Feyenoord-commissaris verrast met bezoek aan Braziliaanse topclub

Donderdag, 3 juni 2021 om 10:14Rian Rosendaal • Laatste update: 10:54

Feyenoord-commissaris Toon van Bodegom bracht woensdag een bezoek aan het hoofdkantoor en het stadion van São Paulo, zo brengt de Braziliaanse club naar buiten in een verslag op de clubsite. De bestuurder van de Rotterdamse club sprak uitgebreid met voorzitter Julio Casares en het gesprek met de preses van São Paulo heeft duidelijk veel indruk gemaakt op Van Bodegom.

"São Paulo is een club met een zeer rijke geschiedenis, zowel binnen als buiten Brazilië", zo laat Van Bodegom weten in een reactie op de website van de Braziliaanse grootmacht. "Het is echt geweldig om hier te zijn en zo'n warm welkom te krijgen." Casares grijpt de ontmoeting met zijn Nederlandse collega aan om Feyenoord een groot compliment te geven. "Het is een club met ontzettend veel traditie. We hopen onze onderlinge band te versterken en onze grenzen te kunnen verleggen."

Van Bodegom ging ook op de foto met Casares, die de commissaris van Feyenoord een shirt overhandigde met zijn naam en rugnummer zeven erop. Het is niet duidelijk of er door beide partijen is gesproken over een eventuele toekomstige samenwerking op het gebied van transfers. São Paulo deed in de afgelopen jaren tot tweemaal toe zaken met Ajax. In 2017 werd David Neres verkocht aan de Amsterdamse club en vorig jaar volgde Antony het voorbeeld van zijn landgenoot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door elninoo)

Dit is een hele goede move! Petje af, hopen dat dit daadwerkelijk tot transfers gaat leiden. In Zuid-Amerika zijn zoveel talenten, als je dan ook nog een "samenwerking" aan kan gaan met een van de grootste club, chapeau! Sla deze weg maar in Feyenoord, kijk verder als de Nederlandse competitie.

3 juni 2021 om 11:06

Prima dat Feyenoord de focus verlegd naar dit soort clubs. Alleen vraag ik mij af hoe dit financieel haalbaar moet zijn in de toekomst. En jonge braziliaan die een aantal wedstrijden in het eerste heeft gespeeld wordt al snel gekoppeld aan een bedrag van 7 a 8 miljoen. Doet hij dan ook nog behoorlijk mee dan gaat dat bedrag naar de 12. Dat lijkt mij voor Feyenoord financieel niet haalbaar. Maar het netwerk in zuid amerika uitbreiden? Waarom niet?

3 juni 2021 om 11:10

Feyenoord lijkt achter de schermen toch bezig aan een structurele verandering van het beleid. Ben benieuwd hoe het zit met eventuele investeerders.

3 juni 2021 om 11:22

Indien er investeerders komen dan zullen transfers uit Brazilië mogelijk worden. Maar in de huidige situatie lijkt mij dat een utopie. Persoonlijk zou ik het tof vinden als Feyenoord dat soort jongens zou kunnen strikken in de toekomst. De eredivisie kan wel een boost gebruiken.

3 juni 2021 om 14:04

@ elnino
Daarom moet Feyenoord ook niet wachten tot die gasten al 30 wedstrijden in het eerste elftal hebben gespeeld maar ze al 2-3 jaar eerder binnen halen.

3 juni 2021 om 14:29

El_capitano,

Die gasten in Brazilië debuteren doorgaans al op 17 jarige leeftijd als ze wat kunnen. Hoe wil je ze dan op hun 14e a 15e binnenhalen? Zoiets is in Nederland vrijwel onmogelijk en brengt ook de nodige risico's met zich mee. Al met al is het gewoon een lastige zaak als je talenten uit een ander continent wilt binden. Of je loopt een groot risico en ze zijn piepjong. Of je loopt een kleiner risico maar je betaald de hoofdprijs.

3 juni 2021 om 11:11

Grote kans dat Feyenoord nu Sao Paulo afdankertjes kan kopen. De beste gaan naar Ajax en andere topclubs.

3 juni 2021 om 12:18

Maak je geen ilussies, de beste gaan naar daadwerkelijke topclubs en niet naar Ajax. Ook Ajax is niet in staat een nieuw Neymar van Santos te kopen als die al lang en breed op de radar staan van clubs als Barca en Real. Wat dat betreft zijn ook Neres en Anthony 'afdankertjes' om jouw woorden te gebruiken.

3 juni 2021 om 13:10

*De beste gaan naar Ajax OF naar topclubs. Dan klopt het al meer. Verder is een samenwerking met zo'n club altijd goed, zij zullen ook talenten wegvissen bij subtoppers uit Brazilië die kan je nu proberen hierheen te halen.

3 juni 2021 om 13:47

Spelers als Antony en Neres zijn helemaal niet zo goed als je kijkt wat er rond loopt in Brazilië. De echte grote talenten gaan naar de echte topclubs voor tientallen miljoenen zoals Vinicius en Rodrygo naar Real gingen

3 juni 2021 om 11:14

Ik vind dit zelf niet zo'n goede move. Kan me wel voorstellen dat Feyenoord supporters hieruit moed putten, omdat het lijkt alsof er eindelijk aan scouting wordt gedaan. Brazilië lijkt me daarentegen een bijna onmogelijke markt voor Feyenoord, dus zou me dan eerder richten op landen waar nog iets mogelijk is.

3 juni 2021 om 13:42

Nee, ja... want stilzitten en bedenken dat dit geen zin heeft, is natuurlijk ook veel beter.
Je moet toch ergens beginnen?
En misschien levert het niks op, het is altijd beter dan niks doen.

3 juni 2021 om 14:35

Je doet net alsof dit een alles of niks move is. Ik zge toch ook, begin dan in een land waar het nog reeele kaart is. Feyenoord heeft al niet teveel centjes, dus beter niets weggooien.

Zou mooi zijn als dat vruchten kan gaan afwerpen, maar ik verwacht er niet te veel van.

Sao Paulo zal zijn spelers evengoed zo duur mogelijk willen verkopen en Feyenoord heeft op het moment lang niet zo veel financiële middelen als Ajax.

Brazilie is een moeilijke markt voor Nederlandse clubs. Ajax heeft nu een aantal keer zaken kunnen doen, maar dat zijn dan alleen maar talenten. Jongens die wat ouder zijn en al iets hebben bewezen in het 1e, zijn ook voor Ajax niet te betalen en gaan naar de grotere voetballanden. Desalniettemin natuurlijk goed als Feyenoord daar laat zien dat ze er ook zijn. Vraag me alleen af of daar echt iets uit kan komen zolang de financien nog zijn zoals ze nu zijn.

3 juni 2021 om 17:47

Misschien dat er niet meteen spelers gehaald kunnen worden, maar alvast een goeie relatie opbouwen kan in de toekomst voordelen hebben als het geld er wel is. Het zal niet direct een korting betekenen, maar maakt natuurlijk wel de onderhandelingen makkelijker. Maar inderdaad eerst maar eens zorgen dat er uberhaupt geld is om iets te kunnen doen

Wat doen de voorzitter van de RVC bij zo bezoek? Prima dat Feyenoord buiten de grenzen kijkt, maar dit is toch de rol van een AD? De RVC zou een controle orgaan moeten zijn...

Typisch Feyenoord dat iedereen maar doet wat hij wil zonder dat dit bij de functie past.. bij een Ajax zie je toch ook alleen Vd Sar en Overmars naar buiten treden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren