Ronald de Boer haalt uit naar Laporta: ‘Onprofessioneel en arrogant’

Woensdag, 2 juni 2021 om 15:49Rian Rosendaal

Ronald de Boer laakt de handelswijze van Joan Laporta van de afgelopen weken. De voorzitter van Barcelona lijkt nog steeds niet zeker te weten of Ronald Koeman ook volgend seizoen voor de groep staat. Beide partijen hervatten wel binnenkort de gesprekken over de toekomst van de coach bij de grootmacht. In de optiek van De Boer verdient Koeman een dergelijke behandeling van Laporta allerminst.

"Koeman wist dat hij vorig jaar bij een moeilijke club instapte", zo opent De Boer het interview met Marca. "Het vertrek van spelers zoals Luis Suárez hebben het elftal hard geraakt, en dat was zeker het geval bij Lionel Messi. Desondanks hebben ze op knappe wijze de Copa del Rey weten te veroveren. Ze waren ook nog dicht bij het winnen van de landstitel, maar helaas kwam er tijdens de laatste fase van het seizoen de klad erin." Ondanks het mislopen van het kampioenschap heeft Koeman naar behoren gepresteerd als coach, zo oordeelt De Boer.

‘Joan Laporta doet Ronald Koeman opmerkelijk nieuw aanbod’

De trainer kan onder bepaalde voorwaarden gewoon bij Barcelona blijven.Lees artikel

"Sommige mensen legden de schuld bij Koeman en zeiden dat hij daar verantwoordelijk voor was. Maar onder Koeman is juist het geloof weer teruggekomen, waar het bij Barcelona lange tijd aan ontbrak", neemt De Boer zijn landgenoot in bescherming. "Hij liet de spelers inzien dat elke tegenstander te kloppen is en ook Messi kreeg hij weer aan het voetballen. Koeman heeft derhalve gewoon goed werk geleverd. Daarom snap ik ook niet wat er allemaal aan de hand is. Laporta is een geweldig persoon, maar hij vertoont nu wel vreemd gedrag."

De Boer legt uit waarom hij kritisch is op het optreden van Laporta in de laatste weken. "Een trainer vertellen dat hij vijftien dagen moet wachten is onprofessioneel en arrogant. Ik vind niet dat Ronald dat verdient en ik weet ook niet of hij verder wil gaan bij Barcelona, al lijkt het voorlopig wel de enige optie te zijn. Maar op deze manier te werk gaan is natuurlijk niet correct. Ik hoop echt dat Ronald blijft en zichzelf zal bewijzen. Dat verdient hij ook echt", aldus de analist.

Sport meldde dinsdag dat Laporta opmerkelijk genoeg overweegt om Koeman een nieuw contract aan te bieden. De Nederlander kan verlengen tegen een lager basissalaris, maar strijkt hogere bonussen op bij het winnen van prijzen. Koeman heeft een contract tot medio 2022 en leek vanwege de slechte resultaten aan het einde van het seizoen te moeten vrezen voor ontslag. Barcelona lijkt echter niet over de financiële middelen te beschikken om een ontslagpremie te betalen. Laporta zou nu dus overwegen om Koeman een ander type contract aan te bieden. Daarmee zou de oefenmeester een extra contractjaar kunnen afdwingen door het behalen van bepaalde doelstellingen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door almogaver)

Ben het volledig met Ronald de Boer eens.Geen woord over gelogen

2 juni 2021 om 16:41

Met veel kan je het eens zijn, maar "hij kreeg Messi weer aan het voetballen" is wel een heel ongeloofwaardige uitspraak.

2 juni 2021 om 18:28

Huh? Je hebt niets meegekregen dan? Messi was er klaar mee na vertrek Suarez. Raakte geen bal meer en liep nog geen 2 meter. Alle voetbal was eruit en was niets van een voetballende Messi over? Of heb je dat stukje echt gemist? Koeman heeft hem weer laten voetballen. Als je die context niet begrijpt dan zou ik vooral gematigd reageren want deze mag je zeker op conto Koeman zetten.

2 juni 2021 om 18:43

Het is normaal dat er teleurstelling heerst na het sportief debacle van vorig jaar en de acties van afgelopen zomer. Het neemt even tijd om over die dip te zitten, maar je gaat mij niet wijsmaken dat je Messi moet motiveren om terug te gaan voetballen. Zodra de bal aan het rollen gaat en er gewonnen wordt kan een Messi of Ronaldo zich heus wel opladen. Dat zijn sportmannen pur sang. Of hoe denk je dat Koeman Messi heeft opgepept?

2 juni 2021 om 18:49

Als dit statitisch gezien Messi slechtste seizoen is dan klopt het toch dat Koeman hem weer aan het ballen heeft gekregen.

Ik weet niet precies wanneer die "wederopstanding" plaats vond maar Messi begon weer te scoren naar de winterstop. Daarvoor liep hij ongeïnteresseerd te sjokken op het veld en was hij aan het klagen dat hij weg wou.

Cijfers la Liga voor de 'winterstop'
7/3 g/a.
Na de winterstop (lees Koeman krijgt hem aan het ballen) 21/7 g/a.

Of had je verwacht dat hij zijn statistieken in een 1/2 jr kan evenaren?2 juni 2021 om 19:11

@Concha ik zie dat toch echt heel anders. Messi was echt compleet afgehaakt terwijl de bal aan het rollen was zoals jij dat benoemd. Die vlieger gaat niet op en men was alleen maar bezig met een Messi die weg wilde naar nu een Messi die wil verlengen. Als jij denkt dat dit vanzelf komt vind ik dat behoorlijk naïef. Zie wel meer reacties hier alsof een coach alleen maar wat spelers op hoeft te stellen op de juiste plek en huppa succes.

2 juni 2021 om 19:38

Eigenlijk is Messi verantwoordelijk voor het missen lopen van de landstitel. Had hij zich van af het begin professioneel had opgesteld , had Barca kampioen gespeeld maar ja Messi liep als een teleurstellende kleuter over het veld.

2 juni 2021 om 20:48

Doe is rustig man, je hebt een heel opdringerige/agressieve manier van communiceren. Ik heb ook meerdere reacties van jou gelezen waarin jouw waarheid telt en de rest doet er niet toe.
Op z'n Trump's zeg maar.

Daar houdt ik niet zo van.

Dat gezegd hebbende, als jij mij letterlijk kunt citeren met "onze Koeman heeft hem dus weer aan het ballen gekregen" dan praten we wel weer verder.

#smokesomeweed.

2 juni 2021 om 16:52

Ronald de Boer over ambassadeur zijn voor het wk in Qatar: onprofessioneel en wereldvreemd.

Ronald de Boer kunnen we niet serieus meer nemen na zijn knieval voor een dictatoriaal geleid land. Beter zwijgt hij een paar jaar, of nog beter, geef hem geen podium meer.

2 juni 2021 om 16:32

Volledig mee eens! Staat los van wat hij hier zegt uiteraard, maar ik krijg ook steeds hele negatieve gedachtes bij die man. Na zijn Qatar-pleidooi heeft hij weer eens bewezen totaal geen tv-podium te verdienen.

2 juni 2021 om 16:33

Ondanks dat Ronald de Boer zich laat leiden door geld en weinig principes, zegt hij best nuttige dingen over voetbal zelf. We zijn niet allemaal zulke heilige boontjes als Carlos Roa.

2 juni 2021 om 18:22

Hij zegt inderdaad meer dan eens wat zinnigs over voetbal, maar daar is ook alles mee gezegd. Als hij zich daar tot zou beperken zou er niks aan het handje zijn.

2 juni 2021 om 18:33

Er is toch sowieso niets aan de hand? Hij kiest ervoor na alles wat er speelt in Qatar om toch een baan te accepteren om zo het voetbal te vertegenwoordigen. Hij hoopt zo een positieve draai te geven en dat er zo meer aandacht komt voor de misstanden en het voetbal zelf. Daarbij is het een baan en verdient hij eraan. Zo denkt de Boer en iedereen die er anders over denkt of hem niet geloofd, prima. Als men hem niet al te intelligent vind kan zijn verhaal ook nog wel eens waar zijn dat hij dat zelf geloofd toch? Daarnaast zegt ie best zinnige dingen over voetbal. Dus weinig aan de hand. Communicatief erg matig maar dan luister ik niet naar hem. Weer niets aan de hand. Drukte om helemaal niets.

2 juni 2021 om 16:35

@carlos Roa exact. Ronald De Boer gaat nu praten over normen en waarden maar gaat een land vertegenwoordigen wat 6500 dode slaven op het geweten heeft en dan net doen of het daar Disneyland is voor wat oliedollers. "overal gebeurd er wel wat" volgens Ronald De Boer. wat een ongelofelijke flapdrol is dat

2 juni 2021 om 18:34

Japie, jij maakt er een heel ander verhaal van en vertelt vooral het populistische gedeelte omdat jij zijn motieven niet geloofd waarin hij hoopt dat zijn aandacht ook kan zorgen voor verandering. Dat is dan echt jouw probleem en jij vult het in voor jezelf. Jij ging zelfs zover om de holocaust erbij te halen als vergelijking maar noemt hem een flapdrol? Ai.

2 juni 2021 om 19:16

Ronald De Boer is degene met de populitische verhalen. een WK waar vele slaven voor zijn gestorven voor de bouw van wat stadions die straks weer worden afgebroken en ergens worden neergezet is zogenaamd goed voor het land. in wat voor opzicht dan? kan je niet je land verbeteren op een andere manier dan door het opofferen van 6500 kansarme immigranten? jij hebt makkelijk praten. het is niet jouw familie die daar de dood in wordt gejaagd voor een voetbalspelletje

2 juni 2021 om 19:51

@Japie, wil best met je in discussie over dit beladen onderwerp maar dan zul je ergens je toch eens moeten verplaatsen in een ander en zijn motivatie. Zeg nog eens bij voorbaat dat ik niets probeer te bagatelliseren mbt dit onderwerp maar een ander woord in deze discussie vaak algehele blindheid op roept. Deze arbeidsmigranten zijn en waren kansarm en zien dit zelf als een mogelijkheid om te werken. Dat ansich is al schreiend en hoor je niemand over maar maakt dat het kiezen is tussen erg slecht en erbarmelijk slecht. Deze arbeiders kiezen dan voor eenmaal centen om te overleven. Dat wordt enorm veel misbruik van gemaakt in dit land en zie je terug tijdens het WK maar is hiervoor allang gaande met andere bouwsels, geef ik aan voor bredere context maar is even erg. Dan kan het zijn dat nadat dit is gebeurt je op internet schreeuwt hoe erg het is. Maar selectief bent aan wie je dit toedicht.

Hypothese: Ronald heeft daar gewoond en gewerkt en ziet en hoort ook andere geluiden. Ziet verandering in de jaren dat hij daar is en vind (zijn mening) dat de aandacht van internationale pers mbt het WK ook zorgt dat er veranderingen doorgevoerd moeten worden. Als hij dan een betaalde optie krijgt om het WK voetbal te promoten in de gedachten dit ook bijdraag aan veranderingen dan is dat zijn goed recht. Dan kan jij er van alles van maken en dus hem niet geloven maar dat is jou perceptie. Is dus niet waar maar jij bent erg hard in het beschuldigen. Ronald kan ook nee zeggen idd net zoals ons hele Nederlands elftal dat kan. Bij Oranje spelers zijn de consequenties groter maar dat maakt het niet onmogelijk en misschien nog wel meer een keuze van belangen en prio. Want geloof me als de grote spelers van Oranje niet meegaan en vertellen waarom is de impact vele malen groter. Dus een beetje behouden reageren mag of jij gaat op de persoon zoals je doet maar is niet perse waar.

2 juni 2021 om 22:06

Je hebt toch zelf De Boer zijn commentaar gezien op die 6500 doden. Zijn verklaring was "Er gaat overal wel wat mis". Dat zegt eigenlijk genoeg over zijn principes en kijk op deze situatie. De Boer weet dondersgoed dat er daar niks positief gaat veranderen. In ieder geval niet onder de mensen waar hij voor werkt die al die doden op hun geweten hebben en vervolgens de lichamen laten verdwijnen. Die immigranten worden onder valse voorwendselen naar Qatar gelokt, hun paspoort wordt afgepakt, ze worden opgesloten in barakken en de dood in gejaagd om vervolgens begraven te worden in de woestijn. Ze krijgen bovendien helemaal geen geld betaald, dat zijn de valse voorwendselen waarmee ze zijn naar dat land zijn gelokt. De spelers kiezen niet waar het WK wordt gespeeld, Ronald De Boer laat zich wel vrijwillig lenen om deze duistere praktijken te vertegenwoordigen. Dan ben je imo gewoon een nare pipo

2 juni 2021 om 23:47

@Japie jij vult het weer in voor de Boer. Je begrijpt mijn hele stuk niet en blijft vasthouden aan halve context. Reageert selectief en je pakt er af en tienen stukje uit. Jij zegt dat de Boer donders goed weet dat daar niets gaat veranderen? Dat bepaal jij voor hem??? Ook geef ik in een eerder stuk al aan wat er al allemaal veranderd is maar schijnbaar wil jij daar niets can weten want strookt niet met jouw beeld. En dan je Oranje spelers argument is ontwijkend naar wat ik zeg. Geef duidelijk aan dat de consequenties ergernzijn maar niets af doet van vrijwillige keuze mocht je dit echt erg vinden. Of maakt het niet uit voor spelers omdat ze land niet gekozen hebben maar
Voor de Boer wel die ook het land niet gekozen heeft? Jij bent afwijkend en zelfingenomen en vooral oordelend aan het adres van iemand die jij niet kent en een klein stukje uit zijn redenatie pakt. Bah.

2 juni 2021 om 17:52

Wat zullen we met z'n allen raar opkijken als Qatar over 15j een land is waar mensenrechten ineens wel gerespecteerd worden. Nee lekker zo'n land negeren, zwart maken (wellicht terecht) en zoveel mogelijk goede dingen ontnemen en eisen dat eerst bepaalde zaken beter worden. Laat Ronald wat mij betreft lekker zn geld verdienen en laten we hopen dat het daadwerkelijk wat positiviteit met zich mee brengt.

2 juni 2021 om 19:03

Daar zal ik zeker raar van opkijken. Maar één ding is zeker, áls het zo'n feest zou zijn, dan ligt dat niet aan het WK, maar aan de internationale druk. Je moet wel een klap van de molenwiek hebben gehad wanneer je als volwassen persoon denkt dat een voetbaltoernooi een bijdrage levert aan deze onmenselijke situatie.

2 juni 2021 om 19:15

Volgens de rapporten heeft dit al een bijdrage geleverd. Er zijn al vele aanpassingen gedaan, nieuwe wetten en regels opgesteld en arbeidsomstandigheden zijn verbeterd. Of dit onder politieke, internationale druk is ontstaan maakt dat het gekoppeld is aan het WK net zoals de vele wantoestanden voor we mee gingen kijken. Dus een bijdrage heeft het zeker en nee heb geen klap van de molenwiek gehad maar rapporten gelezen.

2 juni 2021 om 19:25

Dat is niet wat ik zeg. 1 voetbaltoernooitje is misschien niet voldoende om een verschil te maken. Maar alleen maar blijven hameren op wat er zo slecht is, gaat ook niet helpen.

2 juni 2021 om 19:30

Rapporten die gemaakt zijn in opdracht van de Quatari dan, heb vanmiddag die van Humanrightwatch uit maart gelezen, maar kon daarin niet terugvinden dat het nu veel beter zou zijn.

2 juni 2021 om 19:37

Dat zegt maar weer hoe veel verschillende kanten er aan dit verhaal zitten. De tegenstanders schrijven negatieve rapporten, de voorstanders misschien wat positievere. Wie heeft er gelijk? Zijn er mensen van Humanrightwatch daadwerkelijk bij geweest toen het gebeurde? En Ronald heeft naar eigen zeggen niet alleen de positieve dingen gezien, maar ook de negatieve. En besluit een baan aan te nemen als ambassadeur, omdat hij er wat geld mee verdient en misschien ergens diep van binnen hoopt hij ook wel dat het iets positiefs teweeg brengt..wie zal het zeggen.

2 juni 2021 om 19:58

@ Wandering, er zijn in samenwerking met ILO en FIFA, nieuwe arbeidsrechten voor expats, waaronder ook de ‘World Cup facility workers’, geformuleerd. Er is zichtbaar geïnvesteerd in veiligheid en ARBO standaarden tijdens de bouwfase van de stadions en infrastructurele projecten. Er is nieuwe nationale wetgeving aangenomen, waarmee afscheid is genomen van de ‘sponsorship’ constructie. Een minimumloon is ingesteld en verbeterde juridische bescherming van buitenlandse werkers wordt geborgd. Dit wil zeggen: Expats zijn nu vrij om te kiezen voor welk bedrijf zij willen werken en kunnen zelf bepalen op welk moment zij willen terugkeren naar land van herkomst of willen reizen.

Dit alles is een kleine stap maar een stap die ik hier nooit terug hoor. Wel aannames van standard quotes en standaard aantallen die vaak hier neergezet worden als soort van heilig getal en behoeft geen context van dat
Bagatelliseer je alles. Om vervolgens compleet op de man te spelen. Zonkrijg je mijn inziens een troebele discussie van een erg groot probleem.

2 juni 2021 om 20:01

Ja want waarom zou je een moordenaar goede dingen ontnemen en opsluiten tot hij bewijst een veranderd persoon te zijn. Gewoon pamperen, mee in gesprek gaan en eventjes op de vingers tikken toch? Wel gewoon een miljoenenbaan geven want zwart maken helpt niet. Hoe kan hij dan ooit veranderen?

2 juni 2021 om 21:08

Ja zo zou je het ook kunnen zien. Het glas is halfvol of halfleeg. Aan de andere kant, hoe kan die moordenaar ooit bewijzen dat hij zijn leven gebeterd heeft, als je hem zo lang mogelijk isoleert en tussen de rest van de moordenaars laat zitten? Daarnaast zit er ook nog een verschil in het wel of niet bewust vermoorden van mensen.

2 juni 2021 om 21:41

Als alleen perfecte mensen hun mening mogen delen kunnen we hier allemaal stoppen met reacties. Triest dat je iemand ergens op afrekent wat totaal niet met het onderwerp te maken heeft waar hij het hier over heeft.

2 juni 2021 om 22:18

Dus als morgen Dick Advocaat de Taliban gaat vertegenwoordigen mogen we hem daar niet op afrekenen?

“Onder Koeman is het geloof terug gekomen waar het lange tijd aan ontbrak”... wat een onzin. Koeman was mede verantwoordelijk voor de rommel in de eerste seizoenshelft. Daarnaast is Barca in 2018 ‘gewoon’ nog kampioen geworden en halve finale van de cl gehaald. Het is niet alsof Barca al 5 jaar geen prijs heeft gewonnen

2 juni 2021 om 16:50

De omstandigheden waren natuurlijk ook ideaal... Ik zeg echt niet dat Koeman niets fout doet hoor, maar als mensen het nog niet doorhadden, het is een vreselijke chaos bij Barcelona. Bovendien had Messi er in de eerste maanden ook allesbehalve zin aan. Zonder een gemotiveerde Messi is Barcelona sowieso verre van een indrukwekkende ploeg. Ik durf wel te stellen dat ze dankzij Messi uberhaupt in de top 4 zijn geeindigd. Ik denk dat er wel grotere oorzaken zijn voor de resultaten dan de trainer...

2 juni 2021 om 16:54

onder Valverde waren de resultaten wel goed maar toen waren mensen weer aan het zaniken dat de jeugd te weinig kans kreeg en dat het spel lelijk was. dan komt er iemand die de jeugd wel de kans geeft, waardoor je logischerwijs op dat niveau wat meer punten verspeeld en die wat aantrekkelijker probeert te spelen en dan is het ook weer niet goed. wil je en goede resultaten boeken en geweldig spel daaraan koppelen, dan gaat dat je niet lukken op topniveau met 4 of 5 jeugdspelers in de basis en de rest van het zooitje middelmaat wat er aan ervaring aanwezig is momenteel. geld om topversterkingen is er ook niet dus wat willen jullie dan bij Barcelona? het realisme is echt totaal uit het oog verloren

2 juni 2021 om 17:00

Nee Japie, je zit (alweer) fout. Valverde had een aantal catstrofale fouten ( Roma/Liverpool) waar hij gewoon op tactisch gebied is afgetroefd. Na 1x tegen een beduidend minder Roma kan nog, maar niet een jaar later opnieuw (tegen een Liverpool met een waslijst aan afwezigen), zelfs toen bleef hij aan, pas nadat ook in de Liga de resultaten tegen vielen is hij ontslagen. Koeman heeft een mediocre seizoen gedraaid, met ook enkele tactische fouten, matige wissels en vreemde keuzes en daarbij bijgedragen aan de slechtste resultaten in lange tijd. Pas in Februari (besef even het seizoen begint in September) begon het echt te lopen tot April. Kortom, meer dan terecht dat er kritiek is.

2 juni 2021 om 17:11

ja want Valverde kan echt wat er aan doen dat er een paar prutsers achterinlopen die hun man constant lieten lopen en stonden te slapen bij een corner van Liverpool of dat Dembele loopt te prutsen voor de goal. dat zijn gewoon individuele fouten van spelers. kwaliteit valt niet te trainen, dat heb je of dat heb je niet. Valverde is gewoon ten onder gegaan aan het totaal onrealitische verwachtingspatroon wat niet matcht met de kwaliteit van de selectie bij Barcelona. zelfde verhaal nu met Koeman. de selectie van Barcelona is ook mediocre en ik vind Koeman helemaal niet zulke vreemde keuzes maken. hij stelde gewoon zijn beste spelers op. zal hij fouten gemaakt hebben? ongetwijfeld maar welke coach maakt niet af en toe fouten in een seizoen? het ging pas later beter omdat Koeman 5-3-2 ging spelen ipv het heilige 4-3-3 waar iedereen om zat te zeuren bij Barca

2 juni 2021 om 17:30

weer zit je fout, een 4-1 voorsprong verdedigen (en een 3-0 voorsprong) verdedigen en tweemaal uitgeschakeld worden is gewoon veel meer dan 'individuele fouten'. Tweemaal werd Barca namelijk afgetroefd op tactiek en kwamen er pas iets aanvallendere spelers. De keuze om enorm defensief te gaan spelen heeft Barca tweemaal opgebroken (in plaats van het eigen spel te spelen). Daarnaast wilde Koeman 4-2-3-1 spelen, wat gewoon totaal mislukte (dat is niet het 'heilige 4-3-3' waar je het over had, zitten wezenlijke verschillen in. Pas toen de ommekeer werd gemaakt naar de traditionele 4-3-3 en later 5-3-2 ging het beter. Dit was pas in Januari/februari (6 maanden later). In de topwedstrijden was elke coach hem tactisch de baas, Zidane, Simeone, Pochettino en zelfs Pirlo waren hem de baas. Bij achterstand gingen alle middenvelders eraf voor aanvallers, zie de thuiswedstrijd tegen Real, Cadiz, Eibar etc. Pedri was opgebrand, maar er werd geweigerd hem te rusten. Het zijn een behoorlijk aantal foute keuzes hoor.

2 juni 2021 om 18:12

maar wie zegt dat het met meer aanvallers toen onder Valverde beter was gegaan? wie weet had je dan wel nog wel meer tegengoals gehad. Barca heeft een aardig gammele defensie. wat betreft Koeman, dat Psg, Atletico en Real van dit Barca winnen is omdat ze gewoon meer kwaliteit in huis hebben imo. tegen Juventus ben ik het wel met je eens. die zijn niet beter dan Barca dus daar had zeker een goed resultaat geboekt kunnen worden. Pedri had je idd kunnen rusten maar het probleem is dat wat er op de bank zit vele malen minder is dus dan was je er kwalitatief weer op achteruit gegaan. ik snap dan de angst wel om zo een speler te wisselen, al was het idd misschien niet handig om dat niet te doen

2 juni 2021 om 20:11

Dat maakt op zich toch weinig uit Japie? Feit is dat het goed ging tot Valverde ingreep, de tactiek veranderde en ze daarna het deksel op de neus kregen. Wat en hoe hèt resultaat wel of niet beter had kunnen uitvallen is allemaal hypothetisch gewauwel in zo’n situatie. Spel ging goed, wedstrijd kn de hand. Coach grijpt in met verandering, ploeg verliest grip op tweeluik en wordt uitgeschakeld. Kan je niet anders dan concluderen dat de coach een fout gemaakt heeft. Vraag me dan hoe het wel beter kon, als ik dat met zekerheid kon stellen zat ik in Barcelona. Ik kan wel met zekerheid stellen dat zowel Valverde als Koeman behoorlijk wat fouten gemaakt hebben.

2 juni 2021 om 22:13

Natuurlijk maken trainers fouten maar dat neemt niet weg dat het materiaal van Barcelona niet matcht met de hoge verwachtingen van de supporters

3 juni 2021 om 12:26

Mwa, opzich heeft hij Barca dat in 2020 drama was in 2021 toch weer op de rit gekregen? Niet echt "onzin" dus. Was natuurlijk zelf deels debet aan de slechte eerste seizoenshelft, maar met wat tijd heeft hij het nu prima op de rit. En in 2018 was Barca resultaatsgewijs uitstekend, zeker waar. Maar het was echt tranentrekkend saai om naar te kijken onder Valverde, en dat met zulk geweldig materiaal. Sinds de exit tegen Roma lijkt er iets geknakt te zijn bij Barca qua beleving en winners instinct. Ik denk dat Koeman dat terug brengt

Is toch wel echt Hollands hè - “de beste stuurman staan aan wal”

Ronald de Boer die over normen en waarden gaat praten vind ik vrij lachwekkend. Geen podium meer geven aan die man, totaal niet serieus te nemen.

Zou eerder een uithaal naar je eigen broer maken!

2 juni 2021 om 18:04

Want?

2 juni 2021 om 18:26

Eerder naar zichzelf. Frank de Boer is gewoon bondscoach, of je nu vind dat hij dat goed of slecht doet, uithalen is niet nodig toch? Ronald maakt de echte blunders als je het mij vraagt

Ronald de Boer is af!

Grappig om te zien dat er in de vorige topic over Ronald werdt gezegd dat bepaalde mensen het niet over hypocrisie mochten hebben, en nu doen ze het zelf.. aan die mensen wil ik zeggen zoals zij dat net zeiden... stop met die whataboutisme en hou je lekker over het onderwerp dus Laporta, en kom aub niet met Qatar dit en Qatar dat... want dan kunnen die andere mensen komen over Nike, autos, oiegoeren en weet ik wat allemaal.

2 juni 2021 om 18:42

Ja dat vinden sommige erg lastig want dan moeten ze reflecteren naar eigen vermogen om te oordelen Outlaw. Maar bij een impopulaire Ronald is alles geoorloofd. Tja.

2 juni 2021 om 22:15

Jouw voorbeelden hier slaan volledig de plank mis. Alsof dat hetzelfde is als voor een paar oliedollars mensen die 6500 slaven de dood in hebben gejaagd vertegenwoordigen

Belangrijke spelers met langdurige blessures. Je sterspeler die weg wilt en een elftal dat al voor zijn komst totaal niet draait.
Hij heeft puik werk geleverd. Griezmann bloeide op, Coutinho bloeide op (weliswaar snel de rest van het seizoen geblesseerd).

Frenkie werd op zijn kwaliteiten gebruikt en daarmee een van de belangrijkste pilaren van het elftal.

Messi weer terug op zijn oude niveau

Jeugdspelers die doorbraken en basisplekken kregen

Geen transferbudget en veel intern gezeik.
Gewoon een klasse prestatie! Meer zat er gewoon niet in. Het had gekund , maar atletico was dit seizoen simpelweg beter.

Ik denk dat Laporta dit artikel niet leest, want Ronald kon gewoon een potje voetballen in Camp Nou gisteren op een mini toernooitje. Anders was hem de toegang wel geweigerd. 😁

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

51 jaar
53 fans

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren