Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi scoort en ziet vrije trap geweldig gered worden; Godin tweet: ‘Schande’

Argentinië heeft de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022 in Qatar vervolgd met een 1-1 gelijkspel tegen Chili. Lionel Messi opende vanaf de strafschopstip de score, waarna Alexis Sánchez gelijkmaakte en het aan doelman Claudio Bravo te danken was dat er in deze stand geen verandering meer kwam. Uruguay bleef, mede dankzij een controversiële ingreep van de VAR, steken op een 0-0 gelijkspel tegen Paraguay, terwijl Colombia met 0-3 won van Peru.

Argentinië - Chili 1-1
De spelers van Argentinië - waar Nicolás Tagliafico negentig minuten meedeed en Lisandro Martínez als invaller in het veld kwam - brachten op het shirt een eerbetoon aan de in november overleden Diego Maradona. Het duel met Chili was de eerste interland sinds zijn overlijden. Dat Argentinië na 24 minuten spelen op voorsprong kwam, was mede te danken aan de VAR. Scheidsrechter Jesus Valenzuela werd naar het scherm geroepen vanwege een overtreding van Guillermo Maripán op Lautaro Martínez. Lionel Messi schoot vervolgens vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen in het Estadio Único de Santiago del Estero.

Nog voor rust kwam Chili via Sánchez op gelijke hoogte. De aanvaller van Internazionale tikte in de doelmond de bal binnen, na het terugleggen van Gary Medel. Dat er vervolgens geen doelpunten meer vielen, was voornamelijk te danken aan de Chileense doelman Claudio Bravo. De sluitpost van Real Betis verrichte zes reddingen: voorlopig het hoogste aantal in één wedstrijd in de huidige Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecyclus. De meeste indruk maakte Bravo met een ingreep in de blessuretijd van de eerste helft, toen hij een haast perfecte vrije trap van Messi uit de linkerkruising tikte.

Uruguay - Paraguay 0-0
Mét Luis Suárez in de basiself wist Uruguay niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Paraguay. Er werd wel een keer gescoord in het Estadio Centenario van Montevideo, maar door die treffer ging dankzij een VAR-ingreep een streep. Een gekraakt schot van Luis Suárez belandde voor de voeten van Matías Viña, die de bal teruglegde op Jonathan Rodríguez. De spits van Cruz Azul schoot nu het leer tegen de touwen, waarop de grensrechter zijn vlag in de lucht stak omdat er eerder in de aanval sprake was van buitenspel. De VAR besloot niet in te grijpen en omdat Uruguay in het restant van het duel weinig creëerde, bleef het bij 0-0. “Schande”, tweette Diego Godin na afloop bij een video van het afgekeurde doelpunt.

Peru - Colombia 0-3
Colombia had geen kind aan Peru, voorlopig met één punt de hekkensluiter van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecyclus. De bezoekers namen in het Estadio Nacional van Lima binnen het tijdsbestek van vijftien minuten afstand van Peru. Met veertig minuten op de klok opende Yerry Mina de score. Vervolgens werd Miguel Trauco met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, waardoor Colombia met een man meer makkelijk afstand kon nemen van Peru. Door treffers van Mateus Uribe en Luis Fernando Díaz voerde Colombia in de eerste tien minuten na rust de score op tot 0-3. Nadat de Colombiaanse invaller Daniel Muñoz eveneens met een rode kaart van het veld werd gestuurd, waren er weinig hoogtepunten meer in het laatste halfuur.

1
2

Als ik naar de beelden kijk was het niet die gozer die eerde buitenspel stond die de goal maakt, maar een heel andere speler. Dat maakt het afkeuren van de goal nog aparter…

Die vrije trap van Messi was bijna perfect , miste alleen snelheid , dus bijna perfect was die vrije trap niet

4 juni 2021 om 07:57

“ Die vrije trap van Messi was bijna perfect , miste alleen snelheid , dus bijna perfect was die vrije trap niet ”....jawel, hij was wel bijna perfect ðÿ˜€. Als ie helemaal perfect zou zijn, dan zat ie er in

Hij was bijna perfect, maar omdat hij snelheid miste niet bijna perfect? Juist het feit dat hij snelheid mist maakt het bijna perfect toch?

4 juni 2021 om 08:26

Gewoon een vrije trap die we duizenden keren gezien hebben, alleen omdat nu Messi de nemer is plakken we er een stempel van 'bijna perfect' op. Als dezelfde vrije trap genomen was door Jens Toornstra had men het moment niet eens benoemd, want dan was het niet belangrijk geweest. Die vrije trap van Jong Duitsland gisteren op de paal was niet minder dan dit, maar ja dat was geen Messi, dus horen we krekels.

4 juni 2021 om 10:23

Klopt dat veek vrije trappen zo in het hoek vliegen. Die zijn dan ook bijna perfect tot perfect. Wat wel is, jouw stelling klopt niet dat dit een 'gewone' vrije trap is zoals je die duizenden keren hebt gezien. Messi trapt deze vrije trappen laatste paar jaar net anders. Dit zijn meer stift-vrije trappen en geen gewone vrije trappen. Dus het klopt dat de snelheid iets trager is. Messi varieert nu vaker tussen stift-vrije trappen en een gewone vrije trap. Kijk maar na. Hij is een van de weinige spelers die deze traptechniek bij directe vrije trappen frequent gebruikt en steeds perfectioneert (dus ook wat snelheid aan koppelt).Overigens trapt Messi in de 2e helft weer een vrije trap vanuit ongeveer zelfde locatie, met meer vaart deze keer, tegen de kruising aan. Die wordt hier niet eens genoemd. Dus het is niet dat we krekels horen, maar meer dat jij naar dingen zoekt die er niet zijn. Dit is een samenvatting van het verloop van de wedstrijd. Dan verdient ook Claudio Bravo genoemd te worden voor deze prachtige redding op een goed geschoten vrije trap (niet midden in de goal, maar gewoon goed in de kruising). Mensen zoeken echt soms naar spijkers op laag water.

4 juni 2021 om 13:03

Je bevestigd precies mijn gelijk. Allemaal slap geleuter omdat het Messi is. Dan zijn te zacht genomen vrije trappen plotseling geniaal en bijzonder, want er zit een stiftje in mensen. Stop de persen Messi schiet een vrije trap op 2 verschillende manieren. Dat Tannane in Nederland ook in zijn vrije trappen varieert zal nooit nieuwswaardig zijn. Alleen als Messi het doet is het meteen geniaal en verzinnen we er wel een slap verhaaltje bij. Hij ging gewoon mis hoor en zelfs de wedstrijd werd niet gewonnen. Zo’n wereldprestatie was het weer. Mensen steken Messi gewoon te vaak veren in zijn reet al haalt hij alleen adem is het voor sommigen al legendarisch.

4 juni 2021 om 13:50

Begrijp ik het goed dat jij vindt dat de gevaarlijke kansen in een wedstrijd niet in een samenvatting horen? Wat is precies het probleem?Ik denk niet dat hier men spreekt van een wereldprestatie van Messi, maar van een wereldprestatie van Claudio Bravo. Doordat je zegt dat het een bijma perfecte vrije trap van Messi prachtig is gered door de keeper, dan benadruk je hoe goed de redding van de keeper was. Maar jij leest het met een bepaalde 'allergie' voor Messi. Ik heb juist aangetoond dat jouw stelling niet klopt. Want Messi had nog een betere vrije trap in de 80ste minuut. Tegen de kruising. Keeper kon er niet bij. Geen redding. Niet genoemd. Dus jouw hele verhaal klopt niet. Overigens vind ik wel dat je als je een samenvatting geeft van een wedstrijd, die ook nog eens om 2u snachts is gespeeld, dat je heus wel even kunt vertellen wat de beste kansen voor de beide ploegen waren. En daar zitten die twee vrije trappen, die gewoon heel goed zijn geschoten, wel bij.Er zit iets geks in de wijze waarop je dit als 'niet relevant of niet noemenswaardig' afdoet.Ten slotte deze techniek van vrije trappen nemen wordt echt niet veel gebruikt. En dat is wel het handelsmerk van Messi. De vrije trappen van Juninho en Roberto Carlos waren ook hun handelsmerk. Dus gek dat jij hiervan geirriteerd raakt. Het is iets wat Messi de laatste jaren aan zijn traptechniek heeft geperfectioneerd.

4 juni 2021 om 09:28

ik heb nog nooit iemand zo snel zijn eigen comment zien ontkrachten

Heeft iemand de wedstrijd van Argentinië helemaal gezien? Zoals ik lees speelde ze een goede wedstrijd, maar ik was wel benieuwd hoe de verdediging deze keer was?

4 juni 2021 om 08:46

Verdediging was met name in de tweede helft het grote pluspunt van de wedstrijd. En dat kwam door, serieus unbiased, het invallen van Licha. De reden dat niet gewonnen werd is het gebrek aan creativiteit en routines in het creëren van kansen. Maar er is weer meer vertrouwen in de verdediging, mvp van serie A en twee sterkhouders van Ajax, nu het creëren van kansen nog en de kans om de copa te winnen wordt steeds serieuzer.

4 juni 2021 om 09:40

Bedankt Blaugrana! Persoonlijk zou ik ook graag Licha en Romero in het centrum zien. Lag het gebrek aan creativiteit aan de individuele kwaliteiten op het middenveld of was de gehele opstelling niet in orde?

4 juni 2021 om 15:58

Die Argentijnen toch opeens een leuke achterhoeden terwijl dat voorheen toch echt niks was. Alleen mascerano naar achtergeschoven was wat.

4 juni 2021 om 18:44

Opstelling was oké, zeker tweede helft. Di Maria speelt al tig jaren als een natte krant voor Argentinië, is een groot contrast met zijn PSG prestaties. Ik denk dat het een gebrek aan ritme en loopacties waren. Verder verloren Lautaro en vooral Ocampos veel de bal, waardoor er telkens balverlies was op de andere helft. Al met al is de balans op het middenveld wel goed, zeker het constant wisselen van 4231 naar 442. Heb veel zin in de copa!

4 juni 2021 om 10:55

Speelde een solide wedstrijd. Gaven achterin weinig weg en hebben met Paredes en de Paul een waanzinnige moter op het middenveld. Die twee blijven maar heen en weer denderen en verdedigende arbeid leveren, om vervolgens voorin ook weer betrokken te zijn. Voorin was het niet slecht maar mag het tempo soms wel iets sneller omhoog. Er loopt genoeg aanvallende klasse met Ocampos, Di Maria, Lautaro en Messi en met de twee Correa's en Papu Gomez bijvoorbeeld nog op de bank is het gewoon een zeer mooi en gebalanceerd team momenteel, waar nog erg veel rek in zit

4 juni 2021 om 13:59

Weet jij waarom Lo Celso geen onderdeel uitmaakte van de selectie gisteren? Als hij beschikbaar is, dan zou ik dus met Paredes, Palacios, Lo Celso op het middenveld staan

3 keer L. Martinez en dan ook nog een E. Martinez... Ik dacht eerst dat het een foutje was van de website. Stel je voor dat Nederland met drie keer F. De Jong en een keer L. De Jong zou spelen. Zou echt verwarrend worden voor de commentatoren.

4 juni 2021 om 09:33

Haha, kwam bij jong Portugal ook 4x Diogo tegen in de opstelling gisteren en dacht wtf :D.

Weet iemand waarom Senesi niet bij de selectie zit?

4 juni 2021 om 10:57

Omdat hij regelmatig is bekeken de afgelopen maanden maar (voorlopig) elke keer is afgetest. Vooral vanwege een gebrek aan snelheid maar ook omdat hij vaak niet fel genoeg is in de duels en te ver van z'n man af dekt. Mist toch een beetje het medegeloze wat ze verwachten van een centrale verdediger

4 juni 2021 om 16:09

is dit jouw eigen analyse haha? kan me niet voorstellen dat ze zo een gedetailleerde versie online gooien toch?

4 juni 2021 om 20:11

Nee dit is niet mijn eigen mening maar die van de coaches van het Argentijnse elftal

Op zich nog prima resultaat, gezien Argentinië nog tweede staan, maar ik denk niet dat ze van Brazilië de groepswinnaar positie kunnen overnemen. Daarvoor is Brazilië veel stabieler dan Argentinië in de opbouw en voorin.

Wat dit Argentinië ontzettend hard mist is gewoon een creatieve speler die naast Messi en Di Maria iets kunnen forceren. Als je ziet wat voor aanvallers ze ter beschikking hebben en dat vervolgens vergelijkt met hoe weinig de selectie scoort dan schrik je je kapot. Het is prima dat ze veel eisen en verwachten van hun sterspeler Messi en meestal laat hij het ook wel zien, maar ze moeten echt iemand hebben die vanuit het middenveld iets kan forceren in de wedstrijden waar Messi er niet langs komt.

4 juni 2021 om 10:26

Thiago Almada wellicht

4 juni 2021 om 10:59

Papu Gomez en Dybala kunnen misschien die rol vervullen. Meer creativiteit als die twee kan bijna niet. Ze hebben echter wel 0,0 diepgang. En er moet wel balans blijven in team natuurlijk.

4 juni 2021 om 11:02

Ach zo lang er maar bij de eerste vier geëindigd wordt, is het goed. En momenteel staan ze er prima voor. Het blijft ook gewoon moeilijk voetballen voor Argentinie tegen de andere zuid Amerikaanse teams, want op Brazilië en in mindere mate Uruguay na, spelen alle teams zo defensief en passief tegen Argentinië. Iedereen speelt op een gelijkspelletje en is vooral bezig met tegenhouden en tempo uit de wedstrijd halen. Dan is het niet altijd makkelijk dit te doorbreken

4 juni 2021 om 11:19

Maar dat doen die landen heus niet alleen tegen Argentinie. Voor Brazilie en iets mindere mate Uruguay geldt hetzelfde riedeltje.

4 juni 2021 om 17:43

Is dit een goed basiselftal denk je?

Saravia-Martinez-Foyth-Tagliafico

Lo Celso-Paredes-Palacios

Messi-Lautaro-Ocampos

4 juni 2021 om 18:09

Geen goede basiself. Ik zou altijd Di Maria in de basis willen hebben, dus moet je iets anders verzinnen. Is wel erg lastig om met 2 halve rechtsbuitens (messi en di maria) te spelen. Misschien Messi op papier rechtsmidden zetten en Di Maria rechtsbuiten.

4 juni 2021 om 20:13

Ik zou met Foyth of Montiel als rechtsback spelen. En met Romero centraal naast Licha Martinez of Martinez Quarta. En op het middenveld zou ik altijd een plek inruimen voor De Paul en Paredes. Met dan afwisselend Lo Celso, Palacios of Papu Gomez erbij. Eventueel zou Correa ook nog op 10 kunnen spelen. Voorin zou ik hetzelfde spelen als jij aangeeft