PSV krijgt Ritsu Doan ondanks koopoptie weer terug uit Duitsland

Donderdag, 3 juni 2021 om 12:51Rian Rosendaal • Laatste update: 08:37

Ritsu Doan komt na de zomerstop niet meer uit voor Arminia Bielefeld. Sportief directeur Samir Arabi bevestigt donderdag in gesprek met BILD dat een langer verblijf van de aanvallende middenvelder niet meer tot de mogelijkheden behoort, daar de koopoptie niet wordt gelicht. Doan keert door het besluit van de Bielefeld-leiding terug naar PSV, waar de Japanner nog vastligt tot de zomer van 2024.

Bielefeld, dat afgelopen seizoen op het nippertje degradatie uit de Bundesliga wist te ontlopen, had Doan voor vijf miljoen euro definitief kunnen overnemen van PSV. Het ontbreekt de nummer vijftien van de voorbije voetbaljaargang echter aan de financiële middelen om aan dat bedrag te voldoen. "We zijn door onze mogelijkheden heen. Ritsu Doan zal ons gaan verlaten", laat Arabi weten in een reactie aan bovengenoemde Duitse krant.

Doan was in het seizoen 2020/21 een van de belangrijkste spelers in de selectie van Bielefeld. De PSV-huurling deed in alle 34 competitiewedstrijden mee en wist uiteindelijk 2787 speelminuten te noteren. Doan werd in april uitgeroepen tot Talent van de Maand in de Bundesliga. Op de slotdag maakte hij het zeer belangrijke tweede doelpunt in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Mede hierdoor eindigde Bielefeld uiteindelijk twee punten boven nummer zestien 1. FC Köln.

De 22-jarige middenvelder annex aanvaller gaf zelf onlangs nog aan een langer verblijf bij Bielefeld zeker wel te zien zitten. De clubleiding heeft echter anders besloten. Het is nu de vraag of er toekomst is voor Doan bij PSV. Het Eindhovens Dagblad meldde onlangs dat men in het Philips Stadion verwacht dat hij deze zomer vertrekt. Meerdere clubs zouden zich al hebben gemeld bij PSV, zo werd daaraan toegevoegd. Doan werd in 2019 voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen, al bleef een definitieve doorbraak in Eindhoven uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door hawky)

Als je hem deze zomer verkoopt is de kans best groot dat je hem voor een groter bedrag verkoopt dan de koopoptie die Arminia had, maar dan wel deze zomer, want van nog een seizoen verpieteren bij PSV daalt zijn waarde alleen maar. Of je moet hem een kans geven op “10” zijn beste positie, maar ik denk dat hij tekort komt.

3 juni 2021 om 13:01

Denk je echt dat er een club is die meer dan 5 miljoen gaat betalen die als buitenspeler betrokken is bij 7 doelpunten in 33 wedstrijden aan de onderkant van de Bundesliga?

3 juni 2021 om 13:08

Puur kijkend naar cijfers kan het inderdaad beter hoor. Ik heb ook niet elke wedstrijd van hem gekeken, maar als je gekozen bent voor talent van de maand en zelfs genomineerd voor talent van het jaar van de Bundesliga, dan kun je echt wel wat en is 5+ miljoen vrij realistisch. Zijn waarde ligt trouwens ook boven 5 miljoen.

3 juni 2021 om 13:49

Eens ik denk dat je na zo'n seizoen zelfs minimal het dubbele kan vragen.

Als Scherpen voor 5 miljoen verkocht kan worden kan Doan minimaal het dubbele opleveren na een seizoen als basisspeler in de BL waarin hij is verkozen tot talent vd maand en zelfs genomineerd voor talent vh jaar. Ik zou minimaal 12.5 miljoen euro vragen en anders lekker houden.

+ de marketing waarde als Japans international is ook wat waard overigens.

Het wordt tijd dat PSV ook miskopen die wel gewoon kwaliteit hebben voor de hoofdprijs gaat verkopen.

3 juni 2021 om 13:53

Je kan Ajax niet vergelijken met Psv. Dat is alsof je zegt dat Bayern München meer krijgt voor de spelers dan een Leipzig. Ajax staat er financieel veel beter voor en is de grotere naam en vooral de laatste jaren veel meer Europees succes. Dat zie je dan terug in het verkopen van een reservedoelman voor 5 miljoen.

Als PSV ook veel geld op de bank heeft staan, Europees succes boekt en veel kapitaal op het veld heeft staan gaan vanzelf de prijzen van spelers omhoog.

3 juni 2021 om 15:03

Wat een onzin. Ajax heeft een fantastisch marketing apparaat waardoor iedereen dingen is gaan geloven. Maar PSV en Ajax vergelijken met Bayern en Leipzig slaat echt als een tang op een varken? Hoe vaak is Leipzig kampioen geworden?

PSV is de laatste 20, 30 en 40 jaar gewoon de meest succesvolle club in Nederland met de meeste landstitels.

PSV had daarnaast een eigen vermogen van 35 miljoen begin dit seizoen + waarde op het veld. PSV moet spelers verkopen voor het boekjaar, net zoals Ajax dat moet doen (volgens Overmars moet Ajax elk jaar voor 50 miljoen verkopen).

Daarnaast is het Ajax de afgelopen 15 jaar (misschien wel al langer trouwens) maar liefst 1x gelukt to overwinteren in de CL. 1 x. 1x. 1x. Niet structureel. 1 x overwinteren van de groepsfase. 1x. Niet 2 x zoals Psv. Meteen de halve finale gehaald, maar dat hebben Lyon en Leipzig ook vorig jaar, er zit elk jaar wel een verassing bij of een team dat boven zichzelf uit stijgt.

3 juni 2021 om 15:38

Je kijkt toch vaak naar de laatste 3, misschien 5 jaar. Wat kunnen resultaten van 15 jaar geleden nou boeien op dit moment (laat staan 20-30-40 jaar)? Dat is alsof PSV gaat onderhandelen met een speler van Portsmouth maar wel 15 miljoen gaat betalen want 10 jaar geleden speelde ze nog Premier League voetbal. PSV is de laatste 5 seizoenen 1x kampioen geworden en Europees is het de laatste jaren dramatisch. En veel miskopen en financieel staan ze er een stuk slechter voor dan Ajax. Dus dat Ajax meer kan vragen is toch logisch. Grotere naam, club, achterban, meer geld en laatste jaren Europees succes.

3 juni 2021 om 13:51

Mogelijk dat hij in het systeem van Schmidt beter tot zijn recht komt. Schmidt speelt 4222, dus in feite met 2x een 10. Doan heeft nu ook een heel seizoen Bundesliga ervaring. Zou hij minder zijn dan een Thomas of Mauro? Als Ihattaren vertrekt heb je namelijk Madueke, Vertessen en die spelers nog achter basisspelers Gotze en Gakpo voor de dubbele 10 linie. In de spits vertrekt Malen al, dus mogelijk dat Madueke daar meer zal komen te spelen. Het zal aankijken worden wie er verder komen en gaan.

3 juni 2021 om 14:11

Is naar mijn mening gebaseerd op zijn FCG tijd het best op rechtsbuiten/mid, alleen denk ik dat hij dan alle vrijheid moet hebben en de creatieve man moet worden. Dat gaat niet gebeuren bij PSV, ook al is hij echt een hele goede speler. Zou hem verkopen deze zomer

3 juni 2021 om 14:22

Bij Arminia Bielefeld zijn ze dus allerminst overtuigd dat hij nu te verkopen moet zijn voor meer dan die 5 miljoen euro. Anders hadden zij Doan echt wel overgenomen voor die koopoptie van € 5mln. en hem met winst doorverkocht.
Ik verwacht dat er door Corona veel minder markt is om grote bedragen neer te leggen voor dergelijke spelers die door de top te licht zijn bevonden. Het zullen deze zomer heel veel transfervrije overgangen gaan worden en heel beperkt miljoenentransfers, verwacht ik.
Dus in dat kader snap ik heel goed dat Arminia het voor 5 mln niet aandurft met Doan.

3 juni 2021 om 16:36

Kijk voor de grap eens hoeveel Arminia jaarlijks uitgeeft aan transfers. 5 miljoen is evenveel als ze in de afgelopen 5 seizoenen hebben uitgegeven. Daarnaast zou dat, zoals in het artikel staat, 20 -30% van hun totale budget zijn.

Was erg sterk dit seizoen in de Buli. Heeft zichzelf zeker in de etalage gezet. Zou als PSV zijnde nu bijna gaan twijfelen of je hem niet een kans moet geven in de voorbereiding. Aan de andere kant heb je met Gakpo, Madueke, Vertessen en Gã¶tze genoeg opties op de flanken. Tenzij Schmidt 4-3-3 wilt spelen, dan is het natuurlijk wel fijn om een speler als Doan erbij te hebben.

3 juni 2021 om 12:58

Slechter dan de Ihattaren van afgelopen seizoen gaat hij het niet doet. Lijkt me een prima back up voor achter Götze of Madueke.

3 juni 2021 om 13:00

Denk dat zijn tijd bij PSV er op zit, deze zomer kan je hem nog verkopen zonder verlies ( waarschijnlijk ). Zonde voor alle 3 de partijen nu niet kunnen profiteren van de beste deal en dat was Doan naar Bielefeld.

3 juni 2021 om 13:01

Natuurlijk niet. Hij liet bij PSV helemaal niks zien en vond het dan ook een zeer matige speler. Daarnaast zijn Madueke en Ihatarren gewoon betere spelers. Ihatarren zal helaas vertrekken waarschijnlijk, wat hem een bruikbare wissel zou maken. Maar als wissel vertegenwoordigt hij een te hoog bedrag en wordt hij alleen maar minder waard. Gewoon verkopen dus want met Madueke en Gotze heb je al 2 betere opties voor die positie en gewoon verder gaan met Vertessen en Mauro als eventuele wissels.

Ik weet niet of er in Eindhoven volgend seizoen weer in die 4-2-2-2 wordt gespeeld, maar is Doan niet juist daar een speler voor? Je hebt voor de twee posities achter de spitsen dan Gakpo, Gotze en een goeie speler als Doan. Denk dat hij met zijn energie, loopvermogen, korte dribbel en uitstekende afstandschot daar van waarde kan zijn. Meer in ieder geval dan een vrij groene Mauro Junior.

3 juni 2021 om 13:05

Wat hij bij PSV liet zien was toch echt te weinig. Blijkbaar een goed jaar gedraaid, maar als je nu geld voor hem kan vangen zou ik denk ik het zekere voor het onzekere nemen en hem verkopen. Mocht hij onverhoopt toch blijven dan zal hij zeker de kans krijgen lijkt me!

Doan, Lucassen, Bruma, ze komen niet in de plannen voor en psv zegt ze te willen verkopen en niet te verhuren. Toch? Maar als niemand ze wil kopen, dan verwacht ik toch dat ze middels verhuur nog wat compensatie zullen gaan proberen te vangen.

3 juni 2021 om 13:05

Er is vrij veel interesse in Doan. Luckassen en Bruma weet ik zo niet. Volgens mij wil Olympiakos Bruma wel overnemen, maar voor een lager bedrag dan de koopoptie meen ik te herinneren.

Moet toch makkelijk te verkopen zijn zou ik zeggen. Goed seizoen gedraaid, maar voor PSV net te licht.

Zou het wanbeleid vinden als hij voor minder dan €7.5 miljoen verkocht wordt. Overmars verkoopt miskopen met winst, en Doan was vorig seizoen echt een goede speler in de Bundesliga en de Jong verkoopt hem met verlies. Laat hem volgend seizoen spelen, geloof oprecht dat hij beter is dan Vertessen. Götze, Gakpo, Doan, Vertessen voor de half 10 posities. Zahavi, Romero, Madueke en aankoop voor de spits.

Drommel
Teze
Ramalho
Boscagli
Max
Gotze
Sangare
Propper
Gakpo
Madueke
Aankoop
3 juni 2021 om 13:19

Spelers als Magallan, Bandã© worden echt niet met winst verkocht. Soms heb je gewoon spelers die het niet zijn, dat maakt het niet meteen wanbeleid.

3 juni 2021 om 13:29

Alleen zitten er bij Ajax ook goede aankopen tussen. Afgelopen seizoen viel het gelukkig mee bij PSV. Maar het seizoen daarvoor zijn er echt alleen maar slechte aankopen gedaan bij PSV, op Boscagli na, maar die had een seizoen nodig op gang te komen.

3 juni 2021 om 13:28

Ajax heeft ook een iets andere naam in het door laten stromen van talenten en spelers dan psv. Ajax heeft in de laatste 20 jaar gewoon een flink aantal spelers laten doorstromen die het wel hebben waargemaakt. Suarez, Ibra & Sneijder bijvoorbeeld.
Daarbij speelt Ajax laatste jaren Europees goed mee en dat drijft de waarde ook op. Ook is Ajax gewoon in alles een grotere club dan psv.

Nou FC Groningen...Terugkopen heb je de financiële middelen niet voor maar huur hem anders...Groningen kan hem goed gebruiken en bij PSV beland ie toch op de reserve bank of jong psv.

3 juni 2021 om 13:13

Misschien verhuren met doorverkoop percentage als hij opbloeit

3 juni 2021 om 13:16

Op basis van wat zou dat een goed idee zijn voor Psv. PSV kan zichzelf nu verzekeren van 5-8 miljoen voor een overbodige speler, het geld is hard nodig om het verlies van dit seizoen goed te maken en eventueel de selectie nog te versterken. Een jaar Groningen gaat hem echt niet ineens 10-15 miljoen waard maken.

3 juni 2021 om 13:46

Ik vond hem op zijn eerste jaar na helemaal niet goed. Was blij dat we dat bedrag nog kregen eigenlijk. In de tijd dat we weer opklommen zat hij bij de Azie Cup.

Groningen kan deze speler wel gebruiken, misschien leuk voor verhuur? Spelers bloeien altijd op in Groningen

Heel graag terug naar Groningen. Als deze jongen goed gebruikt wordt kan hij zeker bij Psv mee.
Iemand die zegt dat hij net tekort komt voor psv heeft hem geen aantal wedstrijden op zijn positie zien spelen. Vond hem bij ons grunn echt een jongen met enorme potentie.
Ben er ook bijna van overtuigd dat hij nog ergens gaat doorbreken.
Hij en nu Suslov zijn echt de grootste talenten vd laatste jaren hier.

3 juni 2021 om 13:23

Armoe troef als je als bundesligaclub niet eens 5 miljoen kan ophoesten

'mede hierdoor eindigde Bielefeld uiteindelijk twee punten boven nummer zestien 1. FC Köln, dat uit de Bundesliga verdween.'

1.fc Koln heeft zich gehandhaafd Vz..

On : Zag het wel aankomen, financiële situatie bij Bielefeld is al jaren slecht. Heel knap dat ze zich hebben weten staande te houden dit seizoen.

Werd mvp in een krakkemikkig Bielefeld met 5 goals (gescoord tegen Bayern, Leverkusen, Stuttgart en Mainz) en 3 assists (wolfsburg, Stuttgart, en Mainz), rookie of the season in maart, en stond in de uitverkiezing voor rookie of the season (wat uiteindelijk Wamangituka werd van Stuttgart, wat terecht was overigens). Samen met Pieper (vanavond tegenstander van Jong Oranje) was hij een van de stabiele factoren van Bielefeld waardoor ze degradatie ontliepen en boven grotere clubs zoals Schalke, Koln en Werder eindigde. Hij is nog maar 22, wordt binnenkort 23. Dus ik denk een club als union en augsburg kan hij wel de overstap maken.

Hij heeft een prima indruk achtergelaten in de Bundesliga, dus ik verwacht dat er wel een andere Duitse club toe gaat slaan.

3 juni 2021 om 14:01

Zou een goed bruikbare speler voor leipzig zijn..Een zeer talentvolle elftal waarin Doan erg goed zou passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren