Andy van der Meijde verrast met namen voor zijn basiself van Oranje

Vrijdag, 4 juni 2021 om 12:15Justus Dingemanse • Laatste update: 14:29

Het EK staat op het punt van beginnen en Oranje zal na de matige pot tegen Schotland alle zeilen bij moeten zetten om hoge ogen te gooien op het Europees Kampioenschap. Andy van der Meijde helpt bondscoach Frank de Boer een handje mee en deelt zijn favoriete opstelling met Voetbalzone tijdens bij de lancering van de FHM 500.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Zou jij Jurriën Timber en Quincy Promes in de basis zetten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door atlenico)

Misschien volgende keer ook in het artikel vermelden welke spelers hij in de basis zou zetten? Nou moet ik het halen vanuit de poll. En nee, ik ga het filmpje niet kijken, want met dat hele FHM gebeuren heb ik niks.

3 juni 2021 om 17:20

Veel Ajax spelers. Hij kiest bijv Stekelenburg boven Krul en Timber boven Dumfries. En Blind boven De Vrij.

3 juni 2021 om 17:29

Timber is ook beter dan Dumfries, snap niet dat er zo weinig mensen zijn die dat zien

3 juni 2021 om 17:38

Terecht, krul is namelijk een krokettenvanger in Nl elftal, eigenlijk niet eens want de meeste ballen raakt hij niet aan helaas... Mag dus hopen dat Stekelenburg op doel gaat staan want anders zijn we snel thuis

3 juni 2021 om 17:39

Zo weinig mensen? Ik lees hier op VZ al weken niets anders dan dat Timber het nieuwe voetbalwonder is

3 juni 2021 om 17:46

Lijkt anders nog niet echt doorgedrongen, sowieso irriteer ik me mateloos aan al die verschillende kampen hier op VZ. Lekker elke speler van een club die je niet mag afzeiken. Nee, echt gezellig is het hier niet. Ik zeg gewoon heel eerlijk dat ik Timber al klaar vind voor een basisplaats, terwijl ik het voor Gravenberch nog te vroeg vind.

3 juni 2021 om 18:01

Timber zijn tijd komt nog wel. Als hij zo doorgaat, dan wordt hij vanzelf een vaste waarde. Wel is het afwachten hoe hij uit de dip gaat komen die alle jonge talenten krijgen. Over die kampen heb je gelijk, heel irritant. Een voorkeur voor bepaalde spelers kan en mag, maar afzeiken slaat nergens op. Zeker niet wanneer het Oranje betreft, want dan willen we toch allemaal dat het goed komt?! Ik heb bijvoorbeeld niets met Klaassen, maar als hij in de basis staat hoop ik dat hij dit EK iedere wedstrijd weet te scoren.

4 juni 2021 om 01:35

Juist moet je nu van zijn vorm gebruik gaan maken voordat zijn dip komt. Timber bezit zoveel meer kwaliteiten dan een Dumfries, al vind ik hem nog steeds beter centraal dan op back.

Stekelenburg zou ik ook absoluut boven krul verkiezen als ik hem afgelopen interland zag keepen. Die man ging nieteens vol voor de bal

4 juni 2021 om 09:37

Precies dit, dat gezeur over ja laat het em eerst nog maar eens 6,5 seizoen zien voor hij in oranje mag. Jaa die doet het altijd goed alleen laatste 4 maanden slecht dus moet je niet laten vallen.. etc. Juist op zo een EK kies je voor de spelers op dat moment in vorm. Je hebt weinig voorbereidingstijd en weinig wedstrijden en dus geen tijd voor spelers die wat minder in vorm zijn. Je ziet ook vaak dat een toernooi gewonnen word door het team dat op dat moment veel spelers die bij hun club laatste wedstrijden ook top speelde. Daarom was ik er juist van overtuigt dat wij vorig jaar dat ek zouden pakken maar dit jaar niet. Vorig jaar waren veel spelers van concurentie wat uit vorm/geblesseerd en bij ons speelde iedereen bij hun club en goed. promes was in vorm wijnaldum en van dijk samen bijna ongeslagen donny speelde alles, Nederlands elftal zat lekker in zn vel etc.

4 juni 2021 om 09:45

Ik word enorm moe van de Timber hype, Dumfries heeft de afgelopen jaren geknokt voor deze basisplaats en iedereen kon zien dat hij de beste RB is die Nederland heeft. Nu komt er weer een puppie van Ajax die veel te snel gebracht word en moet hij weer wijken voor een "tallentje" wat niet eens een heel seizoen gespeeld heeft. De ajaxbrillen hier beginnen vermoeiend te worden. Timber had gewoon met jong oranje mee moeten gaan, dan had st juste of karsdorp kunnen spelen die al veel verder zijn in hun ontwikkeling.

4 juni 2021 om 09:49

Zo bijzonder vond ik Timber nou ook niet spelen afgelopen woensdag. Sommige Ajacieden doen alsof het Paolo Maldini is.

4 juni 2021 om 10:33

Echt he. Tete was ook de beste speler, Riedewald, van Rhijn, v/d Wiel, Kluivert, Bazoer, Dolberg, Fischer etc. Ajax hyped talenten vaak heel erg en ze stellen vaak teleur. Maar aan de andere kant, Dest is basisspeler in Barcelona en ik vind Timber echt wel een niveau hoger, dus misschien is die Timber inderdaad heel goed

4 juni 2021 om 10:35

@rayvg. Waarom wordt dit dan wel bij elke andere speler gezegd die niet voor Ajax speelt? Ieder andere speler van welke club dan ook moet zich eerst over een langere periode bewijzen (sommige zeggen zelfs dat het minimaal 2 seizoenen moet zijn) en een talent van Ajax mag na 5 wedstrijden al denken aan Oranje en na 15 moet hij volgens veel leden hier standaard basis staan in Oranje. En kom nou niet aanzetten met dat Ajax het allerhoogste niveau is, want dat valt echt heel erg mee.

4 juni 2021 om 11:03

Waar is Timber dan beter in? balletje terug en opzij spelen..misschien beter in verdedigen..maar zie jij Timber al 30x per wedstrijd eroverheen denderen over de zijkant..die haalt de achterlijn niet eens is..en dat is toch iets wat van backs tegewoordig verwacht word..als je met Timber ipv Dumfries speelt dan speel je dadelijk inderdaad echt 5-3-2..

4 juni 2021 om 11:19

@ajaxwatcher Ik zeg alleen dat hij veel Ajax spelers heeft gekozen en noem een aantal spelers op die hij in de basis zet waar veel andere mensen waarschijnlijk iemand anders in de basis zouden zetten. Wie beter is van de twee weet ik niet.

4 juni 2021 om 11:20

@mowgli Wat geeft je de zekerheid dat Stekelenburg een hoger niveau zal halen bij Oranje dan Krul? Krul laat jarenlang meer zien in England dan Stekelenburg en heeft ook een hoger niveau gehaald dan Stekelenburg (ooit) heeft gedaan.

4 juni 2021 om 11:28

@rayvg En toch een Blind of Ake verkiezen boven St Juste of een El Ghazi niet meenemen boven bijvoorbeeld een Promes. Stekelenburg verkiezen als eerste keeper boven Krul (mocht het waar zijn). Het mogen duidelijk zijn dat de bondscoach niet volgens dat principe redeneert.

4 juni 2021 om 12:24

Baabman, ik denk dat jou visie op voetbal niet juist is. Timber is gewoon nu al een stap verder dan Dumfries ooit zou komen. Dumfries is voetballend echt waardeloos. Timber is voetballend goed en verdedigend ook superieur. Dat Dumfries de beste RB van Nederland is, komt gewoon doordat we niks fatsoenlijks hebben. psv is gewend zijn back mee te laten gaan, en Dumfries kan rennen, maar bij het EK zal je een stuk minder kansen hebben om mee te gaan, dan heeft Dumfries eigenlijk weinig kwaliteiten.

3 juni 2021 om 18:21

Helemaal mee eens

4 juni 2021 om 11:55

Andy van der Meijde kende in 2004 op het EK zijn directe tegenstander, de rechtsback van Duitsland niet. Op zich terecht, was ook maar een matige rechtsback. Afijn, ik sla het filmpje maar over.

Ik zou Berghuis in de basis zetten als je met Weghorst in de spits speelt.

3 juni 2021 om 17:38

Met Berghuis op rechts kunnen we ook Promes op links zetten en de Ziyech/promes connectie nabootsen. Berghuis kan die ballen ook wel zo neer leggen dat Promes er tegen aan kan lopen. Moeten we wel Memphis passeren, maar ach het is toch maar een vriendschappelijk toernooi toch?
Nee maar zou je met Berghuis op de flank dan misschien toch niet beter voor Luuk de Jong kiezen in de spits?

3 juni 2021 om 17:51

Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt of je Wout of Luuk in de spits zet dan. Beide zijn kopsterk en kunnen goed worden bediend door Berghuis. Mijn voorkeur gaat uit naar Wout, omdat hij wat beweeglijker is dan Luuk en Berghuis dan misschien ook wat meer naar binnen kan komen en schieten of een steekbal geven.

4 juni 2021 om 10:36

Ik zou Berghuis er gewoon altijd inzetten, die zorgt altijd voor dreiging met zijn spel, ook al zit hij niet in de wedstrijd

4 juni 2021 om 17:31

Dan zou ik ook meteen Gakpo op links zetten.

Beide niet..Jurriën Timber en Quincy Promes moeten blij zijn dat ze erbij mogen zijn

3 juni 2021 om 17:41

Ik denk dat Promes zomaar eens de beste rwb kan zijn die je hebt meegenomen, dus ik zou er niet eens van opkijken als die er straks gewoon in staat. Hoe treurig dat ook is...

4 juni 2021 om 01:37

Als Ajax supporter heb ik Timber en Promes beide een half seizoen zien spelen. Timber heeft 30x meer mensen uitgeschakeld als verdediger en ook 30x meer verdedigers gepasseerd met een dribbel, dus ik zie niet in waarom Promes dan de betere wingback zou zijn?

4 juni 2021 om 09:48

Zijn dit correcte cijfers met bron of voortgekomen uit uw fantasie? Promes is 3 keer niks, mag enkel mee door vriendjespolitiek.

Verrast met twee namen? Stekelenburg, Timber, Blind (in plaats van De Vrij), Promes, Klaassen.. dat hele elftal slaat nergens op. Dat ik nog de moeite heb genomen om naar dit filmpje te kijken..

3 juni 2021 om 17:29

Zal hij fan van Ajax zijn denk je? Dat idee kreeg ik wel namelijk. Verder vind ik het onbegrijpelijk dat mensen Stekelenburg boven Krul kiezen. Stekelenburg zal zich krom lachen. Die was jarenlang 2e keeper in England en nu opeens weer 1e keeper van Oranje?

3 juni 2021 om 17:51

Hij voordat Onana geschorst werd in 4 jaar tijd 5 potjes gespeeld, waarvan 3 in de beker en een in de voorronde van de Europa League. Vervolgens noodgedwongen een aantal maanden in de basis bij Ajax in een competitie waarin Ajax oppermachtig is en hij nauwelijks getest is. Als je als trainer nu Stekelenburg opstelt kan je nooit meer iemand thuislaten omdat hij te weinig gespeeld heeft bij zijn club.

3 juni 2021 om 18:17

Er zijn genoeg redenen om hem niet op te stellen, maar gebrek aan wedstrijden/ritme/fitheid lijkt me daar niet echt een van - 17 wedstrijden in 3.5 maand.

4 juni 2021 om 01:40

Het probleem is alleen dat ik Krul ook absoluut niet sterk vind keepen. Dus ja, ik zie liever Stekelenburg. Die heeft alleen niet extreem veel te doen gehad als keeper, dus ik laat me graag verrassen.
Ik zie trouwens ook liever bizot dan krul, of bijlow, of padt maar dat terzijde.

4 juni 2021 om 11:16

Stekelenburg is jarenlang 2e keeper geweest achter een matige eerste keeper in England. Vervolgens maakt hij een transfer om tweede / derde keeper te zijn bij Ajax. Door Onana's doping verhaal moest hij noodgedwongen in het doel staan. Heeft weinig te doen gehad zoals je al zelf aangaf, alleen vraag ik mij af of hij dan daadwerkelijk een betere keeper is dan bijvoorbeeld Krul en heel wat andere Nederlandse keepers. Ik denk zelf namelijk van niet.

4 juni 2021 om 11:17

Als 3e keeper begrijp ik het nog wel dat hij meegaat. Maar niet om in de basis te staan. Dat is wat mij betreft ook niet verdiend. Het feit dat hij zo weinig heeft gekeept terwijl de concurrentie ook niet van een zo hoog niveau was zegt ook veel.

Je zou haast denken dat Andy bij Ajax heeft gevoetbald. Promes? Timber als back? De Vrij voor het gemak maar op de bank laten zitten, natuurlijk.

3 juni 2021 om 17:57

Timber als back is niet raar hoor. Was zijn positie in de jeugd en heeft hij bij Ajax ook een aantal keer zeer sterk gespeeld bij afwezigheid van Rensch.

3 juni 2021 om 18:11

Dus iemand die bij afwezigheid van een ander jong talentje daar een paar duels heeft gespeeld moet spelen ten faveure van Dumfries?

4 juni 2021 om 01:41

Afhankelijk van welke kwaliteiten je gebruik wilt maken.
Dumfries heeft andere kwaliteiten dan Timber.
Persoonlijk zou ik standaard voor Timber kiezen omdat hij multifunctioneler is, maargoed dat is mijn simpele mening

Promes hoort niet eens in oranje thuis. Heel slecht seizoen gehad!

Hoezo verbaast hij daar mee? Die gast doet zn hele leven al onnozele dingen, hij verbaast me nergens meer mee

Meh, eigenlijk zonde dat er zoveel mensen zijn gepasseerd door de Boer. Met Stekelenburg, Blind, Botman, De Ligt, Tete,, Van de Beek, De Jong, Gravenberch, Klaassen, Brobbey, Huntelaar hadden we nu een veel beter op elkar ingespeeld team gehad. Had je nog als schaduwteam Cilissen, Bakker, Schuurs, Veltman, Timber, Sinkgraven, De Wit, Lang, Kluivert, Sierhuis, El Ghazi kunnen hebben. Maargoed, het is denk ik wel duidelijk dat De Boer een beetje anti-Ajax is in het bepalen van zijn keuzes.

Stekelenburg
Tete
De Ligt
Botman
Blind
Frenkie
Donnie
Gravenberch
Klaassen
Brobbey
Huntelaar
4 juni 2021 om 00:02

Botman speelde vandaag heel erg slecht, absoluut nog niet klaar voor het grote oranje. Brobbey en lang zijn geblesseerd. Huntelaar te oud, kan echt niet meer. Verder wel met je eens. Gemiste kans dat sommige van de jongens die jij noemt er niet bij zitten.

4 juni 2021 om 01:43

Huntelaar kan prima, niet als basis, maar hij zou nog best een rol kunnen vervullen. Heeft de eerste seizoenshelft ook prima gepresteerd

4 juni 2021 om 09:11

Ik denk dat dit best kan met een paar aanpassingen natuurlijk!

Stekelenburg
Timber
De Ligt
Blind
Rensch
Vd Beek
De Jong
Gravenberch
Klaassen
Brobbey
Promes
4 juni 2021 om 12:43

Ziet er goed uit, echter zou ik toch proberen om een aantal Ajacieden te laten naturaliseren tot Nederlander zodat we die ook mee kunnen nemen.

Stekelenburg
Rensch
Schuurs
Blind
Tagliafico
Martínez
Klaassen
Gravenberch
Antony
Haller
Tadic

Elke andere speler op de back is beter dan Dumfries. Aanvallend te harde voeten en dit seizoen verdedigend alles behalve in vorm. Promes zou een prima rwb kunnen zijn, uiteindelijk had gewoon Rikkert Karsdorp daar moeten staan.

3 juni 2021 om 18:12

Uiteraard had Karsdorp daar moeten staan, geen discussie over mogelijk. Maar ik heb verschillende Ajacieden horen zeggen dat Timber op RB niet best is en Rensch beter is, dan zet ik toch mijn vraagtekens bij de mensen wie zeggen dat Timber nu ineens RB moet staan ipv Dumfries. Snap dat niet helemaal? Hij kan dus nu ineens wel RB spelen?

3 juni 2021 om 18:21

Hij is van nature een back maar hij floreert vooral centraal bij Ajax. Ik kan hem niet goed genoeg inschatten als back tov Dumfries maar dat hij beter kan voetballen staat buiten kijf. Te kort dag nog om dat uit te vogelen denk ik, ik zou Promes helemaal niet gek vinden denk ik - wat jij?

3 juni 2021 om 18:30

Nouja, als hij niet beter kan voetballen dan Dumfries dan zou ik me als ik hem was zorgen gaan maken haha. En ja, ik zie Promes ook wel als de beste optie. Dumfries is geen wingback maar Timber is nou ook niet bepaald een wingback lijkt me. Blijft toch wel een positie waar vaak een "mislukte" winger staat, Promes zou daar prima kunnen spelen in dit systeem inderdaad.

3 juni 2021 om 18:48

Haha zeker waar, denk dat je Timber daar niet meer moet willen zeggen. Toch meer een CV als je het mij vraagt. Als ze een 433 spelen dan wel gewoon met Dumfries. Wel jammer want vorig seizoen zweerde ik bij Dumfries maar dit jaar is niet zijn jaar geweest lijkt het.

4 juni 2021 om 01:46

@aguerooo
Grappig is dat eigenlijk. Timber blinkt uit als CV terwijl hij RB is en Rench blinkt uit als RB terwijl hij CV is,
toch zou ik ze beide liever als back zien dan Dumfries, maar dat zal meer door de voorkeur zijn die ik geef aan een RB qua kwaliteiten

Zolang Dumfries maar geen basis staat. Leuk dat hij een drive heeft, maar voetballend veruit het minste van de selectie.

Heb die Timber gister voor het eerst zien spelen. Deed het oké tegen een Schotse b-ploeg. Niets gezien aan hem dat mij enorm opviel. Het was een zesje, misschien kan hij nog beter worden. Zie er op dit moment geen nieuwe De Ligt of Van Dijk in. Promes heeft mij verder ook nooit echt weggeblazen bij Oranje. Snap ook niet dat hij er bij zit en Bergwijn niet. Bergwijn heeft het niet geweldig gedaan bij Spurs, maar je hebt naar mijn mening meer aan hem als teamspeler dan Promes. Bergwijn speelde ook op een hoger niveau dan Promes. Promes had het waarschijnlijk nog slechter dan Bergwijn gedaan bij Spurs. Denk dat Bergwijn echt wel gebruikt had kunnen worden met zijn dynamiek en kracht. Vooral in een 3-5-2 systeem.

4 juni 2021 om 11:33

Heel goed dat jij dat in één oefenwedstrijd waarin hij zijn debuut maakt, in een ploeg en formatie waar hij nog nooit eerder in heeft gespeeld, kunt zien. Timber is een totaal ander type speler. Verdedigend stabiel, voetballend top en met zijn opkomende kwaliteiten (met de bal) creëert hij vaak man meer situaties op het middenveld en zelfs daarvoor. Bij Ajax heeft hij dit al veel laten seizoen en ik ben sinds lange tijd niet meer zo enthousiast geweest over een jonge Nederlandse voetballer. Hij verdient misschien geen basisplek, maar ik zou hem graag eens op rechtsback aan het werk willen zien tegen Georgië.

Blind boven de Vrij en Promes in de basis. Je zou bijna zeggen dat Andy door een Ajax bril kijkt in plaats van gewoon de beste speler te kiezen. Maar dat mag je niet zeggen.

4 juni 2021 om 00:04

Je mag tegenwoordig geen Ajax speler (of speler met Ajax verleden) noemen, want dan kijk je meteen door een Ajax bril. Ik snap dat je een voetballer centraal achterin wilt in de naam van Blind, promes of de jongens die er nu staan is lood on oud ijzer.

4 juni 2021 om 00:16

Als er ruimte is voor Blind dan is het prima. Maar in de meest logische opstelling in een 433 systeem spelen de Vrij en de Ligt en zit Blind op de bank

4 juni 2021 om 01:48

De Ligt en de Vrij hebben ook prima voetballend vermogen. Laat Blind maar rustig herstellen, niet inbrengen tenzij het echt nodig is

4 juni 2021 om 10:33

Niet zo zielig doen, natuurlijk mag jij dat zeggen. Zeker bij Andy, die zelf altijd aangeeft dat je schijt moet hebben en bij je eigen mening moet blijven. Overigens, ben ik het gewoon met je eens. Promes heeft niks te zoeken in deze selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

41 jaar
13 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren