Joan Laporta legt aanblijven van Ronald Koeman uit

Donderdag, 3 juni 2021 om 18:43Yanick Vos • Laatste update: 19:14

Ronald Koeman zit ook komend seizoen op de bank als trainer van Barcelona. Voorzitter Joan Laporta maakt donderdagavond bekend dat hij kiest voor de continuïteit van de Nederlander. Donderdagochtend werd in de Catalaanse kranten al groot uitgepakt met het nieuws dat Koeman zou aanblijven. De trainer preek op de covers van Mundo Deportivo en Sport. Ook Fabrizio Romano bevestigde dat Koeman zeker zou blijven.

"Na een periode van reflectie hebben we besloten om door te gaan met Koeman", verklaarde Laporta tegenover Spaanse media. "We zijn zeer tevreden om te zien dat de gesprekken hebben geleid tot eensgezindheid." De twijfel heeft plaatsgemaakt voor optimisme. "We zijn ervan overtuigd dat het komende seizoen fantastisch zal worden. We hebben gesprekken gehad met Koeman om elkaar goed te leren kennen. Ik wil de trainer kennen, zoals ik dat ook heb gedaan met Frank Rijkaard en Josep Guardiola."

"Ronald Koeman blijft bij Barcelona, bevestigd", zei transfermarktexpert Romano eerder. "De belangenbehartigers van Koeman hadden al een week 'vertrouwen' en de overeenkomst is nu definitief. Joan Laporta heeft besloten om verder te gaan met Koeman komend seizoen. Here we go", zo besloot de Italiaan op voor hem kenmerkende wijze.

“Alles wijst erop dat de Nederlander doorgaat”, zo viel te lezen op de voorpagina van Mundo Deportivo. Volgens de Catalaanse sportkrant zou de clubleiding van Barcelona donderdag bijeenkomen en zou het nieuws dan bevestigd worden. “Als hij Barça prijzen bezorgt, dan blijft hij nog een jaar langer”, zo klonk het zelfs. Mocht Koeman bepaalde doelstellingen weet te behalen, zal hij naar verluidt een verbintenis tot aan de zomer van 2023 voorgeschoteld krijgen.

Zo moet er bespaard worden op de loonlasten door het basissalaris van Koeman te verlagen en de te verdienen bonussen te verhogen. Koeman zou positief tegenover het voorstel staan en de komende dagen een beslissing nemen. De Nederlandse trainer was de afgelopen dagen in Nederland, maar keerde dinsdag terug in Barcelona. Catalunya Ràdio meldde woensdag al dat Koeman het voorstel van Barcelona gaat accepteren. Dat nieuws werd bevestigd door Sport, waar Koeman eveneens op de voorpagina stond.

Laporta en het kamp-Koeman leken afgelopen week op ramkoers te liggen. De president zou de coach hebben medegedeeld de komende twee weken op zoek te gaan naar een vervanger. Bovendien maakte Laporta openbaar dat Koeman met spoed zou zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat bleek overdreven: Koeman was alleen voor controle kortstondig in het ziekenhuis. Wasserman, het management van de trainer, verklaarde in een tweet oorlog aan Laporta. "Stel je voor: ik wil met je trouwen, maar ik twijfel. Geef me twee weken om een betere partner te vinden... Als ik de juiste persoon niet kan vinden, gaan we toch trouwen!", zo werd de vergelijking getrokken met de situatie van Koeman bij Barcelona.

Koeman zal komend seizoen met een aantal nieuwe spelers werken in het Camp Nou. De afgelopen dagen werden Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal voorgesteld als nieuwe aanwinsten. Naar verwachting wordt op korte termijn ook de komst van Georginio Wijnaldum bevestigd. Volgens Spaanse media is ook Memphis Depay hard op weg naar Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door peter isaias)

GTST is weer begonnen man wat een soap daar.

3 juni 2021 om 09:58

Vergeet niet dat er veel sportkranten van een paginatje op 30 zijn in spanje. Die moeten dagelijks gevuld worden met in sommige gevallen vooral nieuws over fc barcelona of er nou nieuws is of niet. Niet te vergelijken met Nederland. Als journalist kun je de grootste suggestieve onzin schrijven om te verkopen en er kraait geen haan naar. Clubmensen moeten zich verdedigen en bij een fout wordt je afgemaakt.

3 juni 2021 om 11:02

Uiteindelijk blijft het toch een soap

4 juni 2021 om 09:44

Mwuah het is gewoon een heel grote club met veel media aandacht vanuit Nederland. 3 weken geleden zei de zaakwaarnemer van Koeman precies wat er nu bevestigt wordt door Laporta. In de tussentijd zijn er alleen al op Voetbalzone een stuk of 30 berichten met de wildste verhalen verschenen van allerhande experts. Welke club in Nederland zal dagelijks het nieuws halen in Spanje met een stuk of 3 onzinberichten? Het is een soap, maar wel een van de media.

3 juni 2021 om 18:20

Wat is het toch een enorme puinhoop club geworden in pak hem beet 10 jaar tijd. Zoveel enorme aankopen (en miskopen) en altijd maar doen alsof La Masia de aorta van de club is..

3 juni 2021 om 18:41

Ten eerste moet je jeugdopleiding altijd je aorta zijn. Bij elke club is dat zo. Ten tweede. De media heeft ervan gemaakt dat la Masia hét einde is. Barcelona niet.

3 juni 2021 om 19:18

Niet helemaal mee eens, er zijn natuurlijk ook andere manieren om succesvol te zijn als club. Barcelona en Ajax proberen dat bijvoorbeeld te doen via de eigen jeugdopleiding, maar we hebben bijvoorbeeld ook clubs gezien met geweldige scoutingsapparaten die op hun manier succes hebben. Denk bijvoorbeeld aan FC Porto, Benfica, Sevilla of RB Leipzig. De jeugdopleiding hoeft niet altijd de aorta te zijn.

3 juni 2021 om 19:54

@Guaporta, dat Porto en Benfica een geweldig scoutingapparaat hebben/hadden trek ik wel in twijfel. Die clubs waren toen vooral zo groot, doordat investeringsmaatschappijen enorm veel geld staken in de clubs. Elk jaar werd er een verse lading talenten binnengesleept... Dat was gewoon met hagel schieten. En ook over jouw vergelijking tussen Ajax en Barcelona qua het gebruik van de jeugdopleiding ben ik het totaal niet met jou eens. Bij ons breken jaarlijks meerdere talenten door. Wij waarderen onze jeugdopleiding en zijn er trots op. Supporters staan erachter als jonge spelers doorbreken en vinden het geweldig om die gasten te zien groeien. Bij ons is het de levensader. Bij Barcelona is het al jaren bijzaak. Pas nu onder Koeman begint het uit nood weer een beetje terug te keren, maar daarvoor was het bijna een afzonderlijke club. Er was nagenoeg geen aansluiting tussen de jeugd en het eerste. Volgens mij was Sergi Roberto de laatste speler die een beetje is aangehaakt Bij het eerste voor Atsu Fati......

3 juni 2021 om 21:16

Er is even een periode geweest dat er bij Barcelona even minder jeugd doorbrak. Messi, Busquets, Alba, Pique etc. speel je natuurlijk niet even uit de basis. Talenten zochten hun heil elders. Bovendien moet je bij Barcelona ook presteren in de Champions league. De druk is er veel groter. Talenten inpassen is dan lastiger dan bij Ajax waar je in de beschermde Eredivisie waar Ajax superieur is alle tijd krijgt je te ontplooien. Supporters bij Barcelona wilden juist coaches als Valverde weghebben omdat de eigen jeugd geen kans kreeg. Riqui Puig bijvoorbeeld heeft vele fans. Als je ziet hoe Cucurella vandaag speelde dan is het ook diep triest dat Barcelona Firpo haalde en hem liet gaan.

3 juni 2021 om 21:37

Jullie hebben het gewoon echt dramatisch voor elkaar, lekker een beetje spelers als Mathieu, Braithwaite, Boateng, Lenglet etc. kopen.. Vindt je het gek dat jullie grotere talenten weglopen, er is geen perspectief. Daarnaast betalen jullie veel te dikke salarissen. Dit zou het moment moeten zijn dat je weer meer op je jeugd gaat bouwen maar dan halen jullie Aguero op en waarschijnlijk Wijnaldum. Enfin, nog bedankt voor de 150 miljoen van Ousmane Dembélé.

3 juni 2021 om 22:23

@viscacatalunya toch is Ajax pas sinds een jaar of twee/drie heer en meester in de Eredivisie. Lijkt me niet dat een periode van die duur representatief is voor het scenario wat je nu schetst. Ook in de periode dat Ajax niet superieur was aan de rest van de Eredivisie werd jeugd continu ingepast en drong er ieder jaar wel een speler of twee, drie door in de selectie. Dat is bij Barca pas dit jaar weer significant weer aan de orde. Nu is La Liga een wereld van verschil in vergelijking met de Eredivisie, maar zijn de mogelijkheden mbt aantrekken van jeugdspelers dat voor beide clubs ook. Bij Ajax heeft het inpassen van jeugd gewoon een veel hogere prioiriteit.

Dat is natuurlijk niet gek, aangezien de druk om te presteren bij Barca veel hoger ligt en de directie niet wil leunen op jeugd als ze sterren kunnen aantrekken. Toch is de hegemonie van Ajax geen argument, omdat dat pas echt iets is van de laatste jaren.

3 juni 2021 om 22:37

Het is inderdaad makkelijker voor Ajax om spelers in te passen. Maar vaak ook noodzaak omdat er natuurlijk altijd spelers worden verkocht. Iedereen zal ook beamen dat er in het Bartomeu tijdperk slecht met de eigen jeugd werd omgesprongen.

3 juni 2021 om 22:43

Dat zal inderdaad ook zeker het geval zijn. Ik wilde alleen maar zeggen dat het te makkelijk is om het inpassen van jeugd bij Ajax niet direct te maken heeft met de dominantie in de eigen competitie. Bedacht me na het plaatsen van de comment nog dat die dominantie helemaal nog niet continu is, gezien het afgebroken coronaseizoen wat nog alle kanten op kon.

3 juni 2021 om 19:19

Deze soap heeft er dus weer wel tot geleid dat ze hem een lager vast salaris bieden. Eerst zetten ze er druk op en uiteindelijk doen ze net alsof ze toegeven, om uiteindelijk dus een hap van zn boterham te hebben genomen..

Drukte om niets. Spelers en directie zijn nml zeer content met Koeman en zijn staf. Barca wordt sowieso-fluitend- kampioen komend seizoen.en zeker met de nieuwe aanwinsten erbij.

3 juni 2021 om 08:30

Wel fijn om te weten hoe ze in t bestuur denken over Koeman. Dus om nou te zeggen drukte om niets wil ik ook weer niet zeggen. Koeman staat in mijn ogen beetje voor paal, omdat Barcelona geen geld heeft blijven ze toch maar bij Koeman. Koeman weet iig wel dat na zijn contract hij zijn spullen kan pakken.

3 juni 2021 om 08:42

Ben er van overtuigd dat Laporta en Koeman dit spelletje tesamen spelen richting sponsoren. Die eisen nml naïef een nieuwe coach. Hun macht is gigantisch,dus moet Laporta wel een slinks spelletje spelen. Mooi ook dat Rob Janssen het spel meespeelt met een geinige tweet. Al met al een grappig en slim politiek spelletje van Laporta,om Koeman binnenboord te houden. Knap gedaan !

3 juni 2021 om 08:54

Als je het zelf maar allemaal geloofd is het goed! Fluitend kampioen moet ik nog maar zien. Het probleem lag vooral achterin en daar zijn noggeen noemenswaardige verbeteringen zichtbaar. Is er voor een topclub financieel weinig mogelijk en fe topaankoop is een transfervrije Aguero die nog wel goed is maar bij city al geen basisplek meer had. Nee fluitend kampioen worden ze nket. Dan moeten ze nog zo'n 6 plekken gaan verbeteren.

3 juni 2021 om 19:48

Dat zou zeker het geval kunnen zijn. Zowel Laporta als Koeman zijn van de Cruijff clan, maar omdat Koeman door Bartomeu was aangesteld is deze hele poppekast gecreëerd. Nu is alsof Koeman de nieuwe aankoop is van Laporta. Als trouwe Cruijffiaan kan ik dit alleen maar toejuichen. Jordi vanaf Augustus ook weer thuis. Kan niet beter! Wat een verschil met 12 maanden geleden. Verheug me op komend seizoen!

3 juni 2021 om 18:51

Ze kunnen simpelweg geen kant op en moeten 'm wel aanhouden. Het afbreukrisico voor een droomkandidaat is enorm en de oprotpremie is ook niet iets wat Barcelona momenteel zomaar heeft liggen.

Dus z’n afkoopsom is dan ook een stuk lager. Slim gespeeld van Laporta. Haalt Koeman de Kerst bij Barcelona? Ik gok van niet.

3 juni 2021 om 08:47

Als Koeman een goede zaakwaarnemer heeft laat hij een vaste vergoeding bij ontslag opnemen die (minstens) even hoog ligt als de huidige ontslagvergoeding.

3 juni 2021 om 09:08

@DRL80 met de nieuwe versterkingen misschien wel. De selectie was best smal afgelopen seizoen. Veel jonge onervaren spelers ook die nu meer wedstrijden in de benen hebben. Het zou me niet verbazen als hij aankomend seizoen weer serieus mee doet om de titel. Als Coutinho weet fit is kan je ook wat meer rouleren met Pedri en hopelijk is Fati er weer bij en snel in vorm. Dat scheelt ook een slok op een borrel

3 juni 2021 om 10:27

Dat lijkt mij niet zo vanzelfsprekend. Zijn salaris is weliswaar lager, maar zijn contractduur is met een jaar verlengd. Daardoor kan het per saldo zelfs duurder worden als Koeman en zijn zaakwaarnemer het volledige resterende salaris eisen.

Soap is bijna voorbij? Maar hoe moet ik me dan vermaken? Ik vind de Nederlandse Netflix adaption (aka Soap rond Frenk en de KNVB) een stuk minder leuk. Verder gewoon de beste beslissing voor Barca. Die man heeft t het gewoon prima gedaan met het matriaal. Er zitten een paar toppers bij maar ook echt flink wat middelmaat.

3 juni 2021 om 17:18

@la decima zeker beste beslissing. doorgaan met de coach die iedere topper heeft verloren. Laat zich tactisch aftroeven. Denkt alleen aan resulaat en laat zijn teams daarom defensief angsthazen voetbal spelen. Als RM liefhebber zeer blij met aanblijven Koeman!

3 juni 2021 om 18:07

Als RM-fan spreken over alleen aan resultaat denken is anders ook wel... interessant te noemen. Vind dat je Koeman hier mee tekort doet, maar goed. Vond persoonlijk bijvoorbeeld juist het voetbal van Real gedurende grote periodes bijzonder defensief en resultaatgericht ogen.

Het gaat niet om nieuwe spelers , Koeman kan tactisch gewoon niet concurreren met de grotere coaches, hij valt steeds door de mand in de grote en belangrijke wedstrijden. Hij heeft gewoon veel fouten gemaakt en blijk gegeven van een slecht tactiek voor een zogezegd ervaren coach.

3 juni 2021 om 09:11

Het is ook een kwestie van kwaliteit natuurlijk. Mensen roepen dan om Dembele en Puig maar die doen zelden wat beslissends. Nu met Agüero en Depay er straks bij en een weer fitte Fati heb je veel meer scorend vermogen en met Wijnaldum eindelijk een dynamische middenvelder met diepgang die niet alleen maar in de bal komt. Ik verwacht daarom ook veel betere resultaten onder Koeman aankomend seizoen

3 juni 2021 om 17:20

@japie Waarom ligt het nu aan kwaliteit van de spelers als Koeman zich in de toppers tactisch laat aftroeven. En als Schmidt gaat gelden andere regels. Bij hem moet hij winnen want grootste omzet.

3 juni 2021 om 17:35

Schmidt heeft aardig wat spelers mogen kopen om zijn systeem te spelen bij Psv. bovendien eindigde die op 16 punten achterstand van de koploper, dat is enorm veel. wie heeft Koeman dan mogen kopen bij Barca om zijn spelletje te spelen? ik vind niet dat Koeman in een hoop van die wedstrijden tactisch faalde. imo hebben ze ook in een serie wedstrijden punten verspeeld omdat het elftal totaal uit balans is en er gewoon niet voldoende kwaliteit is om altijd de zogenaamde kleinere tegenstanders te verslaan

3 juni 2021 om 17:40

Het is altijd een mix van beiden, zowel trainers als spelers, er zijn genoeg voorbeelden waarbij je een meer dan capabel team hebt maar dat de trainer verkeerde tactische keuzes maakt.

Maar dat er een wederopstanding moet komen van Barca is wel duidelijk na een aantal fiasco jaren met zoveel trainer wissels en raar/zwak aankoop beleid en een belachelijk chaotisch bestuur.

Laat Koeman nu maar een jaar goed knutselen en bouwen aan een team en zijn visie erin laten slepen. Mocht het dit jaar ook niet worden, dan kan er altijd een conclusie getrokken worden.
Al ga ik er niet van uit dat de CL bijv al gewonnen gaat worden, want de Europese top hebben Barca inmiddels wel ingehaald kwa kwaliteit en financieel budget en daar kan ook geen trainer tegenop.

3 juni 2021 om 09:30

Tuurlijk is de huidige selectie hoofdreden waarom de prestaties op een zeker moment tegenvielen, want je zag dat het seizoen te lang duurde voor de jeugd, want sommige waren op. Daarnaast is de verdediging je achilleshiel en moet hij het doen met Piqué en Lenglet en dat is geen kampioensmateriaal. Koeman heeft ook zeker tactische fouten gemaakt hoor, maar verdiend in mijn ogen vooral lof hoe hij Barca (en Messi in bijzonder) weer aan het voetballen hebt gekregen. Vanwege geld gebrek was de selectie nog wel instabiel en denk dat ze nu weer een stapje kunnen maken.

3 juni 2021 om 17:34

Lenglet heeft een minder seizoen gehad, maar is gewoon goed genoeg voor de breedte. Wat een gelul dat ie niet het juiste niveau zou hebben, terwijl we de twee seizoenen ervoor iedereen aan moesten horen dat ie beter was dan Umtiti en absoluut terecht bij het Frans nationaal team zat.

3 juni 2021 om 18:18

Lenglet is gedoemd. Die trekt de pech aan op cruciale momenten. Ik zou niet rouwig zijn als hij vertrekt.

3 juni 2021 om 17:33

Koeman is zeker meerdere malen door de mand gevallen. Maar dat neemt niet weg dat zijn mogelijkheden absoluut beperkt waren.

Hij had beter kunnen rouleren op het middenveld, bijvoorbeeld. Maar in de voorhoede? Pure armoe voor zo'n grote club, als je kijkt naar een compleet seizoen. Dan gaat het je echt niet lukken met een Braithwaite, Konrad of Ansu (hoe geweldig hij ook gehyped wordt).

3 juni 2021 om 17:35

Want Barca had zon super selectie? Ik vind Koeman ook niet een van de beste trainers ter wereld hoor, maar je kan toch niet ontkennen dat dit Barca helemaal geen topteam is. Iniesta en Xavi zijn nooit goed vervangen, Busquets en Pique worden oud, er was geen echte spits na het vertrek van Suarez, en de opvolgers van Neymar (Fati/Dembele) zijn altijd geblesseerd. Wat verwacht je zelf dan? Bartomeu heeft jarenlang wanbeleid gevoerd en dan geef je Koeman er nu dr schuld van?

4 juni 2021 om 00:38

ik zou iniesta vervangen met dani olmo en fabian ruiz dat is al een begin , ik zou xavi vervangen met mikel merino en youri tielemans dat is al een poging

3 juni 2021 om 18:58

Ik heb inderdaad nog weinig spelers gehoord die Koeman roemen om zijn tactisch vermogen.

Wat ik niet begrijp je hebt die beste man vorig seizoen aangesteld in Corona tijd en je wist al dat er een slecht seizoen aan zat te komen. Waarom geef je die man dan een contract voor 2 seizoenen en moet deze trainer in het tweede seizoen een nieuw contract tekenen met een lager basissalaris. Echt waar soms denk je echt dat er in het voetbal maar een beetje aangekloot wordt en echt de waan van de dag regeert.

3 juni 2021 om 09:01

Tja, dat contract is gegeven door de vorige voorzitter, dat kun je Laporte naar mijn mening niet aanrekenen. Hoe hij met Koeman omgaat, als het allemaal waar is wat geschreven wordt, dat weer wel. Maar dat je soms denkt dat er in het voetbal maar een beetje aangekloot wordt en de waan v/d dag negeert, daar ben ik van overtuigd.

3 juni 2021 om 18:52

De waan van de dag regeert ook. Daarom is die club er ook zo rampzalig aan toe in relatieve zin. Dat is tevens waarom clubs te hoge schulden maken of waarom veel spelers mislukken.

Eigenlijk een win-win voor Koeman. Als het slecht gaat komend seizoen zal er met de vinger gewezen worden naar het bestuur omdat hij er nog zit en als het goed gaat is hij degene die de criticasters het zwijgen oplegt. Ikzelf vind het ook een logische keuze om hem te houden al snap ik dat sommige Barcelona supporters hem liever zien vertrekken als je naar sommige van zijn keuzes kijkt.

3 juni 2021 om 17:35

Als het slecht gaat, wijst men alsnog naar Koeman hoor

Wat een muppetshow dat hele Laliga, om te huilen. Een karikatuur van zichzelf ondertussen, daar ga je als voetballer alleen nog maar naartoe voor het weer maar voor de rest ... jammer

3 juni 2021 om 12:04

Jij bent niet goed. La Liga is minder sterk dan afgelopen 10 jaar, maar nog steeds een competitie waar veel spelers naartoe willen.

3 juni 2021 om 17:25

De competitie is over de algehele linie sterker geworden vind ik. De top 3 is wel zwakker geworden. Die moeten zich gaan versterken. De meeste clubs spelen ook in een nieuw of vernieuwd stadion. Barcelona en Valencia blijven hierin alleen achter. Daarnaast is de kwaliteit van leven zo slecht nog niet in Spanje. Goed voor de botten ook voor een oudere speler als Aguero dat hij ook de zon weer gaat zien.

3 juni 2021 om 17:27

Het zou wat zijn als Aguero bij Barca 50 wedstrijden in een seizoen speelt. Had het koude Manchester flinke impact op het Zuid Amerikaanse lichaam.

3 juni 2021 om 18:57

Spelers volgen het geld, heel simpel. Als Barcelona en Real Madrid geen geld hadden, hadden ze ook nooit zoveel successen gehad. De zwakte van de competitie kun je niet los zien van de Spaanse deal met de EU waarin het onder strenge voorwaarden het zoveelste faillissement kan afwenden. Daardoor is het Spaanse voetbal ook verplicht om te saneren en om de torenhoge schulden terug te brengen. Het Spaanse voetbal is een luchtkasteel dat profiteert van de banken die continu aan moeten kloppen bij de ECB en zo zijn clubs ook groot geworden. Het Spaanse voetbal staat bol van de rare constructies en iets zegt mij dat we ons een hoedje schrikken als al die zaken boven water komen, ondanks het feit dat het meeste allang verjaard is. We kunnen het uiteindelijk nog zo mooi maken, maar denk het geld dat er niet was weg en dan blijft dit over.

3 juni 2021 om 19:57

@beautifulgame. Dat soort posts kun je beter negeren. Er staat ook werkelijk waar niks inhoudelijks in. Het Spaanse voetbal heeft kunnen saneren en bovendien de stadions kunnen updaten. Uiteindelijk zijn de goede jeugdopleidingen de sleutel tot het succes van la liga.

3 juni 2021 om 21:26

Dat klimaat hakt er soms echt in. Je voelt je in een warmer klimaat veel fitter. Alleen Juli en Augustus zijn te heet maar dan wordt er ook niet gevoetbald.

Nou Ronald je hebt een geweldige prestatie geleverd hoor. 3e worden met FC Barcelona. Ik verbaas me er over dat de club je niet levenslang heeft vastgelegd z'on genie als jij.

3 juni 2021 om 17:25

Barcelona was complete chaos toen hij net aan werd gesteld. Messi die hoe dan ook wilde vertrekken bijvoorbeeld. Koeman heeft bijgedragen dat Messi niet wil vertrekken en aardig wat spelers aan de praat gekregen en jeugd laten spelen. Lang meegedaan voor de titel en ook nog eens de beker gewonnen. Met een aantal aankopen kan hij volgend jaar kampioen worden.

Zoals verwacht. Het zou ook onterecht zijn geweest om hem te ontslaan als je ziet hoe Barcelona ervoor stond toen hij net kwam en wat hij er toch binnen een seizoen van heeft weten te maken.

Mooi. Kunnen we na elk puntverlies komend seizoen speculeren dat hij al dan niet bij een volgend slecht resultaat ontslagen wordt. We weten allemaal hoe het werkt in de media en dat VZ elke scheet hierover van een artikel zal voorzien ‘later meer’. Ik verwacht dat het eerste gerucht over het ontslag van Koeman zelfs al voor aanvang van het nieuwe seizoen zal opduiken.

Het zal denk ik nog een verloren seizoen zijn. Ik weet niet wat voor innovatiefs ik van Koeman moet gaan verwachten volgend seizoen. Hij probeerde afgelopen seizoen al van alles, maar faalde hard. Tevens nog een manager die eerder trends volgt op andere velden dan zelf iets verzint. Deze man is helaas ook puur op naam en verleden aangesteld. Als Barcelona toch die kant op gaat kunnen zij net zo goed aan coach aanstellen die niet de Barca filosofie heeft, maar wel prijzen binnen harkt.

Ik was als ik Koeman was geweest allang opgestapt als de voorzitter doodleuk onterecht zegt dat hij opnieuw met hartproblemen in het ziekenhuis is opgenomen. Dat vind ik smakeloos en erg. En als je reëel bent zal hij volgend seizoen ook geen kampioen worden want Wijnaldum en Depay zijn geen Barcelona-spelers en Aguero is over zijn top heen

Heel veel verdeeldheid hierover, zijn Barcelonafans nou blij of niet blij met dit nieuws? Gezien de omstandigheden, de opties en de groeiende enclave lijkt dit toch de beste keus?

3 juni 2021 om 23:28

Je begrijpt het punt niet, die Laporta kan Koeman de beste of slechtste trainer op aarde vinden, het geld om er wat aan te doen is er gewoon niet. En je hebt gelijk Koeman heeft het helemaal niet onaardig gedaan als je nagaat wat voor zooitje ongeregeld het elftal begin van het seizoen was.

De enige reden waarom Koeman volgend jaar nog op de bank zit is zijn contract. Dit is een aanname, maar ik vermoed dat er wel een lekkere clausule in staat mochten ze zijn contract willen ontbinden en hij Barcelona niet lager dan plek 3 is geëindigd. Omdat Barcelona momenteel geen geld heeft, kunnen ze hem niet weg doen.

Zat er natuurlijk aan te komen. Zelf heb ik hier nooit aan getwijfeld. Geen trainer had het dit seisoen beter gedaan dan Koeman. Snapte dat hele high class gedoe van Laporta sowieso niet. Nu weet Koeman ook meteen dat Laporta toch wel een beetje een slang is. Eerst dat hele Johan Cruijff filosofie ophemelen om daarna dan te zeggen dat ze op een onbegrijpelijke manier geen kampioen zijn geworden?? Ze mogen blij zijn dat ze het zo goed gedaan hebben.

Een keer verliezen en hij ligt eruit. Je weet gewoon nu al dat Koeman er binnen een paar maanden toch uit ligt.

Laporta: Ik wil de trainer kennen, zoals ik dat ook heb gedaan met Frank Rijkaard en Josep Guardiola." Sorry hoor! Koeman heb ik zeer hoog zitten als trainer. Rijkaard mag de schoenen van Koeman niet strikken als coach. Oké Rijkaard heeft veel gewonnen met Barcelona. Echter, in die periode had de trainer van FC Bal op het dak ook prijzen gepakt met Barcelona. Koeman laat zijn teams prima spelen, altijd correct, goede uitstraling, ziet het spelletje. Ik heb genoten van Koeman bij Feyenoord. Koeman heeft geen prijzen gewonnen maar onder Koeman speelde Feyenoord veel leuker dan onder van Bronkhorst met prijzen.

3 juni 2021 om 21:19

Rijkaard en ten Cate hebben echt heel goed werk verricht na een hele donkere periode voor Barcelona. Het team stond tactisch sterk. De aankopen van Laporta en Rosell (toen nog vrienden) waren natuurlijk ook een grote factor. Ronaldinho, Eto'o Deco, Marquez, Larsson, Edmilson. Dat was echt genieten.

Hoe zielig ben je als Koeman de voorzitter naait je vernederd je en jij blijf zielig vriend je bent geen toptrainer en zal dat nooit worden

3 juni 2021 om 21:37

Ben het niet met jouw eens nielsharimau. Na zo'n einde van het voetbaljaar kan je zeker Aan koeman gaan twijfelen hij liet echt veel steken vallen.vindt juist dat laporta het koeman gunt om nog een seizoen barcelona te trainen want bij een andere club was die allang ontslagen.vooral bij top clubs kun je het je niet permitteren om cruciale wedstrijden te verliezen en dat was bij koeman wel het geval.en koeman moet gewoon wee 433 of 343 gaan spelen past beter bij barcelona.hij was ook eigenwijs om steeds maar 352 te gaan spelen.

Jammer, wat mij betreft hadden we Koeman voor dit EK nog aangesteld. Gaat niets worden met de Boer

Lees: Barca kan ontslagpremie niet betalen / in geen betere opvolger vinden. Nu hoop ik stiekem dat Koeman volgend jaar de treble wint. Al is dat natuurlijk compleet niet realistisch; kampioen worden en halve finale CL zou al heel goed zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren