Sipke Hulshoff kiest om twee redenen voor overstap naar Feyenoord

Dinsdag, 1 juni 2021 om 11:15Chris Meijer

Sipke Hulshoff is de nieuwe trainer van Feyenoord Onder-21, zo maken de Rotterdammers via de officiële kanalen wereldkundig. De 46-jarige oefenmeester komt over van FC Volendam, waar hij werkzaam was als assistent van hoofdtrainer Wim Jonk. Hulshoff kon volgens Feyenoord Transfermarkt eveneens kiezen voor een overstap naar PEC Zwolle, waar hij de assistent van de nieuwe hoofdtrainer Art Langeler kon worden, maar geeft toch de voorkeur aan een dienstverband bij Feyenoord.

Hulshoff wordt bij Feyenoord Onder-21 de opvolger van Rini Coolen, die na het vertrek van Stanley Brard is aangesteld als hoofd jeugdopleidingen. “Voor mij waren er twee redenen om voor Feyenoord te kiezen”, zegt Hulshoff op de website van Feyenoord. “Ten eerste blijft Feyenoord een topclub en is dit daarom een prachtig avontuur. Daarnaast kijk ik ook uit naar de hernieuwde samenwerking met Arne Slot. Als trainer van Onder-21 wil ik zoveel mogelijke spelers naar een hoger plan tillen zodat hij er bij Feyenoord 1 optimaal van kan profiteren.”

“Sipke werkt al ruim twintig jaar als trainer in het betaald voetbal en heeft een aanzienlijk deel van zijn carrière met jonge talenten gewerkt”, zo licht technisch directeur Frank Arnesen namens Feyenoord toe. “De juiste persoon dus om leiding te geven aan Feyenoord Onder 21 en met die veelbelovende groep de weg naar de Keuken Kampioen Divisie in te slaan. Daar zo snel mogelijk in terecht komen is en blijft het doel voor onze beloften.”

Hulshoff werkte sinds 2019 als assistent-trainer bij FC Volendam. Eerder was hij als jeugd-, assistent- en interim-trainer actief bij SC Cambuur, werkte hij binnen de jeugdopleiding van FC Groningen en kende hij buitenlandse avonturen bij Al-Arabi en Red Bull Ghana. Bij Cambuur werkte Hulshoff samen met Arne Slot, die destijds in Leeuwarden eveneens werkzaam was als assistent-trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door orwell)

Iemand op VZ zei tegen me dat dit een aanwinst is. Kan iemand me meer vertellen waarom dit een goede aanwinst voor ons is.
Verder ben ik tevreden over Arnessen die de voetbalcultuur binnen ons clubje veranderd.
Op deze voet gaan we echt weer talenten hebben die niet meer de overstap willen maken naar Ajax.
Zal nog een tijdje duren maar de eerste stenen voor een toekomst worden gelegd

1 juni 2021 om 11:45

Hulshoff is een man met veel ervaring met jonge talenten. De voornaamste reden is dat hij al een eerdere samenwerking met Slot heeft gehad en dat dus goed op elkaar aan zal sluiten. Daarnaast was hij als assistent van Jonk deels verantwoordelijk voor het goede/leuke spel dat Volendam laat zien. Hij ambieert ook het voetbal dat Slot en Arnesen voor ogen hebben (meer aanvallend met hoger, collectief druk zetten) en zal dat in dit elftal willen inslijpen.

1 juni 2021 om 12:06

Wat heeft het feit dat PSV zich wil versterken met Pröpper, Van Ginkel en Luuk De Jong deze zomer in hemelsnaam te maken met Sipke Hulshoff en Feyenoord?

1 juni 2021 om 12:24

Ja, PSV wil wel meer. Is die transfer al rond dan? Verder is dat geen antwoord op m'n vraag. In je reactie voordat je hem hebt aangepast kwam je met een heel relaas over welke spelers PSV allemaal wil halen deze zomer. Wat heeft dat te maken met een nieuwe trainer van Feyenoord?

1 juni 2021 om 13:12

Berghuis was twee jaar geleden niet geïnteresseerd in PSV omdat hij als hij een stap zou maken hij naar het buitenland zou gaan. Ik kan me voorstellen dat Wolfsburg velen malen interessanter is dan Psv. Mooiere competitie bijvoorbeeld, ik denk dat Berghuis de wedstrijden tegen Fortuna Emmen Gae inmiddels wel heeft gezien en als hij dan toch ene transfer maakt hij eerder voor het buitenland zal kiezen.

1 juni 2021 om 13:36

Tornado. Zo denk ik er ook over. Hij heeft de Eredivisie eigenlijk wel uitgespeeld en alles gewonnen wat er te winnen valt in Nederland. Het lijkt me sterk dat hij van aanvoerder en de absolute ster van Feyenoord naar PSV zou gaan, waar hij 1 van de zoveel spelers wordt en dan misschien 2 a 3 plekjes hoger eindigt op de Eredivisie ranglijst. Hij zal zich daarnaast absoluut nog willen revancheren in het buitenland

1 juni 2021 om 14:15

Ik twijfel daarover. Ik heb berguis nooit een speler gevonden die zijn voorkeur of liefde voor feyenoord uitsprak. Ik ken zijn thuissituatie ook niet goed genoeg, maar voorgaande jaren waren er blijkbaar genoeg redenen om Nederland niet te verlaten. Het zou mij niets verbazen als hij de stap naar psv wil maken

Flinke veranderingen na de komst van Slot.

1 juni 2021 om 12:37

De komst van slot is ook een van de veranderingen, waarschijnlijk bedoel je flinke verandering na de komst van Arnesen, die is nog eens van het doorpakken, was ook wel hard nodig in Rotterdam.

1 juni 2021 om 13:23

Nee dat bedoel ik niet. Arnesen zit er al een jaar (?) die heeft juist helemaal niet doorgepakt.

1 juni 2021 om 13:41

Maar wat had je nog meer verwacht in een jaar tijd? Hij kan toch niet op dag 1 gelijk alles veranderen zonder een oordeel te hebben over collega's en hoe de club werkt? Tevens zit je ook nog met contracten. Ik vind dat er een hoop gebeurd ibinnen de club.

1 juni 2021 om 13:44

PietvdPennen. Hoe wil je een complete reorganisatie van o.a. jeugdopleiding, scouting en staf dan noemen? Achterover leunen?

1 juni 2021 om 19:30

Je weet niet wat reorganisatie betekent? Of wat is je vraag?

Positief een trainer met ervaring halen en die dus ook talenten beter kan maken.(waar ik vanuit ga met zijn jarenlange ervaring met talenten) Mooi is dat hij al met Slot heeft samengewerkt en dus ook weet wat er verwacht word.

Welke talenten zijn er onder het bewind van deze trainer allemaal doorgebroken?

1 juni 2021 om 11:48

Op zijn werk in Nederland heb ik niet zo veel zicht, maar op de voetbalzone van Ghana en Qatar zijn ze alleen maar lovend over zijn werk!

1 juni 2021 om 12:15

@PsvFan700 Dat klinkt goed. Afrika heeft vaak wel spelers die wat extra's in huis hebben

1 juni 2021 om 11:55

Tis altijd lastig te bepalen welke invloed een assistent trainer heeft op het doorbreken van talenten.
Jou kennen de japie ben je al vrij negatief en verdiend deze man geen kans.

1 juni 2021 om 12:17

@bliek het is gewoon een vraag. Ik neem aan dat Feyenoord daar logischerwijs als eerste naar zal kijken als ze een jeugdtrainer ergens ophalen dus ik ben dan benieuwd of er talenten onder hen zijn doorgebroken die wij ook kennen

1 juni 2021 om 12:36

Wat ik aangeef tis lastig beoordelen omdat hij de laatste 7 jaar assistent is geweest.
De man heeft vrij veel ervaring en Slot kent hem daardoor ben ik wel positief.

2 juni 2021 om 06:55

Ik denk niet dat dat het eerste is waar ze bij Feyenoord naar kijken. Er wordt gekeken naar hoe iemand te werk gaat, geluisterd naar wat zijn visie is en of hij past binnen de visie van Arnesen en Slot. Het is leuk als er grote talenten zijn doorgebroken, maar dat zegt vrij weinig over zijn kwaliteiten. Als ik een 16 jarige Frenkie of de Ligt onder mij had gekregen, zouden zij ondanks mijn gebrek aan kwaliteiten 'gewoon' doorbreken. Terwijl wanneer jij werkt met een 4, zal je er nooit een 9 van kunnen maken. Misschien een 5je of een 6je en dan heb je het prima gedaan, maar dat zal minder in het oog springen.

Slot, Stam, Hulshoff, Schuiteman, Coolen, Pulisic. Er wordt toch stevig doorgeselecteerd qua staf in Rotterdam momenteel. Ben nog niet overtuigd van Arnesen in z'n transferwindows tot nu toe, maar er gebeuren ook zeker goede dingen onder zijn beleid.

1 juni 2021 om 11:57

Ah, daar is Lohanmang natuurlijk weer om Feyenoord te bashen. Natuurlijk moet het nog maar blijken. Maar op die plekken zaten Dick Advocaat, Cor Pot, Stanley Brard, Zeljko Petrovic en in het geval van de scouting een junior als Steven Aptroot. Ik hoef je denk ik niet te vertellen waarom de meeste van hen wel redelijk outdated gedachten hebben over voetbal. Zo erg in je organisatie renoveren vereist gewoon durf.

1 juni 2021 om 12:08

Je kan aanstellingen toch beoordelen op het CV wat mensen hebben? Arnesen kiest voor een hele nieuwe inslag, mensen niet per se met een Feyenoord verleden, maar die bewezen hebben met talenten te werken. Natuurlijk kan je het resultaat van tevoren niet garanderen, maar wat moet je hier dan over zeggen. Dat dit allemaal al kut is? Wat ben jij geobsedeerd met Feyenoord in een negatief daglicht zetten, niet te harden.

1 juni 2021 om 12:22

Dus je komt hier dit hele topic volplempen met reacties die eigenlijk neerkomen op 'we moeten maar afwachten'. Zo kun je iedere aanstelling wel afdoen met die dooddoener. Daar is een voetbalforum toch voor, dat je discussieert over waarom er bepaalde aanstellingen gedaan worden, welke visie erachter zit. Verder snap ik je dwangmatige neiging om op alles wat met Feyenoord te maken heeft negatief te reageren totaal niet, maar wellicht moet je daar eens emt een psycholoog over praten.

1 juni 2021 om 14:35

Er was duidelijk behoefte aan vernieuwing en modernisering. Dan kun je nu toch al stellen dat deze aanstellingen daar iig aan voldoen en die keuzes de goede richting op gaan?

1 juni 2021 om 15:26

Dus ouwe meuk vervangen voor iets nieuws (in dit geval door mensen die zich hebben bewezen) is niet een vooruitgang? Zoals Orgullo terecht stelt; zo kun je alles wel doodlullen op een forum.
Geen stappen zetten zou pas onsuccesvol beleid zijn, dat is namelijk al jaren aan de gang.

1 juni 2021 om 17:46

Volgens mij gaat het over de vernieuwing in de organisatie als geheel en beperkt het zich niet tot de trainersstaf waar jij nu op doelt

1 juni 2021 om 19:15

Niemand zegt dat, dus ik snap ook je hele punt niet. Wat hier wel wordt aangegeven is dat de organisatie een kant op beweegt waar behoefte aan is. Dat is positief te noemen. Of het goed uitgevoerd gaat worden is iets anders. Maar goed, ik neem aan dat jij vanaf nu ook geen enkele verwachting meer uitspreekt op dit forum

ken de beste man zijn werk verder niet, voor het doorstromen van welke talenten is hij in zijn vorige werk dan verantwoordelijk geweest? waarom hij nu dan de talenten van feyenoord zo veel beter zou gaan maken?
want afgezien van een redelijk cv bij verschillende clubs komt nou niet echt naar voren wat zijn prestaties zijn geweest afgezien van wat assistent trainers taken.
iemand die iets meer van sipke weet?

Prima dat Feyenoord de organisatie vernieuwt en moderniseert. Maar wat gaat er gebeuren met de spelersgroep van O21? Arnesen noemt Hulshoff de juiste persoon om leiding te geven aan Feyenoord Onder 21 en met die veelbelovende groep de weg naar de Keuken Kampioen Divisie in te slaan, terwijl Feyenoord O21 in maart 2020 toen de competitie werd stil gelegd slechts de nummer 7 was in de beloftencompetitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Maandag 26 juli
Nu de overgang van Saúl Ñíguez naar Barcelona afgeketst is, lonkt een overgang naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren