Martin Jol haakt toch af voor overname van ADO Den Haag

Dinsdag, 15 juni 2021 om 18:58 • Laatste update: 19:05

Martin Jol heeft zich teruggetrokken als overnamekandidaat van ADO Den Haag, zo heeft hij volgens Omroep West laten weten aan de club. Er blijven drie partijen over om de financieel geplaagde club over te nemen van het Chinese United Vansen (UVS). Eerder had Jol volgens de regionale omroep een akkoord bereikt met de Chinezen, maar de overname is dus alsnog afgeketst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door constant kante)

Of het nou jol of nederlof word. ADO komt iig terug in Haagse handen. Geen Chinezen of Amerikanen straks. Wat een drama jaren heeft de club gekend. Nu straks weer helemaal van 0 beginnen. Zowel op als naast het veld

2 juni 2021 om 19:05

Ze kopen de club alleen om hem vervolgens weer te verkopen aan een club die er wel goeie bedoelingen mee heeft. Als ik het goed heb tenminste. Dus de club komt niet perse in Haagse handen terecht.

2 juni 2021 om 22:33

Alsnog een goede actie dan. Ondergang afgewend en vervolgens zorgen dat het in goede handen komt.

2 juni 2021 om 19:05

Vraag mij af of je dan blij moet zijn met Jol? Heeft nou ook niet echt een goeie indruk achtergelaten

2 juni 2021 om 19:10

Ik heb persoonlijk niks met ADO. Verre van zelfs maar slechter dan met die Chinezen kan bijna niet zou je denken al heeft jol er idd als technisch directeur een zooitje van gemaakt en is hij mede verantwoordelijk voor die financiële puinhoop.

2 juni 2021 om 20:34

Nee niemand is er blij mee. Behalve Jol zelf...

Toch wel ballen die hij toont, hij steekt toch zn nek uit. Den Haag hoort als 3e stad ook een club in de ere te hebben. Succes, oprecht!

2 juni 2021 om 20:37

Hij heeft geen ballen. Jol heeft er een puinhoop van gemaakt

De taak van Martin Jol zat er toch nog niet op! Als zijn taak ADO verder in de shit sturen zijn taak is ...

2 juni 2021 om 20:38

Dit vind ik nou goedkoop scoren. Alsof hij de enige was die verantwoordelijk was voor de degradatie en financiële malaise. Het was al een puinhoop voordat hij daar werkzaam was.

3 juni 2021 om 08:17

Die gozer heeft 30 onnodige buitenlanders aangetrokken en de identiteit van de club door de plee gespoeld. Verder zat hij daar een beetje z'n geld op te strijken en bitterballen aan het eten

@jsmooth Daar heb je zeker een punt hoor. Al sinds het vertrek van Alfons Groenendijk is het sportief niks meer in Den Haag en bestuurlijk is het ook al jaren verschrikkelijk. Steeds rollebollen de heren met elkaar over het pluche. Je kunt er niet eens een boek meer over schrijven. Enkel het noemen van alle namen die zijn gesneuveld in de besturen, opgeteld met de t.d's en trainers haalt de 200 pagina's al.

De Chinezen krijgen elke keer wel overal de schuld van, maar volgens mij zijn het idd de beleidsmakers van de laatste jaren die heel veel geld over de balk gesmeten hebben met al die rare aankopen, echt ongelofelijk wat daar allemaal gebeurd is. Ik snap goed dat zij op een gegeven moment gezegd hebben dat ze er klaar mee waren. Ze hebben volgens mij spijt al haren op hun hoofd dat ze er ooit aan begonnen zijn. Als Jol nu eigenaar blijft, heb ik er totaal geen vertrouwen in dat het beter zal gaan. Jol heeft er misschien nog wel het grootste zootje van gemaakt.

Altijd mooi hoe mensen maar een "korte" termijn herinnering blijken te hebben. Jol heeft zowel als voetballer als trainer een goede staat van dienst. Heeft zowel de prof als amateurtak van ADO toen weer op de kaart gezet. Succes gehad bij Scheveningen, Roda, Rkc, en Ajax. En ja nu als TD een mindere verhaal. Maar ligt dat alleen aan hem? Mooi dat hij juist nu toch zijn nek uitsteekt want hoe slecht mensen ook denken, het was natuurlijk ook van Jol nooit zijn bedoeling om ADO zo slecht te laten voetballen en te laten degraderen. Dat snap je niet hoe een voetbaldier in elkaar zit. Succes Martin

slim gedaan, eerst zorgen dat je club afglijd en als ze dan gedegradeerd zijn en de waarde dus ook minder is de club kopen voor n habbekrats , slim ventje die jol

Heb weinig kennis van aandelen en hoe dat allemaal werkt...
Maar 2.1 mil schuld in de KKD en een Chinese eigenaar die er geen interesse meer in heeft....

Ik heb clubs voor minder zien opdoeken....

Wanneer moet ADO overgenomen zijn dan? Licentieperiode is toch al geweest of ben ik nou gek?

16 juni 2021 om 12:56

Licentieperiode? Dit gaat over het feit dat de onafhankelijke licentiecommissie van de Knvb toestemming moet geven voor een voorgenomen overdracht van minstens 25% van de aandelen van en Bvo. Dat heeft niets met licentieperiodes te maken.

16 juni 2021 om 16:37

Ik ben niet duidelijk. Voor een bepaalde datum bepaald de Knvb of een club een licentie krijgt, al dan niet een voorlopige licentie. En ik dacht gelezen te hebben dat die 2 miljoen daarin een belangrijke rol speelde om het wel of niet te verkrijgen van een proflicentie en dat degradatie naar de 3e divisie dreigde. Of zijn we die fase al voorbij? Vind dit best een ingewikkelde cases om goed te volgen.

18 juni 2021 om 13:23

Volgens mij spelen die twee miljoen een rol in het kader van de Whoa. Dat is een regeling waarbij je schuldeisers kunt dwingen om akkoord te gaan met een betalingsregeling om een faillissement te voorkomen. Licentiecommissie beoordeelt de aanvragen aan de hand van een waslijst aan criteria, iets dat op zichzelf niet afhankelijk is van die twee miljoen. Dat gaat over de huidige liquide problemen. ADO moet op korte termijn die twee miljoen o tafel leggen anders dreigt een faillissement. Dat heeft op zichzelf nog niet eens iets met de licentiecommissie te maken. Overigens, zó ingewikkeld is deze casus nou ook weer niet. De Chinese aandeelhouder moet nog twee miljoejn voldoen. Als zij dat niet doen, dreigt een faillissement. Overdracht van de aandelen is dus maar een deeloplossing, want ook dan moet die twee miljoen nog op tafel worden gelegd. Daarnaast spelen er belangen bij kleine aandeelhouders die overnames kunnen blokkeren. Het gaat er gewoon om dat er linksom of rechtsom snel twee miljoen moet worden gevonden anders kan het snel over zijn in Den Haag.

Ik hoop dat het allemaal tot een goed einde komt bij ADO den Haag. Het is jammer dat Jol met een achterstand begint door zijn beslissingen van de afgelopen jaren. Hij heeft gokjes genomen, en dat was in de situatie van ADO niet zo gek, en die zijn helaas niet goed uitgepakt.

Hoop dat het ze gaat lukken om direct weer te promoveren, al lijkt dit ieder jaar lastiger te worden met steeds meer goed geleide clubs met degelijke selecties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. BroodUnknown
J. AmofaVerdediger
P. BijenVerdediger
D. JanmaatVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Nederland
7 fans
Coach, 65 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren