Queensy Menig kan FC Twente verlaten voor stap hogerop binnen Eredivisie

Dinsdag, 1 juni 2021 om 10:22

FC Utrecht heeft zich officieel bij FC Twente gemeld voor Queensy Menig, zo weet TC Tubantia te melden. De Tukkers activeerden onlangs de optie in het aflopende contract van de 25-jarige aanvaller, waardoor hij nog tot medio 2022 vastligt in Enschede. Menig weigerde echter te onderhandelen over een nieuwe verbintenis bij FC Twente, waardoor een vertrek voor de hand ligt.

FC Twente wilde het contract van Menig graag openbreken en verlengen, maar de onderhandelingen daarover liepen op niets uit. Om die reden moeten de Tukkers de aanvaller komende zomer wel van de hand doen om nog een transfersom aan hem over te houden. FC Utrecht heeft zich nu dus gemeld bij FC Twente om Menig binnen te halen.

Menig werd door FC Twente in de zomer van 2019 transfervrij overgenomen van Nantes. De aanvaller kende nog een moeizaam eerste seizoen (1 doelpunt en 4 assists in 13 officiële wedstrijden), maar heeft nu met 8 doelpunten en 2 assists in 33 duels een sterk jaar achter de rug. De door Ajax opgeleide Menig droeg eerder het shirt van PEC Zwolle, Nantes en Oldham Athletic.

Lindon Selahi
FC Twente ziet Lindon Selahi komende zomer mogelijk terugkeren. De 22-jarige middenvelder werd in het voorbije halfjaar verhuurd aan Willem II. Ondanks dat hij in Tilburg tot zestien competitiewedstrijden, waarvan drie als basisspeler, kwam, is besloten om de optie niet te lichten. Selahi is bij FC Twente in het bezit van een aflopend contract, al kunnen de Tukkers de verbintenis middels een optie nog met een jaar verlengen. Er is nog niet besloten of dit gaat gebeuren, schrijft TC Tubantia.


Poll

Is Queensy Menig een versterking voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door orwell)

Ben benieuwd. Is wel snel en had een best goed seizoen. Ik zou zeggen cerny ruilen tegen menig. Denk dat dat voor beide partijen de beste oplossing is.

1 juni 2021 om 10:43

als je hem met cerny ruilt heb je de eerste seizoenshelft een gebleseerde speler en je gevaarlijkste aanvaller heb je weggedaan. Ik denk niet dat Twente dat gaat doen.

1 juni 2021 om 10:45

Miljoen erbij en Menig komt jullie kant op.

1 juni 2021 om 11:27

22 jaar en nu al zijn 5e club. Lekker al dat tekengeld🤪😜

1 juni 2021 om 15:01

Wie is er 22 jaar? Menig is al bijna 26 namelijk.

Elia en Mahi spelen beide ondermaats, dus logisch dat men naar alternatieven zoekt.

1 juni 2021 om 10:55

Mahi heeft het prima gedaan. Hij heeft alleen te veel kansen gemist. Maar hij bracht wel altijd dreiging en hij is redelijk balvast. Ik denk dat hij in z'n 2e seizoen los kan komen. En Elia heeft werkelijk niets laten zien. Hem moeten we z.s.m. lozen.

1 juni 2021 om 11:02

Elia inderdaad ondermaats, Mahi een redelijk seizoen gedraaid heeft ook pech gehad met blessures. Gaat nu onder het mes en hopelijk sluit die in de voorbereiding weer aan.

1 juni 2021 om 11:02

Mahi heeft zijn potentie nog niet kunnen behalen helaas, mede door een meeslepende blessure, Hopelijk krijgt hij volgend jaar genoeg vertrouwen van Haké want ik ben wel positief over hem. Elia is een drama(queen) eerste klas. Echt geen idee wat er met hem gebeurd is, maar voor Utrecht zou het het beste zijn als hij wel vertrekt.

1 juni 2021 om 11:09

Mahi is precies zoals in zijn Groningen tijd.
Te veel kansen missen die er gewoon in moeten.
Geen enkele verbetering te bespeuren, helaas....

1 juni 2021 om 11:07

Mahi is het hele seizoen niet fit geweest, maar als hij speelde wel degelijk zijn potentie laten zien. Die zou ik nog niet zo snel opgeven. Als hij wél een jaar fit is, is hij een absolute versterking voor dit Utrecht.

Haha, Utrecht blijft ook maar spelers binnenhalen. Als het nou eens een team zou worden is er best wat mogelijk daar. Driftige Frans heeft diepe zakken.

1 juni 2021 om 13:35

FC Utrecht heeft elk jaar een positief transfersaldo.

1 juni 2021 om 14:23

Maar schijven bijna altijd rode cijfers

1 juni 2021 om 16:23

Klopt, verkoop is dan ook elk jaar noodzakelijk.
Bij welke club niet?

Ruilen tegen de geblesseerde Vaclav Cerny, iedereen tevreden? Moet verder aanvallend nog wel een hele hoop gebeuren in Enschede.

1 juni 2021 om 11:13

Van mij mogen ze het risico nemen met Cerny. Die is nog jong en hopelijk steeds wat sterker. Menig vond ik wel van enorme waarde dit seizoen voor ons en zal gemist worden. Maar misschien een gekke gedachte: we kunnen misschien Ola John ophalen bij Rkc, is transfervrij, heeft nog de goeie leeftijd, kent de club en speelt op de positie van Menig. Natuurlijk is Menig verder dan John, maar John heeft bij RKC weer wat ritme opgedaan en heeft ervaring. Kan hij met Van Leeuwen (die ik op links toch echt beter vind dan op rechts) concureren voor linksbuiten. Wel andere types linksbuiten waarbij V Leeuwen meer hangend is. Maar gelijk heb je, er moet aanvallend echt nog wat bij.

1 juni 2021 om 11:26

Denk ook dat Cerny voor ons een buitenkansje is, met name omdat hij zelf zo graag wil. Is toch altijd pas 23 jaar en kan ons wanneer hij de vorm van begin dit seizoen doortrekt in de toekomst nog een hoop geld opleveren. Ik zou Ola John in principe ook graag terug zien bij de club. Vond het schitterend hoe hij vorig jaar na twee assists tegen Twente aangaf dat het ´voor hem´ leuk was, maar voor ´zijn club´ wat minder. Heeft volgens mij niet kunnen imponeren in Waalwijk, maar misschien doet thuiskomen een hoop voor hem. Lijkt me ook dat er financieel weinig risico aan hangt.

Van Leeuwen heeft i.m.o. wel echt meer minuten afgedwongen voor het komend jaar. Kwam telkens weer veel gevaar van af. Met Van Leeuwen, Rots, John en de blessure van Cerny zou je natuurlijk wel heel erg weinig zekerheid hebben voorin.

Heeft Utrecht niet al te veel buitenspelers? Of lopen er daar een aantal contracten af?

Ja Twente, nog een paar seizoenen doorbijten en dan is Utrecht niet meer een stap hogerop.

1 juni 2021 om 11:15

Dat gaat nog wel even duren en dat is ook niet erg. Zolang we maar niet degraderen tot we schuldenvrij zijn ben ik al tevreden eerlijk gezegd. Daarbij is Utrecht nu wel serieus stappen aan het zetten dus ik heb niet de illusie dat we hen binnen enkele jaren ingehaald hebben.

Moeten we dit nou willen.. Ik vind het vooral een snelle speler maar verder is het toch gewoon rechterrijtje eredivisie? Zouden Twente fans mij verder kunnen inlichten ?

1 juni 2021 om 11:04

Ten opzichte van Elia is Menig al een verbetering en versterking uiteraard. Maargoed, dat is zo'n beetje elke speler.

1 juni 2021 om 11:10

Rikkkiee mijn bescheiden mening: ik vond hem dit seizoen wisselvallig maar over het algemeen overheerst het positieve bij mij toch. Heeft een aantal belangrijke goals gemaakt, individuele acties, beter schot lijkt het vergeleken met vroeger, heeft weer ritme en veel gespeeld en wat je zegt, zijn snelheid is echt een enorm wapen. Word je niet vrolijk van als back als je tegen hem staat. Daarnaast schijnt het een leuke jongen in de groep te zijn + hij is nog maar 25 jaar waarin zijn beste jaren (wellicht) nog komen. Ik zou de gok durven wagen voor jouw club. Zou wel mooi zijn als wij dan Cerny mogen houden, hoop dat er een dergelijke deal aankomt. Natuurlijk veel risico voor mijn club ivm de blessuregevoeligheid van hem, maar ook die is nog jong en hopelijk blijft hij nog eens een seizoen blessurevrij. Ik zie alleen maar winnaars voor onze clubs.

1 juni 2021 om 11:13

Echt een momentenvoetballer. Als hij het op z'n heupen heeft komt er gevaar vanaf, creëert hij veel en kan hij zelf ook scoren, maar is in te veel wedstrijden compleet onzichtbaar. Misschien dat hij onder de juiste coach wel iets kan betekenen voor een club als Utrecht, maar ik zie hem op dit moment niet 30 wedstrijden in het basiselftal verschijnen daar.

1 juni 2021 om 14:13

@trefkans - Ook staren mensen zich blind op de 8 doelpunten en 2 assists. Hij is 25 jaar en heeft 32 wedstrijden gespeeld. Dan haal je een degelijk rendement al snel. Er zijn dan ook 32 spelers die minimaal 8 doelpunten hebben gescoord in de Eredivisie en er zijn er nog meer die bij meer doelpunten betrokken waren dan Menig.

1 juni 2021 om 12:21

Menig is echt een momenten voetballer. Zijn ook veel te veel wedstrijden van hem geweest dat hij niets heeft laten zien. Het is voor hem ook lastig om zich te laten zien in een slecht voetballend team als Twente (2e seizoenshelft) Als je aan Ajax-uit denkt, dan denk ik wel meteen aan zijn 2 doelpunten. Daar was hij echt fantastisch! Ik zou het niet erg vinden als hij weggaat, echter heeft Twente ook niet zomaar een vervanger klaar staan.

Ze snappen het bij Utrecht nog steeds niet. En ze willen zo graag spelen voor die Europese plekken.

Menig lijkt mij nou bepaald een topaankoop voor Utrecht. Nog een wisselvallige speler erbij.

Vanuit Twente oogpunt altijd doen. Anders wandeld hij volgend jaar gratis de deur uit.

Daar is Utrecht alweer. Kopen kopen kopen kopen

1 juni 2021 om 11:43

En veel net niet.

1 juni 2021 om 12:08

Kopen kopen kopen?
3 kwart van het elftal is transfervrij overgekomen😅

1 juni 2021 om 13:44

Beetje vreemde opmerking, Lord.
Utrecht koopt jaarlijks gemiddeld twee spelers, alle andere spelers zijn afkomstig uit Jong Utrecht of worden transfervrij gehaald.
Tegenover de twee spelers die gekocht worden staan ook altijd twee of drie spelers die verkocht worden, waardoor Utrecht bijna altijd een positief transfersaldo heeft.

Sportief gezien is FC Utrecht voor Menig een klein stapje hogerop. Maar meer dan een klein stapje is het niet. Tot wedstrijd ronde 28 stond FC Twente net als Utrecht op een plekje voor de nacompetitie. Kijk je dan weer naar de toeschouwersaantallen dan kan hij beter in Enschede blijven. Maar ongetwijfeld telt voor hem vooral de contractaanbieding en kennelijk is hij niet tevreden met wat Twente hem op dat vlak biedt. En Twente heeft nu de keuze tussen hem verkopen of volgend jaar voor niks zien weglopen. Dan valt het te begrijpen dat Twente nu wil verkopen. Dat Utrecht dan een kandidaat is begrijp ik wel. Kerk was uitstekend afgelopen seizoen, maar om hem heen was het verder niet echt geweldig.

1 juni 2021 om 12:07

mwha, denk dat het toch wel meer dan een klein stapje is hoor, bij twente klopte alles in de eerste seizoenshelft waar utrecht er geen hout van bakte, waardoor twente zich snel veilig speelde en kon freewheelen naar het einde van de competitie, verder is het bij twente maar afwachten wat er in het komende seizoen komt te staan, want echt geld voor versterkingen is er niet, en het blijven gokken op huurspelers kan goed uitpakken zoals nu de eerste seizoenshelft, maar kan ook omslaan naar de andere kant, zoals we 2 jaar geleden bij ADO zagen.
Voor Menig gewoon een stap voorwaarts, maar of hij bij utrecht past/gaat slagen daar twijfel ik nog wel over.

1 juni 2021 om 12:54

Utrecht is wel een of twee stap(pen) vooruit momenteel, maar ik vind het wel heel simpel om te stellen dat bij FC Twente alles klopte in de eerste seizoenshelft. Het was vooral dat iedereen fit was. Het was ook niet zo dat ze veel geluk hadden, want ze verspeelden ook onnodige punten in die eerste seizoenshelft. Je moet niet voorbij gaan aan het feit dat bij FC Twente de beste speler van elke linie wegviel. Als dat bij Utrecht of wat voor ploeg dan ook in de Eredivisie gebeurt, blijft er niet zoveel meer over (buiten misschien Ajax). Verder zie ik Menig niet slagen. Hij rendeert alleen in wedstrijden waar er veel ruimte achter de verdediging ligt en het is ook niet zo dat Utrecht nou zoveel creativiteit heeft. Daarentegen heeft Utrecht meer aanvallers die graag zelf voor het doelpunt gaan. Dat is ook niet gunstig voor Menig. Ik ben ook niet gecharmeerd van Menig. Ik denk dat de cijfers 8 doelpunten en 2 assists veel verbloemen, want over het seizoen genomen vond ik 'm helemaal niet goed. Echter: Laat een aanvaller 32 wedstrijden in de Eredivisie spelen en er komt meestal wel een dergelijk rendement uit.

1 juni 2021 om 12:56

juweel denk dat het inderdaad nog wel een verschil is tussen Twente en Utrecht. Utrecht is gewoon behoorlijk wat verder op het moment. Bij Twente is het nog afwachten hoe het gaat inderdaad volgend jaar, echter is het niet zo dat het hele elftal van huurspelers aan elkaar hangt/hing. Regelmatig 4-6 jeugdspelers die basis stonden (drommel, Oosterwolde, Zerrouki, Bosch, Roemeratoe, later Van Leeuwen) + Brama + aankopen (en dus eigen bezit) zoals Dumic, Smal, Pleguezuelo (geblesseerd nu en toen Pierie basis) en Menig. Van dat lijstje is Drommel nu weg en hebben we Unnerstal teruggehaalt + de eerdergenoemde jonkies zijn weer een jaartje ervaring verder. Denk dat Streuer voor komend seizoen minder stress heeft dan voor begin dit seizoen en veel zullen blijven. Danilo en Cerny waren echt bepalende huurspelers, maar daarmee houdt het ook op. Niet alleen maar los zand dus.

1 juni 2021 om 13:30

@twenteov ik zeg ook niet dat het los zand is, maar met spelers al cerny en danilo die wegvallen, dat is volgens mij de helft van het doelpuntentotaal van afgelopen seizoen, en dan ook nog eens een stuk of 10 assists, die spelers haal je niet zo 1,2,3 terug (huur dan wel koop/eigen jeugd) dus afgelopen seizoen had twente een schot in de roos, en voor komend seizoen is het te hopen dat ze weer zo'n voltreffen te pakken krijgen, maar anders zie ik ze niet veel hoger dan een plek 13 of 14 eindigen., dus in mijn ogen is utrecht zeker een paar stappen vooruit, is ook niet zo gek als je ziet waar twente vandaan komt, maar om nou te zeggen zoals theo hierboven zegt dat utrecht maar een klein stapje omhoog is, nee dat ben ik niet met hem eens.

Denk dat Utrecht maar wat graag van Elia af wilt.
Dure kracht die weinig presteert ...

Menig en Cerny weer samen zou prachtig zijn.

Ik krijg bij Menig altijd dat het op veel momenten goed moet vallen, en niet zozeer omdat hij dan zo goed speelt.
Een beetje zoals Kerk bij Utrecht, met veel geluk ervoorbij zien te komen en daarna zien we wel waar het schip strandt

ik denk dat we cerny gewoon moeten behouden bij Utrecht, vd Brom is weg, en onder Hake zou hij gewoon moeten kunnen aanhaken, want zoveel slechter dan de andere opties kan hij toch niet zijn

Echt beleid zit er niet achter.Utrecht heeft 7 flankspelers en 8 middenvelders met aanvallende intenties en een waardeloos centraal duo.

1 juni 2021 om 13:00

Ook bij Utrecht zullen er nog spelers vertrekken is de verwachting, zo is er met Kerk vorige zomer besproken dat hij nog een jaar zou blijven. Centraal duo achterin zijn al spelers voor binnen het team, St Jago heeft het goed gedaan dit seizoen, is nog jong moet nog groeien maar komt er wel.

Het klinkt misschien gek, maar z'n rendement verbloemt echt heel veel. Het is eigenlijk best vreemd dat hij uiteindelijk op 8 goals en 2 assists staat, want hij heeft welgeteld 5 goede wedstrijden gespeeld dit seizoen. Het grote probleem is dan bovendien: Als Menig niet goed speelt, is het ook gelijk helemaal niets. Eerlijk gezegd denk ik dat Menig makkelijk te vervangen is. Er lopen zoveel aanvallers rond op de Europese velden.

Als Utrecht niet voor Menig zou komen, zou Twente proberen om Cerny nog een jaar te huren. Met het oog op het herstel van hem een te overwegen risico. Cerny betrekken in een verkoop van Menig verhoogt het risico. Je krijgt dan minder transfergeld (dat is zeker) en een geblesseerde contractspeler terug (risico). Beide opties moeten ze dus apart behandelen. Cerny huren tegen laag tarief, immers revalidatie wordt door Twente betaald en Menig verkopen voor € 900.000

1 juni 2021 om 15:44

Als we willen groeien (financieel) hebben we potentieel op het veld nodig, omdat Cerny zelf graag naar ons wil is hij in mijn ogen één van de weinige kansen om dat voor elkaar te krijgen in deze fase van de club. Die moet je onder contract krijgen. Huren ipv kopen is doodlopen. Dat risico hoort erbij als je omhoog wil.

1 juni 2021 om 16:09

Is 2e keer zwaar geblesseerd. Wordt ook lastig te verzekeren. Dubbel risico dus. In het verleden al genoeg risico's genomen om hogerop te komen.

1 juni 2021 om 16:40

Cerny huren tegen een laag tarief en dan ook nog eens van dezelfde club negen ton vangen voor een mindere speler gaat natuurlijk niet gebeuren. Jij wilt Cerny huren tegen een laag tarief, omdat Twente de revalidatie al betaalt, maar dan ga je voorbij aan het feit dat de blessure ook bij Twente is ontstaan. Ik ga ervan uit dat als er een ruil gaat plaatsvinden, dit met gesloten beurzen zal gebeuren. Cerny is in potentie veel beter dan Menig, maar het is afwachten hoe hij terug gaat komen van zijn blessure. Als Cerny zijn oude niveau haalt is die ruil in het voordeel van Twente geweest, gebeurt dat niet dan heeft Utrecht het voordeel van de ruil. RTV Oost journalist Tijmen van Wissing schrijft overigens op Twitter dat er geen ruil zal gaan plaatsvinden, maar dat er vooralsnog alleen gesproken wordt over een overgang van Menig. Utrecht zal echter nooit meer dan een paar ton gaan betalen voor een speler als Menig, die hooguit voor de breedte wordt gehaald, en dat maakt het aannemelijk dat Cerny uiteindelijk alsnog in de deal zal worden betrokken.

2 juni 2021 om 12:05

Toevallig schrijft Tubantia vandaag dat Twente en Utrecht in gesprek zijn over een definitieve overname van Cerny. En dat ze dat los behandelen van een eventuele overgang van Menig. Er is namelijk ook nog andere interesse voor Menig.

2 juni 2021 om 12:25

Ik denk niet dat Twente de financiële mogelijkheden heeft om Cerny definitief over te nemen, zonder dat Menig eerst wordt verkocht of in een ruildeal wordt betrokken.

Laat die gast aub daar... voegt helemaal niks toe, zie tweede helft..daarnaast op links is er al genoeg smaak en laat Twente maar lekker volle bak betalen voor Cerny..

Niet doen, we hebben nu al spelers op de bank die beter zijn. Menig is geen versterking voor Utrecht.

Ik ben niet erg gecharmeerd van Menig maar alles beter dan Elia, wat is die afgegleden zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

7 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 FC Twente 0 0
2020/2021 FC Twente 32 8 3 0
2019/2020 FC Twente 11 1 2 0
2019/2020 Nantes II 0 0 0 0
2018/2019 Nantes II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

FC Twente wijst eerste bod van Partizan Belgrado op Queensy Menig af

FC Twente heeft een eerste bod van Partizan Belgrado op Queensy Menig afgewezen, bevestigt technisch directeur Jan Streuer. Woensdag werd duidelijk dat de 27-voudig landskampioen van Servië serieuze belangstelling heeft en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren