Maduro deelt twee Oranje-varianten na persconferentie De Boer

Dinsdag, 1 juni 2021 om 16:35Yanick Vos • Laatste update: 16:40

Bondscoach Frank de Boer bevestigde dinsdag op een persconferentie dat hij Oranje woensdag tegen Schotland laat aantreden in een 5-3-2-formatie. Oud-international Hedwiges Maduro pakte direct de pen bij de hand en heeft op Twitter twee mogelijke opstellingen gedeeld waar Nederland mee zou kunnen aantreden op het EK. In een van de twee opstellingen heeft Frenkie de Jong een rol als centrale verdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Wijnaldum hangend op rechts is kansloos. Zet dan Klaassen op de bank, dat is toch 'maar' een Eredivisie speler. Wijnaldum op '10' en Berghuis op rechts in zijn tweede formatie. Daarnaast betwijfel ik of je Frenkie als CV op moet stellen als je met vijf verdedigers speelt daar er al genoeg solide centrale verdedigers zijn.

1 juni 2021 om 17:09

Je hebt gelijk, maar het gaat hier ook om switchen in 1 systeem. Hoe dan ook een beetje een open deur van Maduro, ik denk dat elke Nederlander dit op papier had gezet, met uitzondering van Krul/steek.

1 juni 2021 om 17:15

Hoezo? Ik heb nog niemand gezien die Frenkie centraal zet en Klaassen erin. In een 532 systeem is er echt geen plek voor Klaassen. Misschien tegen de kleinere landen om het voetballende gedeelte te verbeteren ten opzichte van de Roon, maar tegen de toplanden zie ik liever de Roon dan Klaassen. Verder Frenkie centraal moeten we niet aan gaan beginnen. Gewoon Blind/Ake naast de Vrij en de Ligt.

1 juni 2021 om 18:42

Ik legde het inderdaad niet goed uit. Als je met dezelfde 11 spelers wil switchen tussen twee systemen stelt iedereen deze spelers op. Ik draaide het om in mijn eerste zin, lange werkdag, excuus

1 juni 2021 om 18:53

Waarom zou je dezelfde 11 willen opstellen? Als je in een wedstrijd wil switchen zou ik daar vooral een wissel voor gebruiken. Ik neem aan dat we niet elke 5 minuten van systeem switchen

1 juni 2021 om 19:51

Geen idee waarom, maar dat was wel de premisse waarmee Maduro de opstellingen maakte gezien z'n tweet. Maar zeker met 5 wissels erg onzinnig om dan niet te wisselen inderdaad.

1 juni 2021 om 17:51

Frenkie in de rol van Bazoer bij Vitesse. Opstelling is weliswaar 1-5-3-2, maar Frenkie versterkt dan het centrum, en dan kan de cvm naast hem staan of achter hem, dat is, als je het goed neerzet en ook goed uit pakt, onmogelijk te verdedigen. We zullen zien met wat voor strijdplan aanreed morgen en op het EK

1 juni 2021 om 22:02

Als iets goed uitpakt is het altijd lastig te verdedigen. Dat is een argumentatieve fallacy ten top.

De Vrij wordt sowieso de middelste man in 532, want juist in die rol blinkt hij uit bij Inter. Dan De Ligt rechts centraal (is hij beter dan links) en Blind als linker CV.

1 juni 2021 om 16:47

Dat lijkt mij centraal ook de beste oplossing. Twee ijzersterke verdediger met de Vrij en de Ligt en Blind die voetballend net wat beter is. Frenkie terugschuiven zou heel dom zijn.

1 juni 2021 om 17:00

Inderdaad Blind op lcv die af en toe doorschuift, maar ook de lb inneemt als Wijndal naar voren is. Je hebt een heerlijk voetballend middenveld met Blind en Frenkie, en ik begrijp De Roon ook wel omdat hij ingepast moet worden voor de balans. Ik zou alleen niet zowel Klaassen en Wijnaldum opstellen, want dan krijg je een te vol middenveld, zeker omdat Memphis de bal ook graag ophaalt en Weghorst straks op een eiland staat. Dan liever een speler als Berghuis die het veld breed houdt en meerdere tegenstanders naar zich toetrekt.

1 juni 2021 om 17:14

Zeker met je eens. Vandaar dat ik niet Frenkie terug zou halen, maar blind cv. Dan heb je met Frenkie, De Roon (die super rendeert in 532) en Wijnaldum spelen. Blind kan dan Wijndal rugdekking geven en De Roon bij Dumfries, zodra de backs op avontuur gaan.

Klaassen zou ik zelf achter de hand houden als je iets moet forceren (zoals tegen Turkije). Dan kan je Wijnaldum als iets aanvallendere optie op de plek van De Roon zetten en met Klaassen op 10 spelen.

Als je een jaar geleden had gezegd dat Klaassen een basisplaats zou hebben op het EK dan had 87% v/d mensen je voor gek verklaard.

1 juni 2021 om 16:48

Ik vind dat Klaassen er niet in hoort te staan eigenlijk. Op het middenveld zou ik dan Frenkie - de Roon en Gini op 10 zetten. Depay en Weghorst met z'n tweeën voorin. Klaassen in de basisopstelling is pure armoede ondanks zijn sterke seizoen.

1 juni 2021 om 17:11

Dat ben ik met je eens. Dat Davy erbij zit, dat begrijp ik nog wel. Dat is bij gebrek aan beter. Normaal gesproken had daar Propper gestaan.

1 juni 2021 om 22:03

Het is inderdaad terecht dat Klaassen mee gaat, maar het lijkt me een geschiktere speler om in het veld te brengen als je iets moet forceren of als er gebikkeld moet worden op het middenveld.

1 juni 2021 om 17:05

En nu nog steeds hoor.
Dat getuigt er niet van dat je ambities hebt.

Ik vind de eerste variant van Maduro niet eens zo heel slecht. Frenkie heeft bij Barcelona zijn beste periode gehad als inschuivende libero. Als een soort distributeur, was verdedigend ook zeer stabiel en kan op snelheid corrigeren. Blind zal meer moeite hebben om grote ruimtes te verdedigden denk ik.

1 juni 2021 om 16:48

Maar dat gaat ten koste van het voetballende vermogen op het middenveld. Ik zit niet te wachten op een middenveld met De Roon - Wijnaldum en Klaassen want dan komt die bal nooit voorin.

1 juni 2021 om 16:50

Daarom zou ik Gravenberch graag in de eerste 11 willen zien. Die kan wel voor voetbal zorgen op het middenveld.

1 juni 2021 om 16:55

Zou ik zelf niet doen. Gravenberch verzoop in de Europese duels ook al iets te vaak. Niet ervaren genoeg om het middenveld van het Nederlandse Elftal bij de hand te nemen in voetballend opzicht. Daarnaast heb je Frenkie niet eens perse nodig in de defensie als Blind meespeelt. Die bal komt dan wel via hem of de Ligt bij de middenvelders terecht. Blind kan daarnaast fungeren als inschuivende man op het middenveld zoals hij bij Ajax ook wel eens doet.

1 juni 2021 om 17:02

Precies wat jij zegt heb ik ook in mijn hoofd. Laat Frenkie gewoon lekker op het middenveld en niet als verkapte verdediger. Mist Blind fit zet je hem daar en anders een andere verdediger. Als Frank met een extra middenvelder wilt spelen in balbezit moet dan moet hij 442 spelen. Met een De Roon of Blind als Cdm. Die zou dan eventueel nog terug kunnen zaken zodat de backs op kunnen komen.

Zie het liefst Stekelenburg, dan Wijndal, De Ligt, de Vrij, Timber/Dumfries. Dan Frenkie net ervoor, zn Ajax positie een beetje, met de Roon eromheen als stofzuiger. Klaassen en Wijnaldum voor Frenkie en de Roon. En dan Weghorst als Balvaste spits met Depay er in een vrije rol omheen. Eventueel kan je Blind nog inbrengen als cvm voor meer voetbal op het middenveld, als de wedstrijd dat vereist, en heb je Luuk nog als Pinchhitter.

1 juni 2021 om 16:59

Waarom zou je dan Klaassen opstellen? Ik zie dan liever Berghuis daar staan. Wijnaldum rendeert bij het Nederlandse Elftal het beste op '10'.

1 juni 2021 om 17:03

Omdat ik Berghuis een klasse minder vind als Klaassen. Klaassen heeft het bij Ajax het hele seizoen laten zien, ook in de topwedstrijden, ook Europees. Verzoop geen 1 keer. Hield zich staande en was belangrijk voor Ajax. Berghuis zag je vaak niet eens in de eredivisie wedstrijden en was tegen bij wijze van spreken een vvv de hele wedstrijd onzichtbaar. En in de topwedstrijden al helemaal

1 juni 2021 om 17:05

Overigens denk ik dat de verdediging beter staat met Blind, de Vrij en de Ligt in het midden, en Frenkie als cvm net als bij Ajax, probleem alleen is dat je dan geen stofzuiger hebt op t middenveld

1 juni 2021 om 17:06

Het zijn compleet andere spelers... Berghuis heeft een goede actie en kan vanuit het niets scoren. Klaassen is afhankelijk van zijn team en moet aanvoer krijgen.

1 juni 2021 om 17:14

En daarom zie ik kansen voor Klaassen met Weghorst voorin. Met alle respect voor depay, het is niet een aanvaller waar je als middenvelder wat aan hebt. Alle ballen springen van zijn voet bij hard inspelen, en met een mannetje in zijn rug raakt hij in paniek. Weghorst kan, net als Tadic bij Ajax, een bal vasthouden met 3 man om zich heen, en meegeven met een bijvoorbeeld Klaassen. Zo msakt Klaassen veel van zijn goals. Tadic inspelen, doorlopen, meekrijgen, afdrukken

1 juni 2021 om 22:05

En als de combinatie niet werkt heb je niks aan Klaassen. Daarom zou ik eerder Berghuis dus opstellen. Kan combineren maar ook vanuit het niets de bal van 20 meter in de kruising krullen. Heeft daarnaast meer snelheid dan Klaassen en is veel bewegelijker. Bovendien is Wijnaldum het beste op '10' bij het Nederlandse elftal, dus een plek voor Klaassen hoort er normaal gesproken niet te zijn in de basiselftal.

2 juni 2021 om 00:37

Whaha Berghuis en dan noem je de selectie niet pover. Kan de bal van 20 meter in de kruising schieten? Op basis van wat zeg je dat. Vanwege die paar goals in de Eredivisie? Bij Watford kwam die geen 1 back voorbij en Europese tour van Feyenoord speelde die ook dramatisch. Laat staan op een EK van 20 meter in de kruising krullen. Je speelt niet tegen RKC en VVV he!

2 juni 2021 om 01:28

Nee, je speelt tegen een team waarvan de toppers er net aan te pas zouden komen bij Vvv, namelijk Noord-Macedonië. Daarnaast is 50% van de selectie van Oekraïne van Dynamo Kiev, wat tegenwoordig ook niet veel meer voorstelt.

Die bovenste lijkt me helemaal niet zo verkeerd. Al zou ik persoonlijk Frenkie op De Roon's positie zetten en Blind of Aké als CV. Ben benieuwd of Weghorst gaat spelen. Ik hoop het !

Misschien ben ik de enige hoor, maar Frenkie De Jong als verdediger zie ik gewoon niet zitten. Houd die jongen gewoon op het middenveld. Die jongen is toch een middenvelder en geen verdediger dus zet hem daar op neer. Ik snap dat het dan de bedoeling is dat hij dan eventueel kan doorschuiven op het middenveld, maar dan kan je net zo goed met een 4-4-2 met een ruit op het middenveld spelen. En dan De Roon als Cdm. Frenkie op de plek van De roon bij een 532 en gewoon een verdediger erbij in die 532. Anders zou ik persoonlijk niet zo'n systeem spelen.

Ik zou graag eens de 3-4-2-1 variant die Chelsea speelt wel eens willen zien.
Stekelenburg;
De Vrij - De Ligt - Blind;
Dumfries - De Roon - De Jong - Wijndal;
Klaassen - Wijnaldum;
Depay

Veel loopvermogen in het team en zo spelen de meeste spelers in hun kracht.
Eventueel nog Depay op de plek van Klaassen en dan Malen of Weghorst in de spits.

Ik weet niet welke van de 2 opstellingen van Maduro slechter is. Gelukkig is hij niet de bondscoach. Wijnaldum rechtsbuiten? De Jong centraal achterin? Waarom zou je de Jong centraal achterin zetten als het niet noodzakelijk is.

Wat zijn we heerlijk over voetbal aan het lullen de laatste dagen! Ik geloof dat de Oranje-koorts steeds meer aan het winnen is. Deze opstelling is mijn duit in het zakje.

In mijn ogen de opstelling met de meeste kwaliteit en vorm. Met De Ligt en De Vrij twee van de beste verdedigers in Italië, Blind die één van de belangrijkste mannen is bij een goed Ajax, Frenkie is de beste ter wereld op zijn positie, Wijnaldum is (was) één van de eerste op het wedstrijdformulier van Liverpool, Gravenberch is top 5 Golden Boy-materiaal, Depay is één van de grote sterren van de Franse competitie en Weghorst één van de topscoorders in Duitsland. Alleen op goal en de backs doe je niet mee op wereldniveau, maar ook daar beschik je over hele degelijke spelers. Aan Frank om te laten zien dat ook hij mee kan met dat niveau. Met een beetje geluk kom je de eerste paar wedstrijden, tegen de mindere goden, in vorm. Dan kan het wel eens een heel leuk toernooi worden.

Stekelenburg
De Ligt
De Vrij
Blind
Dumfries
Gravenberch
De Jong
Wijndal
Wijnaldum
Weghorst
Depay
1 juni 2021 om 22:07

Ik denk dat je opstelling klopt op Gravenberch na. De Boer heeft al aangegeven dat de Roon in de basis gaat beginnen, hoogstwaarschijnlijk naast de Jong. Daarnaast is 'top 5 Golden Boy-materiaal' triviaal. De prijs winnen zegt zelfs helemaal niks. Genoeg spelers die het niet hebben gemaakt na het winnen van de prijs, denk aan Anderson van United, Pato bij Milan, Renato Sanches, etc.

2 juni 2021 om 00:34

Jaa alle kenners in de wereld hebben het mis omdat er op 1 hand te tellen mislukt zijn. Echt een hele goeie argument van je. Gravenberch heeft meer talent in z’n linker teen dan de Roon dus hoort gewoon in de basis.

2 juni 2021 om 01:32

Je weet dat er maar 18 winnaars zijn van de Golden Boy Award? Aangezien je zelf blijkbaar te onbekwaam en onwetend bent zal ik je even helpen en nog even een paar namen voor je opsommen van Golden Boys die het ook niet echt waar hebben gemaakt. Ben je er klaar voor?

Mario Balotelli
Mario Götze
Isco
Martial

Het is nog te vroeg m.b.t. Joao Felix om te zeggen of hij het waar gaat maken. Dan heb je al 7 van de 18 die het niet waar hebben gemaakt met ook nog genoeg twijfelgevallen. Daarnaast wordt de prijs uitgereikt door Sportjournalisten, als we dat al alle kenners van de wereld noemen.

Probeer de volgende keer inhoudelijk te reageren anders reageer ik niet meer op jou.

2 juni 2021 om 02:13

Gotze schoot hem in de WK Finale erin, Martial is Basis speler van Man u en heeft moordende concurrentie, Balotelli schitterde op het WK 2016 en Isco speelt bij Real Madrid zo beetje de beste team van de wereld. Hoe inhoudelijk wil je het hebben? Heeft Rafael van der Vaart het ook niet gemaakt volgens jou? Je argument(en) is nog steeds waardeloos om Gravenberch geen basis plaatst te geven. Je baseert je mening over een enkele wedstrijd in europees verband maar roept daarna dat je Berghuis in de basis wilt die het nog nooit Europees heeft laten zien. Liever de mening van Sportjournalisten dan die van jou die hebben er meer kijk op.

2 juni 2021 om 02:17

Balotelli schoot Italië naar het EK finale, Götze schoot Duitsland naar het WK winst en beide Isco en Martial hebben meer dan genoeg interlands verzameld. Kom dan met goede voorbeelden.

2 juni 2021 om 09:24

Hij noemt ook Renato Sanches. Volgens mij is die kampioen geworden met Lille en heeft zich compleet herpakt. Ook een jongen die al een EK titel op zakt heeft en op Frenkie de Jong na iedereen uit de basis zou spelen bij Oranje op het middenveld. Conclusie van het verhaal gooi je grootste talent in de diepte ‘Gravenberch’ hij heeft iets speciaals en kan er voor zorgen dat dit Oranje voetballend sterker wordt op het middenveld.

2 juni 2021 om 12:06

1. Martial is geen basisspeler bij United.
2. Een belangrijke goal maken betekent niet dat je het gemaakt hebt.
3. Isco speelt bij Real Madrid maar is steevast bankzitter, al jaren. Hij voegt weinig toe.
4. Van der Vaart heeft het leuk gedaan bij Spurs (toen geen topclub) en Hsv. Geflopt bij Real.
5. Sinds wanneer is je team naar een finale schieten het maken?
6. Sinds wanneer is genoeg interlands verzamelen het maken?
7. Kampioen geworden van Frankrijk, pfoe. Is dat de graadmeter?

Je ziet zelf toch wel dat bij al die spelers kanttekeningen zijn te plaatsen. Dat jij het tricot van Real Madrid dragen al ziet als het gemaakt hebben als Golden Boy, dan zou Drenthe wel trots zijn.

Als hij 532 speelt op het EK spelen denken ik Blind De Vrij en De Ligt centraal achterin. Dumfries en Wijndal als backs. Frenkie en De Roon controleurs en Gini op 10. En Weghorst en Memphis de spitsen.

Ik zelf zou aantreden in een 1-4-1-3-2 systeem. Frenkie die voor de verdedigend speelt. In de praktijk speel je achteruit met 5 verdedigers en aanvallend 1-4-2-4, dan heb je wel buitenste middenvelders nodig met loopvermogen, die niet vies zijn om 90 minuten mee om te schakelen van 1-4-2-4? naar 1-5-3-2 of 1-4-1-3-2 en andersom

Maduro moet even terugkijken naar de wedstrijden waar Gini als buitenspeler stond. Totaal onzichtbaar, die positie kan hij al jaren niet meer bespelen. Jammer dat een analist de plank zo kan misslaan. Ook jammer dat De Boer de oren vooral naar de media laat hangen voor een 5-3-2, terwijl het spelersmateriaal eigenlijk vooral heel geschikt lijkt voor een 4-2-2-2 (a la Schmidt) of een 4-3-1-2. In de 4-3-1-2 kan je Depay laten zwerven en afhankelijk van de kracht van de tegenstander start je met Blind (tegen een zwakkere tegenstander, dan is het bijna een 5-3-2 met Blind die in en uitschuift en als spelmaker/libero fungeert) of De Roon (beter tegen sterkere tegenstanders als echt slot op de deur).

Stekelenburg
Dumfries
De Vrij
De Ligt
Wijndal
Gini
Blind / Roon
De Jong
Berghuis
Weghorst
Depay

Ik zou altijd met een 5-3-2 opstelling voor 2 snelle spitsen gaan, bijvoorbeeld Memphis en Malen, in de aanval Gini bijsluiten op 10.

Frenkie op CV is verpesten van zijn kwaliteit. Die jongen heeft al zoveel tijd verloren dokr het gegoochel van zijn positie. Als aanvallende half is hij veruit het beste. Niet als cv of als 6. Echt bizar. Ons grootste talent in jaren, al 24 en pas in totaal misschien 2,5 seizoen op het middenveld. Te laat debuteren en dat domme geswitch doet hem geen goed

Ik denk dat dit Nederlands elftal heel veel gaat lijken op de aanpak tijdens het wereldkampioenschap 2014. Degenen die destijds meededen, zijn nu de steunpilaren: De Vrij, Wijnaldum, Blind en Depay. Beginnen vanuit een 3-5-2 opvatting, die door het inbrengen van óf Berghuis, óf een statische spits kan worden omgezet naar een 4-3-3 indien nodig.

Als je kijkt naar diverse heatmaps (zoals op sofascore) dan begrijp je min of meer wat de bedoeling wordt. Dumfries, Veltman en Berghuis bestrijken de gehele rechterflank. Op links doen Van Aanholt en Wijndal dat ook, terwijl Promes dat ook kan. Het centrum lijkt me een uitgemaakte zaak, tenzij iemand niet fit is (blind?). Frenkie de Jong en Wijnaldum zijn letterlijk overal op het veld bij hun club.

De enige vraag die openstaat is of Frank de Boer twee snellere, technische spelers achter één statische spits opstelt, of juist kiest voor een spelverdeler met voor hem twee snelle aanvallers die ook wijd kunnen gaan. Ikzelf zou voor dat laatste kiezen.

Stekelenburg
De Vrij
De Ligt
Blind / Aké
Dumfries
F de Jong
Wijnaldum
Wijndal
Promes
Malen
Depay
1 juni 2021 om 23:49

Alleen de Vrij, Blind en Gini waren toen basisspeler van de jongens die nu gaan spelen. Daarnaast is Blind niet echt bepaald een steunpilaar, maar eerder de slechtste van de drie verdedigers. Depay was een supersub.

Ik vind 532 met De Roon echt kansloos. Dan bouw je al meer defensieve zekerheid in door met een extra verdediger te spelen en dan kies je ook nog eens voor een middenvelder met nauwelijks voetballend vermogen. Dat is echt te veel van het goede. Nederland-onwaardig. Ik zou zelf kiezen voor een 5212-systeem precies zoals Van Gaal het uitvoerde in 2014. Met Frenkie en Gini als centrale middenvelders en Berghuis of Gakpo in de Sneijder-rol als verbinder tussen de twee middenvelders en de twee spitsen.

2 juni 2021 om 00:32

Berghuis en Gakpo dan ben je niet kansloos? Deze 2 spelers kan je niet eens sub toppers noemen. 2 eredivisie spelers die ik nog nooit internationaal potten hebt zien breken. Denk dat het over het algemeen een hele kansloze EK wordt met gelukkig een zwakke poul fase.

Jeetje De Roon in de basis. Wat een povere selectie is dit misschien wel de slechtste Nederlandse selectie ooit op een EK.

1 juni 2021 om 23:47

Tja, Nederland is er tenminste weer bij. Beter met een 'povere' selectie (ik durf dat toch te betwisten) wel deelnemen aan het EK dan weer een zomer thuisblijven.

Ik had zelf liever Dani de Wit gezien op de plek van de Roon. Een harde werker.

2 juni 2021 om 00:22

Ik had liever Gravenberch gezien op z’n plek! 1 van de grootste talenten op de Europese velden.

2 juni 2021 om 00:30

Tja, Dat was met Danny Blind toen we het EK miste. Frank de Boer, Danny Blind en spelers als De Roon,Dani de Wit en Berghuis het is allemaal 1 pot nat. Gelukkig hadden we een echte bondscoach genaamd Ronald Koeman die ons naar een EK heeft geloodst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal voor de derde keer bondscoach van Oranje

Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Telegraaf maakt woensdagavond melding van een akkoord tussen Van Gaal en de KNVB over een contract voor achttien maanden....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren