‘Manchester City wil Aké inzetten om toptransfer mogelijk te maken’

Dinsdag, 1 juni 2021 om 11:51Rian Rosendaal • Laatste update: 11:56

Manchester City is bereid om Nathan Aké of Gabriel Jesus in te zetten bij een ruildeal met Tottenham Hotspur voor Harry Kane, zo brengt de Daily Mail dinsdag naar buiten. De Engelse kampioen weet dat beide spelers op het lijstje staan van Tottenham en vanwege de serieuze interesse in Kane is een deal met de Londense club eventuele mogelijk. Manager Josep Guardiola wil ruimte maken in zijn selectie om de komst van de spits en Aston Villa-spelmaker Jack Grealish mogelijk te maken. Over de hoogte van de aanvullende transfersom zijn overigens geen mededelingen gedaan.

Jesus en Aké kunnen onder Guardiola niet rekenen op een basisplaats, al is het de vraag of ze Manchester City willen inruilen voor een club zonder Champions League-voetbal. Volgens bovengenoemde krant is Manchester City daarnaast bereid om Aymeric Laporte tussentijds te laten vertrekken, mocht er een aantrekkelijk bod binnenkomen in het Etihad Stadium. Guardiola kiest in het centrum van de defensie doorgaans voor John Stones en Rúben Dias, waardoor Laporte op het tweede plan is beland bij de verliezend Champions League-finalist.

Manchester City hengelt overigens niet als enige club naar de diensten van Kane. Ook Thomas Tuchel is gecharmeerd van de veelscorende spits van Tottenham. "Als je ergens in de wereld een coach kan vinden die Harry Kane niet in zijn team zou willen hebben, bel me dan nog eens", zo zei de Chelsea-manager onlangs op een persconferentie. Kane heeft volgens Sky Sports zijn vertrekwens neergelegd bij Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham. Naast Chelsea en Manchester City is ook Manchester United serieus geïnteresseerd in de topscorer van de Premier League, die dit seizoen eindigde op 23 competitiedoelpunten. Vanwege de rivaliteit tussen Tottenham en Chelsea ligt een transfer naar laatstgenoemde club het minst voor de hand, maar Tuchel lijkt Kane desalniettemin als een serieuze optie te beschouwen.

"Ik zou graag eens met Kane willen praten en zijn ideeën over het maken van doelpunten en aanvallen willen horen", aldus de Duitse manager van Chelsea, die niet verder ging dan dat. "Iedereen vindt Harry Kane geweldig, maar laten we heel, heel duidelijk zijn: hij is een speler van Tottenham. Hij heeft een langdurig contract (tot medio 2024, red.) en we zullen dan ook geen oneerbiedige opmerkingen daarover maken." Kane zou Tottenham hebben verzocht om aanbiedingen van 112 miljoen euro of meer te accepteren, zo meldden diverse Engelse media eind mei nog.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door mothespur)

Dat zou ik niet doen als ik de Spurs was. Ik zou de absolute hoofdprijs voor Kane vragen. Ake is imo geen bijzondere verdediger en Gabriel Jesus vind ik ook niet echt heel denderend. Dan kan je beter met dat geld wat je voor Kane vangt twee versterkingen halen die je echt beter maken

1 juni 2021 om 11:57

Probleem is echter dat een goede spits en een goede cb niet voor het oprapen liggen. Jesus kan het niveau van City niet aan, maar zou wellicht voor een niveautje onder City, dus Spurs, wellicht wel een goede oplossing zijn. Ik denk eigenlijk ook niet dat er 1 op 1 geruild gaat worden dan, denk dat City echt nog wel enkele tientallen miljoenen erbij moet leggen willen ze deze deal rondmaken. Er komt een interessante transferzomer aan bij Spurs in elk geval, met een nieuwe coach en verwacht een flinke renovatie van de selectie.

1 juni 2021 om 12:12

Ik vind Ake niet beter dan wat er nu achterin loopt bij de Spurs en daar ben ik ook niet onder de indruk van. Gabriel Jesus vind ik ook een vrij beperkte spits. Als de Spurs ambities hebben zou ik niet twee net niet spelers gaan halen. Stel Kane levert een 120 miljoen op dan kan je echt wel wat beters halen dan deze twee. Ik zou het zonde vinden van het geld als Spurs akkoord gaat met deze ruildeal

1 juni 2021 om 12:28

Ake is echt wel beter dan wat Spurs achterin heeft lopen. Alderweireld is minder aan het worden en de rest is gewoon erg matig.

1 juni 2021 om 13:24

Ik denk dat het voor spurs nog niet zo'n slechte deal zal zijn. Als Jesus week in week uit speelt en de druk net wat minder is, hij zomaar 20 goals per seizoen kan maken. En Ake lijkt me voor spurs ook een prima speler. Een linkspoot achterin ontbreekt volgens mij want ze hebben alleen alderweireld sanchez dier en die welshmen

1 juni 2021 om 16:22

@benzema. klopt dat de rest daar ook matig is maar Ake vind ik net zo matig dus ik zou het niet snappen als Spurs daarmee akkoord gaat

1 juni 2021 om 16:47

Hoe kom je erbij dat ake matig is? Heeft zich gwn luid en duidelijk bewezen in de prem. aangetoond dat hij gwn een top verdediger is en niet voor niks voor 60 miljoen naar city is gegaan, een club die we kunnen scharen als absolute top. Dit jaar helaas met blessures gesukkeld en moet natuurlijk weer zn vorm vinden maar dat is normaal.

1 juni 2021 om 17:37

Ake deed het goed bij Bournemouth maar dat is ook wel een beetje zijn niveau imo. omdat je getransfereerd wordt naar een Europese topclub maakt dat je niet automatisch een topverdediger. ook die doen wel eens miskopen

1 juni 2021 om 17:48

Waar slaat dat nou weer op dan? Die jongen is het grootste deel van het seizoen geblesseerd geweest en heeft pas 10 wedstrijden gespeeld in de Premier League. Als back-up for de wereldtop is hij echt wel prima, of in de basis bij een subtopper als Spurs.

1 juni 2021 om 18:00

ik vind hem niet beter dan wat er bij de Spurs achterin loopt en die hebben juist een kwaliteitsinjectie nodig die beter is dan wat ze nu achterin hebben lopen. dan schiet je met een aankoop als Ake weinig op

1 juni 2021 om 22:22

Laat ze eerst maar weer eens de top 4 halen, dat kan met Aké prima 1/2 jaar en dan weer verder kijken naar weer een betere speler. Denk niet echt dat toppers op Tottenham zitten te wachten, of jij wel?

1 juni 2021 om 22:55

ik zou gewoon Kane voor de hoofdprijs verkopen en een betere verdediger halen dan Ake. er zit nog wel een niveau tussen het niveau Ake en het niveau van de de absolute wereldtop waarin verdedigers zitten die waarschijnlijk wel naar de Spurs willen

2 juni 2021 om 00:56

Een speler zoals wie zou willen komen van de wereldtop? Dat zullen toch ook gewoon wisselspelers zijn daar, ik zie het verschil met een wisselspeler van Man. City niet.

1 juni 2021 om 12:14

Zoals ze met de centen die ze voor Bale kregen gedaan hebben zeker...? Ik zie al meerdere berichten voorbij komen over spelers die ingezet worden om prijzen voor andere spelers te drukken. Zal mij niet verbazen als eind van de zomer geen enkele genoemde deal doorgegaan is, want hoe vaak zien we het nou dat er een speler + cash de ene kant op gaat en een speler de andere kant? Wie kan er recente voorbeelden geven? Voordat iemand hiermee komt; Mkhi en Sanchez werden beiden verkocht, daar vond geen ruil plaats.

1 juni 2021 om 13:37

Kom op, een deal met "betalingen" beide kanten op is gewoon een ruil, hoe hard je het als club ook probeert te verfraaien.

1 juni 2021 om 13:40

Oke, maar nu ga je aan mijn punt voorbij. Hoeveel deals met spelers+cash zijn er de laatste jaren geweest over heel Europa? Geef me 5 voorbeelden van de afgelopen 5 jaar. Afgezet tegen de 100en geruchten die er voorbij kwamen.

1 juni 2021 om 13:56

Nee joh je hebt helemaal gelijk, het is de ultieme komkommertijd verzinsel altijd, ruildeals verzinnen. Ze komen zo nu en dan wel voor, Pjanic - Arthur bijvoorbeeld, en Keylor Navas - Areola.

1 juni 2021 om 13:31

Als City fan zou ik het niet erg vinden als Gabriel Jesus naar Tottenham zou gaan maar ik had ook al aan deze deal zitten denken en kon eigenlijk niet veel betere spitsen bedenken die Kane zouden kunnen vervangen. In het achterhoofd houden dat Tottenham niet heel het bedrag voor Kane in 1 spits wil investeren en niet elke speler naar Tottenham zou willen vertrekken. Ik denk dat Ake en Jesus voor Tottenham prima spelers zijn en vaak in zo'n ruildeal gaan de spelers voor minder weg dan ze normaal zouden doen.

1 juni 2021 om 13:46

Er is ook zoiets als corona, veel clubs kunnen ook niet ff 100mil uitgeven aan 1 speler. Wat wil kane? Die wil prijzen winnen en dat gaat met spurs heel moeilijk worden. Hoeveel spelers hadden na het vertrek bij spurs prijzen gewonnen? Dat waren bij 70+ spzlers die iets wonnen na vertrek

1 juni 2021 om 14:23

Mcfc1982 - Dat is wel een selectieve statistiek. Tottenham is geen eindstation en dus is het niet vreemd dat spelers na hun vertrek bij Tottenham prijzen gingen winnen.

Leuke deals. Wat zou Tottenham vinden van Sterling en Jesus? Gewoon vanalles proberen tot dat bedrag lager word. Wat ze nu willen hebben voor Kane blijft absurd.

1 juni 2021 om 11:58

Sterling gaat toch ook niet naar een club zonder CL?

1 juni 2021 om 12:12

Hij speelt nu ook al bij een club zonder CL, althans de trofee.

1 juni 2021 om 11:59

Ik weet niet of het absurd is. Kane is een topspits en behoort in mijn ogen tot de drie beste spitsen van het moment. Hij is zo compleet en zou perfect in het spel van City passen, bovendien scoort hij altijd meer dan 20 doelpunten en staat hij garant voor een aantal assist ook nog. Een bedrag van boven de 100 miljoen zou mij dan ook niet verbazen. City zou er wel goed aan doen dat te kunnen drukken door inderdaad wat ruilmiddelen in te zetten en Jesus zou denk ik een goede vervanger zijn, maar dan zouden ze alsnog enkele 10tallen miljoenen erbij moeten leggen.

1 juni 2021 om 12:30

Mja 80 miljoen + Gabriel Jesus lijkt me wel een faire deal. Maar Tottenham gaat sportief wel een grote stap achteruit zetten zonder Kane en een Jesus gaat die leemte niet opvullen natuurlijk.

1 juni 2021 om 12:45

Nouja het bedrag wat ze willen hebben is best absurd toch? Ongeacht of het een topspits is of niet. Uiteraard zal er nog wel min 50-60m naast Jesus gelegd moeten worden maar dat is iig beter dan de volle mep te betalen. Jesus zal zowiezo niet meer in het stukje voorkomen als Kane inderdaad komt, Tottenham lijkt mij dan de ideale club voor hem.

1 juni 2021 om 13:44

Jesus heeft nu op zijn 24e 110 clubgoals gescoord (in 6.5 seizoen profvoetbal), Harry Kane stond op diezelfde leeftijd op 115 clubgoals (in 8 seizoenen), dus als Tottenham is dat wel een gokje waard lijkt me.

1 juni 2021 om 13:52

Het is niet absurd. Ze willen niet verkopen. Als een club op de deur klopt hoef je geen marktconform bedrag te vragen.

1 juni 2021 om 15:42

Tsja, maar het is net zo goed waar dat het Jesus het in een team doet dat niet om hem heen gebouwd is, en als tweede viool achter Aguero, terwijl het bij Tottenham alle-ballen-op-Kane is.

1 juni 2021 om 14:11

Er is niets absurd aan de vraagprijs. Wat wel absurd is, is dat city oneindig veel geld heeft. Waarom zou Spurs Kane verkopen voor 100m, terwijl ze weten dat jullie het dubbele kunnen uitgeven? Jesus en Sterling mag je houden trouwens, Jesus is maar een middelmatige voetballer en Sterling hoef ik niet in ons shirt te zien.

1 juni 2021 om 17:28

Het bedrag is absurd. En dat City oneindig veel geld heeft is ook niet helemaal waar. Ik zeg overigens niet dat Tottenham Kane voor 100m moet gaan verkopen, dat maak jij er weer van. Overigens verwacht ik ook niet dat Gabriel Jesus en Sterling naar Tottenham zouden willen, geen CL en geen EL. Die gaan nog liever naar Whu.

Aké Jesus en 50 mljn is een fair deal. Als Tottenham zijnde mag je Kane dit ook wel gunnen. Is loyaal geweest en op en
Top professional. Of Tottenham zit te wachten op die 2 uit Manchester weet ik niet uiteraard.

1 juni 2021 om 12:06

Is helemaal geen fair deal. Dan zit je als Spurs opgescheept met 2 spelers waar je niks aan hebt. Laat City lekker zelf zorgen voor hun afval in plaats van ze te dumpen in een transferdeal. Zo'n Ake is al 2x compleet geflopt in de top en dan moet Spurs die ook ambieert om in die top waar Ake is mislukt te spelen hem maar dankbaar in ontvangst nemen? Laat Ake lekker bij de Bournemouths van deze wereld spelen, daar hoort hij thuis.

1 juni 2021 om 12:28

Ake 2x compleet geflopt? Bij Chelsea als jeugdspeler niet doorbreken kan de beste overkomen, en bij City is die vooralsnog veel geblesseerd geweest. Ik zeg niet dat die thuishoort in de top hoor, maar compleet geflopt? Denk dat je wel iets aan het overdrijven bent, en dat er wel andere voorbeelden zijn van complete flops in de top?

1 juni 2021 om 12:33

Hahaha als jeugdspeler niet doorbreken bij Chelsea beschouwen als geflopt😂 Ze lenen elk jaar 45 spelers uit... allemaal flops dus. Kevin De Bruyne en Mo Salah zijn beiden elite spelers geworden maar bij Chelsea wel ‘geflopt’. Hoe relatief dat ‘floppen’ dus is....

1 juni 2021 om 12:54

Ja compleet geflopt bij Chelsea ja. Op je 22e er totaal niet aan de bak komen. Dan ben je geen jeugdspeler meer. Hij werd in januari 2017 als noodgeval teruggehaald van Bournemouth en het leek weer helemaal nergens op met hem. Daarom dat ze er definitief afscheid van hebben genomen. Hij kreeg een serieuze kans en bakte er niks van. Nu bij Man City zijn 2e poging in de top en binnen een jaar willen ze heel graag van hem af omdat hij niet eens in de buurt van het gewenste niveau komt. Dat noem ik flop nummer 2. Leuk dat je over de Bruyne en Salah begint dat zijn voorbeelden dat je na een flop bij Chelsea het alsnog kunt redden in een tweede kans. Een tweede kans die Ake ook kreeg en voor de rest niks mee heeft gedaan. Die krijgt geen 3e kans in de top kan ik je zeggen.

1 juni 2021 om 13:22

Haha, het zonnetje schijnt dus je bent wellicht wat eerder in de week begonnen met een drankje, wat prima is, maar wat je zegt klopt voor geen meter. City (onder Guardiola) die een ‘flop’ binnenhaalt voor 45MIO met een 5-jarig contract, voor een CV van 25.. wat denk je nou zelf? Bij City is hij nog niet geslaagd, mede door blessureleed, wat ook geen schande is met het huidige duo. Ongeacht alles, 100% een versterking voor Tottenham.

1 juni 2021 om 13:33

Tottenham komt ook niet in de buurt van de top dus prima speler voor de Spurs.
Bijna alle wisselspelers van Manchester City zijn bruikbaar voor Tottenham

1 juni 2021 om 13:46

De Bruyne en Salah werden voor topbedragen verkocht, die waren zeker geen flops.

1 juni 2021 om 14:14

Sportief waren ze toch een flop bij Chelsea? Bleek nadien wel een pijnlijke vergissing te zijn want het werden 2 elite spelers. En ze werden samen voor 35 miljoen verkocht.

1 juni 2021 om 15:42

Met de opbrengst kocht Chelsea spelers waarmee ze twee keer landskampioen werden, ik heb niet het idee dat ze erg rouwig zijn geweest dat ze die verkocht hebben.

1 juni 2021 om 14:26

Misschien volgens de waardes op transfermarkt, maar dat zou gewoon een slechte deal zijn. Ake en Jesus maken Tottenham niet zozeer beter, terwijl je dan wel een absolute topspits laat gaan.

Ake is op het moment geen speler die het niveau bij Spurs omhoog zal tillen maar er zit nog rek in, van Kane naar Jesus is echt zeker 3 klassen omlaag. Kane gewoon verkopen voor de hoofdprijs en gerichte aankopen doen. Een vervanger voor Kane, 1 CB, 1 RB en misschien nog een spits huren als backup.

1 juni 2021 om 12:13

Maar hoeveel rek zit er nog in? Ake is alweer bijna 27 jaar. Het is geen talent meer

1 juni 2021 om 12:36

Wow is hij alweet bijna 27. Ik dacht nog serieus dat hij 24 jaar was. Nee, doe maar ook geen Ake dan. Spurs heeft dringend een goede CB nodig voor naast Alderweireld.

1 juni 2021 om 13:25

Met Ake gaan ze toch zeker vooruit? Huidige CV’s van Tottenham worden ze toch niet blij van. En hij is net een paar maandjes 26 geworden, klinkt een stuk minder dramatisch iig.

1 juni 2021 om 13:46

Dat betwijfel ik. Aké heeft het leuk gedaan in een vijfmans-verdediging bij Bournemouth, maar heeft bij Chelsea en City niks klaargespeeld. Ik vind het zelf ook vaak tegenvallen (ook bij Oranje).

1 juni 2021 om 16:47

Bij Bournemouth werd hij gezien als een van de betere verdedigers in de PL en werd aangetrokken voor 45MIO, dat is natuurlijk uitstekend. Chelsea kwam hij net kijken. Wat betreft City en Oranje moet ik je gelijk geven, maar nogmaals.. Hij is 26 en heeft al bij Bournemouth laten zien hoe goed hij is.

1 juni 2021 om 17:33

maar Bournemouth is niet de Spurs. Diemers deed het ook goed bij Fortuna en raakt een niveautje hoger bij Feyenoord geen knikker. bij een kleine club goed presteren is wat anders dan bij een grote club goed presteren

1 juni 2021 om 17:51

Diemers werd niet gezien als een van de beste middenvelders van de Eredivisie. Dat is het verschil. Was ook wel duidelijk dat dat geen basismateriaal was voor Feyenoord. Eerder niveau Utrecht.

1 juni 2021 om 18:01

Ake wordt ook niet gezien als een van de beste verdedigers in de PL. Ake vind ik ook geen basismateriaal voor een club van het kaliber van de Spurs. die is niet beter dan wat er daar nu al achterin loopt aan verdedigers en die komen ook tekort voor de Spurs

1 juni 2021 om 22:25

Spurs is natuurlijk geen topclub op het moment, hangt nu onderin de subtop. Willen ze stappen maken moeten ze het toch weer rustig opbouwen met stabiliteit. Dan haal je eerst Aké en dan zet je hem vervolgens na 1/2 jaar op de bank als de toppers wèl willen komen.

Benieuwd of Levi dit gaat doen en of Kane daar weg komt. Jesus en Aké + pak weg 50 mln zou prima zijn voor beide denk ik.

Vraag me wel af wat City in godsnaam met Grealish moet. Types als hem hebben ze al genoeg en Grealish is niet beduidend beter. Die jongen gaat daar echt niet uitblinken. Wat City nodig heeft is een spits en een vleugelspeler met diepgang. Jammer genoeg ziet Guardiola dat niet en wil hij het liefst alleen maar aanvallende middenvelders die met de bal aan de voet geweldig zijn. Diepgang en loopacties; zowat het belangrijkste in het voetbal.

1 juni 2021 om 12:31

100% eens, dit zijn de posities die gedekt moeten worden. Ferran kan wel wat en heeft ook wel een actie, maar een linksbuiten en spits zijn nodig. Dan kan Foden weer terug naar het middenveld en heb je Grealish al helemaal niet nodig. Een linksback zou geen overbodige luxe zijn, maar is ook geen prioriteit.

1 juni 2021 om 14:28

Maar waarom zou een Tottenham met zoiets akkoord gaan? Kane heeft een contract tot 2024 en Ake en Jesus zijn geen flinke kwaliteitsinjecties. Verder lijkt het me ook sterk dat een Levy hiermee akkoord gaat. Gezien het verleden is de kans nog groter dat hij Kane aan z'n contract houdt.

1 juni 2021 om 16:44

Ja geen idee. Als Kane echt weg wil?

Maar als Aké weg gaat, wie blijft er dan nog over? Garcia ook al weg. Stones en Dias zullen niet alles kunnen spelen. Wat als je te maken krijgt met blessures. Hoe wil hij dat opvangen?

1 juni 2021 om 12:35

Je hebt ook nog Laporte. Als het moet kunnen Fernandinho en Walker ook CB. Misschien dat ze nog een CB erbij halen.

1 juni 2021 om 19:46

Persoonlijk vind ik Laporte echt een gigantische koekenbakker. Dan is Aké al 2 klassen beter. Fernandinho wordt echt te oud. En Walker heb ik liever als rechtsback naast Cancelo.

1 juni 2021 om 12:48

Laporte zit er uiteraard nog echter zie ik Laporte ook nog wel verkocht worden. Dan word er uiteraard wel een vervanger gehaald. Volgens mij is Manchester City hard bezig met de komst van Stefan de Vrij, zou een fantastische transfer zijn, toch wel een flinke upgrade tenopzichte van Stones wie natuurlijk een prima seizoen heeft gespeeld maar vaak toch nog wel onzeker oogt. En net als mo gusta ook al aangaf, Fernandinho en Walker kunnen als het moet ook CB spelen. Er is dus back-up genoeg voor die positie.

1 juni 2021 om 14:00

Dat is nog steeds vrij karig. Je kunt zo in een Liverpool scenario terecht komen. Die dachten ook dat 3 echte centrale verdedigers genoeg waren.

1 juni 2021 om 17:30

Als je ieder seizoen in een Liverpool scenario komt dan komt elke club in de problemen. Daar kun je toch niet elk seizoen rekening mee gaan houden? Dan moet je meer dan 30 gelijkwaardige spelers hebben, dat kan niemand.

Voor Akã© eigenlijk een hele mooie club. Heeft daar veel kans op speelminuten. Want van een Alderweireld, Sanchez en Dier is ook niet heel denderend vergeleken met Stones, Dias en Laporte. Jesus en Akã© voor Kane is opzich niet een hele slechte deal voor Spurs. Kane wil sowieso weg en zo'n kaliber kan je niet vinden als Spurs zijnde.

Tottenham moet gewoon voet bij stuk houden en minimaal 100 mil voor Kane vangen. Daniel Levy kennen zal dit ook gebeuren.
Gabriel Jezus en Ake zijn spelers die Tottenham wel wat verder zouden kunnen helpen, maar als je je absolute blikvanger moet laten gaan moet je ook de absolute hoofdprijs ervoor krijgen. 2 ruilspelers of een gereduceerde prijs is Kane onwaardig imo.
Kane zal Tottenham meer op moeten leveren dan Gareth Bale deed.
#COYS

1 juni 2021 om 12:24

100 miljoen is te weinig sorry, 3 jarig contract, onze beste speler en top goalscorer en assistgever van de competitie. 120 miljoen minimaal of hij blijft gewoon.

Ake en Jesus mogen zij lekker houden lol.

Als zij spelers als bijv. een Laporte, Cancelo of Bernardo zouden noemen dan zou ik erover nadenken.

COYS

1 juni 2021 om 12:27

Als Kane aan zijn contract gehouden wordt kan het nog wel eens erg lelijk gaan worden... Hij bleef vorig seizoen ook al omdat er toegezegd werd dat het beter zou gaan, maar nu moet hij Conference League gaan spelen. Wellicht dat een trainer die hem goed ligt iets kan doen, maar ik vrees dat Kane voor eind augustus ergens anders tekent. Coyg

1 juni 2021 om 12:40

@Mo: tja City gaat natuurlijk geen spelers als Bernardo, Laporte of Cancelo in de deal betrekken ( en het is al de vraag of die spelers naar Spurs willen).

1 juni 2021 om 13:59

Laporte lijkt wel richting de exit te gaan, niet omdat hij slecht is, maar omdat het lastig is om drie basiswaardige centrumverdedigers tevreden te houden.

1 juni 2021 om 14:30

Levy kennende zal hij wel meer geld vragen. Zoals je al aangeeft heeft hij een doorlopend contract en Levy staat nou niet bepaald bekend als iemand die z'n spelers makkelijk laat gaan. Dan zal er dus echt wel een flink bod moeten komen.

Wellicht een goede optie.
Denk niet dat veel clubs de hoofdprijs kunnen betalen op dit moment. En Kane wilt wel graag weg.

Als je nu een x aantal miljoenen krijgt en Aké, heb je ook in de defensie weer minder problemen.

Kan je met Sanchez - Ake of met Alderweireld - Aké gaan spelen!

Jesus zou ik als City zijnde houden! Ideale speler. Kan zowel SP als LB spelen en gaat er vol voor altijd.

1 juni 2021 om 12:26

Begrijpelijk dat clubs het misschien niet kunnen betalen maar dan moeten zij maar verkopen of betere spelers in de deal proberen te betrekken. Onze beste speler en de top goalscorer en assistgever met een driejarig contract gaat niet voor peanuts weg.

1 juni 2021 om 12:37

Heb je uiteraard een punt. Tottenham moet hoog in de boom gaan zitten en de absolute topprijs vragen. Maar je zit natuurlijk ook nog met wat de speler wil. Aan een ongemotiveerde Kane heeft Tottenham ook niets toch? En ik vraag me ook al af: wat als Kane weg zou gaan, wat gaat Son dan denken? Want het is nu al quasi onmogelijk voor Spurs om een prijs te winnen, laat staan als Kane weg gaat.

2 juni 2021 om 09:51

Ik zeg ook niet dat hij voor peanuts weg gaat.
Maar dat clubs proberen om de prijs, in coronatijden, te drukken met spelers als Aké en/of Jesus, snap ik wel.

Ik denk ook wel dat Spurs, mocht Kane officieel een transferverzoek indienen, zich een beetje coulant mag opstellen. De beste man heeft ook gewoon telkens bijgetekend en zorgt er mede daardoor voor dat hij nog een goed bedrag kan opleveren.

Als je dan bijvoorbeeld 40 miljoen en Gabriel Jesus aangeboden krijgt en Kane wilt daadwerkelijk weg, zou ik het wel sterk overwegen als Spurs zijnde.

Wat heb je nu aan een ontevreden speler? Zo'n Jesus zou zich bijvoorbeeld ook wel willen bewijzen en met 40 miljoen kan je echt wel die armoedige defensie van een impuls voorzien (zie bijvoorbeeld Konaté en een Upamecano die voor ongeveer dat bedrag zijn weggegaan).

2 juni 2021 om 11:35

Kane is niet een speler die zich niet gaat inzetten al moet hij een jaartje blijven, daarbij zie ik hem zeker geen transferverzoek indienen als ik eerlijk ben. Ik denk dat hij wel weg wilt naar City om voor de grote prijzen mee te doen maar super veel haast lijkt hij niet te hebben als ik hoor wat hij zegt in zijn interview. En ja hij heeft vaak bijgetekend maar dat heeft hij zelf gedaan en daar is hij ook zeker rijkelijk mee vooruitgegaan hoor haha en daarbij had hij zelf met zijn volle verstand 6 jaar bijgetekend :

Mocht Kane bij Chelsea lopen ipv Werner, dat zou pas wat zijn.
Dat Chelsea enkele vaste ( en duurbetaalde ) bankzitters eens verkoopt. En dan kunnen ze met gemak Kane halen.
En dat City dan voor Haaland gaat. Opgelost.

1 juni 2021 om 12:49

Juist andersom. Kane past ideaal bij City en Haaland past ideaal bij Chelsea.

1 juni 2021 om 14:31

Het maakt weinig uit. Die twee scoren denk ik overal wel. Haaland is wat meer afhankelijk van aanvoer en die heb je bij City ook meer dan genoeg. Daarom snap ik die lofzangen over Gabriel Jesus ook nooit. Voor een spits is z'n rendement niet bijzonder en dat binnen een hele dominante ploeg.

1 juni 2021 om 17:33

Niet helemaal mee eens. Haaland z'n sterkste punt blijft in grote ruimtes voetballen waarbij Kane juist in de kleine ruimte ontzettend sterk is. Bij Chelsea, wie onder Tuchel met 5 verdedigers counter voetbal speelt, past Haaland toch ideaal? Bij City zou Haaland altijd in de kleine ruimte moeten voetballen, daar ligt z'n kracht toch niet helemaal vind ik. Beetje hetzelfde als dat Mbappe perfect bij Real Madrid zou passen en minder goed bij een Barca.

Als Levy ervoor zorgt dat hij Jesus, Ake en een transfersom (30 mil) kan krijgen dan zou ik dit zeker doen.

als ik tottenham was verkocht ik Kane alleen aan utd en dan in ruil voor Fred en Martial. Ik denk echt dat beide teams daar beter van worden. Tottenham heeft een prima spits met martial en een hele goede middebvelder er voor terug.

1 juni 2021 om 13:48

Fred is doodhout en Martial heeft nooit zijn potentie waargemaakt. Dat is qua waarde ruim onder de 100 miljoen.

1 juni 2021 om 14:07

Ik denk dat een speler als Fred bij een Tottenham of Liverpool uitstekend zou passen, niet bij een City of Arsenal die meer voetballend vermogen vragen. Martial is als spits niet bepaald de speler die de ballen in de goal legt, maar goed, als je ziet dat vergelijkbare spitsen als Morata en Firmino prima clubs kunnen vinden en voor goede bedragen verkocht zijn, waarom niet? Ik bedoel, bij United heeft hij denk ik weinig toekomst, dus waar zou hij dan naartoe moeten?

1 juni 2021 om 14:34

Er is alleen wel een verschil tussen 'ergens bij passen' en 'echt van waarde kunnen zijn'. Zo'n Fred is gewoon niet zo'n bijzondere speler voor Premier League begrippen en Martial is nog altijd vreselijk wisselvallig. Liverpool heeft effectievere aanvallers op de bank dit seizoen.

Elke dag staan er op Voetbalzone wel 1 of meerdere ruildeals. Nu is mijn vraag: hoeveel ruildeals of deals waarin spelers zijn betrokken zijn daadwerkelijk doorgegaan?

Ik kan er geen 1 noemen.

2 juni 2021 om 11:38

Altijd erg ingewikkelde deals en spelers willen niet als ruilmiddel gebruikt worden, vooral al gaan zij dan een flinke stap omlaag qua niveau/club.

Grappig altijd, die voorstellen die "ruildeal" worden genoemd. Komen ze je beste speler, en in dit geval zelfs een absolute meerwaarde in je team weghalen en dan willen ze je ook nog opschepen met twee spelers die zij wel kwijt willen maar waar jij als coach van Spurs niet om gevraagd hebt.

2 juni 2021 om 11:39

En dan hoor ik mensen hier nog zeggen dat zij dat moeten doen, ik lach mij dood. Wij hebben niet eens een trainer op het moment haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. CarsonKeeper
A. MurićKeeper
N. AkéVerdediger
Yan CoutoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

49 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren