Van de Looi lovend: ‘De meest talentvolle in zijn leeftijdscategorie’

Dinsdag, 1 juni 2021 om 13:47Rian Rosendaal • Laatste update: 14:31

De keuze van Erwin van de Looi voor Justin Bijlow pakte maandagavond goed uit. De Feyenoord-doelman maakte een zeer sterke indruk tegen Jong Frankrijk, dat door een laat doelpunt van Myron Boadu werd uitgeschakeld (2-1) in de kwartfinale van het jeugd-EK. In navolging van Ibrahim Afellay en Theo Janssen is Van de Looi zeer complimenteus over de uitblinkende Bijlow, die de voorkeur kreeg boven Kjell Scherpen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat vind jij momenteel de beste keeper?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door piranha)

Hij pakte op een gegeven moment ook nog een hard laag schot eind 2e helft in 1 keer klem. Die was echt bijzonder.

1 juni 2021 om 14:14

Voor hem waarschijnlijk een gewone bal om te pakken. Voor mij wel symbolisch voor de rust en overtuiging die Bijlow uitstraalt en met zich mee brengt. Geen twijfels, gewoon klemmen die hap!

1 juni 2021 om 14:22

Ja die verbaasde mij ook. Was een geweldige redding.

1 juni 2021 om 16:40

Het geluid wat hierbij kwam kijken was ook echt heerlijk. Patschhh! In de categorie, geluid van harde bal op de lat Ik was gister ook zeer onder de indruk. Fijn om te weten dat wij weer een groot talent hebben als keeper.

Ik neem aan dat dit gaat over keeperstalenten in Nederland? Bijlow is bijvoorbeeld ouder dan een Donnarumma, om maar even iemand te noemen.

1 juni 2021 om 14:01

Stel je voor dat Bijlow teveel credits krijgt, dit moet wel even uitgezocht worden.

1 juni 2021 om 14:07

Als Van Looij het volgende zegt: "ik denk dat geen enkele keeperstrainer, trainer of journalist zal ontkennen dat hij in zijn leeftijdscategorie de meest talentvolle keeper is op dit moment".

Dan kan je toch verwachten dat iemand aangeeft dat Donnarumma niet op handbal zit.

1 juni 2021 om 15:12

Nee! Als Nederland zijnde ga je dan vooral blij zijn dat er ein-de-lijk weer een degelijke keeper aan zit te komen na alle troep die we na vd sar hebben moeten verduren.

1 juni 2021 om 14:04

Donnaruma valt dus niet in zijn leeftijdscategorie

1 juni 2021 om 16:15

Nouja het scheelt 1 jaar. Lijkt me dat dat dezelfde leeftijdscategorie is. Ook Donnarumma had mee mogen doen aan het jeugd wk.

1 juni 2021 om 15:28

Ik neem aan dat dit ook niet gaat over Neuer, om maar iemand te noemen. Klopt, ook Neuer zit niet in de leeftijdscategorie van Bijlow.

1 juni 2021 om 18:15

Leeftijdscategorie.. dus niet in dezelfde leeftijdscategorie als Donnaruma.. Zucht..

Daar is sowieso weinig twijfel over. Het is puur zijn blessuregevoeligheid dat een issue blijft.

1 juni 2021 om 14:05

Klopt, hopelijk blijft hij nu een seizoen blessure vrij. Potentiële topkeeper

1 juni 2021 om 14:18

Zover durf ik niet te gaan, maar hij is wel duidelijk de beste doelman onder de 25 jaar in Nederland. Ik denk ook dat je als doelman ook een beetje geluk moet hebben als je de top wilt halen. Ik verwacht wel dat hij na het EK meer kansen krijgt en uiteindelijk ook eerste doelman wordt, mits hij fit is en blijft.

1 juni 2021 om 14:09

Sieppie ik denk dat blessuregevoeligheid wel meevalt.
Het is meer hoe hij sommige duels ingaat.
De blessures die hij heeft ontstaan meestal uit een duel om de bal. Ik heb er nu een paar keer op zitten letten en hij draait dan verkeerd weg.
Hij schijnt hier ook meer op te trainen en videobeelden worden ook geanalyseerd.
Kan hij dat weghalen denk ik dat alles goed komt

1 juni 2021 om 14:16

Vooral dat laatste zou heel goed nieuws zijn! Zou wel echt benieuwd zijn waar hij zou staan na een volledig seizoen zonder blessures.

1 juni 2021 om 14:30

Ik ook.
Als hij fit blijft is aankomend jaar zijn laatste bij Feyenoord denk ik.
Bijlow is niet bang en duikt gerust tussen man en bal waardoor hij veel in contact komt met tegenstander. Dat is niet erg maar je moet jezelf goed beschermen en daar schort het aan.

1 juni 2021 om 16:35

Een keeper wordt ook afgerekend op clean sheets en daarvoor heeft hij ook een verdediging nodig. Nu heeft Feyenoord met Geertruida en Malacia een paar echt goede talenten lopen en met Senesi gewoon een goede verdediger, maar als dat wegvalt, dan zal dat voor Bijlow op een gegeven moment ook een teken zijn om te vertrekken en een tussenstap te maken. Ik vind het ook met afstand het grootste keeperstalent in zijn leeftijdscategorie momenteel in Nederland. Scherpen doet het in Jong Oranje ook goed, maar die wisselt mooie reddingen af met blunders.

Als die Bijlow is een keer een heel seizoen fit blijft dan kan hij sowieso mee naar het WK 2022 volgend jaar en is hij ook gelijk de toekomstige keeper van Oranje. Potentie heeft die echt wel en was tegen Frankrijk echt fenomenaal. Zeker aan de bal, goeie reflexen en een goeie trap. Ook die bal die die klemvast had was echt indrukwekkend in de 2e helft.

1 juni 2021 om 22:30

Sinds wanneer moet je een heel seizoen dit blijven om mee te mogen? Vraag dat aan Blind. En volgens mij heeft Stekelenburg ook niet een heel jaar gekeept en heeft Donny met name de bank warm gehouden. Wees gewooneerlijk en zeg dat je meer vertrouwen hebt in de ervaring van de andere keepers dan met deze redenen aan te komen

In Nederland wel, er is eigenlijk geen een keeper van ongeveer zijn leeftijd die in de buurt komt.

De hoekschop was slecht georganiseerd, dramatisch zelfs, alle reddingen waren ballen die voornamelijk recht op hem afkwamen en de 2-1 kwam inderdaad door zijn goede voortzetting. Vind hem redelijk allround, zeker beter dan een Drommel, maar erg blessuregevoelig en slechter in 1 op 1 situaties. talent heeft hij maar hij moet wel gaan groeien en constanter worden, zo heel euforisch ben ik er nog niet over.

1 juni 2021 om 14:50

Slechter in 1 op 1 dan Drommel?? Volgens mij kijk jij dan geen voetbal, daar is Bijlow ijzersterk in.

1 juni 2021 om 14:52

Kan inderdaad ook geen moment voor me halen dat Bijlow enige zwakte toonde in een 1 op 1. Vind zijn positionering in die situaties juist best wel sterk

1 juni 2021 om 15:22

Gisteren ook al op gereageerd. Waarschijnlijk in opdracht van de trainer kiezen ze ervoor om de tegenstander bij de corner in de zone op te vangen. Als de bal daar dan buiten wordt gegeven is dat verder van het doel en moet je als verdedigende gewoon kort zitten, maar Upamecano wordt gewoon vrij gelaten door Stengs. Ik heb ook in geen enkele analyse jou verhaal gehoord. Hebben al die analisten dan hun ogen dicht?

1 juni 2021 om 23:02

Hmm ja dat kan, maar als keeper ben je wel verantwoordelijk bij de corners vind ik. Dat hij nog geen grote persoonlijkheid heeft omdat hij jong is, okay, dat hebben ze allemaal niet. maar als hij zo goed zou zijn zou hij de coach toch wel vertellen wat er mis is bij die dekking in de corner? Dat was lachwekkend. In mijn ervaring is de keeper altijd degene, eventueel met de leider in de verdediging die alles neerzet bij de corner, of hoe ging dat bij jou?

1 juni 2021 om 15:38

@piranha

"alle reddingen waren ballen die voornamelijk recht op hem afkwamen", alleen al bij de eerste grote kans van Frankrijk (schot van Ikone) maakt hij een zweefduik richting de kruising, dus ik snap niet waar je dit vandaan haalt..

Daarnaast geef je aan dat hij slechter is dan Drommel wat betreft 1-op-1-situaties en dat hij constanter moet worden, maar dan vraag ik me oprecht af of jij uberhaubt 1 wedstrijd hebt bekeken van Bijlow. Hij staat er namelijk om bekend dat hij heerst in de 16 en daarbij ook heel sterk is in de 1-op-1 (zie bijvoorbeeld die redding in de 2e helft gister). Zijn probleem is ook totaal niet dat hij constanter moet worden, maar juist dat hij meer wedstrijden moet spelen.

1 juni 2021 om 22:59

Haha een zweefduik richting de kruising! Had je wat op? Die ging recht door het midden, hoogstwaarschijnlijk nog over maar laten we ervan uitgaan dat hij hem over tikte. Ik snap het, je komt uit Rotterdam en wilt deze jongen graag als talent zien, das prima, dat mag en dat is leuk, maar je bent waarschijnlijk niet zijn vader dus je hoeft hem niet te verdedigen op zijn zwakke punten of makkelijke reddingen toch? het is een leuke keeper, toegegeven, maar hij heeft meer niet als hij wel heeft. Ik zal je zeggen dat deze jongen nooit in de top gaat spelen, in feite dat Feyenoord het hoogste is wat hij gaat bereiken.

1 juni 2021 om 16:11

Man, man, wat heb ik toch te doen met mensen als jij. Vanwege afgunst iemand proberen af te serveren, zoals hij nu de afgelopen 2maanden keept is het de beste Nederlandse keeper op het moment, of hij dit niveau vast kan houden of nog kan groeien, dat is inderdaad de vraag.

Echt pech voor Bijlow dat hij zoveel blessureleed kende dit seizoen. Anders zat hij zeker bij de selectie.

1 juni 2021 om 20:59

Hij heeft meer minuten gemaakt dan cillisen en stekelenburg...

Ik snap echt niet dat mensen op Scherpen kunnen stemmen in de poll. Kan iemand mij vertellen waar hij beter in is?

1 juni 2021 om 15:10

Ik snap wel dat er mensen op Scherpen stemmen. Dat fenomeen heet internettroll. Niet te serieus op ingaan. Er is namelijk werkelijk niets waar Scherpen beter in zou zijn. Hoewel er in Italië waarschijnlijk een nog meer getalenteerde keeper rondloopt zijn er weinig in dezelfde categorie als Bijlow. Daar mogen we als Nederlanders alleen maar blij mee zijn. Nu hoop ik alleen dat ie zo snel mogelijk een transfer maakt :P

Als Ajacied zeg ik dat Bijlow de keeper voor de toekomst is, maar laat hem lekker dat U21 EK keepen en dan bij het WK in de selectie voor Oranje. Leert meer van het keepen van een eindtoernooi dan als wissel speler mee gaan.
Had voor meer spelers uit de huidige EK selectie kunnen gelden denk ik.

1 juni 2021 om 16:43

Ach ja, altijd leuk om een gooi in de toekomst te doen.
Maar met Bijlow zitten we goed, dan heb je Drommel, Scherpen, misschien wel die Gorter er later bij. Verdedigend is De Ligt nog maar een jochie en kan nog wel even mee. Maar ook Timber, Teze, Rench, Malacia, Geertruida en zelf ook Schuurs zijn echt wel talenten met kwaliteit.
Frenkie is ook nog jong, Ihattaren was het beloofde talent, Koopmeiners vind ik een groot talent maar qua middenvelders is het beperkt. Aanvallend verwacht ik veel van Malen, Gakpo, Lang, wellicht Brobbey in de toekomst. Stel dat je 5 jaar FFW gaat, dan zouden we toch wel een goede basis moeten hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

8 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 16 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 7 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 0 1 0
2017/2018 Feyenoord 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Slot spaart blunderende Senesi niet: ‘Echt ver onder de ondergrens’

Gemengde gevoelens bij Arne Slot na de nederlaag van Feyenoord in vriendschappelijk verband tegen PAOK Saloniki (1-2). De trainer zag zijn ploeg met name in de eerste helft goede dingen dingen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren