatie ingewonnen van een echte Sporting fan. Hij vindt de speler echt een machine. Een speler met 2 longen. Dribbelt graag, maar wat druistig voor de goal. Hij moet ook aan zijn consistentie werken, want hij kan soms echt afwezig zijn. De reden dat hij dit seizoen niet meer gespeeld heeft dan dit, is dat hij een tijdje geblesseerd is geweest. De laatste wedstrijden was hij erg sterk, speelde hij echt goed. Hij hoopt dat hij bij Sporting blijft. Al met al geeft dit aan dat het een vrij kansloze missie is voor PSV in veel facetten. Op naar het volgende gerucht.

4 juni 2021 om 12:53

Kijk, dat lijkt me inderdaad een onbegonnen zaak. Maar goed, opzich hoef je als TD ook niet altijd naar de usual suspects te kijken natuurlijk. Door af en toe out of the box te denken kun je eens een pareltje meepakken. ZIt er in dit geval niet in denk ik.

4 juni 2021 om 14:36

Veel te duur voor een speler die bij een vergelijkbare club niet altijd in de basis staat. Dit gast PSV natuurlijk nooit betalen. Wat zou een Hlozek of Adeyemi moeten kosten? Ook die zijn moeilijk te halen, maar denk iets realistischer.

4 juni 2021 om 14:56

Nou.... van het rijtje Cabral, Adeyemi, Hlozek lijkt me Hlozek nou net de minst realistische haha. Die gaat denk ik nog veel meer dan 20 miljoen moeten kosten en kan naar grotere en betere clubs dan Psv. Adeyemi weet ik zo niet maar zal in ieder geval ook zeker niet goedkoop zijn. Beetje zelfde geval als Cabral denk ik.

PSV heeft natuurlijk goede ervaringen met buitenspelers uit Portugal! Dus ik zou het doen!!

4 juni 2021 om 11:55

Scheelt dat het geen Portugees is en niet uit de Bundesliga komt. Overigens hoeft hij niet te komen, 20 miljoen is echt achterlijk veel geld.

Geen idee of deze speler wat is, maar het zou toch bijzonder pijnlijk zijn als je ook Noni hebt. Gewoon niet doen, Noni is een groot talent en die laat je niet banken (of andersom) voor een speler van ~20 miljoen.

4 juni 2021 om 11:52

Je hebt gewoon op elke positie 2 goede spelers nodig! Veel wedstrijden en houdt de concurrentie scherp!

4 juni 2021 om 12:03

Met zoveel aanvallende opties een buitenspeler halen voor 20MIO slaat natuurlijk nergens op. Los van het feit dat Psv zulke bedragen niet snel zal betalen, maar als je het dan uitgeeft, graag voor een goede CV! Om het positief te houden (want word nog niet echt warm van de aankopen), Psv is wel echt volop bezig met nieuwe aankopen.

4 juni 2021 om 12:06

Tuurlijk zie ook liever dat die 20 miljoen anders wordt geinvesteerd. B

4 juni 2021 om 12:24

Deze speler heeft mij in geen enkele wedstrijd overtuigd, en ik heb hem minstens 10x aan het werk gezien. Voor 5miljoen zou ik zelfs al twijfelen of hij dat waard is.

Waar komt deze naam weer opeens vandaan. PSV gaat never nooit € 20 miljoen betalen.
Beter kijken ze naar die Berisha van Jong Duitsland, lijkt me een prima versterking voor Psv.

4 juni 2021 om 11:54

Berisha zien voetballen op het EK voor Jong Duitsland ? Of volg je hem al langer ? In de wedstrijden die ik gezien heb ( op het jeugd EK ) inderdaad een prima speler. Voetbalt ook bij Salzburg, voor Schmidt geen onbekende.

4 juni 2021 om 12:04

Viel me op het EK op en ben vervolgens beeldmateriaal gaan zoeken en statistieken bekijken. Nog geen heel seizoen gevolgt, maar zoals ik het zie wil ik dit wel volgen .. bij PSV

4 juni 2021 om 11:59

PSV moet natuurlijk wel oppassen dat 't zichzelf niet voorbij loopt. Die kunnen echt geen 20 miljoen euro voor een speler neertellen zonder enorm veel risico te nemen, ongeacht een investeerder en een lening. Ik denk namelijk dat de gemeente niet nog een keer bij kan springen als het misgaat. Is er een Psv'er die me kan vertellen wat PSV ongeveer te spenderen heeft en waarom?

4 juni 2021 om 12:14

Dat PSV deze zomer 20 miljoen gaat neertellen voor een speler is volkomen uitgesloten. Gaat niet gebeuren. In dat opzicht is dit gerucht dan ook onzin. Mocht hij goedkoper op te halen zijn dan zou het kunnen maar dan vraag ik me af waarom hij zo'n stap zou willen maken. Als ik kijk wat PSV afgelopen 4 seizoenen heeft uitgegeven aan transfers (15 - 33 - 21 - 28 miljoen) en rekening houdend met zowel financiã«le gevolgen van corona als met beschikbaar gekomen geld door de injectie (of lening net hoe je het wil noemen), denk ik dat er ongeveer voor zo'n 20-25 miljoen budget is voor nieuwe spelers. Daarvan is nu 6 miljoen uitgegeven aan Drommel en Ramalho (of ze moeten in een ander boekjaar vallen maar weet zo even niet hoe dat precies zit in dit geval). Blijft er naar mijn idee nog een miljoen of 14-19 over, misschien iets meer. Maar goed, dat is mijn persoonlijke inschatting. Kan er helemaal naast zitten. Wat ik wel weet is dat PSV geen 20 miljoen voor 1 speler neer gaat leggen, en al helemaal niet voor een speler die niet overduidelijk direct heel veel waarde toevoegt.

4 juni 2021 om 13:54

@Skede, Maar dan reken je zonder de eventuele verkoop van een Dumfries en Malen neem ik aan?

4 juni 2021 om 14:16

Jazeker. Houdt natuurlijk niet in dat er niet meer binnenkomt dan er uit zou gaan maar dat wil niet zeggen dat dat allemaal onderdeel gaat uitmaken van het budget deze zomer. Maar wie weet zit ik er helemaal naast hoor en is het veel minder/meer. Puur mijn eigen inschatting.

4 juni 2021 om 12:12

Las daar laatst wel wat geruchten over inderdaad, dat PSV interesse zou hebben in Berisha. Maar hij is meer een spits toch?

Als Sporting geen kampioen was geworden, Zelfs dan was de kans klein geweest. Maar dit lijkt me toch gewoon onrealistisch

4 juni 2021 om 12:27

Onrealistisch vanwege het bedrag, maar deze jongen is gewoon wisselspeler in het kampioenselftal van Sporting, dus sportief gezien kan het gewoon een prima stap zijn, maar 20miljoen is te zot voor deze speler.

Zal alleen gehaald worden als Noni dan verkocht wordt. Zie op dit moment liever dat geld geïnvesteerd worden in een RB en CVM

Deze speler is natuurlijk onhaalbaar voor en PSV en mocht hij wel te betalen zijn dan moet je dat niet willen.

Als hij 20 miljoen euro moet gaan kosten, moet je als PSV sowieso verder kijken. Daarnaast vind ik 5 goals en 4 assists voor een speler die volgende week 23 jaar wordt niet zo indrukwekkend. De Portugese competitie is echt niet veel beter dan de Eredivisie. Alleen is het verschil binnen de top 3 minder groot en hebben met name Benfica en Porto meer financiele stootkracht dan een Psv, Feyenoord of AZ. Ook lijkt het me sterk dat die jongen Sporting in gaat ruilen voor Psv. Sporting is al verzekerd van CL voetbal, terwijl PSV flink aan de bak moet om het eindbal uberhaupt te halen. Afgaande op het gebrek aan overtuiging het afgelopen seizoen heb ik er een hard hoofd in dat ze het halen.

4 juni 2021 om 12:11

Zo sterk lijkt me dat nou ook weer niet hoor. Het verschil tussen PSV en Sporting is ook geen gigantisch verschil. Daarnaast is het heel simpel een speler die bij Sporting op de bank zit staat natuurlijk liever in de basis bij Psv, als je puur naar het sportieve aspect kijkt.

Dit zou wel heel veel geld zijn voor een wisselspeler van Sporting.

Kan mij niet voorstellen dat PSV 20 miljoen neerlegt voor een speler op dit moment. Zou natuurlijk wel een stunt zijn als ze hem weten te halen, ik denk dat de Portugese competitie hoger aangeschreven staat dan de Nederlandse.

Gewoon een verzinsel van de krant of zaakwaarnemers. Bij PSV weten ze echt wel of een speler wel of niet financieel haalbaar is. Dat er nog serieus op gereageerd word verbaast me.

Pfft 20m. Dat is voor een club een te groot risico en gaat niet gebeuren. Nu wil ik hem niet gelijk Bruma noemen maar stel hij komt, en hij raakt zwaar geblesseerd of hij valt gewoon keihard tegen, dan heb je weer eens 20m weggegooit. Niet doen, te groot risico. Dit weten ze bij PSV ook.

Ja, een scorende 10 is toch wel prioriteit. bv. Van Ginkel, die dan samen met Ihatarren en Gapko mag strijden, en waarmee Klojo ook ergens zijn debuut kan maken en er ruimte is voor Vertessen en Piroe. Maar dan mogen Thomas, Doan en Guttierez wel vertrekken. En dat is naast Bruma, Romero, Sadilek en Lukassen, die sowiezo mogen vertrekken. Misschien dat Klaas Winterslaap een wonder kan verrichten en nog een miljoen of 15 voor de spelers vangt.

Zo’n EK lijkt me nog lastig met ingaande/ uitgaande transfers, als daar geen medische keuringen worden toegestaan. Lijkt me voor een club als PSV, met oog op naderende 2e voorronde, zaak dat je weet wie er weg kan, zodat je adequate vervanging kan halen.

Als dit waar mocht zijn, dan is het enige wat ik me kan bedenken dat Bruma in de deal betrokken gaat worden aangezien hij daar ook vandaan komt en in beeld wilt blijven voor het nationale team. Zo niet, dan zie ik PSV never 20 miljoen betalen.

Nu Psv het financieel heel goed voor elkaar heeft, kunnen ze dit soort bedragen eenvoudig betalen. Alleen waarom zal Cabral van de kampioen van Portugal naar de nr 2 van de Eredivisie gaan ?

20 miljoen zou best te doen zijn voor PSV als je echt denkt dat hij van waarde zou kunnen zijn en de Eredivisie overhoop kan schieten. Gezien zijn statistieken tot dusver ben ik daar niet zo zeker van. Men denkt vaak dat die 20 miljoen even in één keer afgetikt moet worden maar zo werkt het natuurlijk niet.. wordt over meerdere jaren uitgesmeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren