Frank de Boer komt met verklaring over last-minute keeperswissel Oranje

Woensdag, 2 juni 2021 om 20:44Mart van Mourik • Laatste update: 21:07

Maarten Stekelenburg is door een menselijke fout als basisspeler in de door de KNVB gecommuniceerde opstelling gezet. In een tweet op het Twitter-account van de KNVB verscheen de opstelling van het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Schotland met de Ajacied op doel, maar twintig minuten later werd de tweet verwijderd en verscheen de naam van Tim Krul in de opstelling. Bondscoach Frank de Boer zegt dat er op ‘het verkeerde knopje gedrukt is’ en dat er geen speciale reden is voor de last-minute wijziging.

“Ik denk dat iemand op een verkeerd knopje gedrukt”, zegt De Boer tijdens de voorbeschouwing van de NOS op het oefenduel. “Wat het zegt dat Krul keept? Niks. Ik heb gezegd dat ze allebei een wedstrijd gaan keepen. Het ligt heel dicht bij elkaar, uiteindelijk moet ik een beslissing nemen. Ook op het gevoel, natuurlijk. Het is lastig, ze zijn aan elkaar gewaagd”, aldus De Boer.

In de studio zijn Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk het niet eens over wie de uiteindelijke eerste doelman zal worden. Eerstgenoemde verwacht dat Stekelenburg de vaste doelman wordt op het EK. Stekelenburg kreeg het rugnummer 1 toegewezen. “Tegenwoordig wil het rugnummer niet heel veel meer zeggen. Je hebt altijd spelers die met een bepaald nummer willen spelen, en ik denk niet dat je daar per se iets uit kan afleiden. Maar ik denk wel dat Maarten Stekelenburg de eerste keeper gaat worden.”

Statistieken van Oranje-keepers tonen zeer opvallend beeld over Tim Krul

Voetbalzone analyseerde welke keeper de voorkeur moet krijgen tijdens het EK.Lees artikel

“Ik denk zeker dat De Boer voor Stekelenburg kiest”, vervolgt Afellay. “Dat denk ik vooral vanwege zijn ervaring en hij straalt natuurlijk ook veel rust uit. Het is ook niet geheel onbelangrijk dat hij al een WK-finale gespeeld heeft. Hij kent het klappen van de zweep. Uiteindelijk wil je gewoon een doelman die rust geeft aan de laatste linie en zijn kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf.” Collega Van Hooijdonk denkt echter dat de keuze van de bondscoach gaat vallen op Krul.

“Tim Krul heeft in de kwalificatiewedstrijden voorafgaand aan het toernooi gekeept. Ik denk ook dat het een weg is die je inslaat. Hij heeft Stekelenburg er denk ik bij genomen omdat hij een goed halfjaar heeft gehad bij Ajax en hij heeft veel toernooi-ervaring. Daarnaast denk ik dat het ook een rustpunt is voor de keepers die erbij zijn. Toch denk ik dat De Boer voor Krul blijft kiezen. Als je maar twee oefenwedstrijden hebt in een zodanig korte aanloop naar de eerste wedstrijd op het toernooi, dan wil de eerste keeper beide wedstrijden laten starten. Op die manier wil je binden krijgen met de achterste linie”, besluit Van Hooijdonk.


Poll

Wie wordt de eerste doelman op het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door glennn)

We hebben net wel gezien waarom Steek eerste keeper dient te zijn. Het verbaast mij dan weer niet dat Pierre met Krul op de proppen komt, zonder echt valide argumenten.

2 juni 2021 om 21:27

Bijlow blaast ze allemaal weg, maar die had te weinig wedstrijden gespeeld .... Iets met meten met twee maten

2 juni 2021 om 21:29

Met zijn ervaring zeker, tot nu toe lekker betrouwbaar gebleken qua fitheid

2 juni 2021 om 21:41

Ook ervaring inderdaad maar Bijlow had er van mij bijgemogen. We hebben hem alleen wel nodig bij Jong Oranje, is al zeer dicht bij een mooi Europees Kampioenschap.

2 juni 2021 om 21:46

@myvision.
Deze jongen heeft alles (behalve veel ervaring); sterk op de lijn, 1-op-1, heerst in de zestien .... Ik vind keepers vergelijken lastig, maar doet hij onder voor Krul of Stekelenburg?

2 juni 2021 om 21:54

Nee zeker niet in potentie beter. Als hij nu gewoon heel jaar haf gespeeld had ik hem ik hem ook voor cillessen gezet. Maar nu weet je niet of hij wel fit blijft. Dat is nooit langer dan 4 wedstrijden gebleken

2 juni 2021 om 22:00

Vind persoonlijk eigenlijk dat Pasveer ook wel opgeroepen had mogen worden. Als we op basis van afgelopen seizoen moeten kiezen welke Nederlandse Eredivisie keeper het beste was, dan was dan zonder twijfel Pasveer.

2 juni 2021 om 22:02

4 wedstrijden is precies genoeg voor ons EK. Maar zoals ik al zei: waarom wordt van anderen wel geaccepteerd dat zij minder wedstrijden hebben gespeeld. We nemen zelfs een half fitte Blind mee.

2 juni 2021 om 22:33

Nou na vandaag zeg ik 3 wedstrijden haha stuur hem toch maar door

2 juni 2021 om 22:41

Bijlow onze toekomstige held. Totdat die er ook echt in staat en een fout maakt.

2 juni 2021 om 22:44

Foutloos is niemand; het gaat om de indruk die je achterlaat.

3 juni 2021 om 08:28

Preciss NjfromVol. Ik had bij Krul ook wat ik bij Zoet had. Iedereen is onrustig, je ziet geen leiding en na een paar ketsers krijg je al een lichte hardverzakking als hij aan de bal is/schot tegen krijgt.

2 juni 2021 om 21:30

Wat een armoe eigenlijk he? Toch bizar dat dit onze twee beste keepers zijn? Iemand die in een half jaar een handvol ballen heeft tegen gehouden tegen de lamme en blinde. En Krul.

2 juni 2021 om 21:45

Wat zijn jouw argumenten dan? Een foutje? Steek kan die natuurlijk niet maken als je nauwelijks wedstrijden keept en gemiddeld een kans of 2 per wedstrijd tegen krijgt. Het zou belachelijk zijn om Steek eerste keeper te maken.

2 juni 2021 om 22:06

Volgens mij is het voor keepers die bij de grootste clubs in de competitie spelen juist de bedoeling dat ze er op die spaarzame momenten staan natuurlijk. Dat heeft Stekelenburg prima gedaan het laatste half jaar. Maar goed Krul of Stekelenburg is qua niveau lood om oud ijzer natuurlijk.

3 juni 2021 om 09:43

Wat zijn dan de argumenten om Steek op te stellen?
Krul en Steek hebben beiden toernooi ervaring.

Krul heeft een heel seizoen Championship erop zitten. Team of the Season daar geworden.
Steek heeft de afgelopen 5 jaar 20 potten gekeept. Van die 20 potten heeft hij er volgens mij 16 niks te doen gehad. Amper getest.

Steek heeft bewezen een WK finale te kunnen keepen. Krul heeft bewezen een gerenommeerde penalty killer te zijn.

Ik vind dat Krul een eerlijke kans verdiend. Hij zag er tegen Turkije niet top uit, maar iedereen heeft wel een mindere pot in zich...

Verkeerd knopje gedrukt wat een afgang begint al goed. Heeft de drukker dat van Ajax geleerd. ALs dat zo verder gaat dan weten we het wel met de professionele instelling van de staf en Knvb

2 juni 2021 om 23:22

Ja en dat komt nog na de dramatische communicatie van de uiteindelijke selectie, het niet persoonlijk informeren van afvallers, of met een dom text berichtje. El Ghazi mag bij zijn dat hij niet mee mag, en bij dit drama hoeft te horen.

Deze wedstrijd Krul. De volgende wedstrijd Stekelenburg. Ik durf er geen wedje op te zetten wie er op het EK 1e doelman zal zijn.

2 juni 2021 om 21:18

Rgeertsma. Krul heeft bij het eerste schot op doel in ieder geval niet zijn kansen vergroot

2 juni 2021 om 21:23

Alsof dat een blunder was. Fout op fout wordt gestapeld en een droog laag schot in de hoek van een speler die geen strobreed In de weg gelegd wordt is een fout van de keeper?

2 juni 2021 om 21:25

Niet echt een fout maar een goeie keeper heeft die bal wel he. Heb Bijlow soortgelijke ballen zien pakken tegen J Frankrijk.

2 juni 2021 om 21:34

Ik heb Bijlow ook uit bij AZ zien keepen een maand of 3 geleden en dat was ook absoluut geen reclame.

2 juni 2021 om 21:42

Ook niet kleiner geworden. Is geen fout. Maar ook geen topredding inderdaad

Zal zeker zijn Ajax verleden zijn dat er een vinkje gemist is 😜

De Boer moet niet zeggen dat het een keuze op "gevoel" is. Gewoon ferm zijn. Kies 1 van de 2, laat hem beide oefenwedstrijden keepen, breng hierarchie aan e ga er mee aan d eslag. Ik zou voor Krul gaan. Vooral omdat de Steek maar een half jaartje gespeeld heeft waarin hij slechts beperkt getest is. Dat hij 11 jaar gleeden toernooiervaring op deed is mooi, maar niet zo relevant. Hij is ook 38, niet meer zo snel in de reflexen en speelde maar nauwelijks de afgelopen 6 jaar; dat vind ik belangrijker.

Gaat gewoon Ajax-vriend Steek opstellen natuurlijk. Blijft ook bizar dat Bizot boven Bijlow geselecteerd is, Bizot heeft 0 toekomst. En Bijlow moet zich dan over langere tijd gaan bewijzen, terwijl Steek niet veel meer gespeeld heeft en Timber als jong pikkie er wel meteen in staat. De Boer kun je echt niet serieus nemen en dat zullen de spelers vast ook niet doen.

2 juni 2021 om 21:34

Krul zat toch ook bij ajax

Een vinkje, een knopje, klinkt me bekend in de oren. Zit Overmars ook bij het Nederlands elftal?

Ik zou toch Bizot eens een wedstrijd laten keepen, maar ja ik ben ook geen bondscoach, Ik geef mijn voorkeur aan Stekelenburg, oogt iets stabieler dan Krul

Krul die pakt twee ballen niet die hij kon hebben of de voorzet eruit kon halen.. bij 0-1 en de 1-2. Need i say more?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
0 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren