Sport: Barcelona en Memphis Depay naderen akkoord over transfer

Donderdag, 3 juni 2021 om 14:22Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:24

De onderhandelingen tussen Memphis Depay en Barcelona bevinden zich in de afrondende fase, meldt Sport donderdag. De komst van de aanvaller valt samen met het aanblijven van Ronald Koeman als trainer. Verwacht wordt dat Depay begin volgende week zal worden gepresenteerd, als hij een driejarig contract ondertekent met volgens bovengenoemd medium een voor Barcelona begrippen 'betaalbaar salaris'.

Het is allang geen geheim meer dat Barcelona geïnteresseerd is in de diensten van Depay. De Spaanse grootmacht deed al meerdere pogingen om de aanvaller los de weken bij Olympique Lyon, maar beschikte voorheen niet over de financiële middelen. Door het aflopende contract kan Depay nu transfervrij de overstap maken. Koeman vroeg afgelopen januari andermaal om de komst van Depay, maar kreeg destijds nul op rekest, daar Barcelona zich middenin de nieuwe presidentsverkiezingen bevond en geen risico wilde nemen met het aantrekken van een speler die een half jaar later transfervrij zou zijn.

Depay gaf eerder al aan dat de toekomst van Koeman als trainer van Barcelona geen invloed zou hebben op zijn transfer naar Barcelona. "De toekomst van Koeman moet niks uitmaken als een club als Barcelona interesse in je heeft", zei Depay in gesprek met de NOS. "De interesse is er, maar er zijn meer mooie clubs. Ongeacht waar ik heen ga, zou ik het mooi vinden als Koeman blijft." Marca meldde onlangs nog dat Depay alleen wilde komen als Koeman aan het roer blijft, maar die berichten worden door de hoofdrolspeler zelf dus ontkracht.

Depay ontving een goed bod van Lyon om te verlengen en kon ook naar Juventus, maar geeft de voorkeur aan een overgang naar Barcelona. De vastberadenheid van Depay om voor Barça te kiezen heeft te maken met het sportieve aspect. De aanvoerder van het Nederlands elftal is ervan overtuigd dat hij met Barcelona om de prijzen kan spelen de komende jaren. De relatie tussen Depay en Koeman is al jaren goed. Zo werkte het tweetal succesvol samen bij het Nederlands elftal en heeft Depay al vaker openlijk aangegeven Koeman als zijn mentor te zien.

Dat er geen transfersom hoeft te worden neergelegd voor de veelzijdige aanvaller speelt ook zeker een rol. Naast de komst van Depay is ook het aantrekken van Georginio Wijnaldum gezien zijn ervaring op topniveau een aantrekkelijke optie voor de Catalanen, al lijkt het binnenhalen van Depay de grootste prioriteit te hebben in het Camp Nou. Verwacht wordt dat de transfer van de aanvalsleider nog voor de start van het EK wordt afgerond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door aad resultaat)

Voor Memphis een mooie stap. En met Aguëro en Messi als concurrenten op leeftijd genoeg ruimte voor speeltijd voor hem. Zou Griezmann verkocht worden?

3 juni 2021 om 14:30

Of het een mooie stap is zal nog moeten blijken. Naar Man Utd kon je nou ook niet echt een mooie stap noemen achteraf.

3 juni 2021 om 15:13

Moet nog blijken? Die jongen was aanvoerder Lyon en beste aanvaller van Oranje. Ik verwacht dat Depay bij Barca gaat schitteren op ongeevenaarde wijze.

3 juni 2021 om 15:27

Ik nam je reactie serieus tot ik de laatste twee woorden zag. man man man. ongeevenaarde wijze zegtie. We hebben het hier over Barcelona he niet over Fc Twente ofz. Barcelona een team dat messi, ronaldinho, rivaldo, ronaldo heeft gehad. Ongeevenaarde wijze sjonge jonge moet niet gekker worden.

3 juni 2021 om 16:37

Weet niet eens wat ongeëvenaard betekent😂😂. Dus depay gaat beter dan messi presteren volgens hem. Al speelt depay 10 jaar voor barcelona 1 seizoen van messi zou dan groter zijn dan depays 10 jaar in barcelona

3 juni 2021 om 14:31

Denk het niet, waar zou Griezmann in godshemel naam naar toe moeten ? Zie hem heel misschien naar Paris Saint Germain gaan maar... die kans acht ik ook niet groot. Voor Depay inderdaad echt een geweldige stap, gun het hem van harte!

3 juni 2021 om 17:11

Griezmann liet gisteren wel weer even zien dat hij nog wel waarde heeft. PSG zou een mooie bestemming zijn.

3 juni 2021 om 14:37

Is het mogelijk om in nederland laliga te kijken met kabel anders dan ziggo? Omg wat voor ellende dit gaat worden voor real fans. Frenkie gini depay cruijff koeman in barcelona. Ik kon het al niet aan om onzin aan te horen van sierd en de nieuwe "analist" kuyt. Geen iptv of streams ik weet dat dat kan.

3 juni 2021 om 14:45

@Aad, je kan bij Ziggo het commentaar aanpassen naar Engels. Een verademing!

3 juni 2021 om 14:47

Wanneer Barca speelt zal dat dus altijd de match of the day zijn, zelfs als ze tegen een pakweg Osasuna moeten terwijl dezelfde dag Liverpool - United op het programma staat, om maar een voorbeeld te noemen

3 juni 2021 om 14:51

@diegelbereds, lukt niet altijd. Meestal hoor je dan weer die dronkaard. En heb ook echt maar dan ook echt geen zin in kuyt voor en na de wedstrijd.

3 juni 2021 om 15:29

Kuyt is echt niet om aan te horen en ik ben bang dat ze hem ook bij rondo gaan laten aanschuiven.

3 juni 2021 om 16:39

Ipv gullit ben ik bang. Die geeft nog wat tegengas en is gwn altijd eerlijk over barca. Dat willen ze daar niet hebben.

3 juni 2021 om 17:12

Barcelona heeft nu eenmaal veel vaste kijkers in Nederland.

3 juni 2021 om 17:51

Dus drm vindt je t normaal dat een zender alles wat met real madrid te maken heeft mag/moet haten?

3 juni 2021 om 18:31

Zeer dankbaar voor dit bericht

3 juni 2021 om 17:08

Dembele heeft nog één jaar. Die wordt denk ik eerder verkocht

Mooi voor Memphis. Samen met Gini en Frenkie volgend jaar bij Barca. Ben benieuwd hoe Koeman wilt gaan spelen volgend jaar dan. Braithwaite en kornuiten zullen in ieder geval verkocht moeten worden.

3 juni 2021 om 14:33

Depay is toch puur voor de breedte gehaald. Die gaat geen basisspeler worden.

3 juni 2021 om 14:48

Voor de breedte gehaald? Ik denk dat Depay het niet veel slechter kan doen dan een Griezman. Inderdaad wel benieuwd hoe Koeman wilt gaan spelen zonder ''echte'' buitenspelers. Hoewel, Depay deed het als linksbuiten niet slecht bij Psv, als Dembele ook wat constanter wordt dan kan die ook als buitenspeler geposteerd worden. Met Depay, Messi, Aguero, Dembele, Griezman en Fati heeft Koeman iedergeval genoeg keuzes voorin.

3 juni 2021 om 14:51

De reserveaanvoerder van Oranje en gezien de band met Koeman? Die is echt wel gehaald voor de basisopstelling.

3 juni 2021 om 15:02

Griezman speelde laatste partijen gewoon sterk hoor (voor het grote verval). Braithwaite zal moeten vertrekken, maar ik snap het ook wel als hij zou willen blijven om lekker te toeven aan de Catalaanse kust voor dit droomloontje en een paar maal in de week gaat trainen. Hij is nu in ieder geval 6e keuze zo ongeveer.

Voor Depay zelf natuurlijk een fantastisch mooie stap. Het wordt wel een beetje dringen in de voorhoede daar als er verder niemand weg gaat.

Barcelona denkt alleen maar aan aanvallers lijkt het. Haal gelijk de Jong bij Sevilla ook als je toch bezig bent met al die Nederlandse spelers =.=''

3 juni 2021 om 14:34

Ze hebben letterlijk twee verdedigers binnengehaald in de voorbije twee dagen ?

3 juni 2021 om 14:35

Met messi, Aguero, Griezmann, dembele en Fati zijn er inderdaad al gewoon 5 spelers aanwezig die heel veel gaan willen spelen. En dan zit je zelfs nog met Coutinho en Braithwaite. Ik snap de transfer van depay dan ook niet echt. Het lijkt me eerder een transfer van “tja we hebben hem niet nodig maar we kunnen hem wel goedkoop halen”.

3 juni 2021 om 14:53

Ze zullen allicht hopen dat ze die twee laatste kunnen slijten de komende weken? Dan is Depay een prima versterking lijkt me

3 juni 2021 om 14:54

@lierse Afgelopen seizoen zag je toch duidelijk dat het voorin armoe was bij Barcelona, Messi was de enige constante. Dembele, Fati en Coutinho vielen weg en toen was er weinig keuzes. Daarom vind ik het aantrekken van Aguero en Depay volkomen logisch, je wilt niet weer zo'n seizoen hebben als aantal van die jongens weg valen. Aangezien Barcelona weinig uit te geven heeft vind ik Aguero en Depay eigenlijk een top transfer.

3 juni 2021 om 14:56

Stevige salarissen zijn heel moeilijk om van verlost te raken en dat is bij beide absoluut het geval. En zelfs als die vertrekken dan zou het voor de bank moeten zijn. Maar ik geloof niet echt dat Koeman hem haalt voor de bank.

3 juni 2021 om 14:57

@caribbean, Logisch dat het wat dunner wordt als je twee zware blessures hebt in de voorhoede. Als die echter fit zijn, zit je met een veel te uitgebreide selectie.

3 juni 2021 om 15:33

Je dient de ontwikkelingen meer te moeten volgen om dit te begrijpen. Een voorbeeld is dat Dembele nog een eenjarige contract heeft en als hij niet snel tekent Barca hem wilt verkopen. Met Griezmann willen ze mss geld verdienen om andere spelers te halen want hij speelt op dezelfde positie als Messi. Ansu is nog jong en was dit jaar de hele tijd out. Om die reden zou Depay een meesterzet zijn van Barca. Multifunctioneel en je bent er alleen salaris aan kwijt.

3 juni 2021 om 15:44

Je zegt heel veel hypothetische dingen. Ten eerste is het niet zeker dat dembele niet wilt bijtekenen (de kans wordt uiteraard groter als je meer concurrentie gaat halen) en dan moet je ook nog eens een koper vinden (al een dubbele hypothese dus). Dan zou Griezmann ook nog eens moeten vertrekken (makkelijker gezegd dan gedaan, wie gaat een bijna 30-jarige met een salaris van meer dan 20 miljoen overnemen?). En leuk dat Fati jong is maar dan moet die toch nog steeds kunnen spelen en er mag toch enig vertrouwen zijn in een dergelijk toptalent? Als al die hypotheses uitkomen dan is het een goede transfer. Als die echter niet uitkomen dan heb je volgend seizoen 5 spelers die in de basis willen staan (4 voor 2 plekken want Messi speelt uiteraard alles) die allen het grootste talent dat Barcelona heeft lekker blokkeren.

3 juni 2021 om 16:27

Ik denk dat we allemaal hebben gezien, wat een te dunne selectie met een ploeg als real madrid bijvoorbeeld kan doen. Twee jaar geleden werd braithwate ng gehaald omdat ze geen spitsen meer overhadden door blessures. We zitten in coronatijd, waardoor het seizoen propvol zit. Volgend jaar komt het wk en de nations leauge eraan. Je kan je als ploeg maar beter indekken dan.

3 juni 2021 om 17:14

Coutinho en Braithewaite zullen vertrekken. Fati zal heel langzaam worden gebracht.

3 juni 2021 om 14:42

@Moyashi jij doet nu alsof ze Sjaak Polak hebben ingelijfd om naast Frenkie te spelen. Gini en Depay zijn prima transfervrije spelers: Barca heeft geen geld dus gezien de omstandigheden zijn dit meer dan goede versterkingen. Het zijn dan in totaal 3 en een halve Nederlander (Dest), dat valt wel mee. Gini jarenlang top gespeeld CL gewonnen komend vanuit de PL. Memphis droeg Lyon heel vaak in zijn eentje ... Je kunt als Barca niet een heel seizoen op jonkies rekenen, zo'n Pedri bijvoorbeeld was helemaal stuk kort na de winterstop. Men wilt alleen maar spectaculaire namen zien zoals de Haalands en de Verratti's maar juist door zo boven de stand te leven heeft Barca in deze financiële malaise geholpen. Er is geen geld dus wijzen naar de leeftijd van de aanwinsten heeft geen nut, ze staan er wel meteen en laat dat nou net zijn wat de club nodig heeft. Kun, Memphis, Gini, Garcia en Emerson erbij is toch meer dan prima. Een exit met: Umtiti, Lenglet, Braithwaithe, Coutinho, Pjanic nou ben je al heel wat verder om nog twee verdedigers te halen. Achterin zit de achilleshiel want midden en voorin zit wel snor met deze aanwinsten.

Toch bijzonder om dat salaris aan een redelijk grote speler als Depay uit te geven. Met Aguero en Griezmann twee toppers voor de spitspositie. Daarnaast Messi, Dembele, Fati, Coutinho (vergeet er nog wel een paar waarschijnlijk) voor de vleugels. Had je dat geld beter in een extra middenvelder of een opvolger voor Alba kunnen investeren lijkt me

3 juni 2021 om 15:35

Opvolger Alba hebben ze binnen de gelederen met Alejandro Balde. De naam van Jose Gaya wordt ook genoemd. Coutinho moet echt snel vertrekken en het liefst voor een heel mooi bedrag aan bv Arsenal, Everton of mss zelfs Liverpool. Mijn verwachting is dat een van de Fransozen ook verkocht gaat worden.

Fijn dat ze daar ook eens iemand aan boord krijgen die een leuk vrij trapje kan nemen....

Mooie club voor Memphis. Ik vraag mij af of hij daar echt veel speelminuten gaat maken maar dat zal hij wel mee hebben genomen in zijn besluit. In ieder geval voor Barca weinig risico aangezien hij voor redelijk weinig geld overkomt.

Als je hem gister ziet spelen dan ga je er toch geen geld voor neerleggen. Zijn moyenne uit vrije trappen komt niet in de buurt van die van Messi, dus je gaat hem echt niet vrije trappen laten nemen. En verder is het gewoon een labiliteit met het vele balverlies, en het egocentrische spel. Hoera je hebt een veel mindere Messi om de bank te verwarmen, terwijl je verdediging echt een probleem is. Depay speelt toch vanaf links normaliter? Fati is 10x beter

3 juni 2021 om 15:15

Rare opmerking! Depay heeft ondanks zijn "matige" spel toch 2 doelpunten te pakken. Als aanvaller wordt je afgerekend op je doelpunten en dat doet hij. Verder heeft hij een goed seizoen achter de rug bij Lyon en is hij opgenomen in het team van het jaar in Frankrijk.

3 juni 2021 om 15:34

Hij heeft tegen Schotland B twee doelpunten gemaakt ja. Maar had ook een (groot) aandeel in beide tegendoelpunten.
En een van de gemaakte doelpunten viel uit een zeer dubieus gegeven vrije trap. Vrije trappen die hij bij Barcelona niet gaat nemen.
Wow wereld speler, ik hoop dat Barcelona hem direct contracteert!

Begrijp me niet verkeerd het is absoluut geen slechte speler, maar is hij het niveau wat Barcelona nastreeft? Nee. Ansu Fati is beter, Aguero Griezman zijn beter. En Braithwaite is goed genoeg als substitute

Slim om spelers aan te trekken die transfervrij zijn. Maar om echt te besparen zal je ook spelers moeten verkopen tegen hoge transferfee. Ben benieuwd wie weggaat. Los van Neymar heeft Barca nooit mooie bedragen gekregen voor uitgaande spelers dus ben benieuwd als Laporte wel voordelige deals kan sluiten

Voor Memphis een leuke stap, maar ik weet niet hoe ze dan gaan spelen als Aguëro er ook staat. Gaat Memphis dan de Braithwaite rol vervullen of toch op de zijkant spelen (aangezien Griezmann waarschijnlijk gaat vertrekken)? Sowieso is Memphis een frissere optie voor zowel de zijkant als centraal, omdat we ook rekening moeten houden met de fysieke conditie van Aguëro. In ieder geval mooi dat Memphis deze stap kan maken en ik gun het hem van harte!

Qua club is het wel echt een mooie stap. Maar met Koeman lijkt het nu net goed te gaan. Maar als hij er een paar verliest volgend jaar vliegt hij er uit. En dan is de kans dat de "koeman aankopen" eruit vliegen ook groot.

Ik ben bang dat dit voor het Nederlands elftal een slechte zaak is. Hij doet nu al waar hij zin in heeft en ik denk dat dit nog erger gaat worden, want hij speelt bij Barca. Begrijp me niet verkeerd, het is een goede speler als hij zijn niveau haalt.

Het is een speler waar je van kan genieten als hij zijn niveau haalt. Maar als hij zijn dag niet heeft dan spreekt helaas niemand hem er op aan, dat hij maar blijft schieten en niet in dienst van het elftal gaat voetballen. En dan erger je je continu aan Memphis.

Leuk voor hem, maar komt te kort voor dat niveau.ondanks de twee doelpunten gisteren was het niet best.

Mooie stap voor Memphis, zal ongetwijfeld enorm hongerig zijn om nog in de top te slagen, dus aan zijn gretigheid zal het niet liggen. Erg benieuwd of het een succes wordt.

Erg benieuwd of dit iets wordt. Depay komt in mijn ogen tekort voor de echte top. Handelingssnelheid te laag, te egoïstisch en te veel balverlies.
Dat egoïstische zie ik er nog wel uitgaan als hij bij jongens zit die allemaal groter zijn dan hem en bij een club zit waar hij niet de ster is. Dat zou dus wel een positieve werking om hem kunnen hebben.

Hoop wel dat hij het redt, maar het wordt lastig. Als je verder Aguero, Messi, Dembele, Fati en Griezmann ziet qua namen.. Maar goed. Aguero is veel geblesseerd normaal gesproken en eigen geldt dat ook voor Dembele. Dan is je concurrentie toch alweer een stuk minder.

Leuk voor Depay . Alleen heeft barca nu wel heel veel aanvallers. Aangezien Koeman graag 5-3-2 speelt gaat dat nog een probleem worden. Agüero , Depay , griezman , dembele , braithwaite Messi , Fati , trincao en misschien ben ik er nog wel 1 vergeten.

Is stichting doe een wens bij koeman langsgeweest ofzo. Dit had toch niemand zien aankomen dat depay bij een club als Barcelona terechtkomt. Nou iniedergeval goed nieuws voor real want met hem in de spits zullen hij en messi en griezman elkaar alleen maar in de weg lopen.

Dit zijn toch gewoon prima transfers hoor in deze tijd. En weet ze halen ook goals binenn. Aguero en Memphis scoren makkelijk. En daarnaast heb je weer wat concurrentie in je team. Afgelopen seizoen had Koeman helemaal geen echte spitsen tot zijn beschikking. Dit ziet er goed uit voor ze. En dan nog Gini erbij, speler met loopvermogen en goed aan de bal. Makkelijker aanvallen en scoren betekent ook minder gevaar voor je eigen defensie. Nou, ben benieuwd wat Perez gaat doen want Real kan niet achterblijven!

Denk een degelijke transfer hoor. Transfervrij ook nog.
Hij kan als spits spelen en als linksbuiten.

Enige waar ik mij dan zorgen over zou maken is het feit dat Memphis (zeker in Oranje, Lyon zag ik te weinig daarvoor) echt bijna niet meeverdedigd. Mocht hij dat bij FC Barcelona ook niet doen, gaan die het nog heel zwaar krijgen. Lionel Messi is daar de oppergod en die verdedigt al niet mee (echt heeeeel sporadisch loopt die eens mee terug).

Ik denk dat je niet 2 van die types voorin kunt hebben lopen, zeker niet als je de top wilt bereiken/alles wilt winnen.

Benieuwd hoe hij het gaat doen. Toch een enorme ontwikkeling doorgemaakt bij Lyon!

Ben wel benieuwd wat zijn rol wordt bij Barcelona. Persoonlijk zie ik de transfers van Memphis en ook eventueel Wijnaldum als pure breedteaankopen, ook gezien het spel wat vooral Laporta wil zien, als je dan Koeman niet meeweegt in de beslissing. Laporta wil het vertrouwde 433 terugzien en kijkend naar de selectie en beschikbare posities zullen Fati en Agüero in het geval van Memphis, en Frenkie, Pedri, Moriba en Busquets in het geval van Wijnaldum hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgen. Met Pjanic, Coutinho en Griezmann is het overigens al geen geslaagd huwelijk gebleken, en ik schat allen hoger in dan Wijnaldum en Memphis.

Zo'n Depay liet zich voor zijn transfer naar Lyon adviseren door Scisports, bij deze transfer lijkt hij te worden geadviseerd door zijn mentor Koeman en zijn financieel adviseur.

Voor Barcelona is dit natuurlijk een prima aanwinst. In La Liga zijn er toch nog wel wat partijen die Barcelona met ruime cijfers wint en Depay zal daar best zijn bijdrage aan gaan leveren. Als Koeman niet aanblijft kan Depay worden gebruikt om wat geld in kas te brengen want hij is nog niet extreem oud en heeft laten zien dat hij bij een Europese subtopper een leidende speler kan zijn.

Ben wel benieuwd of Depay het Spaans snel meester zal zijn. In Lyon kon hij het af met zijn Engels en door zijn goede prestaties was dit ook geen issue. Als je in Spanje niet presteert en ook niet de moeite neemt (of niet de intelligentie/capaciteiten/motivatie hebt) dan kan het niet spreken van de taal nogal eens worden aangedragen als een probleem.

Mensen hier zijn zo negatief over memphis, ik denk echt dat hij bij barca en met koeman samen echt kan gaan shinen

4-3-3
Ter Stegen, Dest, Busquets, Carcia, Alba.
De Jong, Wijnaldum, Pedri.
AnsuFati, Depay, Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Depay bedankt één ploeggenoot in het bijzonder na succesvol debuut

Memphis Depay kan terugkijken op een uitstekend officieus debuut voor Barcelona. De 27-jarige aanvaller speelde iets langer dan een helft in de oefenwedstrijd tegen Girona (3-1 winst) en maakte in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Een merkwaardige wending rond Goran Pandev. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren