Vader Agüero trekt emoties Guardiola in twijfel: ‘Hij mocht hem nooit’

Donderdag, 3 juni 2021 om 16:16Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:48

Leonel del Castillo heeft zijn vraagtekens gezet bij de tranen die Josep Guardiola toonde toen hij zijn dankwoord uitsprak richting Sergio Agüero. De vader van de transfervrij naar Barcelona vertrokken aanvaller beschuldigt Guardiola van het faken van zijn emoties en zegt het jammer te vinden dat de manager van Manchester City de show probeerde te stelen na afloop van het duel met Everton (5-0 winst). Terwijl Guardiola zijn emoties de vrije loop liet voor de camera's van Sky Sports, zei hij onder meer dat Agüero 'onvervangbaar' is.

Beelden van het interview gingen de hele wereld over. Guardiola kreeg een brok in zijn keel en kwam op een gegeven moment niet meer uit zijn woorden. En toch viel het dankwoord van de manager niet bij iedereen in goede aarde. "Ik geloof zijn tranen niet", vertelt Del Castillo in gesprek met TyC Sports. "Voor mijn gevoel heeft hij Kun nooit gemogen. Hij wil altijd de belangrijkste man zijn op het veld in plaats van zijn spelers. Ik heb twijfels bij zijn geloofwaardigheid. Hij wil de hoofdrolspeler zijn, dat is bij alle teams zo geweest waar hij trainer was."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Emotionele Guardiola komt niet meer uit zijn woorden na vraag over Agüero

Na afloop van de laatste wedstrijd in de Premier League hield Guardiola het niet droog toen het over Agüero ging.Lees artikel

Agüero luisterde zijn laatste Premier League-wedstrijd voor Manchester City op met twee doelpunten en voerde zijn totaal daarmee op tot 184 Premier League-goals voor City, waarmee hij Wayne Rooney (183 voor Manchester United) voorbij ging als de speler met het meeste aantal doelpunten in de Premier League voor één club. "Er is altijd wat te doen met Guardiola", gaat Del Castillo verder. "Laat ik vooropstellen dat hij een geweldige coach is, maar hij kan van de ene op de andere dag omslaan. Je weet bij hem nooit of je verzekerd bent van een basisplaats, dat kan elke dag veranderen. Agüero had de kans om bij City te blijven, maar dat was op deze manier onmogelijk."

Eind vorige week liet de boer van Agüero, Mauricio del Castillo, zich ook al kritisch uit over Guardiola. "Guardiola heeft nooit van mijn broer gehouden sinds wij naar Manchester vertrokken", schreef hij op Twitter, om het bericht niet veel later weer offline te halen. "Ik ben blij dat mensen het hebben kunnen lezen. Als mensen willen dat ik het opnieuw plaats, zal ik dat doen." De kritiek op Guardiola volgde na de verloren Champions League-finale tegen Chelsea (1-0), waarin Agüero een kwartier voor tijd binnen de lijnen kwam voor Raheem Sterling.

Volgens Del Castillo senior was het zeker geen uitgemaakte zaak dat Agüero naar Barcelona zou gaan en was er voldoende belangstelling om de aanvalsleider in Engeland te houden. Desondanks koos de 97-voudig Argentijns international voor een transfer naar Barcelona, onder meer in de hoop om komend seizoen samen te kunnen spelen met zijn landgenoot Lionel Messi. "Tottenham Hotspur, Arsenal en Chelsea waren tot het laatste moment in hem geïnteresseerd", aldus Del Castillo. "Wij waren ervan overtuigd dat hij naar Italië zou gaan als hij niet in Engeland bleef, maar het is dus anders gelopen."


Poll

Denk jij dat de emoties van Guardiola oprecht waren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ikea)

Agh geen idee. Maar het volgende vond ik wel opvallend, ..."Hij wil de hoofdrolspeler zijn, dat is bij alle teams zo geweest waar hij trainer was." ... Dat geloof ik wel want dat merk ik bij Pep enorm en vooral laatst in die CL finale. Hij overdenkt niet alleen teveel maar hij wil ook vaak de tactische genie uithangen zo van kijk mij, door mijn tactische aanpassing winnen we en behalen we succes. Zovaak doet hij vreemde dingen en ze kunnen goed uitpakken want het is gewoon een top coach maar vaak is het ook een drama. Tegen Tottenham, tegen Lyon, tegen Chelsea.

3 juni 2021 om 16:30

Lyon en Chelsea ben ik het mee eens, maar vond Tottenham meer een beetje pech toen met die goal van Llorente.

3 juni 2021 om 16:37

Tottenham pech? City kreeg een penalty cadeau toen tegen de Spurs

3 juni 2021 om 17:04

Hij wordt al jaren tactisch overklast in de CL ko wedstrijden. Lyon, Monaco, Spurs, Liverpool en recent liet Tuchel nog even zien wie de betere trainer is. Het is de meest overschatte trainer van de laatste twintig jaar.

3 juni 2021 om 16:52

Ben ik mee eens, hij kan niet zo goed omgaan met de echte sterren of legendes en wilt zelf liever de grote man zijn bij zijn clubs. Dat zag je bij bayern al en nu bij city ookal.

3 juni 2021 om 17:23

Het zijn toch altijd dezelfde die reageren op alles wat negatief kan zijn van Pep hier op voetbalzone. El fenomeno. Japie krekel etc..

3 juni 2021 om 17:28

Ik heb wel de indruk dat z'n ego hem parten speelt inderdaad. Vooral omdat de keuzes vaak ook niet echt te verklaren zijn. Het probleem is ook niet dat je als coach af en toe iets probeert. Echter wordt het een groter probleem als je daardoor telkens uitgeschakeld word in de Champions League. Ik vind Guardiola zeker een goede coach, maar op het moment dat mensen 'm omschrijven als de messias van het voetbal, ben ik er wel klaar mee. Fouten komen het snelst tot uiting bij een gespreid bedje en bij het tegenovergestelde daarvan. Dan kom je toch tot de conclusie dat hij wel erg veel cruciale fouten maakt. Ik vind Guardiola goed, maar ook zeker overschat.

Als je al niet kan inschatten waar je zoon zijn carrière zou gaan vervolgen, hoe moet ik dan aankijken tegen je opmerking dat Guardiola jouw zoon niet mocht

Eerst Yaya toure zen entourage. Dan Aguero. Ze praten altijd achteraf. Beetje hypocriet.

3 juni 2021 om 16:44

Wat is er hypocriet aan?

3 juni 2021 om 16:47

Echt ja, je wil je hart luchten maar op dat moment blijf je professioneel omdat je het groepsproces niet wil schaden e.d.. Getuigt alleen maar van professionaliteit.

3 juni 2021 om 16:54

Als je het direct doet weet je zeker dat je nooit meer mee mag doen. Voor de rest ben ik niet verrast, want Pep staat nu eenmaal bekend om zijn huichelaars opmerkingen. Die heeft wel met heel veel spelers gewerkt met nog meer talent dan Messi.

3 juni 2021 om 17:23

Het is een reactie vanuit kamp Aguero op de reactie van Pep op het vertrek van Aguero. Dat lijkt me toch nog redelijk direct. Daarnaast, weten wij veel of het ongenoegen tussen beide al vaker intern is besproken.

Misschien had Pep Guardiola wel Marco D'Amore ingehuurd voor het interview. Je leest/hoort vaker van dit soort berichtgevingen. En in gevallen van clubiconen die stoppen met voetballen kan ik mij voorstellen dat je er emotioneel van wordt. Maar een speler(die weliswaar veel heeft betekent voor de club) die een mooie transfer maakt, oogt het wel een beetje nep van Pep.

Naar mijn mening de beste trainer en de beste acteur.

3 juni 2021 om 18:24

Ben wel benieuwd waarom je hem de beste trainer vindt. Gezien de teams die hij heeft gecoacht had ie veel meer mogen winnen.

En deze papa wil ook zijn fame met dit interview, gooi er wat gewaagde uitspraken uit en het gaat weer even over jou. Man3 wat een apart wereldje..

We zullen nooit weten of de tranen oprecht waren of niet en eerlijk gezegd is dat ook niet belangrijk verder. Kun is als Man City legende door de voordeur vertrokken en zal altijd geliefd blijven bij de fans. Advies aan paps om net als Kun de bladzijde om te slaan and to move on.

Het komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Er zit in zo'n uitspraak altijd een kern van waarheid. Wanneer Aguero louter positief over zijn trainer zou hebben gepraat, zou zijn vader dit soort opmerkingen niet in de openbaarheid maken.

Maar dan zou zijn zoon toch ook zijn emoties 'gefaked' moeten hebben? Ik heb ze toch vaak heel lief tegen elkaar zien doen.

Ik geloof hem meteen. Kun kon scoren wat hij wilde maar altijdddd wnnr Jesus weer fit was kreeg die de voorkeur. Dit terwijl die veel minder goals maakte. Kun is aan de bal ook een hele goede speler dus niet alleen een pure doelpuntenmaker. Vroeg me altijd af wat het probleem was tussen die 2

Haha toen ik dit 2 weken geleden zei op het artikel van de laatste speelronde werd ik aangevallen door wat leden hier die overal wat achter zoekt. Zei destijds al, waarom zo schijnheilig doen en janken als je iemand die er 10 jaar gespeeld heeft nog geen basisplaats gunt in de laatste wedstrijd die nergens om draait voor het thuispubliek. Hij scoorde toevallig in het kleine half uurtje wat hem gegund was, maar ik zou het erg ondankbaar vinden na 10 jaar speler te zijn geweest van een club.

4 juni 2021 om 08:33

@Soof Aguero is niet fit. Hij zit de hele aam de redbull blikjes online te gamen. Aguero heeft afgelopen jaar zich van een zeer onprofessionele kant laten zien. Hij had veel fitter kunnen zijn voor de laatste fase van het seizoen. Deed die niet. Hij heeft de ploeg deels in de steek gelaten en was al heel lang met zijn transfer naar Barca bezig. Verder is Aguero geen typische Pep spits. Die zoekt meer een Lewandowski. Toen Pep kwam kon Kun helemaal niet met zijn rug naar de goal voetballen. Dat was een van de redenen waarom Pep niet zijn spel kon spelen die hij graag vanuit de opbouw speelt. Jesus bleek later voor de goal geen potten te breken. En Pep heeft het dus de hele tijd moeten doen met spelers voorin die niet de kwaliteiten hebben die hij voor zijn spel zoekt. Alleen Aguero is wel echt een doelpuntenmaker en legende voor City. Dus je gaat die niet zomaar verkopen. Dat wist Pep, en zo hebben ze er beide het beste van gemaakt (behalve afgelopen seizoen). Ik vind dat Pep zich heel coulant heeft opgesteld tov Kun. En dat die hem alsnog zijn momenten heeft gegeven in de laatste wedstrijd vd competitie en in de CL finale. Veel meer kon niet.

Ik geloof ook heus dat het een act is, maar kan zulke acts wel waarderen in de mannelijke voetbalwereld. Ik vind het opvallendst uit dit artikel toch wel dat Sergio Aguero een agrarisch bedrijf heeft en dat een boer in dienst om zijn mening wordt gevraagd. Wonderbaarlijk.

3 juni 2021 om 18:32

Wat, waar zie jij dat stuk staan?

4 juni 2021 om 22:43

Er staat : ... de boer van Aguero bladibla ..

4 juni 2021 om 08:34

Hahahaha, geweldig. @Luka.. In het artikel staat boer ipv broer.

Looool dat zei ik dus ook. Pep liet gwn de emoties van de verloren finale de vrije loop haha. En dat ging onder het mom van Aguero s afscheid haha. Ik ging stukkk.

3 juni 2021 om 19:29

Dit gebeurde dus voordat de CL finale was gespeeld...

4 juni 2021 om 08:37

Dit was nadat City haar laatste wedstrijd in de competitie speelde, Kun was ingevallen, 2x scoorde, en zo Rooney voorbij ging. Wel komisch dat je zo erg in je eigen waarheid gelooft, dat je niet eens zo een simpel feitje nazoekt.

Jammer. Ik zou me schamen met een vader als pa Aguerro. Zie het al voor me dat mijn vrouw kritiek uit op mijn werkgever. Trieste figuren zijn het.

Haha is er iemand die Guardiola geloofde dan? Het was zoo nep! Hij moet altijd echt altijd overdrijven. Zorgeloos en schaamteloos gewoon.

3 juni 2021 om 20:22

Sinds Gabriel Jesus is gekomen probeerde Guardiola heel vaak Aguero eruit te werken. Het doet me een beetje denken aan Eto'o. Guardiola wilt vaak spelers die op een bepaalde manier onderdanig zijn aan zijn systeem. Een Aguero die al seizoenen lang 25+ goals heeft gemaakt in de Premier League heeft daar natuurlijk een beetje schijt aan en zal altijd zijn ding blijven doen. Ik denk dat Guardiola daar niet tegen kan. Daarnaast is het inderdaad nep om Aguero niet te gebruiken in zijn laatste seizoen maar wel janken als hij vervolgens vertrekt.

4 juni 2021 om 08:40

@wrsma Ik weet niet of je het weet, maar Aguero heeft zich wel echt ontwikkeld in het spel van Guardiola. Voor het spel van Pep heb je een spits nodig die de bal kan vasthouden en met zijn rug naar de goal kan spelen. Een soort Lewandowski. Als je de bal niet goed kunt vasthouden zodat andere spelers aansluiten, en je continu de bal in de loop wilt, ben je heel voorspelbaar. En zeker voor een ploeg die op de helft vd tegenstander speelt niet echt bruikbaar.

4 juni 2021 om 19:34

Goed verhaal en het klopt voor een deel ook wel maar Aguero was al topscorer en kampioen voordat Guardiola kwam. Aguero is een wereldspits voor en na Guardiola. Afgelopen jaar is hij toch wel een beetje weggewerkt en dat komt omdat Guardiola alleen mensen wilt hebben die zich ondergeschikt stellen aan zijn systeem. Daarnaast heeft hij dit seizoen heel vaak zonder een spits gespeeld dus niet alles klopt wat je zegt.

Altijd een beetje gênant voor een voetballer als familie dit soort dingen de media in gaat slingeren. Komt altijd beetje over als onze zoon/broer/partner verdient speciale aandacht. Ik ga er gewoon vanuit dat het oprecht was van Guardiola na jaren lang samengewerkt te hebben. Dat mensen vervolgens vanaf hun beeldschermpje gaan verkondigen alsof het een feit is dat het zo nep was blabla vind ik altijd wel vermakelijk, puur omdat het niet past in het (negatieve) beeld wat een aantal van een flinke afstand van zo'n persoon (die jullie niet kennen) gevormd hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder342
R. SterlingAanvaller3110
Gabriel JesusAanvaller299
İ. GündoğanMiddenvelder2813
R. MahrezAanvaller279
João CanceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

442 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 12 4 0 0
2019/2020 Manchester City 24 16 1 0
2018/2019 Manchester City 33 21 3 0
2017/2018 Manchester City 25 21 2 0
2016/2017 Manchester City 31 20 4 1
Laatste voetbalnieuws

Wereldgoal Messi geen zege waard door onbesuisde actie Tagliafico

Argentinië is de Copa América van start gegaan met een 1-1 gelijkspel tegen Chili. In Rio de Janeiro kwamen de Argentijnen na 33 minuten spelen nog wel op voorsprong door een...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren