Wenger schrijft favoriet af voor EK-winst: ‘Ik heb er weinig vertrouwen in’

Donderdag, 3 juni 2021 om 18:05Jeroen van Poppel

Arsène Wenger denkt dat niet dat Duitsland hoge ogen kan gooien op het Europees kampioenschap. De voormalig manager van Arsenal voert daarbij als argument aan dat Joachim Löw na het toernooi stopt als bondscoach van die Mannschaft. "Ik heb nog nooit een team goed zien presteren wetende dat de trainer er na het toernooi niet meer zal zijn", aldus Wenger in gesprek met beIN Sports.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Haalt Duitsland minimaal de halve finale van het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door aad resultaat)

Lijkt me dat ze de poule niet eens doorkomen eigenlijk. Zonde dat er zo’n poule mogelijk is

3 juni 2021 om 18:12

Sterkste nummers 3 gaan ook door.

3 juni 2021 om 18:14

In zo'n poule wordt je eerder de zwakste nummer drie met maximaal een overwinning op de nummer 4. In poules met redelijk gelijkwaardige teams zou de nummer nog best 4 punten kunnen halen.

3 juni 2021 om 18:16

Drie punten en een positief of neutraal doelpuntensaldo zouden genoeg moeten zijn afgaande op het vorige EK.

3 juni 2021 om 18:20

Ja maar daar zit het probleem met nog twee sterke ploegen in je poule. Een poule met mindere tegenstanders zal de nr 3 waarschijnlijk ook veel punten vergaren. Als Duitsland verliest van Frankrijk en Portugal moeten ze wellicht met een hoog verschil winnen van Hongarije wat dan op de counter gaat spelen, zie dat zo maar in een gelijk spel eindigen. Al weet je ook nooit wat een Portugal gaat doen zijn ook erg wisselvallig

3 juni 2021 om 23:33

Je hebt altijd poules waarbij de nummer 3 tegen 4 gelijkspeelt en ze allebei eindigen met 1. Ik verwacht dat je aan 3 punten wel genoeg hebt als beste nummer 3. Er gaan immers 4 van de 6 door.

3 juni 2021 om 23:40

Denk dat ze gewoon eerste worden. Middenveld en aanval is top. Backs goed genoeg. Verdediging centraal niet zo. Maar Duitsers zijn meestal heel goed als team. En ze zijn een angstgegner voor Portugal. Ben benieuwd wat Portugal en Frankrijk gaan doen. Ik zie Duitsland in deze poel niet verliezen.

Vreemde redenering. Je kan niet goed presteren omdat je weet dat je trainer volgend jaar weg is? Löw heeft volgens mij wel een goede band met een groot deel van de selectie, dus je zou ook kunnen stellen dat zij het tijdperk Löw willen afsluiten met een prijs en er daardoor extra op gebrand zijn om te winnen.

3 juni 2021 om 18:13

Mwah chemie tussen Low en Duitsland is klaar. Eigenlijk al sinds het WK van 2018. Ze spelen echt belabberd onder hem op dit moment. Ook de laatste oefenwedstrijd was niet overtuigend. Gelukkig hebben ze hierna de beschikking over Flick.

3 juni 2021 om 18:25

Al sinds het wk van 2014 bedoel je hoop ik?

3 juni 2021 om 18:27

Tijdens het EK 2016 nog halve finale gehaald. Sinds 2018 ging het echt bergafwaarts.

3 juni 2021 om 18:27

Het EK in 2016 was niet slecht te noemen naar mijn idee.

Wenger moet eens naar de docu 'Last Dance' kijken. Overigens denk ik ook dat Duitsland geen hoge ogen gaat gooien.

3 juni 2021 om 18:21

Phil Jackson, best coach ever. Al had die ook wel een paar hele goeie spelers

Wenger heeft hier wel een goed punt dat het echte geloof ontbreekt bij de Duitsers. Ze zijn natuurlijk erg succesvol geweest op een aantal toernooien onder Low maar de nieuwe aanwas aan spelers en talenten kan mij niet echt bekoren.

Wat Wenger hier zegt: "maar om eerlijk te zijn verliest een manager kracht, als de spelers weten dat hij weggaat. Dat werkt psychologisch door op de spelers, die weten dat ze je eigenlijk niet meer nodig hebben. Met selecties die tegenwoordig zo groot zijn, is het erg moeilijk om eenheid en solidariteit binnen je groep te creëren."...

dat geldt uiteraard ook voor Oranje. Frank de Boer is alle overwicht al lang kwijt en moet zich schikken naar de grillen van een absolute en zichzelf overschattende domoor als Depay. Spelers als de Jong, Wijnaldum maar ook een de Vrij, de Roon en de Ligt moeten zich toch kapot ergeren aan het misplaatste vedette-gedrag?

3 juni 2021 om 18:49

Toch denk ik dat Duitsland op halve kracht nog steeds tot de top 4 van Europa behoord, zeker in een toernooi. Oranje zal boven zichzelf moeten uitstijgen om de halve finale te halen.

3 juni 2021 om 19:05

Over welk gedrag van Depay heb je het precies? En hoe weet jij wat voor overwicht De Boer in de kleedkamer wel of niet heeft?

3 juni 2021 om 19:29

Je kijkt toch ook naar Oranje, de sfeerimpressies en de interviews?

Depay is, door de uiterst geringe spoeling voorin, onaantastbaar. Dit uit zich in volkomen misplaatst leidersgedrag en het lak hebben aan speldiscipline. Deze jongen komt zo ontzettend onnozel over dat ik mij volledig voor kan stellen dat voorbeeldprofs zoals bijvoorbeeld de Jong, de Ligt, de Roon en de Vrij zich compleet kapot ergeren aan dit blaag.

Die jongens willen echter het groepsproces ook niet verstoren en weten ook dat ze zonder Depay voorin totaal geen kans maken. Maar dit maakt wel dat de groep verre van optimaal presteert en functioneert.

Zelf ben ik een Crystal Palace-fan en heb met eigen ogen gezien hoe Frank de Boer daar totaal niet met verschillende persoonlijkheden door een deur kon. Dat leidde er toe dat er gewoon een negatieve en ver van optimale sfeer hing rondom het team en dit zal zich altijd uiten in het uiteindelijke resultaat. En na alle absurde rariteiten die hij heeft uitgehaald de afgelopen weken (data verwarren, spelers niet contacten, Cillessen, Menig, slechte persmomenten) kan ik je met zekerheid zeggen dat dit absoluut invloed heeft op de geloofwaardigheid van de Boer binnen de groep en uiteindelijk dus zijn overwicht.

Jupp Heynckes pakte de Treble met Bayern maar goed het is Wenger vergeven, hij is op leeftijd.

3 juni 2021 om 18:43

Rinus Michels in 1988. Ideaal is het niet als je weet dat een trainer stopt maar er zijn genoeg voorbeelden dat het geen belemmering voor succes hoeft te zijn.

Helemaal mee eens en dacht ook hetzelfde toen Low's afscheid werd aangekondigd. Hoe kun je een ploeg motiveren als je zelf een einde in zicht hebt?

Het EK is er echt niet interessanter op geworden nadat er zoveel landen mee mogen doen op de eindrondes en uiteindelijk zelfs nog een aantal nummers drie uit enkele poules door gaan naar de knock-out fase.. Leuk voor die landen en hun fans, maar als voetballiefhebber zit je niet te wachten op dat soort zaadpotjes. Duitsland kan met twee kleine nederlagen en een grote winst tegen Hongarije gewoon door stoten als nr.3...het gaat echt nergens meer over.

3 juni 2021 om 18:47

Ben er ook bang voor dat de 'mindere' landen zich gewoon 2x gaan ingraven hopende op een gelijkspelletje hier of daar en tegen de zwakste broeder gaan ze voor de 3 punten. Met 4 punten is de kans redelijk aanwezig dat je door bent.

Zou leuk zijn als we poules van 3 hadden, want dan moet iedereen.

3 juni 2021 om 18:49

Ben ik helemaal met je eens. Die B-landen hebben in de kwalificatie-wedstrijden al laten zien dat ze met de juiste defensieve tactiek het landen enorm frustrerend en lastig kunnen maken.

Daarbij komt dat het fysieke aspect toch steeds belangrijker wordt. Deze B-landen hebben vaak een selectie met spelers uit de eigen competitie of ze spelen bij clubs in de marge. Deze spelers zullen dus een stuk fitter zijn dan de spelers die een slopend seizoen hebben gehad wat zal resulteren in zaaddodende wedstrijden.

"duitsland is bij de bookmakers favoriet voor winst van het EK achter Frankrijk, Engeland en België"

He? En Portugal dan? Lijkt mij dat de Europees kampioen & de ploeg met één v/d beste selecties toch hoger staat dan Engeland, Duitsland en België.

Verder wel met Wenger eens, al weet ik niet of het puur aan het afscheid van Low ligt. Dit is een redelijk jonge en nieuwe groep jongens waar veel kwaliteit in zit, maar het lijkt erop dat dit nog niet het moment is dat dit eruit gaat komen. De laatste wedstrijden waren al slecht en ik zie ze op het EK niet uit het niets hoge ogen gooien. Het vorige Duitsland, wat zo sterk was, had wereldklasse spelers, veel ervaring en kende elkaar door en door. Dat mis je nu gewoon nog.

3 juni 2021 om 18:59

Sowieso lachwekkend dat eeuwige gehype van Belgie en Engeland. Voor 2018 hebben beide al meer dan 15 jaar geen serieuze rol van betekenis gespeeld en zeker Belgie heeft een veel mindere selectie dan Portugal.

Of de trainer nou blijft of niet, een EK spelen de spelers niet voor hun trainer/club. Spelers doen het allemaal voor dit soort toernooien, om persoonlijk iets neer te zetten waar je je hele leven van kan nagenieten.

Als men niet zoveel van Duitsland verwacht zijn ze op hun sterkst .. onderschat nooit een Duitser !

Onderschat nooit Die Mannschaft.. evenwel wordt Frankrijk met 2 vingers in de neus en op slippers speels kampioen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper40
M. GinterVerdediger40
R. GosensVerdediger41
M. HummelsVerdediger40
A. RüdigerVerdediger40
K. HavertzMiddenvelder42
J. KimmichMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

Frankrijk
378 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren