Conflict tussen Real en Ramos begon met ruzie na blamage tegen Ajax

Donderdag, 3 juni 2021 om 09:42Rian Rosendaal • Laatste update: 09:43

Tussen Sergio Ramos en Real Madrid lijkt het niet meer goed te komen. De 35-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd en in Spanje gaat men er vanuit dat de samenwerking op korte termijn wordt verbroken. AS, dat zelfs rept over een 'divorcio total', kijkt donderdag in een uitgebreide analyse terug op de verschillende botsingen die er zijn geweest tussen Ramos en Real-voorzitter Florentino Pérez.

Ramos zette in 2015 zijn handtekening onder zijn huidige topcontract. Met de zesjarige verbintenis en het jaarsalaris van twaalf miljoen euro werd destijds voorkomen dat de routinier zou worden weggeplukt door het Manchester United van toenmalig manager Louis van Gaal. Pérez had net boegbeeld Iker Casillas uitgezwaaid en wilde ten koste van alles voorkomen dat Ramos ook zou vertrekken. Volgens bovengenoemde Spaanse krant ging de preses schoorvoetend akkoord met het zeer lucratieve contract voor Ramos.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Real Madrid zet Sergio Ramos niet in bij presentatie nieuw thuisshirt

Het boegbeeld ontbrak bij de lancering van het shirt voor volgend seizoen.Lees artikel

In de jaren nadien stonden Ramos en Pérez nog wel vaker lijnrecht tegenover elkaar. In maart 2019 was er zelfs een woordenwisseling in de kleedkamer van Real na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Ajax in de achtste finale van de Champions League. Pérez kreeg van de mandekker het verwijt dat er slecht beleid werd gevoerd in Madrid. Enkele maanden later schermde Ramos met een aantrekkelijke aanbieding uit de Chinese competitie, maar Pérez weigerde om hem tussentijds te laten gaan. De publieke opinie keerde zich tegen de verdediger, die zich genoodzaakt zag om een persconferentie te geven. "Ik wil mijn loopbaan afsluiten bij Real, ik zou zelfs gratis voor deze club spelen", zo sprak hij in 2019

Wat volgens AS ook meespeelt bij de stroeve relatie tussen Ramos en Real is het feit dat hij zijn medespelers zou hebben opgeroepen om de salarisverlaging van tien procent te weigeren. Volgens hem zou het geld dat daarmee vrijkomt alleen maar worden gebruikt om de komst van Kylian Mbappé te financieren. Door de weigering van Ramos lijkt een nieuw contract verder weg dan ooit te zijn. Opvallend genoeg werd hij niet gebruikt bij de campagne om het nieuwe thuisshirt te promoten. Daarnaast heeft de Koninklijke met David Alaba reeds een eventuele vervanger aangetrokken voor volgend seizoen.


Poll

Zie jij Sergio Ramos volgend seizoen nog bij Real Madrid spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door riqui8)

En daar gaat de volgende clublegende, dat ze zichzelf daar nu onderhand nog steeds niet achter de oren beginnen te krabben ... daar mogen ze wel echt mee gaan beginnen willen ze uberhaupt spelen om een prijs volgend seizoen. Grappig dat ze die thuisnederlaag tegen Ajax een blamage noemen, Ajax was op alle fronten vele malen beter over het hele seizoen, zelfreflectie; het is niet voor iedereen weggelegd

3 juni 2021 om 09:48

Ramos loopt nu wel op zijn laatste benen. Een geweldige verdediger maar je ziet hem wel steeds minder worden wat niet vreemd is gezien zijn leeftijd

3 juni 2021 om 09:58

Eens maar die kan nog wel een jaar mee gelet op het gebrek aan kwaliteit bij de rest van de selectie

3 juni 2021 om 10:06

Wat er met die Varane is gebeurd weet ik niet. Die is echt ver weg gezakt. Die Militao vind ik wel een hele goede verdediger. Die was fenomenaal bij FC Porto en lijkt nu bij Real ook langzaam zijn draai te vinden

3 juni 2021 om 11:28

Ongelofelijk he? Die Varane lijkt mentaal echt een knak te hebben gekregen, geen schim meer van wat het was. Militao is absoluut een geweldenaar

3 juni 2021 om 10:00

Zo erg is het toch niet om afscheid te nemen van Ramos? Het beste is er wel vanaf en je moet op een gegeven moment ook gewoon echt gaan verjongen.

3 juni 2021 om 10:02

Beetje makkelijk scoren dit. Komend seizoen wordt Ramos 36. Is dat dan een speler waar je nog miljoenen in moet investeren? Of moet je accepteren dat het een hele mooie periode is geweest, maar dat het tijd is om dit elftal te verjongen? Hetzelfde geldt natuurlijk voor anderen binnen hetzelfde team.

Oudere spelers kunnen zeker nog van waarde zijn, maar bij deze leeftijden moet je kosten/baten goed afwegen. Ik zie liever een Militao nu centraal spelen, die het prima heeft gedaan en nog jaren meekan om te groeien.

Ramos is een absolute held, maar je kan hem moeilijk miljoenen blijven betalen tot hij 40 is.

3 juni 2021 om 10:41

Als je als grootste club ter wereld met 1-4 van, met alle respect, Ajax verliest is dat absoluut een blamage.

3 juni 2021 om 11:31

@benzema; Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Daarbij dat geroep dat Real de grootste club ter wereld is ... vermoeiend. Ze hebben een geweldige prijzenkast maar sportief gaat het toch hard bergafwaarts. Qua aanhang en waarde blijven Man U en Barca voor (bron google), geen idee wat jij dan bedoeld met "grootste club"?

3 juni 2021 om 11:54

Google top 15 biggest and most supported clubs, jammer joh

3 juni 2021 om 11:59

Grootste club is subjectief en voor iedereen anders. Ik vind Real de grootste club en vind het een schande wat ze tegen Ajax presteerden.

3 juni 2021 om 13:16

Het aantal volgers op social media is niet de enige graadmeter voor populariteit, Beautiful Game7...

3 juni 2021 om 13:22

Ja hoor daar is onze madrid liefhebber weer. "ikbengoed" is gewoon een troll eerste klasse en die moet je bij de mods aangeven zoals zij dat ook doen als een Real fan iets zegt bij een Barca topic dan worden zn reacties verwijderd en word je gebanned.Daarnaast die man heeft vaker dat hij foutieve dingen verspreid. In het seizoen had hij het al over de 3e club van Spanje en EL. En toen barca 3e eindigde was ie stil.Om terug te komen om de zoveelste onzin die deze man verkondigd:- Real heeft de meeste volgers van alle voetbalclubs.-Real heeft de 2e grootste omzet ter wereld met maar 10 miljoen achter Barca dit jaar.- Reals brand is de meest waardevolle van alle voetbal clubs.- Real is record kampioen zowel nationaal als internationaal heeft Real de meeste prijzen gepakt van alle voetbalclubs.Dit zijn allemaal feiten die allemaal zijn gepubliceerd door Forbes, KMPG, en andere menige onderzoeksbureaus.Dus feitelijk is Real de grootste club ter wereld en dat nog steeds, vorige jaar nog kampioen geweest, dit jaar CL halve finale gehaald en dit jaar tot de laatste speeldag mee gedaan om de titel, dit met een groep met 65+ blessures. Wat heeft Barca gedaan ? Behalve een copa....al 2 jaar kansloos voor de titel, al 6-7 jaar geen CL gewonnen zou je dan zeggen Barca is EL niveau of vergaande glorie zoals je dat telkens elke keer herhaalt over Real.Maar zo zal je zien jongens,"ikbengoed" is dan niet mans genoeg om te reageren op inhoudelijk feitelijke reacties.

3 juni 2021 om 13:28

real madrid ik ook de grootste club alleen al 13x CL gewonnen

3 juni 2021 om 13:38

@ Toensi87: Er is ook een verschil tussen de trol (proberen te) spelen en daar hopeloos in falen en gewoon uitermate gebrekkig zijn in de ontwikkeling van de hersenen. Ik zou me niet druk maken om wat mensen met een gebrekkig ontwikkelingsniveau allemaal roepen, jij weet toch beter? Ik zei het pas ook aan real8madrid, dat hij er niet op in moest gaan. Laat gaan kerel. Dat soort figuren waar je het over hebt ga je toch niks zinnigs aan het verstand brengen, want die kunnen het niet bevatten. Wat vind jij van de situatie met Ramos? Ik denk niet dat de club zich moet laten gijzelen door hem en aan de andere kant hoop ik ook het beste voor hem. Hij wil de deal niet aanpakken, de club wil de deal niet uitbreiden. Dat kan, dan scheiden de wegen en hoop ik dat hij elders voor flink veel geld nog eventjes aan de bak kan.

3 juni 2021 om 18:46

Toensie het is heel simpel, ik constateer de feiten en weerleg ze. Dat mensen social media volgers als enige graadmeter pakken om de grootheid van een club aan te geven is naast beperkt vooral kijken met een gekleurde bril. Dat de die hard Madrid fan daar aanstoot aan neemt ligt vooral aan diegene die de feiten niet onder ogen wil zien. Ik vind dat naast onrealistisch vooral erg jammer

3 juni 2021 om 10:42

Tuurlijk speelde Ajax goed, maar Real is een ploeg die regelmatig CL finale speelt, en Ajax de jaren er voor nog niet door de voorrondes kwam... Dus blamage is wel te begrijpen

3 juni 2021 om 10:57

Denk juist dat Real Madrid te lang vasthoudt aan clublegendes. Ramos, Kroos, Modric en Marcelo noem ze maar op zijn allemaal niet meer wat ze ooit geweest maar toch worden ze maar niet vervangen. Grote clubs die een langere tijd aan de top bleven deden dat door soms spelers te vervangen terwijl ze nog 1 of 2 jaar meekonden. Dat is op het moment niet leuk maar achteraf zoveel beter dan een team dat langzaam doodbloedt. Real Madrid dreigt een soort minder dramatische versie van het AC Milan van een jaar of 10 geleden te worden.

3 juni 2021 om 11:04

Kroos en vooral Modric waren dit jaar juist fenomenaal. Samen met Benz en Courtois de reden dat Real mee deed om de hoofdprijzen. Marcelo is wel echt op. Niet eens meer goed genoeg om back up te zijn.

3 juni 2021 om 11:43

4-1 verliezen van Ajax is voor Real gewoon een blamage kerel. Real had net 3x de champions League gewonnen. Is een grotere club dan had met een betere selectie. Niet arrogant worden.

3 juni 2021 om 12:20

Die ruzie tussen Ramos en Perez snap ik echt erg goed. De pijnlijkste uitschakeling ooit. Je denkt dat je er bent. En toch thuis word je weg gespeeld door een team met een budget van 100mil. Ramos die express geel pakte in Amsterdam en vervolgens een ceamra ploeg had in Bernabue om te filmen krijgt deksel op de neus. Echt die gezicht zal ik nooit vergeten hoe hij daar zat. En hele Madrid zag je ze aangeslagen en kapot van die wedstrijd en ik denk zij zullen nooit deze wedstrijd vergeten.

3 juni 2021 om 18:37

Ag ja erger dan bayern Barca van vorig jaar kan bijna niet. Die was pas pijnlijk!

3 juni 2021 om 12:39

Voor grote clubs als Real Madrid is 1-4 verliezen altijd een blamage, of dat nou in LaLiga tegen Barcelona is, of in de Copa tegen Alcorcon.

3 juni 2021 om 13:26

Natuurlijk is het een blamage als Real Madrid van Ajax verliest kom op

Hoe komt het dat Ramos die gekke baard eigenlijk heeft? Vind dat er zo lelijk en onverzorgd uit zien.

On topic: Dit zit echt goed fout daar. Ook wat hij nu aan het doen is en de spelers pushen om niet in te stemmen met een salarisverlaging.

Ik vind dat hij makkelijk 2 jaar had moeten kunnen bijtekenen aan zijn voorwaarden om mooi af te sluiten maar gek dat dat er niet van af kan, terwijl er geld zat was en is, zeker voor iemand zo belangrijk als hem.

3 juni 2021 om 09:49

Hij komt aan die baard omdat hij zich niet scheert 😉

3 juni 2021 om 09:52

Hoe het komt? Door het te laten groeien heb ik het idee? On: Als hij werkelijk gratis voor Real had willen spelen, dan had hij nu ook met een salarisverlaging akkoord kunnen gaan. De komst van Mbappe zal Real alleen maar voorruithelpen, of hoopt hij elk jaar na Benzema topscorer te worden?

3 juni 2021 om 09:53

haha, hij kan die baard wel afscheren, maar dan zit hij nog helemaal vol met plakplaatjes die ook nog eens totaal onsamenhangend zijn.

Maar goed, zo lang hij zo veel geld thuis brengt gaan zn vrouw en vrienden echt niet tegen m zeggen dat het er niet uit ziet.

Zonde als er weer zo'n grote speler op zo'n manier weg zou gaan bij Real. Je legendes koesteren is toch mooier.

Lijkt net een slechte aflevering van GTST. Het botst tussen Ramos en Real, Ramos wil niet verlengen, dan zoeken ze weer toenadering, dan gebeurt er weer iets waardoor Ramos weer weg wil etc. Nu weten we het wel...

Het was inderdaad waardeloos beleid van Perez, om zo maar te rekenen dat zijn best betaalde verdediger in de knock out fase van de Champions League beschikbaar zou zijn. Maar die Perez had er geen rekening mee gehouden dat Ramos weer eens geschorst op de tribune toe zat te kijken. Waardeloos beleid inderdaad. Daar had Ramos zelf totaal geen invloed op.

3 juni 2021 om 10:58

Wie pakte er in de heenwedstrijd opzettelijk een gele kaart? Perez of Ramos?

3 juni 2021 om 11:30

Volgens mij mis je het punt een beetje.

Is wel pijnlijk hoe er straks afscheid wordt genomen. Is toch wel een grote minpunt bij Perez afscheid nemen van legendes. Wat hij wel goed doet is dat ze altijd welkom zijn voor een bepaalde functie bij een club. Alleen een echt afscheid kan hij dan weer niet. Ontzettend jammer overigens dat Ramos niet wil verlengen. Had ook onder Ancelotti van grote waarde kunnen zijn.

Ik kan altijd genieten van dit soort spelers. Echte jongens met een hart voor de club die alles van zichzelf eisen en ook (terecht) verwachten dat de club dat terugbetaald. Het lef hebben om een voorzitter keihard aan te vallen wanneer het beleid niet in orde is. Ik vind Ramos een fantastische speler en ik ben er ook van overtuigd dat hij de voornaamste reden is dat Real de laatste jaren nog niet is ingestort. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als speler maar vooral door de manier waarop hij zichzelf en de ploeg tot uitersten drijft. Een echte aanvoerder en een gemis voor La Liga als hij zou vertrekken. Zonde ook als dat op deze manier moet. Zo'n speler verdient een groots afscheid in een laatste wedstrijd. 85e minuut en 80.000 man die staan en klappen.

3 juni 2021 om 10:11

Oorspronkelijk had hij toch ook meer hart voor Sevilla. Hij heeft veel betekend maar ik zie hem ook wel weer voor een andere clubs spelen.

3 juni 2021 om 22:12

Oh ja ik bedoelde het ook niet zo dat ik hem niet voor andere clubs zie spelen. Meer de inzet die hij in Real steekt. Het is niet gewoon zijn werkgever waar hij zijn wedstrijdjes voor speelt. Hij zet zich echt met alles wat hij in zich heeft in voor de club waar hij speelt.

3 juni 2021 om 22:22

Tja. Lezen. Het blijft lastig. Je schrijft een heel stuk op basis van een zin in mijn artikel terwijl de zin die erop volgt mijn standpunt al relativeert en je hele punt dat je maakt te niet doet. "niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als speler maar vooral de manier waarop hij zichzelf en de ploeg tot uitersten drijft." Het gaat dus niet perse om statistieken en prestaties. Wat dat betreft heb je volkomen gelijk. Dan is Benzema belangrijker en doet Courtois het ook niet slecht. Ik doel vooral op het mentale aspect. Ronaldo inspireerde de ploeg jarenlang qua trainingsethiek en overgave voor het spelletje. Dat heeft Ramos daarna wel overgenomen en vind ik een van de belangrijkste aspecten van een team dat als geheel goed presteert.

Ai, dat was pijnlijk dat tweeluik tegen Ajax. Daar ging de captain zelf ook niet geheel vrijuit in kan ik me herinneren . Partijen worden het zakelijk niet eens, dat gebeurt vaak genoeg. Er zijn daar toch wel wat voorbeelden van de laatste tijd. Als Ramos het bod van de club niet wil accepteren, en wil uitstappen is dat heel jammer, maar dan moeten we maar zien hoe we zonder hem verder gaan. Het beleid is er niet van vandaag - éénjarige verlenging voor oudere spelers - en als iedereen 10% van de vele miljoenen die verdiend worden moet inleveren om toch een grote aankoop te doen / de club beter te maken, dan moet je niet moeilijk doen. Als Modric die voorwaarden kan accepteren, dan weet ik niet waarom anderen dat niet zouden kunnen. En al helemaal de captain niet.

Ironisch dat die zeiksnor fan van Real dan pas nog roept dat ze niet al hun legendes afdanken omdat Vazzy een nieuw contract heeft gekregen....dat is pas een echte Real-legende! lol

3 juni 2021 om 13:25

Hey Samcro, grote vriend hoe is het met je kerel? Lang niet gezien hier op dit forum. Alles okay? Hoe is het met Arsenal? Met mijn club gaat het niet zo best momenteel. Onzekere toekomst, Zidane weg, nieuwe (terugkerende) trainer, etc. etc. Het ga je goed met the Gunners!

3 juni 2021 om 14:24

Ik ben je vriend niet en Arsenal heeft hier niets mee te maken. Maar ik hoop dat allebei onze clubs er bovenop komen, zou mooi zijn als wij Real weer eens verslaan.

3 juni 2021 om 14:46

Als de clubs de degens kruisen, dat de beste moge winnen en dat het in elk geval een mooie pot mag worden. Succes ermee!

Dat was toch het mooiste verhaal ooit toen, express geel pakken, 1-4 eraf gaan en tot overmaat van ramp een docu laten maken op die avond.

Is die docu eigenlijk ooit uitgekomen?

Bijzonder dat er hier veel kritiek komt op Real madrid. Je krijgt aan de ene kant veel kritiek omdat je Alaba het salaris geeft wat vele andere clubs niet wilt betalen maar je krijgt nu kritiek omdat je Ramos het niet geeft? Waarom? Ramos wilt nog meer verdienen terwijl hij amper gespeeld heeft vanwege zijn leeftijd. Lijkt mij niet meer dan logisch dat Real aangeeft niet meer te willen betalen voor iemand dat 35 is en minder dan de helft van de wedstrijden heeft gespeeld.

Sergio Ramos is een held dat je er bij wilt hebben maar niet tegen alles. Zeker als hij aangeeft zelfs gratis voor de club wilt spelen maar nu een duizelingwekkend salaris verlangd. De schuld hierin kan je dus volgens mij maar bij 1 iemand leggen en dat is helaas mijn held Ramos.

3 juni 2021 om 12:09

Het gaat Ramos niet zozeer om het geld maar meer om de lengte van het contract, toch? Hij wil een 2jarige extensie en de club wil hem een jaartje geven met een mogelijkheid op verlenging met 10% salarisvermindering.

3 juni 2021 om 18:42

Ze hebben ramos ook 2 jaar geboden met salaris vermindering en een contract voor 1 jaar met zelfde salaris. Wie doet er nu moeilijk?

Natuurlijk voetbalzone! Het begon na de nederlaag tegen Ajax. Het moet niet gekker worden op deze anti Madrid site! Ik heb gehoord dat het komt door een jeugdtrauma, hij moest van zijn vader altijd zijn spruitjes opeten. Dat moet hij nu verwerken.

3 juni 2021 om 11:32

VZ is enkel een site die nieuwsartikelen van andere media herhaalt, het verhaal komt dus niet van vz zelf maar van AS. Misschien moet je daar heen gaan met je frustratie.

3 juni 2021 om 11:49

Lees ik elke dag (AS)! Nog nooit deze onzin gelezen! Ken deze site(VZ)namelijk al jaren! Vandaar dat is ze anti Madrid noem.

Perez moet oprotten met zijn rare fratsen. Moeilijk doen met Ramos, letterlijk meneer Madrid de afgelopen 10 jaar, en ondertussen krijgt Alaba een heerlijk contract voor een reserve-rol. En dan zwijg ik maar over de Mbappe-interesse (alsof hij gratis opgehaald wordt en voor een appel en een ei gaat spelen). Deze man verpest de club al 20 jaar maar volgens sommige Madrid fans is hij heilig.

Het wordt tijd dat Perez vertrekt! Ronaldo laten vertrekken om vervolgens een Bale van een megacontract te voorzien. Alsof het geld aan de bomen groeit, besluit die dwaas ook nog eens doodleuk om een Vini en Hazard 120 mil + 46 mil aan zijn speeltjes toe te voegen.Er zijn mensen die roepen hoe knap het is om 111 miljoen voor Ronaldo te vangen boehoe om vervolgens in de min te staan.Het weigeren van een tweejarige contract aan Ramos "bezuiniging" om vervolgens doodleuk Alaba binnen te halen voor een riante salaris. Ongeacht of Ramos het wel of niet 2jaar kan bijbenen(Ik denk het wel)zal hij,in tegenstelling tot Bale, altijd alles geven en een waarde hebben.Alsof het al niet erg genoeg is het boegbeeld Zidane inmiddels vertrokken. Gelukkig blijven onze helden met 0 input Vasquez,Isco, Assensio etc Maar nee ,volgens velen ligt het altijd aan het ego van de topspelers en niet aan de onnozele dimweed Perez.Ik hou van Madrid,maar hoop dat men net als bij Bartomeu Barça begint in te zien dat Perez er een zooitje van maakt!

3 juni 2021 om 14:02

Vergeet niet 30 miljoen voor Reinier!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4266 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

841 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 15 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

‘Vijfjarig contract met salaris van zeven miljoen ligt klaar voor Ramos’

Sergio Ramos heeft de mogelijkheid om deze zomer terug te keren bij zijn oude club Sevilla. El Chiringuito weet vrijdag te melden dat de 35-jarige verdediger van Real Madrid een vijfjarig...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren