‘Sergio Ramos kan toptransfer naar de Premier League maken’

Maandag, 31 mei 2021 om 14:40Rian Rosendaal • Laatste update: 15:11

Manchester City maakt werk van de komst van Sergio Ramos, zo weet ESPN maandag te melden. Mocht de 35-jarige verdediger Real Madrid deze zomer inderdaad met een transfervrije status verlaten, dan kan hij in het Etihad Stadium een tweejarig contract tekenen. Volgens Sport richt de verliezend Champions League-finalist zijn pijlen ook op Barcelona-verdediger Sergi Roberto.

Het contract van Ramos in Madrid loopt af op 30 juni en beide partijen hebben nog steeds geen akkoord bereikt over contractverlenging. Manager Josep Guardiola wil graag een ervaren verdediger aantrekken voor Manchester City en is derhalve enthousiast over het idee om zijn landgenoot bij Real weg te plukken. Ramos heeft naar verluidt de mogelijkheid om Manchester City na twee seizoenen in te ruilen voor New York City FC, dat ook deel uitmaakt van de City Football Group. Een eerste aanbieding is echter nog niet op tafel gelegd.

De gesprekken tussen het bestuur van Real en Ramos verlopen al enige tijd behoorlijk stroef. De Spaanse routinier aast op een nieuw tweejarig contract, terwijl voorzitter Florentino Pérez niet verder wil gaan dan één seizoen voor een speler van zijn leeftijd. Volgens AS is de tien procent salarisverlaging die is doorgevoerd bij Real vanwege de coronacrisis geen issue voor Ramos, die als hij toch in Madrid blijft concurrentie krijgt van de van Bayern München afkomstige David Alaba.

Guardiola denkt naast Ramos ook aan het binnenhalen van Sergi Roberto. De rechtsback heeft zelf niet de intentie om Barcelona zomaar te verlaten. De Catalanen echter willen de salarishuishouding op orde brengen en sluiten een voortijdig vertrek van de vleugelverdediger dan ook niet uit. Manchester City was vorig jaar al in de markt voor Sergio Roberto, die destijds een langer verblijf in Barcelona verkoos boven een avontuur in de Premier League. Hij ligt in het Camp Nou vast tot medio 2022. De verdediger debuteerde overigens onder Guardiola in 2010 in de hoofdmacht van de nummer drie van het afgelopen seizoen in LaLiga.


Poll

Zie jij Sergio Ramos bij Manchester City tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door origami)

Sergi roberto mag je hebben. Guardiola liet hem debuteren wellicht weet hij wel raad met hem. Want hier in barcelona is het sinds vertrek van enrique bergafwaarts gegaan.

31 mei 2021 om 15:55

Nog een rechtsback, lijkt me lulverhaal toch? of zal die cvm gaan spelen.

31 mei 2021 om 16:20

Weet niet, mocht hij in vorm komen is sergi roberto wel zeer multi-functioneel.

1 juni 2021 om 08:42

Dat is cancelo toch ook, speelde die niet ook op het middenveld vaak dit jaar?

31 mei 2021 om 21:20

Elke BPL coach met een beetje verstand houdt Sergi lekker buiten de club. Sergi Roberto gaat nooit het tempo van de premier league aankunnen. Wordt helemaal kapot gespeeld. Is niet de snelste, gaat niet goed om met druk, en gebrek aan fysiek. Dan stel je gewoon liever jeugd op. Die hebben nog snelheid tenminsteen zijn veel goedkoper. Die Roberto zal ook een dik salaris verwachten nadat Barca hem in de watten heeft gelegd.

31 mei 2021 om 22:31

ik ben niet echt onder de indruk van de stijve die iedereen heeft voor 'het tempo van de premier league"

1 juni 2021 om 14:07

Kijk anders de wedstrijd Chelsea - Real terug. En dan te bedenken dat Sergi een van de tragere spelers zou zijn als hij voor Real zou spelen.

31 mei 2021 om 15:17

Bijzondere constatering, uit welke statistieken blijkt dat dan?

31 mei 2021 om 15:24

Noem dan ook wel even de tegenstanders waartegen er gespeeld werd. Want cijfers zonder context zijn gewoon cijfers.

31 mei 2021 om 15:26

Je zou maar zo op statistieken gefixeerd zijn zoals City en dan met grootheden als Danilo en Ake komen aanzetten. Dat nog steeds na honderden miljoenen investeren in de verdediging je met Zinchenko op linksback moet aantreden. Fantastisch toch die statistieken die aantonen dat dit beste verdedigers zijn om succes te boeken. Zo'n Rodri die niks toevoegd is ook zo'n voorbeeld van hoe fijn het is om naar statistieken te kijken. Waarom blijven ze eigenlijk met Pep doorgaan, want die kan mij een partij slechte statistieken overleggen in zijn CL-campagnes de laatste 10 jaar.

31 mei 2021 om 15:30

Rodri niks toevoegt? Juist het niet opstellen van hem was funest imo.

31 mei 2021 om 15:32

Als de norm van City ook een gehypte naam kan zijn (zie Pep) is het toch niet zo heel gek dat ze aan Sergio Ramos denken die volgens jouw uitleg ook een gehypte naam is? Ik zeg niet dat het klopt, maar ik kijk er ook niet gek van op.

31 mei 2021 om 15:55

@garrincha10 Als Rodri zoveel zou toevoegen had Pep hem vast wel ingebracht om de meubels te redden. Ik vind hem een overschatte speler. Heeft in twee jaar niet veel toegevoegd aan City, daarom mocht hij in de belangrijkste wedstrijd in die 2 jaar ook niet meedoen.

31 mei 2021 om 19:44

Nee, geen defensieve middenvelder opstellen was funest. Rodri is er toevallig eentje maar imo geen bijzondere. Fernandinho vind ik gewoon nog steeds beter. Pep ook klaarblijkelijk want die mocht invallen

31 mei 2021 om 15:28

@beautifulgame Je kan veel dingen meten tegenwoordig, maar 1 van de belangrijkste elementen in het voetbal (en topsport in het algemeen) kan je (nog) niet meten: mentaliteit. Hoe meet je of iemand andere om zich heen beter laat spelen? Hoe meet je of iemand op de belangrijke momenten mentaal sterk is en niet onder de druk bezwijkt? Hoe meet je hoe goed iemand de lijnen uitzet en leiding geeft aan zijn team? Ohja, als je toch de statistieken misbruikt: hier nog 1 voor je: CL titels: Ramos 4, City 0.

Zou het echt zo jammer vinden als Ramos weg gaat. Kan me eigenlijk geen Real zonder hem voorstellen. Hopen dat het toch nog goed komt.

31 mei 2021 om 15:28

Ramos met Real is hetzelfde als Messi met Barca. Je wilt hem gewoon zien eindigen bij zijn eigen club. Als Barca fan zie ik Ramos ook gewoon het liefst bij Real eindigen. Hij was verdedigend niet eens de sterkte, maar zijn uitstraling was de grootste van de wereld, wat hem ook echt top 5 centrale verdedigers ooit maakt.

31 mei 2021 om 15:35

Wel een klein verschil dat Ramos niet bij alleen bij Real gespeeld heeft natuurlijk.

on: op zich wel verfrissend om hem in de PL te gaan zien. Ook voor hem een mooie stap om ook buiten Spanje nog wat te bereiken.

31 mei 2021 om 15:36

Is toch ieder jaar hetzelfde met Ramos en z'n "clubliefde", ieder jaar schermen met interesse en weg gaan en uiteindelijk bijtekenen voor meer geld. Toch wat anders dan Totti, Gerard of Maldini

31 mei 2021 om 19:49

Maldini kan ik me niet over uitspreken maar Totti en Gerard zijn bijvoorbeeld ook heel sterk aan Madrid gelinkt destijds en geen van beide trad naar buiten om die geruchten te ontkrachten hoor. Die waren ook gewoon muisstil tot ze hadden verlengd om dan mee te delen dat er niks van klopte. Dus in deze zie ik weinig verschil. Daarnaast is dit de tweede keer dat dit gebeurt met Ramos en praat jij over elk jaar. Dit keer gaat het ook niet over meer geld want hij heeft al toegezegd op een lager salaris maar gaat het over 2 jaar ipv 1. Kan me best voorstellen dat het voor Ramos voelt als een gebrek aan vertrouwen als zijn club zich niet eens voor 2 jaar wil engageren voor een samenwerking

Ook daarmee wint City de champions league niet mee

31 mei 2021 om 15:18

Als er een speler is die de pure honger en winnaarsmentaliteit in een team kan krijgen is Ramos het wel. Kijk nou wie er zaterdag aanvoerder waren. De Bruyne okay, maar daarna ging de band naar Sterling. Het is een prachtig voetballend elftal, maar kan absoluut wel een leider gebruiken.

31 mei 2021 om 19:51

en de Bruyne is ook allesbehalve een leider. Naast een walgelijk goede voetballer gewoon een zwakke persoonlijkheid en een beetje een dweil. Zie je ook bij Belgie terug. Kan een keertje met rode kaakjes nors kijken en come on roepen maar een team echt motiveren? Dag moeder. Sinds Kompany missen we echt een leider en van de hele selectie staat De Bruyne redelijk ver onderaan op dat vlak

31 mei 2021 om 15:36

Nu wonnen ze hem bijna, dus met een speler als Ramos erbij wordt die kans eerder groter dan kleiner, lijkt me.

Wat zou dit een grap zijn zeg.
Manchester City dat interesse heeft in Sergi Roberto! Mijn god. De beste man blinkt werkelijk nergens in uit en verdiend voor zijn kunsten echt een godsvermogen bij Barcelona.

Ideale 13e of 14e man, maar meer ook niet. Daar wilt Barcelona echt nog wel flink wat knaken voor zien.
Tevens wilt hij graag op het middenveld spelen, maar daar gaat hij het echt niet redden in de BPL en al helemaal niet bij City.
Als back zie ik hem sowieso te kort komen. Te traag in handeling, te traag qua pure snelheid en tevens Walker en Cancelo als concurrenten. Die gaat hij er never nooit afspelen.

Overigens apart dat Cancelo opeens weinig speelt onder Guardiola. Speelde vooral als linksback (en dan vaak in het middenveld komend) echt goed. Weet iemand waarom?

Verder zou het aantrekken van Sergio Ramos natuurlijk een goede zet zijn, maar overbodig. Ze hebben voor de RCV al Stones en Dias (en die spelen nu samen) en voor de LCV al Laporte & Ake. Waarom zouden ze dan nog een CV aantrekken? Laporte speelt nu al niet, terwijl die vorig seizoen de beste verdediger was bij Man City...

Een duo Ramos - Dias zou wel bizar zijn. Al is Ramos ook wel wat blessure gevoeliger geworden de afgelopen jaren (helaas).

Benieuwd of het er van gaat komen. Maar als Ramos komt, zie ik een Laporte wel eieren voor zijn geld kiezen. Topverdediger die dan de 4e CV gaat worden, dat moet hij niet willen!

Sergi Roberto, waarom? Het is toch niet zo dat City krap zit in de middenvelders en Walker en Cancelo zijn betere rechtsbacks dus de interesse in Roberto snap ik totaal niet. En Sergio Ramos tja. Dan lees je vanochtend dat een hele goede en relatief jonge verdediger Laporte mag vertrekken en dan wil je Ramos halen die leuk is voor 1 of 2 jaar en dan is het ook klaar. Wat een ttansferbeleid hebben ze daar toch ook he ongelofelijk

Ramos achterin en Haarland voorin, zal wat zijn zeg!

Het lijken mij erg rare transfers voor City. Met Diaz en Stones staat het prima. Ook Cancelo doet het prima op rechtsachter dus Sergi Roberto lijkt mij ook niks voor City. Het lijkt mij dan ook sterk dat City voor deze twee gaan aangezien de prioriteiten voorin liggen.

Hoeveel verdedigers heeft Guardiola nodig? Met Dias, Laporte, Stones en Aké heb je al dubbele bezetting. Walker kan er ook staan. En op RB heb je Cancelo en Walker. Als dit betekent dat bv Stones of Laporte mag vertrekken (laatste logischer, aangezien Stones één van de weinige Homegrown spelers is) dan moet Arsenal alles op alles zetten om hem binnen te halen.

31 mei 2021 om 16:47

Stones, Laporte en Jack Graelish kan je vergeten. Allemaal spelers die te goed zijn voor Arsenal.

Nathan Ake komt niet aan de bak bij City, nu weet ik niet of dat komt door blessures overigens. Dat zijn spelers waar Arsenal op moet focussen.

31 mei 2021 om 16:50

Dit lijkt me dan ook niet meer dan fakenews

31 mei 2021 om 20:45

Arsenal heeft Gabriel en Mari al als linksbenige centrale verdedigers. Waarom dan ook nog Laporte? Ik gewoon met Chambers, Saliba, Mari en Gabriel houden als vier centrale verdedigers. Laporte en Stones kosten sowieso meer dan 50 miljoen. Dat geld kan Arsenal beter besteden aan een goede centrale middenvelder. Dat missen ze meer dan een centrale verdediger.

31 mei 2021 om 22:14

Dat is waar, heb veel vertrouwen in Gabriel, leek in zijn eerste jaar wel last te hebben met niveau en aantal wedstrijden. Maar die komt er wel. Als Saliba goed terugkeert heb ik voldoende vertrouwen in onze achterhoede. Punt is: Guardiola jaagt regelmatig topspelers weg omdat het nooit genoeg is. Met Stones, Laporte, Dias heb je gewoon een perfecte achterhoede. Maar goed, laten we gerucht eerst maar eens afwachten

Ik zou er niet meer aan beginnen. 35 jaar. Jaarsalaris van heb ik jou daar. Staat ontwikkeling van de jeugd in de weg.

Nou Zidane is vertrokken, Ramos zie ik ook niet meer blijven, Marcelo zal ook nog wel gaan. Isco, Varane wellicht. Dan is de revolutie aardig ingezet zeg. Met pijn maar goed wellicht is dat maar nodig om een nieuwe route in te gaan. Hopelijk kan Poche dan nog komen om dat in te zetten, met vooral de jongere potentiele toppers.

31 mei 2021 om 19:31

Die laatste drie graag! Ramos zie ik toch liever blijven. Wat een strijder. Moet gewoon lekker afsluiten bij ons na nog 1 contractje van 2 jaar. Poch zat ik op te wachten voor zijn stap naar PSG maar wat hij daar tot nu toe laat zien stemt me niet echt hoopvol. Dan denk ik dat er betere opties zijn.

Zou ik niet doen als City zijnde. Ramos is een fenomeen, maar ook alweer op leeftijd. Persoonlijk zie ik hem liever ook geen ander clubshirt dragen dan het maagdelijk wit van Real Madrid.

Ik lees hier hele discussies over of Ramos nu wel of niet overschat is. Persoonlijk vind ik dat cijfers niet liegen. Maar waar je natuurlijk wel naar moet kijken zijn variabelen zoals: met wie heeft ie gespeeld in de verdediging? Hoeveel onderscheppingen? Hoeveel goals vielen aan zijn kant? Wie stond er op het doel, etc. Dan nog kun je, als het aantal wedstrijden maar groot genoeg is waarover je meet, links leggen. RM is niet praktisch onverslaanbaar met Ramos zo blijkt. En onmeetbare aspecten zoals winnaarsmentaliteit, tja, dat is altijd dubieus. Een matiger verdediger kan in verhouding wel veel verder komen dan Ramos door zijn winnaarsmentaliteit. Laat ik het zo zeggen: het ziet er altijd wel indrukwekkend uit bij Ramos, dus qua uitstraling scoort ie goed. Om het serieus af te sluiten: Ramos is nog altijd bruikbaar, maar kan niet het antwoord zijn op de vele ruimte die City weggeeft achterin. Want Ramos is niet heel erg snel namelijk. Ik denk persoonlijk dat De Ligt beter zou staan op die positie. Maar wellicht is het een idee als City eens druk zet op degene die de splijtende pass geeft, want als je zo vooruit speelt en het middenveld zet zo weinig druk roep je het over jezelf af.

City heeft de afgelopen jaren zoveel centrale verdedigers geprobeerd. Ze hebben nu eindelijk een stabiel sterk centrum met Stones /diaz. Snap dus niks van deze interesse. Vind hem meer wat voor united

Mwah. Hij is al 35 hé. Kan beter lekker bij Real blijven. Daar wordt hij gewaardeerd, neem ik aan, en is een clublegende. Voor mijn gevoel heeft hij ergens anders veel te verliezen. Op een goed gevulde beurs na dan.

Geef die man gewoon zijn twee jaar joh. Zou me verbazen als hij niet nog twee jaar presteert. Daarna heeft Benz volgens mij ook twee jaar gekregen. Logisch dus dat Ramos daar op inzet. Varane verkopen en Ramos voor twee jaar verlengen dus!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

842 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren